Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Νέα παράταση έδωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στο άνοιγμα των σταθμών Μετρό, οι οποίοι για άλλες τέσσερις ημέρες θα αποτελέσουν ένα ασφαλές καταφύγιο για τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας.
Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, οι σταθμοί που παραμένουν ανοιχτοί για υποδοχή και φιλοξενία.


Ανοιχτοί θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας οι σταθμοί του Μετρό, λόγω της επιτακτικής αναγκαιότητας για ασφαλή υποδοχή και φιλοξενία των ευάλωτων συμπολιτών μας ενόψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να δώσει και νέα παράταση τεσσάρων ημερών, στο άνοιγμα σταθμών του Μετρό κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Κατόπιν τούτου, θα παραμείνουν ανοιχτοί οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο όπου και θα φιλοξενηθούν άστεγοι συμπολίτες μας, προκειμένου να προστατευτούν από το δριμύ κύμα ψύχους μέχρι και την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου.
Εν τω μεταξύ, και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα εκτιμηθεί και εάν χρειαστεί, θα υπάρξει εκ νέου παράταση.

Την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο Θέμης Μπαλασόπουλος!


Με μία ευχαριστήρια κάρτα, ο τ. Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-.ΟΤ.Α., Θέμης Μπαλασόπουλος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, τόσο από τον εργασιακό, όσο και συνδικαλιστικό βίο, πριν λίγα λεπτά.

Μετά από ώρες αγώνων, διεκδικήσεων, συναντήσεων, διαπραγματεύσεων, πρώην… πλέον Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και Υπάλληλος του Δήμου Γλυφάδας, ο Θέμης Μπαλασόπουλος, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά και μία σημαντική παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον των συνδικαλιστικών αγώνων - διεκδικήσεων των εργαζομένων στους Δήμους…

«Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τα 33,5 χρόνια συνεργασίας σε υπηρεσιακό, κινηματικό και συνδικαλιστικό επίπεδο», έγραψε στο μήνυμά του ο Θ. Μπαλασόπουλος.


https://www.epoli.gr/

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ

Αν ψηφίσατε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και Συμεών στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο όπως εμείς) σας έπεισαν αυτά που έλεγε ο Συμεών για την πόλη και το μέλλον της, έτσι δεν είναι;
Εκτός αν τον ψηφίσατε για την κορμοστασιά και την ομορφάδα του, οπότε πάμε πάσο.

Μένει λοιπόν σήμερα να τα αντιπαραβάλλετε με όσα κάνει και λέει , με όσα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ από αυτά που έλεγε, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ, για να μας δικαιώσετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ που λέμε ότι ο Συμεών έρηξε μεγάλη φόλα στους ιθαγενείς που την κατάπιαν αμάσητη!

Για να θυμηθούμε λοιπόν τι είπε ο Συμεών προεκλογικά στην ΑΥΓΗ για το ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ (με εσάς πειραματόζωα) το  ΓΠΣ, τα οικονομικά του δήμου (και όχι μόνο):

Ολόκληρη την συνέντευξη απομαγνητοφωνημένη διαβάστε την στην ΑΥΓΗ, να κάνουμε και κλικάκια πάσα στα συντρόφια.

Όταν όμως τον ρώτησαν για το ΓΠΣ και την πρόταση αναθεώρησης Κουράση, ΤΟΤΕΝΕΣ, να τι είπε ο σημερινός Σουλτάνος του Χαλά Ντερέ,. 

Αλλάζει το ισχύον καθεστώς στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα. Τι ακριβώς συμβαίνει, αφού μεταβάλλεται, όπως φαίνεται, τελείως ο χαρακτήρας της περιοχής;
 
Η διοίκηση του δήμου έφερε προς αναθεώρηση το γενικό πολεοδομικό. Είναι μια συζήτηση που εξελίσσεται σχεδόν 10 χρόνια από το 2005. Επέλεξε παρότι βρίσκεται στις τελευταίες μέρες της ως διοίκηση να προκαθορίσει τη μορφή της πόλης για τα επόμενα 15 χρόνια. Μία από τις προβλέψεις είναι η αλλαγή του πολεοδομικού καθεστώτος στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα, 67 στρέμματα και 28 στρέμματα αντίστοιχα, στα οποία δίνεται η δυνατότητα δόμησης με συντελεστή 0,4, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι επιτρέπεται να χτιστούν πάνω από 38.000 τ.μ. σε αυτές τις δύο περιοχές.

Να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Golden Hall που έχει παραχωρηθεί με τις γνωστές διαδικασίες στον κο Λάτση και είναι ευνόητο να αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στον εμπορικό κόσμο της πόλης γιατί κοντά στα μεγάλα πολυκαταστήματα που ήδη υπάρχουν, δίνεται η δυνατότητα να προστεθούν και νέα

Καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει αυτή τη στάση της και τους κατοίκους της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη. Εμείς ως καινούργια διοίκηση δεν πρόκειται να συναινέσουμε, αντιθέτως, θα καταργήσουμε μια τέτοια επιλογή.

Δεν είναι οι μόνες περιοχές της πόλης μας, που απειλούνται με εκχώρηση. 

 Να αναφερθώ στα τρία τελευταία μεγάλα ακίνητα που βρίσκονται στο Χαλάνδρι:  το οικόπεδο στην Λεωφόρο Πεντέλης και Αττική οδό, το μεγάλο ακίνητο που βρίσκεται στην Ταϋγέτου, τα οποία έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς και το ακίνητο των 30 στρεμμάτων στο Νομισματοκοπείο, ιδιοκτησία της ΚΕΔ, όπου βρίσκεται σήμερα, το γήπεδο του Απόλλωνα, ένα σχέδιο που ναυάγησε χάρη στους αγώνες των κατοίκων και τους δικούς μας. 

Παρόλα αυτά, βρίσκεται και σήμερα σε κίνδυνο καθώς προορίζεται να ξεπουληθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους. Η διοίκηση του δήμου αρνείται να βγάλει έστω και ένα ψήφισμα για τους τρεις αυτούς μεγάλους χώρους που αν περνούσαν στην ιδιοκτησία του δήμου θα μπορούσαν να λύσουν πολλά προβλήματα και στον τομέα του πρασίνου και στον τομέα της φιλοξενίας των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών που λείπουν στην πόλη μας.

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΦΕΡΕΛΠIΣ ΝΕΟΣ ! ΜΙΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΕΡΧΟΦΣΤΑNT ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Φερχόφστατ σε Τσίπρα: Να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί ζητεί o πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ με επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεδομένου ότι η υπόθεση εξετάζεται την Τρίτη στον Άρειο Πάγο ο κ. Φερχόφσταντ υπενθυμίζει τη θεμελιώδη σημασία που έχει ο σεβασμός των βασικών αρχών της ΕΕ οι οποίες υποχρεώνουν τα κράτη-μέλη της να μην εκδίδουν ανθρώπους, ανεξαρτήτως της ενοχής τους, σε χώρες όπου θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε κινδύνους βασανισμών ή άλλων απάνθρωπων μεταχειρίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΟΛΙΟ: Συμφωνούμε - βεβαίως - ότι δεν πρέπει να εκδοθούν οι 8, όπως δεν έπρεπε να είχε δώσει ο "Μεγάλος Τραγουδιστής" (που γράφεται ότι τώρα θα κάνει δεύτερες στον Κυριάκο) τον Αμπντουλαχ Οτσαλάν.
Όταν όμως ο φέρελπις νέος του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού κάνει υποδείξεις με καλοδεχούμενη επιστολή του να μην αφήνει την επιστολή του μισή.
Να το ολοκληρώνει: 
"ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ οι Έλληνες, ΤΙΣ ΚΟΙNΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, όπως κάνατε πάντα,  ΄ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ  ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ γιατί τα ανατολικά σας σύνορα, στο Αιγαίο είναι ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ και δεν απειλούνται. Και αν σας έρθουν καμιά χιλιάδα καραβιές πρόσφυγες θa τους μοιραστούμε όλοι μας οι Ευρωπαίοι, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές του ανθρωπισμού".
Έτσι θα ήταν ΟΛΟΚΛΗΡΗ η επιστολή Γκυ Φερχόφτατ.
Τώρα είναι μισή.
Και έτσι μισή είναι  για τον ..... άντε μη πω για ποιον είναι!

Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού: μια συζήτηση που ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!


Η πρόσφατη συζήτηση για την τελική πρόταση του δήμου περί της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού δεν δικαίωσε καθόλου τις αυξημένες προσδοκίες από αυτήν. Αντιθέτως ενίσχυσε την γενική εικόνα της απαξίωσης, της προχειρότητας ,της έλλειψης ενδιαφέροντος, μελέτης και προτάσεων για το σημαντικότερο αναμφισβήτητα κείμενο, που θα προσδιορίσει καθοριστικά το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της.

Χρήσεις γης, κοινωνική υποδομή, συντελεστές δόμησης, χώροι πρασίνου και αθλητισμού, αναπλάσεις, κυκλοφοριακό, στρατηγικές για την ενέργεια και το νερό, προστασία της Ρεματιάς, νέοι και παλιοί οδικοί άξονες και ο χαρακτήρας τους, η στρατηγική αξιοποίησης των ελάχιστων μεγάλων ενιαίων εκτάσεων που υπάρχουν ακόμη στην πόλη, η διεκδίκηση από το ΤΑΙΠΕΔ άλλων που οδεύουν προς ξεπούλημα, οι επιπτώσεις της ένταξης του Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο Πόλης, τα θέματα που προκύπτουν για τον περιορισμό της ζώνης πρασίνου στο νεκροταφείο, η ένταξη του Πατήματος και η διασφάλισή της, η στρατηγική για την καθαριότητα ,το κέντρο της πόλης και η διασφάλιση της κατοικίας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του από τις αλλαγές στις χρήσεις του και την σταδιακή μετατροπή του σε μονολειτουργική ζώνη διασκέδασης και τόσα άλλα που θα προσδιορίσουν την μορφή της πόλης για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια πέρασαν και δεν ακούμπησαν τις ευαισθησίες και τον προβληματισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων και των καθεστωτικών μας παρατάξεων.

Απασχολημένοι χρόνια τώρα με τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες ,την αδιάκοπη πάλη για την διασφάλιση μιας θέσης στο κατάστρωμα του βυθιζόμενου Τιτανικού μας, παρέμειναν για πολλοστή φορά αδιάφοροι ,ανέτοιμοι και αδιάβαστοι.

Δέκα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού (υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη συζήτηση έγινε το 2005) και 7 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάθεση του έργου δεν βρήκαν τον χρόνο να ρωτήσουν, να μελετήσουν, να εξηγήσουν, να διαγνώσουν και να προτείνουν τίποτε.

Υπενθυμίζουμε ότι το σκεπτικό της απόφασης του 2005 για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού προέβλεπε ότι στους στόχους της αναθεώρησης :

«εντάσσεται η μείωση της ζώνης κοινοχρήστου πρασίνου σε απόσταση 250 μέτρων από τα όρια του νεκροταφείου, ο καθορισμός ζωνών μεταφοράς συντελεστή δόμησης, η τροποποίηση θεσμοθετημένων χρήσεων γης και η εναρμόνισή τους με την υφιστάμενη κατάσταση κλπ και ότι επιπλέον προκύψει στην φάση της καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης».
Είχαμε από τότε ισχυρισθεί και δυστυχώς για την πόλη προβλέψει ότι:

« Είναι σαφές ότι αν εξαιρέσει κανείς τη μείωση της ζώνης πρασίνου στο νεκροταφείο που σήμερα λειτουργεί ως σκουπιδότοπος, οι υπόλοιπες αλλαγές είναι απολύτως γενικόλογες και μπορούν να συμπεριλάβουν τα πάντα.

Αν ο στόχος ήταν απλώς η ένταξη της περιοχής του νεκροταφείου στο σχέδιο πόλης, αυτό θα μπορούσε να γίνει με μία τροποποίηση του υπάρχοντος Γ.Π.Σ., κάτι που θα ήταν απλό και πιο σύντομο. Φαίνεται όμως ότι επιχειρείται, δια της πλαγίας οδού, η αλλαγή των χρήσεων γης σε ολόκληρη την πόλη

Τι σημαίνει άλλωστε «τροποποίηση θεσμοθετημένων χρήσεων γης και η εναρμόνισή τους με την υφιστάμενη κατάσταση»;


Δεν αποτελεί ομολογία ότι θα ακολουθηθεί η εκ των υστέρων νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών που έγιναν στις χρήσεις γης και διαμόρφωσαν τη σημερινή άθλια εικόνα της πόλης, δυστυχώς με την ανοχή όλων των διοικήσεων του Δήμου;
Φαρμακαποθήκες και συνεργεία σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, χώροι πρασίνου που έγιναν σούπερ μάρκετ, ζώνες προστασίας που γέμισαν καταστήματα, διαμερίσματα που έγιναν πολυϊατρεία και γραφεία επιχειρήσεων και τόσα άλλα αποτελούν την υφιστάμενη κατάσταση που ο κ αντιδήμαρχος φιλοδοξεί να εναρμονίσει».

(Από το εκλογικό πρόγραμμα της αντίστασης με τους πολίτες του 2006))

Η διοίκηση του κ Κουράση επέλεξε να φέρει προς τελική έγκριση την τελική της πρόταση, ελάχιστους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και ενώ αμφισβητείται πλέον ανοιχτά ακόμη και η κατασκευασμένη από τον εκλογικό νόμο πλειοψηφία των εδρών της.

Αλήθεια ποια νομιμοποίηση έχει η Διοίκηση του δήμου να δεσμεύει με τις προτάσεις της το μέλλον της πόλης για τα επόμενα 15 χρόνια όπως ομολογείται στο εισηγητικό κείμενο, ενώ έχει απολέσει σίγουρα την εμπιστοσύνη όχι μόνο των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και του 1/3 των εκλεγμένων της συμβούλων;

Αφού με δική τους ευθύνη καθυστέρησαν τόσα χρόνια, γιατί αρνούνται την δυνατότητα στην νέα δημοτική αρχή που με βεβαιότητα θα προκύψει στις επόμενες εκλογές να συμβάλλει σε μια νέα οπτική για την πόλη;

Πιστεύουν στα αλήθεια ότι με τέτοια παλαιοκομματικά κόλπα θα ανακόψουν το αναπόφευκτο;

Κατανοούμε βέβαια την ανάγκη της διοίκησης του δήμου να προβάλλει κάποιο έργο, μιας και η σημαντικότερη συνεισφορά της εξαντλείται στο διαφορετικό προσωπικό ύφος διοίκησης. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η μόνη τους ελπίδα είναι να μοιράσουν ξανά φρούδες και ανέξοδες υποσχέσεις που πολύ σύντομα θα αποδειχτούν για πολλοστή φορά ανεδαφικές.


Αυτό πχ θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια για την υπόθεση της ένταξης του Πεύκου Πολίτη, εξαιτίας των χειρισμών της διοίκησης και της άρνησής της να επανεξετάσει την στρατηγική της, στο φώς των νέων εξελίξεων που φέρνει η αναθεώρηση του ρυθμιστικού Αθήνας. Η κατάργηση πχ της ελευθέρας Πεντέλης από τον νέο σχεδιασμό του ρυθμιστικού της Αθήνας εκτός από δικαίωση της πάγιας από 15ετίας θέσης μας, δίνει την δυνατότητα για ένταξη στο σύνολο των μικροιδιοκτητών της περιοχής και μπορεί να λύσει το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων που αφήνουν εκτός ένταξης πάνω από το 1/3 των ιδιοκτησιών του Πεύκου Πολίτη.
Ταυτόχρονα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια εναλλακτική στρατηγική διαχείρισης των εκτάσεων που θα προκύψουν από τις εισφορές σε γη των υπό ένταξη περιοχών για την κάλυψη των απαιτήσεων της πόλης σε κοινωνικό εξοπλισμό.

Όπως παραδέχεται άλλωστε η εισήγηση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ και σύμφωνα με τα πολεοδομικά σταθερότυπα (ΦΕΚ 285Δ 5/3/2004) η πόλη σήμερα έχει ανάγκη από 983,99 στρέμματα κοινωνικής υποδομής. Για χώρους αθλητισμού απαιτούνται ακόμη 361,93 στρέμματα ενώ για επιπλέον κοινόχρηστους χώρους 375,32 στρέμματα.
Πρόκειται κυριολεκτικά για την τελευταία ευκαιρία το Χαλάνδρι να αποκτήσει μεγάλους , ενιαίους χώρους για την κάλυψη των συντριπτικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί, παρά τις ανέξοδες υποσχέσεις του κ Κουράση στους δυστυχείς κατοίκους του Πατήματος, και για την υπόθεση της ένταξης της περιοχής γύρω από το Νεκροταφείο.
Όπως άλλωστε παραδέχθηκε ο ίδιος ο μελετητής κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο συνολικός σχεδιασμός παραμένει στον αέρα μιας και είναι τελείως αμφίβολο να αποδεχτεί το υπουργείο την μείωση της ζώνης πρασίνου από τα 250 στα 20 μέτρα εφόσον δεν έχει υποδειχτεί κανένας σχέδιο αντικατάστασής τους από αντίστοιχη έκταση που θα αποκαθιστά το ισοζύγιο πρασίνου στον δήμο.


Κατανοούμε επίσης την ανάγκη της διοίκησης να εκτελεστούν κάποια συμβόλαια και εξυπηρετήσεις προς υμετέρους, ποιος όμως μπορεί στα σοβαρά να υπερασπιστεί στους πολίτες του Χαλανδρίου την επιλογή της διοίκησης να αλλάξει τους όρους δόμησης στην ευαίσθητη περιοχή της Ριζαρείου;
Ο λόγος για τις σοβαρές αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού, με κορυφαία την χωροθέτηση χρήσεων στο χώρο της Ριζαρείου και του Ιδρύματος Χατζηκώνστα. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα τα 67 στρέμματα της Ριζαρείου και τα 27 στρέμματα του Ιδρύματος Χατζηκώστα δεν μπορούσαν να οικοδομηθούν μιας και δεν είχαν συντελεστή δόμησης, περιβάλλονταν από πράσινη γραμμή στους χάρτες που δήλωναν την ειδική κοινωφελή τους χρήση.

Με την δραματική μετατροπή αποκτούν δυνατότητα δόμησης με συντελεστή 0,4.Αυτό σημαίνει δυνατότητα δόμησης για την μεν Ριζάρειο πάνω από 26800 τμ ενώ για το Χατζηκώνστα πάνω από 10800 τμ.

Τι αλήθεια θα σημάνει για την πόλη μας η δυνατότητα οικοδόμησης πάνω από 38000 τμ τσιμέντου μέσα στον χώρο πρασίνου και μάλιστα απέναντι από το αμαρτωλό golden hall του κ Λάτση;


Μήπως το ίδιο που θα σημάνει η αποδοχή ζώνης για μεταφορά συντελεστή δόμησης επί της Δουκίσσης Πλακεντίας;

Και πώς αυτοί οι σχεδιασμοί που εντέχνως υποκρύπτονται στις προωθούμενες προς επικύρωση διατάξεις συμβαδίζουν με τις υποσχέσεις της διοίκησης για την διαφύλαξη του χαρακτήρα της πόλης, την αποφυγή επιβάρυνσής της από μεταφερόμενες οχλούσες χρήσεις, την προστασία των περιοχών κατοικίας από την κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική υποβάθμιση;

Εμείς αντιθέτως δεσμευόμαστε για:

1 άμεση και χωρίς εξαιρέσεις αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για όλες τις χρήσεις μεγάλων επαγγελματικών ακινήτων και για όλα τα μεγάλα οικόπεδα του κέντρου της πόλης. Αν δεν μπει τώρα φρένο στην τσιμεντοποίηση των πάντων αύριο θα είναι πολύ αργά.
2 την άμεση ανατροπή της προκλητικής πρότασης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού για αλλαγή συντελεστή δόμησης στην Ριζάρειο και το Χατζηκώνστα. Η πόλη δεν αντέχει άλλα 38000 τμ τσιμέντου στα όριά της.

3. την καταγραφή και σταδιακή απομάκρυνση όλων των παράνομων χρήσεων που ήδη λειτουργούν στην πόλη. Αυστηρές διαδικασίες ελέγχου των χρήσεων γης- ακύρωση οποιασδήποτε νομιμοποίησης των παρανομιών στις αλλαγές των χρήσεων όπως αυτή που ετοιμάζεται για την οδό Ριζάρη. Μελέτη χρήσεων γης όπου θα καταγραφούν με συστηματικό τρόπο οι επιτρεπόμενες χρήσεις ανά περιοχή και πολεοδομική ενότητα με στόχο την ανάσχεση της επέκτασης της πόλης, την προστασία της κατοικίας, την εξυπηρέτηση των πολιτών, την αποφυγή δημιουργίας μονολειτουργικών ζωνών εμπορίου η διασκέδασης.
4 την ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών του Πεύκου Πολίτη και του Πατήματος στο σχέδιο πόλης με αποκλειστική χρήση την «Αμιγή Κατοικία» και με όρους δόμησης που να αποτρέπουν την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων και την σταδιακή εγκατάσταση μεγάλων επιχειρήσεων στους οδικούς άξονες που προβλέπονται. Περιορισμοί στην γενική κατοικία όπου αυτή εφαρμοστεί, δηλαδή στο πρόσωπο της Ελευθέρας Πεντέλης εάν τελικά αυτή κατασκευαστεί.

5 Να αλλάξει η προκλητική ρύθμιση που χαρίζει στο αμερικάνικο κολέγιο και την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 15 στρέμματα από την υποχρεωτική από το νόμο εισφορά σε γη προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο. Έτσι το Χαλάνδρι θα κερδίσει στρέμματα πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων χωρίς να επιβαρυνθούν οι μικρές ιδιοκτησίες στο Πεύκο Πολίτη και τα Πευκάκια- Ρουπάκια.


6 Μέτρα αποθάρρυνσης της συνένωσης οικοπέδων, ειδικά στο κέντρο, περιορισμός της χρήσης γης γενικής κατοικίας μόνο στα οικόπεδα που έχουν πρόσοψη σε βασικό οδικό δίκτυο και όχι σε όλο το τετράγωνο όπως γίνεται σήμερα.

7 Μείωση των συντελεστών δόμησης και κάλυψης οικοπέδων για όλα τα πολύ μεγάλα και προερχόμενα από συνενώσεις οικόπεδα, με εξαιρέσεις για τις μικρές ιδιοκτησίες.

8 Aυξημένες απαιτήσεις για χώρους στάθμευσης από κάθε νέα οικοδομή, ειδικά στο κέντρο της πόλης.

9 Eιδικά αυξημένες απαιτήσεις κοινόχρηστων υποδομών και θέσεων στάθμευσης για επιβλαβείς χρήσεις όπως σουπερ μάρκετ, διαγνωστικά κέντρα, πολυκαταστήματα. Απαγόρευση εξαγοράς των θέσεων στάθμευσης ειδικά για αυτές τις χρήσεις,

10 Kλιμακωτή διαμόρφωση των δημοτικών τελών ανάλογα με το μέγεθος της επιβάρυνσης που η χρήση επιφέρει στην πόλη. Θα μπορούσαν οι μεγάλες επιχειρήσεις να επιβαρυνθούν για την αποκομιδή των απορριμμάτων τους ή να πληρώνουν ένα ειδικό περιβαλλοντικό τέλος που θα πήγαινε σε κάποιο ειδικό ανταποδοτικό λογαριασμό.

11 Μέτρα ενίσχυσης της κατοικίας και των μικτών χρήσεων, όπως η αποθάρρυνση της οικοδόμησης με το σύστημα pilotis και η παροχή κινήτρων για την ύπαρξη μικρών καταστημάτων μέχρι 70 τμ


12 Παροχή κινήτρων για την παραμονή στο κέντρο των μικρών επιχειρήσεων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας

13 .Την απαγόρευση της μεταφοράς συντελεστή δόμησης από άλλες περιοχές της Αττικής στο Χαλάνδρι.

14. Θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλεψη για την μεταφορά συντελεστή δόμησης μόνο εντός της πόλης, και μόνο στην ίδια πολεοδομική ενότητα, σαν ένα επιπλέον πολεοδομικό εργαλείο για την εξεύρεση και κατοχύρωση ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου και διατήρησης κτιρίων ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας.

15 Σε περίπτωση μεταφοράς συντελεστή εντός της πόλης όλοι οι υπόλοιποι όροι δόμησης (όγκος, ύψος και επιφάνεια) να παραμένουν αμετάβλητοι.

16 Την εξεύρεση χώρων για την κατασκευή περιφερειακών πάρκιγκ.


Αυτοί λοιπόν ήταν οι λόγοι που μια δημοτική παράταξη, το 2014, απέρριψε ολοκληρωτικά την μελέτη αναθεώρησης και είπε ότι χρειάζεται ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Ποια παράταξη ήταν αυτή που τα είπε όλα αυτά;

ΜΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ!


ΣΧΟΛΙΟ: 
 Το κείμενο αυτό μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ:  Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού: μια συζήτηση που δεν έγινε.

Τα κοκκινίσματα είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Και είναι τα σημεία τα οποία έγιναν ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ σήμερα.

Τα Boldαρίσματα είναι και αυτά δικά μας.

Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα ρε φίλε. 
Άγιο είχαμε. 
Σκέψου να είχαμε κατέβει κοινά στις δημοτικές εκλογές , με τούτους dv, το 2014 λόγω ΣΥΡΙΖΑ, επειδή νομίζαμε και εμείς ότι ο Συμεών αυτά που έλεγε τα πίστευε κιόλας.

Τώρα θα έπρεπε να ψηφίσουμε και εμείς υπέρ της στρατηγική Κουράση με ολίγη παρέμβαση Γερολυμάτου για λόγους παραταξιακής και κομματικής πειθαρχίας.

Και θα αναγκαζόμαστε και εμείς - παραταξιακό και κομματικό καθήκον - να  ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΜΕ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ.

Κάτι που ΕΜΕΙΣ δεν κάναμε ΠΟΤΕ!
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ!

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ
(Αν δεν διαβάσεις δεν θα καταλάβεις τίποτα, μην μας πάρεις τηλέφωνο και γκρινιάζεις, δεν είναι απλά αυτά τα θέματα και δεν έχουμε τρόπο να ανοίξουμε το κεφάλι κανενός και να του τα βάλουμε μέσα. Και βέβαια αν θέλεις άλλοθι στο ότι δεν διάβασες και δεν ξέρεις για να κάνεις ό,τι σου λέει ο δήμος για να σου δώκουνε επιχορήγηση, μην μας πρήζεις τα κάκαλα).

Συνεχίζουμε  σήμερα την "δημόσια" μελέτη των δεδομένων για το θέμα των αλλαγών που προτείνουν οι Γερολυμάτος και Συμεών στην μελέτη Κουράση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ και ξεκινάμε να μπαίνουμε σιγά, σιγά στην ουσία της υπόθεσης.

Τις διαφορές μεταξύ της πρότασης Κουράση (θα το λέμε έτσι σχηματικά) και της πρότασης Συμεών, τις κωδικοποίησαν μάλιστα οι μελετητές σε έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χρήσιμο χάρτη που οπτικοποιεί ποιες τελικά ήταν οι πραγματικές διαφοροποιήσεις  τους στην πρόταση Κουράση, όπως εγκρίθηκε το 2014:

Τι είναι ουσιαστικά αυτές οι αλλαγές;
  • Μερικές απλές διευκρινίσεις εντελώς διεκπεραιωτικές - χωρίς κανένα ΟΡΑΜΑ και καμία αποτύπωση ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  - στις χρήσεις γης που γίνονται μόνο και μόνο για λόγους εναρμόνισης με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την  έγκρισης των χωρικού σχεδιασμών, όπως αυτές προβλέπονται στο νόμο 4269/2014 που έγινε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2014 (ΦΕΚ A 142/2014 ) - μετά δηλαδή την έγκριση της μελέτης αναθεώρησς του ΓΠΣ της πόλης από το δημοτικό συμβούλιο ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΙΝ προχωρήσει η έγκρισή της πρότασης  Κουράση από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. (στο πολύ κρίσιμο για το μέλλον ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ θέμα της έγκρισης και πώς του ΓΠΣ, θα επανέλυουμε). 
  •  Και η νομιμοποίηση των τριών ΟΡΓΙΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ και μυστικών συμφωνιών Συεών με την κεντρική διοίκηση ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, δηλαδή της ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ,  κατάργησης της Ελ. Πεντέλης και των ντηλ της ντροπής με το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά ή ανοικίαση δημόσιας γης από το ταμείο της υποτέλειας.
ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ, μαζί βέβαια με τις μονίμως πρόθυμες, δορυφορικές δημοτικές παρατάξεις του Συμεων. 

ΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και κρατείστε αυτόν τον όρο, σε σχέση με την επόμενη ανάρτησή μας που έρχεται από τα παλιά, είναι μια πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, τότε το 2014,  την εποχή που η πλειοψηφία Κουράση ενέκρινε την αναθεώρηση αυτή του ΓΠΣ.

Αποτελεί την καλύτερη επιχειρηματολογία για να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ - όχι σοβαροφανής - ΑΝΘΡΩΠΟΣ την πρόταση Γερολυμάτου - Συμεών.

Το γιατί θα το διαβάσετε στην επόμενη ανάρτηση και όχι μόνο.


ΣΧΕΤΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:
Και ξαφνικά η διοικησάρα "επικαιροποιεί" (sic) την Εγκεκριμένη από το 2014 μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΓΠΣ: ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η - ΟΠΟΙΑ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ (ή του ΤΧΣ μήπως

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΓΠΣ: ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η - ΟΠΟΙΑ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ (ή του ΤΧΣ μήπως;)

ΑΝΕΤΗ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΔεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία στους δρόμους του Χαλανδρίου - κάναμε βόλτα με το αυτοκίνητο (χωρίς αλυσίδες) για να δούμε και να σας ενημερώσουμε.

Μπορείτε να κινηθείτε άνετα αλλά πάντα με προσοχή.

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Χαλάνδρι είναι μεταξύ 0,5 και 1 βαθμού Κελσίου, υψηλότερη από εχθές που όλη μέρα καταγράφονταν θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.

ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΜΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ!

Το παλιό αυτό σύνθημα δικαιώνεται στην Γερμανία ρε φίλε!

Διαβάζω στο ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ:

Πολύ μπροστά στην Γερμανία – Θα πληρώνει το κράτος το σεξ με πόρνες για τους φτωχούς:


Τι προτείνει; Το σ3ξ με πόpνες να χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για όσους είναι πολύ φτωχοί και θεωρείται ότι χρειάζονται «σ3ξουαλική βοήθεια». Προς την κατεύθυνση αυτή, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Elisabeth Scharfenberg, δήλωσε ότι οι γιατροί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να «συνταγογραφούν» για τους ασθενείς τους το να πηγαίνουν με «κυρίες της νύχτας». Η ποpνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία και δεν έχει τα ταμπού που υπάρχουν σε πολλές άλλες χώρες.

Οίκοι ανοχής υπάρχουν σχεδόν σε κάθε πόλη και μια τάση ξεκίνησε πρόσφατα, με τα κορίτσια που εργάζονται εκεί να προσφέρουν «σ3ξουαλική βοήθεια» σε πάσχοντες από άνοια, σε άτομα με αναπηρία και σε ανθρώπους που ζουν σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας.

Ανάλογα με τον οίκο ανοχής, οι υπηρεσίες κυμαίνονται από ένα «στοργικό άγγιγμα», μέχρι φετίχ και φουλ σ3ξ. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να επιτρέπει στον πελάτη να διεκδικήσει τα έξοδά του ή την επίσκεψή του ως ιατρική δαπάνη.


Οι Πράσινοι της Γερμανίας, όμως, θέλουν να αλλάξει αυτό, με βάση έναν νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή στη γειτονική Ολλανδία για κάποιο χρονικό διάστημα. «Μπορώ να φανταστώ μια δημόσια χρηματοδότηση της σ3ξουαλικής βοήθειας», είπε η Scharfenberg στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Η πρόταση των Πρασίνων θα αφορά άτομα με ιατρικό πιστοποιητικό το οποίο θα αποδεικνύει ότι «είναι ανήμπορα να φτάσουν στη σ3ξουαλική ικανοποίηση με άλλους τρόπους», ενώ επιπλέον οι ίδιοι άνθρωποι θα πρέπει να αποδεικνύουν με χαρτιά ότι «δεν μπορούν να πληρώσουν πόpνες από μόνοι τους».

Οπως είναι λογικό, αυτή η πρόταση έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων, με τους υπέρμαχους αλλά και τους πολέμιους της ιδέας να είναι αρκετοί και να παραθέτουν τα δικά τους επιχειρήματα προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Να σημειώσουμε, βέβαια, πως η εν λόγω πρόταση έχει προεκλογική χροιά, καθώς το ερχόμενο φθινόπωρο διεξάγονται οι εκλογές για την καγκελαρία στη Γερμανία…

Πηγή: iefimerida.grΓερμανική Ευρωπαϊκή Ενωποίηση ρε φίλε!

Εδώ σου λένε να κάνεις περικοπές από την συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων, τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, θα πετάξεις τους "ευρωπαίους" πολίτες στον δρόμο γιατί πρέπει να κάνεις αποκρατικοποιήσεις γιατί έχεις μεγάλο κράτος.

Στην Γερμανία θα γ@μ@ς όμως τσάμπα με συνταγή γιατρού!

Τέτοιο "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ"

DEUTCHLAND, DEUTCHLAND UBER ALLES IN DER WELT!

Δεν υπάρχει ρε σεις αυτό που ζούμε ΄στην "ενωποιημένη" Ευρώπη!

ΚΑΛΗ - ΛEΥΚΗ - ΜΕΡΑ.. ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ TON BOWIE


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις