iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΧΡΥΣΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ POWERLIFTING ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
 
 Ο ΝΊκος - ποιος δεν ξέρει τον Καραμπουρνιώτη στο Χαλάνδρι - τα 'σπασε στο Ισραήλ.

Είναι βέβαια ο Πρόεδρος του Μικρασιατικόύ Σωματείου "ΡΙΖΕΣ" για τους νεώτερους.

640 κιλά στο σύνολο σήκωσε στο Μεσογειακό πρωτάθλημα δυναμικού τρίαθλου, στα βαρέα βάρη του τρίαθλο της άρσης βαρών,  το .... Χαλανδρέικο θηρίο και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Επειδή δεν "το είχαμε" και πολύ με το άθλημά του του ζητήσαμε να εξηγήσει στον αναγνώστη της Πλατείας τι έκανε.

Να οι αποκλειστικές του δηλώσεις (μέσω fb) για τον αναγνώστη μας:

"Σήκωσα 640 κιλά σύνολο στις κινήσεις "άρσης θανάτου, "βαθύ κάθισμα" και "πάγκο", πήρα το χρυσό  αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί  είναι ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, μας φιλοξένησε ώστε να μειωθούν τα έξοδα της ομάδας!" 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ρε βουνό.

ΥΓ: Να και ό,τι έλεγαν οι συνάδελφοί του ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ πριν την μάχη του Νίκου: http://limenikina.blogspot.gr/2015/07/powerlifting.html#.Vbu8iPmkFyV

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: ΟΚ Αλεξη θα σε περιμενουμε!!!


ΟΚ Αλέξη θα σε περιμένουμε!!!

Θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε τον τρόπο που θα παλέψεις όπως λες με τους 4πλους θεσμούς και τα νέα μέτρα...

Θα είμαστε εδώ και θα στηρίζουμε κάθε τι θετικό και ανακουφιστικό για τον λαό που τόσο βασανίστηκε τα τελευταία χρόνια...

Θα είμαστε εδώ για να δούμε αν τελικά πετύχεις εσύ πρώτος μια ουσιαστική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους όπως υποσχέθηκες.

 Θα είμαστε εδώ και θα στηρίζουμε ΚΑΘΕ μέτρο ανακούφισης της φτώχειας και της δυστυχίας που έχει πέσει σαν λαίλαπα στα κεφάλια όλων εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ....

Μα ο κυριότερος λόγος που θα είμαστε εδώ και θα σε περιμένουμε στηρίζοντας σε, είναι γιατί δεν θέλουμε να βλέπουμε άλλο τα φρικαλέα μούτρα των σαμαροβενιζελων με ολίγη  Φώφης, Βορίδη,μπουμπουκου και άλλων θλιβερών απομειναριων του θλιβερού θιάσου της διαπλοκής και της υποταγής να κουνάνε τα δάκτυλα στα τηλεοπτικά βοθροκάναλα αντί να είναι στην φυλακή!!

Έχεις πολλά να κάνεις Αλέξη και έχω την αίσθηση ότι ορισμένα τα καθυστέρησες χαρακτηριστικά...

Σου δίνουμε λοιπόν μια ακόμα ευκαιρία..

Και θα είναι η πρώτη αλλά και η τελευταία ευκαιρία αυτή σύντροφε Αλέξη....

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Η Διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου - συνεκλήθει εχθές από τον Δήμαρχο Σ. Ρούσσο για να ασχοληθεί με τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία έχει περιπέσει το τελευταίο διάστημα η Διευθύντρια Περιβάλλοντος του δήμου κα Βασιλική Τούμπη, όπως αυτά έχουν πιστοποιηθεί εγγράφως από τα υπηρεσιακά πειθαρχικά όργανα του δήμου, τον Γενικό Διευθυντή Χρήστο Μπαμπανιώτη και την Γ.Γ. ταυ Δήμου Στέλλα Μιχαλοπούλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι) μετατρέπεται στο ανώτερο πειθαρχικό όργανο του δήμου - πριν το Πειθαρχικό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου - με την συμμετοχή δύο εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης

Το δημοτικό συμβούλιο στην 19η συνεδρίασή του αποφάσισε την σύνθεση τς Διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής με την εκλογή δύο μελών της αντιπολίτευσης τον πρώην Δήμαρχο Γ. Κουράση και τον Άγγελο Νταβία (αφού οι κ. Λαδόπουλος και Γ. Θωμάς που παρίσταντο δήωσαν πως δεν ήθελαν να συμμετέχουν). (Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΔΩ).

Για το θέμα της χθεσινής σύγκλισης ο αναγνώστης της Πλατείας δεν ενημερώνεται σήμερα.

Σας θυμίζουμε την ανάρτησή μας, στην οποία αν μπείτε θα βρείτε link και για παραπίσω.

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΑ ΤΟΥΜΠΗ.

Εχθές ο Δήμαρχος είχε δύο επιλογές στην εισήγησή του:
1. Να στείλει την Βάσια (είναι παλιά συνάδελφος, έτσι την φωνάζουμε είκοσι και πλέον χρόνια οι .... αρχαίοι του δήμου και δεν μας αρέσουν εδώ οι υποκρισίες και τα πολλά κεριά και λιβάνια) στο πειθαρχικό του υπηρεσιακού συμβουλίου για απόλυση ή παύση των καθηκόντων της από διευθύντρια. Ο φάκελος που είχε συγκεντρωθεί ήταν επαρκής για να στοιχειοθετηθεί ακόμα και απόλυση.

2. Να προτείνει ποινή - μέσα στα πλαίσια αρμοδιοτήτων της Δ.Ε.Ε. - που από το νόμο έχει δικαίωμα να επιβάλλει ποινές μέχρι την υποχρεωτική αργία δύο μηνών, με αντίστοιχη στέρηση μισθού. Από εκεί και πάνω το θέμα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δημοτικών Υπαλλήλων.
Ο Σίμος Ρούσσος, ύστερα από σύσκεψη που προηγήθηκε, πρότεινε τελικά το δεύτερο με εξάντληση της ποινής που δικαιούται να επιβάλλει η Δ.Ε.Ε.

Η απόφαση του οργάνου. ήταν ομόφωνη έγκριση της εισήγησης του δημάρχου για επιβολή δίμηνης αργίας.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ!

Σουβλάκια και μπύρες απολάμβαναν κάποιοι εργαζόμενοι στο κτήμα μαζί με την αντιδήμαρχο Έλενα Χριστούλη και μερικά ακόμα στελέχια της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ προχτές μου είπε ο σμπίρος μου.
Είχε κεράσει ο Θόδωρας ο Πισιμίσης λέει ο σμπίρος μου σουβλάκια.

Η ώρα ήταν  μεσημέρι- όπως λέει ο σμπίρος μου, εγώ δεν ήμουν εκεί - η βάρδια είχε λήξει (πάντα όπως λέει ο σμπίρος μου, εγώ δεν έχω ιδίαν ανίληψην) - όταν έφτασε εκεί ο υπερδήμαρχος Χαλανδρίου, ο αντιδήμαρχος - λάστιχο Κ. Γερολυμάτος, εκείνος των "κανονιστικών - μαϊμού" και του "ευχαριστούμε τα ΚΥΕ" ντε ...

Που έπαιρνε τον γκασμά παλιά για να μην μπουν τραπεζοκαθίσματα στον κοινόχρηστο χώρο ....

ΕΚΕΙΝΟΣ ντε, που έκανε την καταγγελία και έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί ....

Ο αρχηγός του ένοπλου τμήματος, όπως τον λέει μια ψυχή ...

Ε, αυτός.

Ο αντιδήμαρχος  λοιπόν πήγε και άρχισε που λες να  απειλεί ότι θα στείλει τους εργάτες να περάσουν πειθαρχικό γιατί έτρωγαν σουβλάκια.

Και καλά τους εργάτες πες. Αφέντης έγινε, δικαίωμά του ,..... πες.
Άρχοντας έγινε, θα ασκήσει και το αρχοντιλίκι του, πες, στους υφιστάμενους του, πες.
Μην κοιτάς πριν, με τον γκασμά.
Τώρα είναι αλλιώς.

Με την Χριστούλη όμως ρε μεγάλε, τον Ευθυμίου (ΔΣ ΦΛΥΑ) και τους άλλους που δεν ήταν εργαζόμενοι και ήταν στην παρέα τι θα κάνεις;
Θα τους στείλεις στο πειθαρχικό της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που ήταν συνυπεύθυνοι, αν δεν προκάλεσαν κιόλας, το παράπτωμα των εργατών;

Που έτρωγαν σουβλάκια.
 Οι αντεπαναστάτες!

Και εμείς στο λέμε δηλαδή, έχουμε έγγραφες μαρτυρίες, όχι τίποτα παπαριές! Ξέρει ο σμπίρος: Ο ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΚΕΡΑΣΕ! Θα τον στείλεις και αυτόν  πειθαρχικό γιατί παρέσυρε τους εργάτες σε ακολασία;

Ή θα κάνεις πρόταση μομφής στην Frau.

Μπας και την έχεις ψωνίσει εντελώς τελείως κε Γερολυμάτε;

ΑΚΟΥΣΕ ΣΙΜΟ; ΚΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΟΥ ΛΕΕΙ!


Στο «φως» το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων – Οι στόχοι του ΥΠΑΠΕΝ και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), έναν «φιλόδοξο», όπως τον χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, «σχεδιασμό, που σηματοδοτεί την ανατροπή των ακολουθούμενων μέχρι σήμερα πολιτικών των κυβερνήσεων της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας και κατευθύνει προς μια οικονομία και μια κοινωνία με μηδενικά απόβλητα, που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους», όπως είπε.

«Η εναρμόνισή του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η αξιοποίηση -αλλά και υπέρβαση σε ορισμένες περιπτώσεις- των πιο θετικών στοιχείων του κοινοτικού κεκτημένου, σε συνδυασμό με τη διασφαλισμένη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων υποδομών και δράσεων, αποτελούν το πρώτο βήμα για το πέρασμα από την μεσαιωνικού τύπου ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων στη σύγχρονη αντίληψη της ανάκτησής τους με φιλικό για το περιβάλλον και την κοινωνία τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), το ΕΣΔΑ, το οποίο διαμορφώθηκε από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εστιάζει προς ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων, σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, με άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων σε επίπεδο δήμων, των οποίων ο ρόλος αναβαθμίζεται, την ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση της ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, τη διακριτή διαλογή και επεξεργασία του οργανικού κλάσματος, τη μικρή κλίμακα των μονάδων επεξεργασίας και ανάκτησης, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, και κυρίως την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης αποβλήτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ, οι στόχοι του ΕΣΔΑ υπερβαίνουν τη λογική των συγκεντρωτικών μονάδων διαχείρισης σύμμεικτων αστικών αποβλήτων, υπέρ της διαλογής στην πηγή ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων και της μείωσης της παραγωγής αποβλήτων αλλά και του κόστους διαχείρισής τους.

Ταυτόχρονα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ενθάρρυνση των κοινωνικών πρωτοβουλιών για πιο άμεση συμμετοχή στη διαχείριση των αποβλήτων, η δυνατότητα σύναψης συνεργασίας μόνον για τη διαλογή στην πηγή και την εκπαίδευση μεταξύ δήμων, κοινωνικών συνεταιρισμών ή/και συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, εφόσον τα απόβλητα εντάσσονται στην εναλλακτική διαχείριση.

Αναγνωρίζεται επίσης η ανάγκη αντιμετώπισης της παραοικονομίας στον τομέα της ανακύκλωσης, που αναπτύσσεται κατά κανόνα με παραβατικό και περιβαλλοντικά επικίνδυνο τρόπο, καθώς και η παράνομη μεταφορά συμμείκτων μέσω Κέντρων Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ), όπου συμβαίνει.

Επιπλέον, σημαντική στο νέο ΕΣΔΑ κρίνεται η απορριπτική αναφορά στην καύση ως μεθόδου διαχείρισης. Μέθοδοι θερμικής ανάκτησης ενέργειας δευτερογενών στερεών καυσίμων όπως η καύση, η αεριοποίηση, η πυρόλυση, η αεριοποίηση Plasma κ.ά. θεωρούνται διεργασίες υψηλής περιβαλλοντικής όχλησης και βάσει της αρχής της προφύλαξης δεν ενδείκνυνται από τον παρόντα σχεδιασμό. Ως εκ τούτου τεχνικές που παράγουν RDF/SRF δεν ενδείκνυνται για την επεξεργασία των απορριμμάτων καθότι απομακρύνουν υλικά που πρέπει να οδεύουν προς ανακύκλωση.

Οι έννοιες «Ανάκτηση Ενέργειας» και «Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων» στο ΕΣΔΑ ορίζονται ως οι πρακτικές ήπιας περιβαλλοντικής όχλησης, όπως η ανάκτηση βιοαερίου από ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, η παραγωγή βιοαερίου μέσω αναερόβιας αποδόμησης, η παραγωγή βιοντίζελ από απόβλητα έλαια κ.ά.

Στόχοι της εθνικής πολιτικής για τα απόβλητα μέχρι το 2020 είναι: τα κατά κεφαλή παραγόμενα απόβλητα να έχουν μειωθεί δραστικά, η προετοιμασία προς επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων-βιοαποβλήτων να εφαρμόζεται στο 50% του συνόλου των αστικών στερεών αποβλήτων, η ανάκτηση ενέργειας να αποτελεί συμπληρωματική μορφή διαχείρισης, όταν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια κάθε άλλου είδους ανάκτησης και η υγειονομική ταφή να αποτελεί την τελευταία επιλογή και να έχει περιοριστεί σε λιγότερο από το 30% του συνόλου των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ).

Το ΕΣΔΑ εκτός από τα ΑΣΑ περιλαμβάνει τη διαχείριση και άλλων ρευμάτων αποβλήτων όπως τα βιομηχανικά απόβλητα, τα γεωργοκτηνοτροφικά, η ιλύς των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Ο μελλοντικός προγραμματισμός του ΥΠΑΠΕΝ σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων, έχει να κάνει με την έγκριση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων, του οποίου η εκπόνηση ολοκληρώνεται και σύντομα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, η προσαρμογή των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στο νέο ΕΣΔΑ έως την 30ή Σεπτεμβρίου, η διαμόρφωση νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων, σε εφαρμογή του ΕΣΔΑ, μεταξύ των οποίων και μέτρα διευκόλυνσης της χωροθέτησης υποδομών ήπιας διαχείρισης αποβλήτων.

Επιπλέον, αναμένονται ενημερωτικές πρωτοβουλίες για το ΕΣΔΑ και διάλογος με τη συμμετοχή τόσο επαγγελματικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να διευκολυνθεί η επικαιροποίηση των ΠΕΣΔΑ, καθώς επίσης και δράσεις τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης των δήμων και των υπηρεσιών τους, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, για την κατάρτιση μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου των τοπικών Δημοτικών Σχεδίων και υλοποίησή τους στη συνέχεια, με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Τέλος, προγραμματίζεται η χρηματοδότηση των δράσεων και υποδομών των Τοπικών Δημοτικών Σχεδίων και των συναφών έργων των ΠΕΣΔΑ, μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Το ΕΣΔΑ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.ypeka.gr (ενότητα “περιβάλλον”, υποενότητα “διαχείριση αποβλήτων”), όπου είναι επίσης αναρτημένο και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων, αναπόσπαστο στοιχείο του νέου σχεδιασμού.

http://www.aftodioikisi.gr