Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Χαλάνδρι, 15/04/2014

Α.Π. : 9858


ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -------- 2014

 Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, λόγω προθεσμιών και δημοσίου συμφέροντος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 16η Απριλίου, ημέρα Μ. Τετάρτη και ώρα 15:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2014.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στην κατάρτιση σχεδίου 3ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2014.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκδοση συμπληρωματικής εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση μίσθωσης πούλμαν για την μεταφορά των μελών του Κ.Α.Π.Η.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση τακτικού μέλους Επιτροπής Παραλαβής Πετρελαίου Θέρμανσης και Τροφίμων ειδών παντοπωλείου, ιχθυοπωλείου, οπωροπωλείου, κρεοπωλείου, αρτοποιείου και ζαχαροπλαστικής, για το Β΄ Παιδικό Σταθμό, στη διεύθυνση Κάλβου 16.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια: ‘Προμήθεια υλικών – εργαλείων’ για το έτος 2014.

       Χαλάνδρι 15/04/2014
            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
  ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΟΡΦΑΝΟΥ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑΓεννήθηκε το 1994 και ζει μόνιμα στο Κάτω Χαλάνδρι.
Είναι πρωτοετής φοιτήτρια στην Γερμανική Φιλολογία του ΕΚΠΑ.
Κάτοχος Michigan Proficiency.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Η μικρή του συνδυασμού - μόλις 19 ετών.

Η Κωνσταντίνα αναλάμβάνει τον δύσκολο ρόλο να μεταφέρει το μήνυμά μας στους συνομίλικούς της και να τους πείσει ότι αξίζει να ασχοληθούν με τα κοινά, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να φτιάξουν το αύριο που ονειρύονται για τους εαυτούς τους χωρίς να περιμένουν από άλλους να το κάνουν γι' αυτούς.

Κωνσταντινάκι μου σε ευχαριστώ! Καλή επιτυχία!

«ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΘΕΜΑ Εισβολής-Κατοχής-Εθνοκάθαρσης και Επικοισμού»
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνάντηση εργασλιας ατόμων και συλλογικοτήτων για το Κυπριακό, στο «Τιτάνια» την Δευτέρα 14.04.14.


Από τους εισηγητές , έγιναν αναφορές σε βασικές πτυχές του Κυπριακού, προκειμένου να διευκολυνθεί η περαιτέρω συζήτηση. Από τον προεδρεύοντα Γιάννη Σχίζα έγινε αναφορά στην σημερινή συγκυρία και εξηγήθηκε –ανάμεσα στα άλλα- η αναγκαιότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας δράσεων, από τον Θέμο Στοφορόπουλο έγινε αναφορά στους κινδύνους που περικλύει η σημερινή επαναφορά ενός νέου κατασκευάσματος «λύσης» τύπου «Σχεδίου Ανάν» , από τον Ηλία Νικολόπουλο το «άτοπον» ενός υπό κατασκευήν Ομοσπονδιακού «Συντάγματος» μιας Ομοσπονδίας ή Συνομοσπονδίας με άνισα μέρη.. Από τον Γιώργο Καραμπελιά αναφορά στο προηγούμενο σχέδιο Ανάν και την σημερινή παραλληλία, για την προσπάθεια των Εθνο-μηδενιστών αποπροσανατολίσουν για το ζήτημα καθώς και μια αναφορά στα τεκμαινόμενα στην Ουκρανία , και από τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο για την σκλήρυνση της Τουρκοκυπριακής πλευράς, για την εμμονή του ΑΚΕΛ και των Ανανιστών στην διαπραγμάτευση των δύο πλευρών που σταμάτησε το 2012 μεταξύ Ταλατ-Χριστόφια και την δική μας οπτική που θεωρεί πάντα το Κυπριακό :θέμα Αυτοδιάθεσης.


Μετά τις ολιγόλεπτες εισηγήσεις, ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους με την έκκληση για διατύπωση προτάσεων για περαιτέρω Πρωτοβουλίες.


Παρευρέθηκαν και μίλησαν ανάμεσα σε άλλους: ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης, ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Παναγιώτης Μαντάς, ο πρόεδρος της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» Μανόλης Μηλιαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ύπαρξη και δράση των επιτροπών ΣΑΚ και ΣΕΥΑΕΚ για το Κυπριακό. Επίσης παρευρέθηκαν: ο πρόεδρος της ΕΔΗΚ Σταύρος Καράμπελας, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι συναγωνιστές και φίλοι.


Στο τέλος οι εισηγητές συγκέντρωσαν τις προτάσεις και αποφασίστηκε τόσο η διεύρυνση της Πρωτοβουλίας με όσους/όσες επιθυμούν, η στενή συνεργασία και από κοινού δράση με ΣΑΚ και ΣΕΥΑΕΚ, η υπογραφή των υπαρχόντων κειμένων από όσους δεν το έχουν υπογράψει, η μετάφραση τη «Μαύρης Βίβλου» (πιθανόν) στα αγγλικά, η οργάνωση εκδηλώσεων για το θέμα στις γειτονιές.

Όχι στους πάγκους παράνομης πώλησης "Πασχαλινών δώρων"!


Την Κυριακή 13 Απριλίου, εμφανίστηκε στο Χαλάνδρι, στην Α. Παπανδρέου, ο πρώτος πάγκος παράνομης πώλησης "Πασχαλινών δώρων" γεμάτος από κοτοπουλάκια... Μέλη μας κάλεσαν αμέσως το 100, που όμως για 2 ώρες, όσο παρέμειναν εκεί, δεν εμφανίστηκε... Την Δευτέρα, όπως ήταν επόμενο οι πάγκοι έγιναν δύο! Ένας Πλάτωνος και Αγ. Γεωργίου και ένας στην αρχή της Λ. Πεντέλης. Ειδοποιήσαμε και πάλι το 100, μετά ειδοποιήσαμε το αστυνομικό τμήμα, μετά πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και ζητήσαμε να γίνει κατάσχεση, ειδοποιήσαμε και το Δήμο Χαλανδρίου και επιτέλους, γύρω στις 3 μ.μ. ειδοποιηθήκαμε ότι δύο "έμποροι" με τον πάγκο τους (οι άλλοι δύο με τον δεύτερο πάγκο εξαφανίστηκαν!) προσήχθησαν στο τμήμα κατηγορούμενοι για "βασανισμό ζώων".

Ζητήθηκε από τη φιλοζωική Χαλανδρίου, αν μπορούσαμε να παραλάβουμε τα 45 κοτοπουλάκια (6 ημερών) και τα 25 παπάκια!! Αμέσως άρχισε ένας Μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, αγοράστηκε φύραμα, κούτες, είμασταν έτοιμοι να τα φιλοξενήσουμε όπως όπως στο Χαλάνδρι. Ευτυχώς τελικά, βρέθηκαν άνθρωποι που γνώριζουν από πουλερικά και τα παρέλαβαν να τα κρατήσουν για 2 βδομάδες ώστε να συνέλθουν.

Όποιος θέλει κοτοπουλάκι ή παπάκι και θεωρεί ότι μπορεί να το συντηρήσει, ας επικοινωνήσει με το Σύλλογο Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου. Μάθαμε από την Αστυνομία ότι οι "έμποροι" δήλωσαν ότι τα αγόρασαν από τη πλατεία στα Μέγαρα!! Τι κάνει ο Δήμος εκεί; Πως επιτρέπει όλο αυτό το παράνομο εμπόριο; Και όλο αυτό το θανατικό; Γιατί είδαμε πια πως ποδοπατούνται και πεθαίνουν. Στο τμήμα μέχρι να τα αραιώσουμε σε κούτες "έφυγαν" κάποια και κατά τη μεταφορά πήγαν να "ξεγλυστρήσουν" 2-3, αλλά τα τυλίξαμε σε πάνες, τα ζεστάναμε και γλύτωσαν.

Πρέπει να σταματήσει αυτό το παράνομο εμπόριο και αυτός ο παιδεμός των μικρών νεοσσών. Όπου το βλέπουμε να το καταγγέλουμε, να καλούμε το 100, να δημιουργούμε προβλήματα, να ειδοποιούμε το Δήμο, οι γονείς να μην πέφτουν στην παγίδα και αγοράζουν και να εξηγούν στα παιδιά τους το γιατί. Ας ελπίσουμε ότι η υπόλοιπη Βδομάδα των Παθών θα κυλήσει ήρεμα.

Πηγή: ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ Χαλανδρίου www.facebook.com/filoizoonhalandriouhttp://myxalandri.gr/


 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΙΣΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ Δημήτρης Βορίσης - επιχειρηματίας
Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από το 1973 και έχει διατελέσει μεταξύ άλλων προπονητής στον ΠΑΟ Ρουφ .

Επαγγελματίας στον χώρο των επιγραφών από το 1979
Έχει 2 παιδιά και μένει στο Χαλάνδρι 30 χρόνια.ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Πισιτεύω ειλικρινά ότι ο Δημήτρης δεν χρειάζεται παρουσίαση, ειδικά στους επαγγελματίες της πόλης.

Από τους παλιότερους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στο Χαλάνδρι, ο κόουτς Δημήτρης Βορίσης έρχεται να προσθέσει στην παράταξή μας την πείρα του, τόσο από την μακρόχρονη και επιτυχημένη επαγγελματική του διαδρομή, όσο και από την επίσης μακρόχρονη παρουσία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ως αθλητής και προπονητής.

Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η τοπική κοινωνία, η τοπική αγορά, το Χαλάνδρι ενεργοποιείται και ζητάει ...

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.

Δημήτρη καλή επιτυχία. Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΡΤΑΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΓεννήθηκα στο Χαλάνδρι στις 26/10/1966, τελείωσα το 1ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Χαλανδρίου.

Στα μαθητικά μου χρόνια, προσπαθούσα πάντα να μετέχω στα κοινά της πόλης μας, μέσα από τις όποιες σχολικές δραστηριότητες.

Αυτό όμως που επικράτησε, ήταν η ενασχόλησή μου με τη μουσική και συγκεκριμένα σε διάφορα μουσικά σχήματα που φτιάχναμε εκείνη την εποχή με σκοπό να «επενδύουμε» μουσικά τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Η τότε παρέα Νίκος Παραβατός, Νώντας Μαγουλάς, Δημήτρης Πέτρουλας, Γιάννης Μπάβας., έμελλε να επηρεάσει και τα επόμενα χρόνια μου.

Με τον Νίκο Παραβατό ξεκινάμε το μουσικό σχήμα «Vogue Noir» το 1987 και συμπορευτήκαμε, σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον, έως το 1990 στην Ελλάδα και ως το 1993 Λονδίνο.

Οι  σπουδές ανάλογες, ηχοληψία στις σχολές Παπαντωνοπούλου και Marketing στο BCA.

Στο Λονδίνο απέκτησα και την εξειδίκευση στο marketing – δημόσιες σχέσεις της μουσικής βιομηχανίας.

Με την επιστροφή μου ασχολήθηκα με την οικογενειακή μας επιχείρηση 1993 - 2005 (κέντρα προσχολικής αγωγής Μελωδία στο Μαρούσι) και παράλληλα ήμουν ιδιοκτήτης διαφημιστικού γραφείου 1994 – 2009.

Την περίοδο αυτή ξανασυναντήθηκα με τον καλό μου φίλο και συμμαθητή Άγγελο Νταβία.

Με τον Άγγελο είχαμε συναντηθεί πολλές φορές σε κοινούς αγώνες για διάφορα θέματα αλλά η πραγματική συμπόρευση ξεκίνησε το 2002 με την συμμετοχή μου στην παράταξη ΤΟ.Ρ.Α.

Αυτό ήταν και η αιτία να εμπλακώ και διοικητικά στο Δήμο με τη συμμετοχή μου ως μέλος του ΔΣ της Δ.Ε.Π.Α.Χ. αλλά και ως διευθυντής της.

Είμαι παντρεμένος με την Κάλλη και έχουμε δύο κόρες 16 και 13 χρονών.

Τώρα γιατί με τον Άγγελο και «Χαλάνδρι αλλάζουμε πορεία»;

Γιατί το όραμα, η αγάπη, η πρόταση για το Χαλάνδρι μας είναι κοινή, τόσο απλά και αυτό καλώ να κάνουν όλοι όσοι αγαπούν τη πόλη μας.

Τους καλώ να στρατευτούν για να αλλάξουμε πορεία.

Λέρτας Δημήτρης        

                
ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

(τώρα πρέπει αν το κάνω και αυτό ....)

Ό Δημήτρης είναι η ψυχή αυτής της παράταξης, είναι  συνιδρυτής για να μην πω ιδρυτής, είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίστηκε.

Ο Δημήτρης είναι σίγουρα ένας αληθινός φίλος αλλά αυτό δεν είναι ο λόγος που προτείνω να επιλεγεί από την τοπική κοινωνία και να είναι στο δήμο.

Λόγος για να στηριχτεί είναι ότι είναι ένα ικανότατο στέλεχος, ένας πολύτιμος συνεργάτης των άλλων  - γιατί πάντα παίζει ομαδικό, συλλογικό παιχνίδι όπου ΄καλείται να προσφέρει - ένας πολίτης με άποψη και αποτελεσματικότητα.

Όλοι ξέρουν στο Χαλάνδρι ότι με ό,τι καταπιάστηκς ο Λέρτας το έκανε με πολύ μεράκι, πολύ δουλειά και μετρήσιμο αποτέλεσμα χωρίς να χρησιμοποιήσει ποτέ μεγαλοστομίες και σάλτσες.

Είτε στην δημοτική επιχείρηση (ΔΕΠΑΧ) παλιότερα, είτε στο κίνημα γονέων της πόλης  (Σύλλογοι και Ένωση) όλοι συνομολογούν ότι τέτοιοι πραγματικά ενεργοί πολίτες δεν μπορεί και δεν πρέπει να μην αξιοποιούνται για το κοινό όφελος.

Καλή επιτυχία Δημήτρη ...