Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Δήμος Βριλησσίων - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 

Ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.Δήμος Ηρακλείου - «ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 
Το άκρως σύγχρονο και επίκαιρο ζήτημα της σχέσης των εφήβων με το διαδίκτυο ανοίγει η 3η διάλεξη των φετινών συναντήσεων του Κύκλου Δια Βίου Εκπαίδευσης, του νέου προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στην κατεύθυνση της διαρκούς κατάρτισης και ενημέρωσης των πολιτών. Πότε το διαδίκτυο είναι χρήσιμο εργαλείο και πότε εξελίσσεται σε εθισμό; Τι πρέπει να προσέξουν γονείς και παιδιά; Αυτές και άλλες, πολλές ερωτήσεις θα απαντηθούν την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18.30 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Ομιλήτριες δύο συνεργάτιδες του Δήμου υπεύθυνες, παράλληλα, του προγράμματος των Σχολών Γονέων που εκπονεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής: η ψυχολόγος, Σταυρούλα Σουλτάνη, και η κοινωνική λειτουργός, Άννα Μελαδάκη. Έχοντας μεγάλη εμπειρία από την έρευνα και εξίσου παρόμοια τριβή από την επαφή τους με την σύγχρονη οικογένεια μέσα από την Υπηρεσία και τις Σχολές Γονέων, οι δύο κυρίες θα αναλύσουν ένα ζήτημα που απασχολεί, εάν όχι όλες, τις περισσότερες οικογένειες στη σημερινή εποχή.

Θυμίζουμε, τις διαλέξεις του Κύκλου Δια Βίου Εκπαίδευσης μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος και όποια το επιθυμεί εντελώς δωρεάν και χωρίς υποχρέωση πρότερης ειδοποίησης. Στο φετινό, αρχικό, πιλοτικό στάδιο του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στις προγραμματισμένες παρουσιάσεις και να δηλώνουν επί τόπου την παρουσία τους.

Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού: Πεζοπορία στην Πάρνηθα – Κυριακή 31 Μαρτίου

 
Πεζοπορία στην Πάρνηθα διοργανώνει το Τμήμα Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου ενώ η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής και η καταβολή του ανάλογου ποσού πρέπει να γίνει το αργότερο πέντε ημέρες πριν από την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Η πεζοπορία στο Ελατοδάσος της Πάρνηθας θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα διαρκέσει τρεις-τρεισίμιση ώρες (Μπάφι – Μόλα – Μπάφι). Σημείο συνάντησης, το Ορειβατικό Καταφύγιο Μπάφι.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 16 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει φιλικό και καλά οργανωμένο χώρο συνάντησης και επιστροφής (χώρος εστίασης, αποθηκευτικοί χώροι, τουαλέτες), ρόφημα, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση του προγράμματος (όπου απαιτείται) καθώς και επαγγελματίες συνοδούς Trekking Hellas (ένας συνοδός ανά 10-12 άτομα)

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:Παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία ή αθλητικά μποτάκια. Προτιμήστε μποτάκια με χοντρή σόλα και που κρατάνε τον αστράγαλο.
Ελαφριά, άνετα ρούχα τύπου dry fit, ισοθερμικά κ.α.
Αδιάβροχο (σε περίπτωση βροχής)
Μια ζακέτα ή ένα φούτερ
Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας είδη. Αποφύγετε τσάντες ώμου ή χιαστί.
Ρόφημα, νερό

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Είναι μια διαδρομή κατάλληλη και για παιδιά (8 ετών +)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τμήμα Αθλητικών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, Νέο Ψυχικό τηλ: 210 6834448, ώρες 08:00-14:00, υπεύθυνος κ. Δήμας Μιχάλης.
Δηλώστε Συμμετοχή ΕΔΩ

Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού : Εκδήλωση - Συζήτηση “Η θέση της Γυναίκας στην Κοινωνία του 21ου αιώνα” – Τετάρτη 20 Μαρτίου

 
Εκδήλωση με θέμα: «Η θέση της Γυναίκας στην κοινωνία του 21ου αιώνα» διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.
Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 19:00
Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου
(Δρόση και Δροσίνη, Ψυχικό)


Έξι συμπολίτες μας που ανταποκρίνονται καθημερινά στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, θα συζητήσουν για τις «Γυναίκες που λάμπουν και δεν είναι αόρατες». Έξι γυναίκες που κατέκτησαν με κόπο τη θέση που τους αξίζει, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα μιλήσουν για τη θέση της Γυναίκας στη σύγχρονη εποχή.

Στη συζήτηση που θα συντονίζει η φιλόλογος Νέλλη Λάβδα, θα συμμετεχουν οι Κυρίες:Ζωή Ράπτη, νομικός, βουλευτής, η τ. υφυπουργός Ψυχικής Υγείας.

Μίνα Γκάγκα, ιατρός, με εκτεταμένο διεθνές ερευνητικό έργο με περισσότερες από 14.000 αναφορές που ως αναπληρώτρια υπουργού Υγείας, συνέβαλε στη διαχείριση της πανδημίας.

Αννίκα Παπαντωνίου, εργαζόμενη μητέρα, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της A.M. Nomikos Transworld Maritime Agencies SA και Πρόεδρος του ΕΕΙ «Κολέγιο Αθηνών».

Τίνια Απέργη, κλινική ψυχολόγος και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Deree College, ψυχολόγος με ειδικότητα στην εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.

Εύη Τσακνιά, ζωγράφος και συγγραφέας, μια γυναίκα που αντικρύζει τον κόσμο με τη ματιά του καλλιτέχνη.

Ελένη Κατσούλη, οικογενειάρχης, εργαζόμενη, παιδαγωγός, καλλιτέχνης, ενεργός πολίτης και… φοιτήτρια, η συμπολίτης μας που ανταπεξήλθε στους πολλαπλούς ρόλους της Γυναίκας.

Δήμος Αγίας Παρασκεύης - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,Τρίτη,19/03/2024

 
- Κλειστή όλο το 24ωρο θα είναι η οδός Ορχομενού, από Τυρνάβου έως Παναγούλη, λόγω ανακατασκευής της. Εξυπηρετούνται όλο το 24ωρο οι παρόδιοι κάτοικοι.

- Μερική κατάληψη οδοστρώματος της οδού Ειρήνης, από Πελοποννήσου μέχρι Γιαβάση, από τις 07.30 έως 15:30, λόγω εκτέλεσης των εργασιών ανάπλασής της.

Εργασίες αποκατάστασης βλαβών δικτύων (εταιρείες τηλεφωνίας, εταιρείες ενέργειας, ΕΥΔΑΠ κλπ) δύναται να εκτελούνται χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση του Δήμου, λόγω της έκτακτης φύσης τους.

Για οποιοδήποτε άλλη οδό που είναι κλειστή, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν έχει λάβει ενημέρωση/χορηγήσει την αντίστοιχη άδεια. Οι πολίτες που διαπιστώνουν ότι έχει κλείσει άλλη οδός, εκτός των αναφερόμενων παραπάνω, μπορούν να μας ενημερώνουν Δευτέρα έως και Παρασκευή, 07:00-15:00 στο 2132004500.

Δήμος Αμαρουσίου - Χορήγηση διατακτικών για αγορά τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους δημότες-κατοίκους του Αμαρουσίου ενόψει του Πάσχα. Υποβολή αιτήσεων από 11-22 Μαρτίου 2024

 


Στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αμαρουσίου για τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους-δημότες του και ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα 2024, θα χορηγηθούν διατακτικές για αγορές από καταστήματα τροφίμων.
Οι συμπολίτες μας που δύναται να αιτηθούν για τη χορήγηση διατακτικών, θα πρέπει να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αμαρουσίου (σωρευτικά και οι δύο ιδιότητες), καθώς και να πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Εισοδηματικά κριτήρια (οικογένεια / νοικοκυριό)
Για 1 άτομο (μονοπρόσωπο νοικοκυριό) ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως: 9.000€
Για 2 άτομα (οικογένεια-νοικοκυριό) συνολικό φορολογητέο εισόδημα έως: 12.000€
Για 3 άτομα (οικογένεια-νοικοκυριό) συνολικό φορολογητέο εισόδημα έως: 16.000€
Για 4 άτομα (οικογένεια-νοικοκυριό) συνολικό φορολογητέο εισόδημα έως: 20.000€
Για 5 άτομα (οικογένεια-νοικοκυριό) συνολικό φορολογητέο εισόδημα έως: 24.000€

Για οικογένεια-νοικοκυριό με περισσότερα από 5 άτομα, ισχύει το ανώτατο όριο των 24.000€
Επιπροσθέτως για κάθε άτομο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 3.000,00€.

Δικαιολογητικά
1. Αίτηση (χορηγείται από τον Δήμο)
2. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από τον Δήμο Αμαρουσίου
4. Τελευταίος Λογαριασμός Ρεύματος
5. Φορολογική Δήλωση (Ε1) και Εκκαθαριστικό Εφορίας, έτους 2023
(φορολογικό έτος 2022) όλων των ενηλίκων μελών της οικογένειας – νοικοκυριού
6. Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο Συμβόλαιο σε ισχύ (εάν η κατοικία είναι μισθωμένη) ή Ε9 όταν πρόκειται για ιδιοκατοίκηση ή Ε2 του παραχωρητή όταν πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση
7. Απόφαση Αναπηρίας (όπου απαιτείται)

Δικαιούχος θα είναι ένα (1) μέλος από κάθε οικογένεια – νοικοκυριό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση κατά τις εργάσιμες ημέρες από:
11 Μαρτίου 2024 έως 22 Μαρτίου 2024 και ώρες από 8:30π.μ. έως 14:30μ.μ.,
στο Πρωτόκολλο του Δήμου Αμαρουσίου(Δημαρχείο Αμαρουσίου: Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα) αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, τηλ: 213 20.38.083 – 084