Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: Στον αέρα ΟΛΟΙ οι συμβασιούχοι


 
Ζήτημα αντισυνταγματικότητας μεταβατικής διάταξης του "Διατάγματος Παυλόπουλου" (Π.Δ. 164/2004) που επέτρεψε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων έθεσε αιφνιδιαστικά ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες. Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους "περίεργες" αποφάσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι το άρθρο 11 του Π.Δ. 164/2004 που προβλέπει ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις οι διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου είναι αντισυνταγματικό.

Επίσης τόνισε ότι το άρθρο 11 του Π.Δ. είναι αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την ξαφνική στάση του κ. Τέντε με τη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου και τις απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν για το θέμα των συμβασιούχων.


ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ?

http://oroposavrio.blogspot.com/2011/11/blog-post_18.html

Αυτές τις μέρες πραγματικά βρίσκομαι σε δίλημμα!
Για πρώτη φορά στην ζωή μου ,αναρωτιέμαι μήπως τόσα χρόνια έχουμε υποστεί μια τεράστια κοροϊδία και έχουμε αφεθεί να παρασυρθούμε σε μια συναισθηματική πλάνη,που μπορεί μεν να έδινε ένα άλλοθι στα διαδοχικά πολιτικά μας λάθη,αλλά που τελικά μας έφτασε μπροστά σε ένα τεράστιο,ανυπέρβλητο αδιέξοδο,που για να το διαβούμε θα πρέπει να ξεπεράσουμε συναισθηματικά και ψυχικά πιστεύω και να καταλήξουμε να υποστηρίξουμε πράγματά,που είναι πέρα και πάνω από τα οράματα μας και την Ιδεολογία μας!
Το να ξεπεράσουμε δηλαδή το ότι είμαστε αναγκασμένοι να συμπορευθούμε με τον Άδωνη,τον Καρατζαφέρη,τον Ροντούλη και τον Βορίδη,και να σκεφτούμε Ευρωπαϊκά και σε κλίμα Εθνικής Ομοψυχίας και Συνεννόησης???????
Όμως θεωρώ πως ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι!
Συζητώντας και με άλλους φίλους,που από παλιά συμπορευτήκαμε Πολιτικά και έχουμε την διαφορετικότητα να θεωρούμε πως ανήκουμε στο "Παλιό" ΠΑ.ΣΟ.Κ,καταλήγουμε πια στο συμπέρασμά,πως δεν μπορεί μια τρέλα νεανική,μια πίστη στον Τρίτο Δρόμο προς τον Σοσιαλισμό(που οραματίστηκε και πάλεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου),και μια αδιόρατη φοβία στο να μην έρθει η "Δεξιά"(ποια δεξιά,αφού την πραγματική την φέραμε μόνοι μας,χωρίς να ντραπούμε και χωρίς να το σκεφτούμε καθόλου),να μας οδηγήσει στο να ξαναστηρίξουμε μια Αρρωστημένη κατάστασή και μια Στρεβλή Αντιλαϊκή Πολιτική,που "οραματίζονται" και σχεδιάζουν,αυτοί οι απίστευτοι τύποι,που κρατώντας ετσιθελικά και χωρίς αιδώ την σφραγίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ χαράζουν πορεία κατευθείαν προς τον γκρεμό και την Εθνική Ταπείνωση!
Θα ήταν αδιανόητο για ανθρώπους που πίστεψαν και πάλεψαν για Αλλαγή και για Λαϊκή Συμμετοχή,να συνεχίσουν να εθελοτυφλούν και να κρύβονται πίσω από τις όποιες αστείες δικαιολογίες,προκειμένου να μην βγουν μπροστά και να μην τιμωρήσουν εκείνους που "καταχράστηκαν" και εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία και την Ελπίδα ενός ολόκληρου λαού!
Εντάχθηκα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ σε ηλικία 18 χρονών,30 χρόνια πριν!
Ποτέ δεν έχω αφήσει το μετερίζι μου και ποτέ δεν έχω αποδράσει από τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη!
Και φυσικά δεν θα το κάνω και τώρα!
Απλά αυτοί που υποτίθεται εκπροσωπούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ σήμερα έχουν αλλάξει πορεία και μας υποχρεώνουν μένοντας πιστοί στις αρχές του και στα οράματά του,να αναζητήσουμε άλλες διαφορετικές,Δημοκρατικές,Αληθινές,Επαναστατικές μορφές και ομάδες δράσεις.
Και το κάνουμε για πρώτη φορά,μετά από τόσα χρόνια,χωρίς καμιά συναισθηματική ενοχή και χωρίς κανένα Ιδεολογικό Ενδοιασμό.
Γιατί απλά πιστεύουμε πως Είναι στραβός ο Γιαλός και εμείς δεν αρμενίζουμε στραβά!
Καλώ λοιπόν όσους πιστεύουν στα όσα παραπάνω γράφω να δείξουμε πως εμείς μένουμε πιστοί στις αρχές μας και δεν ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΖΟΥΜΕ τα πιστεύω μας,κάτω από οποιαδήποτε Σημαία και πίσω από οποιαδήποτε υποτίθεται ανάγκη και πρόβλημα!
Συνεχίζουμε αταλάντευτα να στηρίζουμε τον Τρίτο Δρόμο προς το Σοσιαλισμό και να πιστεύουμε πως υπάρχει ακόμα Ελπίδα για το λαό και για τη Δημοκρατία!
Και σε αυτή τη κατεύθυνσή θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τις καθημερινές μας μάχες,αταλάντευτα και δυναμικά!

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ. Από το Olympia!

- Τι κοινό έχουν μια γεροντοκόρη κι ένας βάζελος;
ΣΟΚ: Είχαν αποδεχθεί το αγγλικό δίκαιο τον Ιούλιο στο PSI του 21% (xrimanews.gr)


XRIMANEWS.GRΤην ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ βρίσκονται σε εξέλιξη με μία επίκαιρη ερώτηση στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων να παραμένει αναπάντητη, το XrimaNews.gr αποκαλύπτει πως στο PSI του 21% υπήρχε όρος για παραχώρηση του μεγαλύτερου διαπραγματευτικού χαρτιού της Ελλάδας στους τραπεζίτες, δηλαδή τη μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times που δημοσιεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων προκειμένου να συμμετάσχει στο PSI του 21%, χωρίς ποτέ να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες για το ποιο ακριβώς δικαίωμα παραχωρούσε και τί θα μπορούσε να σήμαινε αυτό για την ιστορία της Ελλάδας στην περίπτωση που στα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα δεν πετύχαινε και η χώρα αναγκαζόταν να πτωχεύσει.
Η Anna Gelpern, ειδικός στο δίκαιο κρατικών ομολόγων στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την πληροφορία στους New York Times. Η εφημερίδα στο άρθρο της αναλύει το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα και εξηγεί ότι με τη συμφωνία για το PSI αποδέχτηκε να το χάσει κάτι που μπορεί να της κοστίσει αν χρειαστεί να προχωρήσει σε επόμενη διαπραγμάτευση στο μέλλον. Καθώς το PSI ακυρώθηκε η Ελλάδα κράτησε το πλεονέκτημα της και εξακολουθεί να αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί για το PSI+.
Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί, ωστόσο, μία ένδειξη του ότι η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει το δρόμο της μυστικότητας και στο PSI+ και χωρίς να ενημερώσει κανέναν θα παραχωρήσει αυτή τη φορά οριστικά το μεγαλύτερο νομικό πλεονέκτημα της Ελλάδας. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της επίκαιρη ερώτηση για το θέμα από τις 7 Νοεμβρίου από τον ανεξάρτητο βουλευτή κύριο Κουρουμπλή αλλά αποφεύγει να απαντήσει.
Το πιθανότερο είναι ότι απλά θα αγνοήσει την ερώτηση ώστε να παραχωρήσει στους δανειστές αυτό που επιθυμούν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο αν η Ελλάδα εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια (ή μήνες), τότε ακόμη και αν επιστρέψει στη δραχμή το χρέος της θα πρέπει να πληρωθεί σε ευρώ ενώ ακόμη και αν πτωχεύσει οι δανειστές θα μπορούν να διεκδικήσουν ελληνική περιουσία.
Η παραχώρηση αυτή είναι δραματική αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής: Αν η χώρα γυρίσει στη δραχμή, με το υπάρχον δίκαιο μπορεί να αποπληρώσει το χρέος σε δραχμές. Έστω πως σε μία τέτοια περίπτωση το χρέος της αποτιμηθεί 100 τρις δραχμές (το ποσό χρησιμοποιείται για το παράδειγμα) και έστω πως ο πληθωρισμός, ιδιαίτερα στην αρχή, ανέλθει στην Ελλάδα μεταξύ 10-20% για μερικά χρόνια. Αυτό σημαίνει πως σε βάθος 5-10 ετών η πραγματική αξία του χρέους θα έχει μηδενιστεί ακριβώς εξαιτίας του πληθωρισμού. Αυτό είναι κάτι το οποίο τρέμουν οι δανειστές της χώρας καθώς η Ελλάδα και δε θα πτωχεύσει και θα πληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά και θα βρεθεί να μην της έχει κοστίσει το χρέος τίποτα με τους δανειστές να έχουν χάσει τα χρήματα τους.
Αντίθετα, αν το δίκαιο είναι το αγγλικό όπως στο PSI+ τότε στην περίπτωση που η χώρα γυρίσει στη δραχμή το χρέος θα πρέπει να πληρωθεί στο ευρώ με τον πληθωρισμό να παραμένει χαμηλός και τη χώρα να τινάζεται στον αέρα.
Επιπλέον, ακόμη και με την Ελλάδα στο ευρώ με βάση το ισχύον δίκαιο η χώρα μπορεί να ψηφίσει νόμο στο Κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίο αν το 51% των ομολογιούχων συμφωνήσει να δεσμεύεται και το υπόλοιπο 49% να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.
Καθώς ομόλογα ύψους περίπου 120 δις ευρώ κατέχονται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς, η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει αναδιάρθρωση σε ομόλογα ύψους 240 δις ευρώ, δηλαδή περίπου στα 2/3 του χρέους.
Αυτό το δικαίωμα η χώρα μπορούσε να το έχει ασκήσει εξ αρχής ακόμη και σε μεγαλύτερο τμήμα του χρέους αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έκανε προκειμένου να στηρίξει το ευρώ και να μην προκαλέσει αναστάτωση στο ευρωπαϊκό και διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και για να αποφύγει τις σημαντικές συνέπειες που θα προκαλέσει στη χώρα (αποκλεισμό από τις αγορές κεφαλαίων για χρόνια, μείωση της αξιοπιστίας της κλπ).
Ωστόσο, καθώς η χώρα απέχει από τη χρήση ενός τόσο σημαντικού της δικαιώματος θα έπρεπε η βοήθεια να είναι πολύ ουσιαστικότερη και όχι να έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και της Γερμανίας.
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, που η Ελλάδα εκβιάζεται και εμπαίζεται εδώ και μήνες για τη εκταμίευσης της 6ης δόσης (Ελλάδα είναι οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί της) θα έπρεπε επιτέλους κάποιος να ενημερώσει τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες ότι είχαν ένα εξαιρετικό διαπραγματευτικό χαρτί απ' την αρχή και υπέφεραν όσα δεινά έχουν υποστεί εδώ και 1,5 χρόνο προκειμένου να σώσουν την Ευρώπη και τους δανειστές τους. Γι' αυτό τους αξίζει άμεσα μία ουσιαστική λύση η οποία προφανώς δεν είναι 10 χρόνια οικονομικού πόνου με παραχώρηση του δικαίου των ελληνικών ομολόγων στους δανειστές τους ώστε να μείνουν νομικά άοπλοι.
Διαδώστε το μήνυμα στους βουλευτές που ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές και ζητήστε τους να καταθέσουν και αυτοί επερωτήσεις στη Βουλή και να ζητήσουν ενημέρωση απ' την κυβέρνηση. Στην περίπτωση που κάποιος βουλευτής χρειαστεί τις ειδικές μελέτες αμερικανικών και αγγλικών πανεπιστημίων για το πλεονέκτημα της Ελλάδας, καθώς τα σχετικά δημοσιεύματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο info@xrimanews.gr για να του κοινοποιήσουμε ολόκληρο το σχετικό φάκελλο. Η Ελλάδα χρειάζεται τους βουλευτές και τους πολίτες της περισσότερο από ποτέ. Ενημερωθείτε για το θέμα και ενεργοποιηθείτε πριν να είναι αργά. Ήδη οι διαπραγματεύσεις το PSI+ έχουν ξεκινήσει και η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τις οριστικές της προτάσεις στα τέλη του Νοεμβρίου.
Μη μένετε θεατής των γεγονότων. Βοηθήστε τη χώρα μας και τους βουλευτές μας να κατανοήσουν τί διακυβεύεται.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSBOMB! Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ PROTON ????

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/93627/oi-germanoi-zitoyn-apleto-fos-sto-skandalo-tis-proton-vank

Οι Γερμανοί ζητούν άπλετο φως στο σκάνδαλο της Proton Bank

Ευρωπαϊκές διαστάσεις αποκτά πλέον το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700 εκατ. ευρώ στην ελληνική τράπεζα Proton Bank .

Οι Γερμανοί ζητούν άπλετο φως στο σκάνδαλο της Proton Bank
Και αυτό γιατί οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες ζητούν την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου, υπενθυμίζοντας ότι η εν λόγω τράπεζα έχει χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Deutsche Welle, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει τάχιστα άπλετο φως στο σκάνδαλο : «Αναμένω την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι επιτρεπτό να χρηματοδοτούν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι εγκληματικές συμπεριφορές», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος δημοσιονομικών θεμάτων της CDU, Κλάους-Πέτερ Φλόσμπαχ.
«Κάποτε δεν θα έχουμε ερείσματα για την υποστήριξη της Ελλάδας»
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ, ο κ. Φλόσμπαχ υπογραμμίζει: «Εάν αποδειχθεί ότι οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποτύχει σε τέτοιο βαθμό, κάποτε δεν θα έχουμε ερείσματα για την υποστήριξη της Ελλάδας».
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ελληνική τράπεζα στηρίχτηκε τους προηγούμενους μήνες με 900 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

Η εισαγγελία της Αθήνας, αναφέρει η Deutsche Welle, διερευνά την υπόθεση ενώ οι έρευνες έχουν στραφεί και εναντίον του προέδρου της Λαβρέντη Λαβρεντιάδη. Υποψίες υπάρχουν ότι και πρόσφατη έκρηξη βόμβας στο Χαλάνδρι, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σχετίζεται με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο της Proton Bank o κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ελέγχεται νομικά για τη χορήγηση -«επισφαλών» κατά την εισαγγελική διατύπωση στη σχετική δικογραφία-δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες «αμέσου ή εμμέσου επιρροής του».
Ως απάντηση ο κ. Λαυρεντιάδης με προσφυγή του στο ΣτΕ ζητεί να ακυρωθούν αφενός η απόφαση της τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της «Proton Τράπεζα Α.Ε.» και τέθηκε υπό εκκαθάριση, αφετέρου δε η από 9.10.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστήθηκε η «Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε.».
Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πώς πριν την ανάκληση της άδειας και του διορισμού επιτρόπου σε αυτήν δεν του παρασχέθηκε το δικαίωμα της ακρόασης.

Επίσης θεωρεί την παρουσία του επιτρόπου παράνομη αφού δεν έγινε λόγω αδυναμίας ή αρνήσεως αυξήσεως του κεφαλαίου της Proton, όπως προβλέπει ο Ν. 3601/2007, αλλά λόγω «σοβαρών δυσχερειών» την Τράπεζας και προς αποτροπή διακινδυνεύσεως της κεφαλαιακής επάρκειάς της κάτι που δεν αναφέρει ο σχετικός νόμος.


Ανταλλακτικά Παζάρια

 
Τα ανταλλακτικά παζάρια και το τοπικό νόμισμα – κουπόνι creditos είναι τα βασικά στοιχεία μιας παράλληλης οικονομίας που έχει ανθίσει στην Αργεντινή.

Η συνεχώς διευρυνόμενη αυτή τάση αριθμεί περισσότερα από 1400 ανταλλακτικά παζάρια στα οποία συμμετέχουν πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Και όπως λεει στο τέλος του βίντεο:

«... σε μέρη σαν κι αυτά θα πρέπει να κοιτάξουμε για το αμυδρό φως της ελπίδας για την Αργεντινή, αντί για τις τράπεζες και τους διεθνείς επενδυτές. Γιατί τα ανταλλακτικά παζάρια αντανακλούν την παράδοση της χώρας να αντιπαλεύει τις δυσκολίες και αν η οικονομία πρόκειται να επανέλθει, θα οφείλεται στην ενέργεια των απλών ανθρώπων παρά στην παγκοσμιοποίηση, η οποία μέχρι τώρα δεν τους έφερε τίποτα παρά μιζέρια.

Και καθώς αυτό είναι το μόνο κομμάτι της οικονομίας που πραγματικά μεγαλώνει, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η Αργεντινή δείχνει ότι θα γίνει ένα μεγάλο ανταλλακτικό παζάρι.»
 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *