Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ


Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων εκτός από απαράδεκτη και προκλητική είναι βαθιά αντιδημοκρατική και υπερβαίνει τα ανεκτά όρια δράσης της.

Η επίθεση εναντίον των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων που δεν παρευρέθηκαν σε μία "ενημερωτική" σύσκεψη,  για θέματα τα οποία απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές παιδείας του δήμου - στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποί τους - καθημερινά,  τα έχουν ψηφίσει, τα χειρίζονται σε θεσμικά όργανα, χωρίς ίχνος αμοιβής ή εξόδων παράσταση - και μάλιστα βάζοντας μπελάδες στο κεφάλι τους με ελέγχους στην προσωπική τους οικονομική κατάσταση και τα οικογενειακά τους ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ - από ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ και ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ των γονιών - ξεπερνάει κάθε προηγούμενο μικροπολιτικής.

Η επίθεση κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ εκπαιδευτικών είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το ΔΣ της Ένωσης Γονέων δεν είναι παρά ΜΑΡΙΟΝΈΤΕΣ, τα νήματα των οποίων κινούνται από τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ σε βάρος των .... ενοχλητικών ανεξάρτητων και αυτόνομων αντιπάλων τους.
Και Η ΗΓΕΣΙΑ αυτού του συστήματος είναι γνωστή. Και δεν κοκκινίζει από ντροπή με τίποτα.

Το κομματικό κατεστημένο - διακομματικά και ενοποιημένα - επιτέθηκε σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ πολίτες που βρίσκονται εκτός της άμεσης επιρροής των συνεργαζόμενων κομμάτων, που επιθυμούν την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος στο δήμο.

Αλλά ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΗΠΕΔΟΥ.
Η παιδεία στο Χαλάνδρι δεν θα γίνει  αρένα κατασκευασμένων αντιπαραθέσεων, τουλάχιστον όχι αν δεν μπορούν να προβάλλουν ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ για τις υποτιθέμενες διεκδικήσεις τους.

Και σοβαρούς λόγους αυτή τη στιγμή  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται.

Και αυτοί που υπάρχουν δεν είναι προνομιακός χώρος γι\α τους ΚΟΥΡΑΣΙΚΟΥΣ.

Στα ζητήματα παιδείας είναι ΑΝΕΞΗΤΗΛΟ ΣΤΙΓΜΑ.

Οι σιτιζόμενοι από κόμματα, δήμους και δημόσιους οργανισμούς -  με διορισμούς από το παράθυρο και με κομματικό μπιλιετάκι , που έχουν - με το αζημίωτο - τον χρόνο να βρίσκονται παντού και ανεξάρτητα ωραρίου, για να προστατεύουν τα κόμματα από την κοινωνία που τα έχει ξεπεράσει προ πολλού, κόμματα που υποχρεώνουν τα κορόιδα να πληρώνουν τις συμβάσεις των "εκπροσώπων τους στο γονεϊκό κίνημα" σε δήμους, στο δημόσιο, στα σπίτια τους, στα οικόπεδά τους -  είναι λογικό να επιχειρούν να προβάλλουν ως φωτεινά παραδείγματα, ως  ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν ξεχάσει που βρίσκεται η θέση εργασίας τους και να καταγγέλλουν τους εκπαιδευτικούς που κοπιάζουν για την εκπαίδευση των παιδιών μας, που δεν μπορούν να τρέχουν σε κάθε σύσκεψη - που προκαλεί ο κάθε αντιδήμαρχος, κάθε δήμου ή ή κάθε .... Πετράκου για τα θέματα που βολεύουν το παραταξιακό τους παιχνίδι εν όψει δημοτικών εκλογών.

Από την πλευρά μας - όχι για να δικαιολογήσουμε την απουσία που μας έβαλε η κ. Πετράκου (υποψήφια το Γ.  Κουράση στις δημοτικές εκλογές), ο κ. Οικονόμου (Λαϊκή Συσπείρωση) της Ένωσης Γονέων - στο απουσιολόγιο ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ για την απαράδεκτη ανακοίνωσή τους με περισσότερα επιχειρήματα, ενημερώνουμε τον Χαλανδραίο γονιό ότι ο εκπρόσωπός μας στα θέματα παιδείας και μέλος της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας του δήμου - τακτικότατος στις υποχρεώσεις του  Θανάσης Μακρής, ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΠΟΤΕ email πρόσκλησης για την συγκεκριμένη συνάντηση. Άρα ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ!

Αλλά και να την ήξερε και να αδυνατούσε να παρευρεθεί ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - εμείς οι εθελοντές - στους κομματικούς υπαλλήλους να μας κάνουν τους απουσιολόγους.
Ούτε θα τους πάμε εμείς τη μαμά μας να δικαιολογήσει την απουσία.

Όμως η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων ασχολείται και με τα προβλήματα της παιδείας - λέει, εκτός από το να καταγγέλλει τις δημοτικές παρατάξεις και να προβάλλει τον Καλομοίρη.

Χρειάζονται και φερετζέ για να παίζουν τα παιχνιδάκια τους.
Και έκαναν φερετζέ τα σχολεία και τα παιδιά μας. 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Να δούμε τι λένε οι ίδιοι για τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης στο Χαλάνδρι;
(Εμείς ως δημοτική παράταξη με διαχειριστικά θεματάκια, ζητήματα γραφειοκρατίας και μπογιαντίσματος τοίχων δεν ασχολούμαστε, δεν είμαστε διοίκηση του δήμου).
  1. Ότι δεν βρέθηκε - ακόμα - άλλη λύση για το λύκειο του Πατήματος, ο χώρος ανέγερσης του οποίου είχε διασφαλιστεί από την πρώτη φορά αριστερά στο Χαλάνδρι (την κανονική - την διοίκηση Παττακού) αλλά χάθηκε στα δικαστήρια με τις εμπνευσμένες κινήσεις και την αποτελεσματική νομική εκπροσώπηση που είχε ο δήμος στα δικαστήρια από το νομικό επιτελείο Κουράση και την δικηγόρο αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ την πολτική ευθύνη για την απώλεια για τον δήμο και το Πάτημα.
Της παράταξης με την οποία υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν  η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΝΩΣΗ; 
Πού παρασύρονται τα άλλα μέλη του ΔΣ που είναι ΑΣΧΕΤΑ με τα δημοτικά να εμπλέκονται;

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ δια της "κριτικής" που ασκεί στην διοίκηση;

ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ της διεκδίκηση θεραπείας του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ για να τους δείξουμε ενδιαφέρον και να μας βάλουν διαγωγή κοσμιοτάτη στον έλεγχο;
Να ξεπλυθούν ποιοι θέλουν;
ΩΠΑ!
ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ με ποιους είστε και  ποιανών τα συμφέροντα εκπροσωπείται. ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΊΤΕ!

Έχουν πολύ θράσος! 

2. Για το θέμα της καθαριότητας και την μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων στο βοηθητικό προσωπικό ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ η Ένωση;

Πώς προτείνει να αντιμετωπιστεί;
Τη νεοφιλελέ αντίληψη την ξέρουμε! Σύμβαση με ιδιωτικά συνεργεία. Δεν γίνονται λοιπόν λίγο πιο συγκεκριμένοι οι της Ένωσης - που τα λένε "ενωτικά" και "όλοιμαζί" για να ξέρει και το ΜΕΤΑ και η ΔΑΣ ΟΤΑ τι λέει το ΚΚΕ στους γονείς  για να μην τσακωνόμαστε τσάμπα;3. Η θέση της ένωσης για τα δημόσια νηπιαγωγεία της πόλης είναι μνημείο. Έχουμε στην πόλη, αυτή τη στιγμή, 850 θέσεις ενώ το μάξιμουμ της ετήσιας ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ανάγκης είναι σήμερα 1120 παιδιά αν πάμε στην - τρισκατάρατη για τη ΝΔ και την ΚΕΔΕ - δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.
Δεν φτάνουν - λένε - οι 850 θέσεις. 
Και ειρωνεύονται δια θαυμαστικών την ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΗ απάντηση ότι από τα 1120 ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ παιδιά (που μπορεί να είναι και 1050 - πρόβλεψη είναι) κάποια θα πάνε σε ιδιωτικά από επιλογή των γονιών τους και μετά θα δούμε αν λείπουν - και πόσες θέσεις από τα δημόσια. Δεν είναι και καμιά τεράστια ψαλίδα, έτσι δεν είναι;

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ να δικαιωθεί η θέση της ΝΔ ενάντια στην δίχρονη υποχρεωτική!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, αυτός είνια ο καημός τους.

Αφήσαμε για το τέλος το ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ, αυτό που καλούμε τους πάντες να σκεφτούν και να αξιολογήσουν:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΘΕΣΗ "... ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ".
  • Αντιπαροχή των χαρακτηρισμένων - εδώ και τριαντα χρόνια - για ανέγερση σχολείων οικοπέδων;
  • Παραχώρησή τους σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς, σε συλλόγους "φίλων" όπως το Κουρτέση;
  • ΣΔΙΤ; Για σχολεία; Και με τι αντάλλαγμα στον ιδιώτη μέσα στα σχολεία; Πρώτος όροφος μπουζούκια - δεύτερος, τρίτος λύκειο; 
ΤΙ ΛΕΝΕ;;;

Δεν μας εξηγούν και εμάς "τους εμπλεκόμενους φορείς, που δεν μας ενδιαφέρουν τα θέματα παιδείας"  ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ και ποιες  είναι οι "πηγές χρηματοδότησης" που έχουν βάλει στο μάτι τα οικόπεδα ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ - κάποτε, ως διοίκηση του δήμου συγκρουστήκαμε με συμφέροντα - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ για να διασφαλίσουμε;

ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΛΕΝΕ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΤΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΑ» ΤΟΥ «ΦΟΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ»

 
Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Μέλους της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη»

Site: http://www.gpapasimos.gr


Η σύλληψη (όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι επρόκειτο για ενέδρα) και η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, με την διαφαινόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να επαναλάβει και στην περίπτωση αυτή την προσφιλή της τακτική, που είναι η επίτευξη στόχων, μέσω απαγωγής προσώπων τρίτων Χωρών, «δηλητηριάζοντας» συνειδητά τη σχέση της με την Ελλάδα, εντάσσονται στο διακηρυγμένο, πλέον, στρατηγικό στόχο της Άγκυρας, που είναι η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Ο ανομολόγητος στόχος της πίσω από αυτό, είναι το μοίρασμα του Αιγαίου και της Α.Ο.Ζ. της Κύπρου και η συνεκμετάλλευση των πλούσιων υδρογονανθράκων της Ελληνικής θάλασσας.

Ο εκτροχιασμός της επιθετικότητας της Τουρκίας εξυπηρετεί αυτόν τον στρατηγικό της στόχο. Λαμβάνει, όμως, ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά σήμερα, λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και της υπονόμευσης της πλανητικής ηγεμονίας των Η.Π.Α., που βρίσκεται σε «βαθύ Φθινόπωρο», αφού φαίνεται, ότι το Τουρκικό πολιτικό στρατιωτικό κατεστημένο θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να επιβάλλει τον «αναθεωρητισμό» και την αλλαγή συνόρων στην ευρύτερη περιοχή, ως ισχυρή περιφερειακή δύναμη. Και αν διαχρονικά η Τουρκία παραβίαζε το διεθνές δίκαιο, το έκανε αυτό, ενώ υπήρχε ένα «προστατευτικό πλέγμα» υπό την Αμερικανική ηγεμονία, στην οποία προστρέχει μέχρι και σήμερα, αν και έχουν αλλάξει πλήρως οι συνθήκες, ως «ικέτιδα» η Ελληνική «ασθενής» πολιτική τάξη, προκειμένου να παρέμβει και να υποχωρήσει ο «ταραξίας». Σήμερα, όμως, αυτό το «κέλυφος» έχει πλήρως διαρραγεί.

Η επικυριαρχία των Η.Π.Α. στην περιοχή αμφισβητείται καθημερινά, τόσο λεκτικά από τον Ερντογάν και την πολιτική τάξη της Τουρκίας, όσο και εμπράκτως, με την συμμαχία που έχει πραγματοποιήσει με την Ρωσία και την αγορά του «υπερόπλου» των S-400, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για το ΝΑΤΟ.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην περιοχή και αποτελούν τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας, μετά την συγκρότησή της ως σύγχρονο Κράτος με τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923, με εντάσεις ή υφέσεις, ανάλογα με τις διεθνείς Συνθήκες, το κρίσιμο ερώτημα για την Ελλάδα, το οποίο δεν απαντάται από την ανεπαρκή πολιτική της ηγεσία, είναι το πώς τολμά αυτή να προκαλεί και να παραβιάζει χονδροειδώς κάθε διεθνή Συνθήκη σε βάρος της Χώρας μας, μέλους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι μονοσήμαντη: Αυτό οφείλεται στην διαχρονική κατευναστική πολιτική, που έχουν επιδείξει τις τελευταίες δεκαετίες όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η «παρασιτική» οικονομική ολιγαρχία, δημιουργώντας σταδιακά το λεγόμενο «φοβικό σύνδρομο», το οποίο εκμεταλλεύεται η Άγκυρα. Και αυτό παρά το γεγονός, πως έχει αποδειχθεί ιστορικά, ότι όταν η Χώρα μας επέδειξε σθεναρότητα και αποφασιστικότητα, με χαρακτηριστικότατο παράδειγμα την κρίση του 1997, όταν ο, τότε, αείμνηστος Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι «τα ψέματα τελείωσαν», η Τουρκία «έβαλε την ουρά στα σκέλια της»

Σήμερα, επιβοηθούσης σε αυτό και της ολικής οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα δίνει την εικόνα ενός «φοβικού παίκτη», απέναντι στον Νεοθωμανικό εξτρεμισμό, εικόνα που «φιλοτεχνήθηκε» με την επί χρόνια κατευναστική πολιτική «εξημέρωσης του θηρίου». Αυτό, όμως, αποτελεί μείζονα κίνδυνο για την Χώρα, γιατί σε περίπτωση που παγιωθούν οι αποτυχίες της Τουρκικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή (Κουρδικό), είναι βέβαιο, ότι αυτή θα προσπαθήσει να «ισοφαρίσει» αυτές τις απώλειες, μέσω της επιθετικής ηγεμονικής – επεκτατικής πολιτικής, κυρίως έναντι της Ελλάδος, όπως δείχνει με κάθε τρόπο το τελευταίο διάστημα (σύλληψη των στρατιωτικών στον Έβρο, εμβολισμός του «Γαύδος», ισχυρή ναυτική παρουσία στην Α.Ο.Ζ. της Κύπρου).

Σήμερα, η Ελληνική κοινωνία βγαίνει από τον «λήθαργο» μιας πλασματικής ευημερίας και το αβέβαιο καθεστώς ασφάλειας, που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, «εισπράττοντας τα επίχειρα» αυτού του χρόνιου «φοβικού συνδρόμου» απέναντι στην Τουρκία. Δυστυχώς δεν υπήρξαν, ούτε υπάρχουν στην εξουσία εκείνες οι δημοκρατικές πατριωτικές και ορθολογικές πολιτικές δυνάμεις, πλην εξαιρέσεων, που να «χαλυβδώσουν» το φρόνημα του Ελληνικού Λαού, να δημιουργήσουν ισχυρές βάσεις ευέλικτης και προστατευτικής για τα συμφέροντα της Χώρας εξωτερικής πολιτικής και να καταστήσουν αυτήν στρατιωτικά ισχυρή και «άτρωτη», απέναντι σε οποιαδήποτε επιβολή της εθνικής της κυριαρχίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), τη 14η Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ανατροπή αποφάσεων ανάληψης υποχρεώσεων των πιστώσεων που διατίθενται από το Δημοτικό Συμβούλιο, προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.

2. 1η υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Ο.Ε. 2018.

3. Συγκρότηση επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου.

4. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης βασισμένη στους βυζαντινούς ύμνους.

5. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσών σε βάρος του Κ.Α. 00.6443 με τίτλο: «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», για την πραγματοποίηση του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

6. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης εις βάρος του Κ.Α. 15.6471.05 με τίτλο: «Έξοδα για τη φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου» για φωτογραφική κάλυψη των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

7. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης εις βάρος του Κ.Α. 15.6471.05 με τίτλο: «Έξοδα για τη φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου» για βιντεοσκόπηση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

8. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσών συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.01 με τίτλο: «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου», για την καταχώρηση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του δήμου μας.

9. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 620,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% εις βάρος του Κ.Α. 00.6495.01 του προϋπολογισμού Ο.Ε. 2018 με τίτλο «Λοιπές δαπάνες γενικής φύσεως».

10. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.01 με τίτλο «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου» (Διαφημίσεις – Δημοσιεύσεις – Έντυπα, Φυλλάδια), για την έκδοση του 3ου τεύχους του ενημερωτικού εντύπου του Δήμου Χαλανδρίου.

11. Έγκριση συμμετοχής και έγκριση πίστωσης ποσού 111,90 € της δημοτικής συμβούλου κ. Ευγενίας Κατούφα στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας & Γηριατρικής που θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα.

12. Επιχορήγηση του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου με ποσό 2.980,00 € για την πραγματοποίηση σκακιστικών εκδηλώσεων.

13. Έγκριση και διάθεση συμπληρωματικής πίστωσης συνεχιζόμενης δαπάνης στο Ο.Ε. 2018.

14. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής και επαναβεβαίωσης.

15. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής.

16. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

17. Έγκριση σκοπιμότητας ανανέωσης της σύμβασης για πληρωμή τελών διοδίων με την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.» για τη διέλευση των οχημάτων του Δήμου Χαλανδρίου από την Αττική Οδό για το έτος 2018.

18. Έγκριση έκδοσης εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης στα πλαίσια της Σύμβασης Πώλησης φυσικού αερίου από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ Α.Ε.) στο Δήμο Χαλανδρίου.

19. Παραχώρηση γηπέδου ποδοσφαίρου αθλητικού κέντρου «Ν. Πέρκιζας».

20. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων (αρ. πρωτ. 8914/08-03-2018).

21. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων (αρ. πρωτ. 8916/08-03-2018).

22. Λύση σύμβασης προμήθειας φαρμάκων και φαρμακευτικού υγειονομικού υλικού, όσον αφορά στο σκέλος των εμβολίων.

23. Έγκριση σκοπιμότητας για παροχή υπηρεσίας «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΥ9» και λήψη απόφασης περί μη δυνατότητας παροχής υπηρεσίας με ίδια μέσα.

24. Έγκριση της μελέτης διαμόρφωσης της οδού Σωκράτους από Σοφ. Βενιζέλου έως Α. Παπανδρέου, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

25. Έγκριση 2ου Τακτοποιητικού Α.Π.Ε. του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ» Α.Μ. 11/16.

26. 1η τριμηνιαία συνοπτική ανακεφαλαιωτική έκθεση για την πορεία του έργου ‘Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων και εκριζώσεις στο Δήμο Χαλανδρίου’, (Α.Μ. 06/2017).

27. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο: ‘‘ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ’’ (ΑΜ 6/2016).

28. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ‘‘Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης και εξωτερικών διακλαδώσεων σε διάφορες περιοχές του Δήμου’’, Α.Μ. 4/2013.

29. Έγκριση παράτασης εργολαβικής σύμβασης του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή τμήματος οδού Αγ. Παρασκευής» (Α.Μ. 14/2016).

30. Λήψη απόφασης για την παράταση της συνολικής προθεσμίας της Σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» ΑΜ 3/2017, με Κ.Α. 30.7411.06.

31. Παράταση συμβατικής προθεσμίας του έργου ‘ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ’.

32. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων της επιχείρησης με την επωνυμία «ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ


Με μια ανακοίνωση ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, οι ΣΠΑΣΙΚΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ της Ένωση Γονέων αποδεικνύουν και στον πiο δύσπιστο γονιό αυτής της πόλης ΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ της εμπιστοσύνης του και του σεβασμού του, ΑΝΑΞΙΟΙ να τον εκπροσωπούν  σε ένα τομέα μάλιστα που έχει να κάνει ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε μια συνάντηση που κάλεσε η διοίκηση του δήμου, ύστερα από αίτημα της Ένωσης για τα θέματα παιδείας και τις  .... "σοβαρές" (κατά τους κομματικούς συνδικαλιστές της Ένωσης) ελλείψεις στα δημόσια σχολεία.

Η ανακοίνωση ακολουθεί και πρέπει να διαβαστεί με προσοχή.
Γιατί μόνο αν διαβαστεί με προσοχή θα καταλάβεις ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ - κατά την Ένωση Γονέων - "τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων" και ΠΟΙΟΣ είναι Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ σκοπός αυτής της ανακοίνωσης.

Που δεν είναι άλλος από το να προβάλλει τον .... Καλομοίρη και να επιτεθεί στο σύνολο των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Διότι η ΔΕΞΙΑ - υποψήφια του Κουράση προεδρος της Ένωσης και το μέλος της Λαίκής Συσπείρωσης - Αντιπρόεδρος ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ για τις δημοτικές εκλογές που υλοποιούν.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ - ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Και αυτό σε καλούμε να το διαπιστώσεις μόνος σου, διαβάζοντας την ανακοίνωσή τους με προοοχή.

Συνάντηση στο Δήμο για τα ζητήματα της Παιδείας

Την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα Παιδείας του Δήμου μας στην οποία είχαν κληθεί να συμμετέχουν, εκτός από την Ένωση, οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων και οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής» και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης η Α’ - Γ’ ΕΛΜΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, οι Πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Από την συνάντηση έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι του «Περικλή» και των Δημοτικών Παρατάξεων, με φωτεινή εξαίρεση τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γ. Καλομοίρη και Θ. Αλεξίου, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και επικριτικά σχόλια.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου έκαναν ένα απολογισμό των δράσεων και των ενεργειών που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα στις οικοδομικές άδειες των Σχολείων, τα προγράμματα τεχνικών επεμβάσεων που έχουν γίνει και εξελίσσονται, την προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων στις κτηριακές υποδομές. Αναφέρθηκαν στα πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούνται στα Σχολεία μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, όπως στον «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» που πραγματοποιείται εδώ και μια δεκαετία από την Δημοτική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», το πρόγραμμα Θεατρικών Παραστάσεων στα Σχολεία, το Φεστιβάλ Παραμυθιού και το «Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στάθηκε στην σχεδιαζόμενη μεγάλη εργολαβία επισκευών και εξωραϊσμού των Σχολείων, για την οποία έχουμε ενημερώσει ήδη τους Συλλόγους Γονέων, και ο προϋπολογισμός επιδιώκεται να ανέλθει στα 1,2 εκατ. €, πλην όμως δεν προβλέπεται να έχει υπογραφεί πριν το φθινόπωρο, ενώ το χρονοδιάγραμμά της θα είναι σε ορίζοντα τουλάχιστον διετίας. Για το χρόνιο ζήτημα της πρόσβασης μαθητών με αναπηρία, ένα ζήτημα που η Ένωση θέτει ανελλιπώς την τελευταία τριετία, συνεχίζεται ακόμη η προσπάθεια να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με άγνωστη μέχρι στιγμής κατάληξη.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας επισήμανε τα προβλήματα φύλαξης και καθαριότητας των Σχολείων όπου με την συνεχή μείωση του μόνιμου βοηθητικού προσωπικού και την αδυναμία πρόσληψης νέου λόγω των μνημονιακών επιταγών, θα διογκώνονται, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά. Ενημέρωσε επίσης ότι προβλέπεται επιχορήγηση ύψους 400.000 € προς τις Σχολικές Επιτροπές από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ένα πρόσθετο κονδύλι 150.000 € για την αγορά μηχανογραφικού εξοπλισμού – πάντοτε υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής δαπάνης από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού στο πρόβλημα δεν έχει βρεθεί οριστική λύση.

Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών μας ενημέρωσαν για την οικονομική κατάσταση των Σχολικών Επιτροπών, που είναι καλή, υπογράμμισαν ότι τα δύο Σώματα συγκαλούνται και λειτουργούν τακτικά, ενώ δεν υπάρχει αίτημα των Σχολείων που να μην έχει συζητηθεί και ικανοποιηθεί. Υπογράμμισαν ότι οι γονείς δεν πρέπει να αποτελούν τα εύκολα «θύματα» όταν οι Διευθυντές τους ζητούν – αυθαίρετα και παράνομα – χρήματα για να καλύψουν ανάγκες των Σχολείων και ζήτησαν να ενημερώνονται σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Η Ένωση επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι προκειμένου να ικανοποιούνται με ορθολογικό τρόπο οι ανάγκες των Σχολείων μας οι Σχολικές Επιτροπές οφείλουν να καταρτίζουν, άτυπους έστω, προϋπολογισμούς (αφού η νομοθεσία δεν προβλέπει ανάλογη υποχρέωση για τα Σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές) καθώς τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών καλούνται να αποφασίζουν ευκαιριακά και κατά περίπτωση, χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα των αναγκών, των οικονομικών δεδομένων και προγραμματισμό σε βάθος χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανεπαρκούς προγραμματισμού είναι το γεγονός ότι οι Σχολικές Επιτροπές έχουν ήδη εγκρίνει σημαντικά ποσά για την αγορά μηχανογραφικού εξοπλισμού όταν το διαθέσιμο σχετικό κονδύλι των 150.000 € από τον προϋπολογισμό του Δήμου παραμένει αναξιοποίητο.

Όσον αφορά το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης, ιδίως σε σχέση με τον υπερκορεσμό των Δημοτικών Σχολείων και την απουσία Λυκείου στην περιοχή του Πατήματος, αλλά και με την στέγαση των ΕΠΑ.Λ., δεν υπήρξε νεότερη ενημέρωση.


Υπενθυμίζουμε ότι έχει κατατεθεί στην ΚΤ.ΥΠ. (πρώην Ο.Σ.Κ.) ο σχετικός φάκελος για την ανέγερση του 17ου Δημοτικού Σχολείου, όμως μέχρι σήμερα καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί. Το ίδιο ισχύει και για το 17ο Νηπιαγωγείο. Όσον αφορά την ίδρυση του 6ου Γενικού Λυκείου, μετά την αμετάκλητη απώλεια για τον Δήμο του σχετικού οικοπέδου (το λεγόμενο «κτήμα Ανδροβιτσανέα»), δεν έχει αναληφθεί καμία ενέργεια για να εξευρεθεί άλλο κατάλληλο οικόπεδο.

Σχετικά με τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν με την θεσμοθέτηση του υποχρεωτικού διετούς Νηπιαγωγείου, αναφέρθηκε ότι οι διαθέσιμες θέσεις στα Νηπιαγωγεία του Χαλανδρίου είναι περί τις 850, όταν οι γεννήσεις στο Χαλάνδρι εκτιμώνται στις 560 το χρόνο. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή η διαφορά που προκύπτει (1120 νήπια για 850 θέσεις) δεν αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα υπερκορεσμού γιατί «πολλοί γονείς επιλέγουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία»!

Για το πρόβλημα που προκύπτει από την συστέγαση Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει μεν το πρόβλημα, όμως δεν έχει κανένα σχέδιο να το αντιμετωπίσει.

Από την Ένωση επισημάνθηκε επίσης ο κίνδυνος και για την ίδια την ύπαρξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Χαλάνδρι υπό το πρίσμα της λειτουργίας του νέου, σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Αγία Παρασκευή (πρώην «Εκπαιδευτήρια Μπαρμπίκα»), σε συνδυασμό με τα ακατάλληλα μισθωμένα κτήρια των ΕΠΑ.Λ. και τα παρωχημένα Εργαστηριακά Κέντρα του Χαλανδρίου. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση να μεταφερθεί το 1ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου στον νέο εκπαιδευτικό συγκρότημα της Αγίας Παρασκευής («προσωρινά», κατά δήλωση του αρμοδίου Αντιδημάρχου, αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) με αποτέλεσμα το 1ο ΕΠΑ.Λ. να είναι μόνο κατ’ όνομα Χαλανδρίου. Δεν διαφάνηκε επίσης καμία διάθεση από την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει η κατασκευή σχολικού συγκροτήματος για να στεγαστούν τα ΕΠΑ.Λ. του Χαλανδρίου στο λεγόμενο «Οικόπεδο Αεροπορίας» στο Κάτω Χαλάνδρι που είναι απαλλοτριωμένο για το σκοπό αυτό.

Παρά την παρότρυνση της Ένωσης, ο Δήμος απέφυγε να ενδιαφερθεί να διερευνήσει άλλες πηγές χρηματοδότησης για την ανέγερση των Σχολείων που χρειάζεται η πόλη μας, και μάλιστα αποποιήθηκε την σχετική αρμοδιότητα που έχει μεταβιβαστεί με τον «Καλλικράτη» στους Δήμους, αφήνοντας τα πάντα στις διαθέσεις και τις προτεραιότητες της ΚΤ.ΥΠ. – της οποίας μάλιστα το μέλλον είναι άδηλο μετά την ένταξή της στο λεγόμενο «Υπερταμείο». Αυτή η κατάσταση εγγυάται ότι για πολλά χρόνια ακόμη τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Χαλάνδρι θα διαιωνίζονται.

Συμπερασματικά: 
Διαπιστώσαμε ότι τα ζητήματα της Παιδείας ενδιαφέρουν πολύ λίγους από τους εμπλεκόμενους φορείς. Παρακολουθήσαμε για μια ακόμη φορά έναν απολογισμό δράσεων και ενεργειών που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια από τη Δημοτική Αρχή και, αναντίρρητα, έχουν βελτιώσει αρκετά τόσο τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών όσο και την κατάσταση των Σχολείων μας εν γένει. 
Αντιληφθήκαμε όμως ότι σε μια σειρά από κρίσιμα προβλήματα της Σχολικής Κοινότητας δεν υπάρχουν απαντήσεις. 
Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει τα προβλήματα, όμως προβάλλει κάθε λογής θεσμικά και νομικίστικα εμπόδια ως δικαιολογία, χωρίς να έχει σκοπό να διεκδικεί από την Κυβέρνηση την επίλυση τους. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι για τα προσεχή χρόνια, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να μας απασχολούν: τα Νηπιαγωγεία μας θα κορεστούν, τα παιδιά του Πατήματος θα συνεχίζουν να πηγαίνουν σε Σχολεία γειτονικών Δήμων, η Επαγγελματική Εκπαίδευση θα φυτοζωεί, αν δεν πάψει να υφίσταται, τα παιδιά μας θα παραμένουν ψηφιακά αναλφάβητα, τα Σχολεία μας θα είναι αφύλακτα, η πρωινή καθαριότητα και η σίτιση των παιδιών θα εξακολουθεί να πληρώνεται από τους γονείς, κλπ.

Στην εποχή της θεσμοθετημένης λιτότητας, της διαρκούς απαξίωσης του Δημόσιου τομέα γενικότερα και της Δημόσιας Παιδείας ειδικότερα, η Ένωση μαζί με τους Συλλόγους Γονέων θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να διεκδικούμε από όλους τους φορείς να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την Σχολική Κοινότητα του Χαλανδρίου.

INSTITUTE OF LIFE - ΙΑΣΩ : ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΩΑΡΙΩΝ
Institute of Life-ΙΑΣΩ: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Κρυοσυντήρηση ωαρίων 

«Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη, είναι επιλογή» 

Το Institute of Life-ΙΑΣΩ με αφορμή τη μέρα της Γυναίκας είχε ισχυρή παρουσία στο Golden Hall πραγματοποιώντας εκστρατεία ενημέρωσης για την κρυοσυντήρηση ωαρίων με σύνθημα «Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη, είναι επιλογή» στις 10 και 11 Μαρτίου.

Oι γυναίκες που επισκέφτηκαν το Golden Hall είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την υαλοποίηση και όλες τις σύγχρονες τεχνικές κρυοσυντήρησης ωαρίων. Την εκστρατεία τίμησε με την παρουσία του ο Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο όφελος που έχει κάθε νέα γυναίκα που προχωρά σε κρυοσυντήρηση ωαρίων σε νεαρή ηλικία, για να χρησιμοποιήσει τα ωάριά της και να γίνει μητέρα όταν εκείνη το επιθυμεί.

Η πρόσφατη προσφορά των εταιριών Apple και Facebook για δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων στις γυναίκες υπαλλήλους τους δείχνει ότι το θέμα της διατήρησης γονιμότητας αφορά πλέον όλες τις γυναίκες που επιλέγουν την καριέρα και καθυστερούν τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης οδηγεί σε ποσοστά επιβίωσης των ωαρίων πάνω από 90% μετά από απόψυξη. Επομένως, σήμερα μιλάμε για ποσοστά εγκυμοσύνης πάνω από 50% μετά από γονιμοποίηση αποψυγμένων ωαρίων.

Η μετάθεση της απόκτησης παιδιών στο μέλλον αποτελεί μια κοινωνική πραγματικότητα. Η επιστήμη ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες των νέων γυναικών, που επιδιώκουν την επαγγελματική τους εξέλιξη χωρίς να θυσιάσουν το όνειρο της μητρότητας. Μέχρι πρόσφατα, αυτό δεν ήταν εφικτό. Πλέον, οι εξελίξεις στο χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής επιτρέπουν στους ειδικούς να παρέχουν αξιόπιστες λύσεις, ώστε η ολοκλήρωση του οικογενειακού προγραμματισμού να είναι δυνατή ακόμη και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η διατήρηση γονιμότητας μέσω της κρυοσυντήρησης ωαρίων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, επιτρέποντας σε χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο να γίνουν μητέρες όταν αυτές το επιθυμούν.

Η ομάδα του Institute of Life πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας στην Ελλάδα πρωτοποριακές μεθόδους με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο site www.iolife.eu καθώς και στη γραμματεία του Institute of Life ΙΑΣΩ.

Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ


 

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε συνεργασίες που προάγουν την Υγεία πάντα με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Ο Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» διοργάνωσε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Συναυλία αφιερωμένη στον "Μεγάλο Μίκη" για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για την λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού με τη στήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, παρευρέθηκε προσκεκλημένος στην εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας την Πρόεδρο του Συλλόγου, κυρία Μαίρη Γρηγοροπούλου, για το έργο του Συλλόγου, με το οποίο σώζονται κάθε χρόνο γυναικείες ζωές και σημείωσε: «Συνεχίζεται μια σπουδαία συνεργασία χρόνων στην οποία συμβάλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προαγωγή της υγείας των γυναικών με την έγκαιρη διάγνωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» έχει ωφελήσει από το 2012 μέχρι σήμερα 4.700 άπορες ή ανασφάλιστες γυναίκες από 51 Δήμους του Δικτύου προσφέροντας δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες.

Στη Συναυλία παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και μέλη του Δ.Σ. του Δικτύου μεταξύ πλήθους κόσμου που αγκάλιασε το σκοπό.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ

ΤΟΥ ΒΑΓΟΡΗ