Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MESYS

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MESYS

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Εργαστηρίου Εναλλακτικών Καυσίμων και Περιβαλλοντικής Κατάλυσης (LAFEC) του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης (υπευθ.: Αναπλ. Καθ. Δρ. Μαρία Γούλα) ξεκινά συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία Mesys, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή, εγκατάσταση και έλεγχο μονάδων ελέγχου αέριας ρύπανσης.

Όπως είναι γνωστό, η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει αποδώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από βιομηχανικές μονάδες και είναι πλέον σαφές ότι ο έλεγχος των Αιωρούμενων Σωματιδίων (ΑΣ) στην πηγή εκπομπής τους αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Μια από τις παλαιότερες αλλά και δημοφιλέστερες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για αυτό το σκοπό είναι οι κυκλώνες διαχωρισμού (cyclone separators). Οι κυκλώνες χρησιμοποιούνται σε ένα μεγάλο εύρος βιομηχανικών διεργασιών είτε για την ανάκτηση προϊόντων είτε για τον καθαρισμό αερίων ρευμάτων από σωματίδια, και συναντώνται σχεδόν σε κάθε διεργασία στην οποία απαιτείται ο χειρισμός σκόνης. Έχουν σχετικά χαμηλό κόστος κατασκευής, χαμηλό λειτουργικό κόστος και μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης. Αναλόγως της διεργασίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν συσκευές αρχικού καθαρισμού για την απομάκρυνση μεγάλης διαμέτρου σωματιδίων, πριν από σακόφιλτρα, πλυντρίδες ή ηλεκτροστατικά φίλτρα.

Η συνεργασία του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας/ LAFEC με την Mesys αφορά τη χρήση λογισμικού (με την επονομασία Plimton 2.0) για το σχεδιασμό αυτής της τεχνολογίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Plimpton 2.0 αναπτύχθηκε με τη συμμετοχή - στα πλαίσια εκπόνησης πτυχιακών εργασιών - φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης (ΤΕ.ΑΝ.). To Plimton 2.0 επιτρέπει στο χρήστη να σχεδιάσει και να προβλέψει την απόδοση συλλογής και πτώση πίεσης σε κυκλώνες διαχωρισμού για εφαρμογές σε φορτισμένα με ΑΣ απαέρια βιομηχανικών μονάδων, όταν γνωρίζει τα χαρακτηριστικά των ΑΣ (κατανομή του μεγέθους, πυκνότητα), της διεργασίας (ογκομετρική παροχή του αερίου, φόρτιση σε σωματίδια, απαιτήσεις για την απόδοση απομάκρυνσης, επιτρεπόμενη πτώση πίεσης) και του αερίου ρεύματος (πίεση, θερμοκρασία, ιξώδες). Για τη δημιουργία του λογισμικού επιλέχτηκε η MATLAB (R2011a) καθώς οι ενσωματωμένες συναρτήσεις του λογισμικού παρέχουν τα απαραίτητα πακέτα εργαλείων για υπολογισμούς γραμμικής άλγεβρας, ανάλυσης δεδομένων, επεξεργασία σχημάτων και αριθμητικές λύσεις κανονικών διαφορικών εξισώσεων.


Ο έλεγχος της αέριας ρύπανσης αποτελεί ένα από τα κύρια πεδία έρευνας/ εφαρμογής στο LAFEC περιλαμβάνοντας:
·         Σχεδιασμός αντιρρυπαντικών τεχνολογιών για τον έλεγχο ΑΣ (κυκλώνες, σακόφιλτρα, πλυντρίδες, ESP) από βιομηχανικές πηγές.
·         Ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων καταλυτικών διεργασιών για τον έλεγχο NOx, SO2, H2S από απαέρια βιομηχανικών μονάδων.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του έργου «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, το LAFEC θα προμηθευτεί εξοπλισμό ο οποίος θα επιτρέπει τον προσδιορισμός ΑΣ και χημικών ρύπων στην πηγή εκπομπής των, τεχνικές που επί του παρόντος, δεν πραγματοποιούνται από κανένα Ελληνικό ΑΕΙ, ερευνητικό κέντρο, άλλο δημόσιο οργανισμό ή ιδιωτική εταιρεία. 


Αν. Καθ. Δρ. Μαρία Γούλα-

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης
Εργαστήριο Εναλλακτικών Καυσίμων και Περιβαλλοντικής Κατάλυσης
Κοίλα, Κοζάνη, 50100

Ε: mgoula@teikoz.gr

Τ: 24610 68296

Επισκεφτείτε μας: http://tean.teikoz.gr/erevna/LAFEC/arxiki%20-%20Lafec.htm

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλή

«Το σχεδιασμένο και επαναλαμβανόμενο λάθος»

Εδώ και δύο χρόνια ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Όλι Ρεν επιβάλλουν ακραία λιτότητα στον ευρωπαϊκό Νότο ισχυριζόμενοι ότι η οικονομική ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσω περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής. Για να υποστηρίξουν αυτή τη θέση επικαλούνται συχνά μια μελέτη που εκπονήθηκε το 2010 από τους καθηγητές του Χάρβαρντ Κάρμεν Ράινχαρτ και Κένεθ Ρογκόφ, σύμφωνα με την οποία οικονομίες με χρέος άνω του 90% του ΑΕΠ παρουσιάζουν μέσο πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης -0.1%.
Εντούτοις, πρόσφατη μελέτη του έτερου διάσημου πανεπιστημίου της Βοστόνης, του ΜΙΤ, η οποία βασίζεται στα ίδια στοιχεία, βρίσκει ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης των χωρών αυτών είναι 2.2%. Οι οικονομολόγοι του ΜΙΤ επισημαίνουν μάλιστα ότι η διαφορά οφείλεται σε λάθη κωδικοποίησης και στατιστικής μεθοδολογίας καθώς και σε επιλεκτικό αποκλεισμό στοιχείων από την έκθεση Ράινχαρτ–Ρογκόφ!
Μετά και τον λανθασμένο υπολογισμό του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή (όπου το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι η επίπτωση των περικοπών στο ΑΕΠ είναι τριπλάσια από αυτήν που υπολόγιζε), η μελέτη τού ΜΙΤ διαψεύδει εκ νέου τους διαμορφωτές της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής που διατείνονται ότι η λιτότητα είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη.
Η πολιτική αυτή συνεχίζει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, παρ’ ότι έχει πλέον αποδομηθεί, όχι μόνο στην πράξη αλλά και στη θεωρία. Το ζήτημα όμως δεν είναι ακαδημαϊκό. Η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας έχουν προκαλέσει κοινωνικό ολοκαύτωμα που πλήττει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, στο όνομα μάλιστα της ανάπτυξης.
Μετά και τη μελέτη του ΜΙΤ που αποκαλύπτει τα σαθρά θεμέλια της επιχειρηματολογίας τους, οφείλουν να αναγνωρίσουν επιτέλους τα ολέθρια λάθη τους και να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Το Γραφείο Τύπου 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


                                                                                                                 Χαλάνδρι, 18/04/2013


Α.Π. : 7762- 7η ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ------ 2013


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος (λόγω προθεσμίας) στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 18η Απριλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ του έργου ‘Προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών του Δήμου Χαλανδρίου’.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ του έργου ‘Ανάπλαση τριών παιδικών χαρών στο Δήμο Χαλανδρίου’.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ του έργου ‘Ανάπλαση παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Ταϋγέτου στο Δήμο Χαλανδρίου’.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ του έργου ‘Ανάπλαση μη οικοδομήσιμου χώρου εντός του Ο.Τ. 1192 στην περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου’.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του προγράμματος ‘Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων).

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Πρόγραμμα καλοκαιρινή φύλαξη δημιουργικής απασχόλησης 2013).

Χαλάνδρι 18/04/2013


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Φ. ΝΟΜΠΕΛΗΣ

ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΕΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ - ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ... ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ

Έγινε εχθές η περιβόητη συνάντηση του Δημάρχου Γ. Κουράση με τον υφυπουργό Παιδείας κο Παπαθεοδώρου για το θέμα του 2ου Γυμνασίου.

Η τριμελής αντιπροσωπεία που δέχτηκε ο υφυπουργός ήταν ο Δήμαρχος, ο Γ.Γ. του Δήμου και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Λίτσα Πισιμίση, ενώ "εκτός" έμειναν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της Αριστεράς (Καρατζά, Ρούσσος-Καλομοίρης) και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Η ενημέρωση που έγινε μετά την συνάντηση στους παρευρισκόμενους από τον δήμαρχο ήταν .... ξεκάθαρη:

"Ο υφυπουργός μας δέχτηκε, μας είπε ότι είναι ενήμερος για το θέμα, η γραμματέας του κράτησε σημειώσεις και μας είπε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τον Ιούνιο."

Σήμερα στις 8.30 θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο - όπως μας ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία η κα Κορτέση - γραμματέας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου "με υπηρεσιακά θέματα" (ακριβώς έτσι μας είπε).

Στην πιεστική ερώτησή μας για το αν το δημοτικό συμβούλιο γίνεται για το θέμα του 2ου Γυμνασίου το γραφείο του Προέδρου επέμεινε ότι δεν γίνεται γι' αυτό αλλά "ίσως τεθεί .... έκτάκτως" (στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτά προ το παρόν.

ΥΓ: Οι ΠΑΣΟΚικές παρατάξεις δεν παρευρέθηκαν.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Το ότι υπάρχουν "ευνοημένοι" δημόσιοι υπάλληλοι και "μη ευνοημένοι", είναι αποδεδειγμένο.
Για αυτό που συμβαίνει με του δασκάλους, έχω γράψει αρκετές φορές. Φαίνεται, όμως, πως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει...Εδώ απειλούνται τα σχολεία με συγχωνεύσεις (ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ) και κάποιοι άνθρωποι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ. 

Δείτε αυτό:


Σοβαρά μιλάτε; Όταν γίνονται ημερίδες, κύριοι, γίνονται :

1. Σαββατοκύριακα
2. Καθημερινές, αλλά...ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Υπάρχει, ξέρετε, και η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν αρκετές ημερίδες, ώστε να είναι δυνατό κάθε φορά να λείπουν από την εργασία τους ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.

Επαναλαμβάνω :
Θέλω και εγώ ΤΡΕΙΣ (3) ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ (15) ΤΟ ΠΑΣΧΑ. 
Α, και ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ε;;

Θέλω και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ 4ωρο ή 5ωρο εργασίας...ΘΕΛΩ...ΘΕΛΩ...
ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Πανεπιστήμιο Πάτρας: Ανακοίνωση συνιστά σε φοιτήτριες να προσέχουν τους… επιδειξίες!


Μπορεί να μοιάζει με φάρσα αλλά δεν είναι. Είναι η ανακοίνωση που αναρτήθηκε έξω από τα εργαστήρια της Σχολής Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών και προειδοποιεί τις ανυποψίαστες φοιτήτριες για την ύπαρξη… δύο επιδειξιών που δρουν εντός της σχολής….

Τι άλλο θα δούμε ακόμα…;

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ... (ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΕΥΘΥΝΗΣ)! ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ!


"Λουκέτο" στα 5Χ5 που "έσβησε" ο 8χρονος


ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΤΕΙΑΣ:
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕ!
ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕΕΕΕΕ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις