Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ: ΜΙΑ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ

Γιατί όλα τα καθεστώτα, όλοι οι φασίστες στον κόσμο αυτό που φοβούνται περισσότερο και δεν μπορούν να αντέξουν είναι ο λόγος και η μουσική. 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Διεθνές μίτινγκ Συγχρονισμένης Κολύμβησης, 3 rd Greek Nireas Synchro Cup,

Αρχίζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Κολυμβητήριο του "Νίκος Πέρκιζας" το διεθνές μίτινγκ Συγχρονισμένης Κολύμβησης, 3 rd Greek Nireas Synchro Cup, που διοργανώνει ο Νηρεάς Χαλανδρίου με μεγάλο χορηγό την ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι και το θέαμα στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση είναι πάντα συναρπαστικό.

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου που έδωσαν εχθές τα στελέχη του σωματείου στο παλιό δημαρχίο Χαλανδρίου.
Ο πρόεδρος του ΝΗΡΕΑ Δημήτρης Γιακουμάτος στην χθεσινή συνέντευξη

Από Αριστερα΄: Η προπονήτρια κα Ανθοπούλου, ο εκπ΄ροσωπος του Δήμου Χαλανδρίου Δ.Σ. κ. Τρίγκος και η Ολυμπιονίκης μας στη ΄Συγχρονισμένη Κολύμβηση - προπονήτρια του ΝΗΡΕΑ Χριστίνα Θαλασσινίδου

Νεαρές αθλήτριες Συγχρονισμένης Κολύμβησης του ΝΗΡΕΑ

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΤο συνέδριο ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ τ;έλειωσε και μαζί του τελειώνει η φασαρία που προκάλεσε το αντιπολιτευτικό μέτωπο Μητσοτάκη - ΚΙΝΑΛ εναντίον της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση που φέρνει ο Κλεισθένης και που στα περισσότερα σημέια του, με βάση όσα μέχρι τώρα ξέρουμε, αποτελεί εκπλήρωση μακροχρόνιων αυτοδιοικητικών διεκδικήσεων.

Επικοινωνιακή αιχμή του μετώπου, το θέμα της απλής αναλογικής και η "πολιτική προστασία" που πούλησαν τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου στο παρωχημένο  βλαχοδημαρχικό σύστημα και τους υπηρέτες του.

Που δικαίως αντιτίθενται στην απλή αναλογική αφού - διαπαιδαγωγημένα σε άλλη εποχή τα στελέχη του, με άλλες συνθήκες, σε άλλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομική περιβάλλον παντοκρατορίας των κομμάτων που τους έχριζαν εκλεκτούς  και της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας που έστελναν τα κοπάδια των ψηφοφόρων τους να τους εκλέγουν, με μοναδικό κριτήριο την κομματική στήριξη  - έμαθαν να χρησιμοποιούν την τοπική εξουσία και τα προνόμιά της ως λάφυρα για την αυλή τους, τους χρηματοδότες τους και τους πολιτικούς προστάτες τους.

Οι βλαχοδήμαρχοι - Πόπωτες από το Κολοκοτρωνίτσι - δόμησαν τα τοπικά συστήματα διαπλοκής που όλοι ξέρουμε πια, μοιράζοντας διορισμούς, ρουσφέτια, επιδόματα, αλληλεγγύη, οικόπεδα και δουλειές και με βάση αυτά αναπαρήγαγαν την εξουσία τους που επιθυμούν να την κληροδοτούν ως προίκα στα παιδιά τους, τα ανίψια τους, τους γαμπρούς τους.

Αυτοί οι βλαχοδήμαρχοι αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, στις νέες απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και τις ανάγκες της, που προκύπτουν από την καταστροφή που προκλήθηκε σε αυτή δια της ..... "αποβλαχοποίησης" της δεκαετίας του 90.

Έχουν δίκιο να λένε ότι οι δήμοι θα οδηγηθούν σε ακυβερνησία με την απλή αναλογική, αυτοί που το λένε. Γιατί θεωρούν δεδομένη την δική τους παρουσία.

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ.
Με δεδομένη την πρόθεσή τους να συνεχίσουν στην ίδια πεπατημένη της πελατειακής αντίληψης στην πολιτική έχουν δίκιο.
ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ τοποθετούνται.

Και με δεδομένη την ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ τους.
Ξέρουν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ σε άλλα δεδομένα.
Με τον καθρέπτη τους συνομιλούν.

Η απλή αναλογική όμως, με άλλους  υπηρέτες, με πολίτες που πιστεύουν στις τοπικές κοινωνίες, που πιστεύουν στην αυτοδιοίκηση,  που ξέρουν ότι το αποτέλεσμα για την κοινωνία έρχεται από τις ΣΥΝΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ μέσα από ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ και όχι από τις συμφωνίες παραλυτικής νομής  κάτω από τα τραπέζια, τις δημόσιες σχέσεις,  την πελατειακή αντίληψη, τις δημοτικές παρατάξεις super market  - έτσι χωρίς πρόγραμμα, εκείνες δηλαδή τις πρακτικές που οδηγούν χρόνια τώρα στην κατάκτηση του δήμου - λάφυρου για την κλίκα  του -  ελέω εκλογικού νόμου - ΣΟΥΛΤΑΝΟΔΗΜΑΡΧΟΥ,  είναι απελευθερωτική μεταρρύθμιση.

Η νέα σελίδα, το αύριο της αυτοδιοίκησης στη μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν πρέπει να έχει ως προαπαιτούμενο την αναπαραγωγή του χθες, όπως θέλει το κατεστημένο της αυτοδιοίκησης.

Οι κινδυνολόγοι εναντίον της ικανότητας των τοπικών κοινωνιών να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ και να καθορίζουν τις τύχες τους, είναι το χθες και έχουν κάθε λόγο να υπερασπίζονται την καθεστηκυία τάξη, ως μέσο της μακροημέρευσης τους και της επιβίωσης των συστημάτων τους.

Θλιβερό να ακολουθούνται και να συμπαρασύρουν αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν δώσει χρόνια μάχες για τον εκδημοκρατισμό της αυτοδιοικησης και της ισοτιμίας της ψήφου.
Πουλητάρια της αριστεράς, που έγιναν εξουσία και αδυνατούν να αντισταθούν στις σειρήνες της, έστω και σε στρατηγικά θέματα.

Οι "ευρωπαίοι", "μεταρρυθμιστές" για άλλη μια φορά απέδειξαν -  με αυτά που είπαν στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ - ΕΝΑΕ - ότι ο μόνος τρόπος που αντιλαμβάνονται την έννοια της μεταρρύθμισης είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των θεμελιωδών υπηρεσιών των δήμων, η αποδυνάμωση των ανταποδοτικών υπηρεσιών και η υπεράσπιση των συστημάτων διαπλοκής που έχουν δομήσει και που δεν πρέπει να τεθούν στον κίνδυνο που θα προκύψει, αν χαθεί ο απόλυτος έλεγχος της τοπικής εξουσίας από τις παραδοσιακές δυνάμεις του κομματικού κατεστημένου και τις διαπλοκές τους.

Το συμφέρον της κοινωνίας, των δημοτών είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Όπως σε άλλη κατεύθυνση είναι και το συμφέρον των εργαζομένων στους δήμους - που ξεκινούν την Δευτέρα το ετήσιο συνέδριό τους στα Γιάννενα και που πρέπει να βάλουν μπροστά τα μεγάλα και να αφήσουν τους τακτικισμούς της πλάκας και τις ευκαιριακές συμμαχίες με τους στρατηγικούς αντιπάλους γιατί εκείνοι είναι οι πρώτοι που πρέπει να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα στις πυρηνικές αρμοδιότητες των δήμων - τις ανταποδοτικές, αλλά και την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια των πόλεων, κρίσιμοι τομείς που έχουν μπει στο στόχαστρο των δυνάμεων της ιδιωτικοποίησης, την ώρα που κάθε παραγωγική - αναπτυξιακή πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης στην "παραγωγική" οικονομία ποινικοποιείται από τα συστεμικά παπαγαλάκια ως ..... παρωχημένος κρατισμός..

- Σπάσιμο των στεγανών μεταξύ οικοπεδοφάγων, προμηθευτών, εργολάβων και βλαχοπαραγόντων, πειθήνιων οργάνων τους.
- Οργάνωση και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών των δήμων που αφορούν στις θεμελιώδεις - συνταγματικές ανταποδοτικές υπηρεσίες, στις οποίες - ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ - προστίθενται με τον Κλεισθένη και οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
- Ενίσχυση των ανταποδοτικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.
- Απελευθέρωση των δυνατοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης να παίξει στρατηγικό ρόλο στα θέματα τοπικής ανάπτυξης και τοπικής οικονομίας με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,  ΔΙΑΦΑΝΗΣ, ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα ενισχυθεί με την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ που θα αναδείξει εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να την υπηρετήσουν και θα στείλει εκεί που τους πρέπει τις δυνάμεις που δεν την πιστεύουν γιατί απλά αδυνατούν να ΑΥΤΟΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ.

Ο Κλεισθένης δεν ολοκληρώνει το όραμα των αυτοδιοικητικών για την αυτοδιοίκηση.
Έχουν πολλά ακόμα να γίνουν, πολλά που ο ΣΥΡΙΖΑ - παρόλο που τα υποστήριξε στην πρώιμη φάση του - δεν θέλει να προχωρήσει τώρα που είναι κυβέρνηση.
Η παθογένεια του πολιτικού συστήματος δεν είναι μόνο στα δεξιά (βγαίνοντας).

Όπως έγινε άλλωστε παλιότερα και με  τον Καλλικράτη. Που τόλμησε, αλλά όχι όσο έπρεπε.

Του Καλλικράτη που ακόμα και μεγάλες τομές (Συνήγορος δημότη, Διαβούλευση κλπ) έμειναν κενό γράμμα εξαιτίας ακριβώς των ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ και των τοπικών συστημάτων που δεν ήθελαν να "ανοίξουν" και να μοιραστούν την εξουσία - λάφυρο, ακόμα και αν ήταν ..... αριστεροί (μπαίνοντας).

Κάθε βήμα όμως προς την ολοκλήρωση της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της συμμετοχής των πολιτών εκτός στεγανοποιημένων διαδικασιών ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, εμάς θα μας βρίσκει από την μεριά των κριτικών υποστηρικτών της και δεν θα είμαστε ποτέ με εκείνους που θέλουν τις μεταρρυθμίσεις αλλά χωρίς να ακουμπάνε τους ίδιους, άσχετα με ποια ιδιότητα κάθε φορά μιλάμε, άσχετα με την συγκυρία.

Αφήνουμε την ευκαιριακή αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων και τα πρόσκαιρα δημοσκοπικά οφέλη που μπορεί να επιφέρουν για αυτούς που είναι ευκαιριακοί.

Εμείς αυτά δεν τα λέμε τώρα για να στηρίξουμε ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση και κανένα κόμμα.

Εμείς όταν τα λέγαμε αυτά .... οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια.
Έδιωχναν τα μετρό, ήταν μηχανισμός εναντίον των δημοτικών επιχειρήσεων που τώρα όχι μόνο στηρίζουν αλλά διευρύνουν με τον Κλεισθένη (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ), μίλαγαν για ΚΟΙΝΣΕΠ που θα αναλάμβαναν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ήταν οι καλύτεροι φίλοι των νεοφιλελεύθερων και μας κατηγορούσαν για .... οπορτουνισμό.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ