Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑΤο θέμα της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Χαλανδρίου με την ένταξη του Π.Πολίτη και της Ζώνης πρέπει να απασχολήσει όλους τους Χαλανδραίους.

ΟΛΟΥΣ όμως.

  • Αφορά τους ιδιοκτήτες της περιοχής βεβαίως ως άμεσα ενδιαφερόμενους με αυτονόητα "πρωτογενή " περιουσιακά συμφέροντα στην περιοχή. Τους βασανισμένους Χαλανδραίους που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και που κάθε τέσσερα χρόνια ένας νέος μαθητευόμενος μάγος τους λέει ότι κατέχει το μαγικό ραβδί καιανατρέπει όσα έχουν γίνει στο παρελθόν γυρίζοντας την υπόθεση στο σημείο ΜΗΔΕΝ για να κερδίσει τον τίτλο του ...ΣΩΤΗΡΑ.

  • Αφορά τους κατοίκους του Κάτω Χαλανδρίου, της περιοχής με τα περισσότερακυκλοφοριακά προβλήματα  του δήμου μας, που ακόμα και αυτή η υποτυπώδης κυκλοφοριακή οργάνωση που έχει βασίζεται στηνκυκλοφοριακή μελέτη Νέλλα. Η ΟΠΟΙΑ βασίζεται στον δρόμο που η διοίκηση Ρούσσου κούρεψε .... έτσι για πλάκα.
  •  Αφορά τους κατοίκους της Μαρμαριώτισσας και του Κάτω Χαλανδρίου που θα κινδυνέψουν να πνιγούν αν δεν γίνει σωστή δουλειά στην υδραυλική μελέτη για τον Σαραντάπορο.
  •  Αφορά τους κατοίκους της Μαρμαριώτισσας και του Κάτω Χαανδρίου που κινδυνεύουν να χάσουν και την αλάνα- το "γήπεδο του Απόλλωνα" , μετά το Δοζένη από τα "μαγικά" της διοίκησης Ρούσου.
  • Αφορά τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης που τους καπελώνουν ξανά το πολεοδομικό κέντρο στα πέντε οικοδομικά τετράγωνα (όπως έχουμε συνηθίσειι να τα λέμε εμείς οι παλιοί), διαλύοντας τον οικιστικό ιστό της περιοχής και μεταβάλλοντας τα δεδομένα της ζωής τους και των επενδύσεων που έκαναν σε μια περιοχή με σωστό πολεοδομικό σχεδιασμό και ΑΜΙΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ η τεράστια ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ της διοίκησης της "πρωτηφορά" για να κάνουμε την ένσταση. Δεν χρειάζεται βέβαια να θυμίσουεμ τι έλεγε και πόσες ντουντουκοπορείες έχει κάνει ο πρώην ντουντουκάρχης για το συγκεκριμένο θέμα.

  • Αφορά τον κάτοικο της Αγίας Βαρβάρας αφού εκεί σκάει ο Σαραντάπορος και βρίσκει τον Ποδονίφτη. Στην Κόδρου.

  • Αφορά την Τούφα και το Άνω Χαλάνδρι  στην οποία ετοιμάζονται να κατσικώσουν το δημαρχείο της πόλης, πόλης -στο κτίτριο Μάρκου αλλάζοντας όλα τα ισχύοντα πολεοδομικά και κυκλοφοριακά δεδομένα για τους κατοίκους της περιοχής.
  • Αφορά τον εμπορικό κόσμο του κέντρου.
  • ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΡΙΖΑΡΕΙΟ γιατί στο ΓΠΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ που δεν έχουν ακόμα συζητηθεί - ΝΤΑΒΙΑΣ speaking.
  •  Αφορά τις νέες οικογένειες και την κάλυψη των αναγκών τους σε θέσεις παιδικών σταθμών (ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ)

Αφορά ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Γι΄αυτό η διοίκηση του δήμου δεν έχει κανένα δικαίωμα να αγνοήσει όσα τις λέμε - εκπροσωπώντας σχεδόν τους μισούς κατοίκους της πόλης συνεχίζοντας στην αλλοπρόσαλλη γραμμή της.

Γι΄αυτό αυτά τα προβοκατόρικα και διχαστικά περί των ευθυνών των "παλιών" δεν πιάνουν.

Κανένας "παλιός" δεν του είπε να κάνει αυτή την ανάρτηση που έκανε. Εκείνος και οι παρατάξεις - δορυφόροι του το επέλεξαν.
 
Σε καλώ αναγνώστη μου να διαβάσεις προσεκτικά τι λέμε στην κοινή ένσταση για να κατανοήσεις την ουσία αλλά και το γιατί ΟΦΕΙΛΑΜΕ να υπερβούμε τις διαφορές μας - ειδικά ο Κουράσης και ο ακατανόμαστος - βάζοντας μπροστά το συμφέρον ΣΑΣ, το συμφέρον ΜΑΣ, το συμφέρον ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Ο Θωμάς που έχει διατυπώσει το τελικό κείμενο το έχει κάνει ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ για όλους.

Εμείς ως ισχνή" δημοτική παράταξη στις διαπραγματεύσεις για την τελική διαμόρφωση του κειμένου, που κράτησαν ένα μήνα, θέσαμε εξ' αρχής ένα υπόμνημα με 10 σημεία που  θεωρούσαμε ότι έπρεπε να καταπιάνεται η ένστασή και τα οποία έχουμε ήδη περιγράψει σε αρθρογραφία στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Από όλα μόνο ένα έμεινε τελικά εκτός του τελικού κειμένου και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση και αναδεικνύει ότι υπήρξε πραγματική βούληση κατάληξης και κανείς δεν υπονόμευσε τις συζητήσεις.

Το θέμα το οποίο δεχτήκαμε να εξαιρεθεί από το κοινό κείμενος αφορούσε την δική μας - μειοψηφική έτσι και αλλιώς - θέση για πρόβλεψη χώρων για υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος για τους ΡΟΜΑ στην περιοχή και πάντως εντός του δήμου Χαλανδρίου.

Η υπεράσπιση αυτής της θέσης έγινε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ με δεδομένη την αύξηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο γης που προκάλεσαν οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΘΕΤΟΥΜΕ, αναζητώντας συμμαχίες.και λύσεις και αυτό το καταθέσαμε και στους συνυπογράφοντες το κείμενο "μεγάλους".

Και η μείζονα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπεράσπισης της θέσης ότι ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ήταν βεβαίως Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΜΩΣ.

 ΟΧΙ Η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΥΤΕ Η ΦΙΛΕΛΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Αλλά οι Έλληνες, Χαλανδραίοι τσιγγάνοι - δυστυχώς γι' αυτούς - δεν είναι μετανάστες.

Οπότε τώρα ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ για  να ασχοληθούν μαζί τους οι φιλοζ ...., συγνώμη οι φιλάνθρωποι.


(ΣΣ Δεν ψηφίζουν εμάς οι τσιγγάνοι έτσι; Την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ψήφισαν. Είναι και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μην μας λέτε ότι κάνουμε πολιτική για τους ψηφοφόρους μας).

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΕΧΘΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ