Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Ζητούν παρέμβαση δημάρχων για τις οχλήσεις από την μουσική


Επιστολή στην aftodioikisi.gr με την οποία καταγγέλουν τους δημάρχους Αγίας Παρασκεύης και Χαλανδρίου για ολιγωρία στις καθημερινές οχλήσεις που δέχονται οι κάτοικοι που διαμένουν στο ύψος του Νομισματοκοπείου από τους αθίγγανους της περιοχής που «κάθε βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν στην διαπασών την μουσική» έστειλαν κάτοικοι της περιοχής.

Όπως αναφέρουν το θέμα αυτό κρατάει χρόνια και ενω το γνωρίζουν οι διοικήσεις και των δυο δημοτικών Αρχών ουδέποτε ασχολήθηκαν με το θέμα περαπέμποντας τους στις αστυνομικές αρχές.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς δεν δίστασε να στείλει επιστολή στην ΠΟΣΠΕΡΤ διότι, όπως λέει, κάτοικοι ενοχλήθηκαν «από τον υπερβολικό θόρυβο, από τα μεγάφωνα που έχουν τοποθετηθεί εντός και εκτός του κτηρίου» της ΕΡΤ.

ΑΣΗΜΩΝΗΣ: ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ;


ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ! ΜΟΝΟ 400 ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!


Η δυναμικότητα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου - Εγκρίθηκε χθες, κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιοhttp://halandripedia.blogspot.gr/, 19/7/2013

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΥΣΙ. 

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ!


ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΟ Π-Σ-Κ: ΕΚΕΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ;

Από αυτό το Π-Σ-Κ και μέχρι τις 18 Αυγούστου (το Π-Σ-Κ μετά τον 15αύγουστο) προβλέπεται καλοκαιρινή μουργέλα.

Έφυγε και το γκόιμ από την Ελλάδα και έτσι μπορούμε να πάρουμε σιγά σιγά θέση στις ... ξαπλώστρες μας, χωρίς να μας ψέλνει που είμαστε τεμπέληδες.

Όχι η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν κλείνει.
Απλά θα γράφουμε λίγα, θα σας κρατάμε ενήμερους για τα σημαντικά αλλά θα αφήσουμε τα πολλά για τον Σεπτέμβρη.

Έτσι λοιπόν θα κάνουμε και σήμερα με ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα, που ο σμπίρος μου ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, επιμένει ότι θα σκάσει αυτές τις μέρες που θα είμαστε ξάπλα στην παραλία:
 Το θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων.

Πρόταση επίλυσης του προβλήματος βέβαια δεν έχει υποδειχθεί από τον δήμο Χαλανδρίου δια του Δημοτικού Συμβουλίου - όπως μετ' επιτάσεως ζητά ο Γ.Γ. κος Καλογερόπουλος (ιδίου κόμματος αυτοδιοικητικός με τον Αεικίνητο), ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ  ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ.

Και ΚΟΡΥΦΑΙΑ στελέχη του δήμου αλλά και πολιτικοί τους φίλοι διακινούν την άποψη  στα social media ότι "ο Καλογερόπουλος παίζει παιχνίδι για να απαξιώσει (ο Γ.Γ.) τον Αεικίνητο" (λες και θα πάει για δήμαρχος Χαλανδρίου ο Καλογερόπουλος) και επιμένουν - ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ - ότι δεν έχει υποχρέωση ο δήμος να υποδείξει ΛΥΣΗ στο πρόβλημα (!!!). (Λες και θέλει βοήθεια ο Αεικίνητος για να απαξιωθεί, αλλά ας μην αρχίσω).

Και η μόνη πρόταση που έχει πέσει από "θεσμικό" στο επίσημο τραπέζι του δήμου - κατά την γνώμη μας για μέτρηση αντιδράσεων, αλλά δεν θα κάνουμε δίκες προθέσεων κανενός - είναι η πρόταση Πανταζή.
(Η δική μας είναι εξωθεσμική, εμείς δεν εκπροσωπούμαστε - ακόμα - στο δημοτικό συμβούλιο).

Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι, βγάζουμε τα συμπεράσματά μας όχι μόνο από το "λέγειν" αλλά ΚΥΡΙΩΣ από το "πράττειν" και τις επιλογές του καθένα.

Χωρίς διάθεση να απαξιώσουμε τις προσπάθειες ΚΑΝΕΝΟΣ - πολύ περισσότερο του φίλου Νίκου Πανταζή λοιπόν - σας καλούμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και με εμπιστοσύνη στην κρίση και την λογική σας να σκεφτείτε - κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Κάτω Χαλανδρίου και οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΜΟ!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΕΔΩ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΟΥΓΛΗ:ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΕΔΩ, ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ, ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΟ 2000;

Και ρωτάμε  αν λαμβάνουν υπόψιν τους τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Τι μεζονέτες, τις πισίνες, τις βιλίτσες που κάποιοι άνθρωποι αγόρασαν εκεί επενδύοντας ίσως ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. (από πού, ποιον κλπ είναι ΑΛΛΟ θέμα).

Θα το επιτρέψουν;
ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕΣ;
Δεν θα κάνουν και εκείνοι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, δεν θα ξεσηκωθούν, δεν θα πάρουν καραμπίνες να βγουν έξω στους δρόμους;

Εσύ φίλε Κατωχαλανδραίε το έκανες για την αλάνα και ήρθαμε όλοι πλάι σου γιατί είχες δίκιο.

Σε αυτούς εκεί τους ανθρώπους τι θα πουν όσοι προτείνουν να τους πάνε, σήμερα, έναν καταυλισμό δίπλα τους;

Και - με τα νόμιμα και μόνο, ΕΝΔΙΚΑ μέσα, πόσο χρόνο πιστεύεις ότι θα χρειαστεί για να τελεσιδικήσει ότι θα είναι σύννομο να πάει εκεί ο καταυλισμός και να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση;

Γιατί μη μου πεις ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ οι ιδιοκτήτες των μεζονετών και των πολυτελών διαμερισμάτων της γειτονιάς, εκεί και ότι θα τους πιάσουμε μαλάκες και θα τους αιφνιδιάσουμε.

Δεν ξέρω πώς επιμένει ακόμα ο Νίκος, δίνοντας ΑΛΛΟΘΙ ουσιαστικά στον Αεικίνητο.
Δεν ξέρω γιατί αρνείται να δει ότι η πρότασή μας - πρόταση του "Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία" είναι η μόνη ΕΦΙΚΤΗ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ πρόταση επίλυσης του γόρδιου δεσμού του καταυλισμού  ΧΩΡΙΣ ΠΟΓΚΡΟΜ και να την συνδράμει.
Επειδή γνωριζόμαστε πιστεύω ότι μάλλον είναι πλέον "παραταξιακός εγωισμός" διότι δεν μπορεί να μην έχει δει το άτοπο της πρότασής του ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ.

Διότι δεν μιλάμε για το 2000 βέβαια, που αγοράστηκε ο χώρος και τα πράγματα θα ήταν αλλιώς - δεν υπήρχαν τότε οι μεζονέτες - αλλά τότε αι εκσυγχρονιστικαί, ευρωπαϊκαί και κυρίως  σοσιαλιστικαί δυνάμεις του τόπου, με τις ισχυρές διασυνδέσεις, με πρόσχημα την αγορά του κτήματος από τον Δήμο, πήγαν και ανέλαβαν (με το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως) την ανοικοδόμηση της περιοχής "σώζοντας" τους πανικόβλητους ιδιοκτήτες των χωραφιών (τότε) από τον κίνδυνο απαξίωσης των περιουσιών τους, που θα συντελείτο με την εγκατάσταση εκεί των τσιγγάνων ή των απορριμματοφόρων στη συνέχεια. ("να τα λέμε και αυτά" που λέει και ο Τζιμάκος, έτσι δεν είναι Νίκο μου;)

Φίλε Κατωχαλανδραίε, φίλε Πατηματιώτη, φίλε ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ, φίλε ΠΟΛΙΤΗ ΑΣΧΕΤΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕΝΕΙΣ,

Σκέψου αν πρέπει να το πάρεις κατ' αρχήν εσύ αλλιώς το πράγμα και να σταματήσεις να ψάχνεις για ΣΩΤΗΡΕΣ, αν πρέπει πρώτα εσύ να απορρίψεις ΕΥΚΟΛΕΣ, ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ, ΜΟΝΙΜΕΣ λύσεις συμβατές με αυτό που σου λένε ότι είσαι για να σου γλυκάνουν τα αυτιά, να τους ξαναψηφίσεις: ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

και ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ, (όχι ΕΥΡΟ - παϊκή) λύση στο σύνθετο αυτό πρόβλημα που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου για το μέλλον ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - αφού η ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών και οι επιλογές που θα γίνουν εκεί, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, το μέλλον των παιδιών μας.

ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ .....

Και σκέψου το καλά γιατί ίσως καταλάβεις και μερικά άλλα, αν ανοίξεις το μυαλό σου και το εμπιστευτείς αντί να εμπιστευτείς τους "σωτήρες", και  που αφορούν την επερχόμενη αναμέτρηση για τον δήμο και πράξεις ανάλογα.

Όπως ας πούμε - ίσως κατανοήσεις - γιατί φροντίζουν μεγάλα συμφέροντα εκτός πόλης - χρησιμοποιώντας χρήμα και κομματικό κατεστημένο -  να διασπούν τις τοπικές δυνάμεις, να περιθωριοποιούν τοπικά στελέχη, να "στήνουν" παρατάξεις ΑΣΧΕΤΩΝ για να κατακερματίζουν τις δυνάμεις της πόλης ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα ΣΟΒΑΡΑ θέματα σε βάθος, που φροντίζουν να τις εμφανίζουν (τις νέες παρατάξεις) σέξυ, όμορφες, φρέσκες αλλά μόνο αν είναι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ αρκώντας μόνο να μιλούν με ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ περί "αλλαγών" που δεν μπορούν να περιγράψουν και αρκεί να μην έχουν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ,  ώστε να είναι εύχρηστες μαριονέτες στους χειριστές των νημάτων που έχουν πίσω τους.

Και όταν σου λέμε να πράξεις ανάλογα δεν εννοούμε ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ. 

Εννοούμε ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ που θα απαιτήσει να καθορίσει τις τύχες του. ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, διότι μόνο έτσι θα πετύχουμε ΝΙΚΕΣ για την πόλη, όχι για την πάρτη μας.

ΚΑΛΟ Π-Σ-Κ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ: ΕΤΣΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΟΥ!

ΦΩΤΟ ΤΟΥ REUTERS ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Συλλογος Γονέων 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου : Απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Κατά την έκτακτη Γενική συνέλευση του Συλλόγου μας, που διεξήχθη την 19-06-2013 και με πλήρη απαρτία, στο αμφιθέατρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου με μοναδικό θέμα την:


“Εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την εξυπηρέτηση της εκπαίδευσης των παιδιών που διαμένουν στο Πάτημα Χαλανδρίου” ελήφθη η κατωτέρω:

ΑΠΟΦΑΣΗ

της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 16ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Οι γονείς των παιδιών, που φοιτούν στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, βιώνοντας την καθημερινότητα του σχολείου, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι αυτό ήδη έχει υπερβεί τα λειτουργικά του όρια, από άποψη αριθμού μαθητών. Το σχολείο έχει παραδοθεί από τον Ο.Σ.Κ. με δυναμικότητα 12 αιθουσών και χωρητικότητα 288 μαθητών, ενώ κατά το σχολικό έτος 2012-13 φοίτησαν 362 μαθητές. Τούτο κατέστη εφικτό, αφότου παρατύπως μετατράπηκαν οι αίθουσες βιβλιοθήκης, χημείου, υπολογιστών αλλά και η τραπεζαρία σε αίθουσες διδασκαλίας, πράξεις για τις οποίες ουδέποτε ενημερώθηκε, τουλάχιστον εγκαίρως, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Επειδή σήμερα, (όπως και στα προηγούμενα τρία έτη λειτουργίας του σχολείου) τίθενται ζητήματα ασφάλειας των μαθητών, ζητάμε την επίσημη θέση και απάντηση από το Δήμο, από τον Ο.Σ.Κ., από τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας, την Διεύθυνση Α’βάθμιας εκπαίδευσης, το Δ/ντη του σχολείου και έκαστο υπεύθυνο, όπως μας ενημερώσουν εγγράφως για τη νομιμότητα αλλαγής χρήσης των αιθουσών, για την τροποποίηση σχεδίων εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαϊάς ή σεισμού, για τα σχέδια πυρασφάλειας, και τέλος για την ασφαλή διαμονή των μαθητών τόσο εντός όσο και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας.

Εγείρονται σοβαρότατα θέματα υγιεινής των μαθητών, εφόσον πλέον αντιστοιχεί 1 τουαλέτα σε 37 μαθητές κατά τη διάρκεια του 15λεπτου διαλείμματος, για αυτό και ζητάμε από τους παραπάνω φορείς τη διαβεβαίωση, αλλά και την έγγραφη βεβαίωση από τη Δ/νση Υγειονομικού, ότι μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο με τις υπάρχουσες δομές υγιεινής και εξυπηρέτησης των μαθητών.

Οι χώροι συγκέντρωσης στο εσωτερικό αλλά και στην αυλή του σχολείου είναι ασφυκτικά πιεσμένοι από το πλήθος των μαθητών, των οποίων ο ζωτικός χώρος έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φαινόμενα παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, παρά τις αυξημένες εποπτείες του διδακτικού προσωπικού. Συνεπώς δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω αυτοί οι χώροι, με τη τοποθέτηση πρόσθετων αιθουσών, (αυτό φημολογήθηκε, και ελπίζουμε να παραμείνει μόνον φήμες) είτε εντός είτε εκτός του κτιρίου του σχολείου. Ζητάμε από τον Ο.Σ.Κ., το Δήμο και τη Δ/νση Α’βάθμιας εκπαίδευσης την έγγραφη διαβεβαίωσή τους, ότι δεν πρόκειται να κλείσουν άλλοι χώροι στο σχολείο ούτε θα τοποθετηθούν πρόσθετα κτίρια, διαφορετικά θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κινητοποιηθούμε δυναμικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του σχολείου μας.

Το σχολείο μας είχε από την αρχή λειτουργίας του τις βλέψεις να γίνει πρότυπο εκπαιδευτικής κοινότητας, που από τη νέα σχολική χρονιά γίνεται πραγματικότητα, με την υπαγωγή του στο πιλοτικό πρόγραμμα διευρυμένου ωραρίου. Εκ τούτου στο σχολείο ακόμη και οι δομικές παρεμβάσεις, που ήδη έχουν επέλθει, ευρίσκονται εκτός λογικής ενός προτύπου σχολείου.

- Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο, ώστε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου να αποτελέσει πρότυπο εκπαίδευσης, και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών μας.

- Διεκδικούμε από το Δήμο, τη Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την εξυπηρέτηση της εκπαίδευσης των παιδιών που διαμένουν στο Πάτημα Χαλανδρίου, των οποίων ο αριθμός είναι διαρκώς αυξανόμενος.

- Ως γονείς και δημότες του Πατήματος Χαλανδρίου, (σημειώνουμε πάνω από 700 άτομα) γνωρίζουμε πολύ καλά την αναγκαιότητα ανέγερσης του 17ου Δημοτικού Σχολείου στη περιοχή μας, το οποίο έχει ιδρυθεί σύμφωνα με το αντίστοιχο ΦΕΚ, προσμετρώντας και προβλέποντας τη πληθυσμιακή σύνθεση των κατοίκων της περιοχής μας.

- Είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του Σχολείου μας, τόσο λειτουργικά όσο και εκπαιδευτικά, και επιφυλασσόμεθα κάθε νομίμου προς τούτο δικαιώματός μας.

- Θα προχωρήσουμε σε σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την ομαλή φοίτηση των μαθητών της περιοχής μας και τη διαφύλαξη της ποιότητας εκπαίδευσης του Σχολείου μας.

- Θα κινητοποιηθούμε δυναμικά απέναντι σε κάθε ενέργεια, που μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην ορθή εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Σχολείου μας.

Χαλάνδρι, 19-06-2013

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ !

Στα 3 χρόνια των μνημονίων όλοι οι εργαζόμενοι, αποκτήσαμε τεράστια εμπειρία. Γνωρίσαμε απογοητεύσεις, αλλά είδαμε και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων να ανταποκρίνονται στα καλέσματα για την συμμετοχή σε απεργίες και συλλαλητήρια.
Ένα σημαντικό κομμάτι εργαζομένων δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα για κοινούς αγώνες των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που ζούμε.

Είναι ολοφάνερο, πλέον, οτι κανένας κλάδος μόνος του, δεν μπορεί να ανατρέψει την πολιτική αυτή, που διαλύει τις ζωές όλων μας.

Σήμερα είναι οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, αύριο, κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι θα θυσιαστούν στο βωμό της διάλυσης, του ξεπουλήματος και της υποταγής της χώρας μας στις προσταγές των δανειστών μας.

Σήμερα, είναι η μέρα που μετράμε ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. Από σήμερα, 15 Σχολικοί Φύλακες, συνάδελφοί μας, είναι άνεργοι και άλλοι 5 Δημοτικοί Αστυνόμοι, μπαίνουν στον αβέβαιο δρόμο της διαθεσιμότητας.

Είναι μεγάλη η ευθύνη του καθένα από εμάς, για το πόσο συμπαραστάθηκε ή όχι, στον αγώνα που δίναμε για να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.


Σε επίπεδο ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν υπήρξε μορφή αντίδρασης που να μην δοκιμάστηκε. Διαδηλώσεις, καταλήψεις, 24ωρες και 48ωρες γενικές απεργίες και πολυήμερες κινητοποιήσεις. Τα αποτελέσματα άλλοτε ήταν καλά, άλλοτε όχι.

Σε επίπεδο πρωτοβάθμιου σωματείου, επιχειρήσαμε για πρώτη φορά να έρθουμε σε επαφή και με άλλους φορείς, ώστε να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, στον αγώνα που δίναμε.

Το αποτέλεσμα θα φανεί στην πορεία. Κρατάμε ένα αισιόδοξο μήνυμα από την συμμετοχή αρκετών συναδέλφων που πλαισίωσαν τις πρωτοβουλίες αυτές και τις στήριξαν με την παρουσία τους.

Ο αγώνας μας είναι διαρκής, δεν τελείωσε.

Μπορεί αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις μας να μην ήταν ικανές να ανατρέψουν την μνημονιακή πολιτική, όμως είναι στο χέρι μας να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιο δυναμικά τα επόμενα χτυπήματα που θα δεχθούμε.

Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε και πάλι αντιμέτωποι με νέο κύμα διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και κανείς δεν ξέρει ποια υπηρεσία ή ειδικότητα θα βρεθεί στο στόχαστρο για να ικανοποιηθούν οι στόχοι της πλήρους διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις