Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

18 ένοπλοι φρουροί στην Αθήνα, για τους «Eξορκιστές» της BlackRock

18 ένοπλοι φρουροί στην Αθήνα, για τους «Eξορκιστές» της BlackRock

Eνοπλοι φρουροί, μικρά βαν και κωδικά ονόματα στους δρόμους της Αθήνας. Δεν πρόκειται για μυστική αποστολή ή υπόθεση κατασκοπείας αλλά για την πραγματική ιστορία της BlackRock, η οποία ανέλαβε να ερευνήσει πόσα ακριβώς κεφάλαια θα χρειαστεί να συγκεντρώσουν οι ελληνικές τράπεζες για να θωρακιστούν από την κρίση.

Η BlackRock μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή έξω από τους χρηματοπιστωτικούς κύκλους, αν και διαχειρίζεται 3,51 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η επιρροή της είναι τεράστια, αφού εδώ και χρόνια εργάζεται παρασκηνιακά ως σύμβουλος κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Μυστική αποστολή με κωδικό «Solar»

Η αξιολόγηση για το σύνολο των ελληνικών τραπεζών που ανέλαβε η εταιρεία ήταν από τα μεγαλύτερα συμβόλαιά της και η πρώτη δουλειά όπου τα στελέχη της πήγαιναν σε μια χώρα χωρίς να μιλάνε τη γλώσσα. Επιπλέον λόγω της ρευστής κατάστασης στην Αθήνα η προσπάθεια αυτή ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένη πολιτικά με αποτέλεσμα η εταιρεία να στήσει ολόκληρη μυστική αποστολή.

Στόχος ήταν να μην κινήσουν υποψίες. Έτσι ενοίκιασαν γραφεία σε ένα παλιό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας όπου τριγύρω βρίσκονται μεταξύ άλλων κλαμπ με στριπτίζ. Εκεί στέγασαν την αντιπροσωπεία των περίπου 40 εργαζομένων τους που ήρθαν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα συν αρκετούς ντόπιους μεταφραστές και ειδικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια επιστράτευσαν 18 ένοπλους φρουρούς οι οποίοι ανέλαβαν τη διακριτική μετακίνηση των στελεχών με βανάκια ή ακόμη και μοτοσυκλέτες ενώ απαγορεύτηκε στους εργαζομένους της να κρατούν ή να φορούν οτιδήποτε που θα πρόδιδε τον εργοδότη τους.
Αν κάποιος ήθελε να αναφερθεί στην εταιρεία, χρησιμοποιούσε τον κωδικό «Solar» («ηλιακός») ώστε όλοι οι υπόλοιποι στο ίδιο κτίριο που στεγάζονταν τα μέλη της στην Αθήνα να πιστεύουν ότι οι γείτονές τους απασχολούνται σε επιχείρηση που ειδικεύεται στην ηλιακή ενέργεια.

Οι τράπεζες στην προκρούστεια κλίνη

Η αποστολή της στην Ελλάδα επικεντρώνεται στα απαραίτητα κεφάλαια που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι τράπεζες τους επόμενους μήνες προκειμένου να θωρακιστεί το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Έτσι η εταιρεία έχει βάλει στο μικροσκόπιο 10 εκατομμύρια δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος των επισφαλειών.

Εάν τα απαραίτητα κεφάλαια προσδιοριστούν σε πιο χαμηλά επίπεδα από όσο πρέπει, οι τράπεζες μπορεί να μην συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Από την άλλη αν ο πήχυς τεθεί πιο ψηλά από το κανονικό, οι τράπεζες θα δυσκολευτούν πολύ να βρουν τους επενδυτές που θα τους δώσουν τα χρήματα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις τα χρήματα θα πρέπει να τα αναπληρώσει το κράτος δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του.

Η BlackRock έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες αξιολογήσεις καθώς το 2008 ανέλαβε να εκτιμήσει την αξία των στοιχείων του ενεργητικού που αγόραζε η Ουάσιγκτον από τις εγχώριες τράπεζες για να τις σώσει. Ακόμα, οι έρευνες της εταιρείας στην Ιρλανδία αποτέλεσαν τη βάση για την προσπάθεια που έκαναν οι τράπεζες της χώρας να συγκεντρώσουν 34 δισ. Δολάρια.

Ο «Εξορκιστής» και η ευχάριστη έκπληξη

Ο Κρεγκ Φίλιπς, ο επικεφαλής της BlackRock Solutions στην προσπάθεια αυτή της εταιρείας στην Ελλάδα, έχει κρεμάσει στο γραφείο του ένα πόστερ από την ταινία «Εξορκιστής». Πως το δικαιολογεί; «Η δουλειά μου είναι να βοηθάω κυβερνήσεις και εταιρείες να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους – όπως ο εξορκιστής», λέει αστειευόμενος στην ανταποκρίτρια των New York Times, Σούζαν Κρέιγκ.

Το θετικό μήνυμα είναι ότι τα στελέχη της εταιρείας εξεπλάγησαν ευχάριστα από την ποιότητα των δεδομένων που έδωσαν οι ελληνικές τράπεζες. Επιπλέον, τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είχαν δανείσει απερίσκεπτα όπως είχαν κάνει αμερικανικές τράπεζες.
«Ο δανεισμός σε καταναλωτές είναι σχετικά νέος στην Ελλάδα και (οι τράπεζες) ήταν πειθαρχημένες στην προσέγγισή τους. Αντίθετα με άλλες χώρες, ο Έλληνας καταναλωτής δεν είναι φορτωμένος με χρέη», αναφέρει ο Γκρεγκ Φίλιπς.

efimerida

Όπως στην Λατινική Αμερική (τα παλιότερα χρόνια...)

Δολοφόνοι με κοστούμιαΗΛΙΑΣ ΝΤΑΒΑΡΗΣ: Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ

Εκνευρισμένος ο Ηλίας Ντάβαρης μας πήρε τηλέφωνο αμφισητώντας τα καταγγελόμενα του Νίκου Πανταζή στην ανοικτή επιστολή του στην Πλατεία, την Δευτέρα το πρωί.
http://stinplatia.blogspot.com/2012/03/blog-post_9144.html

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗΣΗ ΜΟΥ" μου είπε (παραβιάζοντας ανοικτές θύρες, αφού ήδη τον είχαμε καλέσει να απαντήσει).

Μιλήσαμε μαζί του και το ίδιο βράδυ ό,τι μας είπε τα επανέλαβε στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο παρευρίσκετο και ο Νίκος Πανταζής:

ΟΙ ΑΠΑΝΗΣΕΙΣ ΝΤΑΒΑΡΗ:

1. Σχετικά με τον σύλλογο Χόκεϋ: Υήρξε συζήτηση να δημιουργηθεί αλλά τελικά ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ και ο σύλλογος αυτός δεν λειτουργεί στο Δημοτικό μας Γυμναστήριο.

2. Η αίθουσα της ενόργανης γυμναστικής - η οποία ήταν αναξιοποίητη - δόθηκε όντος στο νεοσύστατο σύλλογο ενόργανης γυμναστικής αλλά η δεύτερη αναξιοποίητη αίθουσα - που είναι και μεγαλύτερη - διατέθηκε στον Γυμναστικό Σύλλογο.

3. Ο Νεοσύστατος Σύλλογος Ενόργανης  (που  ανήκει σε στέλεχος της παράταξης Ανδρεόπουλου, όπως επιβεβαίωσε ο κος Ντάβαρης) πήρε μια ώρα προπόνησης στο Κλειστό, την οποία ώρα διεκδικεί από την αρχή του χρόνου η ομάδα μπάσκετ του ΓΣΧ - που κάνει μια μεγάλη προσπάθεια πρωταθλητισμού. Ο Ηλίας Ντάβαρης για άλλη μια φορά μας είπε ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θέμα και να βρει την ώρα στον ΓΣΧ. (Βέβαια σε λίγο το πρωτάθλημα τελειώνει, οπότε .... NEXT YEAR που λέει και η κόρη μου).

4. Ο πίνακας για τα 24 sec - επιτέλους ήρθε στο κλειστό. (Άμα δεν φωνάξει το παιδί ...)

5) Χρήματα για το στρώμα του ύψους δεν υπάρχουν και αναζητείται λύση. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΕΔΩ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ μας είπε ο κος Ντάβαρης.

6) "Στην βραβευση παλαιμάχων κάλεσα το Νίκο Πανταζή να κάνει βράβευση αθλητού και εκείνος έδωσε την θέση του στον αντιπεριφερειάρχη κο Πολυζωγόπουλο" μας είπε ο κος Ντάβαρης.

7) "Στο χορό, στο Παβίλλιον, έλειπε ο Δήμαρχος και ο κος Θεοδώρου δεν είχε έρθει ακόμα γι' αυτό κάλεσα τον Στάθη Ανδρεόπουλο να κάνει την απονομή, δεν υπήρχε άλλη σκοπιμότητα." μας είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΙΠΙΔΗ.

Σ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ (όπως μας ζητήθηκε, και είναι τιμή μας). ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ: ΜΟΝΟΠΟΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ!


Θορυβημένοι περίπου τριάντα κάτοικοι του Πεύκο Πολίτη (είναι η περιοχή πίσω από το Νομισματοκοπείο, που είναι εκτός σχεδίου για τους «χθεσινούς» που μας διοικούν) συγκεντρώθηκαν – ύστερα από κινητοποίηση που έκανε η παράταξη του Νίκου Πανταζή - στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για τη καθυστέρηση της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Αφορμή για την κινητοποίηση των κατοίκων ήταν η εκδήλωση της πρόθεσης της διοίκησης –  όπως αυτή διατυπώθηκε από τον  αντιδήμαρχο Τ.Υ. (!) Π. Βάσιο – να δημιουργήσει δημοτικός λαχανόκηπος στην περιοχή (!!!!), σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Κουρτέση.
Την φαεινή ιδέα εκμεταλλεύτηκε πολιτικά ο έμπειρος Νίκος Πανταζής, ο οποίος κινητοποίησε τους κατοίκους  για να αντισταθούν στον … λαχανόκηπο και την κοπριά  που «θα καθυστερήσει την ένταξη της περιοχή στο σχέδιο»! (ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΝΙΚΟ! ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ! Αλλιώς δεν ξεκουνάγανε και θα καθόντουσαν να τους δουλεύουν!).
Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, βέβαια, ότι δηλαδή  η υπογραφή της σύμβασης ολοκλήρωσης της μελέτης ένταξης και η προώθηση της 2ης ανάρτησης του σχεδίου πόλης, καθυστερεί , για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με λάχανα και μπρόκολα - δεν ήταν επαρκής λόγος για να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι. (ΣΟΡΡΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ).
Η συζήτηση στο Δ.Σ. ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή που θα περίμενε κάποιος που έχει παρακολουθήσει την υπόθεση από το 1995 και καμία εντύπωση δεν προκάλεσε. Όλες οι πλευρές υπερασπίστηκαν ότι τα έχουν κάνει καλά, τα έχουν πει όλα και αν είχαν εισακουστεί όλα θα είχαν πάει καλύτερα, και βέβαια για όλα έφταιγαν πάντα οι άλλοι και κυρίως η διοίκηση Παττακού (ο Παττακός δεν ήταν παρών) και όλοι οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ, είναι απλά μια μικρή λεπτομέρεια που θα  αποδείκνυε ότι κάτι στην ευχή δεν έχει γίνει σωστά τόσα χρόνια, αν το αποτέλεσμα στην Ελλάδα δεν ήταν παρά μια δευτερεύουσας σημασίας λεπτομέρεια μπροστά στο κομματικοπαραταξιακό κόστος.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ! Η ιστορία και οι θέσεις όλων είναι καταγεγραμμένη και όσοι δεν τοποθετήθηκαν διαχρονικά με στόχο τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές, έχουν δώσει την λογοδοσία τους στην ιστορία, για όσους την αναζητήσουν
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
Για αυτό λοιπόν έχουμε να πούμε τα εξής για όποιον έχει ώτα ακούειν:
1.       ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ , που ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, ως ΜΕΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

       Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ είναι το ποιος θα αποζημιώσει πλέον τις ιδιοκτησίες που ρυμοτομούνται από την Ελευθέρα Πεντέλης – ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ!
Διότι αγαπητοί μας αναγνώστες – όταν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα – κάποιοι εισηγήθηκαν να γίνει ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ – ΤΟΤΕ – ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ και να αποζημιωθούν οι συνδημότες μας ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ (2,5 φορές την αντικειμενική αξία) τρώγανε ξύλο!
Σήμερα οι ίδιοι ιδιοκτήτες – κοντά 10 χρόνια μετά – το μόνο που μπορούν να έχουν από τα χωράφια τους είναι …. ΕΒΕΒΑΙΑ! ΠΑΤΑΤΕΣ! (Το σύμβολο της πολιτικής δράσης και πράξης στην Ελλάδα του 21ου αιώνα: ΠΑΤΑΤΕΣ!)

Και όταν έλεγαν – εκείνοι οι τρελοί - ότι θα χαθεί η ευκαιρία και ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΡΟΥΣ,  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ, για να γίνει ο δρόμος,  δεν εισακούστηκαν.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ,  ΘΑ ΚΩΛΩΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΤΡΕΛΟΣ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. (Εδώ δεν κωλώνουμε να πνήξουν στα δακρυγόνα 1 εκ. ανθρώπους στο Σύνταγμα, στους τσιγγάνους θα κώλωναν αν ήθελαν να τους απομακρύνουν – ΜΗΝ ΧΕΣΩ).

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΟΥΜΕ –ΡΩΤΑΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ, ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ: Ποιος θα αποζημιώσει τα ρυμοτομούμενα της Ελ. Πεντέλης; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ; Τι θα μας πει ο Βάσιος; Ότι  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Και κάτι ακόμα: Αν – όπως λέγεται από κάποιους στο παρασκήνιο – το ΥΠΕΚΑ λέει πλέον ότι «εμείς πια δεν ενδιαφερόμαστε για την Ελ. Πεντέλης  (που προβλέπεται στο ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ) – κάντε ό,τι θέλετε με την ένταξη» ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1:

-          Θα προχωρήσει την 2η ανάρτηση της μελέτης Ιωνά; ΜΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ! Ποιος θα αποζημιώσει για την διάνοιξή της; ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ; ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ ΥΣΤΕΡΑ;
      Στην Λευκάδα; ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΡΑΞΙΜΟ … ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΙΚΟ!

ΣΕΝΑΡΙΟ 2:

-          ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ και θα πάει σε ΑΛΛΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ από την αρχή, δίνοντας εντολή στον Ιωνά να "επικαιροποιήσηΤΕΡΑΣΤΙΟΙ - την κατάργηση του δρόμου.

Και για την καθυστέρηση θα λένε ότι  φταίνε … τα μπρόκολα του λαχανόκηπου;

Και άντε, πες ότι το κάνει αυτό η διοίκηση του Δήμου ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ κι πάει σε μελέτη χωρίς την Ελ. Πεντέλης:
-          ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΦΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ – για κάτι τέτοιο – ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ -  που θα καταργεί την Ελ. Πεντέλης; «ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ» θα πούνε κάποιοι. ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ!

Μάιστα!

ΣΕ ΠΟΣΑ ΤΕΡΜΗΝΑ; ΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; Πάτε καλά ρεεεεεε;

Δυστυχώς η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο έχει πάει ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ και για τις αιτίες αυτής της τραγωδίας ο καθένας έχει την δική του θεώρηση και την δική του αλήθεια.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ:

Το συμφέρον της πόλης, όλων των δημοτών ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ  ΕΡΗΜΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ – ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ είναι Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΘΕΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ και Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ – μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία – Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ και η επίτευξη ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ πάνω στις διορθώσεις που απαιτεί η μελέτης Ιωνά.

-          ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΦΑ και οι  εξαιρέσεις από την καταβολή εισφοράς σε γη και χρήμα των μεγάλων ιδιοκτησιών (Νομισματοκοπείο, Αμερικάνικο κολλέγιο κλπ), ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΧΘΕΣ Η  ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ.
(Με την Λούλα μπορεί να μην έχουμε απόλυτη ταύτιση στην ανάλυση του παρελθόντος αλλά η τοποθέτησή της για το παρόν και το μέλλον στην διαχείριση της υπόθεσης από εδώ και πέρα είναι απόλυτη, αφού ήταν άλλωστε η μόνη που έθεσε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟΧΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ και που δεν λέει τίποτα περισσότερα από αυτά στα οποία καταλήγει κάποιος ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ, ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.)
Με τερτίπια, παλαιοκομματισμούς και προσκόλληση σε απόπειρες να δικαιολογηθούν επιλογές ή λάθη του παρελθόντος ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ η ένταξη της περιοχής, θα κοροϊδεύουν οι διοικήσεις τους κατοίκους και οι αντιπολιτεύσεις θα αποφεύγουν να τοποθετηθούν στην ουσία, πετώντας την μπάλα στα ... μαρούλια.
Και να ξέρουν κάποιοι ότι πλέον το άλλοθι της ευθύνης των διοικήσεων της δεκαετίας του 1990 το έχουν καταναλώσει, δεν έχει άλλο και δεν πείθουν με ιστορικές αναδρομές μόνο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΦΡΕΣΚΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ για τα μεγάλα θέματα της πόλης και νέες προτάσεις, ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ με βάση τα νέα δεδομένα και τις συνθήκες της πατατοεποχής που ζούμε.
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ - ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ, ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΦΡΕΣΚΙΑ ΑΦΉΓΗΣΗ και νέες συμμαχίες για να πετύχουν να είναι χρήσιμοι.

Γιατί οι άλλοι, έτσι και αλλιώς .... ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ - ΜΑΡΙΓΩ ....
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΥΓ: Με τις απαντήσεις της διοικήσεως για το θέμα του προστίμου για το παγοδρόμιο και το πραγματικό τσιγγαναριό της πλατείας δεν θα ασχοληθούμε. ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΊΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΣΗΜΑΣΙΑ.
Η αλήθεια είναι απλή:
α. Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ - δηλαδή η πολεοδομία επέβαλε ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ για το ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ, άρα ΈΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.  Ότι και να λένε στους μπαμπουίνους που δεν θέλουν να πιστεύουν στα μάτια τους αλλά θέλουν κάποιος να τους λέει ότι αυτό που βλέπουν στα έγγραφα που δημοσιεύσαμε δεν είναι έτσι αλλά κάπως αλλιώς, ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και τώρα πρέπει να πληρώσει ο Δήμος  και από πάνω τα κερατιάτικα των ... μασαζόντων.

 β. Το γεγονός ότι η εμποροπανήγυρις στην πλατεία φεύγει, αφού πέρασε το 10ήμερο ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙΩΝ ΑΜΕΑ.
Αυτά είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ, και όποιος πείθεται από αυτές  ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ!


ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ!Αντί για Σινεσπορ & Πρίσμα ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Deutsche Welle & BBC!! -Online με πρωτεύουσα!!

Από τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων

BBC World News
και Deutsche Welle
,


αντικαθίστανται από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου

τα προγράμματα των καναλιών «Σινεσπόρ» και «Πρίσμα+»,
στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ.
  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα προγράμματα με υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ του καναλιού «Πρίσμα+» θα ενταχθούν στην ΕΤ1.

Ειδικότερα, θα δημιουργηθεί καθημερινή ζώνη από τις 19:00 μέχρι και τις 22:00 με υπηρεσίες πρόσβασης για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης.

Στις 21:00 θα αναμεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και από τη συχνότητα της ΕΤ1, με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.

Από τις 19:00 έως τις 21:00 οι υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ θα παρέχονται μόνον από την ψηφιακή (και όχι την αναλογική) μετάδοση της ΕΤ1.

Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΡΤ έχει δώσει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του γαλλικού TV5-Monde, όπως και στο Euronews, του οποίου η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

www.ert.gr


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *