Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απόλυτα καταδικαστέα η εγκληματική βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΙΤο Πράσινο Κίνημα καταδικάζει την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση εναντίον του Σκάι, που είναι χτύπημα στην πολυφωνία, την ενημέρωση και ευρύτερα στην έννοια της Δημοκρατίας.

Κάθε τρομοκρατική επίθεση αξίζει την καταδίκη της κοινωνίας αλλά ακόμη περισσότερο όταν έχει ως στόχο να πλήξει μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.


Ο Κώστα Καλογράνης, Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, δηλώνει: «Εγώ προσωπικά, τόσο με την ιδιότητά μου ως συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος αλλά και ως δημοσιογράφου, καθώς και όλα τα στελέχη του Πράσινου Κινήματος, καταδικάζουμε την εγκληματική τρομοκρατική επίθεση κι εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους, τους εργαζομένους και τη διοίκηση του Ομίλου Σκάι. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάκαμψη και ομαλή επιστροφή στις επάλξεις της πλουραλιστικής ενημέρωσης. Ενώνουμε τη φωνή μας, με όλα τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία, ώστε οι Αστυνομικές Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρώσουν άμεσα τις έρευνες, για να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ο Άγγελος Νταβίας δήλωσε: Το δελτίο τύπου του Πράσινου Κινήματος και η δήλωση του Προέδρου Κώστα Καλογράνη,  καλύπτει απόλυτα την παράταξή μας αλλά και τα προσωπικά μου αισθήματα.

Υπηρετούμε την ενημέρωση και την πολυφωνία στον τοπικό τύπο πάνω από τριάντα χρόνια και έχουμε υποστεί ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ εξουσιαστών, καθεστωτικών αλλά και παραθεσμικών κέντρων.
Έχουμε ακούσει απειλές για να κλείσουμε την ΠΛΑΤΕΙΑ.
Μας έχουν απειλήσει ότι θα μας "κόψουν το κεφάλι".
Μας έχουν κάνει μηνύσεις όσοι έχουν κάνει τον δημόσιο βίο, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ και θέλουν έτσι να αντιμετωπίζεται.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ: Η δημοσιογραφία δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται.

Με τον ΣΚΑΙ, με τον Πορτσάλτε, με τον Οικονόμου, με τον Αυτιά ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ που διαφωνούμε.

Δεν σταματάμε ακόμα και στην σάτυρά τους, στα τρολαρίσματά τους.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ - ακόμα και οι ίδιοι που δεν θα έκαναν ΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ - να ξέρουν ότι εμείς - ειλικρινά έξω από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και παιχνίδια - θα είμαστε πάντα οι πιο συνεπείς και αταλάντευτοι  υπερασπιστές του να υπάρχουν
Για να διαφωνούμε.

Όπως το κάναμε με το MEGA.
Όπως το κάναμε με την ΕΡΤ.

Εμείς δεν θέλουμε ΜΑΥΡΑ πουθενά.
Εμείς δεν έχουμε σχέση με το ΜΑΥΡΟ και το ΣΚΟΤΑΔΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οπαδοί του ΑΠΛΕΤΟΥ φωτός του ΗΛΙΟΥ.

«ΚΙΤΡΙΝΟ: TO XΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ»


Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG

Η απρόσμενη γιγάντωση της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, η οποία δείχνει να κλυδωνίζεται, καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, δύο βασικές παραμέτρους της σημερινής περιόδου:

Την κυρίαρχη, που είναι οι συνέπειες της βαθιάς κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος από την τερατώδη κοινωνική ανισομέρεια, που υπάρχουν ακόμα και στις κεντρικές μητροπολιτικές καπιταλιστικές Χώρες.

Επιπροσθέτως, όμως, «φωτογραφίζει» ακόμα περισσότερο, το ελλιπές της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, που ακολουθώντας και εξυπηρετώντας τους κυρίαρχους στόχους του σημερινού μεταλλαγμένου χρηματοπιστωτικού καπιταλιστικού προτάγματος, ευνοεί προκλητικά κάθε «ελίτ», έναντι των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών οικονομικών στρωμάτων, που βιώνουν στο πετσί τους την φτώχεια και το περιθώριο.

Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ακριβώς αυτή η βίαιη μετάλλαξη του καπιταλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες σε ένα «εξτρεμιστικό σύστημα», όπου οι χρηματιστηριακοί πολυεθνικοί «γίγαντες» και οι διαχειριστές του παγκόσμιου χρήματος, σωρεύοντας βουνά «νεκρού πλούτου», υπονομεύουν τις κοινωνίες, με την άνιση οικονομική ανάπτυξη και τον έλεγχό τους μέσω του χρέους.

Αυτή η εξέλιξη έχει διαφοροποιήσει και διευρύνει την παραδοσιακή αντίθεση μεταξύ αστικής τάξης και εργατικής, που κυριαρχεί στο μαρξιστικό αφήγημα, ακόμα και στις γνήσιες βιομηχανικές καπιταλιστικές Χώρες, όπως η Γαλλία. Οι διαχωριστικές κοινωνικές γραμμές, σε όλο το εύρος των καταπιεζόμενων τάξεων, πλέον είναι πολλαπλές και αλληλοεφαπτόμενες, Μεταξύ εργαζομένων και ανέργων, νέων και ηλικιωμένων, κατοίκων των πόλεων και της υπαίθρου, μορφωμένων και ανειδίκευτων κ.λπ. Τα χάσματα αυτά ενισχύουν τον κατακερματισμένο κοινωνικό ιστό, με συνέπεια, σε πολιτικό επίπεδο να ευδοκιμεί το επιφανειακό, επικοινωνιακό σχήμα «λαός κατά ελίτ», που είναι το πολιτικό «όχημα» όλων των σημερινών λαϊκίστικων κινημάτων, που έχουν καταλάβει την εξουσία (Τραμπ, Σαλβίνι, Ορμπάν, Μπολσονάρου κ.λπ.). Η βασική αιτία αυτού του αδυσώπητου κοινωνικού κατακερματισμού και η ουσιαστική έλλειψη κοινωνικής προστασίας, όπως αυτή δομήθηκε μεταπολεμικά στην Ευρώπη, με την μεγάλη, τότε, συναίνεση του Κεφαλαίου και της εργατικής τάξης (ως Κράτος Πρόνοιας), οφείλεται στην μετεξέλιξη του σύγχρονου καπιταλισμού από την δεκαετία του ’80. Με την επικράτηση της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, η ανάπτυξη γίνεται με εντελώς ανισομερή τρόπο, δημιουργώντας συνεχή ρήγματα μεταξύ των καταπιεζομένων τάξεων και γιγαντώνοντας το λεγόμενο «λούμπεν προλεταριάτο», το οποίο είναι και απόλυτα ελεγχόμενο από το σύστημα, εξ ου και η μη εξέγερση αυτών των κοινωνικών στρωμάτων σε διάφορες Χώρες, παρά την ύπαρξη των αντικειμενικών συνθηκών για κάτι τέτοιο.

Η περίπτωση των «κίτρινων γιλέκων», που αποτελεί ένα αυθόρμητο κίνημα της οργής, έχει ρίζες σε αυτές τις κοινωνικές συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί πλέον στις γνήσιες καπιταλιστικές χώρες, όπως η Γαλλία. Η γιγάντωση και το πείσμα τους οφείλονται εν μέρει στην πολιτική παράδοση της Γαλλίας, η οποία αποτελεί πάντα το πολιτικό εργαστήρι της Ευρώπης, μετά την Γαλλική επανάσταση του 1789. Παρά όμως, την προσπάθεια κάποιων να τις συσχετίσουν με αυτήν ή τον Γαλλικό Μάη του ’68, οι διαφορές αναμφισβήτητα είναι τεράστιες. Απουσιάζει η μεγάλη μαζικότητα, παρά την υποστήριξη μεγάλου τμήματος της Γαλλικής κοινωνίας στις κινητοποιήσεις αυτές, η συνοχή, η ηγεσία και, κυρίως, το πολιτικό σχέδιο και πρόταγμα, που θα οδηγούσε σε ένα επόμενο βήμα, πέραν της διεκδίκησης των επιμέρους κοινωνικών και οικονομικών σωστών αιτημάτων τους.

Ο Γάλλος ειδικός για την φτώχεια Νιλς Πλενέλ, τόνισε στην «Ουάσιγκτον Ποστ», ότι «Περισσότερο από μια βαθειά φτώχεια, κυριαρχεί το αίσθημα της ’’μεταβιομηχανικής απελπισίας’’». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «Οι κάτοικοι των μικρών πόλεων και χωριών, που έχουν ήδη πληγεί από την κρίση και δεν έχουν άλλο τρόπο από τα αυτοκίνητά τους για να πάνε στην δουλειά τους, δεν ενδιαφέρονται για την κλιματική αλλαγή, που πομπωδώς υποστηρίζει η κυβέρνηση του Μακρόν, αφού νωρίτερα είχε περάσει μεγάλες φοροαπαλλαγές στα πλούσια γαλλικά στρώματα, ούτε δέχονται να πληρώσουν εκείνοι για τον περιορισμό των επιπτώσεών της».

Ουδείς μπορεί να προβλέψει την κατάληξη αυτής της κοινωνικής εξέγερσης, αφού το αυθόρμητο, που ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα των «κίτρινων γιλέκων», μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα. Χαρακτηριστική περί αυτού του κινδύνου είναι η ανάλυση του κοινωνιολόγου και φιλοσόφου Εντγκαρ Μορέν, ότι: «Ο αυθόρμητος χαρακτήρας του κινήματος των ’’κίτρινων γιλέκων’’ και η εξάπλωσή του μέσω των σόσιαλ μίντια συνέβαλαν στην αρχική του επιτυχία. Κανένας αρχηγός, καμία δομή, καμία ιδεολογία, πράγμα που επέτρεψε να συσπειρώσει δυσαρέσκειες, απογοητεύσεις και οργή. Όμως αυτή η αρχική του δύναμη, γίνεται μειονέκτημα, όταν έρχεται η στιγμή να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα, στερείται τελείως μια καθοδηγητικής σκέψης. Συνεπώς, όσα συνέβαλαν στην επιτυχία του, κινδυνεύουν να οδηγήσουν στην αποτυχία».

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - Εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών καθηγητών και των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Εισερχόμενα x


Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων η τιμητική εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών καθηγητών του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης και των επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2017 - 2018.

Η βράβευση αφορά στους 200 και πλέον μαθητές που εισήχθησαν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και αποτελεί τιμή στο σπουδαίο έργο που επιτελούν αφενός οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί και αφετέρου στα παιδιά και τις οικογένειές τους που με κόπο και θυσίες κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους και τις προσδοκίες τους.

Να επισημάνουμε φυσικά και τον σπουδαίο ρόλο των εθελοντών εκπαιδευτικών, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα για πέμπτη συνεχή χρονιά το έργο και τη λειτουργία του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης του Δήμου μας, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη και την αγάπη στον συνάνθρωπο.
…………………………………………………………………………………………..

Αντιδημαρχία Παιδείας & Εθελοντισμού

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής:Εκδήλωση συζήτηση σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη Γαλλια και το κίνημα των κίτρινων γιλέκων [Τετάρτη 19/12, 20:30]


Η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδος χτυπά στη πόλη των Τρικάλων.Ακόμη ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο σε μια φιλόξενη πόλη και ένας λαμπερός Μύλος των Ξωτικών ήταν αρκετά, για να προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μικροί και μεγάλοι εκδρομείς από κάθε γωνιά της χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό, επισκέφτηκαν το παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο πάρκο και έζησαν ξεχωριστές στιγμές.

Οργανωμένες εκδρομές με 624 λεωφορεία αφίχθηκαν το τριήμερο που πέρασε στην πόλη των Τρικάλων.

Η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων με τον Άη Βασίλη και τα ξωτικά, υποδέχτηκε τους επισκέπτες της και κατάφερε να κερδίσει χιλιάδες χαμόγελα, στον όμορφο και ασφαλή Μύλο. Τα μηνύματα για την συνέχεια είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά αφού οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Η ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα μετατράπηκε σε μια μαγική γιορτή, χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες και μουσικά σχήματα διασκέδασαν τους επισκέπτες.

Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά που επιλέξατε το Μύλο των Ξωτικών και μας αναδείξατε ως τον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο προορισμό. Η αγάπη σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαμόγελα , διασκέδαση και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.