Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚA ΚΑΛΟΠΛΗΡΩMENA ΛΑΜΟΓΙΑ! ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ .... Η ΑΕΠΙ!


2. Για την χρήση του πνευματικού έργου των μελών της (συνθέτες-στιχουργοί) στις δέκα τρεις μουσικές παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 

Αυτός είναι ο τίτλος στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ! 

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ"

ΠΟΙΑΝΗΣ ΜΩΡΕ .... "ΤΗΣ";;;; 
ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗΣ;;; 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ!

ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΛΕΦΤΑ!
ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ!!!!

Δεν άκουσαν ότι υπάρχει θέμα με την ΑΕΠΙ και έσπευσαν να τους δώσουν λεφτά;

Θα μου πεις ο νόμος.

Και γιατί δεν είναι στον τίτλο - στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με καθαρές κουβέντες ότι πρόκειται για τιμολόγια της ΑΕΠΙ;;;

Να ενημερώνεται χωρίς παπάτζες ο δημότης από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;;;

Γιατί δεν αναφέρονται λοιπόν καθαρά στην ΑΕΠΙ;

ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ;;;;

Το να ντρέπονται βέβαια είναι ελπιδοφόρο αλλά είναι ανεπαρκές, αν μιλάμε για ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και μάλιστα για διοίκηση δήμου του ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ της ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΣ και όχι για διεκπεραιωτές - εντολοδόχους!

Αλλά και οι υπηρεσιακοί οφείλουν να κάνουν αμερόληπτα την δουλειά τους, να υλοποιούν ΚΑΙ το νόμο περί της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ χωρίς να γίνονται συνένοχοι σε κόλπα πολιτικάντηδων σα τη νονά! 

Ο νόμος δεν εφαρμόζεται a la cart!

Άκου ".... των μελών της".

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΥΣΆμα τσιμπάς ενάμιση χιλιαρικάκι τον μήνα, μόνο από τον δήμο Χαλανδρίου, βάλε και από άλλους γύρω δήμους -  για δημοσιεύσεις - μαϊμου, σε "καθημερινή"  εφημερίδα που δεν κυκλοφορεί πουθενά, δεν την διαβάζει κανείς και δεν χρωστάς τα δημοτικά τέλη είσαι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΗΣ;

Και αν ναι ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ είσαι "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΗΣ";

Ποιος στην πραγματικότητα πληρώνει τον λογαριασμό σου;;;;

Αυτό να σκεφτείς εσύ αναγνώστη μου.
Και αν θες σκέψου και κάτι αντικειμενικά και χωρίς παρωπίδες:
  • Αν googlάρεις "ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ"  τι βγαίνει πάνω, πάνω μετά το επίσημο site του δήμου;
  • Από πού ενημερώνεσαι για τα όσα συμβαίνουν στον δήμο και στο Χαλάνδρι καθημερινά;
  • Οι δημοσιεύσεις του δήμου που αφορούν ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ, και ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ θα ήταν ή ΟΧΙ  προς το ΔΙΚΟ ΣΟΥ συμφέρον να δημοσιεύονταν εκεί όπου ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες θα είχαν πρόσβαση να τις δουν, ώστε να γίνονται δημόσιοι διαγωνισμοί με περισσότερους συμμετέχοντες ώστε ο δήμος να πετυχαίνει καλύτερες τιμές για τις εργασίες που πληρώνει ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ;;;; 
Αν απανήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις σκέψου γιατί ο δήμος πληρώνει για να κάνει δημοσιεύσεις σε "εφημερίδες" που δεν κυκλοφορούν - τι λόγο έχει.

ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ: Να δίνονται οι δουλειές αβαβά σε κολλητούς για να διασφαλίζεται ότι θα είναι .... στρατηγικοί καλοπληρωτές, αφού θα είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
Σ.Σ. (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%A9%CE%A9%CE%A1%CE%A9%CE%97%CE%94-%CE%A50%CE%97)

Π.Α.Κ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Κ.Α
Είναι απορίας άξιον, με πόση μεγάλη ευκολία κάποιοι δήμοι εκδίδουν βεβαιώσεις, για δήθεν εργασίες συντήρησης στα γήπεδά τους όταν προφανώς οι ομάδες τους αντιμετωπίζουν κάποιες αγωνιστικές ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η αναβολή του αγώνα μπάσκετ Ανδρών μεταξύ των ομάδων Α.Ο Καλλιτεχνούπολης – Π.Α.Κ Χαλανδρίου, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:30 στο κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας.

Αυθημερόν και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι προς μεγάλη μας έκπληξη δεχθήκαμε ενημέρωση από την Ε.Σ.Κ.Α ότι ο αγώνας θα αναβληθεί λόγω εκτέλεσης εργασιών στο ανωτέρω γήπεδο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι όποιες αναβολές των αγώνων θα πρέπει να γνωστοποιούνται στη διοργανώτρια αρχή τουλάχιστον τρεις ημέρες ενωρίτερα και σαφώς έ γ κ α ι ρ α ν α ε ν η μ ε ρ ώ ν ε τ α ι το συναγωνιζόμενο σωματείο.

Εκπλαγήκαμε από την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής και δυσκολευθήκαμε πολύ να θεωρήσουμε αληθινό το γεγονός.

Σε επιτόπια χθεσινοβραδινή επίσκεψή μας στο κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας διαπιστώσαμε, προς επιβεβαίωση της αυτονόητης κοροϊδίας, ότι το γήπεδο λειτουργούσε κανονικά και φιλοξενούσε προγραμματισμένες προπονήσεις των ομάδων της Ραφήνας.

Για του λόγου το αληθές και επιβεβαίωσης των ισχυρισμών μας, αναρτούμε σχετικές φωτογραφίες που περίτρανα αποδεικνύουν την απρόσκοπτη λειτουργία του γυμναστηρίου και την κατάφορη κοροϊδία, και σαφώς καμιά τεχνική εργασία δεν ήταν σε εξέλιξη.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε τις εύκολα σερβιριζόμενες δικαιολογίες των ομάδων όταν προφανώς αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σύνθεσή τους, να επικαλούνται κολλήματα και να εξασφαλίζουν βεβαιώσεις των δήμων, που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις διοικήσεις τους.

Ασφαλώς ευθύνη φέρει και η Ε.Σ.Κ.Α που αποδέχεται τέτοιες πρόδηλες αιτιάσεις.

Παρόμοιο γεγονός δεν έχουμε ξανααντιμετωπίσει στα 20 χρόνια λειτουργίας μας.

Καιρός είναι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφιστάμεθα από τους επιτήδειους, όταν μάλιστα αυτοί φέρουν και δημόσια αξιώματα.

Θεωρούμε ότι την επιβεβαίωση της ορθότητας του εγγράφου του δήμου Ραφήνας όφειλε να διερευνήσει και η διοργανώτρια αρχή και όχι μόνο το συναγωνιζόμενο σωματείο.

Επιβάλλεται αυτό το παραμύθι να λάβει τέλος, και με ενδιαφέρον θα περιμένουμε τις ενέργειες της Ε.Σ.Κ.Α.

Για το Π.Α.Κ Χαλανδρίου

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τζήμος

ΙΜΚ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ «NEW YORK MELODIES» POETICA MUSICA

Το διεθνούς φήμης Poetica Musica Ensemble είναι μια σύμπραξη μουσικών δωματίου με έδρα τη Νέα Υόρκη, τους οποίους οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει ως «Πρέσβεις Καλής Θέλησης». Η μία και μοναδική συναυλία τους στη χώρα μας, με τίτλο «New York Melodies» φιλοξενείται στις 15 Μαρτίου στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Σύνολο Poetica Musica Ensemble έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στη Νότιο Αμερική και στην Ασία, συμμετέχοντας σε σημαντικά Φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης, το Bergen Festival της Νορβηγίας, το Dark Days Festival στην Ισλανδία, το Sarajevo Festival sτη Βοσνία κ.α

Επίσης, έχει δώσει συναυλίες στο Victoria and Albert Museum, στο St-Martin-in-the-Fields, στο Holywell Music Room του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και έχει συμμετάσχει στο διάσημο Dziekanka Chamber Music Series που παρουσιάζει η Ακαδημία Chopin στη Βαρσοβία. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του τρεις φορές στο Weill Hall του Carnegie Hall και έχει λάβει μέρος στο Hans Christian Andersen Festival στον παγκόσμιο εορτασμό στη μνήμη των 200 χρόνων από τη γέννηση του Hans Christian Andersen.

Το Musica Poetica Ensemble έχει περιοδεύσει ακόμα σε πολλές πόλεις της Ινδίας, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Mehli Mehta και της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Νέο Δελχί. Πρόσφατα το Σύνολο Poetica Musica έδωσε συναυλία στο  Kennedy Center στη  Washington, D.C. αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Επίσης, τα μέλη του Συνόλου παραδίδουν σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses σε διακεκριμένα μουσικά Ιδρύματα σε πολλές χώρες.