Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ

Δεν μου λες αναγνώστη μου:

ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (ΦΥΣ. ΑΕΡΙΟ) που καις για να ζεσταθείς;

ΣΟΒΑΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΟΧΙ ΠΑΠΑΤΖΕΣ!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΑΠΟ 30 έως 50% !!!!!!!

ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΜΕ!!!!

Και αυτό εδώ δεν είναι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

Είναι ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ!!!

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Είναι ένα προϊόν πολύχρονης έρευνας ενός συμπολίτη μας,

Δεν έχουμε πάρει φράγκο για το προβάλουμε.
Είναι Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ στους αναγνώστες της ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Αλλά κυρίως είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο ΕΛΛΗΝ είναι φοβερός τύπος.

Πρόκειται λοιπόν για μια εκπληκτική φαεινή ιδέα ενός Χαλανδραίου, καλού μας φίλου που έφτιαξε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ένα απίστευτο ψηφιακό gadget που κάνει θαύματα ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.

Αν είσαστε "πονηράτζες", "καχύποπτοι", "κολλημένοι", "τα ξέρετε όλα μόνοι σας"  κλπ μην ασχοληθείτε με αυτή την ανάρτηση.

Αν όμως θέλετε να ζεσταθεί το κοκκαλάκι σας, έχοντας σταθερή θέρμοκρασία στο σπίτι σας ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΘΑ ΚΑΙΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, το υπόλοιπο διάστημα του χειμώνα (που είναι συνήθως και το βαρύ), αλλάξτε τον θερμοστάτη σας με αυτό το μαραφέτι:


Ο Χρήστος που το έφτιαξε το βάφτισε CALORIC

Και είναι θαυματουργό!

Δεν υπάρχει καμιά μεγάλη μονάδα κατασκευής του από πίσω, ο Χρήστος το προγραμματίζει και το συναρμολογεί μόνος του.

Αλλά εσείς με 140 ευρώπουλα θα πάθετε πλάκα και θα κάνετε απόσβεση σε ένα δίμηνο!

Ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ www.caloric.biz πάρτε τον ένα τηλέφωνο και ... βάλτε μέσον την Πλατεία για να σας το φτιάξει γρήγορα.(Χρειάζεται καμιά 10αριά μέρες).

Ε ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΧΡΗΣΤΑΡΑ!

ΟΥΤΕ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΑ! ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΔΕΕΣ!


ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ; 

Το είχε ανεβάσει ο Δημήτρης στην Πλατεία ΕΔΩ


Ε λοιπόν φαίνεται ότι οι Times της Ελληνοφρένιας έδωσαν ιδέες στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσω αυτή την είδηση;

Τέλος στα προστατευμένα μέλη - Δηλώσεις εισοδήματος για μαθητές και φοιτητές!

Του χρόνου λοιπόν  η κόρη μου - πάει στην 3η γυμνασίου ακόμα - θα υποχρεωθεί να κάνει φορολογική δήλωση και έτσι θα δηλώσει στο Ε9 της, το σπίτι της BARBIE του οποίου έχει την κυριότητα σε ποσοστό 100% κατόπιν δωρεάς από τον παππού της.

Επίσης θα είναι μια καλή αφετηρία να ερευνηθεί η διαδρομή του χρήματος της δωρεάς του συγκεκριμένου ακινήτου (δεν είναι εντελώς ακίνητο, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες) για να δούμε αν ο παππούς έχει ξεπλύνει μαύρο χρήμα!

Βέβαια ουδεν κακό αμιγές καλού!

Διότι ο μικρός έχει φτιάξει ένα διαστημόπλοιο - συναρμολογούμενο - οπότε φιλοδοξούμε ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα πάρουμε επιδότηση.

ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

ΕΛΑΣ στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα με τους συλληφθέντες της Κοζάνης, ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωση της ότι «φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα».

Ωστόσο σε μία φωτογραφία υπάρχει ένα ρολόι τοίχου, το οποίο δείχνει 8.25. Μάλλον θα χάλασε...;

(Όλο προχειρότητες.... Ούτε μια δουλειά σωστή δεν ξέρουν να κάνουν.... -Ευτυχώς;!)


Από tvxs

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ Π.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                        Αθήνα, 05-02-2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                            Αριθμ. Πρωτ. οικ. 24125
Λεωφ. Συγγρού 15-17
Τ.Κ. 117 43 Αθήνα
Τηλ. 213 2063532, 2132063775
Συνεδρίαση 6η

Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής           
Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει στις 12/02/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου  Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:


1. Επικύρωση πρακτικών 33ης, 34ης και 35ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2012.  

2. Επικύρωση πρακτικών 1ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2013.  

3. Ενημέρωση σχετικά με θέματα του παραλιακού μετώπου της ακτογραμμής του Σαρωνικού.

4. Ενημέρωση σχετικά με θέματα στερεών αποβλήτων της Αττικής.
  


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

           

                                                            ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                  

1. κ. Σγουρό Ιωάννη                                     
    Περιφερειάρχη Αττικής
2. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Αττικής
3. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής     
4. Νομική Υπηρεσία                                      
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:                                                                
1. Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής
2. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
3. Γραφεία κ.κ. Δημάρχων Δήμων Περιφέρειας Αττικής
4. Μ.Μ. Ενημέρωσης (δια του γραφείου τύπου Περιφέρειας Αττικής)

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ... ΠΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ από το ΕΘΝΟΣ τ

Η Goldman Sachs έβγαλε 400 εκατομμύρια δολάρια κερδοσκοπώντας στις τιμές των θεμελιωδών τροφίμων όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν

Εξω φρενών με τους τραπεζίτες ήταν η μετριοπαθέστατη κεντροαριστερή εφημερίδα του Λονδίνου «Ιντιπέντεντ» και το έδειχνε από την πρώτη της κιόλας σελίδα. Στο στόχαστρο της εφημερίδας βρέθηκε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

«Η Goldman παχαίνει με την παγκόσμια πείνα» ήταν ο ευρηματικός τίτλος. «Οι τραπεζίτες της Goldman πλουτίζουν στοιχηματίζοντας στις τιμές των τροφίμων καθώς εκατομμύρια λιμοκτονούν», ήταν ο πιο επεξηγηματικός τίτλος της στη δεύτερη σελίδα. Σε διάστημα ελάχιστων ημερών υπήρξαν τρεις ειδήσεις γύρω από την Goldman Sachs με ιδιαίτερη σημασία, τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική, οι οποίες συμπύκνωναν τους δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους στους οποίους ζει αφενός η ανθρωπότητα και αφετέρου το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η πρώτη είδηση ήταν ότι η Goldman Sachs κέρδισε στη διάρκεια του 2012 περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια παίζοντας ανενδοίαστα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις τιμές θεμελιωδών για τη διατροφή των ανθρώπων τροφίμων όπως το σιτάρι, αλλά και το ρύζι και το καλαμπόκι που καταναλώνονται κυρίως από δισεκατομμύρια κατοίκους των φτωχότερων χωρών του πλανήτη. Δεν είναι βέβαια μόνο η τραπεζική κερδοσκοπία υπεύθυνη για την παρατηρούμενη διαρκή αύξηση της τιμής των τροφίμων.

Σίγουρα όμως επιδεινώνει την κατάσταση και μάλιστα δραματικά σε ορισμένα προϊόντα, αν φυσικές αιτίες (ξηρασίες, πλημμύρες, παγετός κ.λπ.) έχουν πλήξει σοβαρά την παραγωγή τους. Στην κορυφή π.χ. των τροφίμων επί των οποίων θα κερδοσκοπεί το 2013 ηGoldman Sachs βρίσκεται το καλαμπόκι, καθώς η χειρότερη ξηρασία στην ιστορία των ΗΠΑ καταβαράθρωσε τα αποθέματα καλαμποκιού στο χαμηλότερο επίπεδο από το... 1974, στο χαμηλότερο σημείο μιας τεσσαρακονταετίας!

Η ουσία είναι ότι ο συνδυασμός αυξημένης ζήτησης, τραπεζικής κερδοσκοπίας και παραγόμενων ποσοτήτων έχει οδηγήσει από το 2005 μέχρι σήμερα στο να έχει αυξηθεί σε αποπληθωρισμένες τιμές η τιμή του ρυζιού κατά 102%, η τιμή του σιταριού κατά 115%και η τιμή του καλαμποκιού κατά 204%. Αυτές οι αυξήσεις οδηγούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, σε πραγματικό λιμό και πολλούς από αυτούς σε λιμοκτονία. Τα κολοσσιαία ποσά που διακινούν οι επενδυτικές τράπεζες μπορούν να προκαλέσουν πολύ ισχυρές διακυμάνσεις στις τιμές των τροφίμων. Υπολογίζεται, όπως γράφει ο «Ιντιπέντεντ», ότι μόνο π.χ. η Goldman Sachs έχει συνολικά παίξει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με την κερδοσκοπία τροφίμων το ασύλληπτο ποσό των...200 δισεκατομμυρίων (!) δολαρίων.

Η δεύτερη είδηση που αφορούσε την Goldman Sachs ήταν η ανακοίνωση των αποδοχών (μισθοί συν διάφορα μπόνους) των υπαλλήλων της. Η τράπεζα έχει 32.400 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Αποφάσισε να δώσει για μισθούς και έκτακτες αμοιβές τους το ποσό των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια απλή διαίρεση βγάζει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα: Κατά μέσο όρο -υπογραμμίζουμε, κατά μέσο όρο- ο κάθε υπάλληλος της Goldman Sachs θα πάρει ως αμοιβή για ολόκληρο το 2012 το ποσό των... 400.000 δολαρίων! Εννοείται φυσικά ότι δεν παίρνουν όλοι ούτε τον ίδιο μισθό ούτε τα ίδια μπόνους. Ο επικεφαλής των υποκαταστημάτων της Goldman Sachs στο Λονδίνο, για παράδειγμα, ονόματι Μάικλ Σέργουντ τα πήγε πολύ καλά και έτσι θα πάρει μπόνους αξίας... 16 εκατομμυρίων δολαρίων! Αναδείχθηκε έτσι στον καλύτερα αμειφθέντα τραπεζίτη της Βρετανίας για τη χρονιά που πέρασε. Μπροστά του δηλαδή είναι... «μπατίρης» ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο μέχρι τώρα διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Καναδά, τον οποίο οι Βρετανοί πήραν με μεταγραφή και θα αναλάβει τα καθήκοντά του το καλοκαίρι.

Αυτός θα πρέπει να τα βολέψει με ένα... μισθουλάκι μόλις 765.000 δολαρίων τον χρόνο συν... 400.000 δολάρια για να νοικιάσει ένα σπιτάκι της προκοπής! Ευτυχώς δηλαδή που είναι προνοητικός και σκέπτεται και τα γεράματά του κι έτσι ζήτησε από τηνΤράπεζα της Αγγλίας, η οποία φυσικά αποδέχτηκε το αίτημά του να του πληρώνει και 230.000 δολάρια τον χρόνο για τη σύνταξή του - προφανώς φοβούμενος μη βρεθεί κανένας Σαμαράς ή Βενιζέλος και του φάει τη σύνταξή του! Η τρίτη είδηση σχετικά με την Goldman Sachs, η οποία έχει περίπου 6.000 υπαλλήλους της στη Βρετανία, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε αρχικά να δώσει τα μπόνους στους υπαλλήλους της στη Βρετανία μετά τις 6 Απριλίου 2013. Γιατί; Γιατί στις 6 Απρίλιου ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης θα πέσει στο 45% από το 50%. Χρειάστηκε η παρέμβαση στη Βουλή του νυν διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας για να δεχτούν τελικά οι της Goldman Sachs να πληρώσουν για τελευταία φορά 5% φόρο παραπάνω...

Gracias, Grecia

«Δεν είμαστε λαός, κύριε»!

Το λέγανε σε εκείνες τις παλιές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου:
 «Δεν είμαστε λαός, κύριε»!

 Απόδειξη:

Οι ναυτεργάτες, εκτός από πολύ «μπρουτάλ» τύποι, «σαμποτάρουν» και την οικονομία.

Οι αγρότες, εκτός από «καφενόβιοι», διεκδικούν και «ειδική μεταχείριση».

Οι ιδιοκτήτες φτωχόσπιτων, δεν τους αρκεί να μην είναι άστεγοι, δε λένε πάλι καλά που έχουν ένα κεραμίδι, το θέλουν και αφορολόγητο.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στα ΜΜΜ, εκτός από «συντεχνίες», παρακωλύουν και την «εύρυθμον λειτουργίαν» της χώρας.

Οι μικροεπαγγελματίες δε φτάνει που έχουν δική τους δουλειά, δε φτάνει που είναι «φοροκλέφτες», θέλουν και πελάτες.

Οι εκπαιδευτικοί, δεν τους αρκεί που είναι «τεμπελχανάδες» και «κάθονται τρεις μήνες το χρόνο», θέλουν και κανονικό μισθό.

Οι συνταξιούχοι, δε φτάνει που είναι «κορακοζώητοι», τους σφήνωσε στο μυαλό να ζούνε και με αξιοπρέπεια.

Οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δεν κοιτάνε να δοξάζουν τον Θεό που δεν έχουν μείνει ακόμα άνεργοι, θέλουν και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι άνεργοι, εκτός που «κοπριτεύουν» όλη μέρα, θέλουν και επίδομα ανεργίας.

Και όλοι οι υπόλοιποι, αντί να κάνετε το σταυρό σας που ζείτε σε μια χώρα με ήλιο και θάλασσα, θέλετε και εισόδημα. Θέλετε και δουλειά. Θέλετε και πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.

Ε, μα πόσα να αντέξει πια κι αυτή η κυβέρνηση! Πάλι καλά με την υπομονή της που δεν έχει κηρύξει, ακόμα, επίταξη των πάντων!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ριζοσπάστη

Την Κυριακή ακούμε Λευτέρη Παπαδόπουλο στο "ΕΝ ΦΛΥΑ"

Μουσικά αφιερώματα στο Εν Φλύα.

Αυτή την Κυριακή...ακούμε Λευτέρη Παπαδόπουλο.
Με τον Γιώργο Αργύρη.....
όπως κάθε Κυριακή, νωρίς το βραδάκι!!!


20:00 - 23:30

"ΕΝ ΦΛΥΑ Καφενείον"
Κ. Βάρναλη 13 & Γκίνη
Χαλάνδρι
τηλ. 210 6854528
είσοδος ελεύθερη

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σίτιση των άπορων παιδιών και μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας & της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής.

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                      Αθήνα                 01.02.2013
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                              Αρ. Πρωτ:                    31
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ             
ΤΗΛ.2132063520                                                                            
Προς                             
email: attikisynergasia@patt.gov.gr                                     
                                                                                              Μ.Μ.Ε.
                                      
Θέμα: Σίτιση των άπορων παιδιών και μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας & της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής.

Σας γνωστοποιούμε το αίτημα που καταθέσαμε για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διάταξης στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 05.02.13, στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής:
Κύριε Πρόεδρε,
  Θα επιθυμούσαμε να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης στη συνεδρίαση  του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου, το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα των μη σιτιζόμενων άπορων παιδιών και μαθητών της Αττικής.
Τα παιδιά αυτά προσέρχονται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια υποσιτισμένα ή ακόμη χειρότερο νηστικά λόγω της ταξικότατης νεοφιλελεύθερης μονεταριστικής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται και σπρώχνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους γονείς τους στον εφιάλτη της ανεργίας και του κοινωνικού περιθωρίου και αποκλεισμού.
Ο κανονισμός 807/2010 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  προβλέπει την «χορήγηση τροφίμων προερχομένων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ένωσης», καθώς και λεπτομερείς κανόνες για τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
Τα δύο τελευταία χρόνια, η πολιτική των μνημονίων έχει εξαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας καθώς και κάθε δομή κοινωνικής μέριμνας, με αποτέλεσμα τον αυξανόμενο αριθμό υποσιτιζόμενων μαθητών στα σχολεία όλων των βαθμίδων και όλης της χώρας.
Το Υπουργείο Παιδείας έκανε πως δεν έβλεπε το πρόβλημα στην αρχή. Στη συνέχεια ανακοινώνει κάθε τόσο με τυμπανοκρουσίες πως θα χορηγηθούν τρόφιμα στα σχολεία για 250.000 μαθητές, εκμεταλλευόμενο ευρωπαϊκές πιστώσεις, προγράμματα των οποίων την υλοποίηση δεν είδαμε ως τώρα.
Ο Δήμος Αθηναίων από την πλευρά του, προτιμά την εύκολη λύση της συνεργασίας με την ΜΚΟ του ιδρύματος Νιάρχου για τη χορήγηση σάντουιτς σε όσα σχολεία το ζητήσουν, ενώ διαθέτει φορείς που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, τα κριτήρια επιλεξιμότητας πληροί το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).
Ενδεχόμενα σχέδια διάλυσης του ΚΥΑΔΑ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προκειμένου οι δομές αλληλεγγύης του να περιέλθουν στα χέρια των ¨φιλάνθρωπων¨ πλουσίων (βλέπε πρόσφατο δελτίο τύπου του Δημάρχου για την υιοθέτηση απόρων οικογενειών από την Ένωση Εφοπλιστών) θα εκτοξεύσουν με γεωμετρική πρόοδο το πρόβλημα.
Η φτώχεια και η ανεργία έχουν πέσει σαν μάστιγα επάνω στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί τέσσερις φορές σε σχέση με την περυσινή σχολική χρονιά και υπερδιπλασιαστεί από τον Οκτώβριο του 2012 οι αιτήσεις για σίτιση απόρων παιδιών!
Αποκαλυπτικότατο το δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή ¨..θα διανέμονται μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών καθημερινά 1073 μερίδες μεσημεριανού φαγητού σε 69 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου…Ενδεικτική των εκτεταμένων θυλάκων φτώχειας που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα είναι η κατανομή των γευμάτων που θα δίνονται στους μικρούς μαθητές…. στα Πετράλωνα, στο Κέντρο, στο Παγκράτι, στον Κολωνό, στη Πλ Κολιάτσου, στα Πατήσια, στην Κυψέλη, στους Αμπελόκηπους κ.α.¨
Σημειώνουμε ότι το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών επιτελεί κρίσιμο ρόλο στο ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Η περικοπή δε κατά 60% των Κ.Α.Π. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει φέρει πλήγμα στην αποτελεσματικότητα του.
Επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν στα σχολεία από την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών (πάνω από 60% σε σχέση με το 2010) έχουν οξύνει ακόμη περισσότερο την αντιμετώπιση αυτού του εκρηκτικού προβλήματος.

Κύριε Πρόεδρε ,
Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως είναι προφανές το επείγον του θέματος που θέτουμε προς συζήτηση και καλούμε την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής:
·                   Να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση κονδύλια για την αντιμετώπιση αυτής της κοινωνικής καταστροφής, τα οποία θα συνδράμουν τα παιδιά των ανέργων καθώς και των εργαζομένων που αμείβονται με μισθούς πείνας.
·                   Να εξετάσει την δυνατότητα εμπλοκής της Περιφέρειας στην υλοποίηση (επειγόντως!) τέτοιων προγραμμάτων που θα ανακουφίσουν τα υποσιτιζόμενα παιδιά και μαθητές ολόκληρης της Αττικής.
·                   Ερωτούμε εάν η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας είναι πλήρως στελεχωμένη με το απαραίτητο προσωπικό και εάν έχει προχωρήσει σε τακτικούς και έκτακτους επιτόπιους ελέγχους σε όλους τους φορείς υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων που σιτίζουν απόρους προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων σίτισης, η δυναμικότητα των σιτιζόμενων απόρων αλλά και η πραγματική τους φιλανθρωπική δραστηριότητα.  
·                   Να μας γνωστοποιήσετε από την παραπάνω Διεύθυνση της Περιφέρειας η οποία οφείλει να τηρεί ηλεκτρονικό μητρώο δικαιούχων ανά φορέα υλοποίησης, ποιοι είναι οι φορείς αυτοί.


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨
Βαρεμένος Γεώργιος   -   Κυπριανίδου Ερμίνα   -   Τσουκαλάς Δημήτρης
Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος
Καπάταης Χρήστος

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις