Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΔΥΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΟΥΣ


Ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Κασίμης και εισήγαγε η κ. Καρατζά που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου με 17 ψήφους.
Καταδίκη της βίας σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών 

Αλληλεγγύη της διωκόμενους 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει τη βία που ασκήθηκε από της αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιτέθηκαν την Τετάρτη 14 Μάρτη 2018, σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που διαδήλωναν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Η άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε διαδηλωτών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία, παράλληλα, προχώρησε σε σύλληψη τριών διαδηλωτών και συγκεκριμένα του Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου, μέλους της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών στο Χαλάνδρι, καθώς και των Ρωμανού Αγγελή και Θωμά Καρρά. Σε βάρος αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το ιδιώνυμο και με βαριές κατηγορίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου απαιτεί την αθώωση των τριών διαδηλωτών, που δικάζονται την Παρασκευή 30/3/2018, καθώς και την απόδοση ευθυνών της φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επιθέσεων σε βάρος των διαδηλωτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου επιβεβαιώνει τη βούλησή του να υπερασπιστεί της κατοικίες και την περιουσία των δημοτών του και ευρύτερα όλων των πολιτών, που πλήττονται βάναυσα από της μνημονιακές πολιτικές. Δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε δημότη της που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Επιβεβαιώνει, τέλος, την απόφαση του να μην προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατοικιών των δημοτών της για χρέη της τον Δήμο και κάθε χρέους, που δεν είναι σε θέση να τα αποπληρώσουν.

Διεκδικούμε:

· Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους.
· Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
· Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές και να καταργηθεί το νέο ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια της πλειστηριασμούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καλεί της Δημότες της να δώσουν το «παρών» την Παρασκευή 30/3/2018, της 9 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, για να απαιτήσουμε την αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών.


To Ψήφισμα Διοίκησης του δήμου που έλαβε 16 ψήφους.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Με αφορμή την επερχόμενη δίκη των Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου, μέλους της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών στο Χαλάνδρι, Ρωμανού Αγγελή και Θωμά Καρρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου επαναβεβαιώνει την αντίθεσή του στους πλειστηριασμούς και δηλώνει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές. 

Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη αστυνομική βία έναντι στους διαδηλωτές. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί ένα ακόμα σχέδιο συσσώρευσης στα χέρια λίγων, του συλλογικού κοινωνικού πλούτου που παράχθηκε τα τελευταία χρόνια. Αφορά τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων από όσους λόγω της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή την εφορία.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, ένα πρόβλημα που δημιούργησε η επίπλαστη ευμάρεια των αρχών τις δεκαετίας του 2000 και η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών, και που σήμερα πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Ειδικά όταν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού επιβιώνουν οριακά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια εφαρμογής μιας πολιτικής που μείωσε εισοδήματα, διέλυσε εργασιακά δικαιώματα και εκτόξευσε την ανεργία εξοντώνοντας παράλληλα δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετα η αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών απαιτεί όχι μόνο τη διασφάλιση της πρώτης κύριας κατοικίας των νοικοκυριών αλλά κυρίως μια ευρεία και γενναία, στη βάση κριτηρίων, διαγραφή χρεών για τα δοκιμαζόμενα στρώματα της κοινωνίας μας, στις πόλεις και την ύπαιθρο, πολύ περισσότερο που και αυτά τα στρώματα συνέβαλαν με το μερίδιο που τους αναλογεί στις συνεχείς, αδιέξοδες και σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας, που κινδυνεύουν να χάσουν και τα ελάχιστα περιουσιακά τους στοιχεία, λόγω της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, που αποτελεί συνέχεια της μονομερούς ταξικής πολιτικής υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών, των distress funds και των ξένων δανειστών που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων της πόλης, ώστε να οργανωθεί ένα μέτωπο συμπαράστασης, αντίστασης και αποτροπής των πλειστηριασμών για τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας.

- Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών κατοικιών που πλέον γίνονται ηλεκτρονικά.

- Ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και να μην πουληθούν σε ξένα funds τα δάνεια των πολιτών.

- Ο Δήμος Χαλανδρίου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατασχέσεις κατοικίας, λόγω χρεών σε συνδημότες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

- Διεκδικούμε:

- Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους.
- Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
- Να αθωωθούν οι συλληφθέντες Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, μέλος της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών στο Χαλάνδρι, Ρωμανός Αγγελής και Θωμάς Καρράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καλεί τους Δημότες μας να δώσουν το «παρόν» την Παρασκευή 30/3/2018, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, για να απαιτήσουμε την αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών.

17-16 ΤΟ ΣΚΟΡ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΑ....ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Δεν το περίμενα - για να είμαι ειλικρινής -  όταν αποχωρούσα εχτές, ότι θα κατάφερναν στο δημοτικό συμβούλιο του Χαλά Ντερέ να  φτάσουν στα άκρα την κομματικοπαραταξιακή αντιπαράθεση και να μη βγάλουν ένα ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στους συλληφθέντες, που θα δικαστούν και περίμεναν από το δικό μας συμβούλιο, που είναι και αριστερό να πούμε (μπαίνοντας) να εκφραστεί η λαϊκή υποστήριξη στον αγώνα τους για να αθωωθούν, οι έρμοι, οι αγωνιστές.

Αλλά με την αντιπαράθεση μεταξύ των πρώην συντρόφων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ της Συμεωνικής Καργαριστεράς και των συμμάχων της από τη μια και της Καλομοιρικής Καργαριστεράς και των δικών της συμμάχων από την άλλη (πλέον μπορούμε να τους αποδώσουμε και επίσημα τα εύσημα για την επικράτησή τους επί της πλευράς Συμεων στον διαγκωνισμό τους για το ποιοι δικαιούνται περισσότερο τον τίτλο της ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Νίκησαν και μάλιστα αναβαθμίστηκαν σε ΑΝΔΡΕΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ποτέ δεν είσαι σίγουρος, ποτέ δεν πλήτττεις.

Σε ένα θέμα που υπήρχε ομοφωνία του δημοτικού συμβουλίου κατά το παρελθόν και ΟΜΟΦΩΝΑ εκφραζόμαστε ενάντια στους πλειστηριασμούς εχθές έγινε ματσάκι με σκορ 17 - 16.

Δηλαδή αν δεν είχα αποχωρήσει πάλι από την ψήφο μου θα κρινόταν ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ  "ΟΧΙ" θα λέγαμε στους πλειστηριασμούς.
Συμεωνικό ή Κουρασοκαρατζοκαλομοιρικό με Κιναλ υποστήριξη.
Και αν ψήφιζα το Συμεωνικό θα πέρναγε ψήφισμα ενάντια στους πλειστηριασμούς με την ψήφο της προέδρου!

Δηλαδή τέτοια στήριξη στους συλληφθέντες.
Καλύτερα να τους έλειπε.

ΣΚΕΨΟΥ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΡΑ;

Θα πήγαινε ο δικαιόρος τους στο δικαστήριο και θα έλεγε:
Υπεράσπιση: Κε πρόεδρα, να, τους στηρίζει σύσσωμη η κοινωνία, να και το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου.
Πολιτική αγωγή (με πονηρό χαμόγελο) : "Συγνώμη κε συνάδελφε αλλά τους στηρίζει ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο; Μπορείτε να μας διαβάσετε την πλειοψηφία έγκρισης του ψηφίσματος"
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ:  "Να ξέρετε, εγκρίθηκε με 17 υπέρ -17 εναντίον και την ψήφο της προέδρου. Αλλά και οι άλλοι  17 ψήφισαν ....
Πολιτική αγωγή: Ευχαριστώ κε συνάδελφε, αφήστε το δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του συμβουλίου του Χαλανδρίου εδώ, η  απόφαση μας νιάζει, 17 - 17 λοιπόν, ΤΟ ΜΙΣΟ δημοτικό συμβούλιο δεν συμφώνησε.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Μα κα πρόεδρε, να σας εξηγήσω ....
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:  Κε συνάδελφε είστε εκτός θέματος, δεν μας ενδιαφέρει τι λέγανε οι άλλοι, Κε πρόεδρα προστατέψτε την διαδικασία από τα άσχετα θέματα που βάζει ο κος συνάδελφος ....

ΠΑΡΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, που περιμένουν να στηριχτούν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του αριστερού δήμου.

Τέτοια στήριξη ....
ΠΙΣΩΣΤΗΡΙΞΗ!

Διάβασε το καλό ρεπορτάζ του συναδέλφου Σταθόπουλου του enypografa.gr που έμεινε και περίμενε. Η ΠΛΑΤΕΙΑ θα αναρτήσει και τα δύο ψηφίσματα για να δεις  πόσο διαφορετικά είναι.

Το ρεπορτάζ του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ .... έχει πλάκα.
Για την ακρίβεια ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ έχει ενίοτε πλάκα.

Όλοι εναντίον των πλειστηριασμών, αλλά από διαφορετικούς… δρόμους στο Δ.Σ. Χαλανδρίου

Α.Ν.

Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

"Πλήθος" γονέων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπροσώπων τους να παρευρεθούν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Επτά μέλη του ΔΣ, ο κ. Λάμπορου από την ΑΣΓΜΕ,  ο κος Γκιζιώτης (Λαίκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής), δύο πρώην πρόεδροι σύζυγοι  σημερινών προέδρων, τρια ή τέσσερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τακτικοί παρατηρητές του δημοτικού συμβουλίου και τρείς ή τέσσερεις γονείς από τους συλλόγους. Η παράσταση δεν είχε θεατές, οι δημότες δεν είναι μπαμπουϊνοι.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ζήτησα - πριν αρχίσει η συζήτηση - από το ΔΣ της Ένωσης Γονέων να ανακληθούν τα όσα προσβλητικά είχαν γραφτεί για τις δημοτικές παρατάξεις από το ΔΣ και τα όσα ξέρασε η προεδράρα για εκείνους που εκλέχτηκαν και της πήραν την καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο που δεν της έδωσαν οι πολίτες που δεν την εξέλεξαν από την παράταξη Κουράση, με την οποία κατήλθε στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Ζήτησα να προηγηθεί ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για να γίνει μια κουβέντα ΘΕΣΜΙΚΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ για τα θέματα παιδείας.

Στο αίτημά μου απάντησε ο Συμεών, ο οποίος έσπευσε να "βγάλει την Ενωση" από την δύσκολη θέση λέγοντας "να αφήσουμε να εξελιχθεί η συζήτηση".

Σηκώθηκα από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και παρακολούθησα την ενημέρωση από τα "δημοσιογραφικά" περιμένοντας να ακούσω αν από το ΔΣ των εκπροσώπων της ¨Ενωσης θα υπάρξει έστω και απόπειρα ανασκευής των όσων ΓΕΛΟΙΩΝ έχουν πει και γράψει τις προηγούμενες μέρες.

Όταν έφτασε η ώρα να εκφράσουν οι "εκπρόσωποι" των γονέων (βλ φωτό) τις απόψεις τους ένα μέλος της Ένωσης Γονέων πήρε το λόγο "εκπροσωπώντας την πρόεδρο, (ώπα ρε, έχει και spokeman η προεδράρα, κυβερνητικό εκπρόσωπο).

Ο οποίος είπε ότι είναι "αναληθείς" οι ισχυρισμοί περί προσβολής των δημοτικών παρατάξεων.

Ισχυρισμός πού έγινε αποδεκτός από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Που στην προηγούμενη συνεδρίαση ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με τον Νταβία . ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ τους δέρνει!

Η Προεδράρα πήρε τον λόγο, είπε ότι ήξερε τα πάντα από όσα είπε ο δήμαρχος ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ και δηλώνοντας ότι έχει τα λαιμά της έκανε πάσα στον Ανδρέα Οικονόμου, για να καθαρίσει η Λαϊκή Συσπείρωση για πάρτη της.

Η ΦΡΟΥΡΑ!

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ γιατί ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ με τέτοιους ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΘΙΑΣΟΥΣ δεν κάθομαι να παρακολουθώ.

Και βέβαια με στημένους συνομιλητές των "εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης" το να διατυπώνεις επιχειρήματα είναι χαμένος χρόνος.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ - πλην τριών, τεσσάρων - εκτός κυκλωμάτων ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ. Ποιον να πείσω; Τον παλιό φίλο μου τον Ανδρέα Γκιζιώτη ή τον Δημήτρη Λάμπρου;

ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΜΠΜΠΟΥΪΝΟ ΘΑ ΘΥΜΊΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ, που ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ αν είναι "ΑΝΑΛΗΘΕΣ" ότι προσβάλλουν το δημοτικοί συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις.
Και θα υπογραμμίσω και τα "πονηρά' . Τα κόλπα με τα οποία θα σε βάλουν εσένα - του χρόνου - να πληρώνεις "εναλλακτικά".
"Εμένα δεν με νοιάζει, το δικό μου παιδί τελειώνει" που λέει και η προεδράρα.

Συνάντηση στο Δήμο για τα ζητήματα της Παιδείας

Την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα Παιδείας του Δήμου μας στην οποία είχαν κληθεί να συμμετέχουν, εκτός από την Ένωση, οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων και οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής» και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης η Α’ - Γ’ ΕΛΜΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, οι Πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Από την συνάντηση έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι του «Περικλή» και των Δημοτικών Παρατάξεων, με φωτεινή εξαίρεση τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γ. Καλομοίρη και Θ. Αλεξίου, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και επικριτικά σχόλια.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου έκαναν ένα απολογισμό των δράσεων και των ενεργειών που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα στις οικοδομικές άδειες των Σχολείων, τα προγράμματα τεχνικών επεμβάσεων που έχουν γίνει και εξελίσσονται, την προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων στις κτηριακές υποδομές. Αναφέρθηκαν στα πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούνται στα Σχολεία μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, όπως στον «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» που πραγματοποιείται εδώ και μια δεκαετία από την Δημοτική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», το πρόγραμμα Θεατρικών Παραστάσεων στα Σχολεία, το Φεστιβάλ Παραμυθιού και το «Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στάθηκε στην σχεδιαζόμενη μεγάλη εργολαβία επισκευών και εξωραϊσμού των Σχολείων, για την οποία έχουμε ενημερώσει ήδη τους Συλλόγους Γονέων, και ο προϋπολογισμός επιδιώκεται να ανέλθει στα 1,2 εκατ. €, πλην όμως δεν προβλέπεται να έχει υπογραφεί πριν το φθινόπωρο, ενώ το χρονοδιάγραμμά της θα είναι σε ορίζοντα τουλάχιστον διετίας. Για το χρόνιο ζήτημα της πρόσβασης μαθητών με αναπηρία, ένα ζήτημα που η Ένωση θέτει ανελλιπώς την τελευταία τριετία, συνεχίζεται ακόμη η προσπάθεια να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με άγνωστη μέχρι στιγμής κατάληξη.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας επισήμανε τα προβλήματα φύλαξης και καθαριότητας των Σχολείων όπου με την συνεχή μείωση του μόνιμου βοηθητικού προσωπικού και την αδυναμία πρόσληψης νέου λόγω των μνημονιακών επιταγών, θα διογκώνονται, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά. Ενημέρωσε επίσης ότι προβλέπεται επιχορήγηση ύψους 400.000 € προς τις Σχολικές Επιτροπές από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ένα πρόσθετο κονδύλι 150.000 € για την αγορά μηχανογραφικού εξοπλισμού – πάντοτε υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής δαπάνης από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού στο πρόβλημα δεν έχει βρεθεί οριστική λύση.

Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών μας ενημέρωσαν για την οικονομική κατάσταση των Σχολικών Επιτροπών, που είναι καλή, υπογράμμισαν ότι τα δύο Σώματα συγκαλούνται και λειτουργούν τακτικά, ενώ δεν υπάρχει αίτημα των Σχολείων που να μην έχει συζητηθεί και ικανοποιηθεί. Υπογράμμισαν ότι οι γονείς δεν πρέπει να αποτελούν τα εύκολα «θύματα» όταν οι Διευθυντές τους ζητούν – αυθαίρετα και παράνομα – χρήματα για να καλύψουν ανάγκες των Σχολείων και ζήτησαν να ενημερώνονται σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Η Ένωση επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι προκειμένου να ικανοποιούνται με ορθολογικό τρόπο οι ανάγκες των Σχολείων μας οι Σχολικές Επιτροπές οφείλουν να καταρτίζουν, άτυπους έστω, προϋπολογισμούς (αφού η νομοθεσία δεν προβλέπει ανάλογη υποχρέωση για τα Σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές) καθώς τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών καλούνται να αποφασίζουν ευκαιριακά και κατά περίπτωση, χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα των αναγκών, των οικονομικών δεδομένων και προγραμματισμό σε βάθος χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανεπαρκούς προγραμματισμού είναι το γεγονός ότι οι Σχολικές Επιτροπές έχουν ήδη εγκρίνει σημαντικά ποσά για την αγορά μηχανογραφικού εξοπλισμού όταν το διαθέσιμο σχετικό κονδύλι των 150.000 € από τον προϋπολογισμό του Δήμου παραμένει αναξιοποίητο.

Όσον αφορά το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης, ιδίως σε σχέση με τον υπερκορεσμό των Δημοτικών Σχολείων και την απουσία Λυκείου στην περιοχή του Πατήματος, αλλά και με την στέγαση των ΕΠΑ.Λ., δεν υπήρξε νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει κατατεθεί στην ΚΤ.ΥΠ. (πρώην Ο.Σ.Κ.) ο σχετικός φάκελος για την ανέγερση του 17ου Δημοτικού Σχολείου, όμως μέχρι σήμερα καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί. Το ίδιο ισχύει και για το 17ο Νηπιαγωγείο. Όσον αφορά την ίδρυση του 6ου Γενικού Λυκείου, μετά την αμετάκλητη απώλεια για τον Δήμο του σχετικού οικοπέδου (το λεγόμενο «κτήμα Ανδροβιτσανέα»), δεν έχει αναληφθεί καμία ενέργεια για να εξευρεθεί άλλο κατάλληλο οικόπεδο.

Σχετικά με τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν με την θεσμοθέτηση του υποχρεωτικού διετούς Νηπιαγωγείου, αναφέρθηκε ότι οι διαθέσιμες θέσεις στα Νηπιαγωγεία του Χαλανδρίου είναι περί τις 850, όταν οι γεννήσεις στο Χαλάνδρι εκτιμώνται στις 560 το χρόνο. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή η διαφορά που προκύπτει (1120 νήπια για 850 θέσεις) δεν αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα υπερκορεσμού γιατί «πολλοί γονείς επιλέγουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία»!

Για το πρόβλημα που προκύπτει από την συστέγαση Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει μεν το πρόβλημα, όμως δεν έχει κανένα σχέδιο να το αντιμετωπίσει.

Από την Ένωση επισημάνθηκε επίσης ο κίνδυνος και για την ίδια την ύπαρξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Χαλάνδρι υπό το πρίσμα της λειτουργίας του νέου, σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Αγία Παρασκευή (πρώην «Εκπαιδευτήρια Μπαρμπίκα»), σε συνδυασμό με τα ακατάλληλα μισθωμένα κτήρια των ΕΠΑ.Λ. και τα παρωχημένα Εργαστηριακά Κέντρα του Χαλανδρίου. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση να μεταφερθεί το 1ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου στον νέο εκπαιδευτικό συγκρότημα της Αγίας Παρασκευής («προσωρινά», κατά δήλωση του αρμοδίου Αντιδημάρχου, αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) με αποτέλεσμα το 1ο ΕΠΑ.Λ. να είναι μόνο κατ’ όνομα Χαλανδρίου. Δεν διαφάνηκε επίσης καμία διάθεση από την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει η κατασκευή σχολικού συγκροτήματος για να στεγαστούν τα ΕΠΑ.Λ. του Χαλανδρίου στο λεγόμενο «Οικόπεδο Αεροπορίας» στο Κάτω Χαλάνδρι που είναι απαλλοτριωμένο για το σκοπό αυτό.

Παρά την παρότρυνση της Ένωσης, ο Δήμος απέφυγε να ενδιαφερθεί να διερευνήσει άλλες πηγές χρηματοδότησης για την ανέγερση των Σχολείων που χρειάζεται η πόλη μας, και μάλιστα αποποιήθηκε την σχετική αρμοδιότητα που έχει μεταβιβαστεί με τον «Καλλικράτη» στους Δήμους, αφήνοντας τα πάντα στις διαθέσεις και τις προτεραιότητες της ΚΤ.ΥΠ. – της οποίας μάλιστα το μέλλον είναι άδηλο μετά την ένταξή της στο λεγόμενο «Υπερταμείο». Αυτή η κατάσταση εγγυάται ότι για πολλά χρόνια ακόμη τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Χαλάνδρι θα διαιωνίζονται.

Συμπερασματικά: Διαπιστώσαμε ότι τα ζητήματα της Παιδείας ενδιαφέρουν πολύ λίγους από τους εμπλεκόμενους φορείς. Παρακολουθήσαμε για μια ακόμη φορά έναν απολογισμό δράσεων και ενεργειών που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια από τη Δημοτική Αρχή και, αναντίρρητα, έχουν βελτιώσει αρκετά τόσο τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών όσο και την κατάσταση των Σχολείων μας εν γένει. Αντιληφθήκαμε όμως ότι σε μια σειρά από κρίσιμα προβλήματα της Σχολικής Κοινότητας δεν υπάρχουν απαντήσεις. Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει τα προβλήματα, όμως προβάλλει κάθε λογής θεσμικά και νομικίστικα εμπόδια ως δικαιολογία, χωρίς να έχει σκοπό να διεκδικεί από την Κυβέρνηση την επίλυση τους. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι για τα προσεχή χρόνια, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να μας απασχολούν: τα Νηπιαγωγεία μας θα κορεστούν, τα παιδιά του Πατήματος θα συνεχίζουν να πηγαίνουν σε Σχολεία γειτονικών Δήμων, η Επαγγελματική Εκπαίδευση θα φυτοζωεί, αν δεν πάψει να υφίσταται, τα παιδιά μας θα παραμένουν ψηφιακά αναλφάβητα, τα Σχολεία μας θα είναι αφύλακτα, η πρωινή καθαριότητα και η σίτιση των παιδιών θα εξακολουθεί να πληρώνεται από τους γονείς, κλπ.

Στην εποχή της θεσμοθετημένης λιτότητας, της διαρκούς απαξίωσης του Δημόσιου τομέα γενικότερα και της Δημόσιας Παιδείας ειδικότερα, η Ένωση μαζί με τους Συλλόγους Γονέων θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να διεκδικούμε από όλους τους φορείς να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την Σχολική Κοινότητα του Χαλανδρίου.


ΥΓ 1: Να ενημερώσουμε τους φωστήρες της Ένωσης και των παραδοσιακών αναλύσεων της πλάκας, που είναι τόσο ξεπερασμένες όσο οι ίδιοι, ότι τα επόμενα χρόνια τα νηπιαγωγεία μας δεν θα υπερκορεστούν ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ! 
Δεν έχουν λεφτά για τα PAMPERS αν δεν έχουν ενημερωθεί οι βολεμένοι του πολτικού συστήματος, της εποχής των παχαίων αγελάδων, που είναι λογικό να τα βρουν για να αλληλοκαλυφθούν.

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟ ΛΕΝΕ, αν έχουν ακουστά.

Και αν συνεχίσουν μερικά λαγουδάκια - παράγοντες  να ανοίγουν δρόμους για 'εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης" στους παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία - όπως τα προηγούμενα χρόνια, που τα καλά παιδιά των συλλόγων, σε συνεργασία με διευθυντές κάλυπταν συμπεριφορές του στυλ "δώστε λεφτά για να πάρουμε χαρτί φωτοτυπικού"  ή 'δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο, τι να κάνουμε, ας βάλουν κάτι οι γονείς" τότε θα μείνουν εντελώς κενά τα νηπιαγωγεία, μην αγχώνονται ότι θα κορεστούν.

ΥΓ2: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ!
 Σε γειτονικό δήμο εν ενεργεία ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ διακινεί κουπόνια για κλήρωση, για να συγκεντρωθούν χρήματα να βαφτεί η αίθουσα της τάξης του παιδιού του. 
ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ!

ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ!

Α.Ν.

ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΥΛΙΟ ΗΞΕΡΕ - ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ .... ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Πέρυσι λοιπόν έγινε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την υπόθεση του χώρου που ΕΜΜΕΣΑ αλλά ΣΑΦΩΣ προτάθηκε από την ¨Ενωση Γονέων να εγκαταληφθεί και να προταθεί από τον δήμο στην ΚτΥπ ΑΛΛΟΣ χώρος για την ανέγεση του Γυμνασίου - Λυκείου στο Πάτημα.

Που βέβαια - αν λειτουργήσει έτσι ο δήμος - θα δώσει ένα ατράνταχτο επιχείρημα στον αντίδικο που θα λέει - δικαίως - ότι ο χώρος δεν είναι αναγκαίος για να εξυπηρετηθεί το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Φαίνεται ότι η αναζήτηση "εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης" πάει καλά!

 Ας θυμηθούμε τι έγραφε η ΠΛΑΤΕΙΑ στις 21 Μαρτίου 2017

ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ
Άλλη μια δικαστική μάχη λοιπόν χάθηκε για τον δήμο και στο Εφετείο!

Το ακίνητο, με βάση την Εφετειακή απόφαση περνάει στην κατοχή των αντιδίκων του δήμου.

Και ο δήμος Χαλανδρίου - δια της Οικονομικής Επιτροπής - αποφάσισε, όπως ενημέρωσε ο Συμεών το δημοτικό συμβούλιο να καταθέσει αναίρεση κατά της Εφετειακής Απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Το θέμα ήταν γνωστό στις δημοτικές παρατάξεις από τον Μάρτιο αλλά λόγ ω της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σοβαρότητάς του είπαμε να αφήσουμε να δούμε τις εξελίξεις πριν αρχίσουμε το κράξιμο.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε το θέμα και βέβαια η συζήτηση περιστράφηκε στο blame game μεταξύ των πρώην και των νυν - που αντικειμενικά έχουν λιγότερες ευθύνες από τους πρώην για αυτή την ΤΡΑΓΙΚΗ για τον δήμο εξέλιξη.

Το αστείο είναι - βεβαία - ότι η υπόθεση έχει γίνει αβαβά για τον δημότη και πάει να περάσει στα μουλωχτά από το λαλίστατο - άλλες φορές - γραφείο τύπου του δήμου.

Για όσους θέλουν να ενημερωθούν "επισήμως" για την υπόθεση ανεβάζουμε από την 170/2015 απόφαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία υπάρχει αναλυτική παρουσίαση, το ιστορικό της υπόθεσης, όχι όπως το ΞΕΡΟΥΜΕ εμείς αλλά ΕΠΙΣΗΜΩΣ!

Είναι σαφώς σοβαρότερη υπόθεση "καταπάτησης" δημοσίου χώρου πάντως από όσες άλλες η διοικησάρα έχει κάνει ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ εναντίον συνδημοτών της.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ "ΛΑΘΩΝ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Ι. Ο Δήμος Χαλανδρίου άσκησε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την από 19.01.2009 υπ’ αρ. καταθέσεως 1099/2009 διεκδικητική αγωγή κατά των κ.κ. Μεταξίας Ανδροβιτσανέα, Νικολάου Ανδροβιτσανέα και Δημητρίου Ανδροβιτσανέα και ζητούσε :

α) να αναγνωριστεί κύριος κατά ποσοστό 100% εξ αδιαιρέτου ενός γεωμεταχίου εκτάσεως τ.μ. έξι χιλιάδων διακοσίων σαράντα εννέα και τριάντα πέντε (6.249,35), το οποίο φέρεται στο Κτηματολόγιο Χαλανδρίου να αποτελεί τμήμα μείζονος γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ 051471505006/0/0 εκτάσεως τ.μ. (13.069), οριοθετείται στη θέση Πάτημα Χαλανδρίου, στην Πολεοδομική Ενότητα 15 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χαλανδρίου και αποτυπώνεται στο συνταχθέν σύμφωνα με τις συντεταγμένες του Εθνικού Γεωγραφικού Συστήματος Αναφοράς 87 (Ε.Γ.Σ.Α. 87) από 17 Ιανουαρίου 2009 τοπογραφικό διάγραμμα του Αγρονόμου-Τοπογράφου Μηχανικού Νικολάου Ζαχαριά, β) να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να αποδώσουν στο Δήμο το επίδικο γεωτεμάχιο, αλλιώς να επιτραπεί στο Δήμο να πράξει αυτό με χρέωση των εναγομένων και γ) να διαταχθεί ο Προϊστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου Χαλανδρίου να διορθώσει την εσφαλμένη πρώτη εγγραφή, όσον αφορά στο προπεριγραφέν γεωτεμάχιο, έτσι ώστε να επέλθει χωρική μεταβολή και να αποτελέσει το γεωτεμάχιο αυτό αυτοτελές, ξεχωριστό και ιδιαίτερο γεωτεμάχιο, διάφορο του μείζονος γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ 051471505006/ 0/0 εκτάσεως τ.μ. δέκα τριών χιλιάδων εξήντα εννέα (13.069), στο οποίο έως σήμερα αυτό περιλαμβάνεται. Κατά το κτηματολογικό φύλλο του ως άνω μείζονος ακινήτου, ως ιδιοκτήτες του εμφανίζονται η πρώτη των εναγομένων Μεταξία Ανδροβιτσανέα, κατά ποσοστό 33,33% εξ αδιαιρέτου, ο δεύτερος των εναγομένων Νικόλαος Ανδροβιτσανέας κατά ποσοστό 33,34% εξ αδιαιρέτου και ο τρίτος των εναγομένων Δημήτριος Ανδροβιτσανέας, κατά ποσοστό 33,33% εξ αδιαιρέτου.

Με την εν λόγω αγωγή ο ενάγων Δήμος Χαλανδρίου, εξιστορούσε, ότι η αρχική αυτή εσφαλμένη και ανακριβής εγγραφή, οφείλεται στο γεγονός ότι εκ παραδρομής ο Δήμος δεν υπέβαλε δήλωση ιδιοκτησίας κατά τα οριζόμενα στον Ν.2308/1995 εντός των νομίμων προθεσμιών, με αποτέλεσμα το ως άνω γεωτεμάχιο ιδιοκτησίας του να μην συμπεριληφθεί στους κτηματολογικούς πίνακες του Κτηματολογικού Γραφείου του Δήμου Χαλανδρίου ως αυτοτελής ιδιοκτησία. Φερόμενος τίτλος της εξ αδιαιρέτου συγκυριότητας των εναγομένων επί της ιδιοκτησίας με ΚΑΕΚ 051471505006/0/0 είναι η υπ’ αριθμ. 5248/1997 δήλωση αποδοχής κληρονομιάς της Συμβολαιογράφου Αθηνών Καλλιόπης Δομάζου-Σπάθη, που μετεγράφη νόμιμα στα Βιβλία Μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Χαλανδρίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου, απέκτησε την επίδικη έκταση δυνάμει της νομίμως μεταγεγραμμένης υπ’ αριθμ. πρωτ. 2985/03.05.1984 απόφασης του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής. Με την απόφαση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο του παραχώρησε μεταξύ άλλων για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας, όπως τη δημιουργία παιδικών χαρών, χώρων αθλοπαιδιών, ίδρυση και λειτουργία πνευματικών και πολιτιστικών κέντρων, χώρων αναψυχής κλπ το υπ’ αριθμ. 1328 τεμάχιο της Οριστικής Διανομής του Αγροκτήματος Γέρακα (1951) εκτάσεως έξι χιλιάδων διακοσίων εξήντα τετραγωνικών μέτρων (6.260), δηλαδή μια κοινόχρηστη εποικιστική έκταση, όπως αυτή εμφαίνεται στα επίσημα κτηματολογικά στοιχεία της Οριστικής Διανομής του αγροκτήματος Γέρακα του έτους 1951.

Το «αγρόκτημα Γέρακα» (συνολικής έκτασης 17.836 στρεμμάτων), στο οποίο εντάσσεται και το εν λόγω υπ’ αριθμ. 1328 τεμάχιο, απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για την αποκατάσταση των ακτημόνων καλλιεργητών της περιοχής Γέρακα, κατ’εφαρμογήν της εποικιστικής νομοθεσίας. Η απαλλοτρίωση του κείμενου στην περιφέρεια του Δήμου Κρωπίας αγροκτήματος αυτού, το οποίο ανήκε κατά κυριότητα στην Ιερά Μονή Πεντέλης κηρύχθηκε δυνάμει του από 17.8.1918 Β.Δ., που δημοσιεύθηκε στο υπ’αρ. 184/24.8.1918 Φ.Ε.Κ. (Τεύχος Α'). Συγκεκριμένα και σε εφαρμογή του άρθρου 14 του ν. 2052/1920 «περί Αγροτικού Νόμου», εκδόθηκε η υπ’αρ. 6/1921 απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων Αθηνών, με την οποία απαλλοτριώθηκε το παραπάνω αγρόκτημα για την αποκατάσταση ακτημόνων καλλιεργητών και η οποία μεταγράφηκε νόμιμα τον Ιούνιο του έτους 1922 στα οικεία βιβλία του αρμόδιου Υποθηκοφυλακείου Κρωπίας. Με τις υπ’αρ. 7/1921 και 601/1926, αντίστοιχα, αποφάσεις του Προέδρου Πρωτοδικών και του Πρωτοδικείου Αθηνών ορίσθηκε το ποσό της οφειλόμενης αποζημίωσης στην Ιερά Μονή Πεντέλης για το απαλλοτριωμένο αυτό κτήμα της, στο συνολικό ποσό των 650.000 δρχ. Η αποζημίωση αυτή καταβλήθηκε στις 26.7.1934 στον Οργανισμό Διοίκησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, που αναγνωρίστηκε δικαιούχος, με την υπ’ αρ. 296/1933 απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών και επομένως συντελέστηκε η απαλλοτρίωση του κτήματος αυτού, η οριστική διανομή του οποίου στους δικαιούχους έγινε το έτος 1932.

Η οριστική αυτή διανομή αναθεωρήθηκε με την υπ’ αρ. 152565/ 25569/15.6.1951 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αρ. 119 (Τεύχος Β') Φ.Ε.Κ. της 25.6.1951. Τα κληροτεμάχια του Αγροκτήματος Γέρακα, διανεμήθηκαν στους κληρούχους των τότε Συνεταιρισμών Αποκατα-στάσεων Ακτημόνων Καλλιεργητών (Αμαρουσίου, Λιοπεσίου, Χαλανδρίου κλπ), οι οποίοι και απέκτησαν τίτλους ιδιοκτησίας (Παραχωρητήρια). Όλα τα παραπάνω στοιχεία της απαλλοτρίωσης καταχωρήθηκαν στο συνταχθέν από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας αγροτικό κτηματολόγιο του κτήματος «Γέρακα», αποτελούμενο α) από τα 13 φύλλα του τοπογραφικού διαγράμματος, που περιέχει τη γραφική γεωμετρική παράσταση κάθε στοιχειώδους μονάδας (κληροτεμαχίου) και β) τα κτηματολογικά βιβλία (κτηματολογικό πίνακα, πίνακα διανομής και αποσπάσματος), που περιέχουν επίσης τη νομική κατάσταση κάθε στοιχειώδους μονάδας (κληροτεμαχίου). Στην απαλλοτριωθείσα, κατά τα παραπάνω, έκταση του αγροκτήματος «Γέρακα» συμπεριλαμβανόταν και το με αριθμό 1328 τεμάχιο εκτάσεως (6.260) τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δεν διατέθηκε σε κάποιο κληρούχο, αλλά παρέμεινε ανεπίδεκτη χρησικτησίας δημόσια, κοινόχρηστη, επικοιστική έκταση έως το έτος 1984, οπότε παραχωρήθηκε στο Δήμο Χαλανδρίου, κατά τα ως άνω αναφερθέντα.

'Ετσι, στο προαναφερόμενο αγροτικό κτηματολόγιο καταχωρήθηκε, ως περιεχόμενο στην απαλλοτριωθείσα έκταση και το 1328 κληροτεμάχιο ως διαθέσιμο, δηλαδή ως δημόσια, κοινόχρηστη, επικοιστική έκταση εκτάσεως τ.μ. (6.260) τετραγωνικών μέτρων. Από την προμνημονευόμενη καταχώρηση στο αγροτικό κτηματολόγιο, αποδεικνύεται κατ’ αμάχητο τεκμήριο ότι α) έγινε η απαλλοτρίωση που αναφέρθηκε για την αποκατάσταση ακτημόνων καλλιεργητών και β) ότι μέσα στα όρια της έκτασης, που απαλλοτριώθηκε περιλαμβάνεται και το 1328 τεμάχιο. Σύμφωνα με την ως άνω αγωγή του Δήμου Χαλανδρίου τα εκτός συναλλαγής πράγματα, δηλαδή τα κοινά σε όλους, τα κοινόχρηστα και τα προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών είναι ανεπίδεκτα χρησικτησίας τακτικής ή έκτακτης κατ’ άρθρον 1054 ΑΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 966 ΑΚ. Σύμφωνα, εξάλλου, με το άρθρο 240 παρ.5 του Π.Δ. 410/1995, η ακίνητη περιουσία των δήμων και κοινοτήτων προστατεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας «περί προστασίας της ακινήτου περιουσίας του δημοσίου», όπως ισχύουν κάθε φορά και δη των διατάξεων του α.ν. 1539/1938. Επομένως, το επίδικο ακίνητο, ως δημοτική έκταση και προηγουμένως ως δημόσια κοινόχρηστη επικοιστική έκταση, είναι ανεπίδεκτο χρησικτησίας και προστατεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας «περί προστασίας της ακινήτου περιουσίας του δημοσίου», όπως ισχύουν κάθε φορά και δη των διατάξεων του α.ν. 1539/1938. Τα δικαιώματα του Δήμου δεν υπόκεινται σε καμία παραγραφή, αφού σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του ίδιου ως άνω νόμου «τα επί των ακινήτων κτημάτων δικαιώματα του Δημοσίου εις ουδεμία υπόκεινται παραγραφή».

Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο με την υπ’αριθ. 1790/2010 (προδικαστική) απόφασή του διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Μετά την κατάθεση της υπ’αρ. κατ. 17/14.01.2012 από Ιανουαρίου 2010 Έκθεσης Πραγματογνω-μοσύνης του διορισθέντος με την ως άνω απόφαση αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού Δημητρίου Αντωνακόπουλου, η υπόθεση συζητήθηκε κατά τη δικάσιμο της 19-3-2013 και εκδόθηκε η υπ’αρ. 5787/2013 οριστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αν και αναγνώρισε την κυριότητα του Δήμου Χαλανδρίου και του δικαιοπαρόχου του Ελληνικού Δημοσίου επί της επίδικης έκτασης, έκανε δεκτή την ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως (άρθρο 281 ΑΚ) της ένδικης αγωγής, που προέβαλαν οι εναγόμενοι και απέρριψε την αγωγή του Δήμου, ως ουσία αβάσιμη.

ΙΙ. Κατά της ως άνω απόφασης ο Δήμος Χαλανδρίου άσκησε την από 02.07.2014 υπ’αρ. κατ. 4334/2014 έφεση ενώπιον του Εφετείου Αθηνών. Με την εν λόγω έφεση θίγονται μείζονα ζητήματα της εποικιστικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς η έκταση εντός της οποίας οριοθετείται η ένδικη ιδιοκτησία, εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης με την υπ’αρ. 4081/2010 απόφαση του Νομάρχη Αθηνών, με την οποία κυρώθηκε η υπ’αρ. 1/2010 Πράξη Εφαρμογής της εγκριθείσης πολεοδομικής μελέτης τμήματος της Πολεοδομικής Ενότητας 15 (ΟΤ 1198 και ΟΤ 1218) στην περιοχή «Πάτημα» του Δήμου Χαλανδρίου, ήτοι μετά την άσκηση της ένδικης αγωγής. Οι εναγόμενοι Μεταξία Ανδροβιτσανέα, Νικόλαος Ανδροβιτσανέας και Δημήτριος Ανδροβιτσανέας άσκησαν ομοίως την από 20.02.2015 υπ’αρ. κατ. 1432/2015 έφεση κατά της υπ’αρ. 5787/2013 οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τακτική Διαδικασία).

Επί των ως άνω δύο αντίθετων εφέσεων, οι οποίες συνεκδικάστηκαν, εκδόθηκε η υπ’αρ. 5317/2015 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών (8ο Τμήμα), η οποία, αφού έκανε δεκτή την ένσταση των αντιδίκων περί καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος (άρθρο 281 ΑΚ) υπό του Δήμου Χαλανδρίου, απέρριψε κατ’ουσίαν και αυτό (δευτεροβάθμιο Δικαστήριο) την ένδικη διεκδικητική αγωγή. Η απόφαση αυτή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διατάξεως περί του απαράγραπτου των δικαιωμάτων των ΟΤΑ και του Ελληνικού Δημοσίου και απηχεί την στροφή της νομολογίας του Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας (Αρείου Πάγου) προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης της καταχρηστικής άσκησης και των απαράγραπτων δικαιωμάτων υπό του Ελληνικού Δημοσίου και των νπδδ.

Εν όψει των ως άνω, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει έννομο συμφέρον να ασκήσει, κατά νόμον, το ένδικο μέσον της αίτησης αναιρέσεως κατά της υπ’ αρ. 5317/2015 απόφασης του Εφετείου Αθηνών (8ο Τμήμα) ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία έχει καθαρογραφεί και αναμένεται να επιδοθεί, αφού :

α) επαπειλείται η απώλεια περιουσιακού του στοιχείου, το οποίο προορίζεται για την εξυπηρέτηση κοινωφελούς σκοπού (λειτουργία σχολείου) και

β) συντρέχουν νόμιμοι και βάσιμοι λόγοι ασκήσεως του ενδίκου μέσου της αναιρέσεως για την εξαφάνιση της ανωτέρω απόφασης, καθώς το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, εσφαλμένα ερμήνευσε και εφήρμοσε τις ουσιαστικές διατάξεις των άρθρων 281 του Α.Κ. και τις διατάξεις του α.ν. 1539/1938 και του ν.δ. 31/1968, σύμφωνα με το διοικητικό φάκελο και την αριθ. πρωτ. 3268/27-1-2017 γνωμοδότηση της Δικηγόρου Αθηνών, Μαριλένας Ι. Αλεξοπούλου (ΑΜ/ΔΣΑ 18656).

TO 2017 Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;

"Δεν ξέραμε τι έχει κάνει ο δήμος για την υπόθεση Ανδροβιτσανέα" είπε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο η προεδράρα για να ξεκαρφωθεί, που ΤΟΛΜΗΣΕ να ζητήσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ να βρεθεί χώρος για ανέγερση λυκείου στο Πάτημα.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ!

Λίγο πριν ο Συμεών είπε ..... (ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ, αξίζει τον κόπο να το ακούσεις με τα αυτιά σου): "Εμείς δεν θέμε αλλά αν θέλει ΟΜΟΦΩΝΑ το ΔΣ θα προτείνουμε άλλο ακίνητο για ανέγερση λυκείου στο ΠΑΤΗΜΑ. Μόνο ομόφωνα όμως ...." είπε ο δήμαρχος.

(Μπα! ΟΜΟΦΩΝΑ σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Μέχρι 40 πάει το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της υπόθεσης Τρίτση και Κάδμου, 41 δεν έχει με άλλοθι να γίνει γρηγορότερα το σχολείο! 
Εμείς έχουμε ιστορία στην μάχη για τις υποδομές της πόλης - δεν την ξεπουλάμε για την φιλία της ΣΑΤΥΡΟΥΛΑΣ και του Αεικίνητου. Να είστε ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΕΣΕΙΣ τα κολλητάρια (και πουλητάρια))

Τι προηγήθηκε το 2017;;; 

Δεν ήξερε η πρόεδρος του .... γονεϊκού κινήματος που εχθές ήρθε με "προστασία " όλου του τοπικού κατεστημένου στο συμβούλιο να μιλήσει "σε αυτούς που έπιασαν μια καρέκλα" και τολμάνε να μην κάνουν ότι τους υποδεικνύει η προεδράρα και ο Σταύρος ο "επίτιμος του 3ου";

Ας θυμηθούμε από την ΠΛΑΤΕΙΑ τι έγινε το 2017:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ - ΤΡΙΤΣΗ / ΚΑΔΜΟΥ/ ΤΗΝΟΥ - ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ


Οι "καλοί" αποκαλούν τον συγκεκριμένο αδόμητο χώρο ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ.

ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!
Διότι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!
ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΥΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ (τον νυν ή τον πρώην).
Ούτε με το ΤΑΙΠΕΔ.
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Και όταν ο ΔΗΜΟΣ πάει στα δικαστήρια και με αποφάσεις συλλογικών του οργάνων λέει ότι το ακίνητο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ - όποιου ιδιώτη - αλλά είναι ΔΗΜΟΣΙΟ η αρχή για να χάσει την υπόθεση ο δήμος είναι να το αποκαλεί "οικόπεδο ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ" (λέμε εμείς).

Στην υπόθεση έχουμε αναφερθεί από το 2013, βεβαίως, όταν η αρνητική κατάληξη για τον δήμο ήταν βέβαιη με όσα γίνονταν στον δήμο, αλλά μη αποδείξιμη βεβαίως.

Αφού είχαν αναλάβει οι δικαιόροι να το σώσουν - σου λέει.
Η τότε αντιδήμαρχος κα Τσικίνη.

Βοούσε η υπηρεσία για το τι παιζόταν αλλά αν τα γράφαμε ή τα γράψουμε θα κερδίσουμε άλλα δέκα χρόνια δικαστήρια.

Λίγα γράψαμε! Κεραία - βεβαίως - δεν διαψεύστηκε! Σιγά που θα διέψευδε κανείς .....


ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, που ούτε αυτή είχε διαβάσει - προφανώς - η προεδράρα του γονεϊκού κινήματος και ..... δεν ήξερε.

Κρατούσε το σωληνάκι που είχε τρυπήσει.

ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ που είχε ανοίξει για να χαθεί χώρος ανέγερσης σχολείου, εχτές την έμαθε η προεδράρα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ - ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ 2013 - ΕΠΙ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ

Τότε γράφαμε - με πληροφορίες που διέρρεαν ΣΤΕΛΕΧΗ του δήμου εκείνης της εποχής: 


Σε αυτό το χωραφάκι εκεί στο Πάτημα ... ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ.
Δεν είναι βέβαια τυχαίο που έχει μείνει αδόμητο. 

Ούτε τυχαίο είναι ότι η ρυμοτομία της περιοχής - πώς να το θέσω τώρα με έναν κομψό τρόπο που να μην θεωρηθεί εμπαθής και να εμπεριέχει και το caumme il faut που επιθυμεί ο Δήμαρχός μας - έχει καθυστερήσει να το πω, έχει διακοπεί να το πω, ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ να το πω, δεν ξέρω, πες το όπως σου αρέσει, αλλά:

- Η ΚΑΔΜΟΥ - όπως δείχνει και ο ΓΟΥΓΛΗΣ - κόβεται στην μέση.
- Η Σητείας κάνει μια διακοπή και συνεχίζει μετά.

Γιατί άραγε;

Αλλά είναι μόνο το θέμα της ρυμοτομίας;

ΟΧΙ!
Διότι εκεί είναι - λέει - να γίνει και ΣΧΟΛΕΙΟ.

Είναι χώρος που πρέπει ν ανεγερθεί το γυμνάσιο του Πατήματος.

Έτσι έλεγε η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ένταξης.

Αλλά δεν ..... !
"Αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς" από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες.

Αλλά κομμάτι αυτής της ιδιοκτησίας ήταν ΔΗΜΟΣΙΑ.
Ανήκε στο Υπουργείο Γεωργίας ΚΑΙ ΤΟΤΕ - ΠΑΛΙΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, επίσημα.
Με παραχωρητήρια ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.

Αλλά κάποιοι προσέβαλαν την πράξη τότε και θυμήθηκαν ότι τους ανήκει.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΝ ΟΝΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ή ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και άρα μπορούν να ανοίξουν οι δρόμοι και να ξεκινήσει η ανέγερση του Γυμνασίου.

ΧΡΟΟΟΟΟΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, δεν ξεμπερδεύεται το θέμα.

Και φαίνεται ότι κάτι τρέχει τώρα, που δεν το λένε, δεν το λένε.

Διότι έχουν γίνει στον Δήμο με αυτό το θέμα ανάκατα.

Μου λέει ο σμπίρος μου ότι πρέπει να έχει αρπαχτεί ο Νομικός Σύμβουλος του δήμου κος Παπασταθόπουλος με την αντιδήμαρχο ΤΥ, που ως δικηγόρος έχει χειριστεί το θέμα για λογαριασμό του δήμου όλα αυτά τα χρόνια.

Και το κλου ήταν ότι έσκασε και ένας τύπος με μια διαταγή πληρωμής στο χέρι στον δήμο, που είχε οριστεί - λέει - από το δικαστήριο τεχνικός σύμβουλος για το θέμα και ζητάει να πληρωθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στον δήμο και ξαφνικά εμφανίστηκε κάποιος ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

Και η πλάκα είναι ότι μπορεί να έχει και δίκιο.

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;

Διότι αυτά, που είναι έξοδα της δίκης δεν τα πληρώνει όποιος χάνει την δίκη; (Νομικός δεν είμαι αλλά έτσι δεν είναι;)


ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕ τώρα και ζητάει να πληρωθεί ο κος ΖΑΧΑΡΙΑΣ;

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!


ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑ ΤΣΙΚΙΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ!

ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ! ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ή ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ;


ΣΧΟΛΙΟ 2018: 
Ο Αεικίνητος και η κα Τσικίνη δεν απάντησαν ποτέ - βεβαίως. Και η "πρέοδρος του γονεϊκού κινήματος" κατήλθε εις τας εκλογάς του 2014 με την παράταξη Κουράση. Δεν ήξερε - είπε εχτές. ΧΑΧΑΧΑΧΑ! 
Αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι μάγκες και ικανοί ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ επειδή έχουν προστάτη τη Λούλα.
Που ΠΟΛΛΟΥΣ μπορεί να δουλεύει αλλά ΟΧΙ ΕΜΑΣ!