Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαιώθηκε εργαζόμενη στον Δήμο Σκιάθου- Απόφαση σταθμός για τους συμβασιούχους

Μία απόφαση σταθμός του Εφετείου Λάρισας δικαίωσε συμβασιούχο του Δήμου Σκιάθου, στον οποίο η εν λόγω υπάλληλος προσέφερε τις υπηρεσίες της επί 12 ολόκληρα χρόνια.  Η δικαστική απόφαση αναγνώρισε ότι η συμβασιούχος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία της και της εξασφάλισε μία θέση στη μονιμότητα.


Η εργαζόμενη δούλευε χωρίς καμία διακοπή από το 1999 μέχρι το 2011 με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας σε Νομικό Πρόσωπο Δημόσιου Δικαίου του Δήμου Σκιάθου και παρείχε τις υπηρεσίες της ως διοικητική υπάλληλος. Στις 31 Ιουλίου 2011 καταγγέλθηκε η σύμβασή της και η συμβασιούχος αποφάσισε να προσφύγει κατά του δήμου, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή της σε μόνιμη θέση, υπογραμμίζοντας στην αγωγή της ότι καλύπτει όλα αυτά τα χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.
Το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό αναγνώρισε ότι απασχολείται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου όμως ο δήμος άσκησε έφεση ζητώντας να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να ισχύσει η απόλυσή της. Το Εφετείο ωστόσο ήρθε για δεύτερη φορά να δικαιώσει τη συγκεκριμένη εργαζόμενη που πλέον «ατενίζει» το επαγγελματικό της μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία αφού η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή της στην εργασία.
Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, από το συνδυασμό διαφόρων νομικών διατάξεων και με τα στοιχεία που είχαν κατατεθεί υπόψη του δικαστηρίου και από τις δύο πλευρές, προέκυψε ότι σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου υπάρχει, όταν οι συμβαλλόμενοι δεν έχουν συμφωνήσει ορισμένη διάρκεια για την παροχή εργασίας, ούτε η χρονική αυτή διάρκεια συνάγεται από το είδος και το σκοπό της εργασίας.
Ο δικηγόρος της συμβασιούχου Στ. Λυμπερδόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος ότι η υπάλληλος προσλαμβάνονταν από τον δήμο καθ” όλο το χρονικό διάστημα των συμβάσεων και απασχολείτο στον ίδιο τόπο όπως και οι μόνιμοι υπάλληλοι και εκτελούσε την εργασία της υπό τις εντολές και τις οδηγίες των εκπροσώπων του δήμου όπως ακριβώς και το μόνιμο προσωπικό. Από το γεγονός αυτό προκύπτει ότι ότι οι ανάγκες του Δήμου Σκιάθου ήταν σταθερές, συνήθεις, τακτικές και προβλέψιμες, δηλαδή πάγιες και διαρκείς και η σύναψη όλων των συμβάσεων της υπαλλήλου, υπαγορεύτηκαν από το γεγονός ότι η ίδια κάλυπτε τις ανάγκες αυτές.

http://www.aftodioikisi.gr

Η Περιφερειάρχης στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης για το φλέγον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών


Το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης, που φέτος έκλεισε 25 χρόνια λειτουργίας, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου. Στο πλαίσιο της ενημέρωσής της για το φλέγον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του, συναντήθηκε με την Ελένη Φλεβοτόμου, διευθύντρια του Λυκείου, τον Κώστα Παπαγεωργίου, διευθυντή του Γυμνασίου, τον Διομήδη Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με καθηγητές, γονείς και μαθητές.
Η Ρένα Δούρου δήλωσε μεταξύ άλλων:
·               «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού, συναντιόμαστε εδώ, στο Μουσικό σχολείο Παλλήνης, για να στηρίξουμε όλοι μαζί το δικαίωμα όλων των μαθητών να μπορούν με ασφάλεια να πηγαίνουν στα σχολεία τους. Να έχουν δηλαδή πρόσβαση στην παιδεία, στη γνώση. Χωρίς χιλιομετρικά ή άλλα εμπόδια. Και για να γίνει αυτό, απαιτείται η πλήρης και ριζική αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Και συγκεκριμένα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001 του Ιουνίου του 2013».
·               «Με διαρκείς τροπολογίες – μπαλώματα, όπως κάνει η κυβέρνηση, η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Περιπλέκεται. Σε βάρος των μαθητών, υπονομεύοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για πρόσβαση στην παιδεία».
·               «Ειδικότερα το νέο νομοθετικό πλαίσιο οφείλει να λαμβάνει υπόψη του την εξυπηρέτηση των μαθητών των μουσικών σχολείων κι εν γένει των υπερτοπικών. Μίας κατηγορίας μαθητών που η ΚΥΑ του 2013 αγνοεί. Ή, ακριβέστερα, τιμωρεί τα παιδιά αυτά για την επιλογή τους να ακολουθήσουν τα μαθήματα του μουσικού σχολείου».
·               «Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, που υπαγορεύεται από μνημονιακές σκοπιμότητες, υποχρεώνεται η εφαρμόσει η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η οποία αναγκάζεται, με τις υπηρεσίες της, να εφαρμόσει μια πολιτική στην διαμόρφωση της οποίας δεν έχει παίξει κανένα ρόλο!»
·               «Εκείνο λοιπόν που χρειάζεται άμεσα είναι ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα λαμβάνει υπόψη του τα όσα τονίζει στο Πόρισμά του, φέτος τον Ιούλιο, ο Συνήγορος του πολίτη, δηλαδή την ασφάλεια κατά τη μετακίνηση των μαθητών, την απόσταση της κατοικίας του μαθητή από το σχολείο και το βάρος που μεταφέρει, τη διάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών καθώς και τις πληθυσμιακές, ηλικιακές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες».

Δήμος Χαλανδρίου : Πραγματοποιήθηκε η δωρεάν διανομή ροδάκινων. Δηλώσεις Ρούσσου στην πΟΤΑση

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου η δωρεάν διανομή ροδάκινων στον Δήμο μας, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ «Η ΕΝΩΣΗ».
Από νωρίς το πρωΐ, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εμφανής και όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Δείτε την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Δημάρχου Χαλανδρίου που μας μιλάει για την όλη ιδέα και υλοποίηση της διανομής ροδάκινων στον Δήμο μας.http://pr-ota-si.blogspot.com

Ο συνοικισμός των Ρομά στο Χαλάνδρι


Ουσιαστική λύση είναι η μεταστέγαση σε σύγχρονες κατοικίες


Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η ύπαρξη παραγκούπολης ομοεθνών μας τόσο κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οταν ανέλαβα το 1984 για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ (στο πλαίσιο της ΕΠΑ) την πολεοδόμηση της περιοχής αυτής, οι ελάχιστοι Ρομά κατοικούσαν σε κάτω από 24 αυθαίρετες παράγκες. 

Σήμερα όμως, με την αποκλειστική ευθύνη και ανοχή της πολιτείας, οι Ρομά έχουν αυξηθεί σε περισσότερες από 85 οικογένειες (δηλαδή 400 άτομα), που τα περισσότερα μέλη τους είναι δημότες Χαλανδρίου, τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής και οι γονείς τους δουλεύουν ανάμεσά μας.

Οι προσπάθειες της πολιτείας να τους εκδιώξει (επειδή εκτός των άλλων είναι και καταπατητές ιδιοκτησιών τρίτων), όπως η απόφαση του περασμένου φθινοπώρου του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με ενεργοποίηση των ΜΑΤ, απέτυχαν παταγωδώς.

Τώρα που επιτέλους ο δήμος (παρά τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση για την εκπόνηση των μελετών) αποφάσισε και πάλι να πολεοδομήσει την περιοχή (η ήδη εγκριθείσα Πολεοδομική Μελέτη χρειαζόταν απλώς επικαιροποίηση και το εγχείρημα θα κόστιζε το 1/10 των χρημάτων και του απαιτούμενου χρόνου, αλλά για ανεξήγητους λόγους αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από το δήμο), είναι ευκαιρία το πρόβλημα των Ρομά να επιλυθεί άμεσα, όπως προβλέπεται γι' αυτές τις περιπτώσεις στην κείμενη νομοθεσία! Πώς έγινε ακριβώς δίπλα η πολεοδομική ρύθμιση για το μεγαθήριο της εταιρείας Archirodon; Σήμερα ο Οικιστικός Νόμος προβλέπει αυξημένο συντελεστή δόμησης για τη δημιουργία στεγαστικού προγράμματος, η αναγκαία γη προκύπτει από την εισφορά της ευρύτερης περιοχής και οι πιστώσεις από ειδικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Μάλιστα έχει εκταμιευθεί ήδη ένα πολύ μεγάλο ποσόν, 3 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών του οικισμού των Ρομά, και οφείλει η πολιτεία, η Περιφέρεια και ο Δήμος Χαλανδρίου με τις τεχνικές τους υπηρεσίες και τους μελετητές να το αξιοποιήσουν και να ενεργοποιηθούν άμεσα, ώστε να επιλύσουν το ακανθώδες αυτό πρόβλημα.

Είναι μοναδική ευκαιρία σήμερα να προβλεφθεί αυτή η πρόταση και από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας στο υπό αναθεώρηση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε χωροθέτηση αυτού του είδους.

Προτείνω λοιπόν την κατασκευή συγκροτήματος μόνιμων κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του σημερινού οικισμού των Ρομά στο «Πεύκο Πολίτη», μεταστεγάζοντας τους συμπολίτες μας αυτούς σε σύγχρονες ανθρώπινες κατοικίες και απορροφώντας παράλληλα τα διαθέσιμα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση (για την αποκατάσταση μειονοτήτων). Μάλιστα, θα δημιουργηθούν έτσι πολλές θέσεις εργασίας και θα επιτευχθεί μια σημαντικότατη επένδυση για την Ελλάδα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το παράδειγμα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σ' άλλες περιοχές με παρόμοια προβλήματα μειονοτήτων, αλλά χρειάζεται απλώς πολιτική βούληση, διότι όλοι έχουμε τεράστια ευθύνη για την αποκατάσταση αυτών γενικότερα, με παράλληλη όμως αποζημίωση των θιγόμενων ιδιοκτητών γης.

Η τελευταία απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της 16ης/4/2013 (α.π. Φ73521/9339) να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με προσωρινά μέτρα, σε έκταση 29.965,67 τ.μ. του Ελληνικού Δημοσίου πίσω από το Νομισματοκοπείο, είναι αποκαρδιωτική και πρέπει να τροποποιηθεί και να προσαρμοστεί στην ισχύουσα νομοθεσία, δείχνοντας έτσι την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να επιλύσει ριζικά και μόνιμα το πρόβλημα οικιστικής αποκατάστασης των Ρομά και όχι να τους εκδιώξει από την περιοχή που κατοικούν εδώ και πολλά χρόνια.

ΥΓ.1: Εχω αρθρογραφήσει παλαιότερα για τα προβλήματα του Χαλανδρίου (βλ. Ελευθεροτυπία, 31/3/2006), αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Ελπίζω να μη γίνει και πάλι το ίδιο!

ΥΓ.2: Είμαι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, για παροχή περισσότερων πληροφοριών και στοιχείων.


Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι νεροποντές του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου

Με άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου Σίμου Ρούσσου αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι νεροποντές του Σαββάτου.

Στον Συνοικισμό, για να αποφευχθούν τα περσινά φαινόμενα, επιτόπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι. Μετά από συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρο και με τον ανάδοχο του έργου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο επίμαχο σημείο της οδού Σολωμού ερπυστριοφόρο σκαπτικό μηχάνημα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης στην κοίτη του ρέματος και απόφραξής του από φερτά υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες μείωσης του παροχετευόμενου νερού.


Στο θέατρο της  Ρεματιάς είχε στηθεί από το πρωί ογκώδες, σύνθετο σκηνικό για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Βάτραχοι».Το απόγευμα το θέατρο μετατράπηκε σε λίμνη και παραλίγο να καταστραφούν  τα κοστούμια των ηθοποιών όντας εκτεθειμένα. Χάρη στις επίπονες προσπάθειες των εργαζομένων της Δ/νσης Περιβάλλοντος, του Αετοπουλείου και του Εθνικού Θεάτρου τα νερά αποστραγγίστηκαν και τα κοστούμια ήταν στεγνά το επόμενο πρωί.

Η οδός Αναπαύσεως έγινε αδιάβατη σε τρία σημεία και μόνο μετά από τη στενή συνεργασία των εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων έγινε δυνατή η αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ευχαριστεί τους εργαζομένους για την προθυμία και την αποφασιστικότητα που έδειξαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Ευχαριστεί επίσης τον δήμαρχο Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη, τον αντιδήμαρχο κ. Μαυραγάνη και τους εργαζομένους του Δήμου Βριλησσίων για την πολύτιμη βοήθειά τους.

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

από το fb στο myxalandri

Σταυρόλεξο για γερούς λύτες ήταν οι δημαιρεσίες στο Χαλάνδρι, όσο αφορά την κάλυψη των θέσεων που ο νόμος προβλέπει για την μειοψηφία.

Για τις προβλεπόμενες από το νόμο θέσεις της πλειοψηφίας (πρόεδρος Δ.Σ και από 5 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη στις επιτροπές διοίκησης - οικονομική  και ποιότητας ζωής), τα πράγματα βεβαίως ήταν πιο απλά, αφού οι προτάσεις της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ δεν είχαν πρόβλημα στο να γίνουν αποδεκτές.

Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου απλά όμως στον χώρο της αντιπολίτευσης η οποία αποτελείται από 6 δημοτικές παρατάξεις και αυτό περιέπλεκε τα πράγματα (2 θέσεις προεδρείο και από 3 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη στις επιτροπές διοίκησης).

Αντίστοιχα για την εκπροσώπηση του δήμου στην ΠΕΔΑ (3 από την διοίκηση και 2 από την αντιπολίτευση) τα πράγματα ήταν επίσης πολύ σύνθετα για τις παρατάξεις της μειοψηφίας).

Ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα γινόντουσαν ζυμώσεις για να καταλήξει η αντιπολίτευση σε ομόφωνη πρόταση για την συμμετοχή της στα όργανα διοίκησης.

Ε, δεν ήταν και εύκολο με έξι κοκκόρους να λαλούν (μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των κοτετσιών ειδικά στις μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης).

Με δύο λόγια θα σας περιγράψουμε πώς βγήκε η συμφωνία:

Ο Γ.  Κουράσης ζήτησε αρχικά - εκτός από την θέση του αντιπροέδρου που προβλέπει ο νόμος για την παράταξή του - από ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος στις επιτροπές.

Η απαίτησή του ήταν κατ' αρχήν  εύλογη για την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά έκλεινε κάθε δυνατότητα "να χωρέσουν" όλες οι παρατάξεις - δηλαδή ουσιαστικά απέκλειε κάθε σκέψη συμμετοχής της τελευταίας παράταξης του δημοτικού συμβουλίου, αυτής του Νταβία.

Επίσης ο Γ. Κουράσης - αρχικά - θεωρούσε ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΕΔΑ και αυτοί θα εκλεγούν με βάση των συσχετισμό των παρατάξεων.

Ο Νταβίας ερευνήθηκε - κατ' αρχήν - για στήριξη της πρότασης της αντιπολίτευσης με συμμετοχή σε αναπληρωματική θέση επιτροπής, το απέκλεισε χωρίς δεύτερη κουβέντα και είπε ότι θα μείνει εντελώς εκτός, ότι δεν έχει καμία απαίτηση και θα ψηφίσει κατά βούληση.

Αρχικά όμως η Λούλα Καρατζά και στη συνέχεια ο Γιώργος Θωμάς επέμειναν στο να αναζητηθεί συμμετοχή όλων - και του Νταβία - και να μην αποκλειστεί δημοτική παράταξη και έθεσαν στις διαπραγματεύσεις με τις άλλες παρατάξεις, την αρχή αυτή.

Αυτή την άποψη ενστερνίστηκε και ο Γιάννης Λαδόπουλος - με ενστάσεις αλλά όχι βέτο - του Νίκου Πανταζή και τελικά σε αυτή προσχώρησε και ο Στάθης Ανδρεόπουλος μέσω διαπραγματεύσεών του με τον Γιάννη Λαδόπουλο.

Η πρόταση μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο με την αποδοχή του Γ. Κουράση να αφήσει μια θέση τακτικού σε επιτροπή (από τις δύο που διεκδικούσε, ώστε οι έξι θέσεις τακτικών μελών να δώσουν μία σε κάθε παράταξη).

Στην αρχή αυτό δεν ήταν αποδεκτό παρά τις πιέσεις που ασκούνταν κυρίως από Καρατζά και Θωμά και στην επόμενη φάση από τον Γ. Λαδόπουλο.

Τελικά ο Γιώργος Κουράσης έδωσε το ΟΚ το Σάββατο και οδηγηθήκαμε στις χθεσινές "βελούδινες" δημαιρεσίες όπου ΚΑΝΕΝΑΣ (διοίκηση και αντιπολίτευση) δεν εκλέχτηκε με το λιγότερο των 3/4 των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων (23 της πλειοψηφίας και 17 της μειοψηφίας) γεγονός που αποδεικνύει ότι όλες οι πλευρές βρήκαν την τελική συμφωνία δίκαιη και προς το συμφέρον του δήμου.

Ποια ήταν τελικά η οριστική κατανομή που συμφωνήθηκε για την αντιπολίτευση, για να κρίνεις αναγνώστη μου αν ήταν σωστή;

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ:
Πήρε ότι προβλέπει ο νόμος με αυξημένη πλειοψηφία εκλογής αφού τα στελέχη της ψηφίστηκαν και από συμβούλους της αντιπολίτευσης.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΥΡΑΣΗ:
Αντιπρόεδρος - Τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή , 1 Αναπληρωματικό στην Περιβάλλοντος και 1 εκπρόσωπος στην ΠΕΔΑ.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ:
Γραμματέας Δ.Σ. - Αναπληρωματικό μέλος στην Ο.Ε. - Τακτικό στην Ποιότητα Ζωής.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Τακτικό στην Ο.Ε. - Αναπληρωματικό στην Ποιότητα Ζωής

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΡΑΤΖΑ:
Εκπρόσωπος ΠΕΔΑ -Τακτικό μέλος στην Ποιότητα Ζωής - Αναπληρωματικό την Οικονομική.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΩΜΑ:
Τακτικό στην Περιβάλλοντος.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΤΑΒΙΑ
Τακτικό στην Οικονομική.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης κατατέθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ - στηρίχτηκε, όπως φάνηκε στις μυστικές ψηφοφορίες από την διοίκηση που είχε εκδηλώσει την βούλησή της να εξασφαλιστεί η πολυφωνία στα όργανα.

Πάντως έγιναν πραγματικά υπερβάσεις - κυρίως από τις παράταξεις Κουράση και Θωμά για να διασφαλιστεί η διαπαραταξιακότητα και να "χωρέσουν" όλοι.

Και για να γίνουμε συγκεκριμενοι:

Η παράταξη Κουράση μπορούσε εύλογα να επιμείνει σε εκπροσώπηση με τακτικό μέλος στην ποιότητα ζωής ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά υποχώρησε και ο Γιώργος Θωμάς ήθελε να είναι εκπρόσωπος του δήμου στην ΠΕΔΑ αλλά επίσης έκανε υπέρβαση για να βγει η τελική συμφωνία της αντιπολίτευσης.

Αλλά έτσι είναι πάντα: Η συναίνεση απαιτεί την βούληση του μεγάλου να ακούγεται και ο μικρός. Αλλιώς είναι ευχολόγιο και βέρμπα τα περί πλουραλισμού.

Το μεγάλο ευτράπελο:

Τώρα να σου πω αναγνώστη μου: Πώς ο Νταβίας βρέθηκε στην "πρώτη τη τάξει" οικονομική επιτροπή, ενώ του είχαν πει (και είχε αποδεχτεί" ότι θα είναι στην ποιότητα ζωής) .... μόνο η Καρατζά το ξέρει.
Μάλλον πλάκα στην διευθύντρια Οικονομικών  του δήμου ήθελε να κάνει η Λούλα, δεν εξηγείται αλλιώς.

Άντε να δούμε συνεργασία Νταβία με την Κούκα τώρα ...

Θα βουίξει το δημαρχείο από τις φωνές ....

Την αντιδήμαρχο Οικονομικών λυπόμαστε μόνο, που θα μάθει .... the hard way ....


ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

Όλο το παρασκήνιο του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής - Γιατί τα βρόντηξε ο Σγουρός από την πρώτη μέρα

Σε (μεταξύ άλλων) ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Σαμαρικών και Καραμανλικών εξελίχθηκε για την αντιπολίτευση το πρώτο Περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής. Αφού η διοίκηση Δούρου ως οφείλει η συμπολίτευση πρότεινε και υπερψήφισε ως πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου τον νομικό Θεόδωρο Σχινά άφησε κατ΄έθιμο στην αντιπολίτευση την εκλογή του αντιπροέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου. Και εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα.

Η μείζων αντιπολίτευση (Σγουρός) πρότεινε για την θέση του αντιπροέδρου τον περιφερειακό σύμβουλο Χάρη Δαμάσκο που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν εκλεγμένος με την παράταξη Κικίλια το 2010 αλλά στις πρόσφατες εκλογές προσχώρησε ( σ.σ με την άδεια Μαξίμου) στο συνδυασμό Σγουρού.

Τα προεκλογικά μαγειρέματα και τα μετεκλογικά απόνερα 
Ο Θόδωρος Σχινάς
Μάλιστα παρότι προέρχεται από την Ανατολική Αττική (Αχαρνές) ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στα βόρεια προάστια στο σχεδιασμό που είχε γίνει για να μαντρωθούν οι δεξιοί ψηφοφόροι την Δεύτερη Κυριακή υπέρ Σγουρού αφού την πρώτη ψηφίσουν την "αδύναμη" υποψηφιότητα Κουμουτσάκου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δεξιός Παύλος Καμάρας και επί εικοσαετία Δήμαρχος Πεύκης (βόρεια προάστια) ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής!!
Δαμάσκος και Καμάρας κατέληξαν περιφερειακοί σύμβουλοι του Σγουρού μακριά από τις περιοχές τους και με τον Κουμουτσάκο και τη μισή ΝΔ  απέναντί τους.

Πως παγίδευσαν τον Σγουρό
Από την κάλπη της αντιπολίτευσης (αυτή εκλέγει τον αντιπρόεδρο του σώματος) του Περιφερειακού συμβουλίου προκύπτει ότι σχεδόν κανένας σύμβουλος του Κουμουτσάκου δεν ψήφισε τον ομογάλακτο Δαμάσκο, ενώ βαριές εκφράσεις όπως "εγώ δεν ψηφίζω τους αποστάτες" ακούγονταν στους διαδρόμους από γαλάζια χείλη.
Ο Σγουρός έξαλλος αποχώρησε που η πρόταση δεν πέρασε, και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είδε υπομειδιώντας  μπροστά της να σφάζονται πράσινα και γαλάζια παλικάρια.
Τελικά μερικές ψήφοι πολιτικής αβρόφροσύνης της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και μια ένσταση Χαικάλη (για τα ασταύρωτα αλλά με ένα όνομα ψηφοδέλτια) που δέχτηκε η εφορευτική επιτροπή έδωσε στην υποψηφιότητα Δαμάσκου την εκλογή αφού βέβαια ο Σγουρός είχε αποχωρήσει!
Η παράταξη Δούρου μάλιστα έριξε αλάτι στις ...γαλάζιες πληγές διακόπτοντας την συνεδρίαση για αύριο Δευτέρα, πρόταση που ήταν και του ΚΚΕ (Παφίλης) και έγινε δεκτή κάνοντας τον Τζήμερο και την Χρυσή Αυγή (πιο ήρεμος ήταν ο Παναγιώταρος σήμερα) να αφρίζουν!

Η στάση της Δούρου
Η συνήθως εκρηκτική 39χρονη Περιφερειάρχης παρακολουθούσε επί πέντε ώρες ατάραχη τα μαλλιοτραβήγματα Σγουρού Κουμουτσάκου. Μίλησε για "εργαστήρι δημοκρατίας" και άφησε τους αντιπάλους της να εκτεθούν αρνούμενη να εκλέξει και δικό της αντιπρόεδρο όπως και κάλλιστα είχε τη δυνατότητα.
Η κ. Εύη Αποστολάκη
Το πρωτόγνωρο σκηνικό συμπλήρωνε και η άψογη διέυθυνση της διαδικασίας από την κατά τον νόμο προεδρεύουσα της διαδικασίας (συμβουλος με τους περισσότερους σταυρούς) 24χρονη ιστορικό Εύη Αποστολάκη παρά τις φωνές και τη γκρίνια του62χρονου Γιάννη Σγουρού που αισθανόταν εμφανώς άβολα στις θέσεις πούλμαν της αντιπολίτευσης. Από τη μία το καινούργιο να χαμογελά και από την άλλη το ...παλιό να ωρύεται! 
Και ήταν μόλις η πρώτη μέρα...
Μαχαιρώματα ΝΔ ΠΑΣΟΚ
Στο δια ταύτα...
Ο διπλωμάτης και ψύχραιμος Γιώργος Κουμουτσάκος φαίνεται πως αποδομεί την παράταξη Σγουρού διεκδικώντας για τον ίδιο και την παράταξή του τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και καθώς η Περιφέρεια Αττικής είναι πρόβα για μια πιθανή μελλοντική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί λένε, φαίνεται πως και στο εθνικό κοινοβούλιο έχουμε να δούμε "μαχαιρώματα" μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση όπως συνέβη στην Περιφέρεια με το καλημέρα.
 
http://halandripedia.blogspot.gr

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στην εποχή της ταχύτητας μετάδοσης των ειδήσεων νομίζω ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Δεν ξέρω βέβαια αν η νέα ιστοσελίδα που όπως αυτοδιαφημίζεται παρέχει γρήγορη ενημέρωση, στήθηκε από την παλαιά ή από τη νέα δημοτική αρχή.

Αλήθεια, θα μπορούσαμε να μάθουμε τα βιογραφικά, τουλάχιστον του δημάρχου και των αντιδημάρχων, και γιατί όχι σε δεύτερη φάση και όλων των δημοτικών συμβούλων;

Εδώ είμαστε να παρατηρούμε, να κριτικάρουμε, να σχολιάζουμε και να προτείνουμε.

Φιλικά Γιώργος Γ.

Ρένα Δούρου: Τα ‘μικρά’ θέματα κρίνουν τα ‘μεγάλα’

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Εποχή», στις 7 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Τα ‘μικρά’ θέματα κρίνουν τα ‘μεγάλα’», τόνισε μεταξύ άλλων:
·                «Προχωράμε με συνέπεια και σταθερότητα σε μια πρώτη καταγραφή της κατάστασης – μιας κατάστασης δύσκολης, με γραφειοκρατικά προσκόμματα, εκκρεμείς υποθέσεις μηνών… Θα πάρει χρόνο, αλλά δεν θα μείνει τίποτε στη σκιά».
·                «Στο δίδυμο κεντρική κυβέρνηση – περιφέρεια, οι δύο πόλοι κάθε άλλο παρά ισότιμοι είναι. Η κεντρική εξουσία έχει πάντα την τάση να εκβιάζει την αυτοδιοίκηση. Και τούτο ισχύει ιδιαίτερα για τη σημερινή κυβέρνηση που λειτουργεί ως τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών της χώρας και όχι των πολιτών».
·                «Με μικρές αλλά σημαδιακές ενέργειες, αλλάζουν οι νοοτροπίες. Γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι τα λεγόμενα «μικρά» θέματα, κρίνουν εντέλει τα «μεγάλα»»…
·                «Η αξιόπιστη δράση, η συμφωνία λόγων και έργων, ο σεβασμός των πολιτών, η δημοκρατία στην πράξη, είναι μερικά από τα στοιχεία της δράσης μας για την Αττική και τους πολίτες, τους πολλούς και όχι τους λίγους και τα συμφέροντά τους».

Τέλος, σε άρθρο της στην εφημερίδα «RealNews» της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου, με θέμα τη μεταφορά των μαθητών και με τίτλο «Πρώτο κουδούνι μόνο για τους… τυχερούς», η περιφερειάρχης Αττικής, σημείωσε μεταξύ άλλων:
·                ««Από τα μικρά κρίνονται τα μεγάλα». Και η περίπτωση της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της Αττικής (και όχι μόνο) αποκαλύπτει ως ποιο βαθμό οι μνημονιακές πολιτικές ακυρώνουν στην πράξη στοιχειώδη δικαιώματα».
·                «Έτσι, με όχημα την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 24001 του Ιουνίου του 2013, η μνημονιακή διακυβέρνηση επιχειρεί να διευθετήσει το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Περιπλέκοντας τα πράγματα και αφήνοντας εκτός σχολείου πολλούς μαθητές, δημιουργώντας επιπλέον τεχνητές διακρίσεις».
·                «Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο συνδυάζει τη δημοσιονομική λιτότητα με την αύξηση των αδικιών μεταξύ εκείνων των μαθητών που μπορούν να διασφαλίσουν την απευθείας μεταφορά τους κι εκείνων που αναγκάζονται να κάνουν πολλαπλές μετεπιβιβάσεις ή στερούνται παντελώς μεταφοράς, καλείται να εφαρμόσει και η Περιφέρεια Αττικής».
·                Κλείνοντας το άρθρο της η Ρένα Δούρου τονίζει ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά των μαθητών ανήκει στην κατηγορία των «τεράτων», της δημοσιονομικής λιτότητας, «που φεύγουν, όχι με μπαλώματα, αλλά με τόλμη και βούληση για μια ριζικά νέα ρότα. Για να βρει η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά στα θρανία».