Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ορκίζομαι πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους


Αρκεί να συμφωνούν με το αλλοδαπό αναγκαστικό δίκαιο των δανειστών.

olympia.gr


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/9 ΣΤΙΣ * - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

21η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 17η Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών και του ΚΑΠΗ του Δήμου.
 2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον ορισμό μελών της ΔΕΠ.
 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
 4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
 5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 39/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στη «Διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων στο Ο.Τ. 129 επί των οδών Ηρώδου Αττικού και Αγ. Παντελεήμονος 5, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 19 παρ. 2 του Ν. 2664/98».
 6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών Επιτροπής παραλαβής εργασιών συντήρησης – επισκευής και προμήθειας ανταλλακτικών και ελαστικών των οχημάτων και μηχανημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης, για το έτος 2014 (άρθρο 67 παρ. 1 του Π.Δ. 28/80) εκ των νέων δημοτικών συμβούλων.
 7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών Επιτροπής Παραλαβής έργων ή εργασιών ΚΑΤΩ των 5.869,41 ευρώ, (άρθρο 15 του Π.Δ. 171/87, άρθρο 1 Π.Δ. 229/99) για το έτος 2014 εκ των νέων δημοτικών συμβούλων.
 8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών Επιτροπής για καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία σύμφωνα με το άρθρο 199, παρ. 6 του Ν. 3463/2006 για το έτος 2014 εκ των νέων δημοτικών συμβούλων.
 9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μέλους Επιτροπής Παραλαβής Υπηρεσιών (Εργασιών – Μεταφορών) (άρθρο 67 παρ. 1 του Π.Δ. 28/80), για το έτος 2014 εκ των νέων δημοτικών συμβούλων.
 10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών Επιτροπής για την εκποίηση μη χρησιμοποιούμενου υλικού που έχει κάποια αξία σύμφωνα με το άρθρο 7 και 9 του Π.Δ. 270/81, για το έτος 2014 εκ των νέων δημοτικών συμβούλων.
 11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών Επιτροπής βεβαίωσης καλής εκτέλεσης υπηρεσιών (εργασιών – μεταφορών) έως του ποσού των 2.934,70 ευρώ (άρθρο 64 παρ. 14 του Π.Δ. 28/80) για το έτος 2014 εκ των νέων δημοτικών συμβούλων.
 12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για σύσταση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση διαφόρων παιδικών χαρών του Δήμου», Α.Μ. 26/08.
 13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 2ου ΑΠΕ του έργου «Ανακατασκευές αποχετεύσεων σε σχολεία» με Α.Μ. 10/13, προϋπολογισμού 30.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.
 14. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 2ου ΑΠΕ του έργου «Κατασκευή οδού Φραγκοκλησιάς», Α.Μ. 12/13.
 15. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 4ου ΑΠΕ και του 4ου ΠΚΤΝΜΕ του έργου «Κατασκευή παιδικού σταθμού στην περιοχή Πάτημα ΙΙ Δήμου Χαλανδρίου», Α.Μ. 8/12.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                                                           
  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΑΝΗ

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΕΘΤο Μαξίμου σε ρόλο Μεγάλου Λογοκριτή εν όψει εκλογών - Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να εμποδίσουν τους πολίτες να πληροφορηθούν εγκύρως τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης επί των ημερών της προσέθεσε χθες η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθιστώντας παράλληλα φανερό ότι έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού. Με ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στη διοίκηση του υποκατάστατου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Μαξίμου διέταξε τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής του Αλ. Τσίπρα και όχι την ομιλία του Σαββάτου στη ΔΕΘ, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά της Μεταπολίτευσης για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την εντολή δέχτηκε να διεκπεραιώσει ο γενικός διευθυντής Β. Θωμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Κουμουνδούρου. Αποδείχθηκε όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Αντ. Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ρ. Μορώνη, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παρ' ότι διορισμένοι από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση", και καλεί την κυβέρνηση "έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει την πραξικοπηματική της ενέργεια".
Το αναλυτικό ρεπορτάζ της Αυγής
Ακραία λογοκριτική παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ, με στόχο να φιμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, βρίσκεται πίσω από τις παραιτήσεις της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου Α.Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του Ρ. Μορώνη, που επιβεβαιώθηκαν επισήμως χθες.
Η κυβέρνηση παρενέβη με αθέμιτο τρόπο στην ηγεσία της «κρατικής τηλεόρασης», προκειμένου να πετσοκόψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η ομιλία Τσίπρα το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο, όπου θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος. Η ωμή λογοκριτική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ είναι το πρώτο δείγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις επερχόμενες εκλογές, που περιλαμβάνει την απόπειρα περιθωριοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και την κατά το δυνατόν αποσιώπηση των θέσεών του, τουλάχιστον από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.
Η κυβέρνηση, με παρέμβαση της εκπροσώπου της Σοφίας Βούλτεψη, επιχείρησε να «κόψει» μία από τις δύο εμφανίσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Κυβερνητικό βαποράκι ο γενικός διευθυντής περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να επιβάλει το λογοκριτικό σχέδιο του Μαξίμου. Χωρίς καμία εξουσιοδότηση ανακοίνωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μεταδοθεί μόνον η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Κυριακής.
Αντίθετη άποψη, δηλαδή να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις, εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης όσο και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης. Με το επιχείρημα, μάλιστα, ότι η ΝΕΡΙΤ μετέδωσε και την ομιλία Σαμαρά στο Βελλίδειο και τη συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταδόθηκαν δύο κορυφαίες κυβερνητικές εκδηλώσεις.
Μάλιστα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε εγκαίρως προχθές με τον Β. Θωμόπουλο προκειμένου να ζητήσει την κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ για τις δύο εκδηλώσεις, όπως ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα, συνάντησε όμως την άρνηση του κυβερνητικού τοποτηρητή. Αντιθέτως, σε επικοινωνία του Π. Σκουρλέτη με τον Α. Μακρυδημήτρη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα προβληθούν και οι δύο εκδηλώσεις.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Η παραίτηση των Α. Μακρυδημήτρη - Ρ. Μορώνη από τη ΝΕΡΙΤ αποδίδεται ακριβώς στο «άδειασμα» που υπέστησαν από τη Σ. Βούλτεψη, πολιτική προϊσταμένη της κρατικής τηλεόρασης, η οποία σε επικοινωνία της με τον Β. Θωμόπουλο επέβαλε την άποψη της μιας και μόνης μετάδοσης.

Η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του ΠολίτηΤα ζητήματα της ασφάλειας και της φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, της Πολιτικής Προστασίας και της Οδικής Ασφάλειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, η Περιφερειάρχης Αττικής Αττική Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο και Χρήστο Καπάταη.

Αναφορικά με το θέμα της ανάγκης φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πρόκειται για κρίσιμης σημασίας ζήτημα που αφορά στην ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία, στο οποίο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μπορεί και οφείλει να παίξει σοβαρό ρόλο σε δύο επίπεδα. Τόσο σε αυτό της περιφρούρησης έτσι ώστε να μην εισέρχονται τρίτα άτομα στον ΧΥΤΑ όσο – και τούτο είναι το κυριότερο -, σε εκείνο της καταπολέμησης των κυκλωμάτων παρανομίας που βασίζονται στην κλοπή υλικών από τη χωματερή. Αστυνομία, δήμοι και περιφέρεια οφείλουν να δράσουν συντεταγμένα προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στο δε κρίσιμο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση μαθητών, οδηγών και όλων των πολιτών καθώς το κοινωνικό δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης είναι αδιαπραγμάτευτο. Παράλληλα συμφωνήθηκε, σε συνεργασία με το υπουργείο, να εντοπιστούν τα πιο επικίνδυνα σημεία για την οδική ασφάλεια στην Αττική προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα. Σε ό,τι αφορά στο θέμα των μεταναστευτικών ροών, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε το αδιέξοδο που προκαλεί η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία σε βάρος των χωρών – πυλών εισόδου.

Τέλος οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη δημιουργία μίας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας, προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση και αποτελεσματικότερη δράση σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13.9. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ. Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.


Το κοινωνικό πρόσωπο του φιλελευθερισμού...

Περιπτωσιολογία, θα πουν οι φιλελεύθεροι ιεροκήρυκες και το αφελές ποίμνιό τους...

Συμφωνούμε...
Πρόκειται για ΜΙΑ περίπτωση...
Μία από τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περιπτώσεις στον πλανήτη, που απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής, που επιφυλάσσει ο καπιταλισμός για του υπηκόους του, όπου γης...

Την πληροφορία την διαβάσαμε στο Nooz.gr και την αντιγράφουμε αυτούσια...
"Να αποβάλω, να πεθάνω ή να ζητιανέψω για να γεννήσω"

Μια συγκλονιστική επιστολή απέστειλε στους βουλευτές του Ηρακλείου μια έγκυος, η οποία αδυνατεί να πληρώσει απολύτως αναγκαία για την εγκυμοσύνη της φάρμακα.

Η 28χρονη αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας για το οποίο απαιτείται να παίρνει αντιπηκτικά χάπια, μέχρι να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της.

Η γυναίκα που με λαχτάρα ετοιμάζεται να ζήσει το θαύμα της ζωής σε ένα μήνα περίπου βρίσκει απέναντί της το ελληνικό κράτος και την νέα ανάλγητη υγειονομική πολιτική συνταγογράφησης.

Η αξία των απαραίτητων φαρμάκων ανέρχεται στα 120 ευρώ και από αυτά δικαιολογούνται μόνο τα 40 ευρώ. Στην απόγνωση της, σκέφθηκε να απευθυνθεί στους βουλευτές στέλνοντας τους μια επιστολή, θέτοντας το αφοπλιστικό ερώτημα: «Εγώ τι πρέπει να κάνω: να αποβάλω, να πεθάνω ή να ζητιανέψω για να γεννήσω σε ένα μήνα».

Αναφέρει στην επιστολή της:

«Αναγκάζομαι να σας στείλω την συγκεκριμένη επιστολή για να εκφράσω την οργή και αγανάκτηση μου απέναντι σε όλους τους κυβερνώντες, επειδή έκανα το «λάθος» για την Πολιτεία να μείνω έγκυος.

Μόλις χθες πληροφορήθηκα ότι το μωρό που πρόκειται να φέρω στον κόσμο σε περίπου δύο μήνες, έχει έλλειψη αμνιακού υγρού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για να προλάβω μία δυσάρεστη κατάσταση να κάνω κάθε ημέρα μία ένεση ηπαρίνης που στοιχίζει 4 ευρώ.

Όπως με ενημέρωσε ο γυναικολόγος μου, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου (!) από τη Βουλή των Ελλήνων, στους γυναικολόγους δικαιολογούνται μόλις 40 ευρώ ανά ασθενή τον μήνα.

Αυτό σημαίνει πως μπορώ να πάρω μόλις 10 ενέσεις και μετά είτε να αφήσω το παιδί μου να πεθάνει, είτε να κάνω άμβλωση στον 8ο μήνα της κύησης.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος νόμος δίνει τη δυνατότητα στους γυναικολόγους να γράψουν μόνο 15 εξετάσεις σε ασθενείς. Ως ασφαλισμένη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Συστήματος ΠΕΔΥ έχω πληρώσει από την τσέπη μου πάνω από 1.000 ευρώ σε εξετάσεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνω σε αυτά κόστη, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και λοιπών συμπληρωμάτων.

Ο γιατρός μου, μου έδειξε τα απειλητικά μηνύματα του Υπουργείου Υγείας, στα οποία τονίζεται ότι εφόσον κάνει το λάθος (!) και γράψει παραπάνω από αυτά που του επιτρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση, τότε τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Και σας ρωτώ: Ποιος νομοθέτης σε ποια χώρα νομοθετεί να πεθαίνουν παιδιά, χωρίς καν να σκέφτεται το τι συμβαίνει γύρω του; Ποιος βουλευτής συναινεί σ” αυτό το έγκλημα και ποιος Υπουργός βάζει την υπογραφή του;

Αισθάνομαι αηδία και οργή για την κατάσταση και απαιτώ τουλάχιστον από τους βουλευτές του νομού μας (γιατί αυτούς ψηφίσαμε) να μου απαντήσουν κοιτώντας με στα μάτια, αν έχουν συμφωνήσει να πεθάνει το παιδί μου και μαζί μ” αυτό κι εγώ!

Σας ευχαριστώ!».

Αυτά είναι τα δώρα του φιλελευθερισμού... Μήπως ήλθε ο καιρός να του κάνουμε και εμείς ένα δώρο;;;

Αντάξιο των δικών του!!!

http://faiakas.blogspot.gr/