Τρίτη 14 Μαΐου 2013

"ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣΤο να σας δείχνουμε τα στατιστικά μας για τους άσπονδους "φίλους μας" αντιμετωπίζεται σαν εκείνο που κάναμε μικροί στις αντρικές τουαλέτες.

Δεν το κάνουμε για να δείτε πόσο μεγάλη είναι η επισκεψιμότητά μας.

Το κάνουμε γιατί όταν ένα περίεργο διήμερο, που τρέχουν ΠΟΛΛΑ κρίσιμα θέματα, εμείς επιλέγουμε να κάνουμε ιδιαίτερο focus σε ένα θέμα - όπως αυτό των ΡΟΜΑ - που δεν έχει την ανάλογη προβολή από άλλα τοπικά μέσα (γιατί κάνει τζιζ) και ΕΣΕΙΣ μας δικαιώνεται νιώθουμε καλά και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

ΕΧΘΕΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ.
1350 αναγνώσεις  από 520 διαφορετικούς επισκέπτες!

ΣΗΜΕΡΑ και μέχρι αυτή την ώρα ξεπέρασε πάλι τις 1000 αναγνώσες.

Γνωρίζοντας την πορεία μας πρόκειται για ένα διήμερο φωτιά.

Και θα μου πεις τώρα αναγνώστη μου "και τι με νοιάζει ρε συ πόση είναι η επισκεψιμότητά σου";

Εμείς απλά την ανεβάζουμε ως απόδειξη για το τι πραγματικά ενδιαφέρει την κοινωνία διότι για όλους τους άλλους αυτά τα στατιστικά πρέπει να είναι "μυστικό" που το διαχειρίζονται με μαγκιά για την δική τους δράση.
Για εμάς είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το λάβουμε υπόψην μας ΟΛΟΙ για ν βγάλουμε τα συμπεράσματα εκείνα που θα κάνουν ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ πιο στοχευμένη, πιο ουσιαστική, πιο αποτελεσματική,
Διότι - πιστεύουμε- ότι η δουλειά όλων μας είναι μια απλή ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗΣ προωθητικής δύναμης για την τοπική κοινωνία.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. (ναι ξέρω, είμαστε αθεράπευτα ρομαντικοί, το έχω ακούσει κατά κόρον από όσους θέλουν να λένε ότι είναι ρεαλιστές γι' αυτό είναι μονίμως απέναντί μας.)

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ .... ΜΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!Τι ακριβώς λέει εδώ ο ποιητής αδέλφια;

Ότι ο δήμος Χαλανδρίου ήταν γενικώς ΑΛΛΟΥ;

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ εκτός από το να παρευρίσκεται, να χαιρετίζει και το πολύ να καταψηφίζει;

ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στον σημερινό καταυλισμό θα έχουμε μια "αξιοποίηση". Η μεταφορά θα γίνει προσωρινά - ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - στην "Αλάνα της Σαρανταπόρου", την "ΤΡΑΠΕΖΑ" που λέγαμε μικροί και μετά θα πάει το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει το ακίνητο και οι κάτοικοι θα παρακαλάνε κιόλας, για να φύγουν οι τσιγγάνοι.

ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ MALL!

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

ΥΓ:

ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΛΥΣΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. (ωχ! άρχισα τους μονόδρομους, πρέπει να το προσέξω,  αλλά δυστυχώς εδώ ΕΙΝΑΙ)

ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ακούστε και εμάς μια φορά. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΙΚΗ ΛΥΣΗ. 
Επικεντρώστε την δράση σας ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ!
Αν σας οδηγήσουν στις εξυπνάδες τους οι Μαυρογυαλούροι σε λίγο θα αναπολείτε την εποχή που επαίζαν ανέμελα τα τσιγγανάκια στους - πρώην - ήσυχους δρόμους της περιοχής σας. 
ΧΑΙΡΕΤΑΙ!


4 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ:

4 ΜΑΡΤΙΟΥ του 2013!!!!

ΜΗΝ ΨΑΞΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
ΔΙΟΤΙ ΟΟΟΟΟΟΛΑ, ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ!

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ _ ΜΠΕΡΝΤΕΣ!

ΣΤΙΣ 26-2-2013 Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ...

.... του καταυλισμού όμως;

ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ;

Ή ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;

ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 42 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ - ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, αν είστε σκεπτόμενοι.

Κρύψαμε τα ονόματα για ευνόητους λόγους αλλά τον αριθμό μπορείτε να τον δείτε!ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ:

Πόσοι στο διάολο είναι τελικά αυτοί οι τσιγγάνοι; 42 άτομα, 42 οικογένειες, 72 οικογένειες, 3Χ/Υ, ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ;

- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΕΙ ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ 12 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΔΑΝΕΙΑ!

Και εδώ θα ήθελα να απαντήσω σε μια τοποθέτηση φίλου στο facebook, που έγραψε "όποιος αγαπάει τους ΡΟΜΑ να τους πάρει σπίτι του" :
ΑΔΕΛΦΕ ΜΕ 5 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΣΕΙ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ!

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ - ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ


21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2013! 
ΝΑ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΓΓ κος ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. !

Η ΕΙΣΗΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ.
Τότε προτείνεται και η περίπτωση της Λυκόβρυσης ως εναλλακτικό σχέδιο.

Ο Περιφερειάρχης ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ: ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ.

ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ - ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!

Διότι κάποιοι μας έλεγαν σε άρθρα τους ότι αυτά παίχτηκαν ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ.

Και έχει μεγάλη σημασία, αν το καλοσκεφτείτε αλλά δεν θα σας δώσουμε και τόσο μασημένη τροφή. ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ, γάτες είστε.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ/ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Το θέμα των τσιγγάνων και του καταυλισμού δεν θα μείνει έτσι.

ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ.

Για να το καταλάβουν όλοι και να φύγουν από την μέση του δημόσιου διαλόγου οι "ρατσιστές", οι ρατσιστοφάγοι" και ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ.

Και θα σας δείξουμε πώς το γκουβέρνο (διοίκηση του δήμου και περιφέρεια) επαίξαν το παιχνίδι του καλού μπάτσου - κακού μπάτσου για να εξαπατήσουν τους ιθαγενείς.

Διότι ΤΙΠΟΤΑ δεν ήταν όπως φάνηκε.
ΟΛΑ ΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΑ ΗΤΑΝ.

Και επειδή ο Αεικίνητος είπε και εχθές ότι δεν ήξερε ότι ο κ. Καλογερόπουλος θέλει να πάει τον καταυλισμό στο γήπεδο του Απόλλωνα ας δούμε την αλήθεια.

Την αλήθεια που προκύπτει από αυτό το έγγραφο που διέρρευσε η Λ. Καρατζά εχθές το πρωί στους κατοίκους (μαζί με άλλα που θα σας δείξουμε).
 (ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ, μας έχει και στην μπούκα  πλέον, δεν μας ενημερώνει λέει γιατί είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, τρέχα γύρευε, αλλά δεν είναι της ώρας). Και που μας τα έδωσαν (Για να σκάσεις!).

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:Ας το "αποφλιώσουμε" που λέει και ο Τράγκας:

1. Η περιφέρεια συνέστησε ΕΠΙΤΡΟΠΗ για να διαχειριστεί το θέμα, από πέρυσι.  Το πρακτικό αυτό είναι από την 2η συνεδρίαση της επιτροπής που έγινε - όπως φαίνεται - στις 14/12/2012.

2. Στην επιτροπή ο δήμος Χαλανδρίου ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ. Μην μας κάνει λοιπόν ο Αεικίνητος τον κινέζο "που δεν ήξερε" και που "τα κάνει ο Καλογερόπουλος χωρίς να τον ρωτάει". ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!

ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΤΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012!!!

ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ!!!!
Από τότε το ήξερε ο Αεικίνητος. Δεν το έμαθε μετά την απόρριψη της μετεγκατάστασης στην Λυκόβρυση - όπως ισχυρίζεται.

Η εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου μειοψήφησε βέβαια στην επιτροπή ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΗΦΘΗ!

Εμάς - τους μπαμπουίνους - πήγαν να μας εμφανίσουν ότι και καλά θα γινόταν η μετεγκατάσταση "όξω από δω" και μετά ότι φταίνει οι "ρατσιστές" της Λυκόβρυσης και άρα - θα πάνε στο γήπεδο του Απόλλωνα αλλά δεν θα φταίνε οι τοπάρχες μας αλλά ο Καλογερόπουλος.

ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΙΑ!

Παρακαλώ να προσέξετε ότι στην επιτροπή παρευρίσκετο τόσο εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη, όσο και ο Στέλιος Καλαμιώτης (ο πρόεδρος των τσιγγάνων).


ΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ: Ο Καραγκιοζ μπερντές στηνόταν από τον Δεκέμβριο για να τους "κοροϊδέψουμε τους χωριαταρέους".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ


Σχετικά με το θόρυβο που έντεχνα δημιουργήθηκε από την κοινή τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή στο Πολυνομοσχέδιο και σύμφωνα με την οποία μειώνονται τα πρόστιμα των υποψηφίων στους δήμους και τις περιφέρειες για τις παραβάσεις του νόμου 3870/2010 για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

  1. Το θράσος κάποιων που συνέβαλαν στην απαξίωση της Αυτοδιοίκησης δεν έχει όρια. Και εννοούμε τον κ. Ραγκούση, ο οποίος ψέγει ως άλλος Μεσσίας όλα τα κόμματα για την τροπολογία αυτή. Είναι πραγματικά ντροπή.
  2. Ελάχιστοι συνδυασμοί της παράταξης μας είχαν προβλήματα και πρόστιμα. Ωστόσο πρυτάνευσε το πνεύμα δικαίου και αλληλεγγύης. Και το πνεύμα αυτό δεν ταυτίζεται με τις περιστασιακές ανάγκες και τις επιταγές του λαϊκισμού.
  3. Τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν δεν αφορούσαν στην συντριπτική πλειονότητα τους υπέρβαση εκλογικών δαπανών ή άλλες κολάσιμες πράξεις, αλλά εκπρόθεσμες πληρωμές ή καταχωρήσεις.
  4. Ο νόμος 3870/2010 δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2010, τρεις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με συνέπεια να είναι απροετοίμαστοι οργανωτικά οι συνδυασμοί. Σημειωτέον οι παρατάξεις είχαν ανάγκη επαγγελματία Λογιστή!!!
  5. Παρά ταύτα η ανάρτηση των δαπανών και των εσόδων, η τήρηση των βιβλίων, η έκδοση των τιμολογίων παρά τις μεγάλες δυσκολίες για τους μικρούς συνδυασμούς τηρήθηκαν στη μεγάλη πλειονότητα με φιλότιμες προσπάθειες φίλων και γνωστών.
  6. Κατά την απλή ανάγνωση των προστίμων και της αιτιολογίας τους κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της αδικίας και της υπερβολής. Καλούνται εργαζόμενοι άνθρωποι να πληρώσουν πρόστιμα της τάξης των 20 και 30.000ε, χωρίς να έχουν παρανομήσει και χωρίς να έχουν υπερβεί τις εκλογικές δαπάνες….το αντίθετο για μερικούς που ήταν στο ελάχιστο.
  7. Αν λοιπόν κάποιοι με επικεφαλής τον πάλαι ποτέ ύπατο αρμοστή βρήκαν μια ακόμα ευκαιρία να πλήξουν την Αυτοδιοίκηση τα στοιχεία τους διαψεύδουν οικτρά.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

                                                                                                                        Χαλάνδρι, 10/05/2013
                                                                                                                        Α.Π. : 9335


 - 9η   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ---- 2013


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 15η Μαϊου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 74/2013 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητικός - Πολιτιστικός Οργανισμός «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» Δήμου Χαλανδρίου, που αφορά στην έγκριση απολογισμού του Ο.Ε. 2012.

2.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της 197/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού και κατάσταση Εσόδων-Εξόδων του Δήμου Ά τριμήνου 2013.

3.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Μαρτίου 2013 ποσού 44.655,28€ για επιχορήγηση Ν.Π. Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης.
    
4.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Μαρτίου 2013 ποσού 11.276,09€ για επιχορήγηση Ν.Π. «Αθλητικός , πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου- Ευριπίδης».

5.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για καταβολή αποζημίωσης υπέρ του Δημοσίου για την χορήγηση στοιχείων από το Υπουργείο Οικονομικών.

6.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό χιλιομετρικής αποζημίωσης μετακινούμενων υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών για υπηρεσία με ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα Ο.Ε 2013.

7.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ΄αρ. 69/2013 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στον «Καθορισμό εξόδων παράστασης προέδρου και αντιπροέδρου Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου».

8.    Συζήτηση και λήψη απόφασης  για απόσπαση υπαλλήλων του Ν.Π.Δ.Δ. «Αθλητικός , πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου- Ευριπίδης» στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΚΠΑ»

9.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 60/2013 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΚΠΑ» που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή άλλων πρόσκαιρων αναγκών διάρκειας δύο(2) μηνών.

10.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου.

11.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου.

12.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση μέλους από την Επιτροπή παραλαβής Προμηθειών Μηχανολογικού Εξοπλισμού(άρθρο 28 της 11389/93 Υπ. Απ. ΕΚΠΟΤΑ) για το έτος 2013

13.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως   καταβληθέντος.

14.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων.

15.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων και καταλογισμό στους αληθείς υπόχρεους.

16.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για «προμήθεια οικοδομικών υλικών για συντηρήσεις».

17.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας δημόσιου διαγωνισμού για την «Προμήθεια καρτών-ξυστών για την λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης»

18.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της 15/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που αφορά στην «Συζήτηση και λήψη απόφασης για άρση απαλλοτρίωσης με τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 718α επί των οδών Ιωαννίνων και Χελμού σε εκτέλεση της 18580/2009 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας’.

19.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.

20.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « Έργα συντήρησης και καθαρισμός ρεματιάς» Α.Μ. 8/2010.   Χαλάνδρι  10/05/2013
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


  ΖΑΧΑΡΙΑΣ Φ. ΝΟΜΠΕΛΗΣ

Ανακοίνωση για την Απεργία των Εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τα μέτρα που απροειδοποίητα πέρασε η κυβέρνηση για τους εκπαιδευτικούς, η απεργία τους και η αυταρχική επιστράτευσή τους είναι κάτι που δεν μας αφήνει αδιάφορους. Σαν εργαζόμενους και σαν γονείς.

Σαν αιτία παρουσιάζεται η θεωρητικά ασήμαντη πρόσθεση δυο ωρών στο ωράριο των καθηγητών. Ξέρουμε όμως ότι δεν είναι μόνο αυτό. Μέσω των νέων μέτρων θα μειωθούν οι θέσεις κατά 10% περίπου και σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις θα υποχρεώσει μεγάλος μέρος των εκπαιδευτικών να περιφέρονται σε σχολεία για να «συμπληρώνουν ώρες», όπως έχει γίνει ήδη σε διάφορες ειδικότητες τους.

Δεν θα γίνουν όμως λάστιχο μόνο οι εκπαιδευτικοί. Θα γίνουν και τα σχολεία και τα παιδιά μας. Οι περιφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα προστεθούν στην τεράστια μείωση χρημάτων για την εκπαίδευση, στα σχολεία που καταργούνται, στα βιβλία που θέλουν να τα πληρώνουμε.

Δεν θεωρούμε λοιπόν ότι είναι απλώς θέμα εργασιακό. Είναι θέμα υποβάθμισης των συνθηκών λειτουργίας και εντέλει ύπαρξης της δημόσιας Παιδείας που συνεχώς δέχεται νέα πλήγματα.

Γιατί επιλέχθηκε από την κυβέρνηση και τον υπ. Παιδείας να περάσουν αιφνιδιαστικά και χωρίς συνεννόηση αυτά τα μέτρα λίγο πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς και παρότι υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις;

Θεωρούμε ότι την ευθύνη για την αναστάτωση δεν την έχουν οι καθηγητές, αλλά η κυβέρνηση, η οποία άνοιξε εσκεμμένα αυτή την περίοδο θέματα, που ήξερε ότι θα προκαλούσαν την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το επιδίωξε;

Δυστυχώς, χρησιμοποιούν τα παιδιά μας και τις δικές μας αγωνίες, για να περάσουν μέτρα που έχει ζητήσει η τρόικα και στη συνέχεια θέλουν να εμφανίσουν και την επιστράτευση εργαζομένων σαν κάτι φυσιολογικό. Να το συνηθίσουμε. Το έχουν κάνει και σε άλλους κλάδους! Προκαλούν ένα πρόβλημα και μόλις κάποιοι αντιδράσουν τους επιστρατεύουν, συκοφαντώντας τους ταυτόχρονα. Χάνουμε πια το μέτρημα με το πόσες επιστρατεύσεις έχουν επιβάλλει το τελευταίο καιρό. Θα είναι άδικο να αναρωτηθούμε, πότε θα έρθει και η δική μας σειρά;

Ζητάμε από την κυβέρνηση το ελάχιστο. Να μην προχωρήσει σε καμιά επιστράτευση και να ακούσει τα αιτήματα της ΟΛΜΕ: να αποσύρει δηλαδή το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών, να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση μόνιμου ή αναπληρωτή καθηγητή, ότι δεν θα κλείσει καμία σχολική μονάδα και μετά να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις.

Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε αδιάφοροι. Πρόκειται για τα παιδιά μας! Και τα παιδιά μας δεν έχουν μόνο τις φετινές εξετάσεις στην ζωή τους. Τα παιδιά μας πρέπει να έχουν δημόσιο, δωρεάν σχολείο και του χρόνου. Πρέπει να έχουν δημόσιο Πανεπιστήμιο. Πρέπει να έχουν αξιοπρεπείς δουλειές. Πρέπει να έχουν αξιοπρεπή ζωή! Οι δανειστές, η τρόικα και η κυβέρνηση με τα μέτρα που συνεχώς επιβάλλουν, μας πάνε στην αντίθετη κατεύθυνση.Η Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας
Σοφία Κορωναίου                                            Μαρία Κουκούμα

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες   Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις