iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Στο ΣτΕ για τις 52 Κυριακές έμποροι, βιοτέχνες και υπάλληλοι

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής Απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας προσφεύγουν η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος).

Με την προσφυγή, ζητούν ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Όπως αναφέρουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ «πρόκειται για μια πράξη απόλυτα εχθρική κατά των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων που παρακάμπτει αντιδημοκρατικά τις οργανώσεις τους, τους παραγωγικούς φορείς και τις εκλεγμένες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις».

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η εν λόγω Υπουργική Απόφαση Αυτή, προαναγγέλλει ότι από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξει «πλήρης, παντελώς “ελεύθερη” και χωρίς όρια λειτουργία κατά τις Κυριακές όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Στο μεταξύ, κατηγορηματικά αντίθετος στη διεύρυνση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου δηλώνει και ο ΕΣΑ (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών), ζητώντας να παραμείνει για το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας το ισχύον καθεστώς των επτά Κυριακών το χρόνο.
 
http://tvxs.gr

Λήξη του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας για 2013-2014

Την Παρασκευή 11-7-2014 είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2013-2014, στην περιοχή του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ [Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή – Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας].

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1−1−1991, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ [Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι], εξακολουθούν να ισχύουν.

Κατά συνέπεια όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2014-2015.

Τα μέτρα αυτά θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα με νεότερο δελτίο τύπου.

http://www.astynomia.gr

«Ταφόπλακα» για την εγχώρια οικονομία χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

 «Ταφόπλακα για την εγχώρια οικονομία και τον πραγματικό ανταγωνισμό στην αγορά είναι η απόφαση της κυβέρνησης που αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία όλο τον χρόνο των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας» εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ.

Η κυβερνητική απόφαση, υπογραμμίζει η ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της, είναι μια ακόμη πράξη εχθρική προς τον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επικυρώνοντας τις προθέσεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου προς όφελος των συμφερόντων μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων, αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των κοινωνικών φορέων, της αγοράς και των καταναλωτικών οργανώσεων.

Και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει : «Δεν υποχωρούμε. Όχι στην εξαφάνιση και εξαθλίωση του εμπορίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραλύει σήμερα το Δημόσιο

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σήμερα στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση που συγκάλεσε η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, σήμερα εκδικάζεται η αγωγή του Δημοσίου προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση και με αφορμή αυτό, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση σήμερα, στις 14:00 έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ποινηκοποιήσει τους αγώνες.

http://www.enikos.gr

ΝΤΑΞΕΙ? ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ! ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ!

(Χαλάνδρι είναι αυτό το πράγμα μου έγραψε η φίλη που το έστειλε. Αν έχει δίκιο πρόκειται για μεγάλη Κουρασία)

Ενα σύνθημα στο ΧαλάνδριΝεήλυδες ελευθεριακοί, που μέθυσαν από το αθάνατο κρασί του Ντεμπόρ και των υπολοίπων, και μετέτρεψαν σε σύνθημα την εύλογη δυσανεξία τους για την «κοινωνία του θεάματος»; 

Μπορεί. Πάντως το συνθηματάκι, γραμμένο με κεφαλαία στα ρολά μιας τράπεζας στο Χαλάνδρι, δεν άφηνε κανέναν περαστικό ασυγκίνητο. Ορισμένοι χαμογελούσαν αμήχανα, άλλοι έριχναν λοξές ματιές και προσπερνούσαν βιαστικά σα να είχαν τρακάρει με το αδιανόητο ή με κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό, κάποιοι έλεγαν μεταξύ τους «μπράβο, ρε, επιτέλους μ' αυτό το Μουντιάλ» και άλλοι ψιθύριζαν μέσα τους -το έβλεπες στο βλέμμα τους- «άφες αυτοίς» κι έτρεχαν να προλάβουν τον αγώνα, σε μία από τις οθόνες της περιοχής.
Το σύνθημα, εκεί! Παράταιρο μέσα στη γενική ποδοσφαιρο-κατάνυξη, όρθιο, μόνο και προβοκατόρικο «μέσα στην ερημία του πλήθους» (είναι βέβαιο ότι έτσι το ένιωθαν οι εμπνευστές του), αρκούντως στωμύλο, με τον ναρκισσισμό του διδακτισμού να περισσεύει, φωσφόριζε στην άκρη της πλατείας και κραύγαζε: «Το γκολ του Σαμαρά, ο κώλος του Ρουβά φτιάχνουν τη συνείδηση του κάθε Ελληναρά».
Μ' έναν σμπάρο, τρία τρυγόνια: Ποδόσφαιρο, σόου μπιζ, εθνικισμός. Πεδία δόξης λαμπρά για διανοούμενους, στοχαστές και δημοσιολόγους. Διεισδυτικές αναλύσεις, σοβαρές επισημάνσεις αλλά και πλήθος αβαθών προσεγγίσεων. Φόδρα σοβαροφάνειας σε αρκετά κείμενα που αδυνατούν να κρύψουν έναν μοναστηριακού τύπου εστετισμό, καθώς και την παχυλή ρητορεία της εμμονικής ιδεοληψίας που κολυμπάει στα στερετότυπα («Το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού» και άλλα συναφή). Ομως, το συνθηματάκι στο Χαλάνδρι -εξίσου δογματικό και ιδεοληπτικό με τις αποφάνσεις λογής λογίων και αρκετών προοδευτικών- ξεχωρίζει γιατί έχει τη φλόγα της νεότητος, την άψη και το πρωτογενές μιας άδολης ματιάς.
Κατά τούτο -και αν όντως είναι γραμμένο από πυρακτωμένους πιτσιρικάδες- είναι υπέροχο να υπάρχει κι ας έχει άδικο, τουλάχιστον εν μέρει. Η νεότης αληθεύει στο απρόβλεπτο, στη ζόρικη αμφισβήτηση, στην καταιγίδα του αντισυμβατικού απόλυτου, όπως την εννοεί η παρθένος συνείδηση και το ανιδιοτελές της ηλικίας. Σύμβολα, εθνικά και άλλα, θεσμοί και κατεστημένες αντιλήψεις που έχουν ιδρύσει καθεστώς, γίνονται σκόνη στο τριβείο της νεότητος. Μόνον έτσι η οξύτατη εναντίωση θα δώσει αργότερα τη θέση της στη δημιουργική ανασύνθεση, την εσωτερική του καθενός, και θα ορίσει προσανατολισμό ενδιαφέροντα, ανεξάρτητα από το μελλοντικό -πολιτικό και ιδεολογικό- πρόσημο.
Διότι η εναντίωση αυτή είναι συνήθως προϊόν διαρκούς εγρήγορσης, πείσμονος προσπάθειας και δίψας για μάθηση κι ας μην περιλαμβάνει τη συνήθη διδακτέα ύλη. Με άλλα λόγια, αποτελεί τον καμβά στον οποίο θα κεντήσουν οι πυρακτωμένες συνειδήσεις το δικό τους προσωπικό τοπίο. Με νέα στοιχεία -γνώσης και εμπειρίας σημαντικά-, με γόνιμες αναθεωρήσεις και με συνεχείς ρήξεις είτε με το ατομικό παρελθόν είτε με τις διαρκείς προκλήσεις για ενσωμάτωση που διαθέτει στο ρεπερτόριό της η ποικίλων αποχρώσεων εξουσιαστική Κίρκη. Οχι για να δικαιωθεί η περιώνυμη ρήση περί προοδευτικής νεότητος και συντηρητικού μέλλοντος, αλλά για να επιβεβαιωθεί το αέναον της εσωτερικής κίνησης στον λαβύρινθο του καθενός.
Το σύνθημα του Χαλανδρίου ταυτίζεται πλήρως με πλήθος αναλύσεων για το ποδόσφαιρο, για το θέαμα γενικώς, και για τον εθνικισμό που υποτίθεται ότι περισσεύει τις ημέρες αυτές λόγω Εθνικής και Μουντιάλ. Αν όμως το σύνθημα έχει την ιδιαίτερη αξία του (γραμμένο από νέους κ.τ.λ.), οι περισσότερες από τις εν λόγω αναλύσεις θυμίζουν βαρετή βροχή στον τσίγκο του δογματισμού και της κοινοτοπίας. Δυστυχώς, κάποιες από αυτές φέρουν την υπογραφή σοβαρών ανθρώπων και έτσι δεν επιτρέπουν την απόδοση ενός στίχου του Καβάφη σε πληθυντικό αριθμό («Μας εξουθένωσαν τάχατες οι γελοιωδέστατοι»).
Οταν με το καλό τελειώσει το Μουντιάλ, θα επανέλθουμε...

http://www.enet.gr/

Ανεπιθύμητος ο καταυλισμός των Ρομά του Χαλανδρίου από τέσσερις Δήμους


 Οι Δήμοι Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μεγαρέων, Χαλανδρίου και ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μην γίνει η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι.
Μέχρι στιγμής έχουν προσφύγει στο ΣτΕ οι Δήμοι Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μεγαρέων, Χαλανδρίου και τελευταίος κατέθεσε προσφυγή ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας.

Όλοι οι Δήμοι στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που αφορούν την προσωρινή μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

Ο τελευταίος Δήμος που προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι της Μάνδρας- Ειδυλλίας και υποστηρίζει ότι η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά προβλέπεται να γίνει στην περιοχή Κανδήλι στο όρος Πατέρας (έκταση 37.438 τ.μ.), που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλλίας (πρώην Αμερικανική βάση).

Όλες οι προσφυγές των Δήμων έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στο ΣτΕ με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου 2014.

http://www.action24.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Δεν θα επαναλάβουμε ό,τι έχουμε πει για για το θέμα, παρά του ότι μαθαίνουμε ότι παρασκηνιακά ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και μάλιστα επικίνδυνα για την κοινωνική ειρήνη στην πόλη μας αφού η πόλωση επάνω στο θέμα διευκολύνει (συγκυριακά) τους μεγάλους πολιτικούς παίκτες.
Θα τοποθετηθούμε όμως τον Σεπτέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο πια. Και βέβαια θα καλέσουμε και θα ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ όλους να τοποθετηθούν - επιτέλους - υπεύθυνα και καθαρά και να αφήσουν τις κωλοτούμπες και τις παπάτζες.
 Έτσι και αλλιώς γνωρίζεις αναγνώστη μας, ότι όταν εμείς μιλάγαμε πρώτοι, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ, επιμένοντας ότι το θέμα είναι του Χαλανδρίου  και πρέπει να λυθεί στο δημοτικό μας συμβούλιο, οι εκ των δεξιών έβαζαν στοιχήματα ότι ο καταυλισμός απομακρύνεται με το μαγικό ραβδί και αρκετοί εξ αριστερών... έκαναν φτηνό και αγοραίο "αντιρατσισμό" για να εισπράξουν πολιτικά και να έχουν τους τσιγγάνους εκλογικό μηχανισμό.
Για όσους - και μάλιστα αριστερούς - έλεγαν ότι δεν είναι θέμα του δήμου Χαλανδρίου .... απλώς λυπούμαστε.