Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου, στα πλαίσια της πάγιας θέσης μας για ενιαία, δημόσια, και υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευση, την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών της εκπαίδευσης στη χώρα μας, χαιρετίζουμε κάθε εθελοντική προσπάθεια των δημοτών στην προσφορά ενισχυτικής διδασκαλίας στην μαθητική κοινότητα του Χαλανδρίου και στηρίζουμε κάθε φορέα που αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Συλλόγων Γονέων
Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ; ή μάλλον ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ; ΠΑΝΤΟΥ ΟΧΤΡΟΙ!


φωτο: myxalandri

Η πολιτική τακτική που επέλεξε η διοίκηση του δήμου είναι γνωστή στην πολιτική πιάτσα από παλιά.
ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΟΜΩΣ.

Τόσο παλιά που ελπίζαμε ότι δεν θα ξανακαταφύγει καμία πολιτική δύναμη σε αυτή, δεν θα επιχειρήσει κανείς να πισωγυρίσει τόσο πολύ την πολιτική διεργασία στην ελληνική κοινωνία - σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο.
Φαίνεται ότι διαψεύδεται δυστυχώς και αυτή η ελπίδα.

Μιλάμε για την πολιτική του διχασμού και της μισαλλοδοξίας, της ς δημιουργίας  οχτρών, του κτίσματος αναχωμάτων, της περιχαράκωσης των "οικείων δυνάμεων" σε φανταστικά οχυρά προστασίας τους απέναντι σε φανταστικούς επιτιθέμενους διώκτες που περιμένουν από έξω.

Είναι η πολιτική της "δια του οχτρού" συσπείρωσης του πληρώματος της γαλέρας, ειδικά όταν το καράβι αρχίζει να μπάζει νερά και αρχίζει το πλήρωμα να επιζητεί να κατέβουν οι σωσίβιοι λέμβοι για να διασωθούν..
Τότε ο φόβος των "οχτρών" προβάλλεται από την ηγετική ομάδα για να αντιρροπήσει τις φυγόκεντρες τάσεις και έτσι να αναγκαστεί το πλήρωμα να επιστρέψει στην όποια ασφάλεια του προσφέρουν οι διαταγές του καπετάνιου.

Στο "πολιτικό" επίπεδο και στα "εσωτερικά" της κεντροαριστεράς- αριστεράς τον ρόλο αυτό για την καργαριστερά παίζει ο Νταβίας. Αυτά τα έχουμε πει, δεν είναι της ώρας να τα ξαναπούμε διότι τώρα το πράγμα χοντραίνει.

Πλέον δεν φτάνει ο Νταβίας. Και όσο ο πολιτικός τους κατήφορος συνεχίζεται, όσο το καράβι κινείται χωρίς προσανατολισμό και αυτό εκθέτει τον καπετάνιο στα μάτια του πληρώματος, τόσο χρειάζονται και άλλοι "μπαμπούλες" και άλλα φανταστικά θαλασσινά τέρατα που τα προβάλλει η "γέφυρα" στο κατώτερο πλήρωμα για να το κρατήσει στις θέσεις του.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει ένας λογικός άνθρωπος την οργίλη αντίδραση του δήμου Χαλανδρίου - δηλαδή ενός ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ σε τοπικό επίπεδο - απέναντι στο κόψιμο ενός καλωδίου από χριστουγεννιάτικα φωτάκια;
(Καταγγελία του δήμου για τα φαινόμενα βανδαλισμού στο χριστουγεννιάτικο φωτισμό και στις παιδικές χαρές)

Που μπορεί αν έγινε από οποιονδήποτε μ@λ@κ@ περαστικό, μεθυσμένο το βράδυ, κανένα πιτσιρίκι, κανέναν βλαμμένο....

Σαν και αυτόν τον βλαμμένο  - ας πούμε - που έγραψε τον γρανίτη στην παιδική χαρά της πλατείας με σπρέι. Πολύ μεγαλύτερη σε αξία ζημιά. Τον ξέχασε αυτόν τον βανδαλισμό η δημοτική αρχή στο δελτίο τύπου της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟ, με σφραγίδες και βούλες του δήμου, που λέει στον δημότη ότι - περίπου τον έχουν περικυκλώσει οι οχτροί και τον απειλούν - γιατί ο Ρούσσος τα έβαλε με τα συμφέροντα (ώπα, το καλτσόν, θα φύγει πόντος).

Και  τα συμφέροντα χάλασαν - σου λέει - μια σειρά φωτάκια στην Χριστουγεννιάτικη μπάλα για να τον εκδικηθούν.

Και τους τελευταίους μήνες γίνανε και κάτι μικροζημιές σε κάποιες παιδικές χαρές, σου λέει.

Λες και έχουν υπάρξει ποτέ μήνες, χρόνια, τετραετίες που δεν γίνονται ζημιές στις παιδικές χαρές που μαζεύονται τα κανιβαλλάκια και παίζουν.
Λες και η συντήρηση των παιδικών χαρών δεν είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΔΙΑΡΚΗΣ υποχρέωση του δήμου.

Και πέρυσι έσπασε και το μάρμαρο στο Κολοκοτρώνη, σου λέει!

Μιλάμε για γενικευμένο βομβαρδισμό, συμπολίτη μου, σου λέει ο δήμος. ΤΑΜΠΟΥΡΩΣΟΥ!
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ
 ΜΕ ΤΣΙ ΚΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ!

Ο Δον Κιχώτης την έχει πέσει στους ανεμόμυλους και ο Σάντσο Πάντσα πρέπει να βαράει και αυτός.
ΑΝΤΕ ΣΑΝΤΣΟ! ΟΡΜΑ ΣΤΑ .... ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΘΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (εκτός κάνα δύο μικροπεριπτώσεις Χαλανδραίων που απλά ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;)

Συμφέροντα σου λέει.

 Ένα κτίριο - το παντοκοροϊδείο - δεν τόλμησε να ξενοικιάσει όπως είχε υποσχεθεί και μιλάει για συμφέροντα που πολεμάει ο Ρούσσος.

Ζωγραφίζοντας την άσφαλτο με μπογιά.

Μάλιστα σε ανάρτησή του στο φατσομπούκι αυτές τις ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ μικροζημιές, ο δήμαρχος της πόλης ταύτισε με τον εμπρησμό του θεάτρου της ρεματιάς σε μια σχεδόν παραλληρηματική ανάρτηση (λεγεται ότι είναι με πυρετό, αν είναι αποτέλεσμα πυρετού αυτό το πράγμα τότε ζητάω προκαταβολικά συγνώμη).

Να τι έγραψε:

Πρώτα το θέατρο ρεματιάς,μετά οι ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές,τώρα τα χριστουγεννιάτικα φώτα. Ανταρτοπόλεμος κανονικός από τα συμφέροντα που θίχτηκαν στην πόλη... 

Μια σειρά φωτάκια κόπηκε με έναν κόφτη και αυτό συγκρίνεται με το θέατρο της ρεματιάς !

Μπερδέψαμε την βούρτσα με την .... φούστα.

ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ σου λέει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ!

Μιλάμε για ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ!
ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ να λέγονται τέτοια πράγματα.

Είναι συνειδητή δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για την απολυταρχική εξουσία του,είναι το άλλοθί του για να επιτίθεται με το μένος που πλέον είναι γνωστό σε όλο και περισσότερους, σε όποιον βαφτίζει εχθρό εκείνος και η κλίκα του. σε δίκες προθέσεων και υποθέσεων που γίνονται σε κλειστούς κύκλους.
Σε επιθέσεις και συμπεριφορές bulling για τον εργάτη του δήμου, τον υπερφορολογούμενο δημότη που τολμά να απαιτήσει το δίκιο του και από τον πατέρα του κομμένου άδικα από τους παιδικούς σταθμούς παιδιού μέχρι τον επιχειρηματία της πόλης.

Αυτή η πρακτική θα μπορούσε να ήταν και γραφική, αφού αυτά έχουν κοντά ποδάρια και δεν ανησυχούν πραγματικά όσους έχουμε κατανοήσει ότι η δημοκρατία, η κοινωνική συνοχή και ισορροπία είναι υπερασπίσιμη από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κατάκτηση και δεν μπαίνει σε κρίση όταν έχει ριζώσει, μόνο γραφικές παρενθέσεις μπορεί να την διακόψουν.

Αυτή η γραφικότητα  όμως επηρεάζει σημαντικά την λειτουργία της πόλης και της τοπικής κοινωνίας και θα το κάνει αυτό και τα επόμενα τριάμισι χρόνια.

Η απολυταρχική τοπική εξουσία ασκεί έμμεσα τρομοκρατία στους πολίτες και κυρίως στου νεώτερους, τους πιο αμόρφωτους και τους περισσότερο πολιτικά απαίδευτους εξ αυτών.
Αντί να τους ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ για την ισορροπία και ασφάλεια,  να τους ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ τους όρους  ώστε η πόλη τους να λειτουργεί σε αποδεκτά πλαίσια, με αποδεκτές δημοτικές υπηρεσίες και να παρεμβαίνει ώστε τα προβλήματα  και οι φθορές στον κοινωνικό εξοπλισμό να αντιμετωπίζονται  στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του δήμου που τους υπερφορολογεί έτσι και αλλιώς, ώστε εκείνοι να μπορούν να συνεχίζουν τις ....  ειρηνικές , δημιουργικές τους ασχολίες εκείνη τους καλεί να φορέσουν τα φουσεκλίκια για να στρατευτούν σε ανύπαρκτους ανταρτοπόλεμους.

Όταν κάποιοι όντως επιτέθηκαν στην πόλη, με τον εμπρησμό του θεάτρου, όλοι οι πολίτες κινητοποιήθηκαν δίπλα στον δήμο και τον δήμαρχο.
Φαίνεται ότι αυτό το πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον  αναπολεί ο δήμαρχος, τώρα που δέχεται ήδη αμφισβήτησή..

 Αλλά  ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ που θα του έδινε την δύναμη και την δυναμική για πραγματικά επαναστατικές αλλαγές στρατηγικής σημασίας για την πόλη.

Δεν το επέλεξε.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.

Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να λέει στον Χαλανδραίο ότι ζει σε μια πόλη που βρίσκεται σε κατάσταση (ανταρτο) πολέμου επειδή χάλασε μια σειρά φωτάκια μόνο και μόνο για να φτιάχνει άλλοθι για τις τεράστιες αδυναμίες της διοίκησής του, που έφτασε ακόμα και να τις κόψουν - ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ, αλλά νταραβερίζονται - ακόμα και τα μισά γεύματα απορίας Χριστουγεννιάτικα.

Λιγότερη βέρμπα και απόφαση για αλλαγή πορείας χρειάζεται δήμαρχε.


ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
A.N.

ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΚΕ! "ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ"

 
 Με ανάρτησή του σε ανοικτή ομάδα διαλόγου στο fb ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος "απαντάει" στη χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΣ που τον καταγγέλλει (η ανακοίνωση της ΔΑΣ βρίσκεται μερικές αναρτήσεις πίσω, στην ΠΛΑΤΕΙΑ).
Μείναμε άφωνοι από το ύφος και το περιεχόμενο της τοποθέτησης του (πρ. ΚΝΙΤΗ) Σίμου Ρούσσου εναντίον του ΚΚΕ και των "κομματικών συνδικαλιστών του" γι' αυτό αναδεικνύουμε το θέμα.
Επί της ουσίας του προβλήματος που προέκυψε από την συνάντηση με τους εργάτες του πρασίνου, που ανέδειξε η ΔΑΣ,  εμείς ένα σχόλιο έχουμε να σχολιάσουμε:
Αν έχει ο δήμαρχος συγκεκριμένο περιστατικό κάποιου εργάτη που έφυγε από την εργασία του για να κάνει ιδιωτική δουλειά να το αντιμετωπίσει θεσμικά και να τιμωρήσει τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. 
ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ  ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΑΪΚΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ "ΛΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ" ΚΑΙ ΤΟ - υποτιθέμενο - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ από την τιμωρία ασυνείδητων εργαζομένων ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ εμείς δεν φοβηθήκαμε να το μοιραστούμε, όταν προτάθηκε να είναι ο Νταβίας μέλος της επιτροπής που μοιράζει ποινές σε εργαζόμενους.
 ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ και ΑΛΛΟ η ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του θέματος, το τσουβάλιασμα των εργαζομένων, η "γενικευμένη" λάσπη περί "κοπρόσκυλων", και τελικά η απειλή της ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΠΗΡΕΣΙΑΣ και του κοινωνικού αυτοματισμού.
Ο ΡΟΥΣΣΟΣ τελικά είναι καλός μαθητής του ακραία νεοφιλελέ δασκάλου του ... 
 ΝΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
Ο Σίμος Ρούσσος κοινοποίησε τη δημοσίευση που έκανε στην ομάδα Διάλογος για το Χαλάνδρι.
Σίμος Ρούσσος
Διαβάζω μια απίθανη ανακοίνωση κάποιων κομματικών,από αυτούς που κατέστρεψαν κάθε έννοια συνδικαλισμού με τις πρακτικές τους,χρόνια τώρα.Πραγματκό μνημείο διαστρέβλωσης,ψευδολογίας και εμπάθειας.Όσοι κρύβονταν τα χρόνια των δεξιών διοικήσεων του δήμου,τώρα ξεσπάθωσαν ενάντια λέει στα σκοτεινά σχέδια που εκπροσωπούμε για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου.Και όλα αυτά γιατί δημόσια και ανοιχτά ζητήσαμε την τήρηση του ωραρίου και ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου να μην δουλεύουν αλλού την ώρα εργασίας τους.Και αυτό θεωρείται αντεργατική πολιτική του δημάρχου...

ΒΑΦΤΑ ΜΑΥΡΑ ....


... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΥΦΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑ ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ