Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ!


Και τώρα που όλα τα ηχητικά πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου είναι στο κανάλι μας στο YOU TUBE – και άρα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν αυτά που θα σας πούμε, θα κάνουμε μερικά σχολιάκια και επισημάνσεις από το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας και τα παραλειπόμενά του.

Βλέπετε, η ηγεσία του καταρρέοντος τοπικού συστήματος, που απαρτίζεται από στελέχη του δήμου διαπαραταξιακά ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, δεν έχει άλλο τρόπο φαίνεται να ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ σε ό,τι γράφουμε ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ καθημερινά, στις απόψεις μας ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΜΑΣ στην λειτουργία του δήμου ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ και ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ χρόνια, είτε ως μέλη της διοίκησης, είτε ως μέλη της αντιπολίτευσης του δήμου, είτε ως απλοί Χαλανδραίοι ενεργοί πολίτες και το μόνο που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να κάνουν είναι να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας. Το τελευταίο τους γήπεδο είναι ότι παίζουμε λίγοι εναντίον πολλών. (ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ).
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς η τεχνολογία είναι με το μέρος μας (περίεργο ε; αλλά έχει γίνει φτηνή και μπορούν να την χρησιμοποιούν ακόμα και οι μπατιρόγατοι).
Οπότε κύριοι μην προσπαθείτε να μας διαψεύσετε, είναι χαμένος χρόνος. Ας ξαναγυρίσουμε όλοι στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ. Το πανηγύρι με τις «περιθωριοποιήσεις των τρελών» ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ! Μαζί με το σύστημά σας.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ– ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ HIGHLIGHTS:
1.       Την εναρκτήρια τοποθέτηση – παρέμβαση της Λούλας Καρατζά για την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών».

Γενικά ξέρετε ότι εμείς στην Πλατεία δεν τα πολυέχουμε καλά με τις «παγκόσμιες ημέρες» αφού για εμάς τα σημαντικά πρέπει να απασχολούν την κοινωνία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, όπως ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ δίνει την μάχη ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών η Λ. Καρατζά οπότε δικαιούται να ομιλεί και την – συμβολική – παγκόσμια ημέρα.

2.       Τον Λάζαρο Παναγιώτου, εκπρόσωπο της παράταξης του Ν. Πανταζή να απευθύνεται στο Προεδρείο και να «προβληματίζει» την διοίκηση: «ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ;». Κατάλαβαν άραγε τι εννοούσε ο Λάζαρος;  Ότι , δηλαδή ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ στην ημερήσια διάταξη του δημοτικό συμβούλιο αλλά μόνο τις ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ των διαχειριστικών πράξεών της διοίκησης; Αυτό δεν αφήνει περιθώρια στις δημοτικές παρατάξεις να θέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους ΜΕΣΑ στην ημερήσια διάταξη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν γι’ αυτό την ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Το προεδρείο φταίει!

3.       Τις  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ τοποθετήσεις του Σίμου Ρούσσου και της Λούλας Καρατζά για το θέμα της παρκοθέτησης του κέντρου που επεκτάθηκαν σε συνολικές καταθέσεις θέσεων για την λειτουργία του εμπορικού κέντρου που καταρρέει και μετατρέπεται από ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ σε Νυχτούπολη. ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ προς αξιοποίηση ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ όσους νομίζουν ότι ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

4.       Την κα Πούλου – πρόεδρο του ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ - να δηλώνει: ΘΕΣΜΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΕΙΑ! (Δικαιώνοντάς μας που λέμε ότι όποιοι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με το τοπικό TALENT SHOW και όσοι θεωρούν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ LIFESTYLE πρέπει να μιλήσουν ΤΩΡΑ!)

5.       Το εκπρόσωπο ομάδας κατοίκων της Τούφας να καταθέτει ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ απόψεις σχετικά με το θέμα του πάρκου της Ιωαννίνων και Τυμφρηστού αλλά να επεκτείνεται σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για τα αθλητικά σωματεία ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ από την ΓΓΑ. 

6.       Τα καλά λόγια για την ΓΥΜΝΑΣΤΡΑΔΑ (….).

7.       Την παράταξη του Πρίγκιπα (πλέον από την Παρασκευή δεν θα την λέμε του ΠΑΣΟΚ αφού δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ) με 7 ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, να εκπροσωπείται κατά την συζήτηση των παιδικών σταθμών από τον Ν. Πράσσο! (Προφανώς Μιχαήλ, Καζάνη, Γκότση, Καραμολέγκος, Πετρόπουλος, Κεχαγιόγλου κρίθηκαν ακατάλληλοι για να εκφράσουν την παράταξη από τον πρίγκιπα και εκείνος κάλεσε τον Ιππότη κο Πράσσο! Είπαμε ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ! Ορίζουν όποιον γουστάρουν. Έτσι τους διάλεξαν, έτσι διαλέγουν!)
ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ! ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ Τα ΠΑΜΕ ΣΤΟ «ΗΘΙΚΟ» γιατί είμαστε με τον ΤΡΑΓΚΑ – οι πιο αμαρτωλοί. ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ που απορώ πώς το ανέχθηκαν.
8.       Την ανάγκη του τοπικού κατεστημένου να έχει την ησυχία του και να μην απασχολείται με … δευτερεύοντα ζητήματα όπως η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, η ΤΙΜΗ, η ΥΠΟΛΕΙΨΗ των δημοτών, η διασφάλιση όρων πολιτισμένου διαλόγου για την κατάθεση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ στο Δ.Σ. (το «βουλευόμενο όργανο» κατά κο Κουράση – το οποίο για να βουλεύεται πρέπει να κατατίθενται απρόσκοπτα ΑΠΟΨΕΙΣ αλλιώς χάνει τον επιθετικό προσδιορισμό του και γίνεται σκέτο «όργανο»).

«Εντάξει μωρέ, να αποσυρθούν οι μηνύσεις για να τελειώνουμε, και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΟ, είπε ο Μιχάλης Κόσσυβας συνεπικουρούμενος από τον Λάζαρο Παναγιώτου.

Επειδή με αφορά και προσωπικά το θέμα εγώ να δώσω – αφού το ζητάνε ΔΗΜΟΣΙΑ σεβαστοί τοπικοί άρχοντες – «αμοιβαίες» εξηγήσεις.  

ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΥΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΣΤΗΝ «ΑΝΤΡΙΚΙΑ» ΣΤΑΣΗ;;;

Ότι μπορεί όποιος θέλει να μου επιτίθεται και να με αποκαλεί ΜΠΑΤΙΡΟΓΑΤΟ και να υπαινίσσεται ότι χρηματίζομαι παράνομα;  

Εξ ονόματος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ – που αναλαμβάνω αυθαίρετα την εκπροσώπησή τους (γιατί μόνο ο Πράσσος μπορεί;) – δηλώνω ότι όποιος δεν έχει μεγάλες περιουσίες, έχει επαγγελματικά προβλήματα κλπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ παράνομος ή αναξιοπρεπής.

ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Και αυτοί που δεν θα έπρεπε να έχουν είναι εκείνοι ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ! ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΚΑΘΕ ΣΕΝΤ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .

Και όποιος το αμφισβητεί ας ετοιμάσει μια υπεύθυνη δήλωση ότι δέχεται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του καθώς και του περιβάλλοντός του (οικογενειακού και επαγγελματικού) ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ! ΞΕΚΙΝΑΩ.

Θέλετε μήπως όμως να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ να μην κάνει ΑΝΤΡΙΚΙΑ αυτό που έπρεπε ΗΔΗ να είχε κάνει και που του έδωσα ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ – παρά μία μέρα, χρόνο να επανορθώσει;;;

Τι το «ΑΝΤΡΙΚΙΟ» θέλετε να κάνουμε ΑΜΟΙΒΑΙΑ φίλε Μιχάλη και φίλε Λάζαρε;

Γιατί παλιά το «στήσιμο στα τέσσερα» δεν το λέγαμε αντρίκιο εμείς. Τώρα τελευταία έγινε και έχουμε χάσει επεισόδιο;;
ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ "ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ" κύριοι σύμβουλοι;


ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ καλά κρατεί και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις κορυφαίων και μη του πάλαι ποτέ κόμματος εξουσίας, το οποίο έχει περιέλθει σε περιδίνηση μετά από τις δύο συνεχόμενες αποτυχίες στις εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου.
Την Παρασκευή ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το νέο ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης, όπου και θα ανακοινώσει τον τρόπο ανασύστασης του κομματικού μηχανισμού. Την ίδια ημέρα, ο πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος (μετείχε στην τρόικα των Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση) για λόγους που όλοι κατανοούν θα κάνει την πρώτη συνάντηση των μελών και των φίλων της πολιτικής κίνησης «Δημιουργική Ελλάδα», που έχει δραστηριοποιήσει μέσω του Facebook.
Όπως ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος η «Δημιουργική Ελλάδα» σκοπεύει να τοποθετηθεί ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στους φίλους του νέου μορφώματος συμπεριλαμβάνονται και πολλοί πρώην υποστηρικτές της Δράσης του Στέφανου Μάνου, αλλά και της Δημοκρατικής Συμμαχίας η οποία έχει αναστείλει τη λειτουργία της. Ο Ηλίας Μόσιαλος προσπαθεί να προσελκύσει υποστηρικτές από όλους τους χώρους αφού αναφέρεται συνεχώς σε μεταρρυθμιστικό χώρο, ριζοσπαστικό, φιλελεύθερο αλλά και την κεντροαριστερά.
Το βέβαιο είναι πως στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο Ηλ. Μόσιαλος υποκινείται από πρώην υπουργό, που βρισκόταν πολύ κοντά στον Γ. Παπανδρέου (υπονοούν τον Γ. Ραγκούση), ενώ κάποιοι πιο ακραίοι εκ των συνεργατών του Ε. Βενιζέλου βλέπουν ακόμη και δάκτυλο της οικογενείας του πρώην πρωθυπουργού.
Την ίδια ώρα η μάχη χαρακωμάτων συνεχίζεται και με την Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός με άρθρο της την προηγούμενη Κυριακή στην «Καθημερινή» επιτέθηκε στον υφυπουργό Παιδείας, τον πρύτανη Παπαθεοδώρου. Η απάντηση ήρθε από τον ΔΟΛ, ο οποίος επί της ουσίας της ξεκαθαρίζει πως εάν κάνει κίνηση εντός του ΠΑΣΟΚ, τότε θα είναι απέναντι της.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, με τις συνεχείς επιθέσεις μέσω των social media, τότε το γλυκό… έχει δέσει.
Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον για το φιλοθεάμον κοινό. Απλά, ουδείς αυτή τη στιγμή γνωρίζει εάν το σίριαλ θα έχει καλό σενάριο ή θα κινηθεί στα επίπεδα μίας σαπουνόπερας.


Ποια "κρίση βαθαίνει"; ΠΑΤΟ έχετε πιάσει!!

"Χ..... και η βάρκα γέρνει", θα μου πείτε. ΣΥΜΦΩΝΩ. Όμως, επειδή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ (και αναφέρομαι σε αυτά που ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ θα επηρρεάσουν την κοινωνία, δηλαδή ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ), ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά...

Δ.Χ.

"Πάρκο χωρίς νερό"...Μέρος 2ο (τελευταίο;)

Συμπληρωματικά για το μοναδικό φαινόμενο του ΠΑΡΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ στο Πάτημα Χαλανδρίου, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι : Από τη στιγμή που σταμάτησαν οι βροχές, μια μικρή υδροφόρα του Δήμου προσπαθεί, κάποιες ημέρες, να βοηθήσει την κατάσταση, ποτίζοντας το πάρκο.
Βεβαίως, αυτό σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ. Και σίγουρα, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ.
Το μεγάλο ερώτημα παραμένει : ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ, ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ;

Κι άλλα videos...
Βρύσες χωρίς νερό...όπως λέμε...βάρκα χωρίς κουπιά...

Έτσι, για να γεμίσουμε το χώρο...
Τι άλλο μπορούμε να πούμε...Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.
Σκέφτομαι μήπως στο μέλλον ασχοληθώ με τη συγγραφή ενός άρθρου σχετικού με την ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ και σχετικού με το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ...
Δ.Χ.

Έκλεισε το τελευταίο κατάστημα της αλυσίδας Metropolis στο ΧαλάνδριΈκλεισε χθες μετά από 15 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας το τελευταίο κατάστημα της αλυσίδας Metropolis στο Χαλάνδρι.

Τα τελευταία 3 χρόνια όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι "μεθοδικά και βάση σχεδίου - όπως αποδεικνύεται- διέλυσε (ο Α. Κουρής) την αλυσίδα των Metropolis. Κατάφερε να κλείσει και τα 12 καταστήματα με τελευταίο το Χαλάνδρι, διατηρώντας πλέον μια αλυσίδα καταστημάτων χωρίς το παραμικρό σημείο πώλησης".
Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία των καταστημάτων οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και αποζημιώσεις στους απολυμένους, οι οποίοι εκδηλώνουν την ανησυχία τους ότι "η επιχείρηση το επόμενο διάστημα, θα προσπαθήσει να εκποιήσει (μακριά από τα μάτια των εργαζόμενων) ότι εμπόρευμα έχει στείλει σε αποθήκες για να πάρει και τα τελευταία ευρώ."

Το MAD TV το οποίο ανήκει στην ίδια ιδιοκτησία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά ...


HALANDRI PEDIA

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                   
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                                                  
ΝΠΔΔ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

«ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο ΝΠΔΔ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Στo πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών του εκδηλώσεων                        πραγματοποιεί Συναυλία :

Του Gioacchino Rossini με έργα La Gazza Ladra,

II Barbiere di Siviglia, Semiramis κ.α  Το Σάββατο 7 Ιούλιου και ώρα 21.00 στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Είσοδος Ελεύθερη

Θα διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Γιώργος Καλαϊτζής

Πάρκο χωρίς νερό!!!

Ένα πάρκο χωρίς νερό...
Στο ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, μεταξύ των οδών Δροσιάς - Κυρίλλου - Κρίτωνος και Γορτυνίας...Από τότε που έγινε, δηλαδή από το 2009 - αν δεν με απατά η μνήμη μου - το πάρκο είναι ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ! 

Το θέμα πρωτο - αναδείχτηκε στις 20-5-2011 από τον Άγγελο Νταβία «στην Πλατεία» (Την ανάρτηση μπορείτε να τη διαβάσετε Ε Δ Ω ). Από τότε, πέρασαν...14 μήνες, χωρίς να υπολογίζουμε - βεβαίως - τους μήνες που έχουν περάσει από τότε που έγινε το πάρκο...
Στο παρκάκι αυτό, λοιπόν, ο Δήμος φύτεψε φυτά, δεντράκια αλλά και εποχιακά λουλούδια. Πολύ καλή σκέψη για ένα πάρκο για τα παιδιά και όχι μόνο. Μια ανάσα ζωής για την ΠΟΛΥΠΑΘΗ, ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ και ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ περιοχή του «Πατήματος».
Μια πραγματική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ από αυτές που ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι Δήμοι στους κατοίκους τους.


Τώρα βέβαια, το αν φτιάχτηκε ένα πάρκο για να λέμε ότι...φτιάχτηκε ένα πάρκο...είναι ένα άλλο ζήτημα. Κι αυτό γιατί, ουδείς ενδιαφέρθηκε ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ. Εγκαταστάσεις για νερό υπάρχουν. ΝΕΡΟ, όμως, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Συγκεκριμένα : Όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής και όπως τους ενημέρωσαν από τον Δήμο, οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να βάλουν νερό αλλά η ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε να δώσει ρολόϊ, λόγω χρέους του Δήμου! Αποτέλεσμα ; Το παρκάκι ΔΕΝ ΕΧΕΙ – ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ - ΝΕΡΟ!!!
Οι κάτοικοι - ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ - ποτίζουν με το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΕΡΟ το πάρκο»!! Τα χρήματα του λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ, ποιος θα τους τα δώσει; γιατί, όπως καταλαβαίνετε, από τον Μάϊο που η θερμοκρασία αρχίζει τα παίρνει τα ύψη, οι ανάγκες για πότισμα αυξάνονται. 
Και ακόμη : Αν πάθει κάτι κάποιο παιδάκι, δεν υπάρχει ούτε σταγόνα νερό. Πόσα μπουκάλια πρέπει να κουβαλάει ο κόσμος μαζί του;»
Μερικά videos...
Ο εργολάβος που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το έργο, είχε ή δεν είχε ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ στο παρκάκι ; Παρόλα αυτά, όμως, συνέχισε το «έργο»…
Δ.Χ.

Νέο - δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες - πρόστιμο από τον ΕΦΕΤ στο ζαχαροπλαστείο Βάρσος στο Χαλάνδρι για ακατάλληλα τρόφιμα


Νέο πρόστιμο € 4.500, το δεύτερο μέσα σε τρεις μήνες, επέβαλλε ο Ε.Φ.Ε.Τ. στο καφεζαχαροπλαστείο Βάρσος στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 27/6.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι επιβλήθηκε το πρόστιμο, διότι στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής παγωτών και παρασκευαστηρίου γιαούρτης σε ιδία κατανάλωση ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στο Χαλάνδρι, διαπιστώθηκαν:
- Μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
- Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Halandri Pedia είχε παρουσιάσει τον περασμένο Μάρτιο έγγραφο του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με το οποίο σε έλεγχο στην ίδια επιχείρηση είχε διαπιστώσει ακατάλληλα και ληγμένα τρόφιμα και είχε πάλι επιβάλλει πρόστιμο 8.000 €.

 
 
 
Πηγή: HALANDRI PEDIA

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

6-7 Ιουλίου 2012: Στρογγυλό Τραπέζι, Ημερίδα, Έκθεση

«Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις: δυνατότητες απασχόλησης σε εποχή κρίσης»

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων - ΓΚΑΖΙ

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για την Κοινωνική Οικονομία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Η πρώτη μέρα (6 Ιουλίου) θα ξεκινήσει στις 18.00 με ένα στρογγυλό τραπέζι διαλόγου με τίτλο: «Υπάρχει ρόλος στην κοινωνική οικονομία για διέξοδο από την κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο; από την κρίση και την ανεξέλεγκτη αγορά στη βιώσιμη ευημερία και την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία» με ομιλητές τον Βασίλη Γιόκαρη, συγγραφέα μαζί με τον Γιώργο Κολέμπα του βιβλίου “Τοπικοποίηση της οικονομίας”, τον Λουκά Μπρέχα από το Δίκτυο ΚΑΠΑ που θα συζητήσει για τις αναγκαίες προϋποθέσεις προώθησης συνεταιρισμών και το ρόλο τους σε περιόδους κρίσης, την Ειρήνη Γλυκή, επιστημονικό συνεργάτη του World Watch Institute που θα αναλύσει τα στοιχεία από την πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου  για την κοινωνική συνεταιριστική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο και τον Νίκο Χρυσόγελο. Συντονίζει o δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης, δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου “Μπορώ και χωρίς Ευρώ”.

Στη συνέχεια (19.45-21.30) θα γίνει συζήτηση που θα εστιάσει στον δημιουργικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων με συμμετοχή πολλών αυτοδιοικητικών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Κοινοτάρχης Ανάβρας Μαγνησίας Δημήτρης Τσουκαλάς.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου θα είναι αφιερωμένο σε μια ημερίδα ανοιχτή για το κοινό που θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί, με θέμα «Κοινωνική και Συνεργατική Οικονομία». Συμμετέχουν εκπρόσωποι πολλών ευρωπαϊκών και ελληνικών φορέων από διάφορα πεδία εφαρμογής της κοινωνικής οικονομίας, όπως ο Dirk Vansintjan, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ομάδων και συνεταιρισμών πολιτών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο Niall O'Keefe, Πρόεδρος της National Association of Building Cooperatives στην Ιρλανδία και αντιπρόεδρος του CECODHAS HOUSING EUROPE, ο Ugo Biggeri, Πρόεδρος της συνεταιριστικής Ηθικής Τράπεζας Ιταλίας, ο Βασίλης Μπέλλης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καρδίτσας και πολλοί άλλοι που θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και θα συζητήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου 6-7 Ιουλίου θα λειτουργεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι έκθεση περιπτέρων με πληροφοριακό υλικό από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις από ευρωπαϊκές χώρες και ελληνικές πρωτοβουλίες παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, επαναχρησιμοποίησης κι ανακύκλωσης, δικτύωσης παραγωγών – καταναλωτών, κοινωνικών υπηρεσιών και τραπεζών – χρηματοπιστωτικών δομών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου εδώ και του Σαββάτου 7 Ιουλίου εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής για το διήμερο στην Τεχνόπολη: europarl.op@gmail.com (με θέμα (subject): «Τεχνόπολις»)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 322 3867, 210 370 9705 (Πένυ Παπασπυροπούλου)

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...