Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΦΑΡΜΑΚΑ ...


«Όχι» δημάρχων σε νέο εκλογικό νόμο, αντικαλλικράτη


Με ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η ΚΕΔΕ, εκφράζει μεταξύ άλλων την η αντίθεση των αιρετών τόσο για την  αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξής τους όσο και για τη διάσπαση των Δήμων.
Επίσης η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ τονίζει ότι ο εξορθολογισμός στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που οδήγησε σε πλεόνασμα 754 εκ. ευρώ της δίνει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να απαιτήσει από την κυβέρνηση ώστε να μη γίνουν άλλες περικοπές πόρων και παρεμβάσεις στις δομές και το προσωπικό των δήμων.
Επίσης οι αιρετοί είναι αντίθετοι με οποιαδήποτε επιπλέον παρακράτηση πόρων από τους ΚΑΠ.
Ζητούν δε την απορρόφηση όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς και καμία παρέμβαση στην οργάνωση και στις δομές των Δήμων παρά μόνο την εφαρμογή της εθελοντικής κινητικότητας, όπως ακριβώς προτάθηκε από την ΚΕΔΕ και χωρίς τις δήθεν «εγγυήσεις», που στην ουσία ακυρώνουν το μέτρο.
Αναλυτικά το Ψήφισμα έχει ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2013, συνήλθαμε, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, οι δήμαρχοι όλης της χώρας για να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσο από την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014, όσο και από το δυσμενές θεσμικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση αρμοδιοτήτων και δομών των Δήμων (Δημοτική Αστυνομία, Σχολικοί Φύλακες), για εξαγγελίες αλλαγής του Εκλογικού Συστήματος και των διοικητικών ορίων των νησιωτικών Δήμων, για ενδεχόμενη κατάργηση Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το διαμορφούμενο οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον έχει οδηγήσει τους αιρετούς, αλλά και τους εργαζόμενους σε πραγματική απόγνωση, τη στιγμή που οι Δήμοι αποτελούν το τελευταίο καταφύγιο των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Με στόχο να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω και να οδηγηθεί η χώρα σε μία πραγματική ανάπτυξη στηριγμένη στην αποκέντρωση και την εδαφική και κοινωνική συνοχή,
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
 1. Όχι στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αιρετών και στη διάσπαση των Δήμων.
 2. Καμία επιπλέον παρακράτηση πόρων από τους ΚΑΠ.
 3. Την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου με τις ρυθμίσεις που πρότεινε η ΚΕΔΕ, για επίλυση των προβλημάτων που συνδέονται με τη λειτουργία, τη διαφάνεια και τη γραφειοκρατία στους Δήμους, με την καταστατική θέση των αιρετών και των εργαζόμενων, καθώς και με τις οικονομικές υποχρεώσεις τρίτων προς τους Δήμους, συνεκτιμώντας  τις συνθήκες που διαμόρφωσε η κρίση.
 4. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί).
 5. Ενσωμάτωση των έντεκα (11) αλληλεπικαλυπτόμενων και αντιφατικών μεταξύ τους ελέγχων, σε έναν ουσιαστικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο και εντός των συνταγματικών πλαισίων έλεγχο νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας.
 6. Καμία παρέμβαση στην οργάνωση και στις δομές των Δήμων, παρά μόνο η εθελοντική κινητικότητα, όπως ακριβώς προτάθηκε από την ΚΕΔΕ, χωρίς τις δήθεν «εγγυήσεις», που στην ουσία ακυρώνουν το μέτρο.
 7. Στο πλαίσιο του Νέου ΕΣΠΑ, να δημιουργηθεί ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ύψους 2,5 δις € με δικαιούχους τους Δήμους, για έργα τοπικής υποδομής.
 8. Αύξηση των πόρων του Πράσινου Ταμείου από το 2,5% στο 10%, αφού πρόκειται για τοπικό ανταποδοτικό τέλος που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.
 9. Συνέχιση ένταξης έργων στο ΕΦΔ – ΕΕΤΑΑ μέχρι της συνολικής απορρόφησης του εγκεκριμένου ποσού από το ΕΣΠΑ.
 10. Όχι στην συρρίκνωση και κατάργηση των μονάδων υγείας, ΕΟΠΥΥ, στους δήμους της χώρας.
 11. Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Ρόδο και την Ψέριμο, ζητούμε από την Κυβέρνηση να επιτελέσει το καθήκον της, διαθέτοντας τις απαιτούμενες πιστώσεις για την αποκατάσταση των υποδομών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Το Συνέδριο διαπιστώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πέτυχε, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, να εξορθολογίσει τα οικονομικά της, παρουσιάζοντας πλεόνασμα 754 εκ. ευρώ και συμβάλλοντας σημαντικά ώστε η χώρα μας να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με άλλους όρους. Αυτό δίνει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να απαιτήσει από την Κυβέρνηση ώστε να μη γίνουν άλλες περικοπές πόρων και παρεμβάσεις στις δομές και το προσωπικό των δήμων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υλοποιήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ότι τώρα είναι η ώρα της ουσιαστικής αποκέντρωσης, είναι η ώρα των μεγάλων ρήξεων με το συγκεντρωτικό μοντέλο οργάνωσης του Κράτους. Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
Για αυτό ζητά την έναρξη ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει σε επίλυση όλων των προαναφερόμενων θεμάτων. Το συνέδριο ζητά από την Κυβέρνηση να σταματήσει τις αποσπασματικές παρεμβάσεις σκοπιμότητας και το πολιτικό σύστημα να στηρίξει και όχι να υπονομεύει  την Αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση.

Η ΚΕΔΕ διαπιστώνει ότι το ζητούμενο δεν είναι απλά να σώσουμε τη χώρα, αλλά να αλλάξουμε τη χώρα.
 • Να αλλάξουμε το Κράτος και τους θεσμούς
 • Να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας,
 • Να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη,
 • Να ακυρώσουμε τη γραφειοκρατία,
 • Να μπορούμε να παρέχουμε άμεσα και αποτελεσματικά υπηρεσίες ποιότητας στους δημότες μας,
 • Να εδραιώσουμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς αποκέντρωσης, δίνοντας ευκαιρίες συμμετοχής σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και ιδίως στη νέα γενιά, που αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας.

Εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ να υλοποιήσει τις παραπάνω αποφάσεις.

 http://aftodioikisi.gr/dimoi/oxi-dimarxon-se-neo-eklogiko-nomo-antikallikrati

Και ο Δήμος Χαλανδρίου στo Εθνικό Δημοτολόγιο. Δείτε τη λίστα των 308 ΟΤΑ.

Στους 308 ανέρχονται οι δήμοι που εντάσσονται οριστικά στην κεντρική βάση δεδοµένων του Εθνικού ∆ηµοτολογίου μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η ανάπτυξη της διαδικτυακής εφαρμογής του Εθνικού Δημοτολογίου, που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται από τις 27 Μαΐου, προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» και στοχεύει στην εύκολη και άμεση ενημέρωση των δημοτολογίων για ληξιαρχικά γεγονότα. Ο πρώτος μεγάλος δήμος που εντάχθηκε στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, είναι ο δήμος Πατρέων με ημερομηνία ένταξης τις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Από τη στιγμή που θα λειτουργήσει κανονικά η εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα θα απαλλάξει τους ληξιάρχους από το φόρτο επικοινωνίας με τα δημοτολόγια της χώρας, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει το έργο των δημοτολογίων εξασφαλίζοντας την ασφαλή και έγκυρη ενημέρωσή τους.

Η πρόσβαση στο Πληροφορικό Σύστημα θα είναι δυνατή μόνο από εξουσιοδοτημένους χρήστες στους 325 Δήμους της χώρας, με ασφαλή απομακρυσμένη σύνδεση μέσω του δημόσιου δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Οι υπεύθυνοι δημοτολογίου θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες όπως: διαγραφή θανόντα από δημοτολόγιο, διαγραφή νεόνυμφου από οικογενειακή μερίδα, καταχώρηση νεογνού στην οικογενειακή μερίδα κτλ.. Το Σύστημα θα τροφοδοτείται αρχικά δύο φορές την εβδομάδα με νέα δεδομένα, τα οποία θα λαμβάνονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ληξιαρχικών Πράξεων με το οποίο και διαλειτουργεί.


Δείτε παρακάτω τις αποφάσεις για την οριστική ένταξη των 308 δήμων στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου:
Με πληροφορίες από http://www.aftodioikisi.gr/, 28/11/2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΠΑΙΔΙ" ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ:


Μια μέρα πριν τις τοποθετήσεις του αίσχους, μια μέρα πριν στείλει την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων εξορία, βγάζοντάς την από το γραφείο Παιδείας, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις όσων τον κρατάνε από τα .... μουστάκια, ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Χαλανδρίου είχε υπογράψει αυτή εδώ την απόφαση.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ!

Την όριζε υπεύθυνη για τα προγράμματα δια βίου μάθησης!!!

Ποιος τον εκβίασε;
Ποιος του επέβαλε την αλλαγή;
Σε ποιανού/ης τις απαιτήσεις ενέδωσε και έστειλε την Πρόεδρο εξορία;
ΠΟΙΟΣ/Α ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ;

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΛΑΝΕΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΎΝΙ;

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΛΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΎΝΙ!

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!
ΕΔΩ ΠΑΕΙ Ο ΛΑΔΗΣ!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ! 
ΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ! ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!
ΤΟΝ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟ!

ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ή ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΟΥ;

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.

Η συνεδρίαση ήταν "ειδική".

Και δεν είχε προ ημερησίας συζήτηση.

Η κ. Καρατζά επιχείρησε να θέσει το θέμα της "αντιδημοκρατικής" εξορίας της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων από το δημαρχείο αλλά - όπως μας μετέφεραν, ο δήμαρχος έγινε πύραυλος και τους μάλωσε γιατί δεν ξέουν ότι στις ειδικές συνεδριάσεις δεν μπαίνουν άλλα θέματα.

Βέβαια!

Η χθεσινή συνεδρίαση - στην συγκυρία που γίνεται - θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και για άλλη μια φορά,  ήταν αποκαλυπτική προθέσεων:

ΕΛΕΙΠΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν ήταν εκεί, κανένας από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν ήταν εκεί, ο πρώην δήμαρχος Κ. Παττακός και ο Θ. Βαρδουλάκης δεν ήταν εκεί.

Θα πουν ότι "ήταν ειδική η συνεδρίαση" και δεν μπορούσαν να θέσουν θέματα. Πάντα θα βρίσκουν μια δικαιολογία. Πάντα θα κατασκευάζουν μια δικαιολογία.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑΕΙ!

Φαίνεται ότι δεν θεώρησαν  - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - ότι πρέπει να συζητηθούν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ - ΑΜΕΣΑ - ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ που διαμορφώνονται από το παρασκήνιο,  ζέοντα θέματα της συγκυρίας για να ενημερωθούν οι Χαλανδραίοι ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

- Τι γίνεται τελικά με τον καταυλισμό. Το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί αλλά στέλνονται ... πανηγυρικά SMS. Δεν πρέπει αυτά που λένε στα SMS να τα πουν στο δημοτικό συμβούλιο;

- Τι θα κάνει ο δήμος για τα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου που κλείνουν; ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ή δεν έχει δώσει άδεια ο ΑΔΩΝΗΣ στον Αεικίνητο "που είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει να του συμπαρασταθούμε".
(ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ .... ΑΔΩΝΗ)

- Τι λένε για την αποπομπή της Προέδρου του Συλόγου από το δημαρχείο; Πότε θα ασχοληθούν με το θέμα; Σε δύο τρία τέρμινα;

- Τι λένε για τους εξόφθαλμους παραλογισμούς στις κρίσεις, με την μοριοδότηση της ΕΔΕ για το έργο στον καταυλισμό, που προηγήθηκε του πορίσματος και την (ΠΑΡΑΝΟΜΗ;) συμμετοχή στις κρίσεις του υπόδικου επιβλέποντος του έργου.

Έγινε δημοτικό συμβούλιο λοιπόν και για όλα αυτά ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, δεν υπήρξε μια παρέμβαση από την αντιπολίτευση.

Και μετά ΤΟΛΜΟΥΝ να παραπονιούνται ότι τους αδικούμε μερικοί!ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ - ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ