Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αποφάσεις που πήραν υπάλληλοι με πλαστά χαρτιά είναι νόμιμες;

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος από εμάς πήγε πριν από τρία χρόνια σε μια πολεοδομία, ζήτησε να βγάλει μια άδεια δόμησης, ο υπάλληλος τον εξυπηρέτησε, βγήκε η άδεια και η ζωή συνεχίστηκε.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο εν λόγω υπάλληλος είναι ένας από εκείνους που πιάστηκαν να έχουν πλαστά δικαιολογητικά και μ’ αυτά να έχουν μπει στο δημόσιο. Ο συγκεκριμένος μπήκε στην πολεοδομία χωρίς π.χ. να έχει κάποιο πτυχίο. Ρωτάμε λοιπόν εμείς οι αδαείς: Η απόφαση που πήρε όσο ήταν στην υπηρεσία, η άδεια που μας έδωσε εμάς ισχύει ή ακυρώνεται μετά την αποκάλυψη για τα μαϊμού δικαιολογητικά. Δηλαδή πλαστά πτυχία σημαίνουν και ακύρωση αποφάσεων; Κάτι τέτοιο θα ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και ταυτόχρονα τραγικό να συμβεί. Είτε 30 είτε 40 είτε 85 χιλιάδες που είπε ο Γρηγοράκος είναι αυτοί που μπήκαν με πλαστά πτυχία στο δημόσιο, το πρόβλημα είναι το ίδιο. Οι αποφάσεις που έλαβαν ισχύουν; Πολλοί εξ αυτών μπορεί να είναι διευθυντές, στελέχη του κρατικού μηχανισμού που έλαβαν πολύ σοβαρές αποφάσεις. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Για παράδειγμα ο Χρονόπουλος της ΕΑΒ που ήταν επικεφαλής αν και είχε πλαστό μεταπτυχιακό και τώρα διώκεται (μαζί με τη διοίκηση της ΕΑΒ) τι αποφάσεις είχε πάρει και ισχύουν αυτές; Αν κάποιος παλαβός πάει στα δικαστήρια μια τέτοια υπόθεση και δικαιωθεί τότε θα έχουμε πολύ μεγάλο μπλέξιμο.

Για να μην πούμε για την εφορία. Αν ο υπάλληλος με τα μαϊμουδένια χαρτιά επέβαλε πρόστιμα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, τώρα που τον διώχνουν οι αποφάσεις που έλαβε είναι νόμιμες;

Μιλάμε για μπάχαλο.

http://www.antinews.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Και με τον γιατρό που σου έβγαλε την σκωληκοειδίτη τι θα κάνεις; Θα του ζητήσεις να στην βάλει πίσω;

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου


Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το Προεδρείο της ΠΟΕ - ΟΤΑ: Η αυριανή δίκη των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και των συνδικαλιστικών αντιστάσεων.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, οι βουλευτές Σ. Σακοράφα, Δημ. Στρατούλης και ο Γ. Γαβρίλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την εργατική πολιτική, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ).

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η αυριανή δίκη των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και των συνδικαλιστικών αντιστάσεων.

Δεν υπάρχει για μας καμία αμφιβολία ότι η αυριανή δίκη είναι μια πολιτική δίκη. Έχουμε βέβαια εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και την ευθυκρισία της. Όμως είναι σαφές ότι μετά τις πολιτικές επιστρατεύσεις έρχεται τώρα και η ποινικοποίηση των αγώνων. Όμως αυτό αντανακλά και τον πανικό, τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές, συνδικαλιστικές αντιστάσεις και αντιδράσεις.
Είναι σαφές ότι αυτή η πολιτική διάλυσης της κοινωνίας δεν μπορεί να περάσει χωρίς αντιστάσεις. Σε τελική ανάλυση πιστεύουμε ότι δεν θα υλοποιηθεί, γιατί ο ελληνικός λαός, παρά το ότι σήμερα βρίσκεται σε μια φάση βουβής οργής, θα εκφράσει την αντίδρασή του, την αντίθεσή του και θα διεκδικήσει διέξοδο σωτηρίας, διέξοδο που θα σταματήσει την καταστροφή και θα δώσει την ευκαιρία να υπάρξει λύση πολιτική μέσα από τις κάλπες.
Γι αυτό το λόγο εξηγήσαμε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι και μετά και την χθεσινή απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής, εμείς καλούμε όλες τις δυνάμεις, συνδικαλιστικές, κοινωνικές και πολιτικές, όλους όσους συνειδητοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται σ΄ ένα μεταίχμιο κι ότι, αν συνεχιστεί για πολύ αυτή η πολιτική,υπάρχει ζήτημα κυριαρχίας της χώρας, μετά τα μαντάτα που έρχονται από τις εκλογές στη Γερμανία ότι επίκειται νέος δανεισμός και νέο μνημόνιο που θα έχει για πολλά χρόνια αγκιστρωμένη τη χώρα και το λαό σε νέα μέτρα, σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Εξηγήσαμε λοιπόν ότι στόχος των επιμέρους αντιστάσεων δεν μπορεί παρά να είναι ένας. Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να βγούμε από το μνημόνιο της καταστροφής, της συμφοράς και να δώσουμε διέξοδο και προοπτική, ελπίδα στο λαό μας.

Καλούμε λοιπόν όλες τις δυνάμεις σε ένα ευρύ μέτωπο συμπαράταξης, ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, σε μέτωπο το οποίο θα έχει την έκφρασή του σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε τοπική κοινωνία, σε κάθε πόλη και χωριό. Σε έναν ανένδοτο αγώνα για να αναγκάσουμε αυτή την κυβέρνηση να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές, που θα δώσουν λύση, προοπτική, ελπίδα, εναλλακτική διέξοδο.


Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ): Συναντήσαμε σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για δύο βασικούς λόγους.

Το πρώτο έχει να κάνει με την αυριανή δίκη. Μετά τη συκοφάντηση που υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις επιστρατεύσεις – γιατί είμαστε από τους πρώτους κλάδους που επιστρατευτήκαμε- τώρα έρχεται αύριο η δίκη για όλα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου για μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του 2011. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος. Θέλει να φοβίσει, θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο, και δεν θέλει αντιδράσεις. Εμείς, αυτό που λέμε είναι ότι με τέτοιες αποφάσεις, με τέτοιες ενέργειες, το μόνο που κάνει είναι να μας δυναμώνει τον αγώνα, να μη μας φοβίζει, να μην μας τρομοκρατεί. Αντίθετα, με το δικό μας αγώνα θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όλους αυτούς που οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα ζητήματα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που επίκεινται κυρίως, σε ένα μεγάλο βαθμό, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι οι σχολικοί φύλακες, η Δημοτική Αστυνομία. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο ότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια ώστε να απορροφηθούν αυτοί σε άλλες υπηρεσίες. Υπάρχουν διαρροές που δείχνουν ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν ήταν η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, δεν θέλουν δημόσιες υπηρεσίες ενισχυμένες και στην υπηρεσία του πολίτη. Είναι ξεκάθαρο ότι όλες αυτές οι ενέργειες οδηγούν σε απολύσεις.

Και το επόμενο χρονικό διάστημα, το τρίτο και πιο σημαντικό, είναι ότι είμαστε από το συνδικάτα που το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την εμπειρία των τριών ετών, ότι πλέον κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση. Δεν έχουμε πλέον κλαδικά αιτήματα. Δεν έχουμε συντεχνιακά αιτήματα.. Αυτό που πλέον πρέπει, πρώτα το εργατικό κίνημα και μετά όλη η κοινωνία, είναι όλοι να συμπαραταχθούμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και αυτών που τις υπηρετούν.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι έτοιμη το επόμενο χρονικό διάστημα, με αφετηρία τη ΔΕΘ αλλά και μετά τη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, να δώσει όλες τις δυνάμεις της γιατί πλέον μετά, αν χάσουμε και αυτή την περίοδο, δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης πρώτα σαν κράτος και μετά σαν εργαζόμενοι και σαν πολίτες.


http://left.gr/news/al-tsipras-politiki-i-diki-ton-melon-tis-poe-ota-vinteo

Συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ
Την συμπαράστασή του στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκφράζει με απόφασή του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ, όπως τονίζεται στην σχετική απόφαση «καταδικάζει την παραπομπή του σε δίκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβρη του 2011, ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στους δήμους και των μέτρων διαθεσιμότητας και απολύσεων. Πρόκειται για πρωτοφανές για συνδικαλιστικά και δικαστικά χρονικά γεγονός που εισάγει την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος».

http://www.aftodioikisi.gr

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!


ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ, ΛΟΓΩ ... ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
                              Αθήνα 02.09.2013
Συγγρού 15-17

ΤΚ 117 43 Αθήνα
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr


Ανακοίνωση σχετικά με την εκτροφή οικόσιτων ζώων στην Αίγινα.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 29.08.2013 έγινε συζήτηση με αφορμή τις προσκλήσεις συμμόρφωσης που έστειλε ο Δήμος Αίγινας σε πάνω από πενήντα δημότες του, οι οποίοι εκτρέφουν μικρό αριθμό οικόσιτων ζώων ( κότες, πάπιες, γαλοπούλες, κουνέλια, πρόβατα, αγελάδες κ.λ.π.), αναφέροντας ότι απαγορεύεται η χωρίς άδεια εκτροφή τους στην Αίγινα , επειδή η τελευταία είναι τουριστικός τόπος, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 899/1976, την Υγειονομική διάταξη οικ.13368/21.05.1996 απόφαση της πρώην Νομαρχίας Πειραιά κ.α., θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Η εκτροφή οικόσιτων ζώων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στην ύπαιθρο. Η κάλυψη αναγκών διατροφής, αλλά και η συμπληρωματική ενίσχυση ενός πενιχρού πλέον εισοδήματος από τους κατοίκους της περιφέρειας, γίνεται κυρίως από την εκτροφή οικόσιτων ζώων και την καλλιέργεια μικρού κήπου. Επίσης η επιστροφή στην ύπαιθρο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών από ανθρώπους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, συνήθως συνδυάζεται με μία προσπάθεια ανεύρεσης εισοδήματος από διάφορες πηγές για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Στην περίπτωση που η περιοχή είναι τουριστική υπάρχουν οι διατάξεις και η νομοθεσία που προβλέπουν τα όρια για την εκτροφή οικόσιτων ζώων. Η πλήρης απαγόρευση της εκτροφής τους στο νησί της Αίγινας, στην περίπτωση που χαρακτηριστεί ως τουριστικό όλο το νησί, εκτός από οικονομικό πλήγμα για ανθρώπους που μπορεί είτε να συμπληρώνουν το εισόδημα τους είτε να καλύπτουν βασικές διατροφικές ανάγκες, πρόκειται να αλλοιώσει και τον χαρακτήρα που έχουν όλα τα ελληνικά νησιά και γενικότερα οι τουριστικές περιοχές της χώρας. Ο τουρισμός στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι «αποστειρωμένος». Η εικόνα της υπαίθρου είναι στενά συνδεδεμένη με τον τρόπο ζωής των ντόπιων και δεν μπορεί να αλλοιωθεί.

Όσον αφορά τα λύματα που μπορεί να προέρχονται από την εκτροφή των οικόσιτων ζώων θα πρέπει να τονιστεί ότι σε ένα βαθμό επιτυγχάνεται μία ανακύκλωση που αλλιώς δε θα υπήρχε. Επίσης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές πολλά από τα λύματα (κοπριές) μπορούν να συγκεντρώνονται, έτσι ώστε να υπάρχει και η αποφυγή δυσάρεστων οσμών, αλλά η παραγωγή λιπασμάτων (βλ. κομπόστ).

Η διαφύλαξη του πολιτισμού και της διατροφικής παράδοσης και η ανάδειξη της ελληνικής διατροφής ως κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, που αποτελεί πρότυπο διατροφής διεθνώς, θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής πολιτικής και προβολής της χώρας.

Η επαφή των τουριστών με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και διατροφής σε όλες τις τουριστικές περιοχές αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση στις αγορές του εξωτερικού για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, κάτι που υποτίθεται ότι επιδιώκει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εξάλλου η αισχρή οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών δεν δίνει κανένα περιθώριο για καμία περικοπή σε κανενός είδους εισόδημα.


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨

Βαρεμένος Γιώργος, Κυπριανίδου Ερμίνα, Τσουκαλάς Δημήτρης 

Και ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Καπάταης Χρήστος

Δ.Σ. 28-8-2013 -ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ!

Σε αυτή την ανάρτηση των ηχητικών παρουσιάζουμε την συζήτηση που έγινε με αφορμή την πρόθεση - απόφαση της διοίκησης του δήμου να καλύψει τις έλειψεις προσωπικού για την λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας για να ξεκινήσει η λειτουργία τους.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ.

Η Λούλα Καρατζά ανέδειξε το θέμα της μη κάλυψης των αναγκών των οικογενειών του Χαλανδρίου.

Ο Κώστας Παττακός έκανε εξαιρετική πρόταση: Να μην καλυφθούν οι ανάγκες από δίμηνα αλλά ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ πρόταση στην οποία υπερθεμάτισε και επιχειρηματολόγησε και ο Γρηγόρης Καλομοίρης.

Σημαντική παρέμβαση έκανε και ο Μύρωνας Ανδριανάκης.

Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο να το ακούσετε.

Στο δεύτερο τμήμα συμπεριλαμβάνεται και η σύντομη συζήτηση για την μεταστέγαση του 13ου νηπιαγωγείου.Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΥΛΙΟ ΤΗΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Με καθυστέρηση αναρτούμε τα ηχογραφημένα από το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας.

Αρχίζουμε με την Προ Ημερησία Συζήτηση:

Παττακός: Αναφορά στο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο και τις δράσεις αλληλεγγύης. Πρόταση για ανστολή έκδοσης νέων αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Καρατζά: Αντιπαράθεση στα επιχειρήματα Παττακού για το Φροντιστήριο. Αναφορά στα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Δήμαρχος : Απάντηση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενημέρωση για προώθηση έργων υποδομής (όμβρια) στο ΕΣΠΑ.
ΥΓ: Πρόκειται για την συζήτηση στο Δ.Σ. που προκάλεσε την χθεσινή μας μίνι παρουσίαση του θέματος των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
Διευκρινίζουμε ότι ο εκπρόσωπος της Αντίστασης Γρηγόρης Καλομοίρης καθυστέρησε λίγο, δεν ήταν παρών στην αντιπαράθεση και δεν την άκουσε ώστε να τοποθετηθεί, ως ειδικός (καθηγητής, συνδικαλιστής ΟΛΜΕ).

Και η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ (και ΚΟΡΟΙΔΙΑ) των κατοίκων στο Πάτημα Χαλανδρίου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Από τον Ιούνιο του 2012 (!!!) οι κάτοικοι του Πατήματος Χαλανδρίου ταλαιπωρούνται αφάνταστα στις μετακινήσεις τους, στην καθημερινότητά τους και στη ζωή τους, εξαιτίας "έργων" τα οποία, όχι μόνο δεν έχουν αποπερατωθεί μέχρι σήμερα (!!!), αλλά δημιουργούν και επιπρόσθετα προβλήματα κυκλοφορίας στη συγκεκριμένη ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ περιοχή.


Στην οδό Π. Μπακογιάννη, λοιπόν, από τον ΙΟΥΝΙΟ του 2012, στην κυριολεξία ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ αντιπλημμυρικά έργα...Έτσι λέει η Περιφέρεια Αττικής, τουλάχιστον...Γιατί, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι, η ζωή τους έχει γίνει ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ, όταν, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ από το δρόμο που οδηγεί στα Βριλήσια και τη Λεωφ. Πεντέλης, αναγκάζονται να κάνουν κύκλους και να ψάχνουν δρόμους...διαφυγής... 

Οι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...αμέτρητες. Πότε έφταιγε...ένα δέντρο για την καθυστέρηση (!!!), πότε το έδαφος, πότε...οι βροχές...πότε...δεν ξέρω και εγώ τι...

Ο εργολάβος άφαντος και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ απούσα. 
Το "εργοτάξιο", όμως, εκεί, να μας υπενθυμίζει τι σημαίνει "Πάτημα Χαλανδρίου" για κάποιους...

Οι κάτοικοι εξαγριωμένοι - πλέον - βρήκαν κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές (όσοι πήγαν, φυσικά...) εκτός από τα ειδοποιητήρια της εφορίας ΚΑΙ τα Ε.Τ.Π. (Έργα Ταλαιπωρίας Πολιτών) να τους περιμένουν για να...υποδεχτούν μαζί το Φθινόπωρο!!!

Σκεφτείτε τι θα γίνει (ΠΑΛΙ), μόλις ξεκινήσει και το σχολείο (16ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο)...ΚΟΛΑΣΗ...

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Nέα σενάρια τριπλών εκλογών το Μάιο του 2014

Σενάρια ταυτόχρονης διεξαγωγής και των εθνικών με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση το Μάιο του 2014 (18 και 25/5) επαναφέρει με δημοσίευμά της η «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό οι επιτελείς του Μαξίμου εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην περίπτωση που μετά από την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων το 2013, η χώρα μας θα καταφέρει να βγει στις αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2014 προκειμένου να συγκεντρώσει 3-4 δισ.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Σαμαράς θα μπορεί να προσέλθει στις κάλπες με σύνθημα: «Όχι νέο μνημόνιο, όχι νέα μέτρα.»

http://www.aftodioikisi.gr

ΧΟΡΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ.

Βολές για ακριβή και αναποτελεσματική μέθοδο. Πάγωσαν οι αποφάσεις στο δ.σ. της ΕΥΔΑΠ λόγω επιστημονικών και πολιτικών αντιδράσεων
Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ
Θέμα αλλαγής της μεθόδου απολύμανσης του νερού υδροδότησης του Λεκανοπεδίου Αττικής άνοιξε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., θίγοντας εξ αντικειμένου, όπως αποδεικνύεται χωρίς πραγματικό λόγο, προκαλώντας ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται, το εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα της ποιότητας του νερού που πίνει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας.
Η αλλαγή μεθόδου απολύμανσης του νερού ξεκίνησε επί Στ. Σταυρίδη στην ΕΥΔΑΠ και συνεχίστηκε επί Α. Βαρθολομαίου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Υδρογεωλογίας Απ. Αλεξόπουλος λέει στην «Ε» ότι η προωθούμενη μέθοδος είναι για «βρόμικα νερά». Το θέμα αλλαγής του απολυμαντικού μέσου που χρησιμοποιείται στα τέσσερα διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ για την υδροδότηση του μητροπολιτικού συγκροτήματος της Αττικής συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, υπό την προεδρία του προέδρου της εταιρείας Αντώνη Βαρθολομαίου.
Εκδηλώθηκαν έντονες διαφωνίες μελών του συμβουλίου, που έθεσαν ερωτήματα για το υπερβολικό κόστος και την αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητα της νέας μεθόδου και το θέμα αποσύρθηκε εύσχημα, με πρόταση του ίδιου του προέδρου κ. Βαρθολομαίου, για να επανεξεταστεί στο αόριστο μέλλον.
Απ. Αλεξόπουλος Αντιδράσεις
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ οδηγήθηκε σε αδυναμία λήψης απόφασης υπό το βάρος των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από νωρίς χθες το πρωί τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο εντός και εκτός της εταιρείας.
Ο Απόστολος Αλεξόπουλος, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα πολιτικά ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιστημονικά ως αναπληρωτής καθηγητής Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε στην «Ε» χθες το βράδυ, ενώ η συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΥΔΑΠ ήταν σε εξέλιξη, ότι:
«Από άνυδρο χλώριο, που χρησιμοποιεί έως τώρα η ΕΥΔΑΠ, ως απολυμαντικό μέσο, επιτυγχάνοντας να παρέχει στους καταναλωτές της νερό παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως εξαιρετικής ποιότητας και βραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, προωθείται μέθοδος με διοξείδιο χλωρίου, η οποία είναι πατέντα συγκεκριμένης ιταλικής εταιρείας, με πολλαπλάσιο, οκτώ έως δέκα φορές μεγαλύτερο, κόστος, που θα έχει για τα δεδομένα της ΕΥΔΑΠ αμφισβητούμενα αποτελέσματα στην τελική ποιότητα του νερού».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας τις πτυχές του θέματος, δήλωσε ακόμη στην «Ε» ότι:
* Η απολύμανση νερού με διοξείδιο χλωρίου έχει καλά αποτελέσματα σε νερά βεβαρημένα με οργανικό φορτίο, δηλαδή σε νερά που περιέχουν άνθρακα ή πιο απλά σε «βρόμικα νερά». Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη μέθοδος στο νερό της ΕΥΔΑΠ, το οποίο είναι καθαρό και με απολύμανση άνυδρου χλωρίου επιτυγχάνεται να είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως διοχετεύεται στην κατανάλωση.
* Το κόστος του διοξειδίου χλωρίου είναι οκτώ έως δέκα φορές μεγαλύτερο, συγκριτικά με το κόστος του άνυδρου χλωρίου, που χρησιμοποιεί η ΕΥΔΑΠ, πράγμα που σημαίνει επιβάρυνση πολλών εκατομμυρίων της ΕΥΔΑΠ.
* Η εφαρμογή της νέας μεθόδου με διοξειδίου χλωρίου οδηγεί σε νέες δαπάνες, πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, καθώς θα απαιτηθεί αλλαγή των υπαρχουσών εγκαταστάσεων απολύμανσης του νερού, ενώ θα υπάρξουν και μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο. Η χρήση του διοξειδίου χλωρίου θα λειτουργήσει διαβρωτικά στο πεπαλαιωμένο δίκτυο της εταιρείας, με αποτέλεσμα να σημειώνονται το επόμενο διάστημα καταστροφές στις σωληνώσεις και διαρροές νερού.
Ο κ. Αλεξόπουλος αμφισβήτησε τον τρόπο που ελέγχθηκε πειραματικά στις δεξαμενές του Γαλατσίου η νέα μεθοδολογία, τονίζοντας ότι ήταν πρόχειρος, και υπογράμμισε ότι δεν τηρήθηκαν επιστημονικοί κανόνες που να διασφαλίζουν έγκυρα αποτελέσματα.
Σημειώνεται εξάλλου ότι η διαδικασία αλλαγής της μεθόδου απολύμανσης του νερού στην ΕΥΔΑΠ ξεκίνησε επί θητείας του Στ. Σταυρίδη στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Την πρωτοβουλία των κινήσεων έχουν αναλάβει δύο υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας, οι οποίοι διαμόρφωσαν και την τελική εισήγηση προς το δ.σ. της εταιρείας, δημιουργώντας ερωτήματα, ενώ σάλο προκάλεσαν οι αντιδράσεις.
Πάντως, πλήθος επιστημονικών στελεχών της εταιρείας διαφωνούν με την υπηρεσιακή πρόταση και κρατούν αποστάσεις από τις περίεργες εξελίξεις.
«Διασπάθιση εκατομμυρίων στην ΕΥΔΑΠ»
Τον κύκλο των αντιδράσεων άνοιξε χθες το πρωί η Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της η οποία διακινήθηκε κεντρικά από το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με χαρακτηριστικό τίτλο: «ΕΥΔΑΠ, το πάρτι της διασπάθισης εκατομμυρίων συνεχίζεται».
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού επισημάνθηκε ότι το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι άριστης ποιότητας και δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της μεθόδου απολύμανσης, υπογραμμίζονται χαρακτηριστικά ερωτήματα όπως:
- «Προς τι η πρεμούρα της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, που ξεκίνησε επί της θητείας του γνωστού μας από τη δράση του στο ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδη στις 13/3/1012 και συνεχίζεται από τον νυν πρόεδρο του δ.σ. κ. Βαρθολομαίου, που κι αυτός πέρασε από το ΤΑΙΠΕΔ, να επιθυμεί διακαώς την αλλαγή του τρόπου απολύμανσης του νερού της ΕΥΔΑΠ;
- Γιατί θα πρέπει το δ.σ. της εταιρείας να εγκρίνει μια νέα διαδικασία απολύμανσης του νερού από τη στιγμή που δεν συντρέχει κανένας λόγος που να σχετίζεται με την ποιότητα του νερού;
- Ποια συμφέροντα, ποιων ατόμων και εταιρειών έρχεται να εξυπηρετήσει μια τέτοια απόφαση η οποία θα δεκαπλασιάσει το σημερινό κόστος απολύμανσης του νερού;
- Ποιος θα επωμιστεί το κόστος αυτό, αλλά και το κόστος αλλαγής των υπαρχουσών εγκαταστάσεων προκειμένου να εφαρμοστεί η προτεινόμενη μεθοδολογία;»
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει αναφέροντας:
-«Φτάνει πια το φαγοπότι των εκατομμυρίων. Φτάνει πια η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Τα παιχνίδια των εκτελεστών των μνημονιακών αποφάσεων, που προσπαθούν να κάνουν πιο ελκυστική την πώληση της ΕΥΔΑΠ, παίζοντας ακόμη και με την υγεία των πολιτών του Λεκανοπεδίου της Αττικής, δεν θα περάσουν»

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ., Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου