Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ;Δηλαδή να λέμε και του στραβού το δίκιο, σε πολλά διαφωνούμε μαζί του,  αλλά ο Πανταζής έχει αναδείξει αρκετές και σοβαρές ελλείψεις στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ σε υποδομές και αθλητικό υλικό, έτσι δεν είναι;

Και όχι μόνο ο Πανταζής αλλά και άλλοι αθλητικοί παράγοντες. Και για το Πέρκιζας και για το ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και για την Αποστολοπούλου.

Αλλά για την διοίκηση του δήμου δεν πρέπει να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και αθλητικό υλικό στα αθλητικά κέντρα, κατά πώς φαίνεται και κρίνοντας από τις ιεραρχήσεις στις αποφάσεις της αντιδημάρχου Οικονομικών (της νονάς μας, της Χριστούλη).

Διότι - αξιολογώντας τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τα οικονομικά δεδομένα του δήμου - η Χριστούλη έκανε ανάθεση 2500 ευρώ για ΜΕΓΑΛΗ φωτεινή επιγραφή στο Νίκος Πέρκιζας, αναγνώστη μου, προχτές.

ΑΥΤΟ - σου λέει - ΛΕΙΠΕΙ κατά προτεραιότητα από το ΠΕΡΚΙΖΑΣ. Τα άλλα τάχει όλα!

Χρειάζεται "ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ" σου λέει.

Το "ΜΕΓΑΛΗ" δεν είναι δικό μας, δεν το προσθέσαμε εμείς, η κωλοφυλλάδα, έτσι;
Μη λες ότι εμείς ειρωνευόμαστε την αντιδήμαρχο και τις επιλογές της, εντάξει;

Έτσι την προσδιορίζει η ΕΠΙΣΗΜΗ απόφαση ανάθεσης:
 "ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΗΣ  ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΗΣ ΤΑΜΠΕΛΑΣ" σου λέει.

 Ε τώρα θα αναρωτηθείς και εσύ - όπως και εμείς, ίσως:
"ΚΑΛΑ, ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΜΠΕΛΑ";;;;

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ, ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ, ΕΞΙΜΙΣΟ ΜΕΤΡΑ,  ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΣΟ;)

Διότι το μέγεθος .... ε, όπως και να το κάνουμε, μετράει, όταν πρόκειται για διαγωνισμό και προσφορές αλλά και την διαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Και υπάρχει μονάδα μέτρησης για το μήκος, σύμφωνα με το Διεθνές Σύστημα Μονάδων είναι το ΜΕΤΡΟ, δεν είναι έτσι τα πράγματα.

 Και αν θες να μην είσαι με την μάζα των πολλών μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Αγγλοσαξωνικό: ΓΥΑΡΔΕΣ.

Αλλά κάθε μονόμετρο μέγεθος το προσδιορίζεις με έναν αριθμό και μια μονάδα μέτρησης.

Έτσι τα βρήκαμε τα πράγματα, μην τα αλλάξουμε όλα ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΡΙΣΤΕΡΑ (όπως έρχεσαι).

ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΑ ... όπως και να το κάνεις να λες "ΜΕΓΑΛΗ" σκέτα - νέτα.
Δεν είναι δικιά μας παραξενιά, έτσι δεν είναι;

Πώς δηλαδή;
Πετάς ένα "μεγάλη" και διαλέγεις ποιος θες να σου κάνει την δουλειά μετά βγάζοντας τις άλλες προσφορές ΜΙΚΡΕΣ;

Το ορίζεις το πράγμα.

Αλλιώς κομπλεξάρονται και οι άλλοι και δεν έρχονται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, πιστεύοντας ότι όσο και να την φτιάξουν την επιγραφή, ο άλλος θα πει ότι θα την έκανε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ και θα κερδάει στον διαγωνισμό.

"ΜΕΓΑΛΗ" ...... ΑΚΟΥ "ΜΕΓΑΛΗ".

ΜΗ ΧΕΣΩ .....

ΥΓ: Τις μπασκέτες μπας και τις φτιάξετε όμως ή εκείνο το γηπεδάκι ποδοσφαίρου στο Παπαδάκης, που από γήπεδο για ποδοσφαίρο έχει γίνει πίστα μοτοκρος, ή δεν είναι πολύ μεγάλες (οι πιέσεις και οι υποχρεώσεις).


ΔΕΙΠΝΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ - ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΒΑΚΑΛΗ

Ο ΝΑΣΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣΓια την δημιουργία του θα ακούσατε σε πολλά "έγκυρα" μέσα.

Εμείς - εδώ από την Πλατεία - κάνουμε αυτή την ανάρτηση για να θυμήσουμε στους παλαιότερους και ειδικά στους "ΑΣΩΤΟΥΣ" αλλά και να μάθουν οι νεώτεροι και οι παλαιότεροι εξ ημών, ότι το αστέρι της DREAMWORKS Νάσος Βακάλης είναι δικό μας παιδί, γέννημα - θρέμμα Χαλανδραίος και μάλιστα .... ΑΣΩΤΟΣ.

Αρκετοί αναγνώστες της Πλατείας θα θυμηθούν σήμερα τα υπέροχα σκίτσα του - που είχαμε την τύχη να χαζεύουμε με ζήλια, ως παιδάκια - εκεί στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό της Κατρανίδου και στην συνέχεια στο 1ο Γυμνάσιο, όπου ο συμμαθητής μας μας "ψάρωνε¨ με το απίστευτο ταλέντο του, κάνοντάς μας πλάκα όταν μας έβλεπε να προσπαθούμε να σχεδιάσουμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο χαρτί και εκείνος με πέντε μολυβιές έφτιαχνε .... τα γραφικά του PRO EVOLUTION πριν αυτό υπάρξει.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΘΕΟΣΤΑΛΤΟ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΒΑΚΑΛΗ και αυτό εμείς που ήμασταν συμμαθητές του, το γνωρίσαμε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας και βλέποντας την ταινία του, δεν μπορέσαμε παρά να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας τα παιδικά μας χρόνια.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΒΑΚΑΛΗ κάντε κλικ εδώ:

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΕΤΣΙ ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΙΑ!

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ - (ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟ), ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (την παραμονή, όταν έγιναν οι σχολικές γιορτές) ξεκίνησε η εκδήλωση με τα παιδάκια να τραγουδούν όλα μαζί ένα τραγουδάκι.

Και παρεβρισκόμενοι γονείς έπεσαν ξεροί!

"Αναγκάστηκα να γιουχάρω το παιδί μου που τραγούδαγε, δεν άντεξα" μας είπε μάνα που από την αγανάκτηση δεν κατάφερε να συγκρατηθεί παρασέρνοντας και μερικούς ακόμα γονείς να αντιδράσουν.

Τι τραγούδησαν τα παιδάκια στην έναρξη της γιορτής;

ΤΗΝ ΛΙΛΛΥ ΜΑΡΛΕΝ!!!!

Δεν κάνουμε πλάκα!

ΤΗΝ ΛΙΛΛΥ ΜΑΡΛΕΝ!

ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!!!

Για να τιμήσουν τους πεσόντες στο Αλβανικό μέτωπο, στα οχυρά το 1941 και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Αντίστασης!!!!

Για να τιμήσουν τους βασανισμένους στα κολαστήρια της GESTAPO και τους εκτελεσμένους στην Καισαριανή και την Παλλήνη.

Τις μαζικές εκτελέσεις στα Καλάβρυτα και την Βιάννο.

Και μην τολμήσει κανένας εξυπνάκιας να μου γράψει την ιστορία του τραγουδιού για να δικαιολογήσει την επιλογή των ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και να με χαρακτηρίσει εθνίκι ή μισαλλόδοξο!

ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΎΧΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ, ναούμε.

Και βέβαια δεν φταίει το τραγούδι, ούτε οι δημιουργοί του το 1915 που έγινε μαρς της ΒΕΡΜΑΧΤ το 1942!
ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ!
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣBΑΣΤΙΚΑ!

ΚΑΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΡΑΪΧ!

Και για μια τέτοια γιορτή που τα παιδάκια πρέπει να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΒΕΜΠΟ!
Μάθανε την ΒΕΜΠΟ και τα αντάρτικα για να φτάσουν στην Μάρλεν Ντίτριχ και την Λάλε Άντερσεν κύριοι;;;

Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ! ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!
Υπάρχουν και όρια στο κωλογλύψιμο στην πρεσβεία κύριοι βαθμοφόροι του δημοσίου!

Ενημέρωση και προληπτικός έλεγχος για την οστεοπόρωση στο Χαλάνδρι

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργανώνει προληπτικό έλεγχο και ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση.
Συγκεκριμένα:
1)    Δωρεάν μέτρηση Οστικής Πυκνότητας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 από τις 10:00 έως τις 14:00 στο κτίριο του Κεντρικού ΚΑΠΗ Χαλανδρίου (25ης Μαρτίου και Καραολή Δημητρίου 2). Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κεντρικού Κ.Α.Π.Η. 2106848380 από τις 9:00 έως τις 11:00.
2)    Ενημερωτική ομιλία με θέμα Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης και συμβουλευτική καθοδήγηση από εξειδικευμένους επιστήμονες την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στις 17:00 στο Κέντρο Νεότητας (Δαναϊδων και Αντιγόνης 56, Χαλάνδρι).
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 5η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ενόψει της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Αποχή για να μπει φραγμός στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας

Να απέχει από τις εργασίες της «5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» (που θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2015) αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης. Επίσης, δήλωσε για ακόμη μια φορά τη στήριξή του στο κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, διεκδικώντας την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων, την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ Περιφερειακής Ενότητας Βορείου ΤομέαΣυνεδρίασε εχθές Παρασκευή 30/10/2015 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργου Καραμέρου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πυροσβεστικού σώματος, της αστυνομίας, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων διάσωσης, υπηρεσιακών παραγόντων ΔΕΚΟ καθώς της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης :

1. Έγινε απολογισμός και αξιολόγηση της αντιπυρικής περιόδου 2015.

2. Έγινε απολογισμός και αξιολόγηση του πλημμυρικού συμβάντος της 22ης Οκτωβρίου 2015.

3. Καταγράφηκαν ελλείψεις αλλά και προτάσεις (εξοπλισμός, εκπαίδευση κοινού και μαθητών, μετριασμός συνεπειών κλιματικής αλλαγής, αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων, εξειδίκευση επικίνδυνων σημείων ανά περιοχή) για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονόπτωση-παγετός).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και τη διαπίστωση της ετοιμότητας κάθε φορέα παρέστησαν αναλυτικά:

Εκ μέρους των Δήμων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Μελισσίων- Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης. Οι αντιδήμαρχοι Πεντέλης, Ιωάννης Ξανθάκος, Χαλανδρίου, Χριστουλάκης Δημήτριος, Ηρακλείου Μοσχονάς Ηλίας και Βριλησσίων Μαυραγάνης Αλέξης. Ο κ. Θεόδωρος Πισιμίσης, υπάλληλος πολιτικής προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου. Ο κ. Θεόφραστος Πατεράκης, διευθυντής υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Η κ. Μαρία Τσαμουντάλη, προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου και ο κ. Τάσος Βιρβίλης, υπάλληλος πολιτικής προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής κ. κ. Φώτης Χρυσικός και Ζαχαρίας Πελέκης.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Κίμωνας Κυρριλίδης, υποδιοικητής 4ου Π.Σ., ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, διοικητής 6ου Π.Σ. , ο κ. Ηλίας Τσαπούρας, από τον 9ο Π.Σ. και ο κ. Ιωάννης Καρακώστας, Διοικητής του 12ου Π.Σ. Παλλήνης.

Εκ μέρους της Τροχαίας, ο κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, ο κ. Αποστόλης Μπαντής, Υποδιοικητής του τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής και ο κ. Θεόδωρος Κατσάπης, υπαστυνόμος Α΄ του τμήματος τροχαίας Κηφισιάς.

Εκ μέρους εθελοντικών σωματείων/οργανώσεων, ο κ. Παντελής Μαρίνης, από την Αττική Λέσχη τετρακίνησης, οι κ.κ. Βαγγέλης Στογιάννης και Ευστάθιος Ανθόπουλος, από την Δασοπροστασία Δήμων Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) και η κ. Μαρία Κουρκουλάκου, νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Εκ μέρους οργανισμών, από την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. οι κ.κ. Δήμητρα Καλοφωλιά, Κωνσταντίνα Κατσαούνη και Ιωάννης Μπέτσης. Από την ΕΥΔΑΠ, ο κ. Γεώργιος Δήμτσας, ο Διευθυντής της ΕΜΥ κ. Αντώνης Λάλος και από την 1η ΥΠΕ Αττικής, ο κ. Δημήτρης Νικολάου.

Εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, κ. Ανδρέας Πράσινος, από την ΔΚΥΕ, οι κ.κ. Θεόδωρος Κάρτσωνας και Δήμητρα Ντάκουρα, από τη ΔΚΕΣΟ, ο κ. Κωνσταντίνος Παϊζάνος, από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, ο κ. Ευάγγελος Σταμελάκης, από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΕΒΤΑ, η κ. Χρυσούλα Μήλιου, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕΒΤΑ, ο Διευθυντής, κ. Γεώργιος Μαυρογιαννίδης, από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής Β.Τ., ο κ. Ευστάθιος Πανουργιάς.

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, οι κ.κ. Δημήτρης Αδάμ και Δημήτριος Στέλλιου.

Τέλος, ο κ. Αντώνης Χανιώτης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και ο Πρόεδρος ΣΠΑΠ, κ. Βλάσσης Σιώμος. «Σήμερα καταγράψαμε αρκετά και πολύ εξειδικευμένα. Αξιολογήσαμε τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, συζητήσαμε τις ελλείψεις, δώσαμε τα εύσημα για τις καλές προσπάθειες. Τα φαινόμενα είναι συγκεκριμένα και εξελίσσονται με ραγδαίο τρόπο. Δε μπορούμε να τα επηρεάσουμε, μπορούμε όμως να αυξήσουμε το βαθμό ετοιμότητας ενισχύοντας το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και εκπαιδεύοντας το κοινό σχετικά με την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος κλείνοντας τη συνάντηση

Ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αντιπλημμυρική προστασία της ΑττικήςΑπό το "Θάπτομεν τον Ιλισσόν" στο «Θεού θέλοντος και κράτους επιτρέποντος»

Απαιτείται πολυεπίπεδη, πολυπαραγοντική παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

Στην ανάγκη ριζικών τομών με έμφαση στο σχεδιασμό – την πρόληψη - το συντονισμό με την κεντρική εξουσία και τη χρηματοδότηση, εστίασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την ομιλία της την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου το πρώτο θέμα αφορούσε στη συζήτηση και ενημέρωση σχετικά την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα της Πέμπτης 22ης Οκτωβρίου.

«Μέσα σε δώδεκα μήνες επιχειρήσαμε να δράσουμε με εκείνον τον τρόπο προκειμένου να διασφαλίσουμε τις άμεσες ανάγκες των πιο ευάλωτων περιοχών», τόνισε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή της η Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι: «Θέσαμε στέρεες βάσεις, στο μέτρο και το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των οικονομικών μας δυνατοτήτων, για να προστατέψουμε τις πιο ευάλωτες περιοχές του λεκανοπεδίου».

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών στις οποίες προχώρησε η διοίκηση της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία ενός Οδικού Χάρτη σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός ενιαίου Κέντρου Αποφάσεων, με συνεργασία των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στόχος η συγκρότηση του Ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Αντιπλημμυρική Προστασία της Αττικής καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου της αλληλεπικάλυψης των αρμοδιοτήτων και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Πρόκειται για «πολυεπίπεδη παρέμβαση που είναι πολυπαραγοντική», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η παρέμβαση αυτήν «δεν έχει αποκλειστικά στο επίκεντρο την Περιφέρεια ούτε και εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν». «Είναι μια παρέμβαση που απαιτεί τις αποφασιστικές, συγκλίνουσες δράσεις τόσο της κεντρικής κυβέρνησης όσο και της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Η κάθε μία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. «Να πάψει να υπάρχει αυτός ο δαίδαλος νόμων, εγκυκλίων, διατάξεων μεταξύ υπουργείων, ΔΕΚΟ, δήμων, Περιφερειών. Να πάψουμε δηλαδή να παρεμβαίνουμε «Θεού θέλοντος και κράτους επιτρέποντος»».