Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ - ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΗ .... ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΓΛΑΣΤΡΑ
Σε αυτή την γεμάτη ευνομία, αισθητική, ισοπολιτεία, πόλη, που είδατε στην προηγούμενη ανάρτηση 
τους ενοχλεί η Γλάστρα με τα λουλουδάκια και το πανώ του 1 τ.μ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ.
΄
Η γλάστρα η οποία έχει ενοχλήσει τους ανταγωνιστές της, αλλά και τους λαδιάρηδες μπροστινούς τους στους δήμους, για 2 λόγους:
1. Γιατί την πατεντάραμε στον ΟΒΙ και δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν τσάμπα - όπως επιχειρήσανε - κάτι που στο Ελλαδιστάν των αεριτζήδων είναι περίπου γραφικό ενώ σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας θεωρείται μέρος της αγοράς.
ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΜΕ την ιδέα μας και μας λοιδορούν.
2. Γιατί και με εκείνους που συζητήσαμε συνεργασία για την γλάστρα ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΝ ΦΥΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Χρειάζεται να δίνεις κάνα μεροκάμματο γι' αυτό.
Και αυτά είναι αιρετικά για τον χώρο της υπαίθριαςδιαφήμισης του εύκολου - και εννίοτε μαύρου - κέρδους.
Γι' αυτό έχουν πέσει να μας φάνε, που εισάγουμε καινά δαιμόνια και - για άλλη μια φορά  σήμερα - μας σπάνε γλάστρες και μας συκοφαντούν.
 ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΣΕΣ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΥΝΗΓΗΘΟΥΜΕ.

Έχουν το πλεονέκτημα του σκοταδιού αλλά έχουμε την δύναμη του δίκιου μας.

Να ξέρουν ότι πάντα θα υπάρχουν  κάποιοι συμπολίτες μας που σκέπτονται, πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί ΠΟΥ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ αλλά θέλουν να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.

 Με αυτούς θα συναντηθούμε αργά ή γρήγορα.

Σήμερα μας σπάσανε πάλι μια γλάστα. Κατά περίεργο τρόπο ΠΑΝΤΑ στο ίδιο σημείο στην είσοδο της Τούφας,
Τα υβριστικά email - ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ... ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΓΛΑΣΤΡΑ -  όπως την αποκαλούν,  συνεχίζονται.

Σήμερα το βράδυ είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε πάλι καταστροφές ή αύριο θα βγουν οι πραιτοριανοί για να μας προκαλέσουν πάλι ζημιές.

Βέβαια μια τεκμηριωμένη απάντηση δεν θα βγάλουν, όπως δεν βγάζουν για κανένα θέμα.
Δεν νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν στους πολίτες για τις πράξεις τους.
Δεν νιώθουν την ανάγκη να μας εξηγήσουν την πολιτική τους μήπως και μας πείσουν.

Βλέπετε δεν έχουν πολιτική.

Θέλουν την ασάφεια για να πολιτεύονται ως σύγχρονοι Μαυρογυαλούροι.
 "Πέρνα από το γραφείο μας να το φτιάξουμε ρε παιδί μ... τώρα. Τσου! Κατόπιν ενεργειών μου και τέτοια."

Τι τους ενόχλησε σήμερα  ΞΕΡΟΥΜΕ! Αλλά έπρεπε να ξέρουν ότι η αλήθεια είναι μία. ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ σε όποιον την επιζητά.

Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΓΛΑΣΤΡΑΣ!ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Για να κάνουμε μια αποτύπωση της κατάστασης στο Χαλάνδρι μετά τις εμπνευσμένες πολιτικές κινήσεις του τελευταίου εξαμήνο για την υπαίθρια διαφήμιση.

1. ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ:

3 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ: ΠΑΡΑΝΟΜΟ, αφού ο νόμο προβλέπει μόνο μία διαφήμιση ανά στέγαστρο. Γιατί δεν ασχολείται η Τεχνική Υπηρεσία του κου Βάσιου;
Η πλαϊνή είναι κυλιόμενη - δηλαδή παίρνει ρεύμα;;;
Πώς;;
Έχει δώσει τέτοια άδεια η Τεχνική Υπηρεσία του κου Βάσιου;

Τα στέγαστρα είναι  ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - αν έχουν μόνο 1 ταμπλό διαφήμισης.

Μέχρι τις 31 Μαϊου για τα στέγαστρα η ΦΛΥΑ είχε συμβάσεις με 3 εταιρίες - την MASTER, την AFFICHAGE και την REMEDY από τις οποίες εισέπραττε περί τα 12000 ευρώ το μήνα (!) μόνο για τα στέγαστρα. Οι συμβάσεις έχουν λήξει από 31 Μαΐου και ξαφνικά εμφανίστηκε μια νέα εταιρία που διαχειρίζεται τα στέγαστρα Η ΠΑΝΕΛ από το ... πουθενά.

Σύμβαση νέα δεν έχει γίνει, διαγωνισμός δεν έχει προκηρυχθεί και ήδη οι απώλειες εσόδων της ΦΛΥΑ από το τετράμηνο Μαϊου - Σεπτεμβρίου φτάνουν τις 50.000 ευρώ με τιμές των συμβάσεων που έτρεχαν πριν.
(και για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι η αγορά πάει πλέον περί το 30% κάτω λόγω κρίσης, άρα αν είχε γίνει διαγωνισμός και πηγαίναμε με τιμές κρίσης, πάλι η ΦΛΥΑ έχει χάσει 35000 ευρώ και ο δήμος τα δημοτικά τέλη 4 μηνών (είναι πολλά λεφτά), που αφού δεν υπάρχουν συμβάσεις δεν θα μπορεί να τα εισπράξει.

ΑΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!

Και τι κάνει γι' αυτό η Τεχνική Υπηρεσία;
 Βάζει - και καλά - πρόστιμα, που θα δικαστούν στα δικαστήρια σε 5 τέρμηνα. Αντί δηλαδή τον παρά στο χέρι που είχαμε στην ΦΛΥΑ πάμε στις ... διαφορές που θα λυθούν στα δικαστήρια.
ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: Πιστεύεται ότι αυτό είναι σωστή διαχείριση; Είναι νόμιμον και ηθικόν (που λένε και οι comme il faut???)

Και βέβαια πολλές από αυτές έχουν κυλιόμενους μηχανισμούς  ή φως ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (?) Δηλαδή αντί να πληρώνουν τον δήμο, Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ (?).

Αυτή τη νομιμότητα υπερασίζεται ο κος Βάσιος; Έτσι το καταλαβαίνει το θέμα "εμείς κάνουμε τα νόμιμα" και ο Νταβίας θέλει την "παρανομία" ;;;;;

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει - ως προς το ρεύμα - και με τους χάρτες που έχουν κυλιόμενους μηχανισμούς. Έχουν άδεια και έχουν νόμιμη σύνδεση με το ρεύμα ή κλέβουν ρεύμα ?2. ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣΣε όλη την εξωτερική περίφραξη του Γυμναστηρίου Νίκος Πέριζας, με εντελώς αυθαίρετο, προκλητικό, παράνομο τρόπο η εταιρία που έχει την σύμβαση της διαχείρισης των εσωτερικών αθλητικών χώρων τοποθετεί διαφημιστικά πανώ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ, εκμεταλλευόμενη διαφημιστικό χώρο στη λεωφόρο Πεντέλης με ΨΙΧΟΥΛΑ σε σχέση με αυτά που πληρώνουν οι εταιρίες που έχουν σύμβαση με την ΦΛΥΑ. Η καταγγελία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και ΕΠΩΝΥΜΗ και τους προκαλούμε να μας κάνουν - αν λέμε ψέμματα - μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

 Οι θέσεις αυτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Πρόκειται για το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, το οποίο έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν αλλά τόσο η τεχνική υπηρεσία, όσο και ο ΟΝΑ κωφεύουν και διώκουν τις θέσεις με σύμβαση.

Ο κος Ντάβαρης πριν μερικούς μήνες μας είχε διαβεβαιώσει προσωπικά ότι αυτό θα τελειώσει με το που θα αναλάβει τα καθήκοντά του, αφού αποτελεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ αυτό που συμβαίνει, αλλά μέχρι σήμερα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ αυτό το χάλι και πλέον ομιλεί για αλλαγή του σκηνικού μετά την λήξη της σύμβασης.

Δηλαδή στην ΦΛΥΑ που έχει εν ισχύ συμβάσεις με θέσεις χωροθετημένες από το δημοτικό συμβούλιο θα  καταγγείλουν τις συμβάσεις - όπως λέει ο Βάσιος και ο κ.  Σταθόπουλος ανά τα ρύμας του Χαλανδρίου - και ο ΟΝΑ θα υπερασπιστεί συμβάσεις με θέσεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ!

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ... ΒΡΑΣΗ!

ΡΩΤΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Τι δημοτικά τέλη έχουν βεβαιωθεί στον δήμο γι' αυτές τις διαφημίσεις στην εταιρία NEW STEP ΕΠΕ???

 
Θυμίζουμε ότι σε όλες τις συμβάσεις της ΦΛΥΑ επιβάλλεται τέλος διαφήμισης στο σύνολο των τετραγωνικών που προβλέπονται στην σύμβαση, είτε πουληθούν, είτε όχι (εδώ τους επιβάλλονται ακόμα και αν τους αφαιρεθούν). ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ;;; Ή όχι;;; Και αν όχι γιατί;;;

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗ NEW STEP και την προστατεύει να κάνει ό,τι θέλει;;;

 
3. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

 Πάνω σε ταράτσες, κατασκευές σαν αυτή, γιατί προστατεύονται; Και μετά τους φταίνε οι "επικίνδυνες" ...ξύλινες γλαστρούλες;
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα από πτώση τέτοιων γιγαντοκατασκευών από ταράτσες.
Και είναι μέσα στο κέντρο της πόλης! Δεν το βλέπουν;
Γιατί δεν ασχολείται η τεχνική υπηρεσία του  Βάσιου;4. Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Η "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ" ή ΑΛΛΙΩΣ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΟΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!

Βάλτε ό,τι θέλετε, όπου θέλετε αρκεί να μην έχετε blog.


 

Πανώ - σαφώς μεγαλύτερα από αυτό της γλάστρας - στο πεζοδρόμιο. Ενοχλεί; Εμάς όχι. Αλλά αν ενοχλεί το ένα, ενοχλεί και το άλλο. Επιλεκτική εφαρμογή κανόνων ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.


΄

Γιγαντοκατασκευές προβολής επιχειρήσεων σε κτίρια.
Σίγουρα "τραβούν" την προσοχή οδηγών (που είναι ξεμυαλισμένοι).
Αυθαίρετες μπαριέρες που δεν αφαιρούνται από την Τεχνική Υπηρεσία και τα συνεργεία της!


Φυτέψτε ό,τι θέλετε αρκεί να μην έχετε σύμβαση με την ΦΛΥΑ. Η άποψη κάποιων περί νομιμότητας.
Ξέρετε γιατί; ΞΕΡΕΤΕ! Πλατεία διαβάζετε! Σας κόβει.
Συνεχίζεται αύριο :

Σε ποιους δρόμους έχουν χωροθετηθεί διαφημίσεις και που βρήκαμε ....

Οι "κολλητοί" προστατευόμενοι.Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ!

Μια φανταστική συζήτηση δύο δημογερόντων στα Γιακουμελάτα - χωριό της Κεφαλλονιάς δίπλα στα Κουρκουμελάτα, δεξιά από τα Κουρασάτα και πριν από τα Σωτηράτα:

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Είδες πρόεδρος έγινε ο Γιώργης. Καλό παιδί, δικό μας, έτσι;

Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Ναι είναι από εδώ από τα μέρη μας χρόνια.

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Ε, έχει και τον ΜΑΚΗ σύντεκνο. Αλλά το δικαιούταν όμως. Το σωστό, σωστό.

Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Και ο Σωτηράκης, οκ έτσι; Πρόεδρος και ο Σωτηράκης.

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Έ, εντάξει ο Σωτήρης είναι φίλος του ΜΑΚΗ.

Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Είναι και από τα μέρη μας όμως.

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Και στο συμβούλιο μπήκαν 2 από τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Γιακουμελάτων που είναι πρόεδρος Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ, ο ΜΗΤΣΟΣ ο πρασινοσφυρίχτρας και ήθελε δύο δικούς του.

Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Α ωραία μπράβο. Αλλά νομίζω μπήκε και στο συμβούλιο των αθλητικών ο Μήτσος.

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ:Ε, αδελφός του ΜΑΚΗ είναι, από τα μέρη μας, ξέρει από αθλητικά, γιατί να μην πάει; Έτσι δεν είναι;;

Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Ναι, όχι δεν λέω. Να πάει ο Μήτσος.

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Ξέρεις τον Γενικό;" Όχι ρε παιδί μου, τόσα χρόνια στα μέρη δεν τον έχω ματαξαναδεί. Έμαθα μόνο ότι ήταν επίτροπος στον Άγιο Γεράσιμο και τον φέρανε εδώ".
 Εσύ τον ξέρεις;;

 Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ : "ΟΧΙ αλλά ξέρω ότι είναι ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ και είπε να τον φέρουν εδώ γιατί είχε ξεμείνει από δουλειά.

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Α, είναι φίλος του ΜΑΚΗ; Λέω και εγώ, γιατί αν ήταν από τα μέρη μας θα τον ήξερα.

Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Αλλά είναι και ο άλλος, πώς τον λένε, που τον βάλανε διευθυντή, μωρέ ...

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Ααααα, ναι ξέρω. Μου είπαν ότι αυτός έκανε μαθήματα στα παιδιά του Μάκη. Είναι φίλος του ΜΑΚΗ από τα Διωρυγάτα.

Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Ε να βάλει και ο ΜΑΚΗΣ έναν δικό του.

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Ε βέβαια. Θα κάνει πολύ καλή δουλειά αυτός ξέρεις. Είναι Ειδικός.
Είναι Ηλεκτρολόγος - Γυναικολόγος. Ξέρει. Και του είπε και ο ΜΑΚΗΣ να φέρει μαζί και έναν άλλο, καλύτερο, για να τον βοηθήσει με μια μελέτη.

Β ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: Τι θα μελετήσει δηλαδή;

Α ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ: ΕΕΕ και συ. Τι θα πει τι θα μελετήσει; ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ!

Ν.Κ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

Έναν παλιό φίλο συνάντησα στο δρόμο, έξω από τη Μαρμαριώτισσα στο Κάτω Χαλάνδρι. Ήμουν με το μηχανάκι και ήταν με το αυτοκίνητο. Μου φώναξε να σταματήσω. Κατέβηκε, με αγκάλιασε, με φίλησε και μου είπε "¨ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΓΓΕΛΕ!" Δεν το περίμενα να το ακούσω από αυτόν ειδικά αφού είναι ο άνθρωπος που δικαιούται, περισσότερο από τον καθένα να ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για το αν έχω δίκιο ή άδικο.

"Γράψτο" μου λέει. "Γράψτο" όπως στο λέω.

Δεν έχει σημασία ποιος είναι, ούτε υπάρχει περίπτωση να τον εμπλέξω στις δικές μου αντιθέσεις. Πάντως με συγκίνησε πραγματικά και τον ευχαριστώ.

Ο φίλος αυτός είναι πολιτικός μηχανικός, γνωστός κατασκευαστής στο Χαλάνδρι,΄οπότε η κουβέντα ήρθε και στα δικά του. "Τι έγινε" τον ρώτησα, "πώς πας επαγγελματικά;"

"Μια χαρά" απαντάει, "δόξα τον Θεό, τώρα μαλιστα ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ... ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ. Θέλω να γίνω ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ" μου λέει με νόημα.

Ακόμα γελάμε.

Να 'σαι καλά!


                Μικράς Ασίας 21 & Ν. Καρελλά 13 Χαλάνδρι Τ.Κ. 15233 τηλ. 210 6817747                                                           Δελτίο  ΤύπουΣτο Χαλάνδρι και στο Πάρκο του Συνοικισμού της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Μικρασιάτικο Αντάμωμα, προχθές το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011.

Η εκδήλωση  η οποία διοργανώθηκε από το  Σύνδεσμό μας, αποτελεί το πρώτο εγχείρημα ενός ονείρου που συνέλαβαν οι νέοι μας, με στόχο να προωθηθεί η Αλληλεγγύη και η Συναδέλφωση  με άλλα προσφυγικά σωματεία, από όλη τη χώρα.

Στο κάλεσμά μας για το Αντάμωμα,  ανταποκρίθηκαν με θέρμη πολλά σωματεία από όλη την Ελλάδα  και αναδείχθηκε περίτρανα ο πόθος όλων για ενότητα και κοινή δράση,  ώστε να μείνει άσβεστη  η Ιστορική μας Μνήμη, καθώς και το χρέος μας  για τη διατήρηση της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς, που κληρονομήσαμε από  τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας.

Τα πολυπληθή χορευτικά συγκροτήματα των προσφυγικών σωματείων που συμμετείχαν, ο πλούτος των παραδόσεών μας που παρουσιάστηκε και τα νοσταλγικά ακούσματα των μικρασιάτικων τραγουδιών,  δημιούργησαν μια βραδιά πρωτόγνωρη για την πόλη μας, την οποία παρακολούθησαν με ενθουσιασμό πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε στην κυριολεξία το χώρο του πάρκου.

Το γλέντι που ακολούθησε στη συνέχεια, με την παραδοσιακή ορχήστρα του Μάριου Παπαδέα, κράτησε ως τις πρωινές ώρες της Κυριακής και δόθηκε  υπόσχεση τιμής μεταξύ διοργανωτών και φιλοξενουμένων. Αυτή αφορά στη δέσμευση όλων, πως αυτή η σύναξη αποτέλεσε την αρχή ενός νέου θεσμού, βάσει του οποίου κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνεται το Αντάμωμα και σε μια άλλη πόλη της Πατρίδας. Η νέα σελίδα στην παράδοση άνοιξε και θα συνεχίσει, με την ευχή όλων:

«Να μας έχει Ο Θεός γερούς, πάντα να Ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!»

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                               Ο πρόεδρος

                                                       Γιώργος Κουδούνας


Α. Μητρόπουλος:H Kυβέρνηση εξοντώνει τον εργαζόμενο

Η κυβέρνηση, μετά τους ανέξοδους λεονταρισμούς ότι τάχα αντιστάθηκε στην τριαρχία των δανειστών μας, προχώρησε στη λήψη μιας καταιγίδας μέτρων, διαψεύδοντας για πολλοστή φορά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν θα ληφθούν νέα. Όλα όμως αυτά που ανακοίνωσε, προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κι επομένως δεν δικαιούται κανείς να αιφνιδιάζεται.

Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του EFSF κ.Κλάους Ρέντλιγκ ότι το πρόγραμμα δεν «δουλεύει» για την Ελλάδα, η ανορθολογική και αντικοινωνική μνημονιακή πολιτική συνεχίζεται.
Στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων επισπεύδονται οι διαδικασίες ρευστοποίησης δημοσίων επιχειρήσεων και ακινήτων (των τελευταίων με τη μέθοδο sale and lease back), με στόχο να συγκεντρωθούν 5 δις ευρώ μέχρι τα τέλη του έτους προς εξόφληση των κουπονίων των τόκων των δανείων.
Σε συνθήκες χρηματιστηριακής κατάρρευσης και απαξίωσης της τιμής των μετοχών, ο κ. Όλι Ρεν διατάσσει και η κυβέρνηση αποδέχεται να πουλήσουμε περισσότερα τεμάχια δημόσιας περιουσίας για να πιάσουμε το στόχο.
Ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο. Μια νησιωτική χώρα με εγκατεσπαρμένα τα μέλη του εθνικού σώματος σε όλα τα σημεία του ορίζοντα και με τεράστια κενά πολλών οργανικών θέσεων σε όλους τους τομείς της δημόσιας και κοινωνικής δραστηριότητας, πειθαναγκάζεται να καταργήσει ή να συρρικνώσει δια της συνενώσεως κρίσιμους δημόσιους τομείς, Ερευνητικά Κέντρα και Κοινωνικές Υπηρεσίες που προσφέρουν σπουδαίο έργο στους πολίτες.
Το κράτος ιδιωτικοποιείται με γοργούς ρυθμούς, παρά τη χρεοκοπία διεθνώς του νεοφιλελεύθερου προτάγματος. Ακόμη και στην καρδιά του κράτους, στο Υπουργείο Οικονομικών, έχουν εγκατασταθεί φύλακες ιδιωτικής εταιρίας ασφαλείας, που ελέγχουν την προσέλευση ακόμη και αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ..
Εξάλλου, όλοι οι Έλληνες μέσα από τους ευφημισμούς και τις αποσιωπήσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ.Βενιζέλου αντιλήφθηκαν ότι η εργασιακή εφεδρεία είναι ο προθάλαμος των απολύσεων. Είτε με την κατάργηση των συγκεκριμένων κενών οργανικών θέσεων, είτε με τη γενικευμένη ιδιότητα του κινητικού «κρατικού» υπαλλήλου, οι απολύσεις αφορούν σε όλο τον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα, στα ΝΠΔΔ, στα ΝΠΙΔ δημοσίου συμφέροντος, στους ΟΤΑ κ.λπ.. Με την επινόηση της ύπαρξης του πλεονάζοντος προσωπικού, εκεί όπου μέχρι σήμερα οι υπάρχοντες Κανονισμοί προέβλεπαν πολλές κενές οργανικές θέσεις, επιχειρείται να μειωθεί άνευ άλλου η δημοσιονομική δαπάνη, για να περισσέψουν χρήματα προς πληρωμή των τοκοχρεολυσίων των δανείων.
Προς κατανόηση του μεγέθους του ανοσιουργήματος της προϊούσας συρρίκνωσης του κράτους, πρέπει να αναφερθεί ότι η πλέον ευημερούσα χώρα της Ευρώπης και ίσως του κόσμου, με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και απρόσβλητη από την κρίση, Νορβηγία (όπως και άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης) διαθέτει, με πληθυσμό 5 εκατ. (λιγότερο από τον μισό της Ελλάδας και χωρίς τα προβλήματα του εκτεταμένου εθνικού της χώρου), 750.000 μονίμους δημοσίους υπαλλήλους και άνω των 10.000 δημοτικών και κρατικών επιχειρήσεων.
Η γενίκευση με επείγουσες και πιεστικές διαδικασίες των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα και η επιταχυνόμενη διαπραγμάτευση με την ΕΕ για τη λειτουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (όπου ακόμη και οι απορρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου θα φαντάζουν φιλεργατικές!), κατ’απαίτηση των Γερμανών, θα οδηγήσει σε πλήρη διάλυση του Εργασιακού και Ασφαλιστικού Συστήματος.
Η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, σε μια χώρα που δεν διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, με την έξοδο πολλών επαγγελματικών κατηγοριών από αυτήν, θα επιτείνει τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας.
Με την επίσπευση των διαδικασιών του «ανοίγματος» των από πολλών ετών υπερκορεσμένων επαγγελμάτων διαφόρων επιστημόνων και άλλων ειδικοτήτων, που κάθε άλλο παρά έχουν πλεονάζουσα ζήτηση από την Κοινωνία και την οικονομία, θα επικρατήσει μια ατμόσφαιρα αλληλοεξόντωσης για την καθημερινή επιβίωση, θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα καταλύσει κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος, ανεξαρτήτως του ότι θα απομειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα καταρρεύσουν οι Ασφαλιστικοί του Οργανισμοί.
Με τι κριτήρια και ποιες μελέτες προσδιορίζεται η έννοια του «πλεονάζοντος» προσωπικού ή της «απελευθέρωσης» ήδη κορεσμένων επαγγελμάτων, όταν ακόμη και η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ αναφέρει ότι η πλειοψηφία των οικονομολόγων που απασχολούνται σ’αυτό εφάρμοζαν μια συνταγή διάσωσης γενική και άσχετη με τις εξειδικευμένες συνθήκες και ανάγκες κάθε χώρας και όταν η επιστημονική τους κρίση πολύ συχνά υποχρεώθηκε να ευθυγραμμιστεί με τις επίσημες θέσεις του ΔΝΤ;
Αναφορικά με το Ενιαίο Μισθολόγιο, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιληφθούν, ότι υπάρχει δέσμευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου για την εξίσωση του εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος μεταξύ Δημοσίου, ΔΕΚΟ και ιδιωτικού τομέα.
Όλα γίνονται με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων για τους δανειστές, όπως ο συνοδευτικός «λογαριασμός» των νόμων προσδιορίζει.
Εξάλλου, κυρίαρχη κατεύθυνση του Μνημονίου και της κυβερνητικής δημοσιολογίας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα σύστημα σταθερής και ασφαλισμένης απασχόλησης, που θα «τραβά» και τα άλλα αβέβαια εργασιακά συστήματα προς τα πάνω, έτσι ώστε να επικρατήσει γενικευμένη εργασιακή αβεβαιότητα και ευελιξία, με διαρκή και χωρίς πάτο υποτίμηση της εργατικής δύναμης.
Ελπίζουμε πως οι Έλληνες θα αντιληφθούν ότι σ’αυτή τη θεσμική, εργασιακή και κοινωνική αποδόμηση δεν υπάρχει τέλος και θα αποφασίσουν να ανακόψουν, με κάθε δημοκρατικό μέσο, αυτή την πορεία διάλυσης της Κοινωνίας και καταστροφής της πατρίδας.

Ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος είναι Καθηγητής Εργατικού Δικαίου & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

newsbomb

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΒενιζέλος: Μείον ένας μισθός για περιφερειάρχες, δημάρχουςΤην παρακράτηση ενός μισθού από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος στο πλαίσιο των νέων μέτρων που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Αυτό σημαίνει ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες (αλλά και αιρετοί και μετακλητοί λειτουργοί του Δημοσίου - από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων) θα λάβουν μειωμένες αποδοχές για το 2011, ενώ δεν διευρκινίστηκε αν το ίδιο θα ισχύσει και για το 2012.

aftodioikisi.gr


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *