Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ‏

                                                       Αθήνα, 5 Μαρτίου 2012
            Αριθμ. Πρωτ.: 284
                                                               
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Πωγωνίου-Νομός Ιωαννίνων που προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου του.

Για την υλοποίηση του στόχου της προχωρά την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 σε Δημοπρασία για την ανάθεση της αρμοδιότητας σε ιδιώτες.

Η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου, συνέχεια της Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Καλπακίου, με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, επιλέγει την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα και την επιβάρυνση των δημοτών με την ανάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αντί να ενισχύει την υπηρεσία της καθαριότητας έκανε το αντίθετο, διαλύοντας τις όποιες υπηρεσίες υπήρχαν στους άλλους Καποδιστριακούς Δήμους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Ιωαννίνων την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 (3ωρη Στάση Εργασίας από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ.) και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πωγωνίου (Καλπάκι) και καλεί όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. του Νομού να δώσουν το αγωνιστικό παρόν τους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να αγωνιστούν για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                                                 Ο Αναπλ Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                          Ιωάννης Τσούνης


ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ "(ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ) ΝΤΟΜΑΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ!
 
http://pitsirikos.net/2012/03/%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b5-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82/

http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_tis_fthhnes_patates?morf=1Ας πούμε και εμείς που έχουμε δουλέψει ολίγον στην εμπορική  πιάτσα, δυο κουβέντες για το θέμα, αφού μιλάνε όλοι "οι ειδικοί"  γι' αυτό.

1. Οι πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης των πολιτών ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ αυτές τις δύσκολες ώρες και η απόδειξη γι' αυτό είναι ότι υπάρχουν τόσοι συνάνθρωποί μας που θεωρούν ότι αυτό που γίνεται τους απαλύνει το πρόβλημα ΣΗΤΙΣΗΣ της οικογένειάς τους.
 Έτσι πλακίτσες (ατυχής και ολίγον μαύρες κατά την γνώμη μας) που είδαμε σε ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ blogs - όπως ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ - θεωρούμε ότι δεν χωράνε, παρόλο που όπως θα δείτε παρακάτω ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ και εν πολλοίς συμφωνούμε. Όμως εμείς πλάκα κάνουμε μόνο με την εξουσία και όχι με την αγωνία των ανθρώπων.

2. Η σπουδή του ΚΚΕ να καταγγείλει τις πρωτοβουλίες ήταν μάλλον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ - και βάζει σε σκέψεις σχετικά με τις προτεραιότητες των "συντρόφων" - κυρίως  εκείνα τα λαϊκά στρώματα που αγωνιούν για το πώς θα την βγάλουν, ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,  ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ είναι ΣΩΣΤΗ (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη) και ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι το ΚΚΕ έχει ΑΠΟΛΥΤΑ δίκιο ότι το κίνημα αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ και τον καταμερισμό εργασίας, πολύ δε περισσότερο να απαντήσει στο μείζον, για το ΚΚΕ θέμα, της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής - όπως θα ισχυριστούμε παρακάτω ΚΑΙ με επιχειρήματα ΑΓΟΡΑΣ.

Και βέβαια για τον ισχυρισμό ότι ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ η ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν θα παραθέσω άλλο επιχείρημα από τις ίδιες τις Μ-Λ αναλύσεις για τον ρόλο του "κόμματος - πρωτοπορίας μέσα στο λαϊκό κίνημα".
Δεν λέει πουθενά η συνταγή το "καταγγέλλουμε το κίνημα αν δεν έχει ολοκληρωμένη στρατηγική και έτοιμη οργανωτική δομή μετάβασης στην αταξική κοινωνία" αλλά μην το χέσουμε τώρα περισσότερο και βγάλουμε κάνα κομμουνιστικό μανιφέστο από την ΠΛΑΤΕΙΑ γιατί ίπτανται και ΝΤΟΜΑΤΕΣ (χωρίς μεσάζοντες).

3. Από το να κάνουν οι δήμοι εκδηλώσεις προβολής του πολιτισμού των ινδιάνων ΤΣΕΡΟΚΙ και της λατρείας του ΜΑΝΙΤΟΥ (Χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα μεν αλλά "βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει η ...τσα μας" έλεγε ο παππούς μου) ας φέρουν καμιά πατάτα,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΤΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ  ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ.

4. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΑΣ:

- Αν αυτή η μορφή της διακίνησης των προϊόντων είναι το νέο όραμα των αυτοαποκαλούμενων υποστηρικτών της Ευρωπαϊκής Πορείας ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ της χώρας (ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ) ΕΓΩ ΣΟΡΥ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ, που λέει και ο Τζιμάκος. Διότι αυτά είναι σκηνές ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ.
Πραγματικά  δεν είχα καταλάβει ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι να πάμε σε καταμερισμούς εργασίας του ... 18ου αιώνα.
ΔΕΝ ΜΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ (για να αποφασίσω στα ΣΊΓΟΥΡΑ ότι τελικά θα ψηφίσω ΚΑΖΑΚΗ επειδή είμαι αναποφάσιστος ακόμα).
Διότι κύριοι ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ - εκτός από ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΦΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - είναι και ο ΜΑΝΑΒΗΣ της γειτονιάς μας.

Και αυτός θα είναι ο πρώτος που θα πληγεί και θα κλείσει από έναν ΑΘΕΜΙΤΟ ανταγωνισμό, που του γίνεται τώρα.
- Η γραμμή διάθεσης προϊόντων έτσι - με το κίνημα της πατάτας - αν συνεχιστεί για πολύ - στερεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣκαι τον οικονομικό κύκλο ενώ είναι τελικά ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.

Αν δεν είναι μπορώ να το κάνω και εγώ, έτσι δεν είναι;  ΜΠΟΡΩ λοιπόν να φέρω πατάτες και να τις πουλάω χωρίς ΦΠΑ στην πλατεία Χαλανδρίου;; ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑΖΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΟΥΛΑΩ ΦΤΗΝΑ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ! ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ - ΜΑΥΡΑ - ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΤΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ. ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΑΖΙ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ.

ΚΑΙ ΤΑ 30 ΛΕΠΤΑ, μόλις τους χώσεις 13% ΦΠΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ 34!

Αν βάλεις και το νοίκι, την εφορία εισοδήματος, τον ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ,  το χαράτσι, την προκαταβολή από την εφορία εισοδήματος, την ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη, το λαδάκι στον ελεγκτή, τα γαμόσημα για την έκδοση και ανανέωση αδείας υγειονομικού ενδιαφέροντος τα 34 λεπτά γίνονται .... 34Χ+Υ/2, διότι μόνο με συνάρτηση - και μάλιστα με πολλαπλές μεταβλητές -  μπορεί ο έρμος ο μανάβης να βγάλει τιμή.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ - ΙΔΙΩΤΗ : "ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ, ΕΓΩ ΘΑ ΦΑΩ ΦΤΗΝΗ ΠΑΤΑΤΑ΄ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΦΤΗΝΟ ΑΡΝΙ"!

Άκου τώρα μεγάλε τι σου 'χω για μετά:

- Θα κλείσει ο μανάβης και ο χασάπης της γειτονιάς σου.

Αυτό σημαίνει ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ και αυτό θα ΣΥΜΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.
Θα εξανεμισθεί η αγοραστική δύναμη και άλλων συμπολιτών μας - πρώην μανάβηδων - που δεν θα μπορούν να αγοράσουν ... τσικουλάτα από το περίπτερο, παιχνίδι για το παιδί, κάνα παντελόνι κλπ
ΠΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ, οι παιχνιδάδες και οι ρουχάδες και πάει λέγοντας.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα χάσει το νοίκι που έπαιρνε από τον μανάβη και πάει και αυτουνού η αγοραστική δύναμη.

- ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ;;;

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΑ, ΒΙΑΙΗ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ  ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΟΑΣΤΩΝ, ΚΑΝΑ - ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ;;;
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ SUPER MARKET!

Η πολυεθνική αλυσίδα  θα είναι μόνη της ΜΕΤΑ!
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ .... ΦΕΤΑΣ;;;;
ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ή ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ;;

Ή θα αγοράζεις και φέτα σε βαρέλι από τον παραγωγό μαζί με τις πατάτες;;;
ΚΕΛΑΡΙ ΕΧΕΙΣ;;;

Και ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ τροφίμων θα τρως;;; Όλοι έχουμε παρακολουθήσει τι μας ταϊζουν "φτηνά".

Τότε το  ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ  θα ΠΗΔΗΞΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ  ΖΗΤΑΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΠΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ  ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Έτσι μεγάλε γίνεται!
ΚΑΙ ΝΑΙ.

Ο κτηνοτρόφος  το ΠΑΣΧΑ - μπορεί να φέρει αμνοερίφια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, αφού ΟΛΟΙ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ.
Και να τα δίνει 7 ευρώ το κιλό (έτσι άκουσα στην TV)  δηλαδή 8 αν βάζαμε και το ΦΠΑ, και τον φόρο του χασάπη από πάνω (όσο θα έχουν και στην Βαρβάκειο, αλλά εκεί πληρώνουν και ... τους εργαζόμενους στον δήμο της Αθήνας, για να μην ξεχνιόμαστε).

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΜΩΣ;;;

Θα παραγγέλνεις μοσχάρι σπάλα, κιμά για κιοφτέδες, κοτόπουλα και κότσι χοιρινό από τον παραγωγό;
ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 38 ΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για να πας να πάρεις 40 κιλά κρέας μαζεμένο;;;

ΘΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ;;;
Μα αυτές έχουν ένα κακό από τη μάνα τους.
ΣΑΠΙΖΟΥΝ και είναι χρήσιμες μόνο για να πετυχαίνεις τους εμπνευστές αυτών των ΤΕΡΤΙΠΙΩΝ που μας πλασσάρονται με ευρωπαϊκό περίβλημα - για να μασάνε τα ευρωλυγούρια - αλλά έχουν τελικά τέτοιες ΣΚΛΗΡΕΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ, που αν πάνε σε βάθος χρόνου δεν θα είναι απλά ύποπτες, θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ - αφού είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ  ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ (Καταναλωτές εναντίον του μανάβη, παραγωγός εναντίον του έμπορου, ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ)
Και όλα αυτά για να μην γίνει ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΑΣ ΜΑΣ ώστε να τρώμε σε σωστές τιμές τις πατάτες;;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

1. Να μειωθεί το ΦΠΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ στα τρόφιμα. Αφού Γουστάρουν κίνημα πατάτας με 0 ΦΠΑ, ας το κάνουν και στην κεφαλογραβιέρα Νάξου.

2. Να ορθολογικοποιηθεί επιτέλους το καθεστώς της φορολογίας στην Ελλάδα για να ξέρουν - και οι μανάβηδες - τι τους ξημερώνει και  ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Να δεις ότι άμα γίνει αυτό και δεν βγάζουν 5 φορολογικά νομοσχέδια τον χρόνο (μαζί με τα επόμενα) θα γίνουν και επενδύσεις.

3. Να γίνουν σοβαροί ελεγκτικοί μηχανισμοί στα στάδια παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, ώστε να αποφεύγεται η κλοπή και η αισχροκέρδια - ΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ - οι οποίοι όμως δεν θα εξαληφθούν, όσο υπάρχουν μεγάλες πόλεις και αστικοί πληθυσμοί, απλώς μπορεί να αντικατασταθούν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ από τα SM. (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ, κάτι που από τα λίγα που ξέρω δεν δούλεψε στην ιστορία της ανθρωπότητας ποτέ, από την εποχή που όι άνθρωποι άρχισαν να ζουν σε ΠΟΛΕΙΣ, εγκαταλείποντας το νομαδικό σύστημα κοινωνικής οργάνωσης. ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΗΞΕΙ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ).

4. Να γίνουν ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΔΡΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ και μάλιστα ακόμα και ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - πάγκοι με κινέζικη πορσελάνη, γερμανικά κρύσταλλα, ρώσικα εργαλεία υπάρχουν, λεμόνια αργεντινής, σκόρδα κίνας βρίσκεις (γιατί;;)
 Για τις πατάτες - έλεγε στον Καμπουράκη ένας παραγωγός από την Βοιωτία - δεν βρίσκουν πάγκο. ΕΜ! ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ;;; ΕΕΕΕ;;;;;

Εκεί στην λαίκή κανονικά ο παραγωγός δεν θα πούλαγε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ πατάτα όσο το κίνημα της πατάτας + 13% ΦΠΑ, αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους;;; ΜΟΝΙΜΑ; ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ;

5. Να ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ στην κρατική διαφθορά  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ - ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!
Τον μαλάκα, τον ελεγκτή που τα παίρνει από τον μανάβη για να μην τον γράψει επειδή του βρήκε ένα πορτοκάλι σάπιο μέσα στη ντάνα ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ!

6. Να διασφαλίσουμε όρους ΥΓΙΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ στην αγορά.
Περισσότερα μανάβικα, χασάπικα κλπ σημαίνει ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ (σε συνθήκες καπιταλισμού ομιλώντας βεβαίως βεβαίως).

5. Να φορολογούνται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ!
Και να τους βάζουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ χαράτσια από τους μη έχοντες.
Διότι τότε θα υπάρχει ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και θα επιβιώνει ο μανάβης, θα ενισχύεται ο υγιής ανταγωνισμός, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ  και πάει λέγοντας.
ΑΥΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ - με τα - οποία δεν θα πιαστούμε  ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ.

(Το μοντέλο της μετατροπής ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, όπως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, σε λαχανόκηπους, σόρυ αλλά δεν με βρίσκει απολύτως σύμφωνο -  αν δεν είναι απλά ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ  σε μια  στρατηγική επένδυση -  (τουρισμού, βιομηχανίας κλπ)  διότι ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΝ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ αλλά ΟΧΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ, πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται και άλλες οικονομικές δραστηριότητες και η λύση ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, μην τρελαθούμε κιόλας - αυτό δεν γίνεται ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ).

Όλα αυτά δεν μπορεί βέβαια να λυθούν μόνο με το - ΣΥΜΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ξαναλέω αλλά μόνο ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ - κίνημα της πατάτας.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΘΙΑ ΤΑΞΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΤΕΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ - Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΡΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

ΑΥΤΑ - ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ" το οποίο έχει ξεχάσει η ίδια η ευρωπαϊκή πολιτική ΕΛΙΤ η οποία ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΕΥΡΟΖΩΝΗ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ της ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. 

Αυτό είναι και το πεδίο που κόμματα, συλλογικότητες  και προσωπικότητες, εκτός βέβαια της συμμαχίας των προθύμων του δοσιλογισμού, θα κριθούν κατά την γνώμη μου από τους πολίτες το επόμενο διάστημα:
ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ, στα αδιέξοδα που βιώνει καθημερινά ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός ή με δικαιολογίες, αναβλητικότητα,  προφάσεις, τελειομανίες, στρατηγισμούς, προτάγματα δεκατεύοντων αντιθέσεων θα πετούν την μπάλα στην εξέδρα ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

 
πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr
Χαλάνδρι 5-3-2012
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι,
Επιτέλους! Έγινε πραγματικότητα. Μπορούν πλέον οι κλέφτες και οι απατεώνες να κοιμούνται ήσυχοι. Οι δανειστές σώθηκαν και οι τοκογλύφοι πανηγυρίζουν. Για το λαό και τη χώρα του…ουδέν σχόλιο. Άλλωστε, δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι αυτό το ζητούμενο.
Ειδήσεις για…μικροποσά της τάξης του 1.000.000 ευρώ ή για «βαλιτσάκια» ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ που ανέκαθεν «πήγαιναν και έρχονταν», αναφέρονται και σχολιάζονται μόνο ως «ψιλά γράμματα», αφού, η «γκεμπελική» ενημέρωση – προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ ασχολείται ΜΟΝΟ με τις «υπέρογκες αμοιβές» των δημοσίων υπαλλήλων και τις «πλουσιοπάροχες συντάξεις» αυτών που στήριζαν τα ασφαλιστικά ταμεία για ολόκληρες δεκαετίες (δίνοντας την ευκαιρία σε αυτούς που σήμερα αποκαλούν τους άλλους «ΚΛΕΦΤΕΣ», να θησαυρίζουν ΚΑΙ από αυτά τα ταμεία…)
Ένα ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ και ΑΝΕΛΕΗΤΟ φαγοπότι που εγκαθίδρυσε στη χώρα μας την ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ως τρόπο διακυβέρνησης. Μια αμαρτωλή διαπλοκή, ως αποτέλεσμα διαφθοράς, που χρησιμοποίησε διάφορα ονόματα στη διαδρομή της προς την «εξουσία» : Siemens, Χρηματιστήριο, Ομόλογα, Ολυμπιακοί Αγώνες, εξοπλιστικά προγράμματα, Βατοπαίδι κ.λπ.
Και η καταλήστευση του τόπου καλά κρατεί. Και συνεχίζεται. Και θα συνεχίζεται εσαεί. Όσο οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα εξακολουθούν να υπομένουν την αδικία, την καθαρή ΚΛΟΠΗ, την κατευθυνόμενη – ελεγχόμενη πολιτική ενέργεια αυτών που έχουν αναγάγει την κοινωνική απαξίωση σε επάγγελμα, τόσο όλες οι «μαύρες τρύπες» - πραγματικές ή πλασματικές – θα πληρώνονται από τα συνήθη «κορόϊδα».
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κληθεί να καταγράψει ένα απίστευτο, ένα μοναδικό και πρωτόγνωρο γεγονός : Την εγκαθίδρυση στην Ελλάδα, το έτος 2012, μιας οικονομικής τρομοκρατίας και τη δημιουργία ενός κράτους ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ, με μισθούς φτώχειας και εξαθλίωσης, υπηρεσίες ακριβές και επιλεκτικές και με φόρους και χαράτσια, η θέσπιση των οποίων θα «ικανοποιεί» και την πιο «άρρωστη» φαντασία.
Alert. Alert. Η χώρα παραδίδεται στους ΙΔΙΩΤΕΣ προς αποκλειστική και πλήρη εκμετάλλευση αυτής και των Ελλήνων. Έννοιες όπως «δημόσιο συμφέρον», «κοινωνική άμιλλα», «ισονομία», «ισοπολιτεία», «δικαιοσύνη», «εργασία» και – τέλος – ΖΩΗ, καταργούνται και σύντομα θα αποτελούν μια γλυκιά, μακρινή ανάμνηση.
Alert. Alert. Χώρα υπό εξαφάνιση.
Είναι σαφές και κατανοητό τώρα ότι, μόνη έννοια της Πασοκρατικής Ολιγαρχίας (πριν) και της Πασοκονεοδημοκρατικής Αντιλαϊκής Συγκυβέρνησης (τώρα), είναι να πληρωθούν μέχρι τελευταίου σεντ οι τοκογλύφοι δανειστές (ποιων άραγε;)
Η Συντακτική Ομάδα της «πρΟΤΑσης»
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *