Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: Το χάος που βιώνουμε στο Χαλάνδρι με την διαχείριση της ΕΛΠΙΔΑΣ δεν προκλήθηκε από έλλειψη πόρων εργαζομένων ή μηχανημάτων.

 


Το χάος που βιώνουμε στο Χαλάνδρι με την διαχείριση της ΕΛΠΙΔΑΣ δεν προκλήθηκε από έλλειψη πόρων εργαζομένων ή μηχανημάτων.
 
Προκλήθηκε από την ιδεοληψία, τις εμμονές. την γραφειοκρατική αντίληψη, και τον στείρο κομματισμό μιας ΧΟΥΝΤΑΣ που διοικεί τον δήμο Χαλανδρίου.
 
Και χρησιμοποιούμε την λέξη χούντα με απόλυτη συνείδηση και κατόπιν ωρίμου σκέψεως.
 
Από κομματικό φανατισμό και αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στην Περιφέρεια άφησαν από την Δευτέρα τον μηχανισμό του δήμου σε πλήρη ακινησία.
 
Την Πέμπτη - τρεις ολόκληρες μέρες μετά την χιονόπτωση - ο επικοινωνιακός καραγκιοζ μπερντές που έστησε η διοικούσα επιτροπή του καθεστώτος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, όταν όλο το Χαλάνδρι και όχι μόνο είδε με τα μάτια του ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΣΤΟΛΟΣ των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου ήταν ακόμα θαμμένος στο χιόνι. 
Φορτηγά, υδροφόρες, απορριμματοφόρα γερανάκια, αυτοκίνητα δεν είχαν κουνηθεί από την θέση τους.
 
Οι εργάτες, οι οδηγοί της υπηρεσίας καθαριότητας και της υπηρεσίας πρασίνου περίμεναν - λέει - να ανοίξουν οι δρόμοι από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας για να αναλάβουν δράση.
 
ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ διαίρεσαν τον δήμο σε τιμάρια - βιλαέτια των μελών της διοικούσας επιτροπής του καθεστώτος.
 
Λες και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ δεν είναι ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ διάταξης ΟΛΩΝ των ΔΥΝΑΜΕΩΝ του φορέα για αντιμετώπιση κρίσης αλλά θέσεις σε ένα οργανόγραμμα. (Στο θέμα της οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας θα επανέλθουμε αν και έχουμε μιλήσει και όσα έχουμε πει ΙΣΧΥΟΥΝ. Έχουμε μιλήσει από την καταστροφή του ΜΑΤΙΟΥ ακόμα).
 
Από την Δευτέρα ακόμα - έχοντας την εμπειρία από διαχείριση αντίστοιχων καταστάσεων στο παρελθόν - καλέσαμε τον δήμο να μισθώσει εργαλεία - οχήματα από ελεύθερους επαγγελματίες και εργολάβους.
 
ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ!
 
Ποιοι? Εκείνοι που τους ενοχλούσαν τα εμβατήρια στις παρελάσεις, ζήτησαν οχήματα του στρατού για εκχιονισμό στο Χαλάνδρι λες και τα πολιτικά μέσα είχαν εξαντληθεί.
 
Ζητήσαμε την αυτονόητη παραίτηση του θεσμικά υπεύθυνου κατά τα ευρωπαϊκά, δημοκρατικά πρότυπα λειτουργίας της αυτοδιοικητικών και κρατικών οργάνων αφού έφεραν τον δήμο που διοικούν σε τέτοια κατάσταση ανεπάρκειας που χρειαζόταν στρατιωτική παρέμβαση.
 
Προφανώς δεν θα παραιτηθεί κανένας από την διοικούσα επιτροπή του καθεστώτος γιατί δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ λειτουργίας ενός κράτους του οποίου το ΣΥΝΤΑΓΜΑ τους είναι ξένο.
 
Η φοβική και πολλές φορές υποκριτική στάση των νεόκοπων της αυτοδιοίκησης που "αντιπολιτεύονται" την διοίκηση με μοναδικό κριτήριο ΤΗ ΝΟΜΗ, εξαντλήθηκε. Τους αναγκάζει να τοποθετηθούν - εκόντες άκοντες - η λαϊκή οργή που ξεχειλίζει.
 
Ακόμα και όσους έχουν επιλέξει τον ρόλο του "μη ενοχλητικού".
 
Θεωρούμε ότι η συμβολή μας ήταν καθοριστική σε αυτό.
 
Συνεχίζουμε την δράση μας χωρίς φόβο από απειλές και χειραγώγηση.
 
ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

"Les Trois Femmes Swinging on the Train" στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

 
«Les Trois Femmes Swinging on the Train»

ταξίδι στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου

κάθε Παρασκευή στις 21.30 στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express,

από 04/02

 

Τρεις δροσερές, γυναικείες παρουσίες μάς παρασύρουν μουσικά στα ανέμελα χρόνια του Μεσοπολέμου, κάθε Παρασκευή στις 21.30, μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Μουσικού Βαγονιού Orient Express.

 

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι έχετε μεταφερθεί 100 περίπου χρόνια πίσω. Τα κανόνια του πολέμου έχουν πλέον σιγήσει, οι πόλεις σφύζουν από ζωή και οι άνθρωποι κοιτάνε προς το μέλλον με ελπίδα. Η εποχή χαρακτηρίζεται από μια ανεμελιά και αθωότητα που θα γεννήσει καλλιτεχνικά κινήματα όπως τον σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό, τα οποία με την σειρά τους θα δώσουν την σκυτάλη στην Art Deco εποχή. Μια αισθητική που θα επηρεάσει όλες τις τέχνες και τις εκφάνσεις των κοινωνιών του δυτικού κόσμου και θα σημάνει την γέννηση της τζαζ, με μια σειρά συνθετών και ερμηνευτών που θα αλλάξουν τη μουσική για πάντα.

 

Οι Les Trois Femmes, είναι ένα γυναικείο, φωνητικό συγκρότημα που αναβιώνει την αισθητική αυτής της εποχής, ερμηνεύοντας συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών του 20' και του 30' με αυθεντικότητα και περίσσεια αγάπη. Οι ενορχηστρώσεις είναι πρωτότυπες και υπογράφονται από τον Mark Joseph Priest, ο οποίος συνοδεύει με την κιθάρα του και ερμηνεύει μερικά από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια της εποχής εκείνης. Στο κοντραμπάσο είναι ο μοναδικός και εξαιρετικά ταλαντούχος Κώστας Κωνσταντίνου. Οι τρεις γυναικείες φωνές είναι η Τατιάνα Μιχαηλίδου, η Μαντώ Παναγιωτάκη και η Μύρτα Σακελλαρίου.

 

Σας περιμένουμε στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express για να ζήσουμε αξέχαστες βραδιές ταξιδεύοντας μαζί στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου!

 

Λίγα λόγια για το μουσικό σχήμα:

 

Η Μύρτα Σακελλαρίου είναι μια πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα με συμμετοχές σε πολλά είδη μουσικής. Έχει συνεργαστεί με πολλά σχήματα εντός και εκτός Ελλάδας ερμηνεύοντας από «ethnic» ακούσματα έως και πιο «pop/mainstream» επιλογές. Η αγάπη της για τη τζαζ και τα φωνητικά γκρουπ της εποχής εκείνης έχει εδραιώσει δυναμικά τον ρόλο και την παρουσία της στις Les Trois Femmes.

 

Η Μαντώ Παναγιωτάκη είναι από τους ανθρώπους που πολύ πιθανόν, τραγούδησαν πριν ακόμα περπατήσουν. Μετά από πολύχρονη συνεργασία με εγχώρια τζαζ σύνολα και την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, ξεκίνησε τη συνεργασία της με τις Les Trois Femmes όπου και αποτελεί μέχρι σήμερα αναπόσπαστο μέλος τους. Έχει την δυνατότητα να ερμηνεύσει αυθεντικά «blues» και να συνεπάρει τους θεατές με μια τζαζ μπαλάντα ή με ένα ζωηρό κομμάτι του Cole Porter σε γρήγορο «swing» ρυθμό.

 

Η Τατιάνα Μιχαηλίδου εκτός από επιστήμων είναι και μία μουσικός με ιδιαίτερη άποψη. Αποτελεί το θεμέλιο του φωνητικού τρίο των Les Trois Femmes καθώς οι χαμηλές της νότες δημιουργούν και ενισχύουν τις αρμονίες του συνόλου. Αποτελεί ένα από τα πέντε αναπόσπαστα κομμάτια του ψηφιδωτού που συνθέτουν το μουσικό σύνολο των Les Trois Femmes.

 

Ο Κώστας Κωνσταντίνου αποτελεί το στιβαρό κέντρο του γκρουπ. Η δράση του στα μουσικά δρώμενα είναι γνωστή σε όλους τους μουσικούς κύκλους, καθώς έχει δουλέψει με τους πιο σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς όλων των ειδών. Είναι ο πρέσβης του εκλεπτυσμένου μουσικού γούστου και των μαγικών μελωδικών γραμμών που ωθούν τις Les Trois Femmes σε αυτήν την τόσο όμορφη μουσική περιπέτεια.

 

O Μάρκος Παπασηφάκις (Mark JosephPriest), είναι ο εμπνευστής των Les Trois Femmes. Το πάθος του για τη τζαζ και τα φωνητικά σύνολα, γέννησαν την ιδέα ενός συνόλου που παραπέμπει στα φωνητικά σύνολα της προπολεμικής περιόδου, όπως για παράδειγμα τις Andrews Sisters και άλλα παρόμοια σύνολα. Οι ενορχηστρώσεις είναι αυθεντικές και παρόλο που το σύνολο ερμηνεύει κυρίως μουσικές του 30 και του 40, ακούγονται σύγχρονες και μοντέρνες. Επίσης, εκτός από τις ενορχηστρωτικές του ικανότητες, είναι και ο κιθαρίστας των Les Trois Femmes, δημιουργώντας όλη την αρμονική ατμόσφαιρα του γκρουπ. Είναι τζαζίστας και μπλουζίστας ως μουσικός αλλά και στον τρόπο ζωής και σκέψης του. Ζώντας στην Αμερική, έχει παίξει και βιώσει τις μουσικές αυτές στην πηγή τους και αυτό τον καθιστά έναν από τους πιο αυθεντικούς καλλιτέχνες της εγχώριας (και όχι μόνο) μουσικής σκηνής.

 

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μουσικό Βαγόνι Orient Express

κάθε Παρασκευή στις 21.30 (από 4/2/2022)

Γενική Είσοδος 18€

προαιρετικά: κρασί 4€ / ποτό 7€ / φαγητό από 5€ (εφόσον επιτρέπεται με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα της περιόδου)

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:

- Ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets

- Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)

- Φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876)

 

Σημ. Τα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ λειτουργούν ως covid free χώροι. Το Μουσικό Βαγόνι Orient Express φιλοξενεί έναν εξαιρετικά μικρό αριθμό θεατών και διαθέτει ανοιγόμενα παράθυρα σε κάθε τραπέζι.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 18.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν υπαίθριο Parking