Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

15000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΔΕΙΑΣ ΣΕ .... ΑΠΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

ΜΕ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΚΟ ΠΟΛΤΙΣΜΟ ....

Το θέμα έσκασε εχθές ςστο δημοτικό συμβούλιο όταν ήρθε για έγκριση άλλη μία από τις γνωστές λίστες με τα αρχικά όσων συνδημοτών μας ΄ζητούν και λαβανουν οικονομικό βοήθημα από τον δήμο, (αυτές τις λίστες που η Κούκα - όταν ήταν διευθύντρια - έστειλε εξώδικο στην Πλατεία, απειλώντας τον Γ. Κααμπιπέρη με μήνυση αν τις ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ γιατί περιέχουν - έλεγε η Κούκα - προσωπικά δεδομένα).

Η Κατερίνα Καζάνη, δημοτική σύμβουλος του Σ. Ανδρεόπουλου, μέλος της επιτροπής του κοινωνικού παντοπωλείου, είπε ότι δεν θα ψηφίσουν γιατί δεν έχει συνεδριάσει η επιτροπή για να ελέγξει την εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Σ. Ανδρεόπουλος πήρε τον λόγο και ανέδειξε ότι σε κάποιον συμπολίτη μας προτείνεται η χορήγηση επιδόματος ένδειας 5000 ευρώ.

Η απάντηση της διοίκησης, μέσω της Έλενας Χριστούλη, ήταν ότι ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑ αποφάσισε η επιτροπή να μην συνεδριάζει πριν το δημοτικό συμβούλιο.

Τα παρεβρισκόμενα μέλη της επιτροπής αντέδρασαν. "Ότι λέει η Καρατζά δεν είναι απόφαση της επιτροπής, ναι η Καρατζά το είπε, αλλά αυτό δεν αποτελεί απόφαση" είπε ο Νταβίας μέλος της επιτροπής - επιβεβαιωνόμενος από Καζάνη και Κόσσυβα.

"Τι 5000 μας λέτε; Εδώ στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής (πριν γίνει της .... Καρατζά) ζήτησα να δω τα στοιχεία ενός φακέλου ενός ωφελημένου που θα έπαιρνε ΕΠΙΔΟΜΑ 12000 ευρώ! 1000 ευρώ τον μήνα. ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ"

- ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ, του είπε η κα Καζαάνη, 15000 ευρώ ήτανε.
- Ναι είχε και τα δώρα, έχετε δίκιο, συνέχισε ο Νταβίας.

ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑ ΚΑΤΟΥΦΑ; ρώτησε ο Νταβίας ....

ΜΗΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, πείτε ....

Αυτά δεν θέλουν κάποιοι να φαίνονται και φωνάζουν περί προσωπικών δεδομένων. Με άλλοθι τα επιδοματάκα των 200 και 300 ευρώ που παίρνουν οι κανονικοί, πραγματικοί άποροι, ΟΧΙ ΟΙ "ΑΠΟΡΟΙ"  με χαρτί απορίας από .... τους ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ , εκείνοι που έχουν βρει στα επιδόματα ένδειας κανονικό payroll από τον δήμο για ..... ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Στην συζήτηση - αποκάλυψη Καζάνη - Νταβία πετάχτηκε και ο κ. Κόσσυβας απευθυνόμενος προς τους "συνετούς" της διοίκησης του δήμου: "Ε καλά τα έχουμε πει αυτά, τι ασχολείστε τώρα, άντε τελειώνετε τώρα, ψηφίστε. Συμφωνούμε εμείς, συμφωνεί η Καρατζά,  τι ακούτε αυτά τα περίεργα;;;;"

ΚΑΛΗΜΕΡΕΕΕΕΕΣ

Ο ΑΤΤΙΛΑΣ III ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG


Η αποστολή του «Πορθητή» και του γεωτρύπανου «Φατίχ» εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, και ειδικότερα στα Οικόπεδα 4 και 5 νότια της Πάφου, που δεν έχουν ακόμα αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, αντικειμενικά συνιστά τρίτη εισβολή του Αττίλα στην μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Τα ευχολόγια και οι ελπίδες, ότι δεν θα προχωρούσε η Άγκυρα, ανεξαρτήτως των τεχνικών της δυνατοτήτων, σε επιχείρηση γεώτρησης εντός της υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ της Κύπρου, αποδείχθησαν έωλες. Το προσωποπαγές νεοθωμανικό καθεστώς Ερντογάν έχει ήδη «διαβεί τον Ρουβίκωνα ποταμό» ως προς τις επιθετικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή από τον 28ο Μεσημβρινό νότια της Ρόδου έως και τον 32ο Μεσημβρινό δυτικά της Ρόδου), με στόχο να λάβει ισχυρά ανταλλάγματα από τον διαφαινόμενο υπόγειο πλούτο της περιοχής.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Τουρκία, στις στιγμές αδυναμίας του Ελληνισμού, επιχειρεί επιθετικές παράνομες ενέργειες, εγκολπώνοντας εθνικά τμήματά του. Το 1974, αξιοποιώντας τον προδοτικό και ηλίθιο ρόλο της Χούντας των Συνταγματαρχών, εισέβαλε στο Νησί της Αφροδίτης, χωρίς ουσιαστικά αντίσταση, κάνοντας αντί για απόβαση, επιβίβαση !!!

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την ανηλεή μνημονιακή κηδεμονία και την πρόσδεση στα δεσμά των δανειστών για τα επόμενα ενενήντα εννέα χρόνια με υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, η Ελλάδα εμφανίζεται αποδυναμωμένη σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αποτελώντας πάλι «ιδανικό θύμα» του τουρκικού πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου.

Η κατάσταση της παράλληλης οικονομικής χρεοκοπίας και της μειώσεως της στρατιωτικής ισχύος της Ελλάδος, αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για τον Ελληνισμό. Ειδικότερα, το εξοπλιστικό χάσμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μεγεθύνεται συνεχώς και η ήδη ανατραπείσα ισορροπία δυνάμεων αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, κυρίως στο Ναυτικό και στην Αεροπορία (τυχόν ανάπτυξη των S-400 στην Τουρκία θα της δώσει την δυνατότητα να ελέγχει όλο το χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου). Ο λόγος γι’ αυτό, δεν είναι μόνο η οικονομική μας αδυναμία και η πρωτοφανής κακοδιαχείριση των στρατιωτικών κονδυλίων έως σήμερα, αλλά και η στρατηγική επένδυση της Τουρκίας στην δημιουργία μιας στιβαρής αμυντικής βιομηχανίας. Ενώ η Ελλάδα εισάγει σχεδόν το σύνολο των οπλικών συστημάτων της, η Τουρκία κατασκευάζει πλέον με δική της τεχνογνωσία περίπου το 70% των εξοπλισμών της, έχοντας μετατραπεί και σε εξαγωγική χώρα σύγχρονων τεχνολογικών οπλικών συστημάτων.

Για αυτό απαιτείται άμεσα η ενίσχυση της παραπαίουσας ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η ανακοπή της συνεχιζόμενης μείωσης της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων και η θεμελίωση ενός συνεκτικού σχεδίου αξιοποίησης σε στρατιωτικό επίπεδο του αρχιπελάγους του Αιγαίου, με σύγχρονα και έξυπνα όπλα, τα οποία πλέον δεν θα είναι προσαρμοσμένα στους ευρύτερους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, με βάση τους οποίους έως τώρα δομήθηκε ο Ελληνικός Στρατός. Ενώ ξοδεύτηκαν τερατώδη σε σχέση με τα μεγέθη της Ελλάδας ποσά, δεν μπόρεσε αυτή να δημιουργήσει εκείνο το ισχυρό στρατιωτικό εργαλείο, που θα απέτρεπε κάθε προσπάθεια προσβολής των νόμιμων δικαιωμάτων της στον άξονα Θράκης – Αιγαίου – Κύπρου – Ανατολικής Μεσογείου.

Από τις εξελίξεις αυτές, συνάγεται ότι δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά του Ελληνισμού σοβαρή και συνεκτική προετοιμασία για την αντιμετώπιση των τουρκικών κινήσεων. Οι σπασμωδικές αντιδράσεις με βασικό στοιχείο τον κατευνασμό, είναι πλέον προβλέψιμες και αδιάφορες από την τουρκική πλευρά. Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτού αποτελεί το γεγονός, ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει στον Ο.Η.Ε. τις συντεταγμένες των εξωτερικών ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για μην προκαλέσει τους Τούρκους. Την ίδια ώρα, όμως, η Τουρκία έχει καταθέσει χάρτες και συντεταγμένες, με τις οποίες, κατά πλήρη παράβαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, διεκδικεί τεράστιες θαλάσσιες περιοχές νότια και νοτιοανατολικά της γραμμής Καστελόριζο – Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Κρήτη.

Ενώ ο Ελληνισμός διέρχεται μία εκ των κρίσιμων ιστορικών στιγμών, εντυπωσιάζει το γεγονός της τρομακτικής αφασίας του πολιτικού προσωπικού εξουσίας, που περί άλλων τυρβάζει. Έτσι, από τον δημόσιο λόγο απουσιάζει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για την ανάγκη συγκρότησης ενός ρεαλιστικού και συνεκτικού δόγματος εθνικής αποτρεπτικής στρατηγικής. Αντίθετα, αυτό το πολιτικό προσωπικό είναι επιρρεπές στην δημιουργία εύκολων φαντασιώσεων περί ισχυρών συμμαχιών (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ, Ευρώπη), που θα απέτρεπαν την δήθεν απομονωμένη Τουρκία από επιθετικές ενέργειες. Για μια φορά ακόμα αποδείχθηκε, ότι αυτές αποτελούν «κούφιο αέρα», αφού κανείς δεν πρόκειται να σώσει τη χώρα μας σε μια δύσκολη στιγμή, παρά μόνο η ίδια, εάν είναι έτοιμη.

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΡΓΩ" - ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΜΕ TA ΕΡΓΑ


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 10 Ιουνίου, τα εγκαίνια της 4ης Συνάντησης Ερασιτεχνικής Εικαστικής Δημιουργίας που διήρκεσε έως τις 14 Ιουνίου 2019 και διοργανώσε η Εικαστική Ομάδα του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου "ΑΡΓΩ".

Πολλές δεκάδες φίλοι του Συλλόγου και των Τεχνών, θαύμασαν τα κατά γενική ομολογία, εξαιρετικά έργα.

Στην Έκθεση, η οποία αποτελεί πλέον ένα καταξιωμένο εικαστικό θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα του Χαλανδρίου και όχι μόνο, πήραν μέρος 29 δημιουργοί με 73 έργα τους.


Εικόνες και βίντεο από τα εγκαίνια

https://argohalandriou.blogspot.com/2019/06/4-video-ta.html