Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ... (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 25-12-2005)

Βόμβα μεγατόνων είναι έτοιμη να εκραγεί στον δήμο Αγίων Αναργύρων. Δεν θα μείνει όρθιο κεφάλι στη διοίκηση του Κώστα Τρίγκα. Μια και το έφερε η κουβέντα, θέλω να ρωτήσω: Παίρνει ακόμα τον μισθό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο δικηγόρος Ηλίας Γιάτσιος; Ρωτάω επειδή εδώ και αρκετούς μήνες έχει τοποθετηθεί και πρόεδρος ενός νοσοκομείου, επ' αμοιβή βεβαίως. Δημαρχάρα, εάν συμβαίνει αυτό, δεν είναι προκλητικό; Άντε να δίνεις στην κόρη σου τον μισθό της γραμματέως που έχεις στο γραφείο σου. Δεκτό. Αλλά δύο μισθούς σε έναν σύμβουλό σου, όταν η πολύπαθη πόλη των Αγίων Αναργύρων έχει πνιγεί στην ανεργία, πάει πολύ. Πάντως, εδώ που τα λέμε, πρέπει να είναι πολύ ικανό αυτό το παλικάρι ο Ηλίας. Πώς τα προλαβαίνει όλα, είναι θαύμα Θεού. Ξύπνα, λαέ! Σε δουλεύουν ψιλό γαζί...

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο για τον κ. Γιάτσιο. Η απίστευτη πρόκληση σε πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Μούρτης, κατά της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των e-mail των ευρωπαίων πολιτών. Μόνο ο Γιάτσιος ψήφισε και δήλωσε υπέρ των παρακολουθήσεων. Αλήθεια, τι λένε ο δικηγορικός σύλλογος και η Νέα Δημοκρατία, που τον έκαναν πρόεδρο στο νοσοκομείο της Κομοτηνής;

http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=6311&colid=26&dt=2005-12-25

ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ - ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;;; (ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟ) ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;;; ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;;;

Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κέρδισε τις εκλογές του 2009 διακηρύσσοντας πώς «λεφτά υπάρχουν». Αναλαμβάνοντας την εξουσία διαπίστωσεότι τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια. Και ενώ θα περίμενε κανείς να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων, κοινωνικά δίκαιων και αποτελεσματικών, επέδειξε περίεργη αδράνεια και πολιτική καταστροφική για τη μετέπειτα οικονομική πορεία της χώρας.

Σε σημείο μάλιστα που κάποιοι να μιλούν για μεθόδευση και «προεκλογική συμφωνία» εισόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμεία στη χώρα μας. Όσο και αν κανείς αρνείται να πιστέψει πώς η κυβέρνηση παραγνώρισε το συμφέρον του Έθνους και του Ελληνικού λαού, οι εξελίξεις δυστυχώς δεν φαίνεται να τον δικαιώνουν. Με τα επιτόκια δανεισμού σε ιστορικά υψηλά και με εκβιαστικά διλήμματα η κυβέρνηση πέρυσι, μας οδήγησε στο Μνημόνιο.

Αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου ήταν η βίαιη δημοσιονομική λιτότητα, η απορύθμιση της αγοράς εργασίας, η ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης. Το εισόδημα των μισθωτών μειώθηκε κατά 30%. Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν και οι συντάξεις. Από την υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης, την άμεση και έμμεση φορολογία, προκλήθηκε ντόμινο δυσμενών αλλαγών στην οικονομία. Τα κοινωνικά άνισα και άδικα μέτρα κατάφεραν συντριπτικό πλήγμα στον ιστό της κοινωνίας.

Η ανυπαρξία σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση αποδείχθηκε. Κι όμως, η κυβέρνηση με την αποτυχημένη συνταγή του «στύβοντας» τους ίδιους και τους ίδιους και με οδηγό τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε εκχωρώντας εθνική κυριαρχία και υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας, προωθεί την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ενός δηλαδή Μνημονίου ΙΙ, με όρους κοινωνικά επαχθέστερους, με επιβολή νέων βαρύτατων περικοπών και νέας φοροεπιδρομής.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, γκρεμίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οδηγεί σε διεύρυνση της φτώχειας και της ανεργίας. Εκποιεί δημόσια περιουσία με διαδικασίες υπόγειες και πρωτόγνωρες. Βάζει πωλητήριο σε στρατηγικής σημασίας κρατικές επιχειρήσεις, παραδίδοντας αυτές έναντι πινακίου φακής στα ιδιωτικά ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα για χάριν της τρόικας και των δανειστών. Στο ξεπούλημα εντάσσονται και υπηρεσίες «φιλέτα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή της καθαριότητας, αλλά και η κατάργηση κάθε υπηρεσίας Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή, από το Μνημόνιο Ι, αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα απουσιάζει η έννοια ανάπτυξη. Το γεγονός δε ότι βγαίνουν στο «σφυρί» κερδοφόρες επιχειρήσεις, αποτελεί τροχοπέδη και καταρρίπτει τους όποιους ισχυρισμούς δήθεν συμβολής εξόδου της χώρας από την κρίση. Δεν γίνεται επίσης καμία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής, ενώ οι υπεύθυνοι για την κρίση, οι έχοντες και κατέχοντες παραμένουν στο απυρόβλητο αναμένοντας την ευκαιρία να «ρουφήξουν» το αίμα των εργαζομένων.

Η εμμονή στη σκληρή, απάνθρωπη και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν συμβάλει στην επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων. Αντιθέτως υπονομεύει θεμελιακές κοινωνικές αξίες, στερεί την ελπίδα και τα όνειρα από τις επόμενες γενιές, αδειάζει τη χώρα από νέους επιστήμονες και την καταδικάζει σε παρακμή. Η κυβέρνηση έχει συρθεί σε μία πολιτική έξω και μακριά από τη φυσιογνωμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μάλιστα άνευ αποτελέσματος.

Η πολιτική αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τις ιδέες και τα ιδανικά για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε. Η πολιτική αυτή μας βρίσκει αδιαπραγμάτευτα αντίθετους και κατηγορηματικά την απορρίπτουμε. Ουδέποτε συμφωνήσαμε και τη στηρίξαμε. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ άλλωστε να το πράξουμε, όταν συνιστά βάναυση επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπησή τους και την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Καλούμε την κυβέρνηση, την ύστατη και κοινωνικά κρίσιμη αυτή στιγμή, να αλλάξει πολιτική. Να επαναπροσδιορίσει τη στάση της και να αναζητήσει ευθύνες από τους πραγματικά υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Να αφήσει τα τρικ, τους μονόδρομους και τα «ψευτοδιλήμματα».

Το «δίλημμα» πλέον είναι ένα, εκκωφαντικό και αναπάντητο και απευθύνεται πλέον επιτακτικά όχι μόνο στην κυβέρνηση και τους Υπουργούς αλλά και στον κάθε Βουλευτή ξεχωριστά !!! ΄Η ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ !!!

Οι δήθεν μικροδιαφωνίες, διορθώσεις και εναλλακτικές δημοσιονομικές λύσεις δεν αποτελούν πλέον άλλοθι για κανέναν. Ούτε η πρόσκαιρη ευκαιριακή «αλλαγή προσώπων» θα εξαγνίσει τη μνημονιακή ψήφο που υποτίμησε βίαια και σκληρά τη ζωή των εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο.

Για αυτό καλούμε τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μην υποκύψουν στους νέους εκβιασμούς που τίθενται από την κυβέρνηση και να απορρίψουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που συνιστά την «ταφόπλακα» για τον κοινωνικό ιστό και τη χώρα γενικότερα.

Ο κάθε Βουλευτής φέρνει βαριά την ευθύνη της ψήφου του πέρα από «κομματικές πειθαρχίες». Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αποτελεί και συνιστά εχθρική πράξη ενάντια στις ζωές των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, της κοινωνίας αλλά και του Έθνους γενικότερα και ως τέτοια πλέον θα αντιμετωπίζεται από εδώ και πέρα !!!


Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ...


Αθήνα, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.

Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.: http://www.poeota.gr/paskeota • e-mail: paskeota@poeota.gr
Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.


Δύναμη Ευθύνης-Δύναμη Προοπτικής


Σύντροφοι "Σοσιαλιστές"(...ΧΑΧΑΧΑ!!!)τώρα ξυπνήσατε;;;

Ο...μεγάλος Παναγόπουλος τι λέει γι αυτό; Τον κακομοίρη...Δε φτάνει που...λιμοκτονεί...μην τον στενοχωρείτε και μην τον ξυπνάτε από το "σοσιαλιστικό του όνειρο"...

Βρε ΟΥΣΤ...

Δ.Χ.


Συλλογή υπογραφών ενάντια στην κατάργηση της επιλογής διδασκαλίας ξένης γλώσσας

Συλλογή υπογραφών ενάντια στην κατάργηση
της επιλογής διδασκαλίας ξένης γλώσσας
σε Δημοτικό και Γυμνάσιο


Ποδηλάτρης: Τζάμπα Μάγκας!

Πριν 2 εβδομάδες περίπου, καθώς έκανα μια όμορφη βόλτα στο άλσος της περιοχής μου, μαζί με τη σκυλίτσα μου, μου "την έπεσε" ένας τοξικομανής (σε άσχημη κατάσταση, "τελειωμένος" που λέμε) με μια σύριγγα στο χέρι, απειλώντας με ότι αν δεν του δώσω χρήματα θα με "τρυπήσει" με τη σύριγγα η οποία υποτίθεται ήταν μολυσμένη με AIDS. Φυσικά αιφνιδιάστηκα, αλλά δεν τρόμαξα, προσπάθησα να τον αγνοήσω και τελικά καταλήξαμε να πιαστούμε στα χέρια.. με αποτέλεσμα να του ρίξω και μια στο κεφάλι με το λουρί του σκυλιού που είχα στο χέρι μου και να φύγει κακήν κακώς! Λίγα λεπτά μετά, ένιωσα πολύ άσχημα που τον χτύπησα γιατί ΞΕΡΩ ότι αν ήταν νηφάλιος, ή οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, αντί του αδύναμου τοξικομανή εκείνη την ώρα θα ήμουν ΚΟΤΑ!, Κατά πάσα πιθανότητα θα του έδινα ό,τι είχα επάνω μου, και θα τον παρακαλούσα να μη με πειράξει ίσως και να έκλαιγα. Τώρα όμως, τον είδα που ήταν "κομμάτια" και "την είδα" παλικάρι! Ντράπηκα! Μετά σκέφτηκα ότι μπορούσα να τον τραυματίσω πολύ σοβαρά έτσι όπως τον χτύπησα με το λουρί με τον μεταλλικό κρίκο να τον βρίσκει στο κεφάλι. Σιχάθηκα τον εαυτό μου! Τηλεφώνησα στην αστυνομία, όχι για να καταγγείλω την "επίθεση", αλλά για να τους πω ότι κάποιον χτύπησα, ο οποίος δεν ήταν και σε καλή κατάσταση και που χώθηκε μέσα στο δάσος στο βουνό και ανησυχώ μήπως τον έχω χτυπήσει περισσότερο από όσο νομίζω και πάθει τίποτα σοβαρό ο άνθρωπος. Μου είπαν να μη φύγω από το σημείο και σε λίγα λεπτά ήρθαν 2 μηχανές και ένα περιπολικό, σύνολο 6 αστυνομικοί για κάτι  τόσο απλό! Έμεινα άφωνη! ..Τους είπα τί έγινε, μου ζήτησαν να τους περιγράψω τον τύπο, το έκανα, αλλά συνέχεια τους τόνιζα ότι τον έχω χτυπήσει στο κεφάλι και φοβάμαι μήπως του έχω κάνει κάποια ζημιά... η απάντηση του ενός αστυνομικού αποστομωτική! "Ε, και; Τί φοβάσαι, θα σου πει κανείς τίποτα; καλά του έκανες" Έπεσα από τα σύννεφα! Πώς μπορεί να το λέει αυτό αυτός ο οποίος πληρώνεται απο εμένα αλλά και από τους γονείς αυτού του νεαρού για να μας προστατεύουν;; Του απάντησα ότι αν εμένα με χτυπούσε κάποιος στο κεφάλι θα ήθελα να "να του πει κάποιος κάτι" για να μη το ξανακάνει.. Δεν είμαστε ζούγκλα έχουμε κανόνες... και καθώς τα έλεγα αυτά, έρχεται κοντά μου  ο μεγαλύτερος σε ηλικία αστυνομικός και μου λέει. "Κορίτσι μου, κατέβα από το ροζ συννεφάκι σου και πάτα στην πραγματικότητα... κανείς δε νοιάζεται γα τα πρεζάκια!"...  έφυγα απογοητευμένη και γεμάτη σκέψεις από εκεί..Κυρίως τρομαγμένη απο τη συμπεριφορά μου, πώς εκμεταλλεύτηκα την αδυναμία του άλλου για να το  "παίξω μαγκάκι".. πώς αυτό που έκανα εγώ το κάνουν τόσοι άλλοι σε εμένα.. Πώς τελικά βρίσκει τέλεια εφαρμογή το "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται " σε κάθε μορφή ανθρώπινης σχέσης στις ήμερες μας.. Φυσικά και δεν έπρεπε κι εκείνος να κυκλοφορεί με μια σύριγγα και να απειλεί, θα μπορούσε αντί για εμένα να απειλήσει μια γιαγιούλα, μια έγκυο, ένα παιδί.. δε δικαιολογώ τον "δράστη",  ούτε όμως και τη δική μου συμπεριφορά, κι εγώ παρανόμησα χτυπώντας τον και δεν ήμουν σε άμυνα, αφού σου λέω, τον καημένο "φου" του έκανες και έπεφτε...
Είμαι κι εγώ σαν τους άλλους, αυτούς που κοροϊδεύω, που δείχνω με το δάχτυλο σαν παραδείγματα προς αποφυγή. Είμαι κι εγώ σαν κι εσένα που όταν βρεις ευκαιρία και "πρόσφορο" έδαφος, θα δείξεις τη δύναμή σου έναντι κάποιου άλλου πιο αδύναμου από εσένα.. ίσως έναντι εμού.. και μετά θα κλαίγομαι και θα παραπονιέμαι που με εκμεταλλεύτηκες, που με αδίκησες, που ήσουν κακός απέναντί μου.. πόσο κακός είσαι! Και μετά όταν θα βρω ευκαιρία σε κάποιον πιο αδύναμο από εμένα θα κάνω επίδειξη της δικής μου δύναμης, θα εκμεταλλευτώ εγώ κάποιον άλλον, θα αδικήσω έναν τρίτο, όπου με παίρνει πάντα.. όπως κι εσύ. Σε εσένα θα κάνω την κότα, και  μετά θα κλαφτω μπας και κερδίσω καμιά συμπάθεια, κι εσύ σε μένα θα βγάλεις τη δύναμή σου σε κάποιον άλλον όμως θα είσαι κότα.. Μαλάκες είμαστε όλοι.. κι εγώ κι εσύ... κωλόπαιδα, καθίκια που κανιβαλίζουμε στην πρώτη ευκαιρία..
Τζάμπα Μάγκες!

http://podilatris.blogspot.com/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Η ομάδα καλλιτεχνών ανακοινώνει οτι το  Σάββατο 18/06
πρόκειται να πραγματοποιηθεί συναυλία μετά το τέλος
της Λαικής Συνέλευσης με τους εξής καλλιτέχνες:

-Έξοδος Κινδύνου
-Σταύρος Σιόλας
-Ηρακλής και η  Λερναία Υδρα
-Υπόγεια Ρεύματα
-Τρίτη Οχθη
-Αλκης Κωνσταντόπουλος


Αφύπνισις (για υπότιτλους πατήστε CC κάτω δεξία)Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *