Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ:ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΗ  Γκαλερί  Χρυσόθεμις  παρουσιάζει
                                                  την έκθεση ζωγραφικής  του
                                                      Σπύρου  Μαντζαβίνου

Déjà Vu
Ανατροπή 

                         Εγκαίνια:  Παρασκευή  20  Απριλίου 2018, ώρα  19.30
Ο καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με τη δουλειά του:
 Ο άνθρωπος σε υπαρξιακή ανησυχία, αφήνει πίσω αυτό που γνωρίζει, που έχει δει και βιώσει. Εισέρχεται σε ανοίκειο περιβάλλον, αναγκασμένος να συνεχίσει σε όποια κατάσταση κι αν βρεθεί. Ψάχνει για νέους κώδικες, νέες διαδρομές και δομές αλλά κυρίως απαντήσεις με στόχο την επιβίωση. Φοβάται αλλά και μαγεύεται. Αποκαλύπτεται ως ηρωική και μοιραία μορφή.
Στα έργα προσεγγίζονται όλοι αυτοί οι άχρονοι καθημερινοί ήρωες, απόγονοι «σημαντικών» εποχών. Στη πορεία τους δρουν και ψάχνουν το νέο «πνεύμα». Και οι σκιές που τους αντιπροσωπεύουν γίνονται σύμβολα, φορτισμένες με τις ιστορικές τους αναφορές. Γίνονται σύγχρονα μοτίβα. Με καταγωγή τις μορφές της παράδοσης όπως τις μορφές των αγγείων, των πομπών, των βυζαντινών αγιογραφιών, τον καραγκιόζη.
Το διακύβευμα μοιάζει υπαρξιακό σε μια κρίση συνολική. Σ’ ένα κόσμο υλικό που φωτίζεται από τις ιδέες μα και σε πνευματικό χώρο, σχεδόν ιερό. Όλα μοιάζουν να αλλάζουν - εξελίσσονται δημιουργώντας νέες αντιλήψεις.

Bιογραφικό
Ο Σπύρος Μαντζαβίνος, γεννήθηκε στο Αργοστόλι. Σπούδασε ζω­γραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δασκά­λους το Γιάννη Βαλαβανίδη, το Μιχάλη Μανουσάκη και τον Πάνο Χαραλάμπους. Είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος  Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας και του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. 'Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις, φεστιβάλ και events. Έχει εικονογραφήσει και σχεδιάσει έντυπα και αντικείμενα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
          Διάρκεια  έκθεσης:  έως  Σάββατο  12  Μαϊου  2018

Τηλ. 210 6811418
www.chryssothemis.com 

Ξεκινάει το μεγάλο έργο διαχείρισης των ομβρίων στον Δήμο Χαλανδρίου


Ήδη από τις 13/4/2018 υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, αρχικού προϋπολογισμού 5.535.000€. Η σύμβαση μετά την έκπτωση (55,77%) ανέρχεται στο ποσό των 2.690.364,98€ με Φ.Π.Α. Η εταιρεία που θα κατασκευάσει το έργο είναι η ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ με έδρα στον Δήμο Αθηναίων.

Το έργο περιλαμβάνει συνολικά την κατασκευή 38 αγωγών ομβρίων συνολικού μήκους περί τα 4.600 μέτρα στις περιοχές του κέντρου , του κάτω Χαλανδρίου, της Τούφας και της Αγ. Βαρβάρας. (μπορείτε να τους δείτε εδώ - πίνακας και εδώ - οριζοντιογραφία)

Την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση αδειοδοτήσεων ( δίκτυα, ΟΑΣΑ, αρχαιολογίες κλπ) και ξεκινάει η διαδικασία εγκατάστασης του εργολάβου. Ο σχεδιασμός προβλέπει το άνοιγμα του πρώτου μετώπου στην οδό Τυμφρηστού ξεκινώντας από την οδό Πέλλας και Μεταμορφώσεως έως την οδό Λακωνίας στην Τούφα.

Από την τεχνική υπηρεσία
Πληροφορίες τμήμα έργων 2132023979 – 2132023972

4 ΜΑΗ