Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ψήφισαν Ζαγοράκη, «μαύρισαν» τη διαστημική επιστήμονα!

Ψήφισαν Ζαγοράκη, «μαύρισαν» τη διαστημική επιστήμονα! 

Oι ψηφοφόροι της ΝΔ προτίμησαν να στείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Θοδωρή Ζαγοράκη (συστάσεις δεν χρειάζονται) αντί τη Χριστίνα Γιαννόπαπα. Και τι με αυτό, θα πείτε… Κι όμως.

Η Χριστίνα Γιαννόπαπα, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με καταγωγή από τη Χίο, είναι μηχανολόγος – μηχανικός με ειδίκευση στη Ρομποτική Τεχνολογία και στη Δορυφορική Τεχνολογία.

Εργάζεται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και έχει συμμετάσχει σε δύο διαστημικές αποστολές της NASA (είναι και αστροναύτης). Πήρε 39.870 σταυρούς έναντι 172.129 του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Φυσικά και δεν σημαίνει ότι μια επιστημονική διάνοια σημαίνει αυτόματα ότι θα είναι και καλύτερη πολιτικός από έναν ποδοσφαιριστή.

Αλλά, ειλικρινά θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, τι τους κάνει να πιστεύουν ότι ένας ποδοσφαιριστής θα είναι καλύτερος πολιτικός από μια επιστημονική διάνοια;

Και ύστερα απορούμε ποιοι μας κυβερνάνε… Αυτοί που ψηφίζουμε μας κυβερνάνε…


http://www.tribune.gr/politics/news/article/40816/psifisan-zagoraki-mavrisan-ti-diastimiki-epistimona.html


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Αυτή η εμμονή μας να σχολιάζουμε δεν θα σταματήσει, όσο και αν ενοχλεί ή παρεξηγείται.

Η Χριστίνα είναι Χαλανδραία.

Γόνος οικογενείας που έχουμε επαφές από παλιά.
 Πριν γεννηθεί καν η Χριστίνα.

Το επίθετο της άλλωστε είναι Γιαννόπαππα - ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ, για όσους επιμένουν να ψάχνονται με τις "οικογενειακές πολιτικές παραδόσεις" , κάτι που εμείς απεχθανόμαστε αφού θεωρούμε ότι το μέλλον - αν αυτό προκύψει ποτέ - θα χτιστεί στα ερείπια των παραδοσιακών πολιτικών διαχωρισμών των προηγούμενων δεκαετιών.
 
Όμως η αιρετική Πλατεία, βλέποντας αυτό το άρθρο, θα καταθέσει πάλι μια άποψη στην φίλη μας την Χριστίνα:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕΣ!

Έχεις πολύ περισσότερα να προσφέρεις στην ανθρωπότητα και την Ελλάδα στην ESA, από την παρουσία σου σε ένα κολοβό, απονευρωμένο, ψευτοκοινοβούλιο χωρίς αρμοδιότητες, απλό μηχανισμό επικύρωσης (και αυτό όχι πάντα) των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Γραφειοκρατίας, όπως αυτές τις επιβάλλει το Βερολίνο.

Οι πολίτες, ο λαός - ευτυχώς - αποφάσισαν να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που έκανες.


ΚΑΝΤΟ ΚΑΛΑ!

Και πού ξέρεις.
Ίσως κάποτε το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να αποφασίζει πραγματικά για το μέλλον των λαών της Ευρώπης.
Ίσως στην Ευρώπη να υπάρξει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Και τότε - ίσως - οι Έλληνες συμπολίτες σου να αποφασίσουν ότι αξίζει τον κόπο να αφήσεις την κορυφαία επιστημονική σου δουλειά για να πας εκεί να τους εκπροσωπήσεις.

Χριστίνα, έκαστος εφ ω ετάχθη.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας...πιστέψτε με.

Το τι ακούσαμε τις τελευταίες ώρες για τον..."ανασχηματισμό" της κυβέρνησης, δε λέγεται.

Μέχρι και την ΜΠΑΡΟΥΦΑ της χρονιάς, από το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ MEGA-ΛΟ κανάλι : Συγχωνεύεται το υπ. Εσωτερικών με το υπ. Δημόσιας Τάξης (;)!!!!

Μεταξύ άλλων, λοιπόν :


Υπ. Οικονομικών :

Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης 

(το βιογραφικό του είναι από το προσωπικό του ιστολόγιο http://www.hardouvelis.gr/ - οι υπογραμμισμένες λέξεις και φράσεις δικές μου)

είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος & Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της EUROBANK. Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοε.2011 - Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993). 
Την τετραετία 2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη
Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993). 

Αφήστε, πια, τον νέο υπ. Εσωτερικών...No further comments!!!

Και...ο νέος υπ. Παιδείας??? Άραγε, θα καταργήσει ΚΑΙ την Παιδεία μετά από την ΥΓΕΙΑ???

Η πανωλεθρία από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ που υπέστη η κυβερνητική αρμάδα - ξέρετε, ΑΥΤΗ (η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ) την οποία "δεν είδαν, δεν άκουσαν", προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα - αποτυπώνεται πλήρως στο νέο "κυβερνητικό" σχήμα.
Περαστικά μας.

Δ.Χ.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ακούστε την συζήτηση που έγινε για το θέμα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
Έχει ιδιαίτερο- παραπολιτικό - ενδιαφέρον.Εμπεριέχει την πρώτη προσαρμογή της νέας διοίκησης του δήμου στην πεζή πραγματικότητα.
Δεν θα την κατηγορήσουμε, ούτε θα την κριτικάρουμε.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ "ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ" ΠΟΛΥ Η "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ.

Και αυτό πρέπει να κάνει. Το διακύβευμα είναι οι επιλογές της δεδομένης "προσαρμογής" της.
Αυτό θα κρίνουμε εμείς και όχι βιαστικά.
ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΧΡΟΝΟ.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ λοιπόν - αποδέχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, δια του Γρ. Καλομοίρη - τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αλλά δεσμεύτηκε να τα αναπροσαρμόσει μόλις αναλάβει.
Δηλαδή να τα διατηρήσει! (Σωστά έκανε).

Επίσης μίλησε για λειτουργία των παιδικών σταθμών ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ( και όχι με ΚΟΙΝΣΕΠ) και εγκάλεσε την διοίκηση γιατί έχει ολιγορήσει στην στελέχωση . Ας ελπίσουμε ότι και αυτό θα το κρατήσει.

Στροφή στον ρεαλισμό αλλά και την υπευθυνότητα; Θα δούμε από Σεπτέμβριο.

ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (Πρόεδρος): Άλλο η αντιπολίτευση και άλλο η διοίκηση κε Καλομοίρη. Το βλεπετε.
ΚΑΡΑΤΖΑ: "Άρχισαν τα όργανα, σήκω από την θέση σου". Αν είχαμε κερδίσει εμείς τις εκλογές σήμερα θα απαιτούσαμε να καταργηθούν τα τροφεία.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Μεγαλύτερη εντύπωση μας προκάλεσε πάντως εμάς το γεγονός ότι για την επιλογή των παιδιών η νέα διοίκηση αποδέχτηκε - αδιαμαρτύρητα - να γίνει αυτή ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ στην επιτροπή, ώστε να ελέγχει την διαδικασία.
Αυτό ήταν ΛΑΘΟΣ και μύριζε ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ κατά την γνώμη μας, κάτι που θεωρούμε χειρότερο από το να προσαρμόσει τις θέσεις της - επί το ρεαλιστικότερο - σε πέντε - έξι κρίσιμα θέματα η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (που βέβαια δεν θα τα υποδείξουμε διότι δεν είναι η δουλειά μας).

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ  ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ


ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: Απόφαση βόμβα υπέρ δανειοληπτών – Φρένο στους “εκβιασμούς”


 Απόφαση – βόμβα για τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες, μία  δικαστική απόφαση, που θέτει φραγμούς στην επεξεργασία και μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των δανειοληπτών και των κατόχων πιστωτικών καρτών, ενώ βάζει κανόνες στις αλόγιστες τηλεφωνικές κλήσεις των  εταιρειών προς στους οφειλέτες. Οι εισπρακτικές  εταιρείες θησαυρίζουν στην κυριολεξία, ενώ πάντα ενημερώνουν με στόμφο τους δανειολήπτες προς εκφοβισμό ότι τηλεφωνούν από δικηγορικό γραφείο και η υπόθεσή τους είναι ένα βήμα πριν βγάλουν διαταγή πληρωμής ή πριν βγει το ακίνητό τους στο σφυρί, κ.λπ
Η δικαστική απόφαση ορίζει ότι θα επιβάλλεται υποχρεωτικά αποζημίωση τουλάχιστον 5.869 ευρώ υπέρ του δανειολήπτη, σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων.

ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

?Το φαινόμενο των τηλεφωνικών οχλήσεων από εισπρακτικές έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν δανειολήπτες που μπορεί να δεχτούν και τρία τηλεφωνήματα μέσα στην ίδια ημέρα από διαφορετικές εται

Σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Αθηνών, οι τράπεζες έχουν τη δέσμια υποχρέωση πριν μεταβιβάσουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους, που έχουν στην κατοχή τους σε εισπρακτική εταιρεία (στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, οικονομικά δεδομένα, κ.λπ.), να ενημερώνουν το δανειολήπτη τους.

Από την πλευρά τους, οι εισπρακτικές εταιρείες υποχρεούνται μόλις λάβουν τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών και πριν αρχίσουν να τηλεφωνούν στους δανειολήπτες και στους κατόχους πιστωτικών καρτών, να τους ενημερώνουν εγγράφως ότι έχουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ακόμη, οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν την υποχρέωση, στο πρώτο τηλεφώνημα που θα κάνουν προς τον οφειλέτη, να του λένε το όνομα του υπευθύνου της εταιρείας, το σκοπό της χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων και ότι θα κάνουν χρήση των δεδομένων αυτών.

Οι Εφέτες υπογραμμίζουν ότι ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων απαγορεύει την επεξεργασία και μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του ενδιαφερόμενου.

Εάν δεν τηρηθούν οι επίμαχοι νομοθετικοί κανόνες που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα  και προκληθεί ηθική βλάβη στο δανειολήπτη, τότε, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, μπορεί ο τελευταίος να αξιώσει χρηματική ικανοποίηση, που το κατώτερο πλαφόν είναι 5.863 ευρώ, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τους Εφέτες τους απασχόλησε περίπτωση δανειολήπτη, ο οποίος λόγω οικονομικής αδυναμίας καθυστέρησε την πληρωμή τριών δόσεων συνολικού ύψους 1.865 ευρώ από το δάνειο 25.000 ευρώ που είχε πάρει από τράπεζα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο κακόβουλο λογισμικό κρυπτογραφεί αρχεία κινητών και tablet


trojan Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση νέου κακόβουλου λογισμικού «Simplelocker» που κρυπτογραφεί τα αρχεία κινητών τηλεφώνων και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID
Με την εγκατάσταση του στη συσκευή, σκανάρει όλα τα αποθηκευμένα αρχεία του χρήστη της (φωτογραφίες, ταινίες, έγγραφα κλπ) και στη συνέχεια την κλειδώνει αποκρυπτογραφώντας τα αρχεία της
Για το ξεκλείδωμα της συσκευής και την αποκρυπτογράφηση των αρχείων της, εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη της συσκευής και ζητείται από τους χρήστες να καταβάλουν χρηματικό ποσό
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας για την αποφυγή προσβολής της συσκευής τους από τον ιό
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού (TROJAN), με την ονομασία “Simplelocker”, το οποίο προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και tablets (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ANDROID και κρυπτογραφεί τα αρχεία του χρήστη τους.
Ειδικότερα, με την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή γίνεται ανίχνευση για ύπαρξη εξωτερικού μέσου αποθήκευσης, όπως SD κάρτα μνήμης, σκανάροντάς την για αρχεία τύπου ".jpeg, .jpg, .png, .bmp, .gif, .pdf, .doc, .docx, .txt, .avi, .mkv, .3gp, .mp4". Αφού τα εντοπίσει, στη συνέχεια τα κρυπτογραφεί κατά πρότυπο AES και αλλάζει την κατάληξη (extension) τους με αποτέλεσμα να καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.
Ακολούθως στην οθόνη της συσκευής εμφανίζεται μήνυμα που ενημερώνει ότι είναι κλειδωμένη για προβολή και διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας, ζωοφιλίας κτλ και απαιτεί από τους χρήστες την καταβολή χρηματικού ποσού για να ξεκλειδωθεί και να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία της.
Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα το προαναφερόμενο λογισμικό έχει εμφανιστεί σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία.
Καλούνται οι πολίτες που κατέχουν κινητά τηλέφωνα και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας της συσκευής τους για την αποφυγή προσβολής της από τον προαναφερόμενο ιό.
Συγκεκριμένα:
- να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος ANDROID.
- να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας όπως ένα antivirus, το οποίο πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.
- να μην κατεβάζουν εφαρμογές από άγνωστες πηγές ή αναξιόπιστες εφαρμογές
- να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 
- Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
- Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr11012@hellenicpolice.gr

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ                                Αθήνα, 06 Ιουνίου 2014
 
Πηγή: www.astynomia.gr
my xalandri

Ο ΓΣ Χαλανδρίου πήρε το εισιτήριο για την Α2 ΓυναικώνΜε δεύτερη ανατροπή, αν και αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε τάι μπρέικ όπως στην πρεμιέρα, ο ΓΣ Χαλανδρίου κέρδισε με 3-1 τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη για τη 2η αγωνιστική του Ειδικού τουρνουά ανόδου που διεξάγεται στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και εξασφάλισε την άνοδο του στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών.

Η ομάδα του Χαλανδρίου είχε κερδίσει στην πρεμιέρα με 3-2 την ΜΕΝΤ και μετά τη σημερινή του νίκη το αυριανό παιχνίδι ΜΕΝΤ – ΑΓΟΓ Ευρυάλη είναι αδιάφορο βαθμολογικά.

Τα σετ: 25-18, 25-16, 17-25, 18-25, 13-15
Γ.Σ. Χαλανδρίου (Νικολογιάννης) : Δέδε, Σαλούστρου, Καραχάλιου, Γκόγκου,
Κουλουμέντα, Μαγκανάρη, Τσουμή –λ / Γκιαούρη –λ, Σταθοπούλου, Βουτσαρά, Τσαρακλή, Βλαχοπούλου)
ΑΓΟΓ ΕΥρυάλη (Γκούντας) : Νέξη, Μπραβάκου, Κατσιλιέρη, Ταμπάκη, Ηλιακοπούλου Σ. Ηλιακοπούλου Α., Μανώλη –λ / Φαρμάκη, Καραγιαννίδου, Ιότοβα, Βογιατζόγλου, Δημητριάδη

Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

Σάββατο 7/6
18.00, ΜΕΝΤ – ΓΣ Χαλανδρίου 2-3
(25-18, 25-16, 17-25, 18-25, 13-15)
Ρεπό ΑΓΟΓ Ευρυάλη

Κυριακή 8/6
16.00, ΓΣ Χαλανδρίου – ΑΓΟ Ευρυάλη 3-1
(20-25, 25-18, 25-22, 27-25)

Η βαθμολογία
1.ΓΣ Χαλανδρίου (6-3) 5
2.ΜΕΝΤ (2-3) 1
3.ΑΓΟΓ Ευρυάλη (1-3) 0

http://www.volleyball.gr/index.php?option=mod_slider&articleid=10629&view=article&submnuid=505


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΤΟ ΝΙΚΟ ΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΙΜΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ


 

Χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ διώκονται ποινικά για τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος.
Όσο και αν ακούγεται παράλογο είναι αληθινό. Οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ διώκονται ποινικά με βάση μια ανεπίτρεπτη αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 § 1 του Α.Ν. 86/1967, η οποία δεν καταλαμβάνει την συγκεκριμένη πράξη (μη καταβολή εισφορών αυτού του είδους) αλλά αφορά αποκλειστικά και μόνο την μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, δηλαδή εισφορών για τους εργαζόμενους που οφείλει να καταβάλει ο εργοδότης.
Ήδη από τις 2/5/2014 η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε.) ζήτησε συνάντηση από την αξιότιμη κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με μοναδικό σκοπό να την ενημερώσει σχετικά για το απαράδεκτο της ποινικής δίωξης των οφειλετών του ΟΑΕΕ χωρίς να υπάρχει σχετικός ποινικός νόμος.
Όπως αναφέρει η ΟΕΣΥΝΕ στην επιστολή της: «Σκοπός της συνάντησης είναι η κατ΄αρχήν αξιολόγηση, από την πλευρά Σας, της εισήγησής μας υπέρ της αδυναμίας, κατ΄ορθή (κατά την άποψή μας) ερμηνεία του νόμου, ποινικής καταδίωξης των υπόχρεων που δεν καταβάλλουν ατομικές εισφορές στον Ο.Α.Ε.Ε. όταν αυτές αφορούν αποκλειστικά τους ίδιους τους υποχρέους. Είμαστε σίγουροι ότι έναρξη της διαβούλευσης διά της αιτούμενης συνάντησης μεταξύ Υμών και της Ομοσπονδίας μας, όχι μόνο θα συμβάλλει στην καλύτερη μελέτη και νομική αντιμετώπιση του φλέγοντος κοινωνικού, οικονομικού και νομικού ζητήματος της ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον Ο.Α.Ε.Ε., αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσει σε βάθος χρόνου και στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών από τα Ελληνικά Δικαστήρια, και δη τα Ποινικά».
Είναι βέβαιο ότι η, γνωστή για την ευαισθησία της σε ζητήματα ορθής εφαρμογής του Δικαίου, αξιότιμη κ. Κοτζαμάνη, τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών, θα ακούσει τα επιχειρήματα της ΟΕΣΥΝΕ, επιχειρήματα που εκφράζουν την αγωνία και την αγανάκτηση ολόκληρου του επιχειρηματικού χώρου. Την αγανάκτηση για την ποινική δίωξη χιλιάδων ανθρώπων για την μη καταβολή των δικών τους εισφορών και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σχετικός ποινικός νόμος.
Κατωτέρω σας παραθέτω την ανάλυση του δικηγόρου Αθηνών κ. Κώστα Ζηκογιάννη που τεκμηριώνει πλήρως το θέμα αυτό.
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Επιχειρηματίας, συντονιστής της πρωτοβουλίας για τον ΟΑΕΕ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα 10564 Τηλ. 2105232621 email george.floras@floras.gr
http://oaee1.blogspot.gr/
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΑΕΕ

Ολόκληρο το κείμενο της μελέτης του ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΖΗΚΟΓΙΑΝΝΗ:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ... ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ!