Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ... ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ! Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Καθαριότητα στο Χαλάνδρι.

Μπορεί να προσφέρει ο δήμος μας την καθαριότητα που θέλουν οι δημότες χωρίς η υπηρεσία να στεγάζεται και να οργανώνεται σε έναν σύγχρονο χώρο στάθμευσης και συντήρησης του στόλου, χωρίς τον αναγκαίο για εναλλακτικές μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων και μείωσης του όγκου των μεταφερόμενων στους χώρους ταφής, απορριμμάτων , τεχνολογικό εξοπλισμό;

Τι ανάγκες μπορεί να καλύψει η σημερινή προσωρινή χρήση χώρου, που ο μισός ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκεται ανάμεσα στο Αθλητικό Κέντρο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ και το πάρκο της Αττικής οδού;

Τι πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη σας ο δήμος;

Να επενδύσει  τα χρήματα από τα δικά σας ανταποδοτικά τέλη (ΠΟΥ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ) σε έναν σύγχρονο χώρο για την υπηρεσία ή να πάει σε λύσεις ανάθεσης της αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβους;

Η χωροθέτηση ενός τέτοιου χώρου που πρέπει να γίνει;

ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΛΙΚ!

ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Συμμετείχαν 42 αναγνώστες
Ψήφισαν ως εξής:

Ο δήμος πρέπει να έχει στην προτεραιότητά του, τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού
                                                                                                                                          20 (47%)

Αθλητισμό κάνουν τα σωματεία. Δεν είναι δουλειά του δήμου. Δεν την ξέρει
                                                                                                                                             0 (0%)

Αγωνιστικός και μαζικός αθλητισμός πρέπει να συνυπάρξουν. Ο δήμος πρέπει
να μοιράσει την χρήση των αθλητικών χώρων δίκαια
                                                                                                                                           17 (40%)


Τα σωματεία είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δεν μπορεί να εκμεταλλεύονται τους
δημόσιους αθλητικούς χώρους                                                                                             5 (11%)

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

Η ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΕΝΑ
ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΥΣ
 ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΒΡΟΧΗ .... ΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ!

Η μικρή, κλειστή παρέα του τοπικού κατεστημένου έχει πάθει ντουβρουτζά γνωρίζοντας ότι έχουν ξυπνήσει οι χωριαταραίοι και θα τους ρήξει φούμο αιθαλικό στας επερχόμενες εκλογάς και ... ζωγραφίζει!

Τι παπάτζα πέφτει δεν περιγράφεται:

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1

"Δεν άκουσες ρε συ την δημοσκόπηση που βγάζει τον Κουράση από την πρώτη Κυριακή;" μου λέει ο ένας ... και καλά για να ψαρώσουμε.

"ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 50% ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ"; ρωτάω γεμάτος απορία για το αν συνομιλώ με άνθρωπο ο οποίος έχει σώας τας φρένας ή θα πρέπει να αρχίσω να τον παίρνω με το καλό, μην τυχόν η κατάστασις παράνοιας επιδεινωθεί και μου χυμήξει.

"Δεν ξέρω εγώ," συνεχίζει, "αλλά το είπε το γκάλοπ! Θέλει 50% για να εκλεγείς από την πρώτη Κυριακή;" επέμεινε με την σιγουριά του ιπποδρομιάκια που έχει πληροφορία λίρα εκατό - σίγουρο γκανιάν.

Ε το τερμάτισα γιατί δεν είχε νόημα να συνεχίσεις να συζητάς.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2 - ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

- ΑΣΕ ΡΕ ΑΓΓΕΛΕ, εμένα μου το είπαν άνθρωποι που ξέρουν! ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ!

- Όχι, δεν, μα δεν είναι έτσ .... Να σε πώ, άσε με να σε πω  ... Να σου εξηγήσω ,,,,

- Τίποτα. Άσε τώρα αυτά σε τα μας. Αφού έχω κολλητό , τον γκόμενο της αδελφής του οδηγού της Αλ Σάχλε και μου το είπε. ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ"

 Ε πού να τα βάλεις με τον γκόμενο της αδελφής του οδηγού της Αλ Σάλεχ ... 
ΟΚ ΑΔΕΛΦΕ. Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις ...

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 3 - ΤΡΑΠΕΖΑ

- Είσαστε Κομμουνισταί και βαλτοί από το ΚΚΕ;
- Τι είπες; Τι είμαστε;
- ΚΚΕ!
- Οχι δεν .... Κάτσε να σου πω ... ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ...
-Ποια Καρατζά μωρέ τώρα! ΚΚΕ είσαστε.

Ε, καλά, όταν θα πιεις τα χάπια σου ξανασυζητάμε.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 4

- Πώς θα κατέβετε μωρέ, αφού δεν έχετε λεφτά;
- Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να σε ρωτήσω. Μήπως μπορείς να μου δανείσεις 10 χιλιάρικα;

(ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΑΚΙΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΠΑΤΖΕΣ).

 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 5:
- Έγραψες .. "κάνουν γερομάζωμα από όλη την Ελλάδα" που δείχνει ότι δεν σέβεσαι την τρίτη ηλικία.

Και αν έγραφα ότι κάνουν "παιδομάζωμα νεαρών και άφθαρτων 70άρηδων" για να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο θα σας ήταν καλύτερο δηλαδή;

Ενοχλεί το αίτημα για ανανέωση του πολιτικού, στελεχιακού δυναμικού έτσι;
ΞΥΔΙ!

Η τρίτη ηλικία είναι σεβάσμια αν δεν επιχειρεί να πνήξει την δεύτερη και ανοίγει δρόμους, συμβουλεύει, συμπαρίσταται.
Αλλίως προκαλεί ΜΑΧΗ ΓΕΝΕΩΝ!

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 6:
- Ξέρω ρε συ τι θα γίνει; (άλλος "πληροφορημένος")
- Για πες, να μάθω και εγώ.
- Θα πάτε με τον ΤΑΔΕ (άλλον συνδυασμό) και έχεις κάνει συμφωνία να φύγει τον πρώτο χρόνο από δήμαρχος και να συνεχίσεις εσύ.


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγωνιστική – απεργιακή απάντηση στην Κυβέρνηση, που συνεχίζει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των Υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης, μέσω των συνεχιζόμενων και διαδοχικών διαθεσιμοτήτων – απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων,αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλο το Δημόσιο Τομέα.

Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:

1. Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις» που κατέθεσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΤ). Η Κυβέρνηση με την προώθηση και την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, επιχειρεί την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων, μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. 

2. Την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας στο Δημόσιο, στις 13 και 14 Μαρτίου, με κλιμάκωση του αγώνα την επόμενη εβδομάδα ενόψει της 22ας Μαρτίου, ημερομηνίας κατά την οποία προβλέπεται να απολυθούν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από οχτώ μήνες.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα προωθούν νέα επώδυνα, καταστροφικά μέτρα πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, περαιτέρω διάλυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας (με τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ), καθώς και νέες μειώσεις στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί κάθε Ομοσπονδία του Δημοσίου, κάθε Πρωτοβάθμιο Σύλλογο ή Σωματείο και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συσπειρωθούν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις καινα απαντήσουν δυναμικά στα σχέδια διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, να αποτρέψουν τις νέες απολύσεις που προωθούνται με το μανδύα της διαθεσιμότητας, να βάλουν φραγμό στο σύστημα διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και των Κοινωνικών Αγαθών.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επίσης, καλεί τα Συνδικάτα του Ιδιωτικού Τομέα, τους Κοινωνικούς και Επαγγελματικούς Φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξης και γενίκευσης του αγώνα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι νέες περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ17/2/2014

Αντιφατικές πρακτικές ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών σε ότι αφορά στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς, όπως επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αφενός, προωθεί – νέα – μείωση της τακτικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά94 εκ.ευρώ, αφετέρου, με υπουργικές αποφάσεις μοιράζει επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους!!!

Συγκεκριμένα με υπουργική απόφαση που έχει υπογραφεί ήδη από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης – εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών – προχωρούν σε μείωση των προβλεπόμενων από τον προϋπολογισμό 2014 Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για το 2014 κατά 94 εκ.ευρώ, με την αιτιολογία ότι το ποσό αυτό προοριζόταν για τη μισθοδοσία των 5.500 Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων, που είναι σε διαθεσιμότητα και που δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό των δήμων, αλλά και μελλοντικών «διαθέσιμων» στους δήμους.

Να σημειωθεί όμως ότι οι δήμοι της χώρας, εκτός του γεγονότος ότι έχουν στερηθεί τις πολύ χρήσιμες για τη λειτουργία των πόλεων υπηρεσίες αυτών των δύο κατηγοριών εργαζομένων με την αιφνίδια θέση τους σε διαθεσιμότητα, πληρώνουν από τις αρχές του έτους και μέχρι 31 Μαΐου, το κόστος μισθοδοσίας τους στο πλαίσιο του προγράμματος της κινητικότητας. Επιπλέον, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες εσόδων για τους ίδιους τους δήμους (μόνο στο Δήμο Αθηναίων η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει στοιχίσει 16 εκ.ευρώ). Έσοδα που όχι μόνο κάλυπταν τις ανάγκες λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά συνέβαλαν και στα συνολικότερα έσοδα των δήμων.

Το τελευταίο όμως διάστημα διαπιστώνουμε από το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ότι υπογράφονται επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους της χώρας, κατά παράβαση κάθε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό αφού σε αυτό το παιχνίδι μπήκε τελευταία και το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή από τη μία πλευρά περικόπτουν κρίσιμες και χρήσιμες κοινωνικές δαπάνες από την άλλη σπαταλούν πολύτιμους δημόσιους πόρους εφαρμόζοντας καταδικασμένες πολιτικές πρακτικές άλλων εποχών.

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα και ομόφωνα αυτές τις πρακτικές και ζητά άμεσα τη διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των αδικαιολόγητων επιχορηγήσεων.

Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματική ενίσχυση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να στηρίξει έμπρακτα και καθημερινά τις ανάγκες της.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτές τις νέες περικοπές, εκτός του ότι θα τιναχθούν στον αέρα οι ήδη ασφυκτικοί προϋπολογισμοί των δήμων της χώρας, πολλοί από αυτούς θα οδηγηθούν στη μέγγενη του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

ΑΙΝΤΕ ....

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Αργά εχθές το βράδυ ενημερωθήκαμε ότι σήμερα, στις 8.30 το πρωί, μαζικοί φορείς προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου, ενάντια στο κλείσιμο των πολυιατρείων.

Όσοι μππορείτε ...

Το ΠΑΣΟΚ παίζει τα… ρέστα του στις δημοτικές – Ολοι οι υποψήφιοι - ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Τα πρόσωπα με τα οποία η Ιπποκράτους θα διεκδικήσει 70-80 δήμους, αφού θεωρεί ότι κατέχει την τεχνογνωσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ποσοστά του κόμματος εκεί είναι αναντίστοιχα των εθνικών εκλογών

Του Στέργιου Ζιαμπάκα ( 10/02/14 )
Χωρίς να λάβουν το επίσημο χρίσμα τους κόμματος, αλλά την έμμεση -πλην σαφή- στήριξή του, θα κατέβουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές του Μαΐου αποτελούν για το Κίνημα ένα μεγάλο στοίχημα, με την παράταξη να θεωρεί πως κατέχει την τεχνογνωσία της τοπικής διοίκησης και να εκτιμά πως η απήχησή της στις τοπικές κοινωνίες είναι αναντίστοιχη των μονοψήφιων ποσοστών που καταγράφει σε δημοσκοπήσεις εθνικού επιπέδου.

Ο στόχος στον οποίο φέρεται να εστιάζει η Χαριλάου Τρικούπη είναι η νίκη στο 20% του εκλογικού χάρτη, κάτι που μεταφράζεται σε 70-80 δήμους και περιφέρειες. Το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να υποστηρίξει ψηφοδέλτια με «προοδευτικό», «μεταρρυθμιστικό» και «κεντροαριστερό» προφίλ, λέξεις οι οποίες εκτιμάται πως θα αποτυπωθούν στις ονομασίες πολλών συνδυασμών, ενώ δεν αποκλείεται το κόμμα να οικειοποιηθεί και τις εκλογικές νίκες όσων επιμείνουν στην «ανεξαρτησία» τους.

Οι νικητές του 2010

Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ο τρόπος με τον οποίο έχουν διευθετηθεί οι «τεχνικές λεπτομέρειες» των εκλογικών διαδικασιών του Μαΐου, ευνοεί την επανεκλογή των νικητών του 2010, χρονιά στην οποία το ΠΑΣΟΚ κέρδισε περίπου τους μισούς δήμους και περιφέρειες. Επομένως, μεγάλη μερίδα των σημερινών τοπικών αρχόντων θα ξαναθέσει υποψηφιότητα. Σε αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, τα Ιωάννινα και ο Βόλος, εκτιμάται πως δεν θα εμφανιστούν υποψηφιότητες ικανές να προσελκύσουν σημαντική μερίδα από τους ψηφοφόρους στους οποίους απευθύνονται τα μέλη της «Πρωτοβουλίας των Πέντε».

Ωστόσο, σε δήμους όπου το ΠΑΣΟΚ έχασε την προηγούμενη εκλογική «μάχη», οι δυνάμεις του έχουν διασπαστεί και αναζητούν σε πολλές περιπτώσεις να καταρτίσουν ένα ψηφοδέλτιο που να εκφράζει ευρύτερους χώρους. Στο Χαϊδάρι, οι Αν. Μποζίκας και Ηρ. Δρούλιας ανταγωνίζονται στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, ενώ ο Δ. Τσατσαμπάς, που έκοψε τους δεσμούς του με το ΠΑΣΟΚ, προτίθεται να διεκδικήσει τη δημαρχία σε συνεργασία με τους Κ. Ασπρογέρακα, ο οποίος έχασε το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και Β. Ντηνιακό.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο Γ. Θεοδωρακόπουλος θα έρθει αντιμέτωπος με άλλη παράταξη που εκφράζει τον ίδιο χώρο και της οποίας τα ηνία κατέχουν οι Στ. Μονεμβασιώτης και Π. Μπόλλας. Ομως, μεγάλο μέρος των δημοτών στους οποίους απευθύνονται, εκτιμάται πως θα επιλέξει τον Τ. Μαυρίδη.

Στη Ν. Ιωνία, η παράταξη του υποψηφίου Π. Μανούρη έχει διασπαστεί και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τσοπανίδης κατεβαίνει με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις πραγματοποιεί η νυν δήμαρχος Φιλαδέλφειας, Ε. Γαϊτανά-Αποστολάκη. Η υποψηφιότητα της Β. Αγαγιώτου εκτιμάται πως θα της αποσπάσει πολλές ψήφους, καθώς φέρεται να λαμβάνει τη στήριξη του πρώην «πράσινου» δημάρχου, Π. Γρεντζελιά.

Οι Γ. Μαστοράκος και Ν. Μπάμπαλος θα προσπαθήσουν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους στο Ν. Ηράκλειο, ενώ στο Γαλάτσι, όπου έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Ν. Μαγγανάρης, η Ε. Ζέρβα-Γκιουρτζιάν δεν έχει ακόμα εκδηλώσει προθέσεις να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Από την παράταξη του Στ. Τζουλάκη στη Ν. Σμύρνη, απομακρύνθηκε ο Γ. Κουτελάκης (πρώην δήμαρχος), ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Στη μάχη της Αττικής

Στην Αττική, υποψήφιοι θα είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής: Ι. Βουράκης, Γ. Βερνίκος (Πειραιάς), Ν. Σαράντης (Αγ. Ανάργυροι–Καματερό), Γ. Καπλάνης (Αγ. Βαρβάρα), Β. Βαλασόπουλος (Ηλιούπολη), Κ. Ασκούνης, Λ. Λασκαρίδης (Καλλιθέα), Θ. Ζούτσος (Παλλήνη), Ν. Ζενέτος (Ιλιον), Στ. Κασιμάτης (Κορυδαλλός), Θ. Ορφανός (Αλιμος), Γ. Κόκκορης (Γλυφάδα), Β. Γιαννακόπουλος (Αγ. Παρασκευή), Α. Καμπάκας (Καισαριανή), Κ. Βλάχος, Α. Μπρέγιαννης (Μαρούσι), Π. Κόνσουλας (Βύρωνας), Μ. Ανδρίτσου (Αγ. Δημήτριος), Λ. Τζανής (Κερατσίνι–Δραπετσώνα), Χρ. Καρδαράς (Αιγάλεω), Χ. Γκίνης, Μ. Τσαλικίδης (Σαρωνικός), Α. Συνοδινού (Κηφισιά), Β. Τζιλάβης (Μαραθώνας), Α. Ευθυμίου (Μοσχάτο), Δ. Κελάφας (Περιστέρι), Ε. Ανδρεόπουλος (Χαλάνδρι), Σ. Ντούρος (Αχαρνές), Ι. Κωνσταντάτος (Ελληνικό–Αργυρούπολη), Κ. Καλλίρης (Ζωγράφου), Μ. Καρπέτας (Μεταμόρφωση), Γ. Κριεκούκη (Μάνδρα), Δ. Μπουραΐμης (Φυλή).

Σε άλλους δήμους της χώρας, θα κατέβουν στην εκλογική μάχη οι: Δ. Παυλής (Τρίπολη), Σ. Μπένος, Τ. Αποστολόπουλος (Καλαμάτα), Μ. Σκουλάκης (Ρέθυμνο) Σ. Δανιηλίδης (Νεάπολη–Συκιές), Δ. Μπακογλίδης (Καλαμαριά), Τ. Καραμπατσός (Νάουσα), Απ. Βογιατζίδης (Βέροια), Σ. Μποζίκης (Ζάκυνθος), Κ. Σιμιτσής (Καβάλα), Α. Πνευματικός (Κόρινθος), Κ. Λογοθέτης (Λουτράκι), Απ. Κοιμήσης (Αμφιλοχία), Γ. Κουράκης (Ηράκλειο Κρήτης), Π. Μοσχολιός (Αγρίνιο), Λ. Μαλούτας (Κοζάνη), Γ. Πετρίδης (Κομοτηνή), Χρ. Λάππας (Τρίκαλα), Φ. Αλεξάκος (Καρδίτσα), Κ. Χορακίδης (Δράμα), Κ. Τριαντάφυλλος (Χίος), Ε. Νασιώκας (Λάρισα).

Θολό είναι το τοπίο γύρω από τις υποψηφιότητες που θα προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες. Αγνωστες παραμένουν προς το παρόν οι υποψηφιότητες για το Β. Αιγαίο, τη Θεσσαλία και την Ηπειρο. Στην Κ. Μακεδονία, ο Α. Τόλκας εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος, αν και ο ίδιος δηλώνει πως εξετάζει, προς το παρόν, τη σχετική πρόταση που έχει δεχθεί.

Για την ίδια περιφέρεια έχει ακουστεί και το όνομα της Ε. Καϊλή. Στην Πελοπόννησο, φέρεται να λαμβάνει τη στήριξη του κόμματος ο Π. Τατούλης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν υπάρξει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Το όνομα του νυν δημάρχου Ηλιδος, Γ. Λυμπέρη, έχει ακουστεί τόσο για την Πελοπόννησο όσο και για τη Δ. Ελλάδα, στην οποία, εκτός απροόπτου, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο Απ. Κατσιφάρας.

Η Αντζελα στο Ιόνιο

Στο Ιόνιο, πληροφορίες θέλουν να θέτει υποψηφιότητα η Α. Γκερέκου. Στη Στ. Ελλάδα, όπου ο νυν περιφερειάρχης, Κλ. Περγαντάς, δεν προτίθεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του, έχουν ακουστεί τα ονόματα των Κ. Μπατζελή και Συμ. Κεδίκογλου. Στο Ν. Αιγαίο, θα κατέβει ο νικητής των εκλογών του 2010, Γ. Μαχαιρίδης, ενώ «παίζει» και το όνομα του επί πολλών τετραετιών δημάρχου Ερμούπολης, Γ. Δεκαβάλλα, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη δημαρχία. Στην υπόλοιπη χώρα, οι υποψηφιότητες που έχουν «κλειδώσει» είναι οι εξής: Γ. Σγουρός (Αττική), Σ. Αρναουτάκης (Κρήτη), Α. Γιαννακίδης (Αν. Μακεδονία–Θράκη), Γ. Παπαϊορδανίδης (Δ. Μακεδονία).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 17-2-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 17-2-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, φέρνουν οι αλλαγές στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Συγκεκριμένα, τα ανώτατα ποσοστά υπαλλήλων που είναι δυνατόν να αξιολογούνται με την κλίμακα βαθμών του άρθρου 8 του Π.Δ. 318/1992 καθορίζονται ως εξής:

με τους βαθμούς 9 και 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. 
Με τους βαθμούς 7 και 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων . 
Με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται έως και το 15% των υπαλλήλων. 

Ο επιμερισμός των ποσοστών αξιολόγησης σε κάθε γενική Δ/νση γίνεται με απόφαση του οικείου Προϊστάμενου γενικής Δ/νσης στο σύνολο των υποκείμενων οργανικών μονάδων μέχρι και επιπέδου τμήματος. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι:

α) η παραγωγικότητα των μονάδων 
β) οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής 
γ) η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα.

Για την αξιολόγηση των Προϊστάμενων, το ανώτατο ποσοστό αξιολόγησης με τους βαθμούς 9 και 10 ανέρχεται έως και 70%, το οποίο υπολογίζεται επί του συνόλου των προϊστάμενων του ίδιου επιπέδου της ίδιας Γενικής Δ/νσης. 

Η συντακτική ομάδα της “πρΟΤΑσης” πιστεύει ότι, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το κλείσιμο φορέων του δημοσίου, αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια συρρίκνωσης του Δημοσίου, εκχώρησης αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα και δραστικής μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου, μέσω της επιλογής των απολύσεων. 

Το όλο σχέδιο του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί μια δεξαμενή υπαλλήλων με αρνητική βαθμολογία, προκειμένου να τηρηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις στο δημόσιο τομέα και η δημιουργία ενός δημοσίου υπαλλήλου φοβισμένου , εξαρτημένου από τις ΄΄βουλές ΄΄ του εκάστοτε προϊσταμένου και τις πολιτικές σκοπιμότητες της εκάστοτε διοίκησης .

Εμείς δεν διαφωνούμε με την προοπτική της αξιολόγησης . Αλλά τι αξιολόγηση είναι αυτή, όταν θέτει υποχρεωτικά ένα στόχο : το 15% των υπαλλήλων ενός φορέα να έχει αρνητική βαθμολογία!! Μια «αξιολόγηση» που θεωρεί παραγωγικό υπάλληλο, αυτόν που αποδίδει σε σχέση με τις συγκεκριμένες προτεραιότητες της συγκεκριμένης ασκούμενης πολιτικής ; 

Αυτά δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις εξυπηρετούν άλλους σκοπούς που δεν έχουν ως βάση τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών του Δημοσίου. 
Χωρίς πρόγραμμα αναβάθμισης των υπηρεσιών του Δημοσίου που να ανταποκρίνεται σε ένα πλάνο καταγραφής των υπηρεσιακών αναγκών και κάλυψη των υφιστάμενων κενών με μόνιμες σχέσεις εργασίας, οδηγούμαστε – και προφανώς αυτός είναι ο στόχος ΤΟΥΣ - σε άλλους δρόμους και προοπτικές μιας άλλη εποχής …

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύει σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο δημόσιο , το οποίο, αφού στελεχωθεί και ενισχυθεί διοικητικά και οργανωτικά, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου.