iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Υδριάδα: 100% Eλληνική εφεύρεση!
Μια εξαιρετική, εξολοκλήρου Ελληνική ιδέα που, όπως συνηθίζεται, δεν έχει την κατάλληλη προβολή.
Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι.
Τα νησιά μας πάσχουν από έλλειψη -προφανώς πόσιμου- νερού. 
Η υπερκατανάλωση από τον ανεξέλεγκτο τουρισμό, η χρήση πόσιμου νερού για το γέμισμα των πισινών και η κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων εν γένει έχουν φέρει αρκετούς .... νησιώτες στα πρόθυρα της λειψυδρίας. 
Είναι γνωστό ότι αρκετά από τα νησιά μας αγοράζουν νερό από ιδιώτες το οποίο μεταφέρουν με βαπόρια για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το θέμα είναι υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει αν και μέχρι να εφαρμοστεί, έστω και σε ένα μόνο νησί, έπρεπε να περάσει από το σκόπελο της γραφειοκρατίας...

Στην Ηρακλειά, δίπλα στη Νάξο, εδώ και τρία χρόνια, λειτουργεί ένα εξολοκλήρου Eλληνικό έργο. 

Η Υδριάδα, είναι μια πρότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που παίρνει την ενέργειά της  από ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκή συστοιχία.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο κ. Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που μαζί με τους συνεργάτες του Θ. Λίλα και Α. Βατίστα έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα που για την νησιωτική Ελλάδα  θα έπρεπε να είναι ο «απόλυτος στόχος». 

Την δημιουργία νερού από τη θάλασσα χωρίς να καταναλώνεται «ρυπογόνο» ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ.
Η Υδριάδα με ύψος άνω των 35 μέτρων , αποτελείται από τέσσερις πλωτήρες και έναν κεντρικό, συνδεδεμένους με μεταλλικό πύργο που φιλοξενεί και την ανεμογεννήτρια. Μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες 300 κατοίκων σε νερό και έχει σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας, όχι βέβαια και κατασκευής...

Η αντίστροφη όσμωση, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Υδριάδα, είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, η εφαρμογή της σε «εθνικό» επίπεδο σκόνταφτε πάντα στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος η οποία αν καλυπτόταν από ηλεκτρικό ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ (άνθρακας κλπ) δεν θα είχε το οικολογικό αποτύπωμα που όλοι αναζητούμε στις ημέρες μας.

Οι επιστήμονες που εξέλιξαν την Υδριάδα, έλυσαν αυτό το πρόβλημα, εγκαθιστώντας πάνω στον τεράστιο πυλώνα, φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και ανεμογεννήτριες ενώ για τον απομακρυσμένο έλεγχό της λειτουργίας, η Υδριάδα είναι εφοδιασμένη και με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο!

Η ιδέα έχει αποσπάσει παγκόσμια αναγνώριση αλλά στην Ελλάδα έχει ...καταφέρει να εξαγριώσει τους τοπικούς κοινοτικούς νερουλάδες οι οποίοι θεωρούν αδιανόητο το χάσουν το μεροκάματό τους όταν το σύστημα θα λειτουργήσει πλήρως παρέχοντας δωρεάν νερό!

Στην πορεία υλοποίησης του έργου από την ομάδα του Πανεπιστημίου, - σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές - οι υπεύθυνοι άκουσαν ακόμα και την δικαιολογία από τα χείλη αρμόδιων παραγόντων ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνετε δωρεάν νερό. Θα μας το χαρίζετε και εμείς θα το πουλάμε».

Τυχαίο που η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο; Δεν νομίζω...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

«Με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης
, επαναδιατυπώνουμε την αντίθεσή μας στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου μας. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε σταθεροί στον αγώνα μας για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διατυπώνουμε ομόφωνα και ξεκάθαρα τη θέση μας: Oι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων δεν αποπροσανατολίζονται και δεν υπονομεύονται. 

Επιβεβαιώνουμε ομόφωνα και αγωνιστικά ότι θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης και σταδιακής διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου, που θα προκληθεί από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Η αδυναμία ή η άρνηση της διοίκησης να στελεχώσει τις υπηρεσίες μας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα καθεστώς ανασφάλειας για πολλούς συναδέλφους μας. Το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία γινόταν και γίνεται και σήμερα, μοχλός πολιτικής ομηρίας και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη.

Ζητούμε ΟΜΟΦΩΝΑ πρόσληψη και διασφάλιση ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που θα καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών στις οποίες παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις, ώστε να διασφαλιστούν ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες μας.

Τονίζουμε ότι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων -αφού δεν διατίθενται πλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά μόνο από ευρωπαϊκά προγράμματα- και η αδυναμία πρόσληψης προσωπικού, μας παρουσιάζονται σχεδιασμένα ως μονόδρομος. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι έτσι και δεν πρόκειται να αφήσουμε τα σχέδια αυτά να υλοποιηθούν.

Θα είμαστε απέναντι σε όποια απόπειρα ανάθεσης υπηρεσιών του Δήμου μας σε ιδιώτη. Θα είμαστε απέναντι σε όποια προσπάθεια οδηγεί τις υπηρεσίες καθαριότητας στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η θέση μας αυτή υπαγορεύεται από τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και αιτιολογείται πλήρως από την ακολουθούμενη πολιτική δεκαετιών με γνώμονα την επένδυση σε ειδικευμένο προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όποιος πιστεύει ότι οι επιχειρηματίες και οι μπροστάρηδές τους, κόπτονται για τους πολίτες και ότι η ανάθεση της καθαριότητας στην ιδιωτική πρωτοβουλία θα ελαφρύνει το κόστος της αποκομιδής, είναι τουλάχιστον αφελής. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε, σε απαξίωση τον τεράστιο μηχανολογικό εξοπλισμό στον οποίο έχουν επενδύσει οι Δήμοι με χρήματα των δημοτών τους. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε απώλεια θέσεων εργασίας με απολύσεις και σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες.

Θα είμαστε απέναντι σε όποια προσπάθεια κατάργησης των κοινωνικών δομών των δήμων και αντικατάστασή τους από το νέο εφεύρημα των κοινωνικών συνεταιρισμών, στους οποίους σταδιακά επιχειρούν να μεταφέρουν την λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αφού πρώτα φροντίσουν να απαξιωθεί πλήρως στα μάτια της κοινής γνώμης ο «κατάπτυστος» δημόσιος υπάλληλος. Ο εργαζόμενος δηλαδή ο οποίος στη συνέχεια θα συγκαταλέγεται στη «συμπαθή κατηγορία» των ανέργων και θα αξιοποιείται ως «εθελοντής» που απλά χαρτζιλικώνεται στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς ή καλύπτει κενά στις υπηρεσίες του δημοσίου ως «εθελοντής συνταξιούχος».

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βριλησσίων θα μείνουμε σταθεροί και ενωμένοι στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που παρέχει Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Η εξασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι ζήτημα μόνο των εργαζομένων, αφορά την κοινωνία και τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μας αφορά όλους!»


ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Κατηγορηματικά υπέρ της διεξαγωγής των δημοτικών- περιφερειακών εκλογών, μαζί με τις ευρωεκλογές στις 25 Μαϊου 2014, τάχθηκε ο τέως δήμαρχος της Αθήνας και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, με δηλώσεις του στον Real fm.

Μάλιστα υποστήριξε, ότι μια τέτοια παράταση δεν πρόκειται να έχει τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής αφού όπως ισχυρίστηκε υπάρχει αντίδραση για το ενδεχόμενο παράτασης των αιρετών και από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δεν προτίθενται να στηρίξουν μια τέτοια πρόταση.

OI ΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΕΕΙ! Ε ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ - ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ! ΣΥΜΦΕΡΕΙ!


3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ... Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, επέβαλε τη Δευτέρα το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Express Service, Γιάννη Ραπτόπουλο...
Σε βάρος του επιχειρηματία είχε σχηματιστεί δικογραφία για μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 692.944 ευρώ το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως και τις 31 Μαρτίου του ίδίου έτους. Ο επιχειρηματίας δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο...

(από το FIMOTRO)

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ:

ΧΡΩΣΤΑΣ 690 χιλιάρικα στον ΙΚΑ, πληρώνεις 6300 και καθάρισες (λιγότερο από 10% αλλά είμαι large. Θα το πάω με 10%!)
Χρωστάς 2 χιλιάρικα; Με 200 ευρώπουλα είσαι κύριος.
Χρωστάς 50; Με 5 χιλιάρικα (σε δόσεις, γιατί στις ποινές κάνουν και δόσεις τώρα) είσαι ΤΖΕΤ!

Και οι π@π@ρες λένε ότι δεν θέλουν διακανονισμό σε 100 (π.χ.) δόσεις γιατί θα χάσει το κράτος λεφτά.

ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ! 
Δεν θέλετε να μαζέψετε λεφτά για το δημόσιο ταμείο.

ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!! ΝΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ! 

Και για να μην παρεξηγηθώ: ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΔΕΙΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 6300 ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ EXPRESS SERVICE;

Άιντε! ΝΟΥΜΕΡΑ!

Πανδημοσιοϋπαλληλικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη


Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ....

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΠΡΟ ... ΕΞΟΥΣΙΑΣ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΒΟΜΑΔΑ 

Με τον Τόμσεν βέβαια να κάνει βόλτες στην Αθήνα δύσκολο το βλέπω να είναι καλή αυτή η εβδομάδα.

Τελικά μόνο τα σκυλιά έχουν άποψη και guts σε αυτή την χώρα

 

Θα απολύσουν λέει η τελεόρασις τους επίορκους. Το ζητάει η ΤΡΟΪΚΑ!


- ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΡΕ Π .....ΣΤΗ ΜΟΥ! Πού είναι τα σκυλιά ....

Στο "MEGA MOY" ΤΟ ΕΙΔΑ!ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
Θέλουν λέει 24 δόσεις.
ΚΑΛΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ 24 δόσεις ρε γελοίοι; ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ;
Αυτόν που χρωστάει 2000 θέλετε να ρυθμίσετε; Από αυτόν θέλετε να τα πάρετε μόνο;

Πού είναι ρε π...στη μου τα σκυλιά!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ούτε ο ΦΠΑ στην εστίαση για να ενισχυθεί η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ που έχουμε, Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!
Την ίδια ώρα οι "ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ" περιμένουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!

Με 45% φορολογία! ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!

Δεν κάνει να το δείξω, διότι θεωρώ ότι οι ΑΡΧΕΣ στην αγορά είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν θέλω να χτυπήσω κάτω από το ζωνάρι ανταγωνιστή μας, αλλά GOOGLARETE σας παρακαλώ ΣΤΑΜΠΕΣ ΣΕ TSHIRT να δείτε πώς προβάλλεται από όσους έχουν πάει τις έδρες τους στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ το μειωμένο ΦΠΑ! ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!
Και να το βρουν κυρίως οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ της αγοράς που το παίζουν και καλά γνώστες του εμπορίου και των μικρομεσαίων. Αλλά ως αγοραστές συγκρίνουν το ελληνικό μαγαζί με το ... βουλγάρικο....

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΝΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (για να σταματήσουμε την αρλούμπα ότι πρόκειται για πολιτική του ... Τόμσεν. Ποιος Τόμσεν τώρα. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΙΛΟΥΝ).
ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Στην Βουλγαρία!

Ας γυρίσουμε στο χωριό.

ΠΝΙΓΗΚΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΕΠΕΣΑΝ ΤΑΒΑΝΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΝΕΚΡΗ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ 23 ΕΤΩΝ ....

... και συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο!
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ: Η κοπέλα πνίγηκε στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου και είχε περάσει τα σύνορα του Χαλανδρίου το αυτοκίνητο, είχε μπει στο Μαρούσι ....
Όχι δεν θα σχολιάσω!

Και έγινε καυγάς μεγάλος, που λες αναγνώστη μου στο Δ.Σ. για τα σχολεία. Γιατί νομίζετε; Επειδή έπεσαν τα ταβάνια (το θέμα το έχουμε αναδείξει επαρκώς), επειδή πλημμύρισαν αίθουσες, όπως ανέδειξε η ΣΤΑΣΗ (Άθλια η κατάσταση του 9ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου);
ΟΧΙ!
Αυτά ήταν η αρχή της συζήτησης. Η αφορμή.
Κανονικά ποιο έπρεπε λοιπόν να είναι το τέλος, στο δημοτικό συμβούλιο;
Εμείς λέμε ότι θα έπρεπε να ήταν η απόφαση για συγκεκριμένες ενέργειες, δράσεις, παρεμβάσεις συντηρήσεων κλπ.
Εσύ τι λες αναγνώστη μου; Έτσι δεν είναι;

Ε! ΟΧΙ!
Τσακώθηκαν για το πρόβλημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στα σχολεία και δεν αποφάσισαν τίποτα!

Δεν θα κάτσω τώρα να εξηγήσω τι εννοώ και δηλώνω εκ των προτέρων ότι δεν υπολογίζω το  ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ερώτημα: "ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Κλείνεις τα μάτια;"
Ε, πιστεύω ειλικρινά ότι όσο πέφτουν ταβάνια, κρυώνουν και πεινούν παιδιά για να συσσωρεύουν κάποιοι πλούτη ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ! Αυτό έγινε πάντα στην ιστορία.
Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ που δεν ξορκίζεται με βερμπαλιστικές καταδίκες και αφίσες αλλά με ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ενίσχυση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.

Όμως διαβάζετε Πλατεία, δεν ακούτε ειδήσεις στο MEGA MOY! Γι΄αυτό αναγνώστη μου θα σου δείξω τώρα γιατί πνίγεται ακόμα το Χαλάνδρι και κυρίως το Πάτημα, το Πολύδροσο και ο Συνοικισμός.
(Είχαμε ρίξει εκείνες τις μέρες μια ρητορική ερώτηση και βέβαια επίσημα απάντηση δεν πήραμε. Ο σμπίρος μου με πληροφόρησε όμως ΚΑΛΑ.)
Έγινε που λες αναγνώστη μου η Αττική οδός το 2004 (πέρασαν έκτοτε 9 συναπτά έτη).

Τότε μας έλεγαν και σας λέγαμε ότι θα γίνει αγωγός ομβρίων που θα παίρνει τα ανάντι της Αττικής οδού όμβρια και θα τα πηγαίνει στην ... ΡΑΦΗΝΑ.
Πιπ... ΜΠΛΕ!
Το έκοψαν αυτό και το αντικατέστησαν με πολύ μικρότερο δίκτυο αγωγών γιατί "δεν έφταναν τα λεφτά" (έπρεπε να πάρει και ο Καλατράβας).

Αλλά έστω, αυτό το μικρότερο δίκτυο έγινε;;;

Ε ΙΔΟΥ! Πρωινές! ΦΡΕΣΚΙΕΣ! Από το Πάτημα, το δημοτικό οικόπεδο στην Τήνου.
ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ! ΜΕ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ! ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ!
Δηλαδή όχι από την Αττική οδό και τον "ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" που θα πληρωνόταν από τα διόδια κλπ, κλπ,κλπ στα πλαίσια των ανταποδοτικών οφελημάτων για την πόλη μας και το Βριλήσσι και όλες αυτές τις πίπες που μας έλεγαν τότε.

Με κατανοήσατε ή να κάνω και κακά μου;
ΧΑΙΡΕΤΑΙ!

(ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ: ρε άντε να χαθείς παλιολαϊκιστή)

Όμως δεν πρέπει να γκρινιάζουμε μόνο! ΑΑΑΑΑ!  Όλα και όλα! 
Εδώ γίνονται και καλά και πρέπει να λέγονται! Πρέπει να είμαστε πολύχρωμοι και εντοιχισμένοι!

Διότι δεν πρέπει αναγνώστη μου να πούμε μια καλή κουβέντα για τον Βάσιο που εξασφάλισε την χρηματοδότηση και τον Δήμαρχό μας, τον Αεικίνητο Δήμαρχο Χαλανδρίου, που ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ;
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 100 ΘΕΣΕΩΝ 

3.264.074 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ!
1.109.785.160 ΔΡΑΧΜΑΣ!

Όμως η πόλη θα καλύψει τις ανάγκες της! 
Να είμαστε δίκαιοι στην κριτική μας!
Α! όλα και όλα!

Διότι δεν είχε ο δήμος που να βάλει τα παιδιά μας! 
Είχε γεμίσει τα κτίρια και ήθελε και άλλα!
Το είχε ανάγκη το κτίριο! 

Είναι για το καλό των παιδιών και των γονιών. 

Τώρα θα μου πει κανένας λαϊκιστής: 
Μα ρε παιδί μου μήπως δεν ήταν απαραίτητος δεν είχε άλλο κτίριο εκεί κοντά να βάλει παιδιά;ΚΑΙ ΟΜΩΣ  ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ!

Στεγάζονταν τρεις δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που ΕΚΛΕΙΣΑΝ γιατί δεν υπήρχε - λέει - προσωπικό να τους δουλέψει. 300 οικογένειες έχασαν τις θέσεις των παιδιών τους και αναζητούν λύση για το τι να κάνουν για να πάνε στην δουλειά τους.

Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ, στην οποία έχει πέσει και πολύ δημόσιο χρήμα από επιδοτούμενα προγράμματα είναι ΑΔΕΙΑ, ΚΛΕΙΣΤΗ, ΡΗΜΑΖΕΙ!

Και μην πει κανένας ότι το Ίδρυμα δεν θα συνέδραμε την λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και δεν θα βρισκόταν λύση με διάλογο.
Αυτό έλειπε δα!
Εδώ ζητάμε από ανέργους, που δεν έχουν μισθό για το σπίτι τους, να δουλεύουν εθελοντικά τσάμπα. 
Το Ίδρυμα και ο παπα Σπύρος δεν θα βοηθούσαν;

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ!

Ναι αλλά το ΠΑΤΗΜΑ δεν πρέπει να εξυπηρετηθεί; ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΜΗΠΩΣ; θα ρωτήσει ο άλλος;


ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ!
ΣΤΟ Α ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ!
ΣΤΟ Β ΧΤΙΖΟΥΝ!

Απόσταση - λέει ο ΓΟΥΓΛΗΣ - 1,4 μίλα, 2,2 χιλιόμετρα, 4 λεπτά δρόμος με το αυτοκίνητο.
(για τους γονείς που θα πήγαιναν τα παιδιά με το αυτοκίνητο, ΑΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς)

Άλλωστε βέβαια στο Χαλάνδρι κάθε 2 χιλιόμετρα έχουμε παιδικό σταθμό, δεν είμαστε ό,τι και ό,τι!

Τώρα πες αναγνώστη μου! 
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 3,2 ΕΚ. ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Δεν θα έπιαναν αλλού περισσότερο τόπο;

Θα ωφεληθεί η πόλη από αυτό το έργο;

ΠΌΤΕ;

Γιατί από ότι ξέρω μέχρι το 2016 - τουλάχιστον - προσλήψεις δεν επιτρέπονται.

Άρα ...
Πώς στο διάολο θα δουλέψει ο νέος σταθμός;

Και αν υπάρχει λύση για να δουλέψει ο νέος γιατί δεν λειτουργούν και τους σταθμούς στο Κουρτέση.
Και μόλις γεμίσει, μετά χτίζουν άλλο ...

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΒΕΔΑΙΟΥ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑ!

Άντε φτάνει για σήμερα

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου"


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 11/03/2013 

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την έγκριση της εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου (Νυκτερινά –Κυριακές –Υπερωρίες) και ιδιαίτερα για την εργασία των Κυριακών και Απογευματινών Υπερωριών. 

Αφορμή αποτέλεσαν διάφορες αποφάσεις του ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν ενέκριναν την ανωτέρω εργασία, με την αιτιολογία ότι οι σχετικές δαπάνες δεν είναι νόμιμες, διότι στη σχετική εγκριτική απόφαση δεν αναφέρονται οι έκτακτες ή απρόβλεπτες υπηρεσιακές ανάγκες για την αντιμετώπιση των οποίων παρέχεται η υπερωριακή εργασία ούτε οι ανάγκες αυτές προκύπτουν από τα στοιχεία που συνοδεύουν τα χρηματικά εντάλματα. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η νομοθεσία που διέπει την καθιέρωση της εργασίας ως Υπερωρίες- Κυριακές- Νυκτερινά αφορά τα αρθ. 36,48,49του Ν.3584/2007 σε συνδυασμό με τα άρθρα 20 και 21 του Ν.4024/2011 και οι περιορισμοί που θέτει ο 4093/12. 

Η ανωτέρω νομοθεσία αναφέρει αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να κάνει ο φορέας για να καθιερώσει εργασία πέραν του κανονικού ωραρίου δηλαδή : λειτουργία της υπηρεσίας σε 12ωρη ή 24ωρη ή τις Κυριακές με απόφαση του Γ.Γραμ της Αποκεντρωμένης που δημοσιεύεται - Απόφαση Δημάρχου πρόβλεψης αναγκών - ειδικότητες υπαλλήλων που θα απασχοληθούν. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εικόνα από το 2007 που ψηφίσθηκε ο Ν. 3584/2007 και ο 4024/2011 έχει αλλάξει κατά πολύ στην τοπική αυτοδιοίκηση . 

Πιο συγκεκριμένα 

· -Το πάγωμα των προσλήψεων (στην ουσία) από το 2009 και οι αυξημένες συνταξιοδοτήσεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν δημιουργήσει τεράστια κενά σε όλες τις υπηρεσίες . Χαρακτηριστικά στον Δήμο μας οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης είναι πάνω από 60 άτομα. 

· -Οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας της κάθε υπηρεσίας την αναγκάζει, να τροποποιήσει την λειτουργία της, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει :. Π.χ αποκομιδή απορριμμάτων κατά τις απογευματινές ώρες ή κατά τις Κυριακές –διοικητικές εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν κατά την διάρκεια του κανονικού ωραρίου ειδικά σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό ή έκτακτα γεγονότα που συμβαίνουν εκτός ωραρίου ή τις Κυριακές (π.χ. πτώση δένδρου ), τεχνικές εργασίες για γεγονότα που συμβαίνουν το απόγευμα κ.α. 

· Η νομοθεσία για την καθιέρωση των υπερωριών μπορεί να αναφέρει ότι επιτρέπεται και εγκρίνεται για την αντιμετώπιση εποχικών , έκτακτων αναγκών αλλά συνεχίζει και αναφέρεται στις επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες οι οποίες φυσικά ανά Δ/νση και υπηρεσία είναι διαφορετική , με ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιβάλουν την αναγκαιότητα της . 

· -Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με την ψήφιση του Ν. 3852/10(Καλλικράτης) νέες αρμοδιότητες έχουν προστεθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας το τοπίο λειτουργίας των Δήμων ακόμη πιο δύσκολο. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις η λειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών οφείλεται στον πατριωτισμό και στο φιλότιμο των εργαζομένων. 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην αποζημίωση των υπερωριών ή των Κυριακών υπάρχει μηνιαίο πλαφόν 20 ώρες για τις υπερωρίες και 16 για τις Κυριακές και Αργίες με καθαρή αποζημίωση τα 40 με 50 ευρώ . Ειδικά η αποζημίωση για τα νυχτερινά , που προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα είναι 2 ευρώ. Δηλαδή το ποσόν που προϋπολογίζει και δαπανά ο κάθε δήμος ,δεν είναι πλέον τέτοιο που να δικαιολογεί όλη αυτή την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί. Γνώμη μας είναι ότι το θέμα τίθεται πιο πολύ για συμβολικούς λόγους απέναντι στην κοινωνία και όχι για δημοσιονομικούς λόγους αφού η αποζημίωση δεν είναι τέτοια που να δημιουργεί τεράστιο κόστος για τους Δήμους. Απλά να περάσει το μήνυμα ότι γίνεται περιστολή δαπανών. 

Το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι πλέον οι υπηρεσιακές ανάγκες επιβάλλουν για την εύρυθμη λειτουργία των περισσότερων υπηρεσιών να εντάξουν στην καθημερινή λειτουργία την εργασία πέραν του κανονικού ωραρίου . Αυτό είναι λογικό ,απαραίτητο και αναγκαίο εάν θέλουμε να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το σκοπό που έχει θεσμοθετηθεί ,δηλαδή την εξυπηρέτηση του δημότη .Φυσικά τα έγγραφα που θα συνοδεύουν αυτή τη δαπάνη θα πρέπει να είναι σαφή , λεπτομερειακά και επαρκώς αιτιολογημένα .Η πραγματική εργασία, φυσικά και αμείβεται και υπάρχει και η νομοθετική κάλυψη για να πληρωθεί . 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ: Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ! ΜΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ!ΣΕ ΛΙΓΟ!

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα κυρία Λαγκάρντ...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!
Πίσω και πέρα από τα Μνημόνια και την αναλγησία του κράτους, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα…που όσο και να χτυπάνε κάποιοι ….ξεχωρίζει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ανά τον κόσμο. 
Το κακό είναι ότι μένει κρυμμένη εκεί “φοβούμενη” πως αν βγει στο φως θα “καεί” από το τέρας της γραφειοκρατίας και του φθόνου που έχει μπει για καλά στο DNA μας.Μένει εκεί και με ευθύνη δική μας -των δημοσιογράφων – λόγω του …δόγματος που μας κατατρέχει ότι “ειδήσεις είναι μόνο οι κακές ειδήσεις”.Λάθος.

Πριν λίγο καιρό το onalert, παρουσίασε τρεις Έλληνες Αεροπόρους οι οποίοι “έβαλαν τα γυαλιά” στη τρόϊκα μ΄ένα πρόγραμμα κωδικοποίησης φαρμάκων που έφτιαξαν. Σήμερα θα σας γράψουμε για το “θαύμα” του 401 παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να μας πείσουν να μην κάνουμε καμία αναφορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του onalert.gr, στο 401 εδώ και αρκετά χρόνια -από το 2008- γίνεται μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα,χειρουργική επέμβαση σε περιπτώσεις ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Ένας στρατιωτικός γιατρός μας εκπαιδεύτηκε με δική του πρωτοβουλία και με τη βοήθεια της υπηρεσίας στην Αγγλία. Επιστρέφοντας δυσκολεύτηκε πολύ να πείσει το σύστημα να του επιτρέψει να χειρουργεί ανευρύσματα στον εγκέφαλο,χωρίς να αγγίζει καν το κεφάλι του ασθενούς.
Η μέθοδος,πολύ απλοϊκά θα σας το πούμε,προβλέπει την εισαγωγή κάποιων “ελατηρίων” μέσα στο ανεύρυσμα ,τα οποία εξασφαλίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να σπάσει.Φθάνουν εκεί μέσω μιας μικρής τομής που γίνεται όχι στο κεφάλι,αλλά ψηλά στο μηρό του ασθενούς!

Με συμπαραστάτη έναν παλαιότερο νευροχειρουργο, ο νέος γιατρός ξεκίνησε τη νέα μέθοδο στο 401. Κάθε χρόνο το νοσοκομείο κάνει περίπου 100 τέτοια χειρουργεία,με τους ασθενείς να αποχωρούν υγιέστατοι από το νοσοκομείο 24 ώρες μετά την επέμβαση! Όλα τα δημόσια νοσοκομεία στέλνουν τέτοια περιστατικά στο 401 το οποίο “χρεώνει” τα ταμεία με κόστος από 3000 έως 5000 ευρώ! Είναι το κόστος των υλικών ανάλογα με το μέγεθος τος ανευρύσματος.Το νοσοκομείο χρεώνει αλλά εννοείται ότι …δεν πληρώνεται.Παρόλα αυτά συνεχίζει να παρέχει ουσιαστικό κοινωνικό έργο,γιατί αν ένας ασθενής κάνει αυτή την επέμβαση σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο θα πρέπει να πληρώσει 50.000 ευρώ!

Αυτό είναι το μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό “θαύμα” του 401.Το μάθαμε τυχαία και εκπλαγήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν επιθυμούσε τη δημοσιότητα! Οι άνθρωποι του νοσκομείου επειδή “θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους” και από το ΓΕΣ για να “μην θεωρηθεί ότι …διαφημιζόμαστε”!

Γι’ αυτό και δεν αναφέρουμε ονόματα γιατρών αλλά και του προσωπικού του νοσοκομείου το οποίο αγόγγυστα και χωρίς κανένα όφελος υποστηρίζει το χειρουργείο κάθε μέρα,ακόμη και στις αργίες!

Υπάρχει λοιπόν πολύ …”άλλη Ελλάδα” .Ακόμη και μέσα σ΄ αυτόν τον διαρκώς κατηγορούμενο δημόσιο τομέα .Ας την ανακαλύψουμε και ας την αναδείξουμε.Κυρίως βέβαια ας της επιτρέψουμε να συνεχίσει να δουλεύει

Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου που εργάστηκαν στις αποκατάσταση από τις πλημμύρες
                                                                                                                                             4.3.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του προς στους συναδέλφους των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και πολιτικής προστασίας, που εργάστηκαν σκληρά για να αποκαταστήσουν τις καταστροφικές συνέπειες από την πλημμύρα στις 22/2 στην περιοχή του Συνοικισμού και του Πατήματος στην πόλη μας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, αισθανόμενοι τις τραγικές συνθήκες που αντιμετώπισαν οι συμπολίτες μας και τις πολύ σοβαρές ζημιές που υπέστησαν, προσπάθησαν με αυταπάρνηση και φιλοτιμία να ανταποκριθούν στο καθήκον τους προς τους δημότες, δουλεύοντας πολλές ώρες πέραν του ωραρίου τους και κυρίως με σοβαρές ελλείψεις σε απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στους συναδέλφους που βρέθηκαν στο Συνοικισμό -στο περιστατικό που έγινε ευρύτατα γνωστό από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν-, οι οποίοι μαζί με συμπολίτη μας κάτοικο της περιοχής, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, διέσωσαν μια γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από το ορμητικό υδάτινο ρεύμα.

Η ευσυνειδησία που επέδειξαν οι συνάδελφοι μας είναι άλλη μια απόδειξη ότι η προσφορά στους συμπολίτες μας και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι για όλους εμάς ύψιστη αξία την οποία θα διαφυλάξουμε.


Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας
Σοφία Κορωναίου                                                               Μαρία Κουκούμα

Τελετή θεμελίωσης νέου παιδικού σταθμού στο Πάτημα Χαλανδρίου


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τηλ. 2132023922
www.halandri.gr
email: press@halandri.gr Χαλάνδρι, 6 Μαρτίου 2013          Δελτίο τύπου 

Σε μια σεμνή τελετή στις 4 Μαρτίου 2013, έγινε η θεμελίωση ενός νέου παιδικού σταθμού στο Πάτημα Χαλανδρίου στις οδούς Πρωτέως και Ιπποκράτους. Ο υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός όταν ολοκληρωθεί, σε περίπου ένα χρόνο, θα είναι έτοιμος να φιλοξενήσει εκατό νήπια, ενώ θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, στεγασμένοι υπαίθριοι χώροι για την εξυπηρέτηση ανάπτυξης πολλαπλών δραστηριοτήτων για τα παιδιά, ελεύθερος πλακόστρωτος χώρος και εξωτερικός χώρος για παιχνίδι. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η θεμελίωση ακόμα ενός παιδικού σταθμού στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, δηλώσεις έκανε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Γιώργος Κουράσης ο οποίος τόνισε : «Με αυτούς τους δύο σταθμούς έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους παιδικούς μας σταθμούς. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους γονείς μας, ο Δήμος Χαλανδρίου θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με πολύ χαμηλό κόστος και με άριστο εξοπλισμό και υπηρεσίες».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ