Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Έντονη ανησυχία ΚΕΔΕ για το Φιλόδημος - Διαψεύδει η ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΕΔΕ τον Υπουργό Εσωτερικών


Αν η βόμβα που πέταξε ο Υπουργός Εσωτερικών στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για την οικονομική ανεπάρκεια του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, αποσκοπεί στο να αλλάξει η ονομασία του και να αναβαπτιστεί από την νέα κυβέρνηση, καλώς να γίνει. Αν όμως πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία και η δομή του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ τότε η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της.

Αυτή η σκέψη αποτυπώθηκε ομόφωνα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καθώς όπως ειπώθηκε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας όπως ισχυρίστηκε στην Γ.Σ. ο κ. Θεοδοωρικάκος, ενώ παράλληλα εγείρει ανησυχίες η νομοθετική πρωτοβουλία το Υπ. Εσωτερικών να δημιουργήσει δική του Διαχειριστική Αρχή.

Ολες οι παρατάξεις της ΚΕΔΕ επεσήμαναν ότι το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ είναι ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα που στήριξε την Αυτοδιοίκηση, έγινε με την συμμετοχή στον σχεδιασμό της ΚΕΔΕ, αποτελούσε αίτημα δεκαετίας για την ΚΕΔΕ και στηρίζεται στην ΜΟΔ που διαθέτει πλήρη αξιόπιστο και πολύ έμπειρο υποστηρικτικό μηχανισμό.

Ειδικά με το νέα προγράμματα όπως ειπώθηκε που φεύγει από τις στοχευμένες δράσεις και αφορά στην κάλυψη των ιδιαίτερων ελλείψεων κάθε δήμου ξεχωριστά, το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ μετατράπηκε σε ένα ευέλικτο πρόογραμμα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της Α’ Βάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Οπως επισήμανε ο Δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη κ. Ιωακειμίδης ο ΦιλόΔημος είχε ένα πολύ μεγάλο καλό. Οριζε ποσά σε κάθε δήμο με κάποια συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια, έτσι ώστε να επιτρέπει στον κάθε δήμο να κάνει τον προγραμματισμό του. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να συνεχίσει και με το καινούργιο πρόγραμμα η ίδια λογική, χωρίς απαίτηση εγκρίσεων. Ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή σ΄αυτήν την λογική θα είναι οπισθοχώρηση.

Την έκπληξή του για την ανακοίνωση του Υπουργού εξέφρασε και ο τ. ΓΓ της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Μουράτογλου ο οποίος τόνισε ότι το Φιλόδημος είναι ένα πετυχημένο πρόγραμμα και σχεδιασμένο από κοινού με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο. 

Ο κ. Μουράτογλου σημείωσε ότι θέμα οικονομικό και ρευστότητας δεν τίθεται αφού τα 134 εκ ευρώ είναι εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενώ την ρευστότητα την εξασφαλίζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο σήμερα διαθέτει 700 εκ στα ταμεία του. Τα συμβασιοποιημένα έργα σημείωσε δεν ξεπερνούν τα 450 εκ και τα ενταγμένα το 1,2 δις. Όμως σημείωσε ότι αυτά δεν είναι πραγματικά νούμερα διότι με τις εκπτώσεις δεν θα ξεπερνούν τα 600 εκ, ενώ η αμεσότητα των πληρωμών δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 20 με 30 εκατομμύρια μέσα στο 2019.

'Αρα ζητήματα οικονομικό και χρηματοροής δεν υφίσταται και δεν τίθενται


Αντίθετα υπογράμμισε ο κ. Μουράτογλου, «οι εργολάβοι που έχουν συμβασιοποιημένα έργα έχουν σηκώσει τσάπες» διότι όπως λένε στους δημάρχους δεν θα πληρωθούν. Έτσι ο κ Μουράτογλου τόνισε ότι πρωταρχικής σημασίας είναι μια επίσημη δημόσια δήλωση του Υπουργού ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά.

Τέλος ο κ. Μουράτογλου σημείωσε ότι δεν είναι δυνατή η μεταφορά των έργων του ΦιλόΔημος στο ΕΣΠΑ.

Όπως είπε και ο κ. Καφαντάρης ο ΦιλόΔημος φτιάχτηκε για έργα που δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Την επισήμανση ότι είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας δημοκρατικός προγραμματισμός και να επεκταθούν τα ελεύθερα προγράμματα χωρίς στοχευμένες δράσεις έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου.

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου ενημερώνοντας είπε ότι «αν μπορώ να ερμηνεύσω σωστά τον Υπουργό, συμβασιοποιημένα έργα και έργα σε εξέλιξη δεν έχουν κανένα πρόβλημα».


ΣΧΟΛΙΟ: Αντιγράψαμε το ρεπορτάζ του myOTA για ένα θέμα που το αναδείξαμε "εν τη γενέσει" του, αμέσως μετά την ομιλία του κ. Θεοδωρικάκου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Είναι προφανές ότι η ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΗ ΚΕΔΕ - έστω και με διαφορά φάσης - όχι μόνο ανησυχεί αλλά προσπαθεί να πείσει - σε χαμηλούς τόνους - τον Υπουργό Εσωτερικών να κάνει πίσω, ενώ παράλληλα τον διαψεύδει κατάμουτρα σε όσα ισχυρίστηκε για το πρόγραμμα. Είπαμε ....  στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα ό,τι καλό κάνουν οι προηγούμενοι πρέπει να το χαλάνε οι επόμενοι. Γι΄αυτό έχουμε διαλύσει την χώρα.

Highlight του άρθρου του συνάδελφου στο MyOTA η πρώτη παράγραφος. Να είστε καλά, γελάσαμε.

Ο Νίκος Παπαδάκης για την Ευρωπαϊκή Πράσινη ΣυμφωνίαΕυρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: “Η μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία της εποχής μας”

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία παρουσιάζεται σήμερα, προσδοκώντας να καταστήσει την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο στον κόσμο, καθώς θα αποτυπώνει, για πρώτη φορά, τον στόχο της Κλιματικής Ουδετερότητας της ΕΕ για το 2050.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική – Πράσινη Περιφέρεια”, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για το Περιβάλλον Νίκος Παπαδάκης, τοποθετήθηκε για αυτή την τόσο σοβαρή εξέλιξη συνδέοντας την χθεσινή ημέρα της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε: “Στις 10 Δεκεμβρίου 1948 η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που συνήλθε στο Παρίσι.
Ποτέ άλλοτε δεν κινδύνευσε να καταστρατηγηθεί εξ ολοκλήρου και να καταστεί κενού περιεχομένου, όσο την περίοδο που διανύουμε...
Θύτης είναι οι ολέθριες επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης που επέρχονται στον Πλανήτη μας και το οξύμωρο είναι ότι αυτές οφείλονται σε συντριπτικό ποσοστό στον ανθρωπογενή παράγοντα, όπως η επιστήμη, εδώ και αρκετά χρόνια έχει καταστήσει κατηγορηματικά σαφές, με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Απειλούνται 1 δισ. άνθρωποι.
Σήμερα 11 Δεκεμβρίου, η Ευρώπη πρωτοστατεί παρουσιάζοντας την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Τη μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία της εποχής μας. Να γίνουμε η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο, ”περνώντας” στην πραγματική δράση για την Κλιματική Κρίση.
Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το κλίμα θα αποτυπώνει, για πρώτη φορά, στο δίκαιο τον στόχο της Κλιματικής Ουδετερότητας της ΕΕ για το 2050.
Αυτό σημαίνει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και απομάκρυνση από την ατμόσφαιρα του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται, περιορίζοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου μέχρι το 2030 και την εκμηδένιση τους το αργότερο μέχρι το 2050.
Αυτό απαιτεί την επέκταση και σε άλλους τομείς του συστήματος εμπορίας εκπομπών, το οποίο ήδη βοηθά την ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές από τους τομείς της ενέργειας και της βιομηχανίας. Η ανάπτυξη καθαρότερων πηγών ενέργειας και πράσινων τεχνολογιών θα μας δώσει τη δυνατότητα να παράγουμε, να μετακινούμαστε, να καταναλώνουμε και να ζούμε με πιο οικολογικό τρόπο.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια πραγματικά κυκλική οικονομία και να προστατευθεί η βιοποικιλότητα.
Πάνω απ’ όλα όμως, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για μια δίκαιη και κοινωνικά εξισορροπημένη μετάβαση.
Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε κανένα άτομο και καμία περιφέρεια να μην μείνει έξω από τον μεγάλο μετασχηματισμό του μέλλοντος.”

Μαγικά Χριστούγεννα με την "ANNIE" στο TAE KBO NTOΗ ΑΝΝΙΕ ξεκινά την παρασκευή 13 Δεκεμβρίου!

Η Θέμις Μαρσέλλου ετοίμασε μια φαντασμαγορική παράσταση
στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.
Η συγκινητική ιστορία της μικρής ΑΝΝΙΕ ζωντανεύει στη σκηνή με λαμπερούς πρωταγωνιστές και μαγευτικά σκηνικά!
Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις κανείς!
Ένα υπερθέαμα για όλη την οικογένεια!


ANNIE
Από 13 έως 29 Δεκεμβρίου
στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
Σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου

Πρωταγωνιστούν
Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Νάντια Μπουλέ
Αργύρης Αγγέλου / Άρης Πλασκασοβίτης
Κατερίνα Στικούδη

Στον ρόλο της Annie οι μικρές:
Πέγκυ Μανωλά και Δανάη Τσούμου

Η ANNIE, το συγκινητικότερο μιούζικαλ όλων των εποχών έρχεται από 13 έως 29 Δεκεμβρίου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ με την σκηνοθετική υπογραφή της Θέμιδας Μαρσέλλου και τους λαμπερούς πρωταγωνιστές: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Νάντια Μπουλέ, Αργύρη Αγγέλου/ Άρη Πλασκασοβίτη και Κατερίνα Στικούδη.

Η καταξιωμένη σκηνοθέτις Θέμις Μαρσέλλου, με τις μεγάλες επιτυχίες των μιούζικαλ Grease, Το μαγαζάκι του τρόμου, Annie, Rent, Fame, Μελωδία της ευτυχίας, Οικογένεια Addams, Jesus Christ Super Star, Mamma mia, Matilda κ.ά. στο ενεργητικό της, ξανασυναντά την Annie στη σκηνή του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και μετατρέπει την ιστορία της σε ένα φανταστικό υπερθέαμα µε πολύ χορό και µουσική.

Με έναν 55μελή θίασο, που περιλαμβάνει, 27 ηθοποιούς – χορευτές, 20μελή ορχήστρα, 8 παιδιά και έναν σκύλο… η ΑΝΝΙΕ είναι το καλύτερο δώρο για τα παιδιά! Μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία για όλη την οικογένεια! Ένας υπέροχος συνδυασμός διασκέδασης και ψυχαγωγίας! Μια πανδαισία αισθήσεων και συναισθημάτων που γεννιέται απ’ τα τραγούδια, τον χορό και το όραμα της μικρής Annie που ονειρεύεται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Για να ξαναβρούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας!

Έχοντας πιστούς συντρόφους της την επιμονή, την αισιοδοξία, τη χαρά και την πίστη στην καρδιά της, η μικρή Annie τραγουδά «Το αύριο πλησιάζει, ο ήλιος χαράζει και διώχνει το χθες μακριά…», και η ζωή της αλλάζει για πάντα!

Η ιστορία της μικρής Annie είναι μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια που αγγίζει την ψυχή μικρών και μεγάλων. Ένα συγκινητικό, μουσικό και παραμυθένιο ταξίδι που μας μεταφέρει μαγικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και μας θυμίζει ότι η ευτυχία μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόσμενα μέρη!

Υπόθεση:
Πλησιάζουν Χριστούγεννα… Σε ένα ορφανοτροφείο της Νέας Υόρκης, ένα εντεκάχρονο κορίτσι και οι φίλες του ονειρεύονται να βρουν τη δική τους οικογένεια. Η μοχθηρή, όμως, διευθύντρια του ιδρύματος, Μις Χάνιγκαν (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), τα προσγειώνει βίαια στην πραγματικότητα: είναι ορφανά και κανείς δεν νοιάζεται για αυτά.
Ώσπου μια μέρα, ένα από τα κορίτσια, η Annie, βλέπει τη ζωή της να αλλάζει: η Γκρέις Φάρελ (Νάντια Μπουλέ), η γραμματέας του δισεκατομμυριούχου ‘Ολιβερ Γουώρμπακς (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), επιλέγει την Annie για να περάσει τα Χριστούγεννα στην έπαυλη του Γουώρμπακς.
Μόνο που η υποδοχή που της επιφυλάσσει ο Γουώρμπακς είναι πολύ διαφορετική από αυτή που περιμένει. Ο στρυφνός και αυστηρός Γουώρμπακς περιφρονεί ακόμα και την ύπαρξή της και ασχολείται με τις επιχειρήσεις του. Γρήγορα, όμως, η γλυκιά και χαμογελαστή Annie θα καταφέρει να του κλέψει την καρδιά. Ο σκληρός επιχειρηματίας συγκινείται από την ιστορία του κοριτσιού και αποφασίζει να την υιοθετήσει. Η πεισματάρα Annie θέλει να βρει την οικογένειά της και ο Γουώρμπακς θα είναι βοηθός της σε αυτή την αναζήτηση. Η χρηματική αμοιβή που υπόσχεται ο Γουώρμπακς στους γονείς της Annie δελεάζει την πανούργα Μις Χάνιγκαν, η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της, Ρούστερ (Αργύρης Αγγέλου/ Άρης Πλασκασοβίτης), και της φίλης του, Λίλυ (Κατερίνα Στικούδη) θα σχεδιάσουν μια πλεκτάνη που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή της μικρής.

Θα καταφέρει άραγε το Πνεύμα των Χριστουγέννων
να πραγματοποιήσει την ευχή της;
Η συνέχεια στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου!

Την μικρή ηρωίδα της Annie εμπνεύστηκε ο Χάρολντ Γκρέι (το 1924) φτιάχνοντας το κόμικ «Little Orphan Annie». Η μεταφορά του σε μιούζικαλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού απέσπασε 7 βραβεία TONY και 6 βραβεία κριτικών (Drama Desk Award) εκ των οποίων και το Tony Award for Best Musical. Δεν είναι τυχαίο πως δυο από τα τραγούδια του μιούζικαλ, το «Tomorrow» και το «Hard-Knock Life» θεωρούνται από τα δημοφιλέστερα τραγούδια μιούζικαλ όλων των εποχών.
Στο πολυβραβευμένο μιούζικαλ που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως από μικρούς και μεγάλους έκανε πρεμιέρα το 1976 στο Κονέκτικατ και τον αμέσως επόμενο χρόνο μπήκε στο Μπρόντγουεϊ. Υπολογίζεται από τους New York Times πως ανεβαίνει ετησίως μόνο στις ΗΠΑ 700 με 900 φορές.

Πρωταγωνιστούν:
Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Νάντια Μπουλέ
Αργύρης Αγγέλου/ Άρης Πλασκασοβίτης
Κατερίνα Στικούδη

Στο ρόλο της Annie οι μικρές:
Πέγκυ Μανωλά και Δανάη Τσούμου

Σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική διεύθυνση- Διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Video design: Κάρολος Πορφύρης
Φωνητική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης

Παραστάσεις:
Τετάρτη (25/12): 17.30
Πέμπτη (26/12): 14.30, 17.30
Παρασκευή (13/12, 20/12, 27/12): 17.30
Σάββατο (14/12, 21/12, 28/12): 14.30, 17.30
Κυριακή (15/12, 22/12, 29/12): 11.30, 14.30

Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη Ζώνη: 45 ευρώ
Α' Ζώνη: 32 ευρώ
Β' Ζώνη: 25 ευρώ
Γ' Ζώνη: 20 ευρώ
Δ' Ζώνη: 15 ευρώΕ' Ζώνη: 10 ευρώ

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theater/tae-kwon-do/annie/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/533985494045694/

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
(c) Σταύρος Χαμπάκης
Download link (high res):
https://we.tl/t-YBuXZWbosJ