Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Αυτόνομη Παρέμβαση : Γενική Πανεργατική Απεργία στις 6 Νοέμβρη


Πολιτική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε διημερίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Έπειτα από πρόσκληση του Ευρω-Μεσογειακού Συμφώνου για τις Μείζονες Καταστροφές (European and Mediterranean Major Hazards Agreement) ο κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχε και πραγματοποίησε εισήγηση σε διημερίδα με θέμα «Συμπερίληψη προσώπων με αναπηρία στη μέριμνα για την προστασία από καταστροφές» («Including people with disabilities in disaster preparedness and response») που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι, στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνου Μανιάτη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr
Αγ. Παρασκευή 24/10/2013
Η επέτειος του ΟΧΙ του 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό λαό. Ιδίως η νέα γενιά μπορεί να αναζητήσει ανεπιφύλακτα τα πρότυπά της ανάμεσα στους αγωνιστές του Αλβανικού μετώπου και της Εθνικής Αντίστασης, ανάμεσα σε εκείνους που δεν δίσταζαν να δώσουν, όποτε χρειάστηκε, ό,τι πιο πολύτιμο διέθεταν, μέχρι και την ίδια τους τη ζωή, για να αντισταθούν στο φασισμό και να διασφαλίσουν την ελευθερία της πατρίδας και την πανανθρώπινη ειρήνη.


Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ συμπίπτει και εφέτος με την παράταση μιας σκληρής δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, που την έχει προκαλέσει μια πολυδιάστατη οικονομική κρίση. Είναι χρέος όλων μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη της πάλης του λαού μας για τα ύψιστα ανθρώπινα ιδανικά, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο και την προκοπή αυτού του τόπου. Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας.


Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών με αίσθημα υπερηφάνειας και αισιοδοξίας και με διάθεση περισυλλογής τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που αποτελεί κρίσιμο ορόσημο στη μακραίωνη ιστορική πορεία του Έθνους μας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών
  Κωνσταντίνος Μανιάτης

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στοχοποιεί 60 δημάρχους «που σφίγγουν το χέρι των Γερμανών κατακτητών»

«Περισσότεροι από 60 Δήμαρχοι και δεκάδες άλλοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύνολο 280, έσπευσαν στη Νυρεμβέργη να δώσουν τα «διαπιστευτήρια» τους στους σύγχρονους «Γερμανούς κατακτητές» της Ελλάδας, συμμετέχοντας στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων που πραγματοποιείται 22 και 23 Οκτωβρίου 2013«. Είναι το σχόλιο-καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που εξέδωσε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση-στοχοποίησης όσων συμμετείχαν στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη, όπου παρέστη και μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

Αίσθηση προκαλεί ότι αναφέρονται ονομαστικά στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, στον Δήμαρχο Καρπενησίου Κ. Μπακογιάννη, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη. Και τους κατηγορούν για συνέργεια στο γερμανικό σχέδιο διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Έσπευσαν να σφίξουν το χέρι και να χειροκροτήσουν τον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ και των συνεργατών του. Αυτών που σχεδιάζουν, μαζί με τους Έλληνες αιρετούς που παίζουν το παιχνίδι της συγκυβέρνησης και της τρόικας, τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απαξίωση του προσωπικού της και εν τέλει το ξεπούλημα της στα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ OMΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

                       OMΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ο.Β.Σ.Α.
ΠΑΤΟΥΣΑ 3 Τ.Κ.10677 ΑΘΗΝΑ '210 3809327 FAX210 3818740
E’mail obsagr@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΒΣΑ

Την Δευτέρα 21/10/2013 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΟΒΣΑ με την παρουσία δεκάδων συνδικαλιστών οι οποίοι αντιπροσώπευαν την πλειοψηφία των Σωματείου και της Ένωσης της Ομοσπονδίας μας.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η Αγωνιστική ετοιμότητα των Σωματείων για να εμποδιστούν οι απειλούμενες από την κυβέρνηση κατασχέσεις σε όσους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ χρωστάνε στο Ταμείο, στις Τράπεζες ή την Εφορία και η οργάνωση της κινητοποίησης στις 6/11/2013.
Αποφασίστηκε:
Η μαζική συμμετοχή των σωματείων της ΟΒΣΑ  στη συγκέντρωση, τη μέρα της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας, στις 6 Νοέμβρη στις 10:30 το πρωί στην Ομόνοια  μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ και τις άλλες δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος

Κύρια αιτήματα:
·      Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
·      Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
·      Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
·      Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του ταμείου.
·      Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
·      Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
·      Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·      Καμιά μείωση των συντάξεων.
·      Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλει φορολογία 26% από το πρώτο εύρο, των “αντικειμενικών κριτηρίων”, και των υπόλοιπων «χαρατσιών».
·      Κατάργηση του πρόσφατου Νόμου, για την Κυριακή αργία, την Κυριακή να παραμένουν τα μαγαζιά κλειστά.
·      Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ.
·      Όχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων.
·      Φτηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν οι οικογένειές μας.


Στη σύσκεψη αναδείχτηκε ότι η συνέχιση και κλιμάκωση του Αγώνα αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ απάντηση στην κλιμακούμενη Κυβερνητική βαρβαρότητα.

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ομοσπονδίας και των Σωματείων της, στην Κινητοποίηση μαζί με τους Εμποροϋπαλλήλους  στις 3 Νοέμβρη, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, κατ’ επιλογή των πολυκαταστημάτων και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί η κυβέρνηση.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ.

Κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν, ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ουσιαστικά συμπορεύονται με την ασκούμενη βάρβαρη πολιτική, που είναι υπέρ των μονοπωλίων, που κλείνει τα μικρά μαγαζιά, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζόμενων, εμπορευματοποιεί την υγεία και την παιδεία, κατεδαφίζει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα κ.ά.

Οι ομιλίες συνδικαλιστών ανέδειξαν ότι οι μαζικές παρεμβάσεις των Σωματείων ήταν καθοριστικές σε πολλές περιπτώσεις για τη λύση προβλημάτων, είτε σε θέματα που αφορούσαν ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ σε συναδέλφους των οποίων είχε λήξει η θεώρηση του βιβλιαρίου τους, είτε την προστασία σπιτιών συναδέλφων μας από κατασχέσεις λόγω χρεών σε Τράπεζες, είτε σε απειλούμενες διακοπές ρεύματος κ.ά.
Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ η αλληλεγγύη και να γίνει αυτή ασπίδα προστασίας για κάθε συνάδελφο ή συναδέλφισσα.

Επιστέγασμα της συζήτησης αποτέλεσε η κατανόηση της  αναγκαιότητας ενδυνάμωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η μαζικότητα των Σωματείων με νέες εγγραφές με περιεχόμενο δράσης που πρέπει να είναι σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, η αλλαγή συσχετισμών υπέρ των δυνάμεων που παλεύει με αυτή τη γραμμή.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΕΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Η Περιφερειακή μας Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο¨, κατέθεσε αίτημα για συζήτηση στη 38η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 29.10.2013, σχετικά με την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Πέρυσι με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αυξήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με αιτιολογία την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Με την πάνω από 40% αύξηση της τιμής του πετρελαίου επήλθε μείωση της κατανάλωσης κατά 70%, ενώ παράλληλα οι πολίτες στράφηκαν στην καύση βιομάζας, καθώς και σε κάθε είδους ακατάλληλα υλικά.

Η αύξηση της τιμής ΕΦΚ δημιούργησε τεράστιο κοινωνικό ζήτημα αποκλείοντας κατηγορίες πολιτών από το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα και γύρισε την κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω, με τη χώρα μας να καταγράφει την περσινή χειμερινή περίοδο ακόμα και θύματα, λόγω της χρήσης ακατάλληλων και επικίνδυνων μέσων θέρμανσης, ενώ δημιουργήθηκαν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να συζητήσει το θέμα και να προχωρήσει στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών απαιτώντας από την Κυβέρνηση:

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της περαιτέρω εξαθλίωσης της κοινωνίας και να αποφευχθούν σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και προβλήματα δημόσιας υγείας.Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Κυπριανίδου Ερμίνα - Βαρεμένος Γεώργιος - Τσουκαλάς Δημήτρης
Κωνσταντάκου Έρη - Καπάταης Χρήστος