Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Χαλάνδρι: Νεκρό από εισπνεόμενη φόλα στην ρεματιά δεσποζόμενο κόκερ – Προσοχή σε όλους!

Η μέθοδος εξόντωσης ζώων με εισπνεόμενη φόλα εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη χώρα μας. Τελευταία περιοχή που μπήκε στη λίστα με τις περιοχές που κινδυνεύουν ζώα και μικρά παιδιά, είναι το Χαλάνδρι Αττικής.

Οι εισπνεόμενες φόλες είναι εξαιρετικά δραστικά δηλητήρια που επιφέρουν βασανιστικό θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά. Πρόκειται για παράνομα φυτοφάρμακα που ψεκάζονται σε φυτά. Ακόμα και μία σταγόνα είναι αρκετή για να σκοτώσει έναν μικρόσωμο σκύλο μέσα σε λίγα λεπτά, πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει ή να σπεύσει στον πλησιέστερο κτηνίατρο.Αυτήν την εποχή λόγω της ζέστης η εξάτμιση του δηλητηρίου το καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο γιατί διασπείρεται ακόμα πιο γρήγορα. Μικρά παιδιά ή ενήλικες που θα έρθουν σε επαφή μέσω της αφής ή της εισπνοής κινδυνεύουν εξίσου, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα, αυτούς που είναι ήδη απασχολημένοι με τις προσωπικές τους σταυροφορίες «εκκαθάρισης» του τόπου από τα «μιαρά» ζώα, δεσποζόμενα και μη.
Από ανάρτηση σε προφίλ, που κάνει το γύρο του facebook, ενημερωθήκαμε πως τελευταίο θύμα της νέας «μόδας» έπεσε ένα φιλήσυχο κόκερ που οι κηδεμόνες του είχαν πάει βόλτα στην περιοχή της Ρεματιάς Χαλανδρίου.
Στο σημείο αυτό, εκτός από τους κηδεμόνες ζώων, καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες περιπατητές, μικρά παιδιά και άνθρωποι που αθλούνται χωρίς να γνωρίζουν τον κίνδυνο, που «καραδοκεί» στο χώμα και την πλούσια βλάστηση του ρέματος.

Η ανάρτηση στο FB:

«Σήμερα έμαθα ότι υπάρχει εισπνεόμενη φόλα. Και το έμαθα δυστυχώς, επειδή το γλυκύτατο, υπέροχο, πράο, καλοσυνάτο, αθόρυβο, πανέμορφο κόκερ των παιδιών του δευτέρου ορόφου στην πολυκατοικία μας, μύρισε κατά τη διάρκεια της βόλτας του στη Ρεματιά στο Χαλάνδρι κάποιο ψεκασμένο χόρτο και δεν πρόλαβαν ούτε μέχρι το γιατρό να το πάνε.

Δεν το χωρούσε το μυαλό μου ότι μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό και μπήκα και το έψαξα στο google. Εισπνεόμενη φόλα ρε φίλε… Ακόμα και προβληματικός να είσαι και να σε ενοχλούν τα αδέσποτα, πας και ψεκάζεις δηλητήριο μέσα στη ρεματιά που είναι γεμάτη με ιδιοκτήτες σκύλων που κάνουν τη βόλτα τους και δεν ενοχλούν κανέναν? Με μικρά παιδιά που παίζουν? Με joggers που αναπνέουν τρέχοντας με ανοιχτό το στόμα? What the fuck is wrong with you people???

Το κανελί αυτό κόκερ –ούτε το όνομα του δε θυμάμαι ρε γαμώτο – δε θα το ξαναδώ ποτέ φεύγοντας το πρωί για δουλειά η γυρνώντας το βράδυ οπότε μια μικρή λεπτομέρεια στη ζωή μου θα αλλάξει για πάντα. Τι να πουν και οι «γονείς» του? Ποιόν να κατηγορήσουν για φόνο? Γιατί περί αυτού πρόκειται. Μου είπαν ότι ακούστηκε ότι στο Γέρακα πέθανε ένα παιδάκι από αυτό, είχε πάει να παίξει σε κάποιο πάρκο…κάτι έπιασε, κάπως έγινε, δε θέλει και πολύ. Εισπνεόμενη φόλα που εισάγεται παράνομα στη χώρα.


Όταν μπήκα στο google και ξεκίνησα να πληκτρολογώ, το πρώτο search result που έβγαλε από τα πρώτα γράμματα ήταν «εισπνεόμενη φόλα». Το δεύτερο ήταν «εισπνεόμενη φόλα πώς φτιάχνεται». I rest my case»

Προειδοποιούμε λοιπόν, όλους όσοι διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμα και αν δεν έχουν σκύλο με τον οποίον επισκέπτονται τη Ρεματιά, καλό θα ήταν να αποφεύγουν το σημείο, ιδιαίτερα τώρα που η ζέστη και οι δυνατοί άνεμοι διασπείρουν το αόρατο και άοσμο – συνήθως – δηλητήριο!

Το mediamagazine.gr ( το site από το οποίο αναδημοσιεύουμε την είδηση) επικοινώνησε με το δήμο Χαλανδρίου και μίλησε με τον αντιδήμαρχο Κο Δημήτρη Χριστοδουλάκη, υπεύθυνο για θέματα περιβάλλοντος. Όπως μας ενημέρωσε, στο παρελθόν είχαν επιληφθεί παρόμοιων καταστάσεων σε άλλα σημεία, αλλά και τώρα θα ενημερώσουν σχετικά τους φύλακες και θα προσπαθήσουν να επιστήσουν την προσοχή στους κατοίκους και ειδικά τους κηδεμόνες ζώων.

Οφείλουμε να πούμε πως αν και η εισπνεόμενη φόλα είναι εν δυνάμει επικίνδυνη και για τους ανθρώπους, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περιστατικό δηλητηρίασης, τουλάχιστον όχι επίσημα.

http://www.mediamagazine.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Σύμφωνα με το άρθρο ο Δήμος έχει ενημερωθεί για το θέμα εδώ και τρεις μέρες αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ούτε καν ένα δελτίο τύπου που ενημερώνει για το θέμα.

Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΩΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ;;;

 
Και τώρα τι γίνεται με τον Σκλαβενίτη (πρώην Μαρινόπουλο) στην Γυφτοπούλου;;;;

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 

Ο Μαρινόπουλος λειτουργούσε - έτη και έτη, (του Κυρίου δεηθόμεν) - κατά παράβαση του Προεδρικού Διατάγματος της Ρεματιάς εκεί, το ξέρουμε όλοι στο Χαλάνδρι, όσοι τουλάχιστον έχουν εμπλακεί στα δημοτικά ακόμα και ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε ψηφοδέλτια από το 1995- 1996 και εδώ και βέβαια οι εθελοντές, ο Σύλλογος της Ρεματιάς και τα μέλη του κλπ.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. (Και γράφω ΟΛΟΙ, μη μου πείτε ότι υπάρχει Χαλανδρέικη οικογένεια που δεν έχει κάποιο μέλος της εμπλακεί με τα δημοτικά τόσα χρόνια σε τόσα ψηφοδέλτια, έτσι;)

Η εφαρμογή του ΠΔ της Ρεματιάς λοιπόν απαιτούσε να κλείσει ο Μαρινόπουλος.
Είναι πρώτη ζώνη ρεματιάς και εκεί δεν επιτρέπεται ΤΙΠΟΤΑ.

Ο Μαρινόπουλος προσέφυγε στην διακιοσύνη και επιχείρησε να "βγάλει" την πρόβλεψη του ΠΔ off για την περίπτωσή του.
Χρόνια κράτησαν οι δίκες αλλά τελικά δεν δικαιώθηκε ο Μαρινόπουλος.

¨Όλα αυτά τα χρόνια που η υπόθεση εκρεμμοδικούσε οι Μουτζαχεντίν της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ φώναζαν ότι  ο δήμος ολιγωρούσε στην εφαρμογή του ΠΔ της ρεματιάς και δεν κλείνει τα μαγαζιά στην παραρεμάτιο.

Και για να μην ολιγωρεί ο δήμος λοιπόν και του την λένε οι καργαριστεροί μουτζαχεντίν την έπεφτε ο δήμος σε καμιά πιτσαρία για να αποδεικνύει ότι δεν ολιγωρεί. Και αν η Πιτσαρία δεν είχε λεφτά για να βάλει μεγαλοδικαιόρο να καθυστερήσει τον δήμο, την έτρωγε η μαρμάγκα με συνοπτικές διαδικασίες.
(ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ !)

Όλα αυτά είχαν την αφετηρία τους στην ΑΡΧΙΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ στο ΠΔ στο συγκεκριμένο σημείο.

Για να καταλάβεις αυτήν την υπερβολή - τότενες - ο δήμος που επεξεργάστηκε το ΠΔ και το εισηγήθηκε στεγαζόταν - θα θυμούνται οι παλιότεροι - σε νοικιασμένο (όπως σήμερα) κτίριο στην Ζαλοκώστα.
ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ - κατά το ΠΔ - ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ αφού είναι στη ζώνη Α.

Η καργαριστερά και οι καργαοικολόγοι την έπεσαν - τόσα χρόνια - σε δύο ή τρία μαγαζιά δια να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν την ρεματιά μαζί με υποκριτές αυτοδιοικητικούς που θέλανε να δείξουν τον δυναμισμό τους ως εξουσία εις τον μπαμπουίνο.

Όπως έχουμε ξαναγράψει εκτός από ένα πρατήριο βενζίνης - βόμβα μολότωφ στην στάση Φαρίντα και την μάντρα οικοδομών δίπλα του,  που πραγματικά έπρεπε να φύγουν όλη η άλλη φασαρία που έχει γίνει είναι για "να 'χαμε να λέγαμε" και να μην γίνει ο Παιδικός Σταθμός της Τούφας. Να γίνει εκεί ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ και να μην τρέχει μία.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΤΣΑΡΙΑ για να ξεκα....πνίσει η ομάδα κρούσης και να πάει μετά ο αρχηγός για να διαπραγματευτεί την ..... εκτόνωση.

ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΔ ΗΤΑΝ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕΝΟ ή ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ.

Αλλά επαναλαμβάνω ότι όταν φτιάχναμε το ΠΔ στο ΔΣ του 94-95 η θέση ημών των ελαχίστων (μη καργ)αριστερών ήταν "να ισχύσει το ΠΔ χωρίς να έχει αναδρομική επίδραση στα προϋπάρχοντα κτίσματα τα οποία προτείναμε (ανεπιτυχώς) να διατηρήσουν νομίμως το περίγραμμα και την χρήση την οποία είχαν με ειδικό μεταβατικό όρο).

"ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ", μας φώναζαν τότενες οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
"ΕΙΣΤΕ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, κάνετε ψηφοθηρία, ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ" και τέτοια.

Λύσσα κακιά να τους κλείσουν όλους, να γκρεμίσουν, να χαλάσουν.
ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ!

Μην κοιτάς τώρα που είναι διοίκηση και έχουν ξεκάνει τις αναθέσεις. ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΝΕ!
(Το ξέρεις εκείνο που λέει "ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ;;;)

ΟΛΟΥΣ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;;;;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
ΠΟΤΕ!
ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΛΥΦΑΝ!
 Όσοι ήταν με την αυτοεξυπηρέτηση όχι μόνο δεν τους ενοχλούσαν αλλά τους πλήρωνε ο δήμος και νοίκι για το παράνομο (κατά το ΠΔ) (προϋπάρχον όμως)  κτίσμα τους για να στεγάζει την τεχνική υπηρεσία χωρίς να φωνάζει κανείς με την ντουντούκα. (ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ)!

Ο Ζηκογιάννης όμως έτρωγε ξύλο κάθε φορά από "το κίνημα".
Είχε πει όχι στην αυτοεξυπηρέτηση βλέπεις.(ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!)
(Θα έλεγα και για τον Ακατανόμαστο και την δουλειά του αλλά άστον αυτόν, δεν μετράει)

ΕΝΕΣΤΩΤΑΣ ΧΡΟΝΟΣ: Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Και μετά από αυτή την σύντομη αλλά αναγκαία ιστορική αναδρομή φτάνουμε σε ενεστώτα χρόνο όπου εγώ κρατάω από εδώ την ντουντούκα (με σύγχρονη μορφή, σε σχήμα πληκτρολογίου) και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ έχει γίνει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ και διοικεί τον δήμο.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Έφυγε και ακόμα την περιμένουμε.
Είμαστε σε μνημονιακό καθεστώς, υπό επιτροπία, με τοκογλύφους να μας πίνουν το αίμα και όλα αυτά που τα ξέρεις.

Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, όχι εδωκαισαρανταχρόνια,  ΦΑΛΗΡΙΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, η αγορά έπαθε ντουβρουτζά, οι εργαζόμενοι έπαθαν τανάκα, ο Σκλαβενίτης μπήκε στο παιχνίδι για να κρατηθεί η επιχείρηση ζωντανή, να περιοριστεί η ζημιά για παραγωγούς προμηθευτές, εταιρίες τροφίμων κλπ και οι εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο να μην προστεθούν στον κατάλογο ανέργων αυτής της χώρας.
ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ με δέσμευση να μην απολύσει και άλλους αναλώσιμους μπαπουίνους να περιμένουν και αυτοί να αποληθούν οι σκουπιδιαρέοι για να βολευτούν.
  • Ο Σκλαβενίτης που στο παρελθόν έχει ευνοηθεί ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ από τον δήμο Χαλανδρίου όταν αποχαρακτηρίστηκε οικόπεδο χαρακτηρισμένο ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ για να εξυπηρετηθεί το deal του με ιδιοκτήτη ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ προελεύσεως και παραταξιακής προτιμήσεως και να κτιστεί ένα γιγάντιο SUPER MARKET στην πλατεία - τότε - Κέννεντυ, νυν ΦΛΥΑΣ.
(Τώρα ίσως κάποιος πει ότι δεν ευνοήθηκε ο Σκλαβενίτης που δεν θα έκανε εκεί αλλά αλλού το SM αλλά ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, αλλά τώρα δεν είναι αυτό το θέμα μας).(ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!)

  • Ο Σκλαβενίτης όμως που είναι υπόδειγμα επιχείρησης για τους εργαζόμενούς του, δεν έχει ανοίξει ποτέ την Κυριακή, διατηρεί ανταγωνιστικές τιμές, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, από τις λίγες που έχουν απομείνει στον κλάδο του λιανεμπορίου τροφίμων στην αποικία χρέους που παλιά έλεγαν Ελλάδα όσο οι άλλες ανταγωνιστικές του έχουν γίνει Γερμανικές, Γαλλικές, Βελγικές κλπ.
Πήρε λοιπόν όλα τα μαγαζιά, πήρε και το μαγαζί του Μαρινόπουλου στην Γυφτοπούλου μέσα στο πακέτο.

Πάει λοιπόν στον δήμο, στην επιτροπή ποιότητας Ζωής του Γερολυμάτου, καταθέτει χαρτιά και λέει "γυρίστε την άδεια λειτουργίας που είχε ο Μαρινόπουλος (αφού αυτή είχε βγει ΠΡΙΝ το ΠΔ)  σε μένα για να δουλέψω".

- Δεν γίνεται. ΧΑΣΑΤΕ! του λέει ο Γερολυμάτος.

Όντος by the book ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Η εφαρμογή των κείμενων διατάξεων δεν επιτρέπει σε κανέναν να εκδώσει νέα άδεια λειτουργίας SM εκεί.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
  • Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ γιατί το 1995 το δημοτικό συμβούλιο άκουσε την καργαριστερά και δεν προέβλεψε το αυτονόητο για την προϋπάρχουσα κατάσταση;
  • Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ότι ο Μαρινόπουλος τόσα χρόνια με δικαστικά τερτίπια δεν έκλεισε;;;
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ
Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω με την ευκολία που το κάνουν όλοι τι θα έπρεπε να γίνει με το μαγαζί τώρα.

Διότι το σωστό είναι να απαντήσω ως δημοτικός σύμβουλος  ΟΧΙ και να κάνω ντε και καλά κριτική στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στην συμπάθειά μου τον αντιδήμαρχο με τον Γκασμά που ακόμα είναι ανοικτό και δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος.
Πώς λειτουργεί ακόμα δηλαδή;;;

Πρέπει μήπως  να κάνω  τον φίλο στον Σκλαβενίτη και να πω να μην εφαρμοστεί το ΠΔ;

¨Η ως γραφειοκράτης που έβαλα υπψηφιότητα για να με ψηφίσεις, πρέπει  να κάνω τον υπάλληλο των  γραφειοκρατών,  κρυπτόμενος πίσω από τις υπηρεσίες και να λέω ότι ψηφίζω ό,τι μου λένε γιατί φοβάμαι ότι θα με βουτήξει το Ελεγκτικό Συνέδριο να μου πάρει την περιουσία (χαχαχα, άχου και δε με νοιάζει, δεν έχω).

Ως αιρετός λοιπόν, νομίζω ότι πρέπει να τοποθετούμαι - να τοποθετούμαστε όλοι, αξιολογώντας το σύνολο των κριτηρίων που πολλές φορές υπερβαίνουν - βεβαίως - την γραφειοκρατία ή την αυτοεξυπηρέτησή μας, διότι πρώτα είμαστε πολίτες και μετά αυτοδιοικητικοί.

Και να μην κάνουμε μικροπολιτική του στυλ: "ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ"
(Δεν μας χρειάζεται εμάς βεβαίως αυτό, διότι έχουμε ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, οι άλλοι - σου λέει - άμα το κόψουμε και αυτό δεν θα λέμε τίποτα).

Και εκτός από το τι έγινε πριν εδωκαισαρανταχρόνια πρέπει να δούμε ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ (δεν είναι αντίφαση από μόνος του αυτό ο τίτλος;;;)

Είναι ευκαιρία λοιπόν να σου θέσω εσένα που είσαι καραευρωπαίος και οικολόγος και προοδευτικός και εθελοντής και φιλόζωος και από όλα και θέλεις όλα να γίνονται με ανεξάρτητες αρχές και χωρίς την παρέμβαση της πολιτικής και θες να εποπτεύονται (ακόμα και να καταργηθούν ει δυνατόν)  οι ελληναράδες αιρετοί που κάνουν ρουσφέτια.(ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ, ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ένα πράγμα είναι η άποψή σου μεγάλε) και είσαι (όπως και εγώ) με το μη κλείσιμο του μαγαζιού τώρα.

ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΩΡΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ;;; ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑΚΙΜΙΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΙΤΚΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ;

Ποιος θες να αναλάβει την ευθύνη να μην κινηθεί by the book ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, για να τον στείλουν αδιάβαστο οι Γκαουλάιτερ που τόσο υποστηρίζεις ότι πρέπει να ΕΊΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΊ για να μας κάνουν ανθρώπους ευρωπαίους (Homo evropeus).

Τι μας λες να παραμείνει ανοικτός ο Σκλαβενίτης για κάποιο διάστημα, τουλάχιστον, για να μην δημιουργήσει ο δήμος στην επιχείρηση άλλο ένα πρόβλημα στα δεκάδες που έχει αναλάβει να διαχειριστεί, μπας και τα καταφέρει (δύσκολο το βρίσκω) και δεν την πάρουν και αυτή τίποτα "επενδυτές, αποικιοκράτες" μπιρ παρά;

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ.
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!
ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΕΣ ΤΩΡΑ;;;

Πώς στο διάλο είσαι πάντα και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα;

Τώρα που "στέγνωσε" δηλαδή ο Γερολυμάτος, άφησε κάτω τον γκασμά, ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ για να τον κάνεις  νοματαίο και να τον "παίζει¨" η πρεσβίος, του λες να ξαναβραχεί, να αγνοήσει το νόμο γιατί είσαι με τον Σκλαβενίτη;

 Και αφού είσαι εσύ με τον Σκλαβενίτη  ζητάς από τους άλλους να κάνουν για τον Σκλαβενίτη αυτό που τους κατηγορείς ότι όταν το κάνουν δεν είναι σαν και εσένα HOMO EVROPEUS";;;;;

ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΘΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ;;;
ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ!

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;
Σταθεροποιήσου κάπου να φάμε ψάρι.

ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΣΟΥ: 
Που δεν είναι άλλη από το ότι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ γιατί εμείς μόνοι μας ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και τας μεταρρυθμίσεις;;;

Είσαι Κογκολέζος, πολίτης του Βελγικού Κονγκό που νομίζει ότι θα τον κάνει Βέλγιο ο Λεοπόλδος μωρέ μαλάκα;

Αυτό το πράγμα που λέγεται ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΕΥΤΟΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ δεν γίνεται να κάνει υπερβάσεις στους νόμους και τας γραφάς (και τας εντολάς κάτω από το τραπέζι) ακόμα και αν αποφασίσει διαφορετικά το δημοτικό συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ, ακόμα και σε περιπτώσεις ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ή ΑΔΙΚΕΣ να κάνει τα στραβά μάτια και να δώσει κάποιον χρόνο - πχ -  στον Σκλαβενίτη -  ή για να σηκώνεται μια σημαία στα Ιμία.

Αυτό δεν ήθελες;;;
Αυτό δεν υποστηρίζεις;;;

ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ Ο ΔΗΜΟΣ;;;;
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;;;

Ή κάνεις πως ΘΕΛΕΙΣ γιατί είναι ισχυρός ο Σκλαβενίτης και εσύ είσαι πάντα κωλογλύφτης των ισχυρών εκ του ασφαλούς και γι΄αυτούς δεν υπάρχει νόμος κατά εσέ;;;

Αν ήταν πιτσαρία θα την έστελνες αδιάβαστη και θα ζήταγες να εφαρμοστεί ο νόμος πάραυτα χωρίς σάλιο.

ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ.
ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΜΩΣ.
Είδες πού τα βρήκατε; 

ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ. Ο Νόμος σε αυτόν εξανλείται μέχρι υπερβολής.
Και τον εργάτη.

Εγώ δηλώνων  ΚΑΘΑΡΑ ότι θα αναλάμβανα το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί για να παραμείνει κάποιο διάστημα ακόμα το μαγαζί του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ εκεί και να δωθεί χρόνος στους μανατζαρέους του να αναζητήσουν ισορροπία στη νέα κατάσταση.
Δεν θα βιαζόμουν να το κλείσω για να κάνω τον κουραδόμαγκα evropeo εκσυγχρονιστή σε κάθε σκατόψυχο που  χαίρεται όταν κλείνουν μαγαζιά και που θα θεωρούσε μεταρρύθμιση να  έμεναν και άλλοι εργαζόμενοι στον δρόμο δια να εφαρμοστεί αμέσως ο νόμος και να τους δώσει λιχουδιά ο Φούχτελ γιατί είναι καλά μαντρόσκυλα.

Αλλά εμείς λέμε διαχρονικά ότι οι νόμοι και οι γραφές δεν είναι οι θεόσταλτες 10 εντολές του Μωϋσή, άνθρωποι τους έκαναν, σε συνθήκες άλλες πολλές φορές τους έφτιαξαν και μπορεί να αλλάζουν με δημοκρατικές διαδικασίες και μέσω των νομοθετικών θεσμών.

ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΑ ΣΩΜΑΤΑ.

Μάλιστα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ και να ακολουθούν τις συνθήκες και τις ανάγκες της εποχής τους.
Και κυρίως πρέπει να εφαρμόζονται με ευαισθησία για τον άνθρωπο και την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Και οι ΑΙΡΕΤΟΙ σε ειδικές περιπτώσεις, ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΙΕΣ  και ΜΕ ΜΕΤΡΟ θα πρέπει να μπορούν να εγκρίνουν χωρίς φόβο ακόμα και ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ στον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής του νόμου, όταν είναι ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ χωρίς να έχουν στα χέρια τους γραφειοκρατικές χειροπέδες.
(όπως ας πούμε οι ξένοι στο ΤΑΙΠΕΔ που σου λέει ότι δεν πρέπει να έχουν ποινικές ευθύνες όταν ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία; ε κάπως έτσι αλλά για ΑΙΡΕΤΟΥΣ).

Διότι αν τις έχουν τις χειροπέδες και δεν μπορούν να αποφασίσουν παρά μόνο όσα γράφει ο νόμος τότε τι στο διάολο τους χρειαζόμαστε μωρέ τους αιρετούς;
ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, μην φοράει φερετζέ.

ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ λες και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ. ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

Να κλείσει ή όχι άμεσα ο Σκλαβενίτης; 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα που πήγα το πρωί από εκεί το μαγαζί λειτουργεί και μάλιστα έκαναν και εργασίες εγκαταστάσεων.

Και επειδή ξέρω από ενυδρεία, χρόνια παλεύω με τα ψάρια, δεν ήταν για ενυδρείο.
Πυρασφάλεια άκουσα ότι έβαζαν.

Άρα μάλλον έχει δοθεί ήδη κάποια λύση στο παρασκήνιο.

Σκέψου να ήταν άλλος στην διοίκηση τι θα είχε γίνει τώρα βέβαια που ακόμα δεν έχει μπει λουκέτο.
Τώρα το πολύ πολύ να γράψει κανένα άρθρο στην ΠΛΑΤΕΙΑ ο Κομπότης κα καθάρισαν.

Αν ήταν άλλη διοίκηση;;;;
Με γκασμά θα του είχαν ανοίξει το κεφάλι και ο σύλλογος της ρεματιάς θα τον είχε κρεμάσει στα τσιγγέλια. Μηνύσεις, αγωγές  θα είχαν πέσει μόνο με το κυλικείο στο θέατρο.
Με τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ θα είχε γίνει ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΙΣ.

Αλλά τώρα;
Μια ψιλογκινίτσα για το ξεκάρφωμα και τέλος. Το κάναμε το καθήκον μας.

ΥΓ: ¨Οπως καταλαβαίνεις δεν θα τους επιτεθούμε εμείς που δεν έχουν κλείσει ακόμα το μαγαζί.

Αλλά θα τους κρίνουμε για όσα έχουν πει εναντίον άλλων μέχρι σήμερα χωρίς να ψελλίσουν ένα ίχνος απολογίας.

Και θα αναδεικνύομαι ΤΗΝ ΑΠΥΘΜΕΝΗ  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ!

Α.Ν.

Ο Γιάννης Πανούσης μεσολαβητής νέας συγκυβέρνησης: αυτή τη φορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

του Γ. ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ
  1. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Οι «πολιτικοί» μετρούν τις συνέπειες του λόγου τους. Οι διανοούμενοι θέλουν να έχουν ελευθερία έκφρασης στοχασμού. Χρησιμοποιούν το επιστημονικό, καλλιτεχνικό κύρος τους πολλές φορές ως εφόδιο κύρους των πολιτικών απόψεών τους.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας κ. Γιάννης Πανούσης έχει διαμορφώσει μία εικόνα πολλαπλών πολιτικών εφαρμογών. Έχει την ικανότητα προσφοράς στον πλουραλισμό της ζήτησης. Αλλά, όπως για τον καθένα, η γενική αναγνώριση της επιστημονικής επάρκειας δεν προεξοφλεί πολιτική ευθυκρισία.

Ποιά είναι τα νέα δεδομένα; Πιστεύει (σε εισαγωγικά οι δηλώσεις του) ότι «η κεντροαριστερά του μέλλοντος θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Τσίπρα», «παρά την κυβερνητική κόπωση του ΠΑΣΟΚ και παρά την πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ…αυτοί οι δύο χώροι να βρουν ένα τρόπο να συγκυβερνήσουν». Δηλώνει ότι και τα δύο κόμματα έχουν κάνει δεκάδες λάθη, ότι έχει κριτικάρει και ζητήματα πολιτικής και ήθους του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ονομάζει «σοσιαλιστική δημοκρατική αριστερά» και αναρωτιέται: «τι προβάλλεις ως λύση; Ο λαός τον ενδιαφέρει να κυβερνηθεί». Για το ΠΑΣΟΚ λέει ότι «πρέπει να πάρει μια νέα δυναμική», «οι δέκα ιστορικοί ηγέτες να στηρίξουν το νέο άνθρωπο, το νέο μυαλό που θα τραβήξει μπροστά το ΠΑΣΟΚ», «η κυβέρνηση είναι μια δημοκρατικά εκλεγμένη και πρέπει να στηριχθεί από το λαό» «πρέπει να έχουμε μια ωριμότητα στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό». Ενδιάμεσα – το άφησα για το τέλος ίσως το πιο «κουφό»- είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μακροπολιτικά βλέπεις ότι είναι ένα κόμμα αριστερό, μέσα στο οποίο γεννιέται μία καινούρια αντίληψη…»

Πάμε από την αρχή. Προσδιορίζει την αριστερά του μέλλοντος με κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπάρξει αριστερά (ή και ουσιαστικά οποιοδήποτε κόμμα στην Ελλάδα), θα είναι της εντιμότητας, της προγραμματικής σχέσης με την πολιτική, εκείνος ο πολιτικός οργανισμός που ως ενδιάμεσος ανάμεσα στο κράτος και την κοινωνία θα παίξει μορφωτικό ρόλο προς την κοινωνία και ταυτοχρόνως θα λάβει από αυτήν εντολή να κάνει τις αλλαγές στο κράτος και στην κοινωνία. Εάν ο κ. καθηγητής έχει άλλη γνώμη για τον ορισμό των κομματικών διεκδικητών διακυβέρνησης να μας το πει. Και να μη πάμε προς το παρόν και σε άλλες προϋποθέσεις-περιεχόμενα πολιτικών, δημοκρατικών και οικονομικών επιλογών και σε σηματοδοτήσεις της τροχαίας, δεξιά, αριστερά, κλπ.

Στο ΠΑΣΟΚ βλέπει κυβερνητική κόπωση. Στο έργο με τον Μαυρογιαλούρο επαναλαμβάνεται τρεις φορές, «φάγανε, φάγανε, φάγανε». Με το ΠΑΣΟΚ κ. Πανούση, άσχετα με το πώς ξεκίνησε, με τον «καταλληλότερο» και το «παιδί», η διαφθορά, η διαπλοκή, στα υψηλά πατώματα του κομματοκράτους πήρε μεγάλες διαστάσεις και απορώ που δεν ακούσατε τίποτα για αυτό. Το μικροχατζηλίκι προς την κοινωνία του προεκσυγρονιστικού ΠΑΣΟΚ ήταν λίγο μπροστά στην κομματοκρατική ληστεία. Και την κλωτσιά να πέσουμε στο γκρεμό ή να μας δέσουν δεν ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ το έκανε και δεν βρισκόταν σε «κόπωση». Ακόμα και σήμερα είναι εμφανής η βουλημία ακόρεστης συσσώρευσης.

Βρίσκει πολυγλωσσία στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πω ευθέως στον κ. καθηγητή ότι ο ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟΣ μηχανισμός, όταν φράκαρε το σύστημα, ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Οι συγκυρίες και η αποστροφή προς τους άλλους φθαρμένους έφεραν στο προσκήνιο (υπουργικό, βουλευτικό και στελεχικό) αυτούς που η ύπαρξή τους μας κάνει να παραξενευόμαστε με την απόλυτη πολιτική ανοησία, τη λίγδα, την προσωπική ιδιοτέλεια που καθορίζει τα «ναι σε όλα» στη βουλή.

Και βέβαια τον λαό τον ενδιαφέρει να κυβερνηθεί. Το ότι πρέπει να κυβερνηθεί σημαίνει ότι πρέπει να τον κυβερνούν όσοι τον κλέβουν, εκχωρούν την δημόσια περιουσία, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με όλα αυτά που κάνουν αλλά και οι προηγούμενοι; Τους έχει δοθεί εντολή να τα κάνουν; Μάλλον έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για την αποστολή των εκπροσώπων και την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το έργο της «κυβερνησιμότητας», της ανάγκης να κυβερνηθεί η χώρα εφαρμόσθηκε πρώτη φορά από τον κ. Πανούση και τον Κουβέλη στην συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά. Και με το ιδεολόγημα της «αριστεράς της ευθύνης». Το έχω αναφέρει και άλλη φορά ότι το πήραν και σαν τζογάρισμα. Άλλωστε ο κ. Πανούσης σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία μιλούσε για ρίσκο. Είναι να τζογάρεις και όταν χάνεις να πληρώνουν άλλοι.

Μιλάει για 10 ιστορικούς ηγέτες. Υπάρχουν; Υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ; Ας μας δώσει τον ορισμό του ηγέτη για να δούμε ποιοι 10 τον ικανοποιούν. Τον ορισμό του ηγέτη, «προσωπική αδεία;», εγώ τον έδωσα σε κείμενό μου πριν τρία χρόνια για υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής μου. Οι λέξεις θέλουν προσοχή. Δεν πιστεύω ότι ο Παρτάνα ήταν ηγέτης.

Και στο τελευταίο: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννάει καμία αντίληψη εκτός από μία: και η υπαρκτή αριστερά στην Ελλάδα μοιάζει πολύ με τους «αντιπάλους της» και σε ορισμένες φορές τους ξεπερνάει σε θρασύτητα. Προσβάλλει ιστορικά αυτούς που στο όνομά της θυσίασαν πολλά.

2. ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΟΡΙΑ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-- ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Μία μαζική τάξη διανοούμενων αποτελεί βάση ανεφοδιασμού μηχανισμών εξουσίας. Όταν η πολιτική πίστη σε κόμματα έχει τραυματισθεί, αφιερώνονται στην επανάκαμψη του συστήματος, συσκοτίζουν τα ανταγωνιστικά συμφέροντα και υποκείμενα, και την αυθεντική εικόνα της προόδου. Αντίθετα, η πολιτική σήμερα έχει πρόλογο την εκδίωξη των εμπόρων από το Ναό της Δημοκρατίας.

Το ανώτερο πνευματικό ίδρυμα, η Ακαδημία έχει πρόεδρο οικονομολόγο χρηματοπιστωτικής εμπειρίας. Δημοσιογράφοι, άνθρωποι της ανώτατης εκπαίδευσης, όλοι αυτοί συγκροτούν τον διευρυμένο μηχανισμό πνευματικού ελέγχου, καταστολής. Ώστε το κοινωνικό σώμα να αποδέχεται την επιτήρηση και την ανατροφοδότηση της γνωσιακής και ηθικοπολιτικής ανεπάρκειάς του. Συντελούν στην διαμόρφωση προεπιλογών ανάμεσα στις οποίες έχει το δικαίωμα να επιλέξει ο πολίτης και να πιστέψει ότι πέρα από αυτό δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Αυτοί οι διαμεσολαβητές με «αριστερή» ή «αντιλαϊκιστική» ρητορική ανακυκλώνουν την πολιτική δυσοσμία του παρόντος και παρελθόντος. Το να συστήνεις σε ένα ασθενή φάρμακα που τον έχουν καταστρέψει, είναι έγκλημα. Το να επαναπροτείνεις να μας κυβερνούν απατεώνες, ανεύθυνοι και ανεπαρκείς δείχνεις την άποψη που έχεις για το επίπεδο των κυβερνώμενων, των Ελλήνων και της Ελλάδας. Η χειραγώγιση ενός λαού προϋποθέτει την απαξίωσή του, την διαστρέβλωση της εικόνας του.

Το υπαρκτό πολιτικό προσωπικό που κατά τον κ. Πανούση πρέπει να στηρίξουμε είναι η φθαρμένη εικόνα του παρελθόντος. Στο δίπολο θεσμικότητα διακυβέρνησης και πολιτικών, ηθικών, δημοκρατικών, αναπτυξιακών περιεχομένων συμπιέζει όλες τις συνισταμένες προς επικυριαρχία ενός θεσμικού ανιδεολογικού πραγματισμού. Η επαναπροβολή των υπεύθυνων ως κατ΄ ανάγκην λύση είναι λογική τετελεσμένων που αναιρεί ελληνικά προτάγματα αυτοδιαμόρφωσης, κοινωνικής αυτοέκφρασης. Εισάγει σε πολιτικούς δρόμους μηδενιστικού ρεαλισμού.

Το ερώτημα που τίθεται διαχρονικά: τι κάνει πολλούς «λόγιους», «διανοούμενους», να ενδίδουν στην σαγήνη των Συρακουσών. Γιατί θέλουν να έχουν φίλους μόνο στο παλάτι και όχι στην πλατεία;* * *

Μία νέα πρόταση προϋποθέτει ότι κάπου βάζουμε μία τελεία.

Για το υπαρκτό πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει παραγραφή των εγκλημάτων του. Προϋπόθεση για την αναγέννηση της χώρας αποτελεί η ανασυγκρότηση της πολιτικής σε νέες βάσεις και δυνάμεις χωρίς βεβαρυμμένο πολιτικό παρελθόν.

Ο πολιτισμός, το πνεύμα θα επιστρέψουν όταν η πνευματική ηγεσία και οι Έλληνες πάψουν να προσφέρουν συναίνεση στην παρακμή και στους πολιτικούς και πνευματικούς καθοδηγητές της. Σε πρώτο πρόσωπο: αν δεν κάνουμε αυτό κλάψτε μας και από ζωντανούς…

Υ/Γ:

Όποιος ζει στην ύπαιθρο, σε οικιστικά συστήματα μικρών πόλεων και χωριών, έχει την εμπειρία του θαυμασμού της επιστημονικής αυθεντίας που μεταφέρεται ως εμπιστοσύνη στις πολιτικές τους απόψεις. Η μικροαστική ευγένεια προς γείτονες, συγχωριανούς μαζί με προσδοκίες οφέλους από θωπείες παραγόντων πνεύματος, επιστήμης, πολιτικής, εκφράζεται με συγκαταβατικότητα, έως και χατζηαβατισμό. Πολλοί δημοσιογράφοι υποτάσσονται σε μία κακώς εννοούμενη ευγένεια.

Διαβάζω κείμενο του κ. καθηγητή με τίτλο «φτω(χι)κές πολιτείες». Βέβαια, πρέπει να μαθαίνουμε καλές συμπεριφορές προς φτωχούς, ηττημένους, νέους, απελπισμένους. Έτσι πρέπει: να μιλάμε, βοηθάμε τους τραυματισμένους. Αλλά δεν πρέπει να μιλάμε και για αυτούς που τους σακάτεψαν;


Γρηγόρης Δ. Κλαδούχος
Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη
5 Ιουλίου 2017