Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 Στην πρώτη συνεδρίαση του καινούργιου Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου τηρήθηκαν ομολογουμένως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και το κλίμα ήταν συναινετικά ευχάριστο.


Εξελέγησαν τα μέλη του προεδρείου και τα μέλη της δημοτικής επιτροπής.
Εμείς, βέβαια,συμμετέχουμε σε όλα τα συλλογικά όργανα σαν μία μεγάλη δημοτική παράταξη και θα βάλουμε τα δυνατά μας να εκπροσωπήσουμε σθεναρά όχι μόνο τους ψηφοφόρους μας αλλά και όλους τους πολίτες του Χαλανδρίου.

Μοναδική παραφωνία σε όλα τα τεκταινόμενα θεωρούμε,κατά την κοπή της βασιλόπιτας από τον δήμαρχο,το κομμάτι του «φτωχού μετανάστη» και ειδικότερα του « κατατρεγμένου Παλαιστίνιου από τους Ισραηλινούς» όπως ειπώθηκε.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Παλαιστίνιοι είναι όχι απλώς κατατρεγμένοι αλλά και ολοσχερώς «ρημαγμένοι»ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Όμως εμείς έχουμε εκλεγεί ως αυτοδιοικητικά όργανα με όρκο να υπηρετούμε τα συμφέροντα των Χαλανδραίων και να βοηθάμε στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Με αυτή αυτή την έννοια κομμάτι πίτας για «τον φτωχό συμπολίτη μας στο Χαλάνδρι»θα ήταν πιο αρμόζον.

Αν θέλαμε σώνει και καλά να «δραπετεύσουμε» από την αυτοδιοικητική σκοπιμότητα και να κάνουμε αναφορά στην παγκόσμια δυστυχία θα έπρεπε προφανώς να συμπεριλάβουμε στην αναφορά μας την τραγωδία των Ουκρανών που υφίστανται την άδικη επίθεση της Ρωσίας αλλά και άλλων συνανθρώπων μας σε όλο τον πλανήτη που υφίστανται συνέπειες πολέμων.

Θα έπρεπε ίσως ακόμη να κάνουμε αναφορά και στους Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν από την «Χαμάς» και αυτούς που είναι ακόμη όμηροι τους.


Μονοδιάστατοι δεν πρέπει να είμαστε σε καμία περίπτωση γιατί δίνουμε στους πολίτες το λάθος μήνυμα πολιτικής και κομματικής εμμονής.


Εμείς αντίθετα θέλουμε να τους αποδείξουμε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη ή τουλάχιστον δίκαια συμπεριληπτική.

Ο Οδοκαθαρισμός επιστρέφει στα Βριλήσσια

 

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Βριλησσίων θέτει ξανά σε λειτουργία τον οδοκαθαρισμό. 

Με στόχο την βελτίωση του επιπέδου της καθαριότητας στην πόλη η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει χωρίσει το Δήμο σε τομείς, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε γειτονιάς. Κλιμάκια των δύο ατόμων από το Γραφείο Οδοκαθαρισμού θα επιχειρούν καθημερινά στα Βριλήσσια για να διατηρούνται καθαροί οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας.Ο οδοκαθαρισμός υλοποιείται από το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο πεδίο χειρωνακτικά (σκούπα χειρός και μεγάλο φαράσι). Σε συνεργασία με τα κλιμάκια του οδοκαθαρισμού θα επιχειρεί και η μεγάλη μηχανική σκούπα, η οποία έχει και τη δυνατότητα της πλύσης του οδοστρώματος. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται αποτελεσματικά και καθημερινά ο οδοκαθαρισμός σε πεζοδρόμιο και οδόστρωμα.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα οδοκαθαρισμού, σχεδιάζεται να προστεθεί μια ακόμα μηχανική σκούπα. Το προσεχές διάστημα οι εργασίες θα εντατικοποιηθούν με ενίσχυση του προσωπικού του γραφείου οδοκαθαρισμού, αύξηση της περιοδικότητας των δράσεων αλλά και ενίσχυση σε μηχανικά μέσα όπως. μικρό πλυστικό και μηχανική σφουγγαρίστρα πλακών πεζοδρομίου.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Βήμα-βήμα, κάθε ημέρα αλλάζουμε την εικόνα της πόλης μας. Δημιουργούμε τις συνθήκες για μια πόλη καθαρή, φιλική και ανθρώπινη. Η ανάταξη της Καθαριότητας συνιστά βασική μας προτεραιότητα. Προεκλογικά δεσμευτήκαμε για την επαναλειτουργία του Οδοκαθαρισμού στην πόλη μας. Το κάνουμε πράξη πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Καθαρίζουμε τους δρόμους μας, ομορφαίνουμε ξανά την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους του Δήμου, της Υπηρεσίας Καθαριότητας και τα στελέχη του Γραφείου Οδοκαθαρισμού που θα δίνουν καθημερινά τον αγώνα για να είναι η πόλη μας καθαρή και να ζητήσω από όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια, σεβόμενοι τον δημόσιο χώρο»