Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Οι υποψήφιοι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – όλα τα ονόματα

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Οπως δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» έχει «κλειδώσει» το 80% των υποψηφίων και μέσα στον Ιανουάριο θα αρχίσει η ανακοίνωση των ονομάτων από τους ίδιους τους υποψηφίους. Για πρώτη φορά, η ΝΔ δε θα εκδώσει λίστα «χρισμάτων» αλλά θα δώσει το «πράσινο φως» στα στελέχη με τα οποία έχει έρθει σε επαφή να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους να μπουν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος με στόχο οι γαλάζιοι υποψήφιοι να έχουν σαφή αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, να μην προέρχονται απόλυτα από τον «κομματικό σωλήνα» αλλά να είναι πρόσωπα από το χώρο της αγοράς, με διάθεση προσφοράς.

Οπως λένε στη λεωφόρο Συγγρού, σε οργανωτικό επίπεδο «η ΝΔ είναι έτοιμη πολύ νωρίς, έξι μήνες πριν από τις εκλογές». Σε πολιτικό επίπεδο, τα γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι μπορεί να «χτυπήσουν» επτά περιφέρειες καθώς τα μηνύματα που έχουν είναι ότι στις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές τα πρόσωπα, δηλαδή ικανές υποψηφιότητες, «μετρούν» πολύ περισσότερο από τις κομματικές ταμπέλες. Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔθα στηρίξει σε πολλούς δήμους νέα πρόσωπα ενώ τα πολιτικά μηνύματα θα προκύψουν από το αποτέλεσμα σε Αθήνα- Πειραιά- Θεσσαλονίκη και από τις 13 περιφέρειες.

Για την περιφέρεια Αττικής, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων υπάρχει το όνομα του εν ενεργεία περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ωστόσο όχι με μεγάλες πιθανότητες ενώ οι επιτελείς της ΝΔ εξετάζουν σοβαρά την υποψηφιότητα του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Οι ζυμώσεις και οι αναζητήσεις πάντως συνεχίζονται.

Στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τη μάχη της ΝΔ θα δώσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας όπως και οι εν ενεργεία περιφερειάρχες Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ηπειρο, Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, Γιώργος Δακής στη Δυτική Μακεδονία και Σπύρος Σπύρου στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια «κλείδωσε» η στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη. Στην ίδια περιφέρεια έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο πρώην βουλευτής ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος ο οποίος διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί.

Στο Νότιο Αιγαίο, η ΝΔ θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Παππά, στο Βόρειο Αιγαίο προκρίνονται η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο βουλευτής Λέσβου Παύλος Βογιατζής, στη Δυτική Ελλάδα επικρατέστεροι είναι ο Γιώργος Παπαναστασίου και ο Σπήλιος Λιβανός και στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη ο Γιώργος Παυλίδης. Στην Κρήτη, η ΝΔ θέλει να διατηρήσει και να αυξήσει τις δυνάμεις της και οι πιθανότητες αυξάνουν για υποψηφιότητα του Σεραφείμ Τσόκα αν και γαλάζια στελέχη υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Στ. Αρναουτάκη.

Στην Πελοπόννησο, αν και την υποψηφιότητα του εν ενεργεία περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη και οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει ισχυρό προβάδισμα, η ΝΔ προσανατολίζεται σε πρόσωπα όπως η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρώην βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος, ο νυν δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας ενώ δεν αποκλείεται τη στήριξη να πάρει πρόσωπο από το χώρο της αγοράς.

Μεγάλοι δήμοι- Αττική

Για το δήμο της Αθήνας, η ΝΔ επιθυμεί να δώσει τη μάχη η Ολγα Κεφαλογιάννη ωστόσο από την πλευρά της Υπουργού Τουρισμού φαίνεται ότι δεν υπάρχει προθυμία. Παραμένει ψηλά στην ατζέντα το όνομα του Νίκου Δένδια, του Μάκη Βορίδη αλλά με «αντιστάσεις» από την πλευρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ενώ δεν έχει εγκαταλειφτεί το όνομα του Γιώργου Αμυρά. Από το γαλάζιο στρατόπεδο, έχει δηλώσει πάντως ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο βουλευτή Νικήτας Κακλαμάνης.

Για το δήμο Θεσσαλονίκης, η ΝΔ «ποντάρει» στην υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη ωστόσο ο ίδιος φέρεται να μην επιθυμεί να εμπλακεί στη μάχη της συμπρωτεύουσας. «Δυνατά» παίζουν τα ονόματα των βουλευτών Ελενας Ράπτη και Γιάννη Ιωαννίδη όπως και του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Απόστολου Λακασά.

Στον Πειραιά τη μάχη θα δώσει ο εν ενεργεία δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, στην Πάτρα φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Κώστα Χριστόπουλου.

Στο Μαρούσι η ΝΔ θα στηρίξει τον Γιώργο Πατούλη, στον Αλιμο τον Νίκο Τσαρπαλή, στη Γλυφάδα τον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου ο οποίος ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Στην Καλλιθέα θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ενώ ο γαλάζιος Δημήτρης Κάρναβος έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, στη Νέα Σμύρνη ο Νίκος Στέφος, στο Πέραμα η Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, ενώ στο Περιστέρι το χρίσμα «διατηρεί» ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ο Παντελής Χαροκόπος, στο Π. Φάληρο ο Διονύσης Χατζηδάκης. στο Δήμο Αχαρνών ο Θανάσης Κατσιγιάννης, στον Διόνυσο ο Νίκος Πέππα, στη Μεταμόρφωση ο Δημήτρης Τζίτζιφας, στον Μαραθώνα ο Νίκος Καραχάλιος, στο Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας ο Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης. Στην Ελευσίνα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το όνομα του Αργύρη Οικονόμου, στην Αίγινα του Τάκη Γρηγορόπουλου, στο Αγκίστρι του Αναστασίου Λογοθέτη, στον Πόρο «παίζει» το όνομα του Σπύρου Σπυρίδωνα, όπου δήμαρχος είναι ο γαλάζιος Δημήτρης Στρατηγός, όπως και στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όπου φέρεται να διεκδικεί τη στήριξη της Ν.Δ. ο Θανάσης Αδαμόπουλος. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΝΔ δε θα δώσει τη στήριξη στον Χάρη Τομπούλογλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης θα είναι υποψήφιος ο Μιχάλης Γαζής, στην Καισαριανή ο Θόδωρος Ιωαννίδης, στην Αγία Παρασκευή ο Βασίλης Ζορμπά, στο Δήμο Δάφνης- Υμηττού ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, στην Πεντέλη ο Δημήτρης Καψάλης, στο Χαλάνδρι ο Γιώργος Κουράσης, στον Ωρωπό ο Γιάννης Οικονομάκος, στην Κηφισιά ο Νίκος Χιωτάκη, στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας ο Γιώργος Δρίκος και στα Μέγαρα ο Γιάννης Μαρινάκης. Τη μάχη στο Δήμο Ζωγράφου θα δώσει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο Νίκος Πέτσας, στο Γαλάτσι ο Κυριάκος Τσίρος. Στη Νέα Ιωνία αναμένεται να «κατέβει» ο Νίκος Κουκουλάρης και στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού ο Νίκος Κούκης.

Για το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης διεκδικεί τη γαλάζια υποστήριξη ο Αναστάσιος Μαυρίδης, στο Δήμο Σαλαμίνας η Ρούλα Νανου, στο Δήμο Σαρωνικού ο Γιώργος Σοφρώνης.

ΣΥΡΙΖΑ

Στη διάρκεια του Ιανουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει μετά από αρκετές αναβολές η Κεντρική Επιτροπή τουΣΥΡΙΖΑ για να πάρει αποφάσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι θα δώσουν τη μάχη σε δήμους και περιφέρειες με συμβολική σημασία κεντρικά πολιτικά στελέχη και τις προτάσεις θα κάνει ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εκδηλώνεται μεγάλη προθυμία, ακριβώς επειδή υπάρχει ο πειρασμός της συμμετοχής στη διακυβέρνηση.

Η επιλογή των υποψηφίων αναμένεται να προκαλέσει κάποιους εσωκομματικούς κραδασμούς μεταξύ στελεχών του ιστορικού ΣΥΡΙΖΑ και των οπαδών της διεύρυνσης με αξιοποίηση προσώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Οι τάσεις που έχουν διαμορφωθεί είναι οι εξής:

-Το Αριστερό Ρεύμα του Π. Λαφαζάνη επιθυμεί συνεργασία με το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

-Οι ΠΑΣΟΚογενείς βλέπουν με καλό μάτι υποψηφιότητες νυν δημάρχων και περιφερειαρχών αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που κρατούν αποστάσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη, στη λογική ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάνε στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πρώην ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ αλλά και ότι τα πρόσωπα παίζουν σημαίνοντα ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.

-Η ηγετική ομάδα επιχειρεί να συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να «προσωποποιήσει» τη χρυσή τομή κατά περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκρίνονται τα εξής ονόματα:

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Ο υποψήφιος του 2010 Τάκης Χαρίτου αποσύρεται και δεν έχει βρεθεί.

Αττικής: Φαβορί είναι η βουλευτής της Β΄Αθήνας Σοφία Σακοράφα.

Βορείου Αιγαίου: Το όνομα που συζητείται είναι του (κατά πολλούς επιτυχημένου) δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή, ο οποίος είχε στηριχθεί το 2010 από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δυτικής Ελλάδας: Πρόκειται για μία «ΠΑΣΟΚογενή» περιφέρεια και ακούγεται ότι μπορεί να δώσει τη μάχη ο βουλευτής της Β΄ Αθήνας Αλέξης Μητρόπουλος, χωρίς να επιβεβαιώνεται από τον ίδιο.

Δυτικής Μακεδονίας: Συζητείται το όνομα της βουλευτού Ευγενίας Ουζουνίδου αν και η ίδια διατηρεί επιφυλάξεις.

Θεσσαλίας: Το 2010 είχε “κατέβει” ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, αλλά είχε πάρει μόλις 3%. Μια λύση θα μπορούσε να είναι η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι η ίδια θέλει να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ηπείρου: Στο τραπέζι είναι το όνομα της βουλευτού Όλγας Γεροβασίλη ενώ εικάζεται ότι μπορεί να αποτελέσει μεταγραφή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο οποίος εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2010 με το συνδυασμό του Β. Αργύρη (ΠΑΣΟΚ) που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Iονίων Νήσων: Είναι πιθανόν να δοκιμαστεί ξανά ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλλονιάς Θεόδωρος Γαλιατσιάτος, ο οποίος ωστόσο είχε πάρει μόλις 4,3%.

Κεντρικής Μακεδονίας: Θα υποστηριχθεί –εκτός μεγάλου απροόπτου- ο ανεξάρτητος βουλευτής (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) και υποψήφιος περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ το 2010, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος θα υποστηριχθεί και από τη ΔΗΜΑΡ.

Κρήτης: Δύο είναι το ονόματα που συζητούνται. Του βουλευτή Χανίων και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη και των βουλευτών Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη (ο οποίος διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου από το 2006 έως το 2010).

Νοτίου Αιγαίου: Εφόσον ο υποψήφιος προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ το πιθανότερο όνομα είναι αυτό του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Συρμαλένιου, ο οποίος είναι και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο. Ωστόσο στη λογική της διεύρυνσης «παίζουν» τα ονόματα του δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου (ως κοινού υποψηφίου με τους ΑΝΕΛ), ενώ η υποψηφιότητα του Κ. Σκανδαλίδη που ακούστηκε κάποια στιγμή διαψεύστηκε με οργή από την τοπική οργάνωση Δωδεκανήσου.

Πελοποννήσου: Οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος (είναι και περιφερειακός σύμβουλος) και Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας ή ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. Τρίπολης Τάσος Παπαζαχαρίας ο οποίος όμως μπορεί να είναι υποψήφιος στο Δήμο Τρίπολης. Ωστόσο δεν αποκλείεται εφόσον προκριθεί η λύση της διεύρυνσης να είναι υποψήφιος άλλο πρόσωπο-έκπληξη εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Στερεάς Ελλάδας: Συζητείται το όνομα του βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου.

ΔΗΜΟΙ

Αθηναίων: Η Κουμουνδούρου φαίνεται πως θα ήθελε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος όμως δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Σε κάθε περίπτωση, τη βολιδοσκόπηση θα κάνει προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας. Υπάρχουν και εισηγήσεις για πρόσωπα όπως ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ρ/σ «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης και ο Γιώργος Κιμούλης.

Θεσσαλονίκης: Αρης Καζάκος και Τάσος Κουράκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικρατέστεροι για την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος είναι καθηγητής καθηγητής εργατικού δικαίου στο ΑΠΘ και ο δεύτερος βουλευτής αλλά και καθηγητής ιατρικής επίσης στο ΑΠΘ. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να δώσει τη μάχη ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος, που έχει προσωπικές σχέσεις με τον Αλ. Τσίπρα, αλλά δεν φαίνεται ότι γέρνει προς τα εκεί η πλάστιγγα.

Οι υποψήφιοι ανά δήμο (κατ” αλφαβητική σειρά) είναι οι εξής:

Αγίας Βαρβάρας: Ο υποψήφιος του 2010 Γιώργος Γιωργιαννάκης. «Πάιζει» και το όνομα του νυν δημάρχου Γιώργου Καπλάνη, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Αγίας Παρασκευής: Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», Γιάννης Σταθόπουλος που το 2010 είχε πάρει 25,02% και είχε μείνει για 152 ψήφους εκτός β΄ γύρου

Αγίου Δημητρίου: Ο υποψήφιος του 2010, Θανάσης Βάσιος

Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Ο υποψήφιος του 2010 Παναγιώτης Τερζόγλου, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να στηριχθεί και ο νυν δήμαρχος Νίκος Σαράντης, για τον οποίο όμως αντιδρά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Αιγάλεω: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» Δημήτρης Μπίρμπας

Αλίμου: Ο Δημήτρης Κλαυδιανός, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Άνω-κάτω Καλαμάκι», που ήταν υποψήφιος και το 2010

Αμαρουσίου: Ο υποψήφιος του 2010 Λευτέρης Μαγιάκης

Αχαρνών: Η υποψήφια του 2010, Πετρούλα Σεπετά

Βριλησσίων: Ο Γιάννης Τσούτσιας, που το 2010 ως ανεξάρτητος είχε πάρει 13,91%

Βύρωνα: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Στάση Βύρωνα», Άκης Κατωπόδης που είχε στηριχθεί και το 2010

Γαλατσίου: Η υποψήφια του 2010, Ελένη Αυλωνίτου

Γλυφάδας: Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης

Διονύσου: Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σπηλιώτης

Ελληνικού-Αργυρούπολης: Αν και πληροφορίες έλεγαν ότι ίσως να μην είναι ξανά υποψήφιος το όνομά του Χρήστου Κορτζίδη συνεχίζει να είναι το μοναδικό στη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Ζωγράφου: Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας», Τίνα Καφατσάκη που είχε στηριχθεί και το 2010

Ηλιούπολης: Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη» Χρήστος Κοκοτίνης. Συζητείται πάντως ακόμη και η στήριξη του νυν δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου

Ιλίου: Ο Πάνος Κουτσιανάς που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος το 2010

Καισαριανής: Ο 35χρονος Γιώργος Κοντόσταβλος.

Καλλιθέας: Ο υποψήφιος του 2010 Παναγιώτης Μακρίδης αν και ο ίδιος δεν θέλει να ξανακατέβει

Κηφισιάς: Ο Παναγιώτης Κανακάκης, που είχε κατέβει ως ανεξάρτητος το 2010

Κορυδαλλού: Η υποψήφια του 2010 Καίτη Κυλάκου

Λυκόβρυσης-Πεύκης: Δεν έχει βρεθεί ακόμη αντικαταστάτης του νυν δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού που αποχωρεί

Μεταμόρφωσης: Ο εκδότης Βασίλης Καραβάκος

Μοσχάτου-Ταύρου: Ο υποψήφιος του 2010 Γρηγόρης Σωπάκης ο οποίος είναι συνεργάτης της Σοφίας Σακοράφα ή ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ το 2010 Άρης Κρεμμύδας (ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Είναι λίγο μπερδεμένος ο συντάκτης σχετικά με τον συνεργάτη της Σοφίας Σακοράφα)

Νέας Σμύρνης: Ο υποψήφιος του 2010, Παναγιώτης Πάντος

Νέας Ιωνίας: Ο νυν δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης

Νίκαιας-Ρέντη: Ο υποψήφιος του 2010 Κώστας Παπαδόπουλος ή ο, προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, νυν δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, για τον οποίο ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Παπάγου-Χολαργού: Ο υποψήφιος του 2010, νυν δημοτικός σύμβουλος Περικλής Ζήκας

Πειραιά: Ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος όμως δεν θέλει.

Πεντέλης: Ο υποψήφιος του 2010, Αντώνης Φειδοπιάστης

Περιστερίου: Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Καρίντζης

Πετρούπολης: Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτικής Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης»,Στέφανος Βλάχος τον οποίο ωστόσο δεν θέλει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σακούτης

Σαρωνικού: Ο νυν δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, αποχωρεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του

Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Η τοπική οργάνωση έχει προτείνει το φιλόλογο Άρη Βασιλόπουλο. Ωστόσο παίζει και το όνομα του ιδιοκτήτη της εταρείας δημοσκοπήσεων Pulse Γιώργου Αράπογλου

Φιλοθέης-Ψυχικού: Η δημοτική σύμβουλος Νάντια Σουμπασάκη- Παπαδημούλη, σύζυγος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη

Φυλής: Ο Σάββας Σάββας που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος το 2010 αν και υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Χαϊδαρίου: Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι» ανακήρυξε Θοδωρής Σπηλιόπουλος

ΠΗΓΗ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ. 
ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ... ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ ό,τι και να κάνει η ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ - και ας πήρε το χρίσμα!

Διότι πλέον οι ψηφοφόροι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ και μαντριά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

ΠΛΑΤΕΙΑ speaking!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΑΟΚ! ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ!
Η ομάδα ανδρών του ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, με εννέα νίκες και δύο ήττες, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αναγορεύτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα του 2ου Ομίλου της Β' Κατηγορίας ΕΣΚΑ, Συνεχίζει ακάθεκτη για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α' Κατηγορία.

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Προκήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου