Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ ή ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα λοιπόν.

Η δίκη Ρουπακιά έγινε δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αντιφασίστες από όλο το πολιτικό φάσμα έθεσαν το ΠΟΛΙΤΙΚΟ αίτημα να τεθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός νόμου ως εγκληματική οργάνωση. 

Η δίκη ξεκινάει και διακόπτεται, αρχίζει και ξαναρχίζει τρία χρόνια τώρα. Σα να μην θέλει κανείς να τελειώσει.

Προχθές ξαναξεκίνησε λοιπόν με κατάθεση - λένε τα ΝΕΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  και πολλά άλλα Μ.Μ. Εξημέρωσης - του πρώην Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, τον Πρόεδρο της Προέδρου, του συζύγου της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εκείνης της αντιφασίστριας που έχει διαχειριστεί το δημοτικό συμβούλιο - αρχικά την αντιπολίτευση και στη συνέχεια ακόμα και τους συμβούλους της πλειοψηφίας - με τον ...... "αντιφασιστικό" τρόπο που ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και έχουν καταγγείλει.

Διαβάζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την κατάθεση του Θ. Πισιμίση που αναδεικνύει το .... έγκλημα της Χρυσής Αυγής:

«Βρισκόμουν στο Χαλάνδρι με τη σύζυγο και την εγγονή μου, Σάββατο πρωί. Είδα τους ανθρώπους να έρχονται από μακριά, φώναζαν συνθήματα. Κοντοστάθηκα να δω τί συμβαίνει. Ήταν γύρω στα 50-60 άτομα, άνδρες και γυναίκες, περίπου 35-40 ετών, οι περισσότεροι νεαροί. Φώναζαν “λευτεριά στους φυλακισμένους αγωνιστές” και “πατρίδα, τιμή, ΧΑ”. Κατάλαβα ότι ήταν της Χρυσής Αυγής. Έκαναν πορεία και μοίραζαν φυλλάδια. Όλο ο κόσμος βγήκε από τα μαγαζιά να δει τί γίνεται» κατέθεσε και συνέχισε: «Όταν κατάλαβα για τί πρόκειται όλοι ένιωσαν ένα μούδιασμα, εμένα δεν με φόβισαν, έχω μια πολιτική γνώμη και άποψη. Ενοχλήθηκα από το κλίμα του φόβου και εξοργίστηκα. Θεώρησα υποχρέωσή μου να αντιδράσω».

ΔΗΛΑΔΗ 60 ΑΤΟΜΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΥΝΘΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ. ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ - όπως όλοι ξέρουμε - ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ.

Θεώρησε υποχρέωσή του να εμποδίσει την έκφραση των άλλων που "φώναζαν συνθήματα". .

Δηλαδή αν ήταν ΚΝΙΤΕΣ τι θα τον κάνανε αν έκανε αυτό; 

Αν ήταν ΟΝΝΕΔΙτες;

Αν ήταν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;

Τι θα του έλεγαν; "Καλά κύριε Πισιμίση θα φύγουμε αφού δεν θέλετε;"

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ "ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ";

Άσε την παραμύθα. Εξισώνω τον ΥΠΟΥΛΟ ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΜΟ με τον ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. Και μάλιστα ισχυρίζομαι ότι ο πρώτος είναι πιο επικίνδυνος.

Και μην ξεχνάς ότι αυτό το "ένιωσα υποχρέωσή μου να εμποδίσω αυτό με το οποίο διαφωνώ" δεν έχει γίνει μόνο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο Χαλάνδρι από την μηνύτριά μας ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΣ, που ζήτησε  (ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ) από την δικαιοσύνη να φιμώσει την ΠΛΑΤΕΙΑ, πριν η πρόεδρος του προέδρου επιχειρήσει να φιμώσει το δημοτικό συμβούλιο.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ;;;
Ότι άμα κάνουν πορεία και πάει κανείς να τους εμποδίσει αντιδρούν;
Γιατί εγώ νόμιζα ότι ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ του Φύσσα, έχουν κάνει ΣΟΒΑΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ,  ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ, ΒΙΑΣ κατά εργαζομένων, συνδικάτων και μεταναστών. Όχι; 

Δεν ήξερα ότι το έγκλημα - που θα επέλεγαν να προβάλλουν όοοοολα τα σοβαρά Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης θα ήταν .... ότι έδωσαν μια σφαλιάρα στον πρόεδρο της προέδρου που - όπως ο ίδιος λέει - πήγε και εκείνος να αυτοδικήσει.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ή ΟΧΙ;;;;;

Σφράγιση πρατηρίου στο Χαλάνδρι που διέθετε καύσιμα χωρίς άδεια


Από την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών γνωστοποιείται η σφράγιση πρατηρίου που διέθετε στο καταναλωτικό κοινό υγρά καύσιμα και υγραέριο χωρίς την απαιτούμενη εκ του νόμου άδεια. Το πρατήριο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Ηρακλείτου 17-19 και Κλεισόβης 2-4, και, σε πρώτη φάση σφραγίστηκαν οι αντλίες παροχής υγρών καυσίμων και διανομής υγραερίου.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες δημόσιες αρχές για τις κατά νόμο ενέργειες τους, ώστε να καταστεί δυνατή και με ασφάλεια η σφράγιση και των υπόγειων δεξαμενών. Και τούτο γιατί ο εκμεταλλευτής του πρατηρίου, παρότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί, δεν προέβη, ως όφειλε εκ του νόμου, στην απομάκρυνση των καυσίμων από τις δεξαμενές και στον καθαρισμό αυτών προκειμένου να είναι ελεύθερες αερίων.

Οι έλεγχοι νομιμότητας, ιδιαίτερα στο χώρο της διάθεσης καυσίμων, πρόκειται να ενταθούν. Η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να παρεμβαίνει δραστικά για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ανομίας στην επιχειρηματικότητα.Από την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών γνωστοποιείται η σφράγιση πρατηρίου που διέθετε στο καταναλωτικό κοινό υγρά καύσιμα και υγραέριο χωρίς την απαιτούμενη εκ του νόμου άδεια. Το πρατήριο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Ηρακλείτου 17-19 και Κλεισόβης 2-4, και, σε πρώτη φάση σφραγίστηκαν οι αντλίες παροχής υγρών καυσίμων και διανομής υγραερίου.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες δημόσιες αρχές για τις κατά νόμο ενέργειες τους, ώστε να καταστεί δυνατή και με ασφάλεια η σφράγιση και των υπόγειων δεξαμενών. Και τούτο γιατί ο εκμεταλλευτής του πρατηρίου, παρότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί, δεν προέβη, ως όφειλε εκ του νόμου, στην απομάκρυνση των καυσίμων από τις δεξαμενές και στον καθαρισμό αυτών προκειμένου να είναι ελεύθερες αερίων.

Οι έλεγχοι νομιμότητας, ιδιαίτερα στο χώρο της διάθεσης καυσίμων, πρόκειται να ενταθούν. Η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να παρεμβαίνει δραστικά για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ανομίας στην επιχειρηματικότητα.

2ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού @ Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, Ν.Ψυχικό | ΣΚ 9-10.9.2017

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σάββατο 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2017
Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου – Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Νέο Ψυχικό


Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και πάνω από 450 χρόνια από τη θεμελίωση της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Βουρλά της Σμύρνης, γενέτειρα πολλών προσφύγων, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Νέο Ψυχικό. Η επιτυχής διοργάνωση της συναυλίας για το Μικρασιατικό Ελληνισμό, τον Σεπτέμβριο του 2013, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό από τον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού και τον ΟΚΑΠΑ, ήταν το έναυσμα να ενεργοποιηθούν οι Μικρασιάτες του Δήμου μας, τόσο για τη δημιουργία του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος», όσο και για την οργάνωση Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού, το οποίο έλαβε χώρα για πρώτη φορά το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου 2016.

Τιμώντας τις ρίζες μας, λοιπόν, και αναδεικνύοντας τις μνήμες του παρελθόντος και τις διαχρονικές αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μικράς Ασίας, ο Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού, ο ΟΚΑΠΑ, η Ενορία Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», με την αρωγή του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης-Ψυχικού (υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεμιστοκλή Μακαντάση), διοργανώνουν το 2o «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου 2017. Τόπος διεξαγωγής, ο Ιερός Ναός & η Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, του προστάτη των Προσφύγων του Δήμου μας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την 1η ημέρα την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922» της Μαρίας Ηλιού, και την 2η ημέρα την μουσική παράσταση «Το Ταξίδι του Καραγκιόζη», σε μουσική επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη, με την πολύτιμη σύμπραξη του καραγκιοζοπαίκτη Άθω Δανέλλη.

Με την ετήσια, πλέον, θεσμοθέτηση της διοργάνωσης του «Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού», στόχος μας είναι να διατηρήσουμε, να προβάλλουμε και να αναδείξουμε όλα τα στοιχεία του μικρασιατικού πολιτισμού, να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας και αυτά με τη σειρά τους τις μέλλουσες γενιές, ώστε να μεταλαμπαδεύεται άσβεστη η φλόγα των Αλησμόνητων Πατρίδων, να καταλάβουμε πως η μουσική παράδοση των Μικρασιατών αποφόρτιζε δημιουργικά τον καταπονημένο συναισθηματικό τους κόσμο, γνωρίζοντας ότι η υπερήφανη πορεία και η αισιοδοξία των Μικρασιατών, η οποία υπερνικούσε τα εμπόδια και τη στέρηση, κάνοντάς τους να αγκιστρωθούν δυνατότερα από τη ζωή, μπορεί να αποτελέσει για όλους μας δίδαγμα ζωής και πρότυπο μίμησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017
 19:30 - Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Χαιρετισμοί & Σύντομες Ομιλίες

20:00 - Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ “Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922”

Πως ήταν η κοσμοπολίτικη Σμύρνη στα παράλια της Δυτικής Ανατολίας, στις αρχές του 20ου αιώνα; Πως ζούσαν οι Έλληνες, η πιο μεγάλη Χριστιανική κοινότητα, δίπλα στους Μουσουλμάνους, τους Λεβαντίνους, τους Αρμένιους και τους Εβραίους; Γιατί ήταν τόσο μοναδικό αυτό το λιμάνι της Μεσογείου , στα πλαίσια της Οθωμανικής Αυτοκρατοριάς, που ακόμη και σήμερα, 95 χρόνια μετά την Καταστροφή, συνδέεται με τη χαρά της ζωής για τα καλά χρόνια και τους θρήνους για την Καταστροφή που ήρθε ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 1922;

Η σκηνοθέτης Μαρία Ηλιού και ο ιστορικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ, μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας, ξεδιπλώνουν μια συναρπαστική ιστορία και παρουσιάζουν ένα ντοκιμαντέρ για τη Σμύρνη, το οποίο τεκμηριώνεται με άγνωστο οπτικό υλικό από αμερικανικά και ευρωπαϊκά αρχεία. Ιστορικοί από την Αμερική και την Ευρώπη μιλούν για τη μεγάλη Ιστορία, ενώ Σμυρνιοί, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες. Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ είναι μεγάλης σημασίας, όχι μόνο γιατί το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να δει άγνωστες εικόνες από τη Σμύρνη, αλλά και γιατί συγχρόνως οι δύο συνεργάτες, φέρνουν μια νέα ματιά στον τρόπο με τον οποίο διηγούνται την ιστορία, τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε το 1922, και συγχρόνως την επιστήμη της ιστορίας.

Η ταινία πρωτοπροβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη (παράλληλα με μια φωτογραφική έκθεση) το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2012. Στη συνέχεια, το κοινό είχε τη δυνατότητα να δει την ταινία σε επιλεγμένες αίθουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ διοργανώθηκε επίσης μια σειρά από ειδικές προβολές για σχολεία στην Ελλάδα, καθώς και σε Πανεπιστήμια με Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μαρία Ηλιού
Παραγωγή: ΠΡΩΤΕΑΣ & PROTEUS NY Inc.
Στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους
Διάρκεια: 87’
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017
 09:30 - Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου
Εορτή Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης & Μνημόσυνο Μικρασιατών

 19:30 - Πλατεία Αγίου Γεωργίου
“Το ταξίδι του Καραγκιόζη”

Ένα μουσικό σεργιάνι από την Ανατολή έως τον τόπο όπου εγκαταστάθηκε τελικά και μετεξελίχτηκε το θέατρο σκιών.

Το πρόγραμμα, σε μουσική επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη, περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν οι παλαιοί και οι νεώτεροι καραγκιοπαίχτες στα έργα τους, καθώς και στιγμιότυπα και χαρακτηριστικές σκηνές από γνωστά και άγνωστα έργα του ελληνικού Θεάτρου Σκιών που θα παρουσιάσει ο γνωστός και ταλαντούχος καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλλης.

Θρύλοι έχουν διαμορφωθεί σχετικά με την καταγωγή του Καραγκιόζη. Γενικά πιστεύεται ότι δημιουργός του ήταν ο Σεΐχ (Σεΐχης) Μεχμέτ Κιουστερί, που καταγόταν από την Προύσα και πέθανε εκεί το 1366. Σύμφωνα με το θρύλο, ο Χατζηαβάτης και ο Καραγκιόζης συμμετείχαν στην κατασκευή ενός τζαμιού για τον σουλτάνο Ορχάν (1288-1360) ο Χατζηαβάτης ως επιστάτης και ο Καραγκιόζης ως εργάτης. Οι διάλογοι των δύο ανδρών ήταν τόσο διασκεδαστικοί, ώστε οι υπόλοιποι εργάτες σταματούσαν την εργασία τους και τους παρακολουθούσαν. Όταν ο σουλτάνος πληροφορήθηκε την καθυστέρηση των εργασιών, διέταξε το θάνατο του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη. Αργότερα όμως μετάνιωσε για την πράξη του και ο Σεΐχ Κιουστερί δημιούργησε τις φιγούρες των δύο ηρώων με σκοπό να παρηγορήσει τον σουλτάνο. Σήμερα στην Προύσα υπάρχει ένα μνημείο (υποτιθέμενος τάφος) του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη.

Η μουσική που μας κληροδότησε η παράδοση του Θεάτρου Σκιών, εξεταζόμενη από τη σκοπιά του καλλιτέχνη, παρέχει ένα πολυσήμαντης αξίας υλικό, τόσο για απλή παρουσίαση όσο και για αξιοποίηση της. Η δε καλλιέργεια μιας καινούριας προσέγγισης από τη μεριά των μουσικών έχει ως χαρακτηριστικό της το ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική αξία αυτής της μουσικής, χωρίς δεσμεύσεις γραφικού, φολκλορικού ή μουσειακού τύπου.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η μουσικολόγος Φιλιππία Ριζοπούλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Θεμιστοκλής Μακαντάσης


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού
www.philothei-psychiko.gr

ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, 210 6834550
www.okapa.gr / www.facebook.com/okapasport/ https://www.facebook.com/events/365558230548262/

E: okapa@okapa.gr

 Ενορία Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, 210 6714673