P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ, "ΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ" ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ


Κύριε δήμαρχε, στις 18.2.2016 διακόπηκε η παροχή νερού στο αθλητικό κέντρο "ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ".

Αρχικά μας είχατε διαβεβαιώσει ότι θα επανερχόταν στις 23.2.2016.

Αυτό δεν συνέβη και, δυστυχώς, πρέπει να σας πληροφορήσουμε, για άλλη μια φορά, ότι από τότε το αθλητικό κέντρο δεν έχει νερό.

Δεν τηρούνται, δηλαδή, επί έναν ολόκληρο χρόνο, οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και λειτουργικότητας.

Το ΠΑΚΧ θα συνεχίζει να σας υπενθυμίζει το πρόβλημα, μέχρι να αντιληφθείτε ποιο είναι το καθήκον σας και μέχρι, απλά, να το κάνετε.

Μέχρι να ταχθείτε δηλαδή στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος χωρίς προκλητικές ολιγωρίες.

Είπαμε: η ασφάλεια και η υγιεινή των δημοτών, ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ!

Για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τζήμος

Υ.Γ.: Τελικά τι απέγινε η αδειοδότηση των αθλητικών χώρων του Δήμου; Στις καλένδες και αυτή;

«Θέλω ένα μετάλλιο με την Ελλάδα παρά τον τίτλο με τους Μπακς»

 

«Δεν θα είναι ο Γιάννης στο All Star Game, θα είναι η Ελλάδα»

Για άλλη μια φορά ο αποδεικνύει την αγάπη του για την Ελλάδα και το εθνόσημο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε και πάλι για την Ελλάδα και το πόσο περήφανος είναι που είναι Έλληνας και τιμά τη χώρα μας και το εθνόσημο.

«Προτιμώ ένα μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας από οτιδήποτε άλλο», είπε στην ερώτηση που του έγινε για την προτίμηση του μεταξύ ενός τίτλου των Μπακς, την ανάδειξη του σε MVP ή μία επιτυχία με τα γαλανόλευκα.

«Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, που δουλεύει σκληρά καθημερινά, όποιος πάει εκεί τον υποδέχονται καλά. Για αυτό βρέθηκαν εκεί οι γονείς μου πριν 20 χρόνια. Όπου κι αν πάω η Ελλάδα βρίσκεται πίσω μου. Δεν είναι ο Γιάννης στο All Star Game, είναι η Ελλάδα», ήταν τα συγκινητικά λόγια για τη χώρα μας από τον κορυφαίο αθλητή.

http://www.trelokouneli.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Ο GREEK FREAK ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ!!!!!

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ (ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2, ώρα 20:00) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα:

"Oι Δημόσιες υποδομές στην περιοχή μας",

την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20.00,

στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Πεντζερίδη 3),

που διοργανώνουν οι Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου και Κηφισιάς.Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΣΥΜΕΩΝ»

Όποιος έχει δημόσιο αξίωμα ή δημόσιο λόγο πρέπει να είναι προετοιμασμένος να δεχτεί την κριτική ή τον αντίλογο.

Αλλιώτικα δεν κάνει γι’ αυτήν τη δουλειά. Στη θεωρία βέβαια. Στην ουσία είναι ένας δικτάτορας που, ανάλογα με την εξουσία του, επιβάλλει όχι μονάχα την άποψή του, αλλά και την ποινή στον βλάσφημο που αμφισβήτησε την αυθεντία της εξουσίας.

Πότε η εξουσία δέχτηκε κριτική ή αντίλογο και απάντησε με επιχειρήματα, στοιχεία, ντοκουμέντα, έτσι που να δημιουργηθεί ένας διάλογος, να προκύψει μια νέα σκέψη και να δούμε την υπάρχουσα πραγματικότητα όπως είναι, με τα σωστά της και με τα λάθη της, και από κει και πέρα ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του;

Σχεδόν ποτέ. Η εξουσία, εξ ορισμού, είναι ένα μεταφυσικό φαινόμενο, άσχετα αν δρα στην πραγματικότητα. Θέλει γύρω της πραίτορες και αυλικούς, να υποστηρίζεται από πιστούς που δεν έχουν δική τους σκέψη. Αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο της εξουσίας. Μόνο αυτή την παράγει.

Η εξουσία ως κοινωνικό φαινόμενο είναι η ίδια παντού, πέρα από την όποια ιδεολογική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλη αναφορά.

Κατά την άποψη μου, η εξουσία είναι μια επικίνδυνη αρρώστια που ακόμα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν την έχει εντάξει στα κατάστιχά του. Αλλά

ούτε έχω υπόψη μου κάποια σοβαρή ψυχαναλυτική μελέτη που να βλέπει την εξουσία ως ασθένεια.

Ο άνθρωπος κυριάρχησε στον πλανήτη, όχι με τη δύναμή του, αλλά με τον λόγο και την κοινότητα.

Η αρρώστια της εξουσίας εμφανίζεται όταν κάποιος θέλει να κυριαρχήσει πάνω στην κοινότητα χωρίς αυτός να είναι ο φυσικός της ηγέτης. Και η διαφορά εδώ είναι μεγάλη.

Ο Φυσικός ηγέτης λειτουργεί για την ενδυνάμωση της συλλογικότητας και ανά πάσα στιγμή χάνει αυτομάτως την ιδιότητά του και παραιτείται, αν δεν το καταφέρει.

Ο εξουσιαστής κυριαρχεί όταν η κοινότητα βρίσκεται σε κρίση. Συνήθως την κρίση την δημιουργεί τεχνηέντως ο ίδιος. Τότε κατά κανόνα δημιουργείται ένας θεσμός που είναι πάνω από την κοινότητα και στηρίζεται σε μια ιεραρχία που επιτρέπει στην εξουσία να διαιωνίζεται.

Ο εξουσιαστής είναι ο θεσμός για τον θεσμό και όχι φυσικά για την κοινωνία. Ο εξουσιαστής είναι αυτός που δεν αποδέχεται τον εαυτό του, δεν δέχεται τη γύμνια του και φοράει τη λεοντή της εξουσίας.

Και για να τραφεί πρέπει να βρει έναν τρόπο να πίνει το αίμα των άλλων. Να οικειοποιείται την δουλειά και τον μόχθο των άλλων. Ενώ είναι γυμνός να φαίνεται ντυμένος. Σε αυτό το κλίμα ευνοείται ο ιός του φασισμού, άσχετα αν εκδηλώνεται ή όχι.

Με αυτό το πρίσμα ας δούμε και το φαινόμενο «Συμεών» στο Χαλάνδρι. Προερχόμενος από την εξουσιαστική Αριστερά, βρήκε επιτέλους δουλειά στο τοπικό σύστημα εξουσίας και το αναζωογόνησε το επανένωσε, όταν ήταν πολυδιασπασμένο και ετοιμοθάνατο. Ανανέωσε τη Δεξιά πολιτική. Της έκλεψε το ΓΠΣ που θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο. Έκλεψε το πρόγραμμα της και το εφαρμόζει με ευλάβεια. Δικαίωσε τα πεπραγμένα της. Πήρε άριστα ως υπηρέτης των πραγματικών κέντρων εξουσίας, του ΤΑΙΠΕΔ του Φούχτελ , του αρχιεπίσκοπου, των πολυεθνικών που εδρεύουν στην πόλη μας των μεγαλεμπόρων κλπ. Μετέτρεψε τον δήμο σε γαλέρα, της οποίας το κουπί τραβούν νέοι με μεροκάματο 19,5 ευρώ και χωρίς δικαιώματα. Παραδίδει το πράσινο στους εργολάβους και στα συμφέροντα. Διώχνει τους δημότες του κέντρου της πόλης μας από τα σπίτια τους, Τους πεζούς από τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια , προς όφελος των τραπεζοκαθισμάτων, μετατρέποντας το Χαλάνδρι σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη μπαρούπολη. Παίζει και κανένα αντάρτικο την 28η του Οκτώβρη !!! Τι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν τα πραγματικά κέντρα εξουσίας;;;

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΊΟΥ

Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία εχθές, με λεία €15.000

Ένοπλη ληστεία (17/02- 03.00) διέπραξαν κουκουλοφόροι στους ενοίκους διαμερίσματος. Οι δράστες δεσμευσαν τους ενοίκους ώστε να μην προβάλουν αντιστάσεις και ερεύνησαν τους χώρους.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, απέσπασαν #€15.000 ενώ τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη καθώς ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος.

Οι ένοπλοι διέφυγαν, ωστοσο, πληρώματα της Άμεσης Δράσης παρά τις αναζητήσεις δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες.

http://www.nantiareport.gr

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το θέατρο στα δημόσια σχολεία φέρνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου. Με την πεποίθηση ότι η πνευματική καλλιέργεια των νέων δεν προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών και λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που δεν επιτρέπει στις οικογένειες να παρακολουθούν συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα παιδιά τους, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου βάζει το θέατρο στις σχολικές αίθουσες. Πολύ σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι οι πολιτιστικές δράσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο στη συνείδηση των μαθητών μια ευρύτερη διάσταση του σχολείου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών, δίνοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τις παραστάσεις μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται στα σχολεία είναι το αποτέλεσμα επιλογής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με τις διευθύνσεις και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων.

Τα θεατρικά έργα που έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σύνολο 20 παραστάσεων είναι τρία ενώ δώδεκα είναι εκείνα που θα παρουσιαστούν στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής σε σύνολο 37 παραστάσεων.

Ο στόχος της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου είναι να καθιερώσει το συγκεκριμένο θεσμό ώστε να είναι εφικτό κάθε χρόνο για τους μαθητές να παρακολουθούν θέατρο από τα θρανία τους.

Οι παραστάσεις που παρουσιάζονται στα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης είναι:

1. ΓΙΑΝΝΗΣ Χ= XENOS από το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ-ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ στο 1ο, 2ο και 7ο Γυμνάσιο και στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου.

2. Ψέματα ή αλήθεια από τη θεατρική ομάδα Mind the Gap στο 3ο, 4ο, 5ο και 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

3. Interview από τη Θεατρική ομάδα «ΕΜΕΙΣ» στο 5ο Γενικό Λύκειο, στο 1ο, 2ο, 3ο και 7ο Επαγγελματικό Λύκειο και στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλανδρίου.

Οι παραστάσεις που παρουσιάζονται στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του Χαλανδρίου είναι:

1. “Αγαλματάκια Ακούνητα... μέρα ή νύχτα;” από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ στο 1ο Δημοτικό Χαλανδρίου.

2. Ο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ από την εταιρεία ΧΡΟΝΟΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, στο 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο και 15ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου.

3. Ο Δράκος των χρωμάτων από τις «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Σύλλογος Πολιτιστικής και Καλλιτεχνικής Δράσης στο 1ο Νηπιαγωγείο.

4. Ο Χαχά, η Χιχί και το αερόστατο της ειρήνης στο 14ο Δημοτικό Χαλανδρίου από τις «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Σύλλογος Πολιτιστικής και Καλλιτεχνικής Δράσης».

5. Ταξίδι στο κέντρο της γης από τη θεατρική ομάδα "Νεάπολις", στο 4ο, 10ο, 11ο, και 16ο Νηπιαγωγείο και στο 9ο Δημοτικό Χαλανδρίου.

6. Το βέλος που δεν πληγώνει από τη Θεατρική Ομάδα Χιλιοδέντρι, στο 14ο Νηπιαγωγείο.

7. Τι Τρέχει με την Όπερα; από το φωνητικό σύνολο 8tetto(οκτέτο) στο 3ο, 11ο και 16ο Δημοτικό και στην παιδική χορωδία του Δήμου.

8. Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι από τη Θεατρική Ομάδα Τσόκαρα, στο 7ο και 10ο Δημοτικό.

9. Μίλα, μήλα μαγικά από τη θεατρική Ομάδα Αστροναύτες, στο 12ο Νηπιαγωγείο και στο 12ο Δημοτικό.

10. Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα από τη θεατρική Ομάδα Μιχάλη Κοιλάκου στο 4ο Δημοτικό.

11. Στη χώρα του Βασιλιά των Κλόουν από το Θέατρο του Ν. Κόσμου στο 2ο, 8ο και 14ο Νηπιαγωγείο.

12. Το Θέατρο Σκιών Ταξίδι στο Μαγικό κόσμο των Σκιών από το ΘΙΑΣΟ ΣΚΙΩΝ ΤΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στους έξι παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Ανακύκλωση χαρτιού που θα γίνει βιβλίο για τυφλούς και σε σχολεία του Αμαρουσίου από την Περιφέρεια ΑττικήςΣε σχολεία του Αμαρουσίου επεκτείνεται το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητριών και μαθητών για την ανακύκλωση του χαρτιού και τη διαλογή στην πηγή που υλοποιούν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΣΔΝΑ σε σχολικές μονάδες του λεκανοπεδίου. Η αρχή έγινε με το ιστορικό 1ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, τα οποία επισκέφτηκαν, στις 16/02/2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, Σοφία Κορωναίου, συνοδευόμενοι από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννη Ζιάραγκα, και, Αναστάσιο Φαλούκα, αντίστοιχα.

Ο κ. Καραμέρος ζήτησε από τις μαθήτριες και τους μαθητές να συμβάλλουν στην εδραίωση της ανακύκλωσης, ώστε, όπως σημείωσε, να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα, προστατεύοντας το περιβάλλον. «Σας καλώ να γίνετε παράδειγμα και να μεταφέρετε το μήνυμα, τόσο στους φίλους σας, όσο και στην οικογένεια και τη γειτονιά σας. Ούτε ένα χαρτί πετάμενο. Όλα στον χαρτοφάγο, αυτό είναι το σύνθημά μας. Υπολογίζουμε σε εσάς, για να αλλάξουμε όλα όσα δεν έκαναν προηγούμενες γενιές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ γνωστοποίησε ότι το όφελος που θα προκύψει από την προσπάθεια αυτή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την έκδοση ειδικών βιβλίων με το σύστημα γραφής Braille για τυφλούς συνανθρώπους μας.

Το πρόγραμμα, εκτός από τις δράσεις ενημέρωσης, περιλαμβάνει την τοποθέτηση εντός των σχολικών μονάδων χάρτινων κάδων συλλογής (χαρτοφάγοι) προκειμένου να υποδέχονται το χαρτί που πετάνε τα παιδιά είτε μετά το σχολείο, είτε φέρνοντάς το από το σπίτι. Επίσης προβλέπει την τοποθέτηση μεταλλικού κάδου στους προαύλιους χώρους όπου θα συγκεντρώνεται το ανακυκλωμένο χαρτί, ώστε σε τακτά διαστήματα να μεταφέρεται με ειδικά απορριμματοφόρα του ΕΣΔΝΑ στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που λειτουργεί στη Φυλής. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού, Ανδρέας Σταμούλης και η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, Δήμητρα Χατζέλη. Συνάντηση υπήρξε και με την Διευθύντρια του 1ου Λυκείου, Στυλιανή Καφούρου, όπου συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα αντίστοιχη ενημερωτική δράση σε συνδυασμό με επίσκεψη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «21 νεκροί εργάτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Φτάνει πια»