Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΦΟΒΕΡΟ! (από το fb φίλου)


Τι κρίνεται στην Ουκρανία και η Αριστερά
του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


Όπως ανέφερα σε προηγούμενα άρθρα, η βασική αιτία για την σημερινή, κρίσιμη για όλους μας, σύγκρουση της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) με την Ρωσία ήταν το καίριο θέμα εάν η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ, όπως αγωνίζεται με κάθε μέσο να επιτύχει η Υ/Ε μέσα από το «πραξικόπημα από κάτω», ή αντίστροφα, στην Ευρασιατική Ένωση (Ευρασ. Έν.), όπως επιδιώκει η Ρωσία. Και αυτό, γιατί τυχόν προσχώρηση της Ουκρανίας στην ΕΕ θα σήμαινε την ουσιαστική καταστροφή του σχεδίου για την Ευρασ. Έν., δηλαδή μια οικονομική ένωση που δυνητικά θα περιλάμβανε χώρες του τ. σοβιετικού μπλοκ, αλλά και χώρες με κοινούς δεσμούς με αυτό (ιστορικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς κ.λπ.), όπως η Ελλάδα.

Φυσικά, η προπαγάνδα της Υ/Ε, που υποστηρίζει και τμήμα της «αριστεράς», δεν μιλά για πραξικόπημα αλλά για ...επανάσταση (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ άλλοι μιλούν για πραξικοπηματικού τύπου κυβερνητική αλλαγή μετά από μια "πολιτική σύγκρουση με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες" (ΑΝΤΑΡΣΥΑ―συνιστώσες της οποίας έφθασαν στην αθλιότητα να χαρακτηρίζουν όργανα του Πούτιν όποιον μιλά για πραξικόπημα!) Και, φυσικά, δεν λείπουν και οι «αναρχικοί» που παίρνουν παρόμοιες θέσεις, όπως η «αναρχοσυνδικαλιστική Διεθνής Ένωση Εργατών», η οποία (ακολουθώντας πιστά την Υ/Ε και το…ΝΑΤΟ) δηλώνει ότι «ο ρωσικός καπιταλισμός παραφυλάει για να χρησιμοποιήσει την αναδιανομή της εξουσίας στην Ουκρανία για να προωθήσει τα δικά του επεκτατικά σχέδια».

Αλλά και η θέση του ΚΚΕ (που δεν συγκρίνεται βέβαια με τις παραπάνω αθλιότητες) δεν παύει να είναι αποπροσανατολιστική, όταν χαρακτηρίζει την σύγκρουση ως «ενδοαστική αντίθεση ανάμεσα στους καπιταλιστές της Ουκρανίας (στην οποία) παρενέβησαν ΕΕ και ΗΠΑ σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία... για να μοιράσουν τις αγορές» ―καταλήγοντας σε μια απαράδεκτη στάση «ίσων αποστάσεων». Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι η Ρωσία δεν είναι μια καπιταλιστική χώρα και ότι η υπό τον Πούτιν ηγεσία της δεν είναι μια αστική ελίτ. Όμως, αυτό που έχει θεμελιακή σημασία είναι ότι ο στόχος της ελίτ αυτής είναι η δημιουργία, μέσω της Ευρασ. Έν., ενός εναλλακτικού πόλου, γεγονός που θα τορπίλιζε τον στόχο της Υ/Ε για παγκόσμια διακυβέρνηση, για την οποία από χρόνια μιλούν οι ένθερμοι υποστηρικτές της, όπως ο Βρετανοσιωνιστής θεωρητικός της ΝΔΤ Gideon Rachman. Και η στάση αυτή της Ρωσικής ελίτ δεν εκπροσωπεί μόνο το τμήμα της που είναι ήδη ενσωματωμένο στην ΝΔΤ και επιδιώκει σχέση ισοτιμίας με την Υ/Ε (αντί για την σημερινή σχέση εξάρτησης στην οποία την τοποθέτησε η Υ/Ε μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ). Εκπροσωπεί επίσης ένα πελώριο άτυπο λαϊκό Μέτωπο ενάντια στην παγκοσμιοποίηση στο οποίο μετέχουν από κομμουνιστές, μέχρι εθνικιστές και ορθόδοξοι. Κάποιοι βέβαια από αυτούς αντιτάσσονται κυρίως στην πολιτιστική ομογενοποίηση που φέρνει η παγκοσμιοποίηση των υπερεθνικών επιχειρήσεων, αλλά και πολλοί άλλοι αντιτάσσονται στην ίδια την οικονομική παγκοσμιοποίηση διότι αντιλαμβάνονται ότι, με ανοικτές και απελευθερωμένες αγορές, η καταστροφή της παραγωγικής δομής της χώρας στην διάρκεια της «καταστρόικα», που την μετέτρεψε σε εξαγωγέα πρώτων υλών και ενέργειας, δεν αντιστρέφεται.

Με άλλα λόγια, το κίνημα αυτό στη Ρωσία, όπως και αντίστοιχα κινήματα στην Ουκρανία, αλλά και την Βενεζουέλα, την Συρία, το Ιράν κ.λπ., βλέπουν ότι μόνο η αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη, έξω από την ΝΔΤ, μπορεί να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων που είναι τα θύματα της παγκοσμιοποίησης παντού. Και η Ευρασ. Έν. θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αυτή διότι δεν είναι απλά μια «άλλη ΕΕ», όπως απληροφόρητες (ή εκ του πονηρού) «εξηγήσεις» υποστηρίζουν. Αντίθετα με την ΕΕ που θεμελιώνεται στην σταδιακή εξαφάνιση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας των μελών, που είναι άνισα αναπτυγμένες χώρες με τεράστιες διαφορές στην ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα, η Ευρασ. Έν. ρητά προϋποθέτει την εθνική και οικονομική κυριαρχία κρατών-μελών που δεν θα χαρακτηρίζονται (για ιστορικούς λόγους) από παρόμοιες τεράστιες διαφορές στην ανταγωνιστικότητα.

Αυτό άλλωστε το έχουν ήδη δείξει τα μέλη της σημερινής Τελωνειακής Ένωσης που σχεδιάζεται να μετεξελιχθεί, το 2015, στην Ευρασ. Έν. Η Ρωσία έχει επιβάλει σειρά κοινωνικών ελέγχων για την προστασία της οικονομίας της από την παγκοσμιοποιημένη αγορά, ακόμη και σε κατάφωρη παραβίαση των σχετικών κανονισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (βασικού οργάνου της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) στον οποίο πρόσφατα προσχώρησε ―όπως απαιτούσε τμήμα της οικονομικής της ελίτ. Αντίθετα, η σταδιακή εξαφάνιση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας των μελών της ΕΕ επιβάλλεται από τις υπερεθνικές επιχειρήσεις που την κυβερνούν, οι οποίες αποκλείουν κάθε σημαντικό κοινωνικό έλεγχο των αγορών. Πράγμα που, σε μια ένωση χωρών με πελώριες διαφορές στα επίπεδα ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας, καταλήγει σε ένα αυτόματο μηχανισμό μεταφοράς οικονομικού πλεονάσματος από τον Νότο στον Βορρά, μέσα από τα τεράστια ελλείμματα στα Ισοζύγια Πληρωμών και τους Προϋπολογισμούς των ασθενέστερων οικονομικά χωρών, όπως η Ελλάδα. Η θεμελιακή, επομένως, διαφορά μεταξύ ΕΕ και Ευρασ. Έν. είναι ότι ενώ η πρώτη εσκεμμένα υπονομεύει με κάθε τρόπο την εθνική και οικονομική κυριαρχία, με τελικό στόχο την άτυπη παγκόσμια διακυβέρνηση, η Ευρασ. Έν. θα έκανε δυνατή την οικονομική ένωση πραγματικά κυρίαρχων κρατών. Γι' αυτό και η Χίλαρυ Κλίντον (πιθανότατα επόμενη Πρόεδρος) κήρυξε από καιρό τον πόλεμο εναντίον της!

Τέλος, είναι φανερό ότι η Ευρασ. Έν. είναι ο μόνος τρόπος που ανοίγει τον δρόμο για συστημική αλλαγή-κάτι που αποκλείεται χωρίς την εθνική και οικονομική κυριαρχία που αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για να τεθεί καν παρόμοιο θέμα. Γι’ αυτό και τα κομμουνιστικά κόμματα Ρωσίας και Ουκρανίας, που έχουν καταλάβει την σημασία της παγκοσμιοποίησης, αγωνίζονται σθεναρά υπέρ της Ευρασ. Ένωσης.Αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία των λαών να ανατρέψουν τα σχέδια της Υ/Ε για παγκόσμια κυριαρχία, και αν η αντισυστημική Αριστερά εμμείνει στην βολική για το σύστημα θέση των ίσων αποστάσεων θα έχει ιστορική ευθύνη, όχι μόνο για την τελική αυτό-καταστροφή της αλλά, το κυριότερο, για τον πρωτόγνωρο Μεσαίωνα με «δημοκρατικό» μανδύα που ανατέλλει...

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_03_16.html
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

για τακτικές ενημερώσεις επισκέπτεστε το πόρταλ μας!!! http://www.pd-antipagkosmiopoiisi.gr/

www.periektikidimokratia.org

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ" - ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

Παρά το ότι γελάει όλο το Χαλάνδρι με το αίσχος του Παντοκοροϊδείου, οι καθεστωτικοί υποψήφιοι επιμένουν να πουλάνε "ευαισθησία και κοινωνική πολιτική μέσω ΕΣΠΑ".

"ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΡΕ ΜΠΑΝΑΛ" λένε οι μεν.

"ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΗ (έτσι το λένε αυτοί αυτό). ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ - ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ - ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ" δηλαδή θα φτιάξουμε και άλλα παντοκοροΪδεία!

(Σιγά μην ψάξουν πολιτικές για ανάπτυξη για να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ και σιγά μην βγάλουν την ανάγκη του συμπολίτη μας από τον πολιτικό τζόγο).

Άκου λοιπόν αναγνώστη μου το μηνιαίο πακέτο βοήθειας για διμελή οικογένεια.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΗ.
ΓΡΑΠΤΗ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Διότι Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ και δεν διαψεύδεται επίσημα ΙΣΧΥΕΙ (έτσι για να μην τρελαθούμε).

ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ:

- Αν πας 8 πιστοποιητικά για εσένα και όλο σου το σόι για να σε φακελώσουν από 20 μεριές,

- Υποσχεθείς ότι θα ψηφίσεις έναν από τους καθεστωτικούς - βασικά τον Αεικίνητο αλλά είναι αποδεκτές και άλλες εναλλακτικές του κόλπου των μνημονιακών δυνάμεων ....

 θα πάρεις  .....

αφού πρώτα  σου υπολογίσουν "εντελώς αντικειμενικά" - μια  διαπαραταξιακή επιτροπή ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ θα το κάνει -  κάτι παπάτζες για κάτι λογιστικές μονάδες που δικαιούσαι ..... 

(αυτά το κάνουν για να εμφανίζει  το όλο θέμα μια "επισημότητα, μια θεωρία, μια υπεροψία" που λέει και ο Ζήκος στον Μπακαλόγατο),  διότι πρέπει να είσαι πεισμένος ότι το σύστημα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ και δεν κάνει ποτέ ρουσφέτια η Ελενίτσα η κουκουλοφόρα - α ρε Ελενίτσα, και να σε είχα προχτές σε μια κουβέντα, να δεις τι μου λέγανε για σένα και τα ΚΑΠΗ κάτι πρώην ψηφοφόροι σου ....  θα φας φούμο περιποιημένο, μην κατέβεις στις εκλογές, σε έχουμε προειδοποιήσει λόγω της παλαιάς φιλίας)

.... ΑΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ (με πρόχειρο υπολογισμό, όχι σε "λογιστικές μονάδες" αλλά σε ευρώ - που αλλάξατε και το νόμισμα εκεί μέσα για να κοροϊδεύετε την κοινωνία, ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, έ οπαδοί της δραχμής)

ΛΟΙΠΟΝ:

750 ml λάδι - 1 μπουκάλι                3 ευρώ
2 γάλατα εβαπορέ                           3 ευρώ
1 κιλό ζάχαρη                                 1 ευρω
1 πακέτο καφέ                                2 ευρώ
1 κιλό αλεύρι (1 πακέτο)                 1 ευρώ  
1 συσκευασία ρύζι (1/2 κιλό)          1 ευρώ
5 πακέτα μακαρόνια                        3 ευρώ
2 πακέτα όσπρια                             4 ευρώ
1 ντοματοπελτέ                              1 ευρω

και 

2 χαρτιά υγείας  (1 ευρώ) 
ΣΥΝΟΛΟ : ¨¨Ενα εικοσάρικο - (βαριά, βαριά) - από προϊόντα που δίνεις εσύ, αναγνώστη μου.

ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

Αν γίνουν και εθελοντές όμως οι ωφελούμενοι και σφουγγαρίζουν τσάμπα το δημαρχείο, για να μπορούν να απολύουν τις καθαρίστριες και να τις κάνουν ωφελούμενες του παντοκοροϊδείου, τους δίνουν και BONUS  από ένα πακέτο freepress εφημερίδες και διαφημιστικά έντυπα που περισσεύουν, είναι αυτά που μπαίνουν προνομιακά οι καταχωρήσεις του προγράμματος και τα έντυπα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ για δημοσιότητα (των καλών παιδιών, υποψηφίων).

Είναι χρήσιμο το χαρτί και για άλλη δουλειά, μόλις τελειώσουν τα 2 ρολά υγείας - όσο και να μην τρώνε οι ωφελούμενοι, ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ" ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ - Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΟ ΡΗΣΗ  "ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ, ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ!

Εμείς αναγνώστη μου θα χρησιμοποιήσουμε το ΕΣΠΑ για ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, αναγκαίες για την πόλη - το Δημαρχείο, το γκαράζ στην πλατεία και τον χώρο με τις υποδομές καθαριότητας - για να δημιουργήσουμε ΜΟΝΙΜΟ και ΒΙΩΣΙΜΟ οικονομικό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του δήμου, από τα μισθώματα και την μείωση του κόστους της αποκομιδής, θα ενισχύσουμε τα έσοδά του από δικές του πρωτοβουλίες ώστε να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη και να αναβαθμίσουμε τις ουσιαστικές και μόνιμες δημοτικές υπηρεσίες, τις οποίες θέλουμε σωστά στελεχωμένες και αξιολογημένες.

Έτσι θα σου περισσεύει το εικοσάρικο αυτό να ψωνίζεις μόνος σου και να μην είσαι επαίτης, ούτε της Ελενίτσας τώρα, ούτε δικός μας μετά τις εκλογές, ούτε κανενός ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ.

Καλή Κυριακή.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣΘ.Παφίλης: «Δεν θα στηρίξουμε τη Ρ. Δούρου αν περάσει στο δεύτερο γύρο»Την πεποίθηση ότι στην Περιφέρεια Αττικής έγινε νοικοκύρεμα αλλά με τσάκισμα δικαιωμάτων, κάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Παφίλης.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Παφίλης υπογραμμίζει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να καταδικαστεί η κυβέρνηση, η ΕΕ, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα απορρίπτει το ενδεχόμενο να στηριχθεί από το ΚΚΕ η Ρένα Δούρου σε περίπτωση που περάσει στο δεύτερο γύρο.

Όπως λέει: «Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε τα τελευταία 20 χρόνια και δεν πρόκειται να στηρίξουμε υποψηφίους που αποδέχονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη σημερινή πολιτική. Στη θέση του ΠΑΣΟΚ τώρα φιγουράρει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ


ΤΟ ΚΛΕΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΤΣΟΥΝΟΒΙΒΛΙΟ


LOADING ...


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ....

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις