Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

TO XΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ!!

του Γ, ΠΑΠΙΔΑ
Επιχειρηματολογούν οι ευρωλαγνοι κατά του εθνικού νομίσματος λέγοντας ότι βγαίνοντας από το ευρύ και επιστρέφοντας στο εθνικό νόμισμα θα εξακολουθούμε να χρωστάμε σε ευρώ και μάλιστα σε ποσά δραχμοποιημένου ευρώ!

Και με βάση αυτή την παραδοχή ξορκίζουν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα λέγοντας ότι αυτή θα επιφέρει τουλάχιστον διπλασιασμό του χρέους .

Μάλιστα βάζουν μπροστά και τον Σοιμπλε ο οποίος τάχα μου τάχα μου μας σπρώχνει στην έξοδο αλλά με συνέχιση των μνημονίων με δραχμή!

Αλλά ας δούμε αν τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι?

Όχι βέβαια.

Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει μια πατριωτική κυβέρνηση που θα έχει το θάρρος να μας βγάλει από την φυλακή του ευρύ θα είναι η παύση πληρωμής του χρέους, η καταγγελία του στον ΟΗΕ σαν ειδεχθές, παράνομο και άρα η ενδελεχής ανάλυση και προέλευση του.

Μέχρι να καταλήξει η επιτροπή διερεύνησης του χρέους για την προέλευση και το ύψος του δεν πληρώνουμε κανέναν τοκογλύφο!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΒΓΑΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ


Ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο.

Είναι υπέρ της ΕΕ και του ευρώ.

Υπέρ του Υπερταμείου πώλησης όλου του δημόσιου πλούτου για 99 χρόνια.

Υπέρ του δανεισμού από τις διαβόητες αγορές.

Υπέρ της προσέλκυσης επενδυτών, οι οποίοι όμως απαιτούν ληστρικούς όρους συνεργασίας. Ανέθεσαν τη διαχείριση του δημόσιου χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους Γκόλντμαν Σαξ, Μόργκαν Στάνλεϊ, Ντόιτσε Μπανκ, Γιου Μπι Ες, Μέριλ Λιντς, ΒΝΡ Παρίμπας,

Ναι, σε αυτές τις τράπεζες.

Αυτές εξαιτίας και των οποίων και για τη διάσωση των οποίων έσυρε τη χώρα ο Παπανδρέου στο μνημόνιο.

Ενώ λοιπόν συμφωνούν σε αυτά, στήνουν καβγά για το Παρίσι. Γιατί το επισκέφθηκε ο ένας. Γιατί αγόρασε σπίτι η γυναίκα του άλλου.

Χρόνια στην πολιτική ο Κ. Μητσοτάκης και οι απόγονοί του.

Αυτή η δουλειά τους, το επάγγελμά τους.

Από αυτήν ζούνε. Από αυτήν έχουν πόρους.

Ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο του πολιτεύματος της κληρονομικής... δημοκρατίας (Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες) τους επιβραβεύει κάθε τόσο.

Να μην αγοράσει η οικογένειά τους κι ένα σπίτι στο Παρίσι;

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στο Παρίσι παράγοντες της Λορεάλ και της Ρόσκιλντ, για να συζητήσει μαζί τους για επενδύσεις.

Η Λορεάλ κατηγορείται για υπόγεια ανάμιξη στην πολιτική.

Ως επιχειρηματικός κολοσσός που σέβεται τον εαυτό του, ενίσχυε (αφιλοκερδώς φυσικά...) τον προεκλογικό αγώνα του Σαρκοζί.

Η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.

Η ίδια εταιρία παραπέμπεται στη χώρα μας στις 20 Φλεβάρη σε δίκη για εμπλοκή σε οριζόντια σύμπραξη με άλλες εταιρίες με σκοπό τη χειραγώγηση της αγοράς (συγκρότηση καρτέλ).


Η Ρόθτσιλντ βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς τοκογλυφίας.

Την ξέρουμε από παλιά. Μερικά από τα κατορθώματά της .

Το 1823 δάνεισε στους αγωνιζόμενους για ανεξαρτησία Έλληνες 800.000 λίρες.

Στα χέρια των Ελλήνων έφθασαν 348.000.

Τα άλλα διατέθηκαν για προμήθειες, τόκους κ.λπ.

Το 1825 ξαναδάνεισε 2.000.000 λίρες.

Έφθασαν μόνο οι 572.000.

Ακούγεται ότι η Ρόθτσιλντ είναι ο κύριος μέτοχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

To ίδιο λέγεται και για τις κεντρικές τράπεζες και πολλών άλλων χωρών.

Υπήρξε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για το PSI, το οποίο λήστεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Στις 27 Γενάρη 2017 ορίστηκε χωρίς διαγωνισμό σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ για την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.
Από αυτά λοιπόν τα δύο «ευαγή» ιδρύματα ζητάει η κυβέρνηση να έρθουν στην Ελλάδα για επενδύσεις, ώστε να αρχίσει η δίκαιη ανάπτυξη.

Συμπίπτουν στα βασικά. Όσο αυτό γίνεται πιο φανερό, τόσο κοκορομαχούν με οξύτητα στα δευτερότερα.

Ποιος «θα τη φέρει» στον άλλο κατά τη λαϊκή έκφραση. Πράγματι η πολιτική είναι υψηλή τέχνη...

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - Η ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΑΝΕΙΚΟ ΦΩΣ

υου Γ. ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ
Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι τιμές του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προς αυτόν είναι ένα ενδιαφέρον εμπειρικό παράδειγμα. Αφήνει πολλά στοιχεία μελέτης των συνιστωσών λειτουργικής εσωτερικής συναίνεσης στην ιεραρχική δομή. Βραχυκυκλώνει δεξιά, αριστερά, ηγεσία, ατομικά και συλλογικά πάθη. Παραχωρεί αφορμές για το πολιτικό ψυχογράφημα της τοπικής αυτοδιοικητικής εξουσίας, αλλά και για αυτό που ορίζεται από το ερώτημα αν οι πολιτικοί «άρχοντες» επιδεικνύουν μία ασκητική ανθρωπολογία. 

Δια Βίου ΕκπαίδευσηςΑγαπητοί/ές σας ενημερώνουμε ότι:

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εξ αποστάσεως
επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης -τριμηνιαίας διάρκειας (60 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές

με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»

Έναρξη 18 Φεβρουαρίου του 2017 και λήξη τον Μάιο του 2017.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αναστασία Αλευριάδου
Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για ανακοινώσεις του Προγράμματος στην ιστοσελίδα: http://blogs.uowm.gr/psychologicaltrauma/

Παρακαλούμε για διάχυση της παραπάνω ανακοίνωσης.

5ο αντιπλημμυρικό έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Μαρούσι

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.720.000€. «Πρόκειται για το 5ο έργο που χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική προστασία του Αμαρουσίου, επισήμανε ο Γ. Καραμέρος. Μετά τη Νέα Λέσβο, το Πολύδροσο, το Ψαλίδι, το Στούντιο Άλφα, σειρά παίρνει ο Άγιος Θωμάς, περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που γειτνιάζει με χώρους υπερτοπικών χρήσεων (ΟΑΚΑ, Εμπορικά Κέντρα, Νοσοκομεία), αλλά στερείται δικτύου ομβρίων. Εντός του 2017, πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ακολουθεί η δημοπράτηση της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, ανεβάζοντας στο ποσό των 13.088.900€ τη συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι».

Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στον Άγιο Θωμά έχει συνολικό μήκος 2.763 μέτρων και αποτελείται από 12 κύριους συλλεκτήρες που διέρχονται από τις εξής οδούς εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου: Ανδρομέδας (πρώην Ναυσικάς), Αγίου Θωμά, Ερατούς, Φαιάκων Νιόβης, Χωματιανού, Πρωταγόρα, Διαγόρα, Ζήνωνος Ελετάτου, Ζηρίδη, Νεύτωνος. Ως αποδέκτης, σύμφωνα με τη μελέτη του δήμου, χρησιμοποιείται το ρέμα Σαπφούς, από το όριο της Αττικής οδού έως το όριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς και τμήμα του μεταξύ των οδών Μυκηνών και Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Το έργο θα δημοπρατήσει και εκτελέσει ο Δήμος Αμαρουσίου και είναι υπεύθυνος για όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις και για κάθε επιπλέον δαπάνη μελετών.

Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια στο Μαρούσι
  • Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Αγίου Θωμά, 1.760.000€
  • Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Ν. Λέσβου, 600.000€
  • Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου, 1.920.000€
  • Δίκτυο απορροής ομβρίων περιοχής Στούντιο Άλφα, 1.758.900€
  • Δίκτυο αγωγών ομβρίων περιοχής Ψαλιδίου, 726.000€
  • Διευθέτηση ρέματος Σαπφούς, 6.324.000€

"Το ΞΑΝΑ": Ένα ιδανικό βιβλίο-δώρο για την Ημέρα των Ερωτευμένων

 

ΤΟ ΞΑΝΑ: Ένα ιδανικό βιβλίο-δώρο για την Ημέρα των Ερωτευμένων
Μάκης Τσίτας
ΤΟ ΞΑΝΑ
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Εκδόσεις Πατάκη

Το ΞΑΝΑ, ένα εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται στους ερωτευμένους, αποτελεί το ιδανικό δώρο για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων. Με την παιγνιώδη διάθεση του Μάκη Τσίτα, οι απλές εκφράσεις και τα απλά περιστατικά ανάμεσα στα ζευγάρια αποκτούν σημασία και ουσία που αγγίζει τα όρια της ποίησης. Ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που ονομάζεται ΞΑΝΑ τριγυρνά στον κόσμο των ανθρώπων και παίρνει μέρος στη ζωή τους. Το ΞΑΝΑ ταυτίζεται με το άλλο μισό, το δικό μου, το δικό σου, του καθένα... Χιουμοριστικές εκφράσεις που πηγάζουν από καθημερινές στιγμές γίνονται ο μοχλός για την ανάδειξη της αγάπης και της τρυφερότητας ανάμεσα στα ερωτευμένα ζευγάρια... Στιγμές γεμάτες χαρά και λύπη, γέλιο και εκνευρισμό, με άλλα λόγια όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν τη ζωή δυο ερωτευμένων ενδιαφέρουσα...
Σίγουρα θα βρεις και εσύ ένα κομμάτι του εαυτού σου μέσα σε αυτή τη μικρή ιστορία... Γιατί τρέχεις όλη μέρα, αγχώνεσαι, εκνευρίζεσαι, γίνεσαι πτώμα, αλλά μόλις το δεις, μόλις δεις το ΞΑΝΑ σου, ξεχνάς τα πάντα. Σε αυτό εδώ το βιβλίο θα βρεις στιγμές που ζεις και ΞΑΝΑζείς... Διάβασε μερικά ΞΑΝΑ που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα Μάκη Τσίτα και της εικονογράφου Λίλας Καλογερή και μη σταματήσεις ποτέ να αναζητάς το δικό σου ΞΑΝΑ...

Το βιβλίο κυκλοφορεί με τρία διαφορετικά εξώφυλλα για να διαλέξει ο καθένας αυτό που ταιριάζει στο δικό του ΞΑΝΑ!

ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ-ΔΩΡΑ ISBN: 978-960-16-6508-5 ΣΧΗΜΑ: 21x21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 36 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 9,90€

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ // ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣΣτο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, το ΙΑΣΩ Παίδων εμπλουτίζει το ιατρικό δυναμικό του Παιδιατρικού Τομέα.

Ο Παιδιατρικός Τομέας του ΙΑΣΩ Παίδων, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της Παιδιατρικής, αποτελείται από την Α’ και τη Β’ Παιδιατρική Κλινική. Η Α’ Παιδιατρική Κλινική τελεί υπό τη διεύθυνση της κας Θεοδώτας Λιακοπούλου-Τσιτσιπή με Αναπληρώτρια Διευθύντρια την κα Ιωάννα Μπαρμπουνάκη. Η νεοσύστατη Β’ Παιδιατρική Κλινική διευθύνεται από την κα Κατερίνα Αγραφιώτου με Αναπληρώτρια Διευθύντρια την κα Πόπη Διαλυνά.

Η κα Λιακοπούλου-Τσιτσιπή, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Επιμελήτρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Παίδων από το 2011, τελεί πλέον και Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας. Επίσης, συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή του ΙΑΣΩ καθώς και στην Επιτροπή Λοιμώξεων του ΙΑΣΩ.
Η κα Αγραφιώτου έχει διατελέσει Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής και η κα Διαλυνά Αναπληρώτρια Διευθύντρια Τμήματος Κλινικής Παιδιατρικής σε Ομίλους Υγείας του ιδιωτικού τομέα.

Όλοι οι Παιδίατροι έχουν μετεκπαιδευτεί σε Παιδιατρικές Κλινικές διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης. Η επιστημονική και συγγραφική τους δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα πλούσια με Διεθνείς και Ελληνικές ανακοινώσεις σε Παιδιατρικά Συνέδρια και Συμπόσια. Άρθρα τους έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά του Ελληνικού & του Διεθνούς Τύπου.

Κύριο μέλημα είναι η ολοκληρωμένη διάγνωση, θεραπεία και αντιμετώπιση καθώς και η εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη των μικρών ασθενών από άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Γιατί θέλεις η υγεία του παιδιού σου να είναι στα καλύτερα χέρια!