Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ματαίωση της αποψινής Παράστασης των Τεγεατών στο θέατρο Ρεματιάς λόγω Δυσμενών Καιρικών Συνθηκών

Ματαίωση της Παράστασης των Τεγεατών Λόγω Δυσμενών Καιρικών Συνθηκών (27/6/2018) 

Λόγω των Προβλεπόμενων Βροχοπτώσεων η Παράσταση «ΑΓΙΟΙ» του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «ΤΕΓΕΑΤΕΣ» ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ

ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών οργάνωσε μια εικαστική παρέμβαση στον χώρο της κεντρικής πλατείας, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η εικαστική παρέμβαση από τους καλλιτέχνες Ελένη Τσαμαριά, Λουΐζα Παπαγγέλου και Αρά Μπογοσιάν ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου και συγκέντρωσε πολύ θετικά σχόλια από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Δυστυχώς, στις 22 Ιουνίου, άγνωστοι βανδάλισαν το έργο και κατέστρεψαν τα γλυπτά που αποτελούσαν το κύριο μέρος του.

Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του Δήμου προσπαθεί με κάθε τρόπο να αξιοποιήσει τους δημόσιους χώρους της πόλης, προβάλλοντας παράλληλα τις τέχνες, την αλληλεγγύη και τον γόνιμο διάλογο.

Είναι φανερό ότι κάποιοι (οργανωμένες ομάδες ή πρόσωπα) δεν βλέπουν με καλό μάτι την πετυχημένη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής στον τομέα του πολιτισμού και νιώθουν άβολα με τις προσπάθειες ανάκτησης των δημόσιων χώρων.

Και αυτοί οι κάποιοι, στερούμενοι οποιουδήποτε επιχειρήματος, προφανώς λάτρεις της βίας, τυφλωμένοι από φανατισμό, καταφεύγουν σε πράξεις βανδαλισμού.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται η ρήση του Αϊνστάιν: Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ - ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ - ΤΕΓΕΑΤΕΣ


«ΆΓΙΟΙ»
...οι ευσεβείς, οι ενάρετοι, οι αγνοί, πρόσωπα που η μνήμη τους τιμάται επειδή έζησαν μια ζωή αφιερωμένη στο Θεό... υπάρξεις εξωκοσμικές, ιερές και σεβάσμιες....

Πρόσωπα τα οποία χαίρουν απόλυτου σεβασμού... γνωστοί-άγνωστοι άνθρωποι που ο λαός μας έχει ξεχωρίσει και συνδέσει με τις παραδόσεις μας... πρόσωπα που ο μύθος τους διατηρείται ακόμη μέχρι τις μέρες μας....

Απλοί κοινοί θνητοί, ανεξίτηλες θύμησες, πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για τον τόπο που μακροημέρευσαν. Λατρεύτηκαν, έγιναν τραγούδια και χοροί στα χείλη των ντόπιων... ο μύθος τους έμεινε ζωντανός στις μνήμες μας μέσα από την προφορική παράδοση....

"Δε τους πρέπουν εικονίσματα κεριά και καντηλέρια,σπονδές και χοές, εναγιάσματα και θυσίες, μόνο τους πρέπει ασίκικος χορός να χορέψουν οι ψυχές τους...

Χορός μας πρέπει κι εμάς να βρούμε σαν τις ομορφιές τους, τραγούδι να ακουστεί όπου φώλιασαν οι πνοές τους…"

Σε όλους αυτούς τους γνωστούς και άγνωστους «Άγιους» είναι αφιερωμένη η μουσικοχορευτική παράσταση του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου «ΤΕΓΕΑΤΕΣ».

Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 08:30 μ.μ. στο Ευρυπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου. Είσοδος Ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 9 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 42 ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Με σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΠΙΑΤΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» οργανώνεται και πάλι φέτος Συναυλία Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Χαλανδρίου. Τραγούδια θα ερμηνεύσουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: ΓΙΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ, ΑΝΝΑ ΒΥΤΙΝΑΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, ΝΑΤΑΣΑ ΚΙΜΠΙΖΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ και ALEJANDRO DIAZ.

Συμμετέχει η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του δήμου Χαλανδρίου.

Χορεύουν ομάδες του Ιδρύματος Ζήση και του Λυκείου των Ελληνίδων

Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς, 30 Ιουνίου. Ώρα έναρξης 20.30. Είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου οι πολίτες καλούνται να συνεισφέρουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Τη συναυλία υποστηρίζουν οι συλλογικοί φορείς του Χαλανδρίου:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ / ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ / ΑΡΓΩ / ΓΑΡΔΕΝΙΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ / ΕΛΛΗΝΟΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΤΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» / ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ / ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΛΥΑ» / ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ / ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ / ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ / ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ «Ο ΑΚΡΙΤΑΣ»/ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ / ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» / ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΑΤΗΜΑ Ι / ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΗΜΑ ΙΙ / ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» / ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ / ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ / ΛΥΚΕΙΟN ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ / ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ / ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ «ΕΣΤΙΑ» / ΠΕΓΚΑΠ – Ν. Υ. / ΠΕΤΑΓΜΑ / ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ / ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ / ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ / ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ / ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ / ΦΛΥΟΝ / ΧΑΛΙΝΔΡΑ / INNER WHEEL ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ –ΣΥΣΣΙΤΙΟ)

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου λειτουργεί από το 2013. Ενισχύει με τρόφιμα συμπολίτες μας που η κρίση τούς στέρησε εργασία, κοινωνική ασφάλιση, αγαθά, υπηρεσίες, ακόμα και οικεία πρόσωπα σε κάποιες περιπτώσεις. Έχει εγγεγραμμένες περίπου 600 οικογένειες, με περισσότερα από 1.100 άτομα συνολικά. Σε 50 από τα άτομα αυτά διανέμεται έτοιμο φαγητό. Παρόλο που προβλέπεται τα τρόφιμα να εξασφαλίζονται από χορηγίες επιχειρήσεων και προσφορές πολιτών, ο δήμος Χαλανδρίου έχει διαθέσει 150.000 ευρώ από το 2015, ενώ προβλέπεται να διαθέσει άλλα 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2019. Ωστόσο οι αιτήσεις υποψηφίων για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό συνεχώς αυξάνονται, ενώ οι συνθήκες των ήδη εγγεγραμμένων επιβαρύνονται. Η κοινωνική αλληλεγγύη καθίσταται εξαιρετικά αναγκαία!


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Τα ευρήματα από τις νέες αυτοψίες στο χώρο - σκουπιδότοπο στο Μαρούσι


Δύο νέες αυτοψίες διενεργήθηκαν, στις 25/06/2018, από την Περιφέρεια Αττικής στην έκταση όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά την περασμένη Παρασκευή και εδώ και χρόνια λειτουργεί παράνομα ως χώρος αποθήκευσης και μεταφόρτωσης απορριμμάτων και στερεών αποβλήτων καθώς και απόσυρσης οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου.

Η πρώτη αυτοψία έγινε νωρίς το πρωί από κλιμάκιο της υπηρεσίας Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά αντίθετα επιδεινώθηκε συγκριτικά με προηγούμενους ελέγχους. Στην έκθεση σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι από την απόθεση βιολογικών αποβλήτων, απορριμμάτων οικιακού τύπου και όλων των αδρανών υλικών, σε συνδυασμό με την βλάστηση που υπάρχει σε όλη την έκταση, δημιουργούνται εστίες ανάπτυξης τρωκτικών και εντόμων υγειονομικής σημασίας με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται δυσμενείς καταστάσεις σε βάρος της υγείας των περιοίκων, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου:ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 29/6


3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου Συναυλία με τις Φιλαρμονικές Χαλανδρίου και Προσκόπων Λεμεσού
Ήταν Ιούνιος του 1927 όταν ο Τριγγέτας, πρόεδρος του Γυμναστικού συλλόγου Χαλανδρίου, ξεκίναγε τις διαδικασίες ίδρυσης της 27ης Ομάδος Προσκόπων Αθηνών στο Χαλάνδρι.

Μέσα στα 90 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, οι Πρόσκοποι του Χαλανδρίου, πότε πιο ενεργά και πότε λιγότερο, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στα δρώμενα του δήμου μας.

Για το λόγο αυτό συνδιοργανώνουμε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου αλλά και τη Φιλαρμονική Προσκόπων Λεμεσού Κύπρου μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει στο χρόνο με έργα κινηματογραφικής μουσικής, καθώς και Προσκοπικά τραγούδια!

«Η φιλαρμονική των Προσκόπων Λεμεσού αποτελείται από μουσικούς όλων των ηλικιών προερχόμενοι από διάφορα Προσκοπικά Συστήματα της Κύπρου».

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Κυριακή 1 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21:00. Είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου σας καλούμε να συνεισφέρετε με τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικές πάνες ή είδη υγιεινής, στηρίζοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

Η παιδική θεατρική παράσταση "XANA ZOO" στο Φεστιβάλ ΒριλησσσίωνΠαιδική Θεατρική Παράσταση “XANA ZOO”
Πέμπτη 28 Ιουνίου

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, το 29ο Φεστιβάλ Βριλησσίων φιλοξενεί την Παιδική Θεατρική Παράσταση “XANA ZOO”, στις 21.00 στο θέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ - Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στην παράσταση “XANA ZOO - 10 Χρόνια μαζί!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”. Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι μικροί μας (..και όχι μόνο) φίλοι συμμετέχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χορεύοντας και τραγουδώντας, σε μια ονειρεμένη παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη!

Πρωταγωνιστούν: Τ. Σάσσου, Π. Πιερρόπουλος, Ν. Λάππα.
Σκηνοθεσία: Παπαγάλος

- Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού - Μουσική: Ντρούλης ο χοντρούλης
- Χορογραφίες: Αστακός
-Καλ. διεύθυνση: Χρήστος Τριπόδης

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ, προπώληση 7 ευρώ.
Πληροφορίες: ΠΑΟΔΗΒ, τηλ. 210-8101510 & 511.