Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΒΑΝΙΚΌΣ «ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ»

(φώτο από:ellogosar.blogspot.gr)
Πολλές οι ενδείξεις «Αναθεωρητισμού» από την γειτονική χώρα, που θα έπρεπε κανονικά να πρωταγωνιστεί στην εξομάλυνση των ελληνο-αλβανικών σχέσεων, τόσο για λόγους κοινής γειτονίας, όσο και για το αμοιβαίο συμφέρον.

Εντούτοις, δεν παύει κάθε λίγο και λιγάκι, σε κάθε ευκαρία να «μοχλεύει» αντιθέσεις, να συντηρεί «εκκρεμότητες». Αναφέρω χαρακτηριστικά, δύο ζητήματα:
  •   Παρ΄ όλες τις προσπάθειες και συμφωνίες να αφαιρεθούν από τα σχολικά βιβλία οι αλυτρωτικές αναφορές ή οι χαρακτηρισμοί που δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις των γειτονικών κρατών:… Παραμένουν οι αλυτρωτικές αναφορές εις βάρος της Ελλάδας στα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας.
Έτσι, άλλη μία σχολική ξεκίνησε και στα σχολεία της αλβανικής επικράτειας οι μαθητές διδάσκονται πάλι για τις αλβανικές περιοχές στην… Ελλάδα» (Trevat shqiptare ne Greqi), δηλαδή Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ!, ενώ σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 που «μοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη».
Τα ίδια επαναλαμβάνονται στο βιβλίο Γεωγραφίας 12ης τάξης
  • -2ον: Το θέμα της «Τσαμουριάς»
Με αφορμή την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς πριν 71 χρόνια και το τελεσθέν μνημόσυνο, θα αναφερθούμε εν τάχει στο ζήτημα των «Τσάμηδων».
 Το έγκλημα της Παραμυθιάς λοιπόν έχει κοινά χαρακτηριστικά με τα εγκλήματα – εκδίκησης των ναζί σε άλλες περιοχές της Ηπείρου (Κομμένο, Μουσιωτίτσα, Λυγγιάδες, Κεφαλόβρυσο κ.α.), έχει όμως και μια ειδοποιό διαφορά: Αυτή δεν είναι άλλη από την σχέση των Τσάμηδων με αυτή τη σφαγή….
Η έξαρση του λεγόμενου κατά τους Αλβανούς «Τσάμικου ζητήματος» άρχισε να γίνεται εμφανής μετά την πτώση του καθεστώτος των Εμβέρ Χότζα- Ραμίζ Αλία.
Οι «Τσάμηδες» τα πρώτα χρόνια είχαν προσκολληθεί στον Σαλί Μπερίσα και οι προκλήσεις τους χρόνο με τον χρόνο γινόταν και πιο έντονες, σε σημείο μάλιστα το 2005 ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να ακυρώσει επίσημη επίσκεψή του στους Αγίους Σαράντα.
Σταδιακά όμως η επιρροή τους επεκτάθηκε και φτάσαμε πρόσφατα στη δημιουργία Δήμου Τσαμουριάς !, με έδρα την Κονίσπολη, που βρίσκεται δίπλα από τα σύνορα με τη Θεσπρωτία, ενισχύοντας έτσι τις «αλυτρωτικές» τους βλέψεις..
Να «θυμίσουμε» εδώ την ιστορία τους: Στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13 όταν ο Ελληνικός Στρατός έμπαινε στην Ήπειρο, πολεμούσαν στο πλευρό των Τούρκων .Μετά την οριοθέτηση των ελληνοαλβανικών συνόρων το 1913, παρέμειναν εντός ελληνικού εδάφους.
Το 1923, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης για την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες δεν θεωρήθηκαν ανταλλάξιμοι και παρέμειναν στην Θεσπρωτία.
Στην Ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, τρία από τα 14 αλβανικά τάγματα που συνέπραξαν με τον εχθρό, ήταν στελεχωμένα από Τσάμηδες και κατά την διάρκεια της κατοχής, συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς φασίστες, διαπράττοντας κτηνώδη εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων, με οργανωτή την Αλβανική Εθνική Επιτροπή.
Όταν έφυγαν οι Ιταλοί, συνεργάστηκαν στενά με τους Γερμανούς, συνεχίζοντας τα εγκλήματα τους. Φόρεσαν γερμανικές στολές, περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό και προέβαιναν σε δολοφονίες, σφαγές, βιασμούς κοριτσιών, εμπρησμούς κατοικιών και αρπαγή ελληνικών περιουσιών.
Εκτέλεσαν τον μανιάτη νομάρχη Γεώργιο Βασιλάκο και 49 προκρίτους της Παραμυθιάς στις 29-9-1943. Όταν έφυγαν στις 21-9-1944 οι Γερμανοί, οι δοσίλογοι Τσάμηδες, έφυγαν μόνοι ή εκδιώχθηκαν στην Αλβανία, από τον ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα.
Το 1945, άρχισαν στο Ειδικό δικαστήριο Δωσιλόγων Ιωαννίνων, οι δίκες,και εκδόθηκαν 1.700 αποφάσεις: καταδικάστηκαν 1.930 Τσάμηδες ερήμην εις θάνατον, ως εγκληματίες πολέμου και συνεργάτες κατακτητών.
Αντί να ποιούν την νήσσαν λοιπόν, «διεκδικούν»...
Αδιόρθωτοι…
Ιστορικά, ο Αλβανικός «Αλυτρωτισμός» είναι ο προτελευταίος χρονικά εκδηλωμένος «Αλυτρωτισμός» των Βαλκανίων.(εις βάρος των γειτονικών κρατών, ιδίως κατά Ελλάδας και Σερβίας-Μαυροβουνίου), μιας και η Αλβανία, ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ του 1912-13, κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ «ΑΝΩΘΕΝ» (από Αυστρία-Ιταλία…), άρα δεν είχε ΛΟΓΟ επί της επανασχεδιαζόμενης ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ (τον οποίο «διεκδικεί» εκ των υστέρων)…
Τελευταίος και πιο πρόσφατος «Αλυτρωτισμός» βεβαίως, αυτός των Σκοπίων, των Σλαβομακεδόνων….
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΝΙΤΕΣ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ; ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ!


Δ.Σ. Βριλησσίων : Τα ψηφίσματα κατά της αξιολόγησης και του επανελέγχου συμβάσεων

 
 


ΣΧΟΛΙΟ: 

ΕΜ! ΕΝΑ; ΤΣΙΠΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΔΥΟ! 

ΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Δ.Σ. ΟΛΟΪΔΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ .... ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ.

ΟΠΟΤΕ .... ΔΥΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.

Και στο επόμενο Δ.Σ. θα φέρει και από ένα η κάθε άλλη παράταξη οπότε θα έχουν πολλά ψηφίσματα - ο καθένας το δικό του - που θα τα έχουν ψηφίσει όμως όλοι ....

ΕΛΛΑΣ ΤΟ κομματικό ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Όχι άλλη δυστυχία! (από το Protagon)


Το ελληνικό μας κράτος είναι άθλιο και πρέπει να πεθάνει. Βασικά πρέπει να αλλάξει συθέμελα. Πρέπει να πέσει πολύ γκρέμισμα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει απότομα και μόνο του. Γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που η τύχη τους και η ζωή τους εξαρτάται από αυτό. Και κανείς δεν μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων από τη μια στιγμή στην άλλη.

Παρακολουθώ την κουβέντα για τις αναδρομικές αξιολογήσεις. Τώρα θυμήθηκαν, αυτοί που έπαιρναν τηλέφωνο για να μην αξιολογηθούν σωστά τα δικαιολογητικά ένα σωρό ψηφοφόρων τους, να εκδικηθούν αυτούς που τους πίστεψαν.

Θα μου πεις, αυτός που μπήκε με ρουσφέτι να παραμείνει; Ε, λοιπόν, μετά μεγάλης περίσκεψης, σου απαντώ, ναι, να παραμείνει. Και εξηγώ γιατί:

Γιατί δεν είναι ο μόνος που το προσπάθησε. Το μεγάλο βύσμα τρώει το μικρό. Σχεδόν όλοι μας έχουμε βάλει μέσο σε αυτόν τον τόπο, στο στρατό, στην εφορία, για μια κλήση, για έναν διορισμό, μια νομιμοποίηση, μια υποθεσούλα, μια τακτοποίηση, μια μετάθεση, μια απόσπαση, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Γιατί να τους βρουν οι δημάρχοι; Είμαι σίγουρος υπουργέ και πρωθυπουργέ μου, ότι κάπου, σε ένα συρτάρι κάποιου παρατρεχάμενου εμπιστοσύνης, έχεις ένα φθαρμένο από τα χρόνια τεφτεράκι, με τα ονόματα αυτών που έχεις εξυπηρετήσει. Ξέρω ότι τα κρατάς, για μελλοντική στήριξη. Είναι αυτοί που παίρνεις τηλέφωνο κάθε εκλογές και τους εκλιπαρείς, ρε Χρηστάρα, εγώ που σε διόρισα ρε φίλε; εμένα τον άνθρωπό σου δεν θα στηρίξεις; Βγες λοιπόν εσύ, πρωθυπουργάρα και υπουργάρα μου ξαναλέω και πες ποιοι είναι, πάρε επιτέλους την ευθύνη που σου αναλογεί, δεν θυμάμαι να μπήκες σε κάποια κολυμβήθρα και να εξαγνίστηκες από τις αμαρτίες του παρελθόντος σου, κάντο τώρα αν τολμάς!

Πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι; Φτιάξαμε τίποτα δουλειές και δεν πήρα χαμπάρι; Ζητάνε πουθενά υπαλλήλους με αξιοπρεπή μισθό; Άνοιξε κανένα εργοστάσιο; Κανένα κλειστό επάγγελμα; Σουβλατζήδες και καφετεριάδες να γίνουν κι αυτοί; ή μήπως να τους εξαναγκάσουμε να φτιάξουν καμιά “σταρτ απ”; Ή να πάνε να καλλιεργήσουν το χωραφάκι του παππού τους;

Μη μου λες δεν μας νοιάζει, ο άνεργος σήμερα είναι περιθωριακός, δεν πάει στην αναζήτηση εργασίας, πάει στο περιθώριο, αν δεν φτιάξεις δουλειές και ευκαιρίες, δεν μπορείς να απολύεις, τόσο απλά. Το κράτος πρέπει να λύνει τα κοινωνικά προβλήματα, όχι να φτιάχνει συνεχώς καινούρια, πετώντας ανθρώπους πέρα δώθε.

Κοίτα τι κομπλεξάρες είμαστε και παρελθοντολάγνοι. Δεν μπορούμε ακόμα να βάλουμε κανόνες στο παρόν, ούτε να σχεδιάσουμε το μέλλον και αντ’ αυτού εκδικούμαστε το παρελθόν. Κάθε στιγμή του παρελθόντος, που δεν έχει σχέση με την αρχαία δόξα ή τους “ένδοξους” πολέμους μας, μας προκαλεί ντροπή.

Αναδρομική αξιολόγηση! Τι λες ρε μεγάλε; Και γιατί να μην πάμε πενήντα χρόνια πίσω; Βρες τα δικαιολογητικά όσων μπήκαν με μέσον από το ’51 και μετά. Κόψτους τη σύνταξη, αν είναι ακόμα ζωντανοί. Πάρτους τα σπίτια πίσω, εσύ κράτος μου, που είσαι τοσο προκομμένο και αξιοκρατικό. 
Κυνήγα τα εγγόνια τους άμα τα βρεις. Βρες τους απόγονους του Μακρυγιάννη και ξετίναξε τον στρατηγό, δεν μπορεί όλο και κάποιο ρουσφετάκι θα έκανε κι αυτός, ξεκαθάρισε το παρελθόν, όλο όμως!

Μπορούμε επιτέλους να κοιτάξουμε μπροστά, όπως κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος; Να δούμε το μέλλον; Ωραία, μπήκε ο ρουσφετάκιας, κοίταξες αν κάνει σωστά όμως τη δουλειά; Αστον να πάει στο διάλο. Βρήκαμε ποιος φταίει σε αυτή τη χώρα, οι φτωχοδιάβολοι που γίνανε κλητήρες και σκουπιδιάρηδες. Όχι ο πολιτικός που τα τσεπώνει, ο αριστεριτζής που πουλάει πόνο, ο συνδικάλας που κοιτάει την παρτάρα του, ο ψηφοφόρος που ψάχνει τον επόμενο που θα τον βολέψει. Ας κοιταχτούμε όλοι στο καθρέφτη.

Ξεκαθάρισε τη θέση σου από δω και μπρος, κράτος μου. Γάμησέ το το παρελθόν. Ό,τι έγινε έγινε. Από δω και μπρος να σε δω τι ψάρια πιάνεις. Μπορείς; Για φέρε μου τα πτυχία σου να τα δω αν είναι γνήσια. Για φέρτα ντε! (Τα boldαρίσματα δικά μας μαζί με την κατάθεση της απόλυτης συμφωνίας μας).

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣΚατά τις 4.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 6/10/2014, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών σε περιοχή του κεντρικού Χαλανδρίου, κοντά στην οδό Γυφτόπουλου (πρώην Μεσολογγίου). Προξενήθηκαν μικρές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και με την έγκαιρη επέμβαση των περιοίκων και της Πυροσβεστικής οι ζημιές δεν έλαβαν μεγαλύτερη έκταση.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι δράστες ήταν παρέα νεαρών τους οποίους αναζήτησε η ομάδα ΔΙΑΣ, χωρίς αποτελέσματα.


ΣΧΟΛΙΟ: Το ρεπορτάζ έκανε ο Γ.Γ.. Μέχρι να το ανεβάσουμε όμως το ρεπορτάζ ολοκληρώθηκε ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ αλλά δυστυχώς χωρίς φωτό.
 
Διότι η ανταπόκριση της υπηρεσίας καθαριότητας στον χώρο ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ.
Οι καμμένοι κάδοι μαζεύτηκαν από συνεργείο άμεσης παρέμβασης, πλήθηκαν οι δρόμοι και όπως  είπαν περίοικοι στον Γ.Γ. που μένει εκεί κοντά "προς στιγμήν νομίζαμε ότι είμαστε στην Ελβετία".

Και δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένοι περίοικοι. Και από άλλες γειτονιές (κυρίως Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι) έχουμε δεχτεί θετικά σχόλια αναγνωστών μας για την καθαριότητα τις τελευταίες μέρες.

Οπότε με χαρά σήμερα η Πλατεία θα κάνει παρένθεση στην γκρίνια (που θα συνεχιστεί, διότι είναι χρήσιμη και κάνει την εξουσία καλύτερη)  για να συγχαρεί τον αθόρυβο νέο αντιδήμαρχο κ. Χριστουλάκη και τον Δντη Τούλη Πατεράκη ως εκπρόσωπο όλων των εργαζομένων στην πιο κρίσιμη υπηρεσία του Δήμου.

Την Παρασκευή η δίκη στο ΣτΕ κατά του Ν.4250/2014


Εκδικάζεται την προσεχή Παρασκευή -10 του μηνός , στην Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που είχε καταθέσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4250/2014 και να ακυρωθούν, καθώς αφενός παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.
Με την προσφυγή αυτή απάντησε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επεκτείνουν μέσω μιας απλής Εγκυκλίου τις διατάξεις του Ν.4250/2014, να εισάγουν την «αξιολόγηση» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν τέλει (αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) να δημιουργήσουν δεξαμενές διαθεσίμων προς απόλυση εργαζομένων.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει επίσης αποστείλει Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καλώντας τις ηγεσίες τους να αναλογιστούν το μέγεθος του ολισθήματός τους και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας πώς οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί τόσο με ένδικα μέσα όσο και με κινητοποιήσεις προκειμένου να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που με εγκυκλίους επιχειρεί να απολύσει εργαζόμενους μέσω μιας κατ΄ επίφαση «αξιολόγησης», που μόνο επιζήμια θα αποβεί για την λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους, που οδηγούνται στο θυσιαστήριο των μνημονίων.

http://newsta.gr

Οι ημέρες και τα έργα του συλληφθέντα π. Μπούμπα - Τα αναρίθμητα κληροδοτήματα και το “όργιο” κακοδιαχείρισης


Συνελήφθη, σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρείας-Γηροκομείο Αθηνών π. Προκόπιος Μπούμπας, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για οφειλές στην εφορία, που ξεπερνούν τα 4 εκατ. Ευρώ. Ενώ, οι οφειλές προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 8 εκ. Ευρώ. Ο πρόεδρος του Γηροκομείου θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να περάσει αυτόφωρη διαδικασία.
Σε πρόσφατες δηλώσεις ο π. Μπούμπας είχε απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό προκειμένου να παρέμβει προσωπικά για την επίλυση των προβλημάτων του γηροκομείου καθώς η κατάσταση, όπως τότε είχε πει, είχε φτάσει σε οριακά επίπεδα με τρέχουσες οφειλές τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα που αντιστοιχούσαν σε ιλιγγιώδη ποσά με αρκετά μηδενικά. 
Η σύλληψη (για χρέη) του κληρικού-επικεφαλής του Γηροκομείου επαναφέρει στο προσκήνιο μια σειρά από ζητήματα κακοδιαχείρισης και διασπάθισης της περιουσίας του ευαγούς Ιδρύματος. 
Πρόκειται για διάφορα περιστατικά τρέλας τα οποία έχουν αναδειχτεί από τις δημοσιογραφικές έρευνες και ερευνώνται πλέον ως μια ενιαία δικογραφία από τις εισαγγελικές Αρχές. 
Τα αναρίθμητα κληροδοτήματα και το “όργιο” κακοδιαχείρισης
Τα υπέρογκα ποσά που έκαναν… φτερά τα τελευταία χρόνια από τα ταμεία του Γηροκομείου Αθηνών, προέρχονταν ως επί το πλείστον από τα αναρίθμητα κληροδοτήματα που κατά καιρούς άφησαν τρόφιμοι ή ευεργέτες, στο ίδρυμα. Σύμφωνα με στοιχεία, πολλά από τα ακίνητα αυτά κατοικούνται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι σχετικές συμβάσεις με το Γηροκομείο.
Οι μαύρες τρύπες στα ταμεία του Γηροκομείου Αθηνών, οι επί σχεδόν τρία χρόνια απλήρωτοι εργαζόμενοι και κυρίως το όργιο κακοδιαχείρισης της αμύθητης περιουσίας των κληροδοτημάτων, σε πολλές περιπτώσεις κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς το «πράσινο» φως του Συμβουλίου Κληροδοτημάτων και της Υπηρεσίας Κληροδοτημάτων, που έχουν αποκαλυφθεί, αποτελούν πλέον αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και των υπηρεσιών της δημοτικής Αρχής έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους για να μπορέσουν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.
Ο Μποτσέλι, τα πλαστά τιμολόγια, η πλούσια συναυλία και η εισαγγελική έρευνα
Τον Οκτώβριο του 2007 το Γηροκομείο διοργάνωσε μία μεγάλη συναυλία με τον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι για να διασκεδάσει τους ηλικιωμένους αλλά και τους υψηλά ιστάμενους προσκεκλημένους. Το κόστος της επίμαχης συναυλίας καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, με τους εργαζόμενους του Γηροκομείου να κάνουν λόγο για τεράστια ποσά που εκταμιεύθηκαν με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

μποτσελιιιιιιιι!
Όπως όμως αποκαλύφθηκε, τα ποσά που πληρώθηκαν για τη διοργάνωση της συναυλίας δεν ήταν τα μόνα που βάρυναν το Γηροκομείο. Σύμφωνα με δύο αποφάσεις επιβολής προστίμου (Νο 41 και 42) της ΔΟΥ Ψυχικού στις 23/1/2013, το Γηροκομείο «προέβη στη λήψη εικονικών ως προς το πρόσωπο τιμολογίων, τα οποία εκδόθηκαν από την αλλοδαπή εταιρία De Walden Music. Το ύψος του προστίμου που επιβλήθηκε στην Ελεήμονα Εταιρία Αθηνών για την λήψη πλαστών τιμολογίων ανέρχεται στις 402.443,10 ευρώ. Επιπλέον «για τη λήψη του υπ” αριθ. ΤΠ.Δ.ΑΠ 2604/15-1-2008 μερικώς εικονικού ως προς τη συναλλαγή και αξία τιμολογίου» η ΔΟΥ Ψυχικού επέβαλε πρόσθετο πρόστιμο 14.068,30 ευρώ.

Για την υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο Βασίλης Καπερνάρος, από την απάντηση της οποίας προέκυπτε ότι πράγματι για το θέμα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον επίκουρο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Κατάρρευση τοιχίου στον Παρθενώνα προκάλεσαν δυο 23χρονοι Ρώσοι - Έκαναν Παρκούρ ....Σοβαρές φθορές στο μνημείο του Παρθενώνα προκάλεσαν δυο 23χρονοι Ρώσοι που έκαναν ακροβατικά. Συγκεκριμένα, προκάλεσαν την μερική κατάρρευση ενός μεσαιωνικού τοιχίου και την αποκόλληση αρκετών πετρών.

Οι δύο 23χρονοι βρέθηκαν στην Ακρόπολη ως επισκέπτες αλλά σύντομα άρχισαν να κάνουν φιγούρες παρκούρ.

Παρά τις συστάσεις από φύλακα του αρχαιολογικού χώρου, συνέχισαν απτόητοι και ανέβηκαν σε διάφορα σημεία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι δύο νεαροί Ρώσοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, προκειμένου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
 
http://tvxs.gr

ΤΟ 2011 ο ΟΣΚ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ...

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΝΑΙ!!!!

Τυχαίο; 
Δε νομίζω!
Πέφτουν από τα σύννεφα όσοι άκουγαν όσα λέγονταν αλλά κυρίως ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΝ τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τα προηγούμενα 4 χρόνια στον δήμο ενώ όταν διάβαζαν την Πλατεία προτιμούσαν να την λοιδωρούν

Και στην διαδρομή από τα σύννεφα προς την ανώμαλη προσγείωση, η νέα διοίκηση του δήμου,  αναγκάζεται να προσδιορίσει και να διακινήσει την αλήθεια και χρονολογικά (αφού είναι άνθρωποι καλών προθέσεων με πολύ όμως σταλινισμό και ξεροκεφαλισμό).
Αλήθεια που την προηγούμενη περίοδο δεν ήθελε να αντιληφθεί η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, για να διακινεί το πολιτικάντικα βολικό (αλλά εξόχως ανέντιμο)  για τους πολιτικούς της σχεδιασμούς και τις προσωπικές σχέσεις κορυφαίων στελεχών της με στελέχη της τότε διοίκησης ΑΝΔΡΕΑΣΗ :"οι ευθύνες είναι όλων των προηγουμένων για όλα".
ΒΟΛΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ. Αλλά ξαναλέω: ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ".

Όμως το ΠΑΠΑΔΆΚΗΣ από κάποιους προηγούμενους ΕΓΙΝAN παιδική χαρά και γήπεδα, η χρήση είχε παραχωρηθεί στον δήμο και φτάσαμε ΣΤΟ 2011 - όταν ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ Ο Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ και ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο πολύς ΒΑΣΙΟΣ - όταν ο ΟΣΚ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΡΑΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ!

Το είπε ο αντιδήμαρχος  Κ. Γερολυμάτος προχθές.
Ούτε εμείς το ξέραμε αλλά εμείς ξέραμε ότι εκείνη την περίοδο στον δήμο ασχολούνταν μόνο με εξυπηρετήσεις ημετέρων και διώξεις "όσων δεν προσκύνησαν" (καλημέρα Σωτηράκη).

Δεν ξέρω αν κανένας άλλος - εκτός από εμάς τους τρελούς - διακρίνει ουσιαστική ΑΠΙΣΤΙΑ απέναντι στα συμφέροντα του δήμου πίσω από αυτή την ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ αδράνεια της διοίκησης του δήμου να αποκτήσει και επίσημα ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο.

Δεν ξέρω αν κανείς άλλος αναρωτηθεί ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΤΕ να πιέσει την διοίκηση να τελειώσει την υπόθεση της ιδιοκτησίας του ακινήτου στην Σαρανταπόρου, ακινήτου στρατηγικής σημασίας για το Κάτω Χαλάνδρι.

ΟΛΗ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ με πρώτη βέβαια την αξιωματική αντιπολίτευση (πρωινό ανέκδοτο είναι αυτό).

Αλλά μαζί και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, έτσι; Που έβλεπε "νοικοκύρεμα" του δήμου τότε και παρά τις προσπάθειές μας να κουβεντιάσουμε, είχε ντουβάρια στα αφτιά.

Βέβαια θα μου πεις..... "η μπασκέτα  έπεσε" , οπότε .....

ΥΓ: Την αποκάλυψη Γερολυμάτου ακούστε την στο ηχητικό της χθεσινής ανάρτησης.

Τα 52 Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. που δεν έχουν απογραφεί - Οι ΚΥΡΩΣΕΙΣ


Τα 52 Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. που δεν έχουν απογραφεί - Οι ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Συνολικά 52 επιχειρήσεις, τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα τοepoli.gr, των Ο.Τ.Α., από το σύνολο των 133 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) των Δήμων, δεν έχουν απογραφεί, παρά το "τελεσίγραφο" του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Η προθεσμία για την απογραφή των Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων έληξε στο τέλος Αυγούστου και σύντομα αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις σε όποιες επιχειρήσεις παραμένουν «φαντάσματα». 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσωπούμενη από τον Υφυπουργό, Γιώργο Ντόλιο, επικοινώνησε πρόσφατα με τα Συλλογικά Όργανα των Αναπτυξιακών Εταιρειών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη τους για την απογραφή των Ν.Π.Ι.Δ. και έτσι εντάχθηκαν στη διαδικασία 81 Δημοτικοί και Διαδημοτικοί Φορείς. 

Για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν προβλέπεται διακοπή της Κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και των αποζημιώσεων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απογραφή αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το συμμάζεμα του δημόσιου τομέα. 

Τα Κοινοτικά κονδύλια 

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να διακόψει ακόμα και την Κοινοτική χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν, αφού τα Κοινοτικά κονδύλια που δίδονται μέσω ΕΣΠΑ, κατά μία έννοια, αποτελούν Κρατική ενίσχυση των συγκεκριμένων Νομικών Προσώπων. 

Η διακοπή της χρηματοδότησης εκτιμάται, ότι θα οδηγήσει σε "λουκέτο" τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, που θα επιμείνουν να μην καταγράψουν τα οικονομικά τους στοιχεία, το προσωπικό και το μισθολογικό κόστος, καθώς δεν θα μπορούν να καταβάλουν μισθούς και να υλοποιούν Προγράμματα, ενώ οι υπάλληλοι θα οδηγηθούν σε απόλυση με την ευθύνη να βαραίνει τις Δημοτικές Αρχές. 

Αρκετές Δημοτικές Επιχειρήσεις, που ανήκουν κυρίως στον τομέα της Ύδρευσης και της Αποχέτευσης αρνήθηκαν να απογράψουν το προσωπικό τους, με τη δικαιολογία, ότι χρηματοδοτούνται από ίδια έσοδα, οπότε δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των Ν.Π.Ι.Δ., που διέπουν Δημόσιες και Δημοτικές Εταιρείες.

Οι 52 επιχειρήσεις που δεν έχουν απογραφεί

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Στάση Εργασίας την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου


Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1079

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΑΠΟ ΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ο Υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Είναι περισσότερο από εμφανές πως ο κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί» με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «έπεσε» προτού ολοκληρώσει την θητεία της.

Κάνει το παν, εμμένοντας σε μια καταστροφική πολιτική που είναι αστείο πλέον να ονομάζεται «Διοικητική Μεταρρύθμιση» προκειμένου να «πέσει» το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων!!! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.

Θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις σε όσους ποινικοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια φαιδρή και προβοκατόρικη διαδικασία. Ήδη, στο Δήμο Ρεθύμνου μόλις αντιλήφθηκαν την στόχευση των Ελεγκτών-Επιθεωρητών, που δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια εξεύρεσης στοιχείων που θα «δικαιολογούσαν» την απόλυση εργαζομένων, αλλά και στο Δήμο Ασπροπύργου που άρχισαν να έρχονται σε μερίδα εργαζομένων «μπιλιετάκια» των Ελεγκτών-Επιθεωρητών που τους καλούσαν να αποδείξουν το αυτονόητο δικαίωμα τους να εργάζονται, βρίσκονται σε εξέλιξη καταλήψεις διαρκείας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί!!!

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα), ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. - Λεωφ. Συγγρού 60).

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας.

Καλούμε επίσης όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να συμπαρασταθούν ενεργά, ενωτικά και με αλληλεγγύη αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στον αγώνα των συναδέλφων του Δήμου Ασπροπύργου που αγωνίζονται για το αυτονόητο, συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.

Ας καταλάβουν επιτέλους πως πλέον δεν αγωνιζόμαστε ούτε για 5,00 ούτε για 10,00 ευρώ. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους και με κάθε μέσο προκειμένου να μην μας «κλέψουν» την δουλειά, την ανάσα, την ίδια μας τη ζωή. Ας πιστέψουν πως αν «μια χούφτα» αγωνιστριών καθαριστριών τους ταρακούνησε, ο αγώνας μεροκαματιάρηδων των 600,00 ευρώ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους..!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 – ΑΠΟ ΤΙΣ 11.30 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.00 Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 15-ΑΘΗΝΑ)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Τσούνης