iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΥΤΥΧΩΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΣΥΞΥΛΟΥΣ ...

Χαλάνδρι: Ο νυν δήμαρχος κ. Γ. Κουράσης κατέστησε σαφές ότι θα είναι υποψήφιος και στις επερχόμενες εκλογέςTην απόφαση να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία του Χαλανδρίου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές κάλπες ανακοίνωσε –μιλώντας σε πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας– ο νυν δήμαρχος της πόλης κ. Γ. Κουράσης. Ο κ. Κουράσης τόνισε ότι «είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόγραμμα και δίνουμε προοπτική για την επόμενη ημέρα στο Χαλάνδρι».
Ως προς τους λόγους, που συνετέλεσαν στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (του προσεχούς Μαΐου), ο δήμαρχος Χαλανδρίου υπογράμμισε τα εξής:

1. Πιστεύω ότι προσέφερα και προσφέραμε έργο στο Χαλάνδρι σε μία δύσκολη περίοδο
2. Κάναμε πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, αλλά και –επίσης πολύ σημαντικά– έργα υποδομής λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών
3. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει νέα σημαντικά έργα για το Χαλάνδρι
4. Ανοίγουμε νέα «ατζέντα» για την πόλη, ανοίγουμε νέα προοπτική, την οποία και θα παρουσιάσουμε προεκλογικά.

Εξειδικεύοντας δε, τη νέα «ατζέντα» ο κ. Κουράσης σημείωσε ότι στη νέα τετραετία θα διευθετηθεί με μόνιμο τρόπο το θέμα της καθαριότητας (με τη λειτουργία του νέου σταθμού μεταφόρτωσης) και θα επιλυθεί το κτιριακό ζήτημα του δήμου (με την ανέγερση του νέου δημαρχείου).
Πέραν τούτων, ο δήμαρχος Χαλανδρίου απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας με την επισήμανση πως «σ’ αυτόν τον αγώνα θέλω να είμαστε μαζί, ενωμένοι, ίσοι προς ίσον, με συλλογικότητα και υπευθυνότητα».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ http://www.inikos.gr

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα” – Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου… Ή αυτοί, ή εμείς…

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….
 

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…
 

Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές.

Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς…

Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου…

Ή αυτοί, ή εμείς…


“κουτί της Πανδώρας”

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΩΝ ΔΙΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.


ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στους δήμουςΜε το υπ’ αριθμ. Φ.1000.2/26683/4-7-2013 έγγραφό του με θέμα «Εξωδικαστική επίλυση διαφορών στους ΟΤΑ α΄ βαθμού», ο Συνήγορος του Πολίτη επανέρχεται σε ζητήματα που αφορούν τη χρήση, από τους δήμους της χώρας, της δυνατότητας που τους παρέχει η κείμενη νομοθεσία να προχωρούν σε εξωδικαστική επίλυση διαφορών, που ανακύπτουν μεταξύ άλλων και σε περιπτώσεις όπου προκαλούνται υλικές ζημιές σε τρίτους εξαιτίας ανεπαρκούς συντήρησης οδοστρώματος που εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δήμων ή άλλων παρεμφερών αιτιών.

Κατόπιν του ανωτέρω εγγράφου και δεδομένου ότι ο χειρισμός τέτοιων περιπτώσεων, εκ μέρους των δήμων της χώρας, οφείλει να είναι τέτοιος που να διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο την ικανοποίηση της αξίωσης προς αποζημίωση του υφιστάμενου τη ζημία, όσο και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει τα ακόλουθα:

Α. Με τις διατάξεις της περίπτωσης (ιδ) της παρ. 1 του άρθρου 72 «Οικονομική επιτροπή – Αρμοδιότητες» του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 4071/2012, απονέμεται στην οικονομική επιτροπή η αρμοδιότητα να αποφασίζει για το δικαστικό συμβιβασμό και τον εξώδικο συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης που έχουν αντικείμενο μέχρι του ποσού των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο για τον εξώδικο συμβιβασμό ή την κατάργηση δίκης που έχουν αντικείμενο που υπερβαίνει το παραπάνω ποσό.

Η ως άνω απόφαση (είτε της οικονομικής επιτροπής είτε του δημοτικού συμβουλίου, σε περιπτώσεις υπέρβασης του ορίου των τριάντα χιλιάδων ευρώ) λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου, η ανυπαρξία της οποίας συνεπάγεται ακυρότητα αυτής (παρ. 2 του ίδιου άρθρου).

Δεν είναι δυνατή η παραίτηση από την άσκηση ενδίκων μέσων, ο δικαστικός ή εξώδικος συμβιβασμός και η κατάργηση δίκης προκειμένου για μισθολογικές απαιτήσεις κάθε μορφής περιλαμβανομένων και των επιδομάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου.

Β. Η άσκηση της αρμοδιότητας της οικονομικής επιτροπής/δημοτικού συμβουλίου που ήδη περιγράψαμε, αφορά και τις περιπτώσεις εκείνες όπου ανακύπτουν διαφορές αστικής αντικειμενικής ευθύνης, μεταξύ δήμου και τρίτου, υπό την έννοια των διατάξεων των άρθρων 104-106 του Εισαγωγικού Νόμου Αστικού Κώδικα (ΕισΝΑΚ)[1]. Έτσι, εάν δήμος ενέχεται σε αποζημίωση, για πράξεις ή παραλείψεις οργάνων που βρίσκονται στην υπηρεσία του κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, είναι δυνατό να ενεργοποιήσει την προπαρατεθείσα διάταξη του ν. 3852/2010 και το αρμόδιο, ανάλογα με το ύψος της επίδικης διαφοράς, όργανο να αποφασίσει για εξώδικο συμβιβασμό, υπό τις προϋποθέσεις που τίθενται από το νόμο.

Γ. Όπως άλλωστε επισημαίνει και ο Συνήγορος του Πολίτη στο προαναφερόμενο έγγραφό του, ο εξώδικος συμβιβασμός προϋποθέτει τη συναίνεση και των δυο εμπλεκόμενων μερών. Ως εκ τούτου, η ενεργοποίηση των διατάξεων περί εξώδικου συμβιβασμού από πλευράς του δήμου εναπόκειται αποκλειστικά στην αποφασιστική αρμοδιότητα της οικονομικής επιτροπής/δημοτικού συμβουλίου. Δεν τίθεται, συνεπώς, ζήτημα εντολής (ή παραίνεσης ή «ενθάρρυνσης») προς τον δήμο από άλλη δημόσια αρχή, ώστε αυτός να προχωρήσει στη λήψη της σχετικής απόφασης.

Ωστόσο, κατά την εξέταση των νομικών προϋποθέσεων και πραγματικών περιστατικών από το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο του δήμου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν τελικά ο τελευταίος θα προχωρήσει σε εξώδικο συμβιβασμό, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι θετικές επιπτώσεις που ο συμβιβασμός τέτοιου είδους θα έχει όχι μόνο στον διεκδικούντα αποζημίωση αλλά και στον ίδιο το δήμο και στο δημόσιο κατ’ επέκταση, καθώς:

ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ .... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ HARDCORE!Προς αγνώστους αποστολείς:

1. Αυτά τα έχετε στείλει όντος εκεί που λέτε; από 25 Μαϊου; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

2. Την τεχνική έκθεση αυτή την υπογράφει όντος ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ;

3. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να ανεβάσω τα υπόλοιπα εκτός αν αναλάβετε και τα έξοδα για τις δίκες.

3.Αν ξαναστείλετε τέτοια HARDCORE πράγματα παρακαλώ να τα στέλνετε στην διεύθυνση εργασίας (ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ 13, 15234 ΧΑΛΑΝΔΡΙ) διότι πάνε σπίτι, τα βλέπει η πεθερά μου και μου αρχίζει την μουρμούρα:

"Ορίστε, τόσα χρόνια εσύ και δεν πήρες ένα οικοπεδάκι, άχρηστε"
και τέτοια. 

 Καλά που η γυναίκα μου δηλαδή δεν μασάει από αυτές τις αντιλήψεις της μάνας της, γιατί θα μου κάνατε το σπίτι ... ΠΑΤΗΜΑ.

Ακούνε και τα παιδιά δηλαδή και δεν κάνει.
 ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ.

Γι' αυτό όχι στο σπίτι παρακαλώ τέτοιες ΤΣΟΝΤΕΣ.

Στο μαγαζί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ!

ΣΥΡΙΖΑ: Με τρεις «γραμμές» και πρωτοκλασάτα στελέχη στις εκλογές ΟΤΑΣε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014 για το ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια να συνδυαστούν τα… ασυνδύαστα (τρεις διαφορετικές γραμμές στην κορυφή του κόμματος, υποψήφιοι με μονοψήφια ποσοστά το 2010 που με τη στήριξη των τοπικών οργανώσεων θέλουν να κατέβουν ξανά αλλά, παρά το 27% του κόμματος, εξακολουθούν να έχουν «μονοψήφια» απήχηση στους πολίτες, αντιμνημονιακά μη φθαρμένα πρόσωπα που, όμως, να υπηρετούν και τη διεύρυνση) οδηγούν, τελικώς, σε μη επιλογή προσώπων.

Ως προς αυτό δεν είναι τυχαία η αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα την αυτοδιοικητικές εκλογές που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, τελικώς, στις 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων, τουλάχιστον σε σημαντικούς δήμους, ενώ είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να ακουστούν ονόματα υποψήφιων περιφερειαρχών.

Την κατάσταση ήρθε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο και η πρόταση συνεργασίας από τμήμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που προκάλεσε τουλάχιστον αμηχανία στην Κουμουνδούρου.

Οι τρεις απόψεις και τα πρωτοκλασάτα στελέχη

Η πρώτη όψη του προβλήματος και κατά πολλούς η μήτρα από την οποία γεννιέται το πρόβλημα είναι οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στην ηγεσία του κόμματος:

-Το Αριστερό Ρεύμα του Π. Λαφαζάνη επιθυμεί συνεργασία με το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

-Οι ΠΑΣΟΚογενείς βλέπουν με καλό μάτι υποψηφιότητες νυν δημάρχων και περιφερειαρχών αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που κρατούν αποστάσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη, στη λογική ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάνε στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πρώην ΠΑΣΟΚοι αλλά και ότι τα πρόσωπα παίζουν σημαίνοντα ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.

-Η ηγετική ομάδα επιχειρεί να συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις και φαίνεται να καταλήγει σε επιλογές πρωτοκλασάτων στελεχών για τις περισσότερες περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, προκειμένου αφενός να πολιτικοποιήσει τις εκλογές και αφετέρου να κλείσει και τα εσωκομματικά μέτωπα. Τέτοιες περιπτώσεις, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Σοφία Σακοράφα για το Δήμο Αθηναίων, με τη δεύτερη να «παίζει» και για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ο Αλέξης Μητρόπουλος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν αποκλείεται πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις να προτιμηθούν και νυν επιτυχημένοι δήμαρχοι που προέρχονται είτε από τη ΔΗΜΑΡ είτε από το ΠΑΣΟΚ.

Οι μισές οργανώσεις θέλουν τους «μονοψήφιους» υποψηφίους του 2010

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά το κλείσιμο του πρώτου κύκλου περιοδειών των αρμόδιων στελεχών για την αυτοδιοίκηση προκύπτει ότι τουλάχιστον οι μισοί υποψήφιοι του 2010, οι περισσότεροι εκ των οποίων έλαβαν μονοψήφια ποσοστά επιθυμούν να είναι υποψήφιοι και, έχουν, μάλιστα και τη στήριξη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Τι θα κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις η ηγεσία του κόμματος. Με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα αφήσει τις τοπικές οργανώσεις να λάβουν απόφαση στους δήμους κάτω των 60.000, ενώ για τους άνω των 60.000 για τους οποίους αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή μετά από εισήγηση και των τοπικών οργανώσεων θα επιλεγεί που θα υπάρξει σύγκρουση της ηγεσίας με τα τοπικά στελέχη και που όχι. Ως προς αυτό στέλεχος της Κουμουνδούρου έλεγε στην aftodioikisi.gr μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «σε μερικές περιπτώσεις θα προτιμήσουμε να χάσουμε παρά να δημιουργήσουμε μείζον εσωκομματικό θέμα»!

Οι αντιμνημονιακοί υποψήφιοι και το Αριστερό Ρεύμα

Οι επιθυμίες των τοπικών οργανώσεων είναι όμως μόνο η μία όψη του προβλήματος. Η άλλη είναι τα ίδια τα κριτήρια που έχει βάλει το κόμμα αναφορικά με τους υποψηφίους. Η στήριξη άφθαρτων αντιμνημονιακών υποψηφίων οδηγεί εκ των πραγμάτων σε υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ του 2010, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της… Χρυσής Αυγής. Καθώς η τελευταία αποκλείεται εξ ορισμού, το ερώτημα που γεννάται είναι: Θα πάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «μονοήφιους» υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ του 2010, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ; Απάντηση, προς τα παρόν, δεν δίνεται. Ένα, όμως, είναι βέβαιο: Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν έχουν συνήθως το (τρίτο) κριτήριο της διεύρυνσης που βάζει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.http://aftodioikisi.gr

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Γιατί τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθούν και σήμερα να παραμένουν ιδανικά

Γιατί η «γενιά του Πολυτεχνείου» μας κυβέρνησε τα επόμενα χρόνια και φτάσαμε στο σημερινό χάλι.

Γιατί στη χούντα ήξερες τον «εχθρό». Σήμερα εχθρός γίνεται ο λαός («μαζί τα φάγαμε»).

Γιατί το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», μετά από τόσα χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης από τη «γενιά του Πολυτεχνείου», είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο και μάλιστα εμπλουτισμένο: ψωμί, παιδεία, ελευθερία, υγεία, εργασία….

Γιατί το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της δικτατορίας αντικαταστάθηκε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Γιατί οι νεκροί της επάρατης επταετίας ήταν (επίσημα) 88, ενώ οι νεκροί (από αυτοκτονίες) της τελευταίας τριετίας έχουν φτάσει τις 4.000.

Γιατί στη χούντα βασανίστηκαν οι αντιστασιακοί, ενώ σήμερα βασανίζεται ένας ολόκληρος λαός.

Γιατί ………………………………………………………………………………………………………………… (και η λίστα τελειωμό δεν έχει)

Πρόδρομος
http://olympia.gr


ΣΧΟΛΙΟ: ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

Η χαρά της ατιμωρησίας! Ελληνικό δημόσιο…

Πενήντα πέντε (55) υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, στην πλειοψηφία τους εφοριακοί και τελωνιακοί, σε βάρος των οποίων αν και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή έχει επιβληθεί ποινή από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο δεν έχει προχωρήσει η πειθαρχική διαδικασία, εντόπισε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).Οι εν λόγω υπάλληλοι κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα (εκβίαση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου, πλαστογραφία, απιστία, απάτη κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, παράβαση καθήκοντος κ.λπ.) και τα σχετικά στοιχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς απαιτείται η πειθαρχική διερεύνησή τους.
Αμέσως μετά τη διαβίβαση των στοιχείων, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την πλήρη και σε βάθος πειθαρχική διερεύνηση όλων των περιπτώσεων, την επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας σε όσους κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα και συντρέχουν οι απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα ζήτησε και τη διερεύνηση των λόγων μη εκκίνησης ή καθυστέρησης ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας.
Επισημαίνεται ότι ανάλογη διαδικασία, ακολουθείται για όλους τους φορείς στους οποίους εντοπίζονται αντίστοιχα φαινόμενα.
Με αφορμή την αποστολή των εν λόγω στοιχείων ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είναι προσηλωμένο στο στρατηγικό στόχο της ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων. Με σταθερά βήματα, δημιουργεί τις βάσεις για ένα αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα, για τον οποίο ο πολίτης θα είναι βέβαιος ότι ο νόμος εφαρμόζεται και όπου η πλειοψηφία των άξιων υπαλλήλων θα αισθάνονται ασφαλείς και δεν θα απαξιώνονται από τις συμπεριφορές των ευτυχώς λίγων κακών περιπτώσεων που προσβάλλουν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Βάζουμε τέρμα σε χρόνιες παθογένειες όπως η ατιμωρησία και η μη εφαρμογή των πειθαρχικών κανόνων και αποδεικνύουμε ότι το σύστημα παρακολούθησης της πειθαρχικής διαδικασίας ενεργοποιήθηκε και ήδη παράγει τα πρώτα του σημαντικά αποτελέσματα».

Σημειώνεται, επίσης, ότι για την αντιμετώπιση του εν λόγω απαράδεκτου φαινομένου, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με πρόσφατη νομοθετική του ρύθμιση κατέστησε υποχρεωτική, την αιτιολογημένη άσκηση ή μη πειθαρχικής δίωξης εντός είκοσι (20) ημερών από την κοινοποίηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του υπαλλήλου.

Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση που προώθησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η οποία ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, ο έλεγχος των εταιριών που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει και παραμένει στη δικαιοδοσία των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων του δημοσίου. Με αυτή τη διόρθωση διασφαλίζεται σε απόλυτο βαθμό ο έλεγχος αυτών των εταιριών, ενώ συμβάλλει και στην εν γένει διαδικασία αξιοποίησής τους.

Μελίνα Καραπαναγιωτίδου

Πώς είναι σήμερα η 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη (φωτο)Οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν την άτυχη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Στην πρώτη, φαίνεται η εικόνα που έχει σήμερα η Μυρτώ μέσα από το Νοσοκομείο που Νοσηλεύεται στις ΗΠΑ. Η νεαρή κοπέλα έχει ανάβει έναν ολόκληρο Γολγοθά για να παραμείνει στη ζωή και εξακολουθεί να δίνει σκληρή μάχη για να κερδίσει το δύσκολο στοίχημα της οριστικής αποκατάστασης της υγείας της. Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει πως ήταν η Μυρτώ πριν την απόπειρα ανθρωποκτωνίας.

Να σημειωθεί ότι κινητοποιείται η ομογένεια για να βοηθήσει την 16χρονη, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Βοστόνη (Spaulding Hospital), όπου αναρρώνει μετά τις εγχειρήσεις στις οποίες υπεβλήθη έπειτα από την βάναυση κακοποίησή της από τον Πακιστανό «δράκο της Πάρου».

Μετά από πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας συγκεντρώνονται χρήματα για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει την Μυρτώ για τη διατροφή και την επικοινωνία.

Η ιστορία της έχει συγκινήσει τον Ελληνισμό της Αμερικής. Τις τελευταίες μέρες, δίνεται ιδιαίτερη προβολή στην ανάγκη να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για μεθόδους θεραπείας και για βελτίωση της κατάστασης της υγείας της.


Παράλληλα, οι "Φίλοι της Μυρτώς" δημιούργησαν γι' αυτήν την ιστοσελίδα You Caring. com (http://www.youcaring.com/medical-fundraiser/friends-of-mirto/104407), όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά, με δικαιούχο την ίδια την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη. Ακόμη έβαλαν σε λειτουργία σελίδα στο fecabook με το όνομα Friends of Mirto.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 11,116 δολάρια ενώ απαιτούνται 25.000$

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΟΙ ΚΟΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

¨Ενα πολύ ενδιαφέρον mail λάβαμε από το παρατηρητήριο του Ελσίνκι.

Είναι όλες οι τελευταίες ερωτήσεις και οι αντίτοιχες απαντήσεις της κυβέρνησης για το θέμα του καταυλισμού των ΡΟΜΑ.

Είναι πολύ το υλικό για να το αναρτήσουμε όλο αλλά οι ενδιαφερόμενοι ας ακολουθήσουν τα links για να ενημερωθούν.

Αξίζει τον κόπο, να ομιλούμε με γνώση αντί να ομιλούμε γενικώς:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ και ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΡΟΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=8d6b5d35-6c22-45a4-b787-4f6c6e29cdf1 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡ
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=298adadc-2e51-4ec5-9bd6-041217d450e1

Είσαι άνεργος; Βάλε αγγελία δωρεάν στη 1η social σελίδα του facebook για ανέργους!

Μια νέα πρωτοβουλία "ανέργων" να βοηθήσουν συνανθρώπους τους να βρουν δουλειά μας ήρθε πριν λίγο στο inbox. Μια όμορφη πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό να καταχωρεί ο καθένας την αγγελία εύρεσης εργασίας άμεσα και δωρεάν! 

Κάντε like στη σελίδα ΕΔΩ και καταχωρήστε και εσείς τη δική σας αγγελία εύρεσης εργασίας...