Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΠΛΗΡΩΣ

Είπα χθες βράδυνα πάω να παρακολουθήσω την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της πόλης μας, με την κρυφή ελπίδα να διαψευστώ, για όσα έχω υποστηρίξει με τα γραπτά μου για το θέμα αυτό όλο αυτό το διάστημα. Δυστυχώς όμως δικαιώθηκα πλήρως και ειλικρινά λυπήθηκα γι’ αυτό.

Παρακολούθησα ένα φαιό δημοτικό συμβούλιο σε γκρίζο φόντο. Μόλις και μετά βίας είχε απαρτία , για τόσο σημαντική συζήτηση για το μέλλον της πόλης μας. Οι μισοί περίπου δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας πλειοψηφίας απουσίαζαν, όπως και η παράταξη του Κου Ανδρεόπουλου.
Η συνεδρίαση έγινε σε ημίφως, αφού τα μισά φώτα δεν λειτουργούσαν. Οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, σκυθρωποί, με σκυμμένο το κεφάλι μέσα στο ημίφως. Ούτε ένας δεν τόλμησε να πάρει το λόγο και να υπερασπιστεί το έκτρωμα που έφερε προς ψήφιση ο Πρωτοσύγκελος Συμεών και ο Βελιγκέκας του. Μόνο αυτοί οι δυο το υπερασπίστηκαν γελοιοποιούμενοι, αφού έγλυφαν εκεί που έφτυναν πριν 3 χρόνια, όταν το ίδιο έκτρωμα σε καλύτερη μορφή το καταψήφιζαν μετά βδελυγμίας όταν το είχε φέρει για ψήφιση η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τοποθετήθηκαν αρνητικά και δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν οι Κοι Θωμάς, Καρατζά, Νταβίας και ο μοναδικός σύμβουλος της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» Κος Τζούρας. Όσοι άλλοι Δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρονται σε αυτή την δημοτική παράταξη πλέον, διαπράττουν λαθροχειρία και ύβρη. Όταν η Κα Καρατζά διάβασε ένα μέρος του σκεπτικού με το οποίο καταψήφισε το 2014 αυτή η παράταξη αυτό το έκτρωμα, το μόνο που βρήκε να πει ο Συμεών ήταν ότι κάνει αντιπολίτευση με δικά του κείμενα!!! Αυτοεπιβεβαίωσε έτσι μόνος του και απροκάλυπτα το χάλι του και την προδοσία του απέναντι στις αρχές και το ήθος αυτής της παράταξης.

Τοποθετήθηκαν θετικά και δήλωσαν ότι το υπερψηφίζουν οι Κοι Πανταζής, Ανδριανάκης και ο πραγματικός εισηγητής, πρώην δήμαρχος Κος Κουράσης. Λευκό δήλωσε κατά την τοποθέτηση του ο Κος Ευσταθίου. Ψηφοφορία δεν έγινε. Χέρια δεν σηκώθηκαν. Απλά στο τέλος η πρόεδρος ανάφερε τα ονόματα όσων δήλωσαν ότι καταψηφίζουν. Όσοι δεν μίλησαν δεν ρωτήθηκαν καν. Τσουβαλιάστηκαν όλοι στους υπερψηφίζοντες. Το φοβερό είναι χωρίς καμιά διαμαρτυρία,
Μοιραίοι σαν αυτούς του Βάρναλη.
Η «Δημοκρατία» και η «ελεύθερη βούληση» σε όλο της το μεγαλείο.

Τελικά ομολογήθηκε εκτός των άλλων ότι :

Τα 200 στέμματα πρασίνου γύρω από το Νεκροταφείο παραδίδονται στο τσιμέντο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Στη Ριζάριο και στου Χατζηκώνστα μπορούν να χτιστούν εκπαιδευτήρια, αφού η περιοχή από ζώνη αμιγούς κατοικίας έγινε γενικής κατοικίας και οι πράσινες γραμμές έχουν την ίδια σημασία με τα πράσινα άλογα.

Η μεταφορά συντελεστή δόμησης, από άλλες περιοχές, παραμένει στην Δουκ. Πλακεντίας και στην Αγ. Παρασκευής

Καμιά πρόταση του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος δεν έγινε δεκτή με διάφορα προσχήματα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η δήθεν διαβούλευση ήταν προσχηματική, για να σκεπάσει το έγκλημα κατά της πόλης μας, με ένα πέπλο δημοκρατικότητας. Όλα τελικά ήταν προσχεδιασμένα και χωρίς περιθώρια έστω ελιγμών από τα μεγάλα συμφέροντα. Κάτι ξέρουν οι υπόλοιποι φορείς που δεν συμμετέχουν σε αυτήν την φάρσα.

Στο τέλος της συνεδρίασης με πλησίασε ο Αξιότιμος πρώην δήμαρχος, ο ευγενέστατος Κος Κουράσης. Δίνοντας μου το χέρι του μου είπε. Δεν πιστεύω Κε Κομποτη να περιμένατε από μένα να καταψηφίσω το ΓΠΣ που εγώ και οι συνεργάτες μου φτιάξαμε.

Αλλοίμονο!!!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο Γιώργος Καραμέρος στην παρουσίαση του si-Cluster για διαστημικές εφαρμογές


Σε μια συμβολική κίνηση για τη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Αττικής στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, μετείχε σε εκδήλωση παρουσίασης του si-Cluster στα γραφεία του «Corallia» στο Μαρούσι, όπου και συνάντησε τον μοναδικό εν ενεργεία Ευρωπαίο αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο. Το si-Cluster, είναι ένας συνεργατικός σχηματισμός στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών με γεωγραφική εστίαση στην Περιφέρεια της Αττικής. Απαρτίζεται από ερευνητικούς, βιομηχανικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα.

Ο κ. Καραμέρος σε σύντομη παρέμβασή του χαρακτήρισε «αξιέπαινες κάθε είδους δράσεις και συνέργειες που δημιουργούν τεχνολογικές εφαρμογές με υψηλή προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία. Πρόκειται, τόνισε, για πρωτοβουλίες ιδιαίτερα σημαντικές για τη βόρεια Αθήνα, όπου είναι εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων με καινοτόμα χαρακτηριστικά που συμμετέχουν ενεργά στην απασχόληση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Θα θέλαμε τα βόρεια προάστια να γίνουν ένα επιχειρηματικό «ακρωτήρι Κανάβεραλ» από το οποίο θα μπορούσε να εκτοξευτεί η ελληνική οικονομία». Για τη γνωριμία του με τον αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο σημείωσε: «Καταλαβαίνεις ότι μόνο τυχαία δεν επιλέγονται οι άνθρωποι που ταξιδεύουν εκτός του πλανήτη».

Σημειώνεται ότι το «Corallia», φορέας αρωγός του si-Cluster, συμμετέχει και στον πρώτο συνεργατικό σχηματισμό «Discover North Athens» για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, προσδίδοντας τεχνογνωσία στην πρωτοβουλία αυτή που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ "ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ"


Ο καθηγητής και ιστορικός Γεώργιος Μάρκου, ο ιδρυτής του "Μουσείου Νόμπελ" - του κτιρίου που αγόρασε ο δήμος στην Τούφα, έφυγε από την ζωή την Κυριακή σε ηλικία 71 ετών.

ΓΠΣ: ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΜΩΡΕ;;;;"ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ (ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ): Μην με φέρνετε σε δύσκολη θέση, δεν είναι αυτό η επιστημονική μας άποψη, αυτή η εισήγηση είναι αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων".

Δεν είχαμε 100% δίκιο για το ΓΠΣ, όπως αποδείχτηκε από την χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ 99% ΔΙΚΙΟ, κάναμε και ένα λάθος!

ΒΕΒΑΙΑ!  Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ! ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ!

Είπε ότι έχουν γίνει 140 ενστάσεις στην πολεοδομική μελέτη του Πεύκο Πολίτη - όπως τον είχαν πληροφορήσε (σκόπιμα;;;;)  από την ΤΥ - αλλά ο ΓΚΑΣΜΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ τον ξεμπροσταιασε: Οι ενστάσεις είναι μόλις 89. 
ΛΙΓΕΣ!
Να άυτή είναι η αξιοπιστία του Νταβία. 
Όχι σαν την δικιά τους αξιοπιστία που έλεγαν ότι θα κτιστούν στην Ριζάρειο 26 χιλιάδες τμ.

ΤΟ ΕΙΠΕ 3 ΦΟΡΕΣ ο πρώην ΓΚΑΣΜΑΔΟΦΟΡΟΣ αντιδήμαρχος ότι ήταν λάθος ο αριθμός των ενστάσεων.

Αντί να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ο ΓΚΑΣΜΑΣ, που  έκανε ανάρτηση του Π. Πολίτη, τον Δεκέμβριο του 2015, κοροϊδεύοντας του ΧΩΡΙΑΤΑΡΕΟΥΣ ότι τους βάζει στο σχέδιο ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ δεν έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο καν την εξέταση των ενστάσεων - για να ξέρουμε επίσημα ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ και τι λένε και αναγκαζόμαστε να κάνουμε τους ντετεκτιβς για να μάθουμε τι συμβαίνει ΣΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, βρήκε λάθος στον ΝΤΑΒΙΑ ο ΓΚΑΣΜΑΣ!!!!

Για τα υπόλοιπα θέματα του ΓΠΣ - ΟΛΑ ΟΜΩΣ - ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ 100% ΔΙΚΙΟ.
Οπότε όσα έχεις διαβάσει στην ΠΛΑΤΕΙΑ με ετικέτα ΓΠΣ ΝΤΑΒΙΑΣ είναι ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ.

Αλλά να μην την διαβάζεις την κωλοφυλλάδα. "ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ BLOGS" προέτρεψε τους παρευρισκόμενους ο πρώην γκασμαδοφόρος,

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΓΠΣ:

1. Η μείωση της ζώνης γύρω από το νεκροταφείο από τα 250 στα 50 μέτρα είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα γίνει αποδεκτή, αφού τόσο ο Συμεών, όσο και ο μελετητής κος Καρανίκας ήταν πολύ επφυλακτικοί ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ την ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ άρνηση της Περιφέρειας.

2. Ριζάρειος και Χατζηκώνστα: ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σε όσα προέβλεπε η μελέτη όπως την είχε εγκρίνει το προηγούμενο ΔΣ. Το ίδιο ακριβώς πολεοδομικό καθεστώς που είχε εγκρίνει ο Κουράσης υπό τις έξαλλες καταγγελίες Συμεών ψήφισαν εχτές οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και οι ίδιοι όροι δόμησης που ίσχυαν το 2014 ισχύουν και σήμερα.
Σε "Αδιευκρίνιστο καθεστώς όρων δόμησης" αναφέρθηκε ο κος Καρανίκας διακοπτόμενος από τον Γερολυμάτο που διαβεβαίωνε (μόνος του) ότι "δεν μπορεί να κτιστεί τίποτα στην Ριζάρειο και το Χ'κώνστα" (Έτσι είναι αφού έτσι νομίζει ο πρώην ΓΚΑΣΜΑΔΟΦΟΡΟΣ).

3. Αγ. Παρασκευής και Δουκ. Πλακεντίας είναι από εχθές ΖΩΝΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ με την βούλα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και βέβαια των παρατάξεων Κουράση και Λαδόπουλου.
(Δύο σύμβουλοι της παράταξης Ανδροεόπουλου που είχε ψηφίσει το ΓΠΣ το 2014 ήρθαν στο ΔΣ και όταν άκουσαν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για να μην ψηφίσουν).

ΧΑΪΛΑΪΤ
ΜΥΡΩΝΑΣ  (Με έκπληξη στο ύφος του για την συνειδητοποίηση της μαλακίας που έχουν κάνει): Καλά έχουμε ψηφίσει εμείς να γίνει ΖΥΕ η Αγίας Παρασκευής;
ΚΟΥΡΑΣΗΣ (μάλλον και αυτός μετανιωμένος του απαντάει): Ναι το έχουμε ψηφίσει.
 ΜΥΡΩΝΑΣ: Α καλά τότε!
ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΜΕΤΑ.

ΑΒΥΣΣΟΣ!

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: Δεν είναι υποχρεωτικό να ορίσετε Ζώνη Υποδοχής Συντελεστή.΄Μπρείτε να βάλετε μόνο έναν δρόμο ή και κανένα.

4. ΜΙΝΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ χαρακτήρισε ο κ. Καρανίκας την ενοποίηση Πολεοδομικών Ενοτήτων, ενώ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ δεν δόθηκε στο γιατί γίνονται ίδια πολεοδομική ενότητα το Ιστορικό Κέντρο με το Άνω Νέο. "ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ" ήταν η ..... εξήγηση.

ΜΙΝΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ από τους ..... ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ!

5. Ελ. Πεντέλης και η ψευτοκατάργηση: 
Ο Γ. Κουράσης ρωτάει τον κ. Καρανίκα την επιστημονική του άποψη για το θέμα.
Ο κ. Καρανίκας του απαντάει: ΜΗΝ ΜΕ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ.
Ο ΣΥΜΕΩΝ "καθαρίζει" .... σουλτανικά: ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (και τα σκυλιά δεμένα)

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΚΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ:

Άσχετα με το τι συμφέρει την πόλη σήμερα Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
(Δηλαδή για να δικαιωθεί η ΒΛΑΚΕΙΑ που είχαν πει οι οπαδοί της αυτοεξυπηρέτησης παλιάάααα!!!!!)

ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ!!!!!

Και όποιος δεν κατάλαβε θα κάνω και κακά μου!

Ο Συμεών αποδέχτηκε ΜΟΝΟ την πρότασή μας και έδωσε εντολή να μην αλλάξει το όνομα του Συνοικισμού σε Σωρό και έδωσε εντολή η Πολεοδομική Ενότητα να ονομαστεί "ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ" αντί για "ΣΩΡΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ"

ΝΤΑΒΙΑΣ ΧΑΪΛΑΪΤ:  ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ;;;;

Πολιτική διαφθορά: ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣΑπόστολος Χρ. Κακλαμάνης
πρώην Πρόεδρος της Βουλής

18/2/2017

Απέχθεια, θλίψη και οργή, είναι τα κυρίαρχα από τα αρνητικά συναισθήματα, που προκάλεσαν και χθες (17/2), όπως και την προηγούμενη Παρασκευή(10/2) στον ελληνικό λαό, αλληλοϋβριζόμενοι από το Βήμα της Βουλής και ανταλλάσοντας βαρύτατους υπαινιγμούς για το ήθος αμφοτέρων, αρμοδιότητας, ίσως και της ποινικής Δικαιοσύνης, οι κύριοι Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης, πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιστοίχως.

Η απέχθεια, όμως, η θλίψη και η οργή που προκαλούν ο εν ενεργεία και ο εν αναμονή πρωθυπουργοί με τον καφενειακού επιπέδου "πολιτικό διάλογό"

τους, στον οποίο διαπρέπουν και κορυφαία στελέχη τους και στον οποίο καλούνται, προφανώς, να ασκηθούν και οι ανά τη χώρα οπαδοί τους, επικαλύπτονται από την ανησυχία που προκαλεί σε όσους γνωρίζουν -όπως και αυτοί- πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι στιγμές για την πατρίδα.

Πτωχευμένη ουσιαστικώς η Ελλάδα, αντιμετωπίζει εσωτερικώς τον κίνδυνο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και εθνικού διχασμού και εξωτερικώς συνεχείς απειλές κατά της εδαφικής της ακεραιότητας.

Δυστυχώς, και αν ακόμη στερούνταν οποιασδήποτε βάσης οι ύβρεις και οι καταγγελίες που αποτελούν καθημερινό περιεχόμενο του "διαλόγου"

ηγεσίας και επιτελών στη Βουλή και αποτελούσαν προϊόντα προσωπικής εμπάθειας και ανευθυνότητας, δεν παύουν να υπονομεύουν το ηθικό ενός λαού που έχει ανάγκη από παραδείγματα ήθους και πατριωτισμού των ηγετών του, όταν καλείται να "πολεμήσει", υφιστάμενος τόσες θυσίες, στον ιδιότυπο αυτό οικονομικό πόλεμο μακράς διαρκείας στον οποίο έχει εμπλακεί η χώρα.

Είναι, όμως, βέβαιο ότι κανένα στράτευμα δε παραμένει αξιόμαχο όταν οι επικεφαλής βαθμοφόροι του κάνουν ό,τι μπορούν για να το πείσουν ότι δεν πιστεύουν στον αγώνα του, αδιαφορούν για τις θυσίες του και αλληλοκατηγορούνται ότι στερούνται ήθους και πατριωτισμού και είναι έτοιμοι να "αυτομολήσουν" στον εχθρό και να καταστούν όργανά του, αν δεν το έχουν, ήδη, διαπράξει.

Η γενικευμένη αμφισβήτηση του ήθους του πολιτικού κόσμου, που αδικεί τους έντιμους και "βολεύει" τους ανέντιμους πολιτικούς, αποτελεί χρόνιο πρόβλημά μας. Η πολιτική διαφθορά, άλλωστε, όπως και η φοροδιαφυγή, εντάσσονται στα κύρια αίτια της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και το λαό μας και δεν είναι μόνο οικονομική.

Το διατυμπανίζουν όλοι οι ξένοι οργανισμοί και προσωπικότητες που ασχολούνται με το "ελληνικό ζήτημα".

Η Ελλάδα έχει ανάγκη ν' απαλλαγεί, όχι μόνο από τη διεθνή δυσφήμησή της, αλλά και από την παραλυτική έλλειψη εμπιστοσύνης του λαού προς τον πολιτικό κόσμο.

Απαιτείται ΚΑΘΑΡΣΗ και μάλιστα, επειγόντως. Το "εργαλείο" υπάρχει.

Η Βουλή των Ελλήνων, με πρόταση νόμου που καταθέσαμε 75 βουλευτές της περιόδου 2009-2012, ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ τον νόμο 4065/9.4.12 για τον αναδρομικό έλεγχο, από το 1974 μέχρι το 2012, της οικονομικής κατάστασης όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων.

Η εφαρμογή του νόμου αυτού και ο στιγματισμός όσων δεν τίμησαν την αποστολή τους και την εντολή του λαού, θ' αποτελούσε ηχηρό μήνυμα σε όλη την κλίμακα των κρατικών λειτουργών και την κοινωνία. Δυστυχώς, ο νόμος 4065/12, ύστερα από αλλεπάλληλες, ύποπτες το λιγότερο, τροποποιήσεις του από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, υπονομεύτηκε και τελικά έπαυσε να ισχύει, στις 31.12.2014. Ταυτοχρόνως, έληξε και η θητεία της επιτροπής που συγκροτήθηκε για τον έλεγχο αυτόν, χωρίς να ολοκληρώσει ουσιαστικά το έργο της, αφού περιορίστηκε στην αντιπαραβολή του περιεχομένου των δηλώσεων "πόθεν έσχες" και των αντίστοιχων παραστατικών, χωρίς ν' ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ν' αναζητηθούν, σύμφωνα με το νόμο, οποιαδήποτε άλλα στοιχεία, όπως μαρτυρίες, ορισμός πραγματογνωμώνων κ.ά., όπως επέμειναν πολλά μέλη της επιτροπής. Μάλιστα, ένα μέλος, Αρεοπαγίτης, τιμωρήθηκε για την επιμονή της αυτή. Εξαιρέθηκε δυο φορές από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από τις κρίσεις προαγωγών Αρεοπαγιτών σε αντιπροέδρους του Α.Π. και στη συνέχεια, δυο φορές από την κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου και παραμένει στην πρώτη θέση της επετηρίδας μέχρις της συνταξιοδότησής της!

Ο πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης, είχε δεσμευθεί ότι, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επανέφερε αναδρομικώς σε ισχύ, τον νόμο 4065/12, από 1.1 2015.

Μέχρι τώρα, ουδέν έπραξε και κωφεύει σε κάθε υπενθύμιση της δέσμευσής του αυτής.

Ενώ, θα ανέμενε κανείς και το οφείλει ο κ. Τσίπρας, να επεκτείνει την εφαρμογή του νόμου και σε όσα πρόσωπα ανέλαβαν τα ανωτέρω αξιώματα, μετά το 2012, δηλαδή στις βουλευτικές περιόδους από

1 Ιανουαρίου- 25 Σεπτεμβρίου 2015 και την παρούσα, από 25 Σεπτεμβρίου 2015 κ.ε Βέβαια, το πρωθυπουργοκεντρικό" μας σύστημα δεν εμποδίζει όσα κόμματα ή βουλευτές επιθυμούν "να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι"

και να ικανοποιηθεί η δικαιολογημένη αυτή αξίωση του λαού, να προχωρήσουν στην κατάθεση νέας πρότασης νόμου με ένα και μόνον

άρθρο: "Επανέρχεται σε ισχύ, από 1.1.2015 ο νόμος 4065/12 και επεκτείνεται η εφαρμογή του και στα πρόσωπα που ανέλαβαν μέχρι σήμερα τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 του νόμου αυτού αξιώματα".

Καλούνται, λοιπόν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα, και καθένα από τα μέλη του Κοινοβουλίου, να κάνουν το αυτονόητο.

Να αποκαθάρουν εαυτούς και αλλήλους από τη μομφή που, όσο άδικη κι αν τη θεωρούν, δεν έχουν δικαίωμα να συνεχίζουν ν' αγνοούν την κοινή βοή.

Επιβάλλεται η έρευνα, πέραν των αστείων δηλώσεων "πόθεν έσχες" - κανείς εγκληματίας δε δηλώνει το προϊόν του εγκλήματός του- των τραπεζικών λογαριασμών όλων και διαχρονικώς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αλλιώς, η φασιστική λογική "όλοι είναι ίδιοι", θα παγιωθεί με καταστροφικές συνέπειες για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία μας.


Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης
πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Οικονομική ενίσχυση μαθητή Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Παρασκευήςhttp://www.syllogosperiklis.gr