Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Αιφνιδιαστικά και χωρίς συνεννόηση με το προεδρείο στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. έπεσε από τον Γιάννη Λαδόπουλο, πρόταση να εκδοθεί ψήφισμα υπέρ των δύο υπαλλήλων που εμπλέκονται στον καταλογισμό των 335000 ευρώ και δεν συμπερηλήφθηκαν στην ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Γιάννης Λαδόπουλος ζήτησε "να έχουν όλοι οι υπάλληλοι ίδια μεταχείριση" με αυτούς της οικονομικής υπηρεσίας.

Με την πρόταση και τον τρόπο που ήρθε διαφώνησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άρης Νόμπελης, όλοι οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (από τις παρατάξεις Ανδρεόπουλου, Αντίσταση και Λαϊκή Συσπείρωση, αφού Παττακός, Βαρδουλάκης και Γεωργίου έλλειπαν, άρα οι παρατάξεις του δεν εκπροσωπούνταν).

Ο Δήμαρχος ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία η οποία δεν ενέκρινε να συζητηθεί το θέμα.

Η πρόταση αφορά δύο ακόμα υπηρεσιακούς που συμπεριλαμβάνονται στον καταλογισμό:

Το επιβλέποντα μηχανικό του έργου Βαγγέλη Χάτζο και τον προϊστάμενο καθαριότητας Παναγιώτη Ζήκα - συνταξιούχο σήμερα - που εμπλέκεται για την υπογραφή του ως μέλος της επιτροπής παραλαβής του έργου εκ μέρους της υπηρεσίας καθαριότητας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!Αυτός είναι ο πίνακας των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν για την στελέχωση "των κοινωνικών δομών" .

Γιατί κάποιοι δεν λένε τα ονόματά τους; 

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ και έχουν προσληφθεί από το παράθυρο;

(Τώρα θα μου πεις ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι αλλά .... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ αφού πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ και γι' αυτό άλλωστε κατά την διαδικασία πρόσληψής τους τηρήθηκαν ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ μοριών ΑΣΕΠ.)

Δεν ξέρουμε. Μια εύλογη απορία διατυπώνουμε που γεννιέται από το γεγονός ότι έχουν τόσο άγχος να κρύψουν το ονοματάκι τους που δεν είναι φυσιολογικό πράγμα.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Μπορεί αν είμαστε υπερβολικά καχύποπτοι, αλλά ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Σε οποιαδήποτε ΥΠΕΡΣΑΧΑΡΙΑ χώρα, όταν πας σε δημόσια υπηρεσία ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ με το όνομα και την ιδιότητα του υπαλλήλου.

Μόνο στα ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ προτεκτοράτα ζητείται η προσαγωγή πολίτη επειδή απαιτεί να γνωρίζει με ποιον μιλάει από τον φύλαρχο.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟΥ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ.

ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ .... ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ! Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!

ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Η ΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ....
ΕΛΕΝΙΤΣΑ - ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ. ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΨΕΙ.
ΘΑ ΦΑΣ ΦΟΥΜΟ ΑΠΟ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΚΑΠΗ, ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ!

Αν πας λοιπόν αναγνώστη μου στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και ζητήσεις το όνομα του υπαλλήλου με τον οποίο θα συναλλαγείς, που θα ρωτήσεις να σου πει αν δικαιούσε να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες του, αν θες να μάθεις - ας πούμε - αν υπάρχει το φάρμακο που χρειάζεσαι και ρωτήσεις με ποιον από τους προσληφθέντες υπαλλήλους ομιλείς,  θα μάθεις πάρα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα:

1. Ότι αν έχεις blog δεν σε εξυπηρετούν, δεν σου δίνουν πληροφορίες, δεν σου απαντούν. ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ!

2. Ότι δεν σου λένε το όνομά τους! ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ! Κάθονται σε ένα γραφείο που έχεις πληρώσει ΕΣΥ, σε έναν χώρο που πληρώνεις ΕΣΥ το σκανδαλώδες νοίκι του (5500 ευρώ μηνιαίως), τους έχεις έναν ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ χώρο λοιπόν και αυτοί όταν ζητάς να ξέρεις με ποιον μιλάς σου λένε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σε εξυπηρετούν ΕΠΩΝΥΜΩΣ.

3. ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΝΕΑ: Μαθαίνεις ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, δεν λογοδοτούν στην δημοτική αρχή αλλά θεωρούν ότι αφεντικό τους δεν είναι Ο ΔΗΜΟΣ αλλά η εταιρία που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ!!!

Δηλαδή - όπως ΚΑΘΑΡΑ είπαν παρουσία ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ και ΓΓ του ΔΗΜΟΥ - οι "κοινωνικές δομές", όπως θέλουν να τις αποκαλούν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αλλά ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ που απλά στεγάζονται σε χώρο που τους προσφέρει ο δήμος!!!

Και άρα δεν έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σου λένε το όνομά τους όταν πας εκεί να εξυπηρετηθείς αφού είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Αυτό δεν το είπαν μόνο εκείνοι. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΝΗ ΝΙΩΤΗ, πριν καλέσει το 100 να με συλλάβει επειδή "παρεμπόδιζα την λειτουργία τους - βέεεεβαια, πνίγονται στην δουλειά εκεί μέσα.

Παρεπιπτόντος: Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ, δεν ήταν για να ... κάνω καμάκι,  ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ, μετά από internetική επίθεση της κας Χατζηγεωργίου που έγραψε αυτό στο fb αυτό:

Afroditi Chagigewrgiou Ομολογώ, πως τη βρίσκω ενδιαφέρουσα ως αφορμή! Με προβληματίζει η επιμονή σου να καταδικάσω έναν βαρύ χαρακτηρισμό ενός άλλου ανθρώπου, που είναι η προσωπική του γνώμη και έχει την ευθύνη των λεγομένων του, κάτι που εγώ δεν το ζητάω από κανένα να το κάνει για εμένα ή για κάτι που με αφορά. Επί παραδείγματι, ούτε εγώ σου ζήτησα να καταδικάσεις το φωτογράφο σου, που επισκέφθηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο και επέλεξε να φωτογραφίσει κάποια είδη χρήσιμα μεν αλλά που δεν ανήκουν στη στενή έννοια του φαρμάκου, ενώ υπήρχαν στο οπτικό του πεδίο ολόγεμα ράφια με πάμπολλα φάρμακα! 7200 κωδικοί φαρμάκων είναι καταχωρημένοι μέχρι στιγμής στο σύστημα του κοινωνικού φαρμακείου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία καταχώρησης και το άρθρο σου, όλως περιέργως, αναφέρεται πως τα είδη του είναι «γάντια χειρουργικά, μπαμπάκι, σερβιέτες, ουροσυλλέκτες και 4 ολόκληρα κουτιά τσιρότα», ανεβάζοντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία!!! Για αυτήν τη λασπολογία και παραπληροφόρηση, που θέλω να πιστεύω πως κι εσύ έπεσες θύμα, σου ζήτησα εγώ να καταδικάσεις τον «πληροφοριοδότη» σου ή το "σμπίρο" σου, όπως συνηθίζεις να τον λες;
ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ .... ΤΜΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και βέβαια ήθελα να ξέρω το όνομα της υπαλλήλου που είναι εκεί για να πληροφορεί.

Και Η ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, αντί να την επιπλήξει και να μου δώσει τις πληροφορίες που ήθελα, φώναξε την αστυνομία.

(Σας βγαίνει σιγά σιγά ο φασίστας από μέσα σας, να το προσέξετε).

Οπότε σιγά μην το ξανακάνω! Θα γράφω ό,τι γουστάρω και άμα θέλετε στέλνετε διευκρινιστικά email. 
Ποτέ δεν τα κόβω έτσι και αλλιώς, όλα δημοσιεύονται, διότι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ δεν είναι επίκληση όταν μας βολεύει αλλά πράξη!

ΥΓ1: Η ευθύνη για την παραπληροφόρηση και λάθη στον τύπο ανήκει στην ανύπαρκτη ενημέρωση που προσφέρει ο παχιά αμειβόμενος ... υπεύθυνος που δεν είναι ποτέ στην θέση του, στον δήμο, απολαμβάνοντας την αργομισθία του.
Από πού να ενημερωθούν οι δημότες; Από το site του δήμου που δεν ενημερώνεται ή από ανύπαρκτα διαδικτυακά μέσα που τα θεωρεί η διοίκηση "δικά της" και γράφουν για τα ... φίδια και τις σαλαμάνδρες;

ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ κα ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ - το περιστατικό; 

Διότι αν αντιμετωπίζεις τέτοιες συμπεριφορές, προσπαθώντας να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ, είναι βέβαιο ότι θα κάνεις και λάθη.

ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΙΩΤΗ, να καλέσει το 100;;;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Είναι του κόμματος.


ΥΓ 2: Είναι λέει ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ να σου ζητούν οι ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟΙ επίδειξη ταυτότητας για να σου δώσουν μακαρόνια.

Αν το κάνουν όμως άλλοι - κατά δήλωσή τους - ΙΔΙΩΤΕΣ, και μάλιστα θέλουν 10 δικαιολογητικά, όχι μόνο ταυτότητα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.

Ναι ξέρω, είμαι για φυλακή με αυτά που λέω.

Αλλά εδώ πολύ μεγάλο πουλάκι του δήμου μου είπε ότι "κάνουν 2 δημοτικοί σύμβουλοι χοντρό ψηφοθηρικό παιχνίδι με τα .... μακαρόνια του κοινωνικού παντοπωλείου". 
(ε το ένα είναι η υπεύθυνη). ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ αλλά σε όσους δικούς τα έχουν ανάγκη.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Χαλάνδρι, 25-7-2013

Η αγανάκτηση ξεχειλίζει !!!
Γιατί ο κύριος Δήμαρχος να υπογράφει μια απόφαση (Αρ. 27/2013) της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και με ημερομηνία 2-7-2013,  κάνοντας μια απλή σύσταση στο κατάστημα “STALIN”  Χ. Κουτσογιάννης & Σια,

ενώ υπάρχουν στη διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου :

1. Οι τελευταίες μηνύσεις της 1/4/2013 και της 11/6/2013 της Υγειονομικής Υπηρεσίας,

2. Οι μηνύσεις της Δημοτικής Αστυνομίας στις 4/6/2013 και στις 23/6/2013 για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς άδεια .

και

το σημαντικότερο

για το συγκεκριμένο κατάστημα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει πάρει απόφαση (Αρ. 16/2013) στις 29/4/2013 για 20ημερο κλείσιμο και αφαίρεση μουσικής αδείας.  Το κατάστημα λειτουργεί με προσωρινή διαταγή υπό όρους.

Και αντί να κλείσουν το κατάστημα ή, έστω, να καταθέσουν τις μηνύσεις στα διοικητικά δικαστήρια αφού παραβιάστηκαν οι όροι της προσωρινής διαταγής, κάνουν απλώς σύσταση.


κε. Δήμαρχε,
η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.
Γιατί αυτή ή κοροϊδία σε εμάς τους Χαλανδραίους και στην υπερήλικη μητέρα μας ;

κε. Δήμαρχε,
προασπίζετε με απόλυτη επιτυχία τα συμφέροντα των ξένων επιχειρηματιών εις βάρος των δημοτών σας και της πόλης σας, δίνοντας άδεια για bar κάτω από το σπίτι μας. ΓΙΑΤΙ ;

Σας ενημερώνουμε, ότι,
θα θεωρηθείτε ο κύριος υπεύθυνος στο επόμενο πλήγμα στην υγεία της μητέρας μας και της οικογένειάς μας. Γιατί η ΥΓΕΙΑ είναι το ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ και ΟΧΙ τα χρήματα από τα τραπεζοκαθίσματα…

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥΥ.Γ. Και επειδή ο κος Δήμαρχος δεν θα μας απαντήσει, παρακαλούμε όπως κάποιο  μέλος από την «Επιτροπή Ποιότητα Ζωής» μας δώσει μία απάντηση για τη ΜΗ εφαρμογή των Νόμων περί «καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος»,  προκειμένου, τουλάχιστον αυτοί, να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ του ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ

Σπύρος Τζόκας
Μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕΤο Δ.Σ της ΚΕΔΕ στη χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση του (24-7-2013) επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τον αρνητικό και συμβιβασμένο εαυτό του. Σε μια κρίσιμη συνεδρίαση…σε μια σημαδιακή μέρα. Την μέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας..

Κρίσιμη συνεδρίαση, επειδή η Αυτοδιοίκηση έχει βρεθεί απέναντι στην κατεδάφιση των συντεταγμένων που ορίζουν την ίδια την ύπαρξή της. Γιατί μέσα από την επίθεση στην Αυτοδιοίκηση, τα πλήγματα μεταφέρονται αστραπιαία και στην κοινωνία.

Διαπιστώσεις και πάλι διαπιστώσεις…..γενικολογίες και πάλι γενικολογίες…απόλυτη νωθρότητα. Σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Και από την άλλη πλευρά το δράμα των απολυμένων, οι οποίοι συγκεντρωμένοι εκεί στο χώρο της συνεδρίασης και έξω από αυτόν περίμεναν βοήθεια από τους αιρετούς.

Βοήθεια από τους αιρετούς….ειλικρινή και αποφασιστική , καθώς οι Δήμαρχοι με τα Δημοτικά Συμβούλια οφείλουν να έχουν τον πρώτο λόγο, απηχώντας την κοινωνία, ιδίως μετά και την τελική ψήφιση από τους γνωστούς «πολιτικά προθύμους» του πολυνομοσχεδίου -καρμανιόλα…..όπου οι εργαζόμενοι κοιμούνται εργαζόμενοι και ξυπνούν άνεργοι.

Τίποτα όμως….η αυταπάτη λένε ότι όταν τη βιώνεις γίνεται πραγματικότητα.

Θαυμάστε διατύπωση απόφασης «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα. Δηλώνει ότι είναι υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις, διότι η εδώ και ένα χρόνο αξιολόγηση των υπουργείων κάθε άλλο παρά αξιολόγηση ήταν. Καλεί δε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και όχι αποσπασματικά μέτρα που στην ουσία είναι αντιμεταρρύθμιση. Επίσης ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση. Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, τότε οι δήμοι θα προχωρήσουν μόνοι τους τη διαδικασία αξιολόγησης, με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.»

Φοβερή απειλή!!! Αν δεν προχωρήσει η κυβέρνηση, τότε θα προχωρήσουν αυτοί. Θα αναλάβουν οι ίδιοι το έργο του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ωστόσο δεν παραλείπει να εκφράσει την αντίθεση της στις απολύσεις….μεγάλη η χάρη της.

Όλα αυτά, αφού αφαιρούνται τα πάντα από την πάλαι ποτέ αυτοδιοίκηση…πόροι, αρμοδιότητες, τοπικές εξουσίες. Δημοτικοί άρχοντες για το θεαθήναι, χωρίς αναγνωρισμένο ειδικό βάρος εκπροσώπησης και ουσιώδη ρόλο. Η αυτοδιοίκηση πεθαίνει…και ο θάνατος είναι αργός και βασανιστικός, κυρίως όμως προσχεδιασμένος, δολοφονία. Και συνένοχη στο φόνο είναι και η ηγεσία της ΚΕΔΕ, η δικομματική θλιβερή συναίνεση. Πρυτανεύει η απεχθής εδώ και χρόνια γνωστή μικροκομματική και αβανταδόρικη πελατειακή λογική προς ένα κεντρικό πολιτικό σύστημα το οποίο απαξιώνει καθημερινά θεσμούς, αξίες, προοπτικές και ανθρώπους.

Ακόμα και την ύστατη στιγμή, όταν εμείς κάναμε την συνθετική πρόταση: «να γίνουν ανοιχτά δημοτικά συμβούλια – λαϊκές συνελεύσεις στους 325 Δήμους της χώρας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και με τη λαϊκή εντολή και προτροπή να αποφασισθούν οι μορφές πάλης στην Αυτοδιοίκηση, μαζί με την κοινωνία και τους εργαζόμενους, στις οποίες μορφές δεν αποκλείονταν και οι μαζικές παραιτήσεις των αιρετών….». Την απέρριψαν και αυτή την πρόταση.. φοβήθηκαν.

Και αναρωτιέμαι: πότε έχει τελικά σοβαρό λόγο να παραιτηθεί ένας αιρετός στην Αυτοδιοίκηση; Ποτέ λένε…η καρέκλα δεν εγκαταλείπεται. Και ως άλλοθι παριστάνουν τους καπεταναίους που δεν εγκαταλείπουν το πλοίο….ποιός πλέον μπορεί να τα πιστέψει αυτά; Και ποιο πλοίο τους έχει ανάγκη;

Είναι δειλοί και καθοδηγούμενοι για να μπορέσουν να αναμετρηθούν με ένα σύστημα που συνθλίβει τα πάντα…. συνειδητά συνεργοί και οργανικό μέρος των κυβερνητικών μεθοδεύσεων. Και υπεύθυνοι για τα μελλούμενα….αυτοί θα γίνουν νεκροθάφτες ενός λαϊκού θεσμού. Και δυστυχώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απ’ αυτούς, ούτε και από την πολιτική που υπηρετούν. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό κατανοητό, τόσο πιο λίγες απώλειες θα έχουμε.Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις