Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΑΒΙΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ; ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ "ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ" ΣΤΗΝ ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ .... ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ

του Α. ΝΤΑΒΙΑ
 Χθες το μεσημέρι χτύπησε το κινητό μου.
Στην άλλη ... κεραία ήταν ένας εκ των παλαιών συμπολεμιστών - συντρόφων.

"Είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ρε συ γιατί έχουμε μια διχογνωμία, εδώ στο καφενείο."
(ΑΚΟΥ ΧΑΒΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ!
Πήρα μετά την θεία μου για ξεμάτιασμα, αλλά τι να προλάβει και αυτή. Όλη μέρα να φτύνει που να με προφυλάξει από την αρνητική ενέργεια από τόσο κουτσομπολιό - τες πάντων).

Ο συμπολεμιστής μου περίμενε μια απάντηση η οποία όμως δεν μπορούσε να του δοθεί με τον καθαρό τρόπο που επιθυμούσε για να κερδίσει το στοίχημα.

"Τα πράγματα είναι λίγο σύνθετα φίλε" του είπα.
"Είμαι ΙΔΡΥΤΙΚΟ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα είμαι-  αντικαταστατικά ΑΚΟΜΑ - σε αναστολή.
Αναστολή ενός έτους, που προβλέπεται  από το καταστατικό του κόμματος (άρθρο7) για όσους δεν πειθαρχούν σε αυτοδιοικητική επιλογή της πλειοψηφίας και πάνε σε άλλα ψηφοδέλτια όπως έκανα εγώ, ο οποίος ήμουν το μόνο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην παράταξη "Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία" - οι άλλοι ήταν φίλοι του και φίλοι .... της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, αφού έχει συμφωνηθεί  ότι στο κόμμα αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - αφού (και καλά) σε αυτό χωρούν όλοι και θέλει να ενώσει όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και αριστεράς - αλλά επιβάλλονται μόνο "ποινές" ορισμένης διάρκειας, όταν το κρίνουν τα συλλογικά όργανα, που απαιτούν μάλιστα ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ πλειοψηφίες προς τούτο.

Και αυτό "πουλήθηκε επικοινωνιακά" στην πολιτική αγορά από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συσπειρώσει και προβλήθηκε έντονα για να αποδειχτεί ότι μιλάμε για ένα άλλης αντίληψης, ΝΕΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΑΝΟΙΚΤΟ στην διαφορετικότητα και την άλλη άποψη κόμμα, σε σχέση με το σταλινικό, γραφειοκρατικό παρελθόν των κομμάτων της παραδοσιακής αριστεράς και την καθεστωτική κατάληξη του ΠΑΣΟΚ στα στερνά του.

 Είμαι λοιπόν ιδρυτικό μέλος ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ΙΔΡΥΘΕΙ ως μετεξέλιξη μεν,  ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΔΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%, της ομοσπονδίας συνιστωσών και καπετανάτων.
Και το ερώτημα είναι όχι αν εγώ είμαι πλέον μέλος (ποιος χέστηκε στο τέλος - πλην κάποιων στον δήμο και τον φίλο μου που έβαλε στοίχημα) αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που εξήγγειλε ο Τσίπρας ότι θέλει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του ΣΥΡΙΖΑ είμαι ιδρυτικό μέλος λοιπόν, όχι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ούτε της ΚΟΕ, ούτε της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ, ούτε των 53, ούτε της ΑΡΑΡΕΝ, ούτε της ΔΕΞΑΡΕΝ, ούτε της ΠΑΠΑΡΕΝ.

Στάθηκα και στέκομαι εναντίον των μηχανισμών και των ΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ μηχανιστικών ομαδοποιήσεων και στο παλιό και στο νέο κόμμα μου γι' αυτό ΠΟΤΕ δεν υπήρχε μηχανισμός υπεράσπισης.

Διότι η διαμόρφωση ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ βέβαια - ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΚΑΤΑ ΘΕΜΑ - και όχι με όρους πειθαρχίας κομμάτων εντός του κόμματος  -  είναι ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ από την συμμετοχή σε ένα κόμμα κάθε πολίτη που κάτι έχει να πει.

Αλλιώς δεν χρειάζεται να υπάρχουν οργανώσεις κομμάτων.

Στα ιδρυτικά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσαμε μια ευρυχωρία απόψεων και δράσεων, ένα ανοικτό κόμμα στο οποίο η άποψη δεν διώκεται, διατυπώνεται ελεύθερα, εκφράζεται ΚΑΙ προς τα έξω ακόμα αλλά υποτάσσεται και υλοποιεί συλλογικά την πλειοψηφούσα, κυρίαρχη επιλογή.

Ό,τι ακριβώς πίστευα πάντα ως ορθό για την λειτουργία των κομμάτων - και αυτό τουλάχιστον το γνωρίζουν στο Χαλάνδρι οι δεκάδες σύντροφοι από τα παλιά διότι αυτά τα έλεγα και στο παλιό κόμμα, αλλά εκεί επικράτησε-  όταν ηττηθήκαμε - η μονολιθικότητα, η αποφυγή της πολιτικής συζήτησης που ενοχλούσε την εξουσία  και της αναζήτησης συνθέσεων.
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Β ΠΕΡΙΟΔΟΥ!

Η αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας στον ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΠΟΤΕ με "νόμιμες", καταστατικές διαδικασίες, δεν επικυρώθηκε ποτέ με ΝΟΜΙΜΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΡΤΙΕΣ στην ΟΜ  - αφού η καθοδηγούμενη εξωτερικά παρέμβαση - με όρους συγκροτημένης οργανωτικά ομάδας - των μελών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  που επέβαλε την αναστολή - δεν τέθηκε ποτέ σε συνέλευση με την προβλεπόμενη απαρτία των δύο τρίτων, αλλά "επικυρώθηκε" ατύπως  από ένα σώμα που δεν ήταν παρά το ένα τέταρτο αυτής της προβλεπόμενης απαρτίας.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Η ετήσια αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας ήταν "δίκαια επίπτωση" στην "απειθαρχία μου" σε μια ΑΔΙΚΗ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ απόφαση μιας ευκαιριακής πλειοψηφίας στην ΟΜ που ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑ στα συμπεφωνημένα στην ιδρυτική συνδιάσκεψη και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε στην ΟΜ να στηρίξει την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ χωρίς να μπορεί να μπορεί να επιλέξει - ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ , Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπηθεί στο ψηφοδέλτιό της.
(Ως προς αυτό είναι η "επιβολή", όχι ως προς την στήριξη).

Πρόσωπα που επέλεξε .... η συνέλευση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΜΗ ΑΡΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ:
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ  ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ,  ΟΧΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Και Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν δέχτηκε να συμπορευτεί - όπως της προτάθηκε από τη ΝΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ εμείς όταν ερωτηθήκαμε από την πλευρά μας - με άλλα ΜΕΛΗ του κόμματος που τη στήριξαν και την έκαναν διοίκηση. (εκτός αν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι τις δημοτικές εκλογές στο Χαλάνδρι τις κέρδισε ο Γερολυμάτος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ!

ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΙΚΑ, αφού κυρίως προσβάλλει και υποτιμά τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει όλα αυτά που γίνονται στα παρασκήνια, που εξαπατάται ή παραπλανάται αφού η αλήθεια του αποκρύπτεται για να εγκλωβίζεται.

ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΧΝΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΝΤΑΒΙΑΚΙΑ (συνηθισμένη έκφραση με την οποία πρωτοκλασσάτοι του δήμου αναφέρονται εντός της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ, σε ακραία  υποτιμητικούς τους σχολιασμούς, σε όσα μέλη της ΟΜ  τολμούν να ζητούν απλά να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον δήμο, μέσα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Συντρόφους που τους περισσότερους δεν γνωρίζω, ούτε εξ όψεως για να τους χρεώνουν στον ...."μεγάλο αρχηγό" (εμένα δηλαδή, τόσο μυαλό έχουν αυτοί που το λένε),  αλλά που οι άνθρωποι τολμάνε να ζητούν ΔΙΑΛΟΓΟ και ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ για τα του δήμου, άρα ονοματίζονται "νταβιάκια" κατά την ηθική προσέγγιση της πολιτικής της καργαριστερής ηγεσίας του δήμου, που αξιώνει να παρεμβαίνει πλέον με τρόπο ανοίκειο και τελικά διχαστικό στα εσωτερικά της ΟΜ που δεν αναγνωρίζεται ως αυτόνομο πολιτικό υποκείμενο σε τοπικό επίπεδο αλλά εξαρτημένο υποσύνολο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Η ετήσια αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας έχει λήξει από τον Φεβρουάριο ακόμα και αν ήταν νομότυπη.

Με διαδιακαστικά τερτίπια για έξι μήνες καθυστερεί η τυπική επανένταξή μου στις κομματικές διαδικασίες ΑΡΑ και - ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ-  και στην ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, αφού είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, και αυτό δεν αλλάζει όσο και αν ενοχλεί μερικές και μερικούς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ  δεν αναφέρει πουθενά ότι "λήγει η αναστολή κομματικής ιδιότητας ενός μέλους που κατέβηκε με άλλο ψηφοδέλτιο ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΓΕΙ".

Δεκάδες σύντροφοι που κατέβηκαν με άλλα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια επανεντάχθηκαν στο κόμμα, μετά το πέρας του έτους ποινής και μετέχουν ενεργά στις διαδικασίες.

Η ένταξη και συμμετοχή μου στις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος είναι καταστατικό μου δικαίωμα.

Και δεν είναι αντικείμενο ούτε διαπραγμάτευσης, ούτε συναλλαγής, ούτε θα αποδεχτώ ποτέ "περιορισμένα δικαιώματα" συμμετοχής στις εσωτερικές διαδικασίες όπως κάποιοι ελπίζουν, για να "γίνω μέλος" (και να πάρω το κύπελλο).

Καταστατικό μου δικαίωμα που από την εξάσκησή του προκύπτουν και ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, οι οποίες μου είναι απόλυτα γνωστές και κατανοητές - δεν είμαι χθεσινός και δεν νομιμοποιείται ΚΑΝΕΙΣ να ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ "προληπτικά" το πνεύμα του καταστατικού εκφράζοντας "υπόνοιες" και κάνοντας δίκες μελλοντικών προθέσεων. Αυτά είναι για ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  Ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΟΜ, μετά τις εκλογές πρέπει το θέμα να ξεκαθαριστεί και διατυπώνω το αίτημα αυτό ΔΗΜΟΣΙΑ.

Όχι γιατί καίγομαι για την κομματική ιδιότητα.

Αλλά γιατί πιστεύω ότι πίσω από αυτό το θέμα κρύβεται καθαρά η απάντηση σε ένα κρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα:

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.

Θα είναι ανοικτό στον διάλογο και τις απόψεις κόμμα ή θα είναι ένας μηχανισμός περιφρούρησης της εξουσίας που κατέλαβε;

Θα μετατραπεί η οργάνωσή του από ένα συλλογικό πολιτικό υποκείμενο σε ένα τσούρμο ΕΡΥΘΡΟΦΡΟΥΡΩΝ για να θυμηθούμε τους ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ και το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ, ΝΕΟΠΑΣΟΚ και να πληροφορήσουμε τους  ανησυχούντες συντρόφους τι πραγματικά μπορεί να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ.

Που δεν είναι ΕΝΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ, αλλά είναι οι πολλοί ΤΣΑΤΣΟΙ, ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ  της εξουσίας του δημάρχου, του περιφερειάρχη, του βουλευτή, του υπουργού κωλογλύφτες, ορντινάτσες και "πειθαρχικοί" τιποτόφρονες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ αν δεν φοβάται τον διάλογο και τις απόψεις και αφιερωθεί περισσότερο με την ουσία της παραγωγής πολιτικής, την σύνθεση πολιτικών αντιλήψεων και την συντεταγμένη δράση για την επίτευξη ΠΟΛΙΙΤΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ στην κοινωνία.

Αλλιώς θα γίνει το γερασμένο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα θα γεράσει πολύ πρόωρα.

ΥΓ: Θεωρώ - ειλικρινά - ότι η ουσία του θέματος είναι αρκετά ευρύτερη της μετριότητάς μου, είναι πολιτική και πρέπει έτσι να αντιμετωπιστεί.

Γι΄αυτό δεν επιτρέπω στον εαυτό μου την πολυτέλεια της απόσυρσης λόγω της μεγάλης φθοράς (ψυχολογικής  αλλά και πολιτικής) που έχει γεννήσει αυτή η ιστορία, όπως ελπίζουν όσοι ομιλούν για "ξεμπερδέματα".
Άκουσα μια φορά στην ζωή μου τις Κασσάνδρες της απόσυρσης από την πολιτική διαπάλη, το 2006 και μετάνιωσα και έκανα δημόσια την αυτοκριτική μου γι' αυτό.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ να "διευκολύνω", θα τους κακοκαρδίσω.
ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Αν θέλει η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ας επιβεβαιώσει πλέον με τρόπο ΕΝΤΙΜΟ τον αντικαταστατικό αποκλεισμό μου για "να τελειώνουμε και "θα ξεμπερδεύουμε" αλλά έτσι θα αναληφθούν και οι ευθύνες επιλογών από όσους τις κάνουν.
ΚΑΘΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΊΣΙΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.

Αν αλλιώς επιλεγεί,  ας ανοίξει μια νέα σελίδα για την τοπική πολική σκηνή που θα είναι - κατά την ταπεινή μου γνώμη - προς όφελος ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και όχι μόνο της .... καργαριστεράς και των μονομανιών της.

ΘΥΜΑΣΑΙ;;;;


(από την ΣΙΒΥΛΛΑ)

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο .... ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΣ

Από το αρχείο του Διονύση Μαυρογένη, του συνδημότη μας φαρμακοπειού και εκ των πρωταγωνιστών των φοιτητικών αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων,  που ο Θεοφιλογιαννάκος και τα τομάρια του είχαν "περιποιηθεί" στα κολαστήρια του ΕΑΤ και της ΚΕΣΑ.

 Για τους νεώτερους.

(Με την άδειά του Διονύση χρησιμοποιούμε ένα μικρό δείγμα του υλικού που έοχυμε ψηφιοποιήσει).


ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΥ - ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ