Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Νέες Απεργιακές κινητοποιήσεις. Δελτίο Τύπου


Κατανέμονται στους ΟΤΑ 11,7 εκατ. ευρώ για έργα


euro

Πιστώσεις 11.728.333,00 €, κατανέμονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2014 των στους δήμους της χώρας. Το ποσό θα αξιοποιηθεί προς κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων τους (ΣΑΤΑ).

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση έγκρισης κατανομής το ποσό αποδίδεται στους δήμους σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια της απογραφής έτους 2001. Η αναπροσαρμογή των καταστάσεων με κριτήριο τον πληθυσμό του 2011 θα ενσωματωθεί σε επόμενες κατανομές, προκειμένου το συνολικό ποσό επιχορήγησης που θα αποδοθεί το έτος 2014 σε κάθε Δήμο, να ανταποκρίνεται στο κριτήριο κατανομής που προβλέπεται σύμφωνα με πρόσφατα κριτήρια τα οποία θεσπίστηκαν με νόμο το 2013 (τελευταίο εδάφιο του αρ. 283§12 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το αρ.21§1 του Ν. 4147/2013).

Για τον Δήμο Χαλανδρίου :http://www.localit.gr/, 7/3/2014

ΕΕΕΕΕΕΕΡΕ ΓΙΟΡΝΤΑΝΙΑ……..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΡΤΑΣ

Εξακολουθούν οι γνωστοί - άγνωστοι  «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι της πόλης μας να προωθούν την μόνιμη βλακεία ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ.

Αυτό το ευαγγελίζονται στα πάντα ( οι τσιγγάνοι να πάνε στα Μέγαρα, τα σκουπίδια στην Παλλήνη κ.ο.κ.).

Δεν ξέρω μήπως πρέπει να πάμε το δημαρχείο στην Πετρούπολη που έχει και θέα.

Βγήκε λοιπόν κάποιος υποψήφιος της πόλης μας …….μην ξεχάσω…….. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και μας είπε ότι δεν έχουμε λεφτά για Δημαρχείο και κακώς δεν έγινε παλιά που είχαμε.

Τα τετρακόσια χιλιάρικα το χρόνο ενοίκιο για τα δημαρχιακά μέγαρα και έχουμε και είχαμε να τα δίνουμε όμως ΕΕΕΕΕΕΕ:::::::::

Μια άλλη μεγαλόπνοη πρότασή του ήταν να ενοικιαστούν διάφορα οικόπεδα περιφεριακά του κέντρου της πόλης και να γίνουν χώροι στάθμευσης.
Δηλαδή θα μεταφέρει το πρόβλημα του κέντρου και στις γύρω γειτονιές που το πρόβλημα είναι μικρότερο.

Άσε που με τη φόρα που είχε πάρει, νοίκιασε και ένα οικόπεδο (Αγ Γεωργίου) που είναι ήδη ΙΔΙΩΤΙΚΟ parking και όχι μόνο το νοίκιασε αλλά τους έριξε και την τιμή, από 5 ευρώ σε 50 λεπτά.
Αυτή είναι αποτελεσματικότητα κύριοι.!!!

Δεν μας είπε όμως γιατί δεν έχει σε προτεραιότητα το δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία, με υπόγειο parking 600………. ΝΑΙ…… καλά βλέπετε  600 θέσεων και με μελέτη πληρωμένη εδώ και πολλά χρόνια.

ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;
Μήπως δεν πρέπει για κάποιους να γίνει αυτό;;;;;;;;;
Για να μας πούνε.
Δεν θα πω άλλα σήμερα γιατί όπως λέει και ένας φίλος «κύμα – κύμα Καπετάνιε».
Τα αυτιά ανοιχτά συνάνθρωποι, αυτή τη φορά είναι η σειρά μας…ΣΚΕΨΗ ΒΑΘΙΑ.

HASTA LA VISTA
Λέρτας Δημήτρης         


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ 1η - ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΤ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!

Με την γνωστή ΑΣΤΕΙΑ δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ο Γιάννης Λαδόπουλος δήλωσε εχθές στο ΑΡΤ ότι δεν είναι προτεραιότητά του η ανέγερση δημαρχείου αλλά .... ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ η άποψη ότι κάποιοι ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ την ανέγερση του δημαρχείου.

Άλλωστε το είπε και ο μέγας Αϊβαλιώτης: 
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΤΙΡΙΑ, (ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ!)

Μίλησε και για το γκαράζ ο Αϊβαλιώτης με τον κ. Λαδόπουλο: Θα του λέγαμε κανένα φωνήεν αλλά ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ!

Άλλες προγραμματικές δεσμεύσεις:
- Αναδιάταξη του προσωπικού. (Άστε το σε μια μεριά επιτέλους, το ζαλίσατε. Κάθε τρεις μήνες αλλάζετε τις θέσεις. Μέχρι να μάθουν την μια δουλειά τους πάτε στην άλλη).

- Γκαράζ στο πρώην κτήμα Μαμόπουλου και ΣΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ (Αυτά είναι καταστροφικές για την κατοικία προτάσεις προχειρολόγων και θα το εξηγήσουμε).

Κουβέντα περί αθλητισμού, πολιτισμού.

Ακούστε την συνέντευξη.
Τελικά το ART θα μας φωτίσει.

Ερώτηση προς Αϊβαλιώτη: Τελικά ο Λαδόπουλος ή ο Ανδρεόπουλος κερδίζει τις εκλογές κατά τις πληροφορίες σας; Τι λένε οι δημοσκοπήσεις (που δεν έχουν γίνει);

Highlights:

1. ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ 1: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΑΣ; (ΠΟΝΤΟΣ από το ΛΑΟΣ)

2. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ! 
14 συνεχή χρόνια, σε τρεις διοικήσεις, με τρεις δημάρχους (Παττακός, Ζαφειρόπουλος, Κουράσης)  σε έμμισθη ΔΙΟΙΚΗΤΚΗ θέση, πάντα στον πυρήνα της διοίκησης ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ, βέβαια δεν τον χάλασαν τα λεφτά κιόλας να τα χαρίσει.)

3. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό. Οι άλλοι δεν φταίνε. Μόνο ο δήμαρχος.

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

Μην παράγετε περισσότερες μεγαλοστομίες από αυτές που μπορείτε να καταναλώσετε. Θα πέσουν ντουματιές. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες παπάτζες.

Αν θέλετε να ακούσετε την συνέντευξη μπείτε εδώ:

Οι Ρομά του Χαλανδρίου αντιμέτωποι με τον κρατικό τραγέλαφο

Εφημερίδα των Συντακτών

Οι εβδομήντα και πλέον καινούργιες εκθέσεις αυτοψίας που επιδόθηκαν στους Ρομά του Χαλανδρίου στις 25 Φεβρουαρίου -μέρα της προγραμματισμένης κατεδάφισης του καταυλισμού τους- αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι όλες οι αποφάσεις κατεδάφισης στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη» που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, είναι άκυρες και καταχρηστικές, καθότι βασίζονταν σε παλιές αποφάσεις κατεδάφισης από το 1996, οι οποίες παρουσιάζουν μια πολύ διαφορετική μορφή του οικισμού απ’ αυτήν που έχει σήμερα.

Λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία κατεδάφισης που είχε λάβει ο πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο τωρινός γ.γ. Μανώλης Αγγελάκας εξέδωσε νέα απόφαση κατεδάφισης με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014. Η πρωτοτυπία της νέας αυτής απόφασης είναι ότι για πρώτη φορά αναφέρεται ρητά σε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι η κατεδάφιση πρέπει να γίνει εφόσον έχει εξασφαλιστεί η μεταστέγαση του πληθυσμού, ενώ για πρώτη φορά επίσης γίνεται αναφορά στα ισχύοντα ασφαλιστικά μέτρα από τον ΟΗΕ. 

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Αγγελάκα σε προηγούμενη δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ότι «(…) εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουμε τις εργασίες στην περιοχή (στα Μέγαρα), προκειμένου να τακτοποιηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατό» («Εφ.Συν.» 21/02/14), όπως προκύπτει και από το έγγραφο της νέας απόφασης, «οι ενέργειες μετεγκατάστασης δεν ήταν δυνατόν να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν».

Οι νέες εκθέσεις αυτοψίας δίνουν τη δυνατότητα στους Ρομά να υποβάλουν ένσταση μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών, προκειμένου να ανασταλεί οποιαδήποτε διαδικασία έξωσης, ενέργεια στην οποία και θα προβούν, όπως μας ενημέρωσε ο Παναγιώτης Δημητράς, νόμιμος εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Συλλόγου Ρομά «Ελπίδα». Ο κ. Δημητράς τονίζει ότι η απόφαση κατεδάφισης για τις 17 Ιουνίου είναι ανεκτέλεστη, καθώς: «Για να εκτελεστούν οι αποφάσεις, θα πρέπει να αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή και άρα να τελεσιδικήσουν». Μέχρι και αυτή τη στιγμή οι αποφάσεις κατεδάφισης δεν έχουν επιδοθεί στους Ρομά, οι οποίοι μέχρι πρότινος ζούσαν με την αγωνία ότι θα βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στον δρόμο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αρχές επικαιροποίησαν την καταχώριση των κατοικιών του οικισμού τον Ιανουάριο του 2014 με τη διπλή επιδρομή της Αστυνομίας και της Πολεοδομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ταυτοποίηση προσώπων και καταγραφή κατοικιών («Εφ.Συν.» 16/01/2014).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρομά Χαλανδρίου ήρθαν αντιμέτωποι με την απειλή της αναγκαστικής έξωσης. Εχουν υπάρξει ακόμη τρεις αποφάσεις κατεδάφισης, τον Σεπτέμβριο του 2012, τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2013, ενώ οι προσπάθειες έξωσης της κοινότητας των Ρομά χρονολογούνται ήδη από το 1999.

Διαλεκτή Αγγελή

Ένας στους 20 δημοτικούς αστυνομικούς με πλαστά δικαιολογητικά (πίνακες).Εκατόν πενήντα έξι περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις εντόπισε ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), που ολοκληρώθηκε. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από κοινή εντολή των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Μιχελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 74 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν, αλλά και 82 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών ο οποίοι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού.

Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ, προτείνουν στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερευνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εν λόγω υπαλλήλων, αλλά και των κατά περίπτωση διοικητικών οργάνων που ενέκριναν τις μη νόμιμες προσλήψεις.

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη ανακληθεί, βάσει των εκθέσεων του ΣΕΕΔΔ, 68 διορισμοί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακληθούν και οι υπόλοιποι, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις κατά περίπτωση αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Επισημαίνεται, ότι ο διενεργούμενος έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των 3.530 πρώην δημοτικών αστυνόμων σε 178 δήμους της χώρας και ελέγχθηκαν 12.377 υποβληθέντα δικαιολογητικά(απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης. πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιστοποιητικά εντοπιότητας).

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΣΕΕΔΔ, δήλωσε σχετικά:

«Η ολοκλήρωση από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) του ελέγχου γνησιότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών των 3.500 πρώην δημοτικών αστυνομικών έδειξε ότι 156 εξ αυτών προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες διαδικασίες. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται και στέφεται με επιτυχία μια τόσο σύνθετη ελεγκτική δράση, η οποία μπορεί να αποτελέσει πιλότο για μια σειρά παρόμοιων ελέγχων στο μέλλον. Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που προκύπτουν μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι γενικοί αφορισμοί ή εμπειρικές εκτιμήσεις περί χιλιάδων πλαστών δικαιολογητικών. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απόλυτα προσηλωμένο στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στην δημόσια διοίκηση. Αναμένουμε ότι ανάλογα και σημαντικά αποτελέσματα θα προκύψουν και από τον οριζόντιο έλεγχο των διοικήσεων για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών που περιλαμβάνονται στα ατομικά μητρώα των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και από τις λοιπές ελεγκτικές δράσεις του ΣΕΕΔΔ».

Στο Χαλάνδρι


Αναλυτικά οι πίνακες με τα πλαστά ή μη προβλεπόμενα δικαιολογητικά ανά δήμο εδώ.

Δείτε τη σχετική είδηση:


Πληροφορίες από : aftodioikisi.gr/, 6/3/2014

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΟ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ» ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.