Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Σύνταγμα... ΤΩΡΑ! Λαϊκός ξεσηκωμός και παντού ο Μαρίνος Αντύπας!

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Διαδηλώνουν στην Αθήνα για την επιβίωσή τους

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 7 + 5 = 12

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ


Ο Κος έμμισθος σύμβουλος, μου έστειλε μήνυμα να του απαντήσω στο φαιδρό κείμενο του, μέσα από το stasi.gr, ξέροντας ότι αυτό δεν γίνεται αφού με έχει αποκλείσει από αυτό. Το μήνυμα αυτό το κοινοποίησε επιλεκτικά για να αποδείξει, σε όσους θεωρεί αδαείς, ότι με αποστόμωσε αφού δεν απαντώ.

Η πλάκα είναι ότι το θλιβερό του κείμενο αναφέρεται σε δικό μου σχόλιο το οποίο δεν το έχει ανεβάσει στο site του.

Η 1η απάντηση μου είναι ανεβασμένη στο blog σας. Αυτή είναι η 2η και η τελευταία. Ας ανεβάσει στη "στάση" όποια θέλει. (Αν είναι δυνατόν να περιμένω κάτι τέτοιο τρελογιατρέ μου)
2η ΑΠΆΝΤΗΣΗ

Κε έμμισθε σύμβουλε, δεν επιθυμώ να ανοίξω διάλογο μαζί σου, διότι δεν συνηθίζω να ομιλώ με μασκαράδες που κρύβουν τον ολοκληρωτισμό τους κάτω από την μάσκα του αριστερού.

Μόνο ένας μασκαράς μπορούσε να μου προτείνει να απαντήσω στο ευτελές κείμενο του στο "stasi.gr", που αναφέρεται σε κείμενο μου που δεν το έχει ανεβάσει στο site!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θέλω να κάνω γνωστό ότι εδώ και ένα χρόνο με έχει αποκλείσει ο Κος έμμισθος όχι μόνο από την "Στάση" αλλά και από όποια ομάδα στο FB που είναι διαχειριστής και από μια σειρά sites που επηρεάζει με όλους τους "γνωστούς τρόπους".

Γνωρίζετε βέβαια ότι εντελώς δημοκρατικά με απέκλεισε και από την ηλεκτρονική λίστα της παράταξης για να μπορεί να γράφει ότι θέλει εναντίον μου χωρίς αντίλογο.
Μπλα-Μπλα δημοκρατία,
 Μπλα-μπλα εκλέχτηκαν (μόνοι τους???) ως ιδιοκτήτες της Παράταξης, του Δήμου ,των siteς και των εντύπων τους (ακούω να τρίζουν τα κόκαλα της Ευδοκίας)

Θέλω να ρωτήσω: Γιατί φοβάται αυτός ο έμμισθος σύμβουλος- αυλάρχης και το αφεντικό του έναν "υβριστή, συκοφάντη που δεν γνωρίζει και αριθμητική", έναν δηλαδή τόσο εύκολα αντιμετωπίσιμο "αντίπαλο"???
Διότι κάτι άλλο τρέχει.
Γιατί φοβούνται εδώ και δυο χρόνια να συγκαλέσουν ΓΣ της παράταξης ???
Διότι φοβούνται και την παράταξη.
Γιατί φοβούνται να συγκαλέσουν λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές???
 Γιατί φοβούνται και το λαό του Χαλανδρίου, που περιμένει ακόμα την εξουσία που υποσχεθήκαμε να του δώσουμε.

Πλέον, μετά το γραμμα του Κου έμμισθου συμβούλου- αυλάρχη και του αφεντικού του, οι μάσκες έχουν πέσει και έχει φανεί το αποκρουστικό πρόσωπο που έκρυβαν.

Δεν μπορεί πια να ξεγελάσουν κανένα,ούτε καν τους μπουκωμένους που δεν μπορούν να μιλήσουν αφού δεν μπορούν να ξεράσουν την μπουκιά.

Και για να λυθεί και ο γρίφος: 7+5=12

ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜAΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σας προσκαλεί στην ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ που θα πραγματοποιηθεί

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2 και ώρα 20,00

Στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου ( κάτω από τον Ναό)

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ!Δεν χρειάζεται να κάνω αναφορές στο παρελθόν.

Μόνο οι έμμισθοι και οι έχοντες προκεχωρημένης μορφής Αλτσχάιμερ δεν θυμούνται τι έγινε στην πόλη αυτή όταν η προηγούμενη διοίκηση Κουράση μίσθωσε το κτίριο - σκάνδαλο στην Παπάγου, αυτό που εμείς εδώ οι ιλαροί βαφτίσαμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ.

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε γιατί ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ στον μαϊμουδοδιαγωνισμό αυτό το κτίριο για να μισθωθεί από τον δήμο 5500 τον μήνα για να βγουν τα φέσια που άφησε ο ένας εκλεκτός του τοπικού καπετανάτου στον άλλο.

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε πώς η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατακεραύνωσε τον διαγωνισμό ως στημένο και φωτογραφικό.

Δεν  χρειάζεται να θυμίσουμε τις προεκλογικές  υποσχέσεις για την καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του κτιρίου - σκάνδαλο που κοστίζει στο δήμο 60000 ευρώ μόνο σε μισθώματα τον χρόνο, χώρια φως - νερό - τηλέφωνο, διαμορφώσεις, ηχητικά, γυψοσανίδες κλπ.
ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ!

Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς στην ηγεσία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ έβγαλαν τα παντελόνια τους και έβαλαν φουστίτσες ή ποδίτσες (υπηρετριούλας) αλλά εμείς θα θυμίσουμε μερικά κρίσιμα στον αναγνώστη μας καλώντας τον δήμαρχο ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝ, αν δεν θέλει να γίνεται ρόμπα ξεκούμπωτη κάθε μέρα με αυτά που γράφει, λέει και κάνει.
  • Θα θυμίσουμε ότι αυτός μας έλεγε ψεκασμένους για το θέμα του Δουζένη. ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ (δυστυχώς) ΠΛΗΡΩΣ.
  •  ΘΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ότι ΑΥΤΟΣ ο έμμισθος υπάλληλος του δημάρχου και (στην φαντασία του) διώκτης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ (δεν μας αγγίζει ΟΎΤΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΆΚΙ)  που "απαντάει" (πάλι στην φαντασία του ) στο Ν. Κομπότη και γεμίζει με τις ασυναρτησίες που γράφει το επίσημο site της παράταξης της διοίκησης (μιλώντας μια για ψαγμένους και μια για ψεκασμένους) είναι αυτός που ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΥΣΣΟ να εκπροσωπεί τον δήμο στην τετραμερή επιτροπή διαχείρισης των χρημάτων του ΕΣΠΑ .... για τους απόρους. Αυτή η τετραμερής αποτελείται από 2 εκπροσώπους εταιριών - επαγγελματιών του φιλανθρωπισμού εταιριών, έναν εκπρόσωπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Εκκλησίας της Ελλάδος και έναν του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. Ο εκπρόσωπος του δήμου ήταν ΑΙΡΕΤΟΣ - η συνάδελφος δημοτική σύμβουλος Χρ. Μάζη - και αντικαταστάθηκε με απόφαση Ρούσσου από τον ΕΜΜΙΣΘΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ.
ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΕΜΜΙΣΘΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ 15 μέρες νηστικούς ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ!!!!

ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΕΑ:

Δεν θα μείνω βέβαια μόνο στην "επανάληψη" (που είναι μήτηρ μαθήσεως).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ - ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ:

Σε ενημερώνω λοιπόν αναγνώστη μου επί τη ευκαιρία ότι - από πολύ έγκυρες πηγές - έχουμε μάθει εδώ και μέρες, αλλά δεν έχουμε προλάβει να ασχοληθούμε με το θέμα ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - μέσω συνεργατών του - ήδη ασχολείται με το τι έγινε και άφησαν τους άπορους συνδημότες μας νηστικούς Χριστουγεννιάτικα.
ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ Ο Μακαριότατος  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μας είπαν.

"Διότι εμείς τα λεφτά τα εγκρίνουμε" είπε η πηγή μας.
"Και δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά" είπε η πηγή μας από την Αρχιεπισκοπή.

Αυτά!

Και για να γελάσουμε και λίγο, που λέει και ο Κομπότης:


Αγωγές δεχόμαστε Δευτέρα και Τετάρτη.
Ανώνυμες απειλές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή!

Αλλά πάντως εμάς στο δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΟΠΟ εν ώρα συνεδρίασης τόσα χρόνια.

Όπως έγινε κάποτε - πριν πολλά χρόνια -  με μερικούς μερικούς που φώναζαν "κύριε πρόεδρε προστατέψτε με σας παρακαλώ, με θωπεύει"  στον Κουράση και είχαμε ξεραθεί στα γέλια όλοι.
(Ξέρετε ποια .... "ληξίαρχος" μου το θύμισε, γιατί εγώ δύσκολα θυμάμαι τι έγινε το 2005, δεν έχω δυνατή μνήμη ΓΙ' ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ).

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Πόσο κάνει 7+ 5 κε Έμμισθε; ΕΝΤΕΚΑ ή ΕΝΔΕΚΑ;

Ν. Κ.: Η δικη μου απαντηση σε 60 αντιστασιακους που εχω τα μαιλ τους

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Έμαθα ότι ο έμμισθος Κος σύμβουλος, στέλνει γράμματα στην λίστα της παράταξης αναφερόμενος σε μένα, κάνοντας διάφορες αριθμητικές πράξεις με το χερι?? ή με κομπιουτεράκι?Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να πάρει απάντηση, διότι ως γνωστόν η αυλή του δήμαρχου με έχει αποκλείσει από την λίστα με τον γνωστό" δημοκρατικό" τρόπο και σύμφωνα με το" καταστατικό λειτουργίας της παράταξης" !!!!!!!!!

Αν ο έμμισθος και το αφεντικό τους αντέχουν το διάλογο ας κάνουν ΓΣ της παράταξης, και ας ανοίξουν την λίστα στους αποκλεισμένους. 

Επειδή νομίζει ότι απευθύνεται σε βλάκες, αντιδράσετε κάνοντας τα παρακάτω ερωτήματα και άμα πάρετε απάντηση γράψτε μου.

1. Υπάρχει η σύμβαση με την Πορεία Α.Μ.Κ.Ε. και με την  Σιτική - Κοινωνική Κουζίνα (με τους 14 Δήμους στην Αττική);
2. Πόσο στοιχίζουν Κοινωνικό Παντοπωλείο,  Κοινωνικό Φαρμακείο και Γραφείο Διαμεσολάβησης στο Δήμο και πόσο στο ΕΣΠΑ Ενοίκια,υπάλληλοι,υπηρεσίες κλπ)

3. Σωστά νοίκιασε το "Παντοπωλείο" ο Κουρασης?
Τότε γιατί η πρώτη προεκλογική δέσμευση ήταν ότι ως δημοτική αρχή θα το ξενοικιάζομαι διότι ήταν σκάνδαλο???

Νομίζω ότι μετά το γραμμα του Ρούσσου οι μάσκες πέσανε. κάνεις δεν μπορ ει πια να ξεγελαστεί, εκτός αν είναι μπουκωμένος.

ΥΓ. για να γελάσουμε και λίγο:  Κε έμμισθε, 7+5 κάνει έντεκα ή ένδεκα?????

ΚΑΝΑΛΙΑ ....


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΝΑ "ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ" ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΩΚΤΗ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ (με το αζημίωτο) ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΑΠΑΝΤΑΕΙ" (ή έτσι νομίζει) ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΟΜΠΟΤΗ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ (ή αυτό επιχειρεί) ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΑ  ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΪΔΕΙΟ, ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΓΙΑ .... "ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ".

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.

Ο  ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ;

Κάποιοι είναι βαθιά νυχτωμένοι

Στις  9 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο γνωστό ευθυμογραφικό μπλογκ «στην Πλατεία», μία «ευχαριστήρια επιστολή» του Νίκου Κομπότη. Υποθέτω ότι οι «ευχαριστίες» αφορούσαν απαντητική επιστολή του δημάρχου Σίμου Ρούσσου μετά από μία σειρά δημοσιεύματα που τον τελευταίο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας.
Δεν επιθυμώ προσωπικά να εμπλακώ στο σύνολο της σειράς των δημοσιευμάτων αφού καλύπτομαι, κατά το μεγαλύτερο μέρος,  από την απάντηση του Σίμου Ρούσσου. Μπαίνω όμως στον πειρασμό να απαντήσω δημόσια σε δύο σημεία της «ευχαριστήριας επιστολής» γιατί πραγματικά το μέγεθος της ανακρίβειας αλλά και της αμετροέπειας των όσων γράφονται ξεπερνά κάθε όριο.
Όπως σημειώνει ο «ψαγμένος» γράφων την επιστολή: «Οι πιο ψαγμένοι συμπολίτες μας δεν μπορεί να εξαπατηθούν από το δήθεν φιλανθρωπικό έργο του κ Ρούσου, διότι γνωρίζουν ότι το Ενοίκιο και τα έξοδα συντήρησης που πληρώνουμε εμείς οι δημότες για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» φτάνουν και περισσεύουν για την καθημερινή σίτιση 500 φτωχών οικογενειών κάθε μήνα!!!»
Γνωρίζοντας ότι το ενοίκιο του χώρου ανέρχεται σε 5.000 ευρώ το μήνα και κάνοντας τη διαίρεση κατέληξα στο αστρονομικό ποσό των 10 ευρώ το μήνα ανά οικογένεια ή αλλιώς των 33 λεπτών την ημέρα ανά οικογένεια. Επειδή το ποσό προφανώς δεν επαρκεί για την καθημερινή σίτιση, ας υποθέσουμε ότι το ενοίκιο αναφέρθηκε εκ παραδρομής. Ποια είναι λοιπόν τα «έξοδα συντήρησης που πληρώνουμε εμείς οι δημότες» που επαρκούν για την καθημερινή σίτιση; Και πολύ περισσότερο ποιο είναι το καθημερινό κόστος σίτισης μιας οικογένειας; Τα γνωρίζει ο γράφων; Αν ναι γιατί δεν τα αναφέρει;
Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω ότι το ακριβές καθημερινό κόστος για τη σίτιση ενός ατόμου ή πολύ περισσότερο μιας οικογένειας δεν το γνωρίζω. Όμως γνωρίζω να κάνω μαθηματικούς υπολογισμούς καθώς και κάποια άλλα πράγματα, που θέλω να τα αναφέρω προκειμένου να συμβάλλω στον προβληματισμό του κ. Κομπότη αλλά και όσων διαβάζουν αυτό το κείμενο.
Στις κοινωνικές δομές του δήμου αυτή τη στιγμή είναι ενταγμένοι 1.000 και πλέον συμπολίτες μας, ενώ οι νέες αιτήσεις για ένταξη στις δομές είναι καθημερινό φαινόμενο. Από αυτούς η πλειοψηφία  είναι ωφελούμενοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ γύρω στα 70 άτομα παίρνουν καθημερινά και συσσίτιο. Παράλληλα, 550 άτομα είναι ταυτόχρονα ωφελούμενοι και από το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Για την ευκολία όλων ας υποθέσουμε ότι η πλήρης σίτιση ενός ατόμου (είτε μέσω συσσιτίου, είτε μέσω Παντοπωλείου) ανέρχεται σε 4 ευρώ την ημέρα (τρόφιμα  αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, φάρμακα κλπ ). Τότε έχουμε χοντρικά 4.000 ευρώ καθημερινό κόστος, δηλαδή 120.000 ευρώ το μήνα  ή αλλιώς 1.440.000 ευρώ το χρόνο.[1]
Είναι περισσότερο από προφανές ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του δήμου. Γιατί απλά πρέπει  να καλυφθούν οι ανάγκες και των υπόλοιπων 99.000 (τουλάχιστον) δημοτών (μείωση δημοτικών τελών (που έγινε), έργα σε σχολεία,  παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, πλατείες και δρόμους, αγορές εξοπλισμού, απαλλοτριώσεις κλπ).[2]
Αυτό άλλωστε είναι και το καθημερινό άγχος της διοίκησης. Από τη μία προσπαθεί να εξασφαλίσει και το παραμικρό ευρώ προκειμένου να βοηθήσει στοιχειωδώς (και όχι με περίσσευμα όπως ισχυρίζεται ο γράφων στην «ευχαριστήρια επιστολή»)  όσους έχουν ανάγκη και από την άλλη να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αμέτρητες ανάγκες μιας πόλης εγκαταλειμμένης για χρόνια σε όλα τα επίπεδα.
Δεν γνωρίζω μέσα από ποία άνεση χλευάζεται, όχι το «δήθεν φιλανθρωπικό έργο του κ Ρούσου», αλλά ο αγώνας μίας ολόκληρης παράταξης να ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις των καιρών.
Γνωρίζω όμως ότι χρειάζεται θράσος, άγνοια της ιστορικής πορείας της αριστεράς στις δράσεις αλληλεγγύης αλλά και κοινωνική αναλγησία ώστε να γράφεις: «Οι αριστεροί συμπολίτες μας, μπορούν να αντιληφθούν την λάθος επιλογή τους, αφού αντί για δήμαρχος τους βγήκε πρόεδρος φιλόπτωχου ταμείου, παραρτήματος της Εκκλησίας και των Μοναστηριών».
Προσωπικά, και μέχρι να καταθέσουν τις σαφείς και υλοποιήσιμες προτάσεις τους όσοι διαμαρτύρονται εκ του ασφαλούς, προτιμώ έναν δήμαρχο που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος φιλόπτωχου ταμείου, από έναν δήμαρχο ή μία διοίκηση που απλά αδιαφορεί [3]ή στη χειρότερη περίπτωση ως «φιλόπτωχο ταμείο»  θεωρεί το προσωπικό της ταμείο και μόνο. Βέβαια το τι προτιμώ εγώ ελάχιστη σημασία έχει αφού, υιοθετώντας την προσφιλή ορολογία του κυρίου Κομπότη μάλλον και εγώ ανήκω στην «αυλή του δημάρχου». Αυτό όμως που έχει σημασία είναι τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας. Και η ανάπτυξη ενός κινήματος αλληλεγγύης – θεσμικού κα εξωθεσμικού ταυτόχρονα – που όχι μόνο θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα αλλά θα θέσει και τις βάσεις ενός ευρύτερου διεκδικητικού κινήματος .  Όσοι νομίζουν ότι αυτό μπορεί να γίνει με ετερόκλητες συμμαχίες ή αρθρογραφώντας μέσα από το συγκεκριμένο μπλογκ μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Κώστας Ευθυμίου

[1] Το "κοινωνικά ανάλγητο" υπουργείο «εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης» μέσω της κάρτας σίτισης υπολογίζει το κόστος διατροφής σε 2,5 ευρώ ανά άτομο την ημέρα. Υποθέτω ότι αυτός ο υπολογισμός δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Κομπότη. Ακόμα και έτσι όμως το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 840.000 ευρώ το χρόνο για το δήμο Χαλανδρίου.
[2] Άλλωστε ο κ. Κομπότης διαμαρτύρεται γιατί η διοίκηση θεώρησε ότι τα μέλη του ΚΑΠΗ με οικογενειακό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ πρέπει να πληρώνουν συνδρομή για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και οι υπόλοιποι δημότες. Επειδή γνωρίζω ότι κάποιοι θα επικαλεστούν, πάντα εν τη ευκολία του λόγου, το ταμείο του δήμου δεσμεύομαι εάν αυτό συμβεί να αναφερθώ αναλυτικά και σε αυτόν τον μύθο.
[3] Η κατάσταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου μέχρι το Μάρτιο του 2015 είναι σε όλους γνωστή αλλά κυρίως είναι γνωστή σε όσους περίμεναν να ωφεληθούν από αυτό. Η συμμετοχή του δήμου με 100.000 ευρώ σε προϊόντα αλλά και η αναδιοργάνωση των δομών, οι εκδηλώσεις ενίσχυσης με τρόφιμα κλπ έχουν αλλάξει δραστικά την εικόνα. Ίσως σε αυτό οφείλεται και ο πολλαπλασιασμός των αιτημάτων για ένταξη στις δομές.


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.:
 ΜΝΗΜΕΙΟ .... ΕΥΘΥΜΣΜΟΥ! 
(Η έκφραση ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ανήκει πλέον στο παρελθόν).
Ρε Σίμο έχεις πάθει τύφλωση;
Αυτούς ακούς;
Δε βλέπεις που σε πάνε;

ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΝΗΜΕΙΟ"` ΕΥΘΥΜΙΣΜΟΥ αργότερα.

Έχει ασχοληθεί και ο Κομπότης όμως ....

Σύσκεψη για το προσφυγικόΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Α., η σύσκεψη με θέμα «Αντιμετώπιση του προβλήματος της υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού μεταναστών και προσφύγων στην Αττική» μετά από σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν τα μέλη του διευρυμένου Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., καθώς και Δήμαρχοι της Αττικής και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, αφού την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησε αρχικά σε μία ενημέρωση, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση, σημειώνοντας ευθέως ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσει το πέρασμα της Ειδομένης, κάτι που εκ’ των πραγμάτων θα εντείνει το προσφυγικό ζήτημα για τη χώρα μας.

Με βάση αυτό το δεδομένο και την προετοιμασία που πρέπει να γίνει, ο κ.Παπαδόπουλος ζήτησε από τους Δήμους της Αττικής, η οποία όπως είπε θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος για τη φιλοξενία των προσφύγων, να προτείνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και άλλους χώρους προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις φιλοξενίας. Όπως τόνισε, εάν δεν προταθούν λύσεις η κυβέρνηση θα προχωρήσει η ίδια σε επιλογή τοποθεσιών.

Αναφερόμενος στους χρόνους παραμονής των προσφύγων σ’ αυτά τα κέντρα φιλοξενίας, τόνισε πως με κλειστή την Ειδομένη αυτό θα είναι το μικρότερο δυνατό διάστημα και αυτό σημαίνει πως δεν θα είναι μήνες, ενώ με ανοικτή την Ειδομένη είναι μερικά 24ωρα.

Από την πλευρά των μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. και Δημάρχων της Αττικής υπήρξαν τοποθετήσεις όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι:

-Δήμοι της Αττικής όλο το προηγούμενο διάστημα επέδειξαν άμεσα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες

-Δεν υπήρξε η κυβερνητική συνεισφορά που θα ήταν απαραίτητη για τις περιστάσεις

-Πολλές φορές δεν υπήρχε ενημέρωση και διάλογος με τους Δήμους

-Για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως περιγράφηκε χρειάζονται προφανώς και περισσότεροι πόροι και προσωπικό

-Πρέπει να δημιουργηθούν και άλλα κέντρα ανά την Επικράτεια, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος διαμοιρασμός των προσφύγων και να χρησιμοποιούνται και άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά για την άφιξη τους

-Πρέπει να υπάρχει εικόνα για τον αριθμό των προσφύγων που αναμένεται να φιλοξενήσει η Αττική